One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayOther Aggregators (Planets)

Πανελλαδική συνάντηση κινημάτων/συλλογικοτήτων για την ενέργεια

By terraincognita
Χρόνος, χώρος και πρόγραμμα εργασιών της συνάντησης για την ενέργεια Η πανελλαδική συνάντηση – συνέλευση συλλογικοτήτων για την ενέργεια θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19/1/2020, στην Αθήνα, στο χώρο της Νομικής σχολής (πίσω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών) και, πιο συγκεκριμένα, στο αμφιθέατρο 1, με είσοδο από την οδό Μασσαλίας και το αίθριο της σχολής. … Continue reading "Πανελλαδική συνάντηση κινημάτων/συλλογικοτήτων για την ενέργεια"

D.i.y HIP HOP LIVE – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ| ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/01 – ώρα 21:00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Στην εποχή του κέρδους και της εμπορευματοποιημένης μουσικής, η Δυσαρμονία – Μουσική Ομάδα Κατάληψης Ευαγγελισμού έχει ώς σκοπό την υλοποίηση μιας δομής βασισμένης στη D.Ι.Y λογική, χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε κοινό, διοργανωτές και μουσικούς· την αποστροφή στον πολιτισμό του κέρδους, των μεσαζόντων και του θεάματος.Μαχόμαστε για μια κοινωνία όπου ο ανταγωνισμός και το κέρδος δίνουν … Continue reading "D.i.y HIP HOP LIVE – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ| ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/01 – ώρα 21:00"

Ενημερωση απο την αντικατσταλτική πορεία της 14 Γενάρη

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων
Με ικανοποιητική συμμετοχή, έγινε η αντικατασταλτική  πορεία που είχε καλεστεί στις 14 Γενάρη στα Γιάννενα. Περίπου 120 άτομα κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης και διαδήλωσαν φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα ενάντια στις εκκενώσεις καταλήψεων, την αστυνομοκρατία, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, τον εκφασισμό. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την 28ης Οκτωβρίου, αν και η πορεία κινήθηκε στους δρόμους … Continue reading "Ενημερωση απο την αντικατσταλτική πορεία της 14 Γενάρη"

13-19 Ιανουαρίου: Διεθνής εβδομάδα αγκιτάτσιας σε στήριξη των αιχμαλώτων της εξέγερσης στη Χιλή

By ragnarok
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ: 13-19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Περισσότερες από 80 ημέρες έπειτα απ’ τον κοινωνικο ξεσηκωμό στη Χιλή, ο αγώνας κι η κοινωνική οργάνωση συνεχίζονται με την ακλόνητη αποφασιστικότητα της σύγκρουσης και της ρήξης με το μοντέλο της εξουσίας και της οικονομίας, το οποίο διαιωνίζει ανισότητες, αδικίες και βιαιότητες … Continue reading "13-19 Ιανουαρίου: Διεθνής εβδομάδα αγκιτάτσιας σε στήριξη των αιχμαλώτων της εξέγερσης στη Χιλή"

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς

By ragnarok
Όποιες κι αν είναι οι κινήσεις της εξουσίας, θα έχουμε πάντα τους λόγους μας να επιτιθόμαστε. Σε ό,τι εμείς αναγνωρίζουμε ως εξουσία, είτε είναι κυβερνήσεις που επιχειρούν να φιμώσουν όσ@ αντιστέκονται με όργανα μπάτσους που ξερνάν βία πάνω στα σώματά μας, είτε είναι τοπικοί φορείς που διψούν για επιτήρηση και έλεγχο στις πόλεις, είτε είναι … Continue reading "Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς"

Προβολή Ντοκιμαντέρ & Live με Icky Pop, Búrlot [17.1 / 20:00]

By lotkavolterra-collective
Τη Παρασκευή 17/01, από τις 8μμ στον χώρο της κατάληψης Αντινομία προβολή του ντοκιμαντέρ: “B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 (2015)” και Live με ICKY POP (Post Modern Punk, No Wave)και Búrlot (Beat-up noise patterns) από Σαλόνικα. —————————————Πλοκή——————————————- Μουσική, τέχνη και χάος στο άγριο δυτικό Βερολίνο της δεκαετίας του ’80. Το B-MOVIE είναι ένα … Continue reading "Προβολή Ντοκιμαντέρ & Live με Icky Pop, Búrlot [17.1 / 20:00]"

Προς υπεράσπιση μιας queer φεμινιστικής βίας (Atropa Belladonna)

By Arxeio Eleytherias
Τίτλος: Προς υπεράσπιση μιας queer φεμινιστικής βίας Έκδοση: Atropa Belladonna Έτος:2020 Ανάγνωση (pdf)

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 16 Γενάρη 2020, 2 μ.μ.

By axeloosasa
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Υ/Η ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΕΝAΝΤΙA ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ» AΝAΠΤΥΞΗ, ΤA ΦΡAΓΜAΤA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 16 Γενάρη 2020, 2 μ.μ. (…) Η επαπειλούµενη στις µέρες µας οριστική καταστροφή του ποταµού Αχελώου … Continue reading "Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 16 Γενάρη 2020, 2 μ.μ."

Επόμενη συνέλευση

By allerta
Επόμενη ανοιχτή συνέλευση Allerta, Δευτέρα 20/1, 20:30.

Προβολή Κυριακή 19/1

By allerta
Προβολή στην κατάληψη, Κυριακή 19/1 στις 20:00. Θα ακολούθηση συζήτηση-μπαρ.    

Επόμενη συνάντηση της ανοιχτής συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

By allerta
Επόμενη συνάντηση της ανοιχτής συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, την Πέμπτη 23/01 στις 19:00 στην κατάληψη Αντινομία.

Αναβολή της δίκης για την απόφαση σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου

By ragnarok
Η σημερινή δίκη του Ντίνου Γιαγτζόγλου πήρε αναβολή για την Παρασκευή 24/01/2020,ώρα 09:00, στην ειδική δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα βγεί η απόφαση όσον αφορά την αυτόφωρη σύλληψή του. Η έδρα δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμη σε σχέση με την απόφαση και διέκοψε για 24/01. “Στη δίκη αυτή, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για ένταξη … Continue reading "Αναβολή της δίκης για την απόφαση σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου"

Απόφαση στη δίκη του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου

By ragnarok
Την Τρίτη 14/01 φτάνει στο τέλος της η πρώτη δίκη του συντρόφου Ντίνου Γιαγτζόγλου, που αφορά την αυτόφωρη σύλληψή του τον Οκτώβρη του 2017. Στη δίκη αυτή, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή όπλών και εκρηκτικών, για τον οπλισμό που προσπάθησε να μεταφέρει και χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, λόγω … Continue reading "Απόφαση στη δίκη του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου"

Οι Κόσμοι του Ελευθερίου Δούγια ή μια λεξηπλαστική φαντασίωση του Αλέξανδρου Σχινά (Λεωνίδας Χρηστάκης)

By Arxeio Eleytherias
  Τίτλος: Οι κόσμοι του Ελευθέριου Δούγια ή μια λεξηκοπλαστική φαντασίωση του Αλέξανδρου Σχινά Συγγραφέας:Λεωνίδας Χρηστάκης Εκδόσεις: Γαβριηλίδης Έτος:1990 σελ.92

Ψηφίζω σημαίνει παραδίνομαι (Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Ιωαννίνων)

By Arxeio Eleytherias
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού καπιταλισμού δεν μπορεί να σημαίνει παρα μόνο ένα πράγμα: την όξυνση της ταξικής επίθεσης απο πλευράς κράτους και αφεντικών σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό πεδίο. Την απαξιωση των μισθών και συντάξεων, την χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου, την υπερφορολόγηση και την υποβάθμιση των απο καιρό τώρα στοιχειωδών κοινωνικών παροχών, την εντατικοποίηση και … Continue reading "Ψηφίζω σημαίνει παραδίνομαι (Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Ιωαννίνων)"

Movie Review: 1917

By LAMA
movie_review_1917.jpgA review of a movie set in World War 1

After Impeachment--What Next for U.S. Politics?

By Wayne Price
images.jpgThe Democrats Vs. Trump
What happens next after Trump's impeachment and trial? What is the Democratic vs. Republican conflict really about? Does the Constitution provide any guidance? How should anarchists and other radicals position themselves politically?

Αντικατασταλτική παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο One Salonika

By terraincognita
Το πρωί του Σαββάτου 11 Γενάρη πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση αντιπληροφόρησης από 30 συντρόφισσες και συντρόφους μέσα στο εμπορικό κέντρο One Salonika. Μοιράστηκαν κείμενα και τρικάκια για το νέο κύμα καταστολής ενάντια στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα. Η καταστολή δε μας λυγίζει. Όλα συνεχίζονται… Αλληλεγγύη σε όσες και όσους υπερασπίζονται τις δομές τους αγώνα … Continue reading "Αντικατασταλτική παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο One Salonika"

Eκδήλωση / Συζήτηση με την συμμετοχή συντρόφων από την αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

By katalipsiantinomia
Σάββατο 18 Γενάρη / 8:00μμ Εκδήλωση / Συζήτηση με τη συμμετοχή συντρόφων από την αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ. Δίνουμε βήμα στους συντρόφους του Ρουβίκωνα για να μας παρουσιάσουν την πολιτική τους ταυτότητα και να συζητήσουμε για την καταστολή, την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή της ομάδας στο ευρύτερο αγωνιστικό κίνημα.      

Η κοινωνία της διαρκούς απασχόλησης

By ragnarok
**Πρόκειται για το 3ο μέρος (και τον επίλογο) του κειμένου «Ένα σπάνιο εμπόρευμα: για την άνοδο και την πτώση της εργασίας». Οι λευκοί αποβιβάζονται! Κανόνια! Θα μας βαφτίσουν, θα μας ντύσουν και θα μας βάλουν να δουλέψουμε Αρθούρος Ρεμπώ Αυτή η εξέχουσα θέση που καταλαμβάνει η εργασία σήμερα στο κοινωνικό φαντασιακό, η συνταύτισή της με … Continue reading "Η κοινωνία της διαρκούς απασχόλησης"

Φαρμακονήσι: Δεν είναι η εξαίρεση… Είναι ο κανόνας! (Κατάληψη Ματσάγγου)

By Arxeio Eleytherias
“Όταν προσπάθησε η γυναίκα μου να πιαστεί από τη βάρκα του λιμενικού, οι άνδρες του λιμενικού την κλωτσούσαν. Δεν με άφησαν να πέσω στη θάλασσα να σώσω τη γυναίκα και το παιδί μου” “Οι άνδρες του λιμενικού μας έβριζαν και μας απειλούσαν με τα όπλα. Έβλεπαν να πνίγονται γυναίκες και παιδιά και δεν έκαναν τίποτα” … Continue reading "Φαρμακονήσι: Δεν είναι η εξαίρεση… Είναι ο κανόνας! (Κατάληψη Ματσάγγου)"

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ -UTOPIA A.D. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΟ ΠΑΡΚΟ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑ, 11/01/2020

By anarxikoikavalas
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ , ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ , UTOPIA A.D. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ -ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑ, 11/01/2020

By anarxikoikavalas
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΕΣ

Έμμα Γκόλντμαν: Ζώντας τη ζωή &#956

By Dmitri
goldman.jpgΝέα σπουδαία κυκλοφορία από τις εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος: Έμμα Γκόλντμαν “Ζώντας τη Ζωή μου”. Μια πολύ καλή ευκαιρία για διάβασμα αυτή την περίοδο.

+t (+τεχνία-)

By Arxeio Eleytherias
Θέαση Τίτλος: +t Περιγραφή: εδώ τώρα… +τεχνια- Δημιουργία: +συντεχνία- Διάρκεια: 00:01:17 Έτος: 2012

Negative Reviews – “Κάτω απ’ το λιθόστρωτο, οργανικοί διανοούμενοι”

By ragnarok
ο παρόν κείμενο γράφτηκε για να αποτελέσει μια απόπειρα κριτικής στην αρχιτεκτονική και τα πορίσματα της έρευνας των Λ. Ρόρη και Β. Γεωργιάδου, “Policy Brief for the Hellenic Observatory Research Grant. Low-intensity violence in crisis-ridden Greece: evidence from the far right and the far left” που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ, με τη συμμετοχή … Continue reading "Negative Reviews – “Κάτω απ’ το λιθόστρωτο, οργανικοί διανοούμενοι”"

2ήμερο bazaar βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση των δύο αντιφασιστών που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. | 10-11/1

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Το κιτάπι διοργανώνει 2ήμερο bazaar βιβλίου στην κατάληψη Ευαγγελισμού για την οικονομική ενίσχυση των δύο αντιφασιστών που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. Και τις δύο μέρες μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες νέες και παλαιότερες εκδόσεις που προσέφεραν ομάδες και εκδοτικά εγχειρήματα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Σας περιμένουμε την Παρασκευή από τις 17.00 και … Continue reading "2ήμερο bazaar βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση των δύο αντιφασιστών που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. | 10-11/1"

La competencia entre Irán y Estados Unidos por Irak

By Zaher Baher
iran_usa_duel___hassan_bleibel_1.jpegLa relación entre EE.UU. e Irán ha sido pésima desde la "revolución" pero desde la "primavera árabe" ha empeorado aún más. El involucramiento de Irán en muchos países del Medio Oriente, especialmente en Irak y Siria, dificultó a los EE.UU. lograr sus objetivos particulares en la región. Este artículo subre lo que ha pasado en Irak recientemente y la tensión entre ambos países antes del asesinato del General Suleimani. [https://www.anarkismo.net/article/31714] [https://www.anarkismo.net/article/31713]

Γλέντι ενίσχυσης συντρόφων στις 10 Ιανουαρίου (21:00)

By Rosa Nera
Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, από τις 9 μ.μ. και μετά, θα γίνει στο χειμερινό καφενείο γλέντι αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση των διωκόμενων αγωνιστών που κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία των νεοναζί της Χ.Α. Το γλέντι διοργανώνουν σύντροφοι/συντρόφισσες του αντιφασιστικού χώρου. Στους διωκόμενους έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης τέσσερις φορές το μήνα … Continue reading "Γλέντι ενίσχυσης συντρόφων στις 10 Ιανουαρίου (21:00)"

Μπλουζάκια οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στις ΑΠΕ στη Σαμοθράκη

By terraincognita
Από αυτή την Πέμπτη στην κατάληψη θα υπάρχουν διαθέσιμα μπλουζάκια για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κατασκευή αιολικών πάρκων στη Σαμοθράκη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας Ούτε στη Σαμοθράκη ούτε πουθενά-Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά

Ανακοίνωση της Συνέλευσης για τους δύο διωκόμενους αντιφασίστες στην Αθήνα

By Anarxikoi Lamias
Η εισαγγελέας Οικονόμου επιδιώκει μεθοδικά να ρίξει στα μαλακά τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ενοχοποιώντας μόνο τον δολοφόνο Ρουπακιά, προσπαθεί να αποσύρει από το κατηγορητήριο τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και παρουσιάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποποινικοποιεί τη δράση των φασιστών και τους δίνει πάτημα να συνεχίσουν ατιμώρητοι να μοιράζουν θάνατο … Continue reading "Ανακοίνωση της Συνέλευσης για τους δύο διωκόμενους αντιφασίστες στην Αθήνα"

Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης των 2 συντρόφων που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

By terraincognita
Την Πέμπτη 9 Γενάρη μετά τς 21:30, θα πραγματοποιηθεί μπάρ οικονομικής ενίσχυσης για τις εγγυήσεις των 2 συντρόφων που κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής

Οι αρχές της ελευθεριακής εκπ&

By Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου
getty_rm_photo_of_kids_running_laughing.jpgKαι η σημερινή της αναγκαιότητα
Κείμενο εισήγησης της Ελευθεριακής Λέσχης Βόλου σε σχετική εκδήλωση (23 Νοέμβρη 2019). Αρχικά προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "Η ζωή και το έργο του ελευθεριακού παιδαγωγού Fransisco Ferrer" και ακολούθησε συζήτηση με θέμα : Ελευθεριακή εκπαίδευση και ελευθεριακά σχολεία.

❌