One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdaysquat.gr πλάνετ

Ενημέρωση από την διαδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη

By terraincognita
Με την συμμετοχή περίπου 300 ατόμων και με πολύ δυνατό παλμό ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη (20/6) η διαδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Η πορεία, με κεντρικό σύνθημα “Ενάντια στης φύσης την λεηλασία, αγώνας για την Γη και την Ελευθερία”, κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (Εγνατία, Αγ. Σοφίας, Ερμού, Βενιζέλου, Αγ. Δημητρίου) … Continue reading "Ενημέρωση από την διαδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη"

Εισήγηση της συλλογικότητας με αφορμή τη δράση του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης

By terraincognita
Εισήγηση της συλλογικότητας κατά τη συζήτηση για τη ριζοσπαστικοποίηση των κινημάτων αντίστασης ενάντια στη λεηλασία της φύσης με αφορμή τη δράση του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης

Εκδήλωσή–συζήτηση με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας του Επαναστατικού Αγώνα

By apertus
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/07, ΩΡΑ 18:00  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ Με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας του Επαναστατικού Αγώνα: «ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» Τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντρόφους του … Continue reading "Εκδήλωσή–συζήτηση με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας του Επαναστατικού Αγώνα"

Η ιδέα της προόδου μπροστά στην οικολογική καταστροφή

By ragnarok
«Μπορεί να φαίνεται απίθανο μια τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία να επιλέξει να αυτο-καταστραφεί, αλλά είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε αυτό ακριβώς», γράφει η Elizabeth Kolbert στο Ημερολόγιο μιας Καταστροφής.i Στο άλλο γνωστό βιβλίο της (Η Έκτη Εξαφάνιση των Ειδών), η Kolbert εκτιμά ότι η γη θα έχει χάσει περίπου τα μισά είδη μέχρι τον επόμενο αιώνα, … Continue reading "Η ιδέα της προόδου μπροστά στην οικολογική καταστροφή"

Ζακ Ελλύλ: Πληροφόρηση, Προπαγάνδα και Κοινή γνώμη

By ragnarok
Τα πολιτικά γεγονότα χτες και σήμερα. (…) Στον πολιτικό κόσμο υπάρχουν γεγονότα. Αλλά όσο απίθανο κι αν ακούγεται, τα πολιτικά γεγονότα σήμερα δεν μοιάζουν πια με τα παλιότερα. Πριν από τον 19ο αιώνα μπορούσαμε να διακρίνουμε δυο κατηγορίες πολιτικών γεγονότων.  Από τη μια μεριά, τα τοπικά γεγονότα, γεγονότα άμεσου ενδιαφέροντος, που μπορούσε να τα διαπιστώσει κανείς … Continue reading "Ζακ Ελλύλ: Πληροφόρηση, Προπαγάνδα και Κοινή γνώμη"

Καμία Έξωση σε Πρόσφυγες και Μετανάστες

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων
Πορεία ενάντια στις εξώσεις προσφύγων, Σάββατο, στις 13:00, στην Περιφέρεια Ηπείρου. KAMIA ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΌΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Τον περασμένο Νοέμβριο ψηφίστηκε ο Ν. 4636/19, ο οποίος ανήγγειλε την έναρξη σταδιακών αποχωρήσεων 11.237 ατόμων από τα διαμερίσματα του προγράμματος “ESTIA”, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και … Continue reading "Καμία Έξωση σε Πρόσφυγες και Μετανάστες"

Βραδια οικονομικης ενισχυσης και διαθεσης της μπροσουρας “Ρατσισμος, σεξισμος και ταξικη καταπιεση”

By paapty123
“Η θεωρία είναι ένα ένα όπλο και ποτέ δεν απορρίπτουμε ένα όπλο με τη θέληση μας…” Τον Σεπτέμβρη του 2018 ξεκίνησε στην κατάληψη Φιλολάου 99 ένας κύκλος αυτομόρφωσης με θέμα τη μπροσούρα “ρατσισμός, σεξισμός και ταξική καταπιεση” που αποτέλεσε προίόν συζήτησης και αυτοκριτικής αγωνιστών και αγωνιστριών της αυτόνομης αριστεράς της δεκαετίας του 80′.στη Γερμανία. Για … Continue reading "Βραδια οικονομικης ενισχυσης και διαθεσης της μπροσουρας “Ρατσισμος, σεξισμος και ταξικη καταπιεση”"

23-30 Αυγούστου 2020: Κάλεσμα για Διεθνή Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τα Έγκλειστα Αναρχικά Συντρόφια

By ragnarok
23-30 Αυγούστου 2020: Κάλεσμα για Διεθνή Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τα Έγκλειστα Αναρχικά Συντρόφια Μια νέα δεκαετία αρχινά σε δαύτον τον πλανήτη. Με την άνοδο των δεξιών κινημάτων και τη σταδιακή απομάκρυνση απ’ τη σοσιαλδημοκρατία, ατενίζουμε τα ερχόμενα χρόνια δριμύτατου αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό. Πάραυτα, ήδη τώρα πολλοί αναρχικοί κι αναρχικές βρίσκονται στις … Continue reading "23-30 Αυγούστου 2020: Κάλεσμα για Διεθνή Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τα Έγκλειστα Αναρχικά Συντρόφια"

Ελβετία, Βασιλεία: 2 σε 1 – Σαμποτάζ οχήματος της Securitrans

By ragnarok
2 σε 1 Πέρασε καιρός κι αρχίσαν ξανά οι εξευτελισμοί και οι βιαιοπραγίες από στελέχη της Securitas εναντίον ανθρώπων που ζουν σε κέντρα κράτησης. Μόλις πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Bundesasyllager Bässlergut, στη Βασιλεία. Όμως, πραγματικά, όλα τούτα ούτε νέα αποτελούν, ούτε και μας εκπλήσσουν, και απολύτως σίγουρα δεν πρόκειται … Continue reading "Ελβετία, Βασιλεία: 2 σε 1 – Σαμποτάζ οχήματος της Securitrans"

[Purrpures] Γραφτική ενάντια σε σεξισμό και πατριαρχία

By allerta
Στις 11/6 τα ξημερώματα, κατά την διάρκεια βραδινής μας εξόρμησης “διακοσμήσαμε” τους τοίχους της Κέρκυρας με συνθήματα ενάντια στον σεξισμό και την πατριαρχία. Αφορμή στάθηκε το ξεχείλισμα του σεξιστικού οχετού εν μέσω καραντίνας και όχι μονο. Κουμάντο στα σώματα μας κάνουμε εμείς.   -Φεμινιστική Ομάδα Purrpures.    

Διήμερο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

By stekiksanthis
Την Τετάρτη 24/06 και την Παρασκευή 26/06, στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης. Mε αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονική επίθεση των κομάντο του Ισραήλ ενάντια στο Στολίσκο της Ελευθερίας και τη δολοφονία 9 αλληλέγγυων, πιάνουμε το νήμα για να μάθουμε και ν’ αναλύσουμε τι συμβαίνει σήμερα σ’ εκείνη τη γωνιά της γης που λέγεται … Continue reading "Διήμερο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη"

Ragnarok: Αυτοκόλλητα για τη διάχυση αναρχικού λόγου και πρακτικών

By ragnarok
Ο εχθρός πάντα εν μέσω πολέμου δεν περιορίζεται ποτέ μόνο σ’ ένα στείρο αριθμητικό πλεονέκτημα ή μια ανούσια εξουδετέρωση μεμονωμένων ανθρώπων. Οι πολεμικές συρράξεις και τα στιγμιότυπα σύγκρουσης είναι η επιφάνεια ενός αγεφύρωτου χάσματος μεταξύ του τι εκπροσωπούμε εμείς και τι οι αντίπαλοί μας. Οι πυροβολισμοί, οι βόμβες, οι απαλλοτριώσεις, οι μαχητικές πορείες, οι υλικές … Continue reading "Ragnarok: Αυτοκόλλητα για τη διάχυση αναρχικού λόγου και πρακτικών"

Πολιτικό καφενείο για την Αμερικανική Εξέγερση την Πέμπτη 18 Ιούνη

By Rosa Nera
Εκδήλωση για την Αμερικανική Εξέγερση με την μορφή πολιτικού καφενείου θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιούνη στις 9 μ.μ. στην κατάληψη. Θα υπάρξουν τέσσερις σύντομες εισηγήσεις που θα αφορούν: το χρονικό της εξέγερσης, τον συστημικό ρατσισμό, το γιατί μας ενδιαφέρει ό,τι συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ και μια μαρτυρία αμερικανού πρώην μπάτσου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ιταλία, Μιλάνο: Εμπρησμός 3 οχημάτων της Enjoy σε αλληλεγγύη με τους συλληφθέντες της Επιχείρησης “Bialystock”

By ragnarok
Στο Μιλάνο, τη νύχτα της Παρασκευής 12 Ιούνη, πυρπολήθηκαν 3 οχήματα της Enjoy ως απάντηση στην  κατασταλτική επιχείρηση που έπληξε τα αναρχικά συντρόφια στη Ρώμη. Λευτεριά σε όλες και όλους. Ζήτω η αναρχία. Πηγή: Act For Freedom Now Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Ισπανία: Ενημέρωση για τον αιχμάλωτο αναρχικό σύντροφο Gabriel Pombo Da Silva

By ragnarok
15/06/2020: Την προηγούμενη Πέμπτη, στις 11 Ιούνη, το Περιφερειακό Δικαστήριο, το δικαστήριο στη βάση της δικαστικής πυραμίδας στην Ισπανία, έκανε επίδειξη της ανακριτικής του ισχύος απορρίπτοντας το αίτημα για ακύρωση του OEDE (Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης), το οποίο έστειλε τον σύντροφό μας πίσω στα μπουντρούμια του Κράτους έπειτα από τριάμισι χρόνια λευτεριάς. Έπειτα από ενάμιση χρόνο … Continue reading "Ισπανία: Ενημέρωση για τον αιχμάλωτο αναρχικό σύντροφο Gabriel Pombo Da Silva"

Ανασυγκρότηση υποκειμένου, ένα παράδειγμα προοπτικισμού, κύριος και δούλος σε Nietzsche και Hegel

By ragnarok
Ανασυγκρότηση υποκειμένου, ένα παράδειγμα προοπτικισμού, κύριος και δούλος σε Nietzsche και Hegel. Μία από τις βασικότερες τομές μέσα στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας της σκέψης, που μας προσφέρει ο Nietzsche, αφορά την αλλαγή που επιφέρει με τον τρόπο που συλλαμβάνει τη συγκρότηση του υποκειμένου. Το γνωσιακό υποκείμενο έως εκείνη τη στιγμή συλλαμβάνεται από την παραδοσιακή … Continue reading "Ανασυγκρότηση υποκειμένου, ένα παράδειγμα προοπτικισμού, κύριος και δούλος σε Nietzsche και Hegel"

Αφίσα αλληλεγγύης στους 4 αγωνιστές από την Καρδίτσα – Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά

By axeloosasa
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ που δικάζονται στις 10 Ιούλη στα Δικαστήρια Καρδίτσας για την κινητοποίηση στο δημαρχείο της πόλης και το μπλοκάρισμα της οικονομικής επιτροπής της 22ας Αυγούστου 2019 που θα επικύρωνε τη δημοπρασία δημοτικών  δασικών τεμαχίων στους επενδυτές για τη μεταφορά ρεύματος και την έναρξη εργασιών εγκατάστασης γιγαντιαίων αιολοικών βιομηχανικών μονάδων στα Άγραφα ΟΙ … Continue reading "Αφίσα αλληλεγγύης στους 4 αγωνιστές από την Καρδίτσα – Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά"

Γερμανία, Βερολίνο: Μια απάντηση στην κήρυξη πολέμου ενάντια στους αναρχικούς

By ragnarok
Στις 3 Ιουνίου 2020, ο δικαστικός μηχανισμός, μέσω της απόφασής του, άνοιξε τον δρόμο για την εκκένωση και την κατεδάφιση της Liebig34. Με την απόφαση αυτή, λειτούργησε ως συνήθως δίχως ανεξαρτησία, ως απλό όργανο της δημοκρατικής βιαιότητας. Οι πελάτες του απ’ τα τοπικά κοινοβούλια και το Κοινοβούλιο προωθούν με συνέπεια την ατζέντα μιας πόλης για … Continue reading "Γερμανία, Βερολίνο: Μια απάντηση στην κήρυξη πολέμου ενάντια στους αναρχικούς"

Κάτω τα χέρια από την κινηματική υποδομή ESPIV.NET

By apertus
Πανό που αναρτήθηκε στην πλατεία Δημάδη Κάτω τα χέρια από την κινηματική υποδομή ESPIV.NET ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κείμενο αλληλεγγύης στο espiv εδώ.

Προβολή της ταινίας ”RESISTANCE”, Τρίτη 16/06/2020, στις 21:30, στην κατάληψη Βύρωνος 3

By anarxikoikavalas
Resistance του Τζόναθαν Γιακούμποβιτς Μια ταινία εποχής βασισμένη σε αληθινά στοιχεία από τη ζωή του Γάλλου μίμου, Μαρσέλ Μαρσό, με τον Τζέσι Αϊζενμπεργκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια αληθινή ιστορία ηρωισμού στην οποία μια ομάδα κορίτσια και αγόρια πρόσκοποι, δημιούργησαν ένα δίκτυο που κατέληξε να σώσει τις ζωές περίπου δέκα χιλιάδων ορφανών των οποίων οι γονείς … Continue reading "Προβολή της ταινίας ”RESISTANCE”, Τρίτη 16/06/2020, στις 21:30, στην κατάληψη Βύρωνος 3"

Τσακίστε τους όπου τους βρίσκετε: Κείμενο και αφίσα ενάντια στον κατασταλτικό μηχανισμό

By ragnarok
Λάβαμε στις 14/06/2020 Τσάκισε τους μπάτσους όπου τους συναντάς. Δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο, τον ξέρουν αυτοί. Δυστυχώς, όμως, οι αποκτηνωμένοι υποτακτικοί της καπιταλιστικής αυτοκρατορίας δε γαλουχούνται να κατανοούν και να διαπιστώνουν ό,τι δε σχετίζεται άμεσα με την ταυτοποίηση υπόπτων και την εξόντωση παραβατικών -για το κυρίαρχο δικαϊκό σύστημα- ανθρώπων. Το κατεργασμένο και … Continue reading "Τσακίστε τους όπου τους βρίσκετε: Κείμενο και αφίσα ενάντια στον κατασταλτικό μηχανισμό"

Ανταπόκριση από τη συμμετοχή στη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ

By terraincognita
Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου, χιλιάδες διαδηλωτές απο την πόλη του Βόλου αλλά και από κοινότητες και εστίες αγώνα από διάφορα μέρη του ελλαδικού χώρου συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με κατεύθυνση προς τη βιομηχανική μονάδα θανάτου της ΑΓΕΤ. Με δυναμικό παλμό η πορεία έφτασε έξω από το εργοστάσιο όπου και οι πρώτοι … Continue reading "Ανταπόκριση από τη συμμετοχή στη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ"

20 Ιούνη: Πορεία ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη

By terraincognita
Η επενδυτική πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ενεργειακής ανάπτυξης συνεχίζει να αποτελεί κεντρικό διακύβευμα ύψιστης εθνικής σημασίας κατά τα λεγόμενα του ίδιου του πολιτικού προσωπικού, των ντόπιων και ξένων επενδυτών αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών που καθορίζουν την ενιαία στρατηγική της ΕΕ σε θέματα ανάπτυξης και ενέργειας. Η ψήφιση ακόμα ενός αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου όπως … Continue reading "20 Ιούνη: Πορεία ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη"

11 Ιούνη-Δίκη του αναρχικού μετανάστη Irdi K.

By terraincognita
Τον Ιούλιο του 2019 ο αναρχικός σύντροφος Ίρντι Κ. πήγε για μία ακόμη φορά να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, κάτι που είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε πέντε χρόνια, αφού κατάγεται από την Αλβανία. Μόνο που αυτή τη φορά η αίτηση απορρίφθηκε από τις δικαστικές αρχές, λόγω της σύλληψης-καταδίκης του κατά τη διάρκεια … Continue reading "11 Ιούνη-Δίκη του αναρχικού μετανάστη Irdi K."

Κρήτη: Αφίσα με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd

By ragnarok
Λάβαμε 7/6/2020 Στις 25.5.2020 στην Minneapolis (ΗΠΑ), ο αφροαμερικάνος George Floyd συλλαμβάνεται από τέσσερις μπάτσους, επειδή πήγε να ψωνίσει με πλαστό 20δόλαρο. Ο ένας μπάτσος τον έχει ξαπλώσει στο έδαφος και τον πιέζει στον λαιμό με το γόνατο του. Ο άλλος μπάτσος απομακρύνει τους περαστικούς που φωνάζουν ότι τον πνίγουν. Ο George Floyd, χωρίς να … Continue reading "Κρήτη: Αφίσα με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd"

Καμπάνια firefund για τη κάλυψη της εγγύησης των 2 συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη

By ragnarok
Οι 2 σύντροφοι συνελήφθησαν στις 27/5/20 στην Θεσσαλονίκη και κατηγορούνται για απόπειρα έκρηξης, κατοχή εκρηκτικών, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και συμμορία σύμφωνα με ένα πλαστό κατηγορητήριο. Στις 1/6 αφέθηκαν ελεύθεροι με τα τους εξής όρους: 1. Παρόν 3 φορές τον μήνα, 2. Απαγόρευση εξόδου από την χώρα και 3. Καταβολή εγγύησης 10000 € έκαστος (συνολικά … Continue reading "Καμπάνια firefund για τη κάλυψη της εγγύησης των 2 συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη"

Ανοιχτή Συνέλευση Κατάληψης Allerta

By allerta
Κυριακή 14/6, 12:00 ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης.    

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΒΥΡΩΝΟΣ 3 ΣΤΙΣ 21:30

By anarxikoikavalas
ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ THE HAPPENING του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν Με το “Συμβάν”, ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν επιστρέφει στις ρίζες του, δημιουργώντας μια ανατριχιαστική και αμείλικτη ταινία τρόμου – μια ιστορία καταστροφής όπου η φύση έρχεται σε θανάσιμη σύγκρουση με την ανθρωπότητα. Η κεντρική ιστορία είναι φαινομενικά απλή: ένας άντρας, μια γυναίκα κι ένα παιδί που προσπαθούν … Continue reading "ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΒΥΡΩΝΟΣ 3 ΣΤΙΣ 21:30"

Εκδήλωση – παρουσίαση μπροσούρας: «Εθνικισμός–πατριωτισμός: η πολιτική θρησκεία του κράτους» από την αναρχική συλλογικότητα Καθ’ οδόν [A

By apertus4
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ Ο εθνικισμός, ως «η πολιτική θρησκεία του κράτους», θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν κράτη. Για εμάς, αντίθεση στον εθνικισμό σημαίνει πόλεμο ενάντια στους εκμεταλλευτές και τους κυρίαρχους, σε όποιο μέρος του κόσμου τυχαίνει να βρισκόμαστε. Σημαίνει εναντίωσή σε ρατσιστικές, ξενοφοβικές, πατριαρχικές, μισαλλόδοξες, φονταμενταλιστικές λογικές και αντιλήψεις. Σημαίνει … Continue reading "Εκδήλωση – παρουσίαση μπροσούρας: «Εθνικισμός–πατριωτισμός: η πολιτική θρησκεία του κράτους» από την αναρχική συλλογικότητα Καθ’ οδόν [Aγρίνιο, Γιάννενα]"

Ιταλία: Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τα αναρχικά συντρόφια της υπόθεσης “Scripta Manent”

By ragnarok
Το εφετείο για την υπόθεση «Scripta Manent» θα ξεκινήσει στο Τορίνο την 1η Ιουλίου 2020. Καλούμε συντρόφια και αλληλέγγυο κόσμο σε οικονομική ενίσχυση, κατά κύριο λόγο επειδή τούτους τους μήνες της καραντίνας οι πρωτοβουλίες για συλλογή χρημάτων μειώθηκαν στο ελάχιστο, αν δε διακόπηκαν εντελώς. Τα τραπεζικά στοιχεία για να στείλετε χρήματα είναι τα κάτωθι: Iban: … Continue reading "Ιταλία: Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τα αναρχικά συντρόφια της υπόθεσης “Scripta Manent”"

Αφίσα με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Στις 25.5.2020 στην Minneapolis (ΗΠΑ), ο αφροαμερικάνος George Floyd συλλαμβάνεται από τέσσερις μπάτσους, επειδή πήγε να ψωνίσει με πλαστό 20δόλαρο. Ο ένας μπάτσος τον έχει ξαπλώσει στο έδαφος και τον πιέζει στον λαιμό με το γόνατο του. Ο άλλος μπάτσος απομακρύνει τους περαστικούς που φωνάζουν ότι τον πνίγουν. Ο George Floyd, χωρίς να φέρει καμία … Continue reading "Αφίσα με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd"

Αλληλεγγύη στους/στις εξεγερμένους/-ες των ΗΠΑ

By apertus2
Πανό που αναρτήθηκε στις καπναποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο Αλληλεγγύη στους/στις εξεγερμένους/-ες των ΗΠΑ Τα κράτη δολοφονούν Θάνατος στο ρατσισμό

Συγκεντρωτική ενημέρωση από τις δράσεις εν όψει του Διεθνούς 3μέρου αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους

By terraincognita
Ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία των συντροφισσών και συντρόφων για την οργάνωση ενός Διεθνούς 3μέρου αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους, δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι από την πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν και συνδιοργάνωσαν πλήθος δράσεων ενάντια στο καθεστώς του εγκλεισμού και την στέρησης της ελευθερίας. Την Παρασκεύη 29 Μάη στα αυτοοργανωμένα ραδιόφωνα 1431am και Radio Revolt πραγματοποιήθηκε εκπομπή με … Continue reading "Συγκεντρωτική ενημέρωση από τις δράσεις εν όψει του Διεθνούς 3μέρου αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους"

Διεθνές 3μερο αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους-Χαιρετισμός του αιχμάλωτου Ιρανού συντρόφου-μέλους του YPG Hoshmand Alipour

By terraincognita
  Συνέντευξη του αιχμάλωτου Ιρανού συντρόφου-μέλους του YPG Hoshmand Alipour, με αφορμή την εκδήλωση της συλλογικότητας για το 3μερο Διεθνούς αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους

Διεθνές 3μερο αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους-Χαιρετισμός Τούρκων αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου

By terraincognita
Χαιρετισμός του αγωνιστή του Λαϊκού Μετώπου Şadi Naci Özpolat (συνελήφθει μαζί με ακόμα 10 αγωνιστές-ριες του Λαϊκού Μετώπου κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επιχείρησης στα Σεπόλια στις 19 Μάρτη) κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από τις φυλακές Διαβατών στα πλαίσια του 3μέρου Διεθνούς αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους.  * Χαιρετισμός του Νομικού Γραφείου του Λαού: Χαιρετίζουμε … Continue reading "Διεθνές 3μερο αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους-Χαιρετισμός Τούρκων αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου"

Διεθνές 3μερο αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους-Χαιρετισμός Ιταλών συντρόφων

By terraincognita
G-Ένας σύντροφος που πέρασε από τις κρατικές φυλακές Πριν από λίγες ημέρες, ενημερώθηκα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και για το ενδιαφέρον να υπάρξει και μια δικιά μας συμμετοχή και συμβολή στη συζήτηση ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και τις εξεγέρσεις που ξέσπασαν. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να πω κάτι σχετικά με αυτά. Να … Continue reading "Διεθνές 3μερο αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους-Χαιρετισμός Ιταλών συντρόφων"
❌