One Radical Planet

🔒
✇ squat.gr πλάνετ

Ρέκβιεμ για το «καγκελάκι» και την ασυλοποίηση της αναρχίας (Και μια μικρή σημείωση)

By ragnarok — January 18th 2021 at 05:23
Και τα μυαλά στα κάγκελα Ρέκβιεμ για το «καγκελάκι» και την ασυλοποίηση της αναρχίας… Έφτασε η ώρα επιτέλους, να τελειώσουμε με τη φάρσα του «κάγκελου». Τα ανούσια στημένα ραντεβού, πρέπει να δώσουν τη θέση τους στη διάχυση της αταξίας μέσα στη μητρόπολη. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας αναρχικών-μπάτσων, με διαιτητή τις δημοκρατικές ισορροπίες και γήπεδο το άσυλο, … Continue reading "Ρέκβιεμ για το «καγκελάκι» και την ασυλοποίηση της αναρχίας (Και μια μικρή σημείωση)"
✇ squat.gr πλάνετ

Θεσσαλονίκη, ΣΑΕΚΜ: Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

By ragnarok — January 18th 2021 at 05:02
Στις 15/01 παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου βρίσκεται και η βάση του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα ΝΙΚΗ ΣΤHΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Στις 22/12 ο επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας μεταφέρεται, με συνοπτικές διαδικασίες, από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στο Δομοκό, αντί … Continue reading "Θεσσαλονίκη, ΣΑΕΚΜ: Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα"
✇ squat.gr πλάνετ

Μπλουζάκια οικονομικής ενίσχυσης για την υπόθεση Bialystok

By ragnarok — January 18th 2021 at 04:09
Μπλουζάκια οικονομικής ενίσχυσης για την υπόθεση Bialystok στην Ιταλία Περισσοτερες πληροφορίες για την υποθεση εδώ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ Email επικοινωνίας: soli-darity20@riseup.net Πηγή: Athens Indymedia
✇ squat.gr πλάνετ

The Blast: Το τέλος ενός κύκλου;

By ragnarok — January 17th 2021 at 23:05
Η πόλωση του πολιτικού σκηνικού στην μεταπολεμική Ελλάδα δεν άφηνε πολλά περιθώρια ώστε να είναι κανείς αδιάφορος προς την πολιτική. Ως αποτέλεσμα όλες οι πτέρυγες του πολιτικού φάσματος, από τη δεξιά ως το κέντρο και την αριστερά, είχαν μια μεγάλη κομματική δεξαμενή, έντονα πολιτικοποιημένη, και με την πλειοψηφία των μελών τους, αρκετά στρατευμένα ιδεολογικώς. Τα … Continue reading "The Blast: Το τέλος ενός κύκλου;"
✇ squat.gr πλάνετ

Απόσπασμα: “Βία” από L

By ragnarok — January 17th 2021 at 22:47
Σημείωση: Κείμενο από το 2013 δημοσιευμένο στην Μηδενιστική Πορεία   Αυτό το σύντομο κείμενο είναι μέρος μιας συλλογής κριτικών κειμένων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με τον “αστικό αναρχισμό“, όπως αυτός διατυπώνεται από τους Venona Q και τις εκδόσεις Dark Matters και επίσης μια απάντηση στη δήλωση, που έκανε η Αναρχική Ομοσπονδία της Αγγλίας και … Continue reading "Απόσπασμα: “Βία” από L"
✇ squat.gr πλάνετ

Εκδήλωση-συζήτηση του Shades Magazine με την κατάληψη Rosa Nera (17/01/2021 στις 9:00 μμ)

By Rosa Nera — January 17th 2021 at 15:05
Στις 5 Σεπτεμβρίου με εντολή της ακροδεξιάς κυβέρνησης – και εν μέσω μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας – καταστέλλεται βίαια η Κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, μετά από 16 χρόνια συλλογικής δράσης και συμμετοχής σε εργατικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και αντιφασιστικούς αγώνες. Στην καταστολή συναρθρώνονται τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα ξενοδοχοποίησης του Λόφου Καστέλλι, όπως και των κτιρίων της … Continue reading "Εκδήλωση-συζήτηση του Shades Magazine με την κατάληψη Rosa Nera (17/01/2021 στις 9:00 μμ)"
✇ squat.gr πλάνετ

Θεσσαλονίκη: Aυτοκόλλητα για την προώθηση του αναρχικού αγώνα

By ragnarok — January 17th 2021 at 08:04
Τέσσερα αυτόκολλητα για τη διάχυση των αναρχικών προταγμάτων. Για ψηφιακή χρήση, αλλά και τύπωση. Τα αρχεία σε pdf και jpg. antispe2 szasz Στάχτη_θα_γίνεις_κόσμε_γερασμένε αντισπε1 Πηγή: Athens Indymedia
✇ squat.gr πλάνετ

Ιταλία, Ρώμη: Εμπρησμός κεραίας 4G και 5G

By ragnarok — January 17th 2021 at 07:54
Με έκτακτο διάταγμα του προέδρου του υπουργικού συμβουλίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας, κόκκινες ζώνες και lockdown, μας θέλουν κλεισμένους στα σπίτια μας, λοβοτομημένες μπροστά απ’ την οθόνη ενός υπολογιστή ή ενός smartphone, μουδιασμένους απ’ τον φόβο να βγούμε έξω, σπάζοντας τις εντολές και τις απαγορεύσεις. ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΟΜΑΣΤΕ… ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ … Continue reading "Ιταλία, Ρώμη: Εμπρησμός κεραίας 4G και 5G"
✇ squat.gr πλάνετ

Ιταλία, Ρώμη: Φωτιά στη φωτιά

By ragnarok — January 17th 2021 at 07:51
Τη νύχτα της 17ης Δεκέμβρη 2020, μια κεραία αναμετάδοσης κοντά σε μια έξοδο του G.R.A. (μεγάλος κυκλικός αυτοκινητόδρομος), στη Ρώμη, δέχθηκε σαμποτάζ μέσω φωτιάς. Μια εμπρηστική δράση που κρατά ζωντανή τη μνήμη της εκδίκησης απέναντι στην κρατική σφαγή που έλαβε χώρα στις ιταλικές φυλακές κατά την εξέγερση του Μάρτη του 2020, στη διάρκεια του πρώτου … Continue reading "Ιταλία, Ρώμη: Φωτιά στη φωτιά"
✇ squat.gr πλάνετ

Το σώμα στην εργασία

By ragnarok — January 16th 2021 at 02:01
Ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η μεγαλύτερη στην ιστορία στρατο-εμβολιαστική εκστρατεία, στην οποία οι φαρμακευτικές πολυεθνικές και τα κράτη μοιράζονται τα συμφέροντά τους (τα γιγαντιαία κέρδη, οι πρώτες· την προπαγανδιστική εξουσία, την εθνικιστική ρητορική και τον παροπλισμό κάθε διαφωνίας, τα τελευταία), μας φάνηκε χρήσιμο να αναδημοσιεύσουμε ένα κείμενο γραμμένο προ τριετίας, κατά την περίοδο των υποχρεωτικών … Continue reading "Το σώμα στην εργασία"
✇ squat.gr πλάνετ

Εμβόλια: Όπλα μαζικής καταστροφής

By ragnarok — January 16th 2021 at 01:17
Αυτή τη φορά, με τα εμβόλια, ο τρόπος που εξελίχθηκε η φροντίδα υγείας, υπηρετώντας τη φαρμακοβιομηχανία, δεν ήταν μια συμμετοχική μέθοδος χωρίς αποκλεισμούς, κινώντας όλους εκείνους τους μηχανισμούς που έχουν κατασκευαστεί και εισαχθεί έως τώρα με την πάροδο των χρόνων για να δημιουργήσουν αυτήν την αποδοχή και τον δημόσιο ψευδοδιάλογο προκειμένου να δίνουν την εντύπωση … Continue reading "Εμβόλια: Όπλα μαζικής καταστροφής"
✇ squat.gr πλάνετ

Χαριστικό / ανταλλακτικό παζάρι | Παρασκευή 15/1,ώρα: 15.00-20.00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ — January 15th 2021 at 17:25
Η καταναλωτική κουλτούρα, που στον τομέα της ένδυσης εκφράζεται μέσα από το μοντέλο του < fast fashion > *, αποτελεί μάστιγα για το περιβάλλον καθώς πρόκειται για τη 2η πιο ρυπογόνο βιομηχανία και βασίζεται σε άθλιες συνθήκες εργασίας με το εργατικό δυναμικό να αποτελείται κυρίως από γυναίκες αλλά και παιδιά. Θεωρούμε πως με το να … Continue reading "Χαριστικό / ανταλλακτικό παζάρι | Παρασκευή 15/1,ώρα: 15.00-20.00"
✇ squat.gr πλάνετ

Αργεντινή, Μπουένος Άιρες: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό οχήματος μπάτσου

By ragnarok — January 15th 2021 at 09:16
Ο πραγματικός παλμός της σύγκρουσης είν’ η ίδια η σύγκρουση. Κι η αλληλεγγύη είν’ η προέκτασή της. Εκεί όπου μένουμε ή διαλέγουμε να ζούμε. Οι φλόγες του εξεγερσιακού πυρός άγγιξαν το όχημα ενός κωλόμπατσου, στη συμβολή των οδών Santa Fe και Gorrostiaga, εκεί όπου εδρεύει η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Συνεχίζουμε να ερχόμαστε όλο … Continue reading "Αργεντινή, Μπουένος Άιρες: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό οχήματος μπάτσου"
✇ squat.gr πλάνετ

Αντιφασιστική-Αντικρατική συγκέντρωση Κυριακή 17-1-2021 πλατεία Δημάδη 11:30π.μ.

By apertus2 — January 14th 2021 at 22:58
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ. 17–1–2021: 8 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν (Shehzad Luqman) από τους νεοναζί της χρυσής αυγής Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο στα Πετράλωνα. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία και αδιαφορώντας για το θάνατο που σκορπίζεται γύρω μας επιτίθεται με ρεβανσιστική … Continue reading "Αντιφασιστική-Αντικρατική συγκέντρωση Κυριακή 17-1-2021 πλατεία Δημάδη 11:30π.μ."
✇ squat.gr πλάνετ

Το κιτάπι ξανανοίγει | Παρασκευή 15, από τις 15:00 εώς τις 20:00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ — January 14th 2021 at 17:21
Το κιτάπι ξανανοίγει αύριο, Παρασκευή 15, από τις 15:00 εώς τις 20:00 *** νέες αφίξεις ημερολογίων τοίχου από το ΣΒΕΟΔ (Σωματείο Βάσεις Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου). Σας περιμένουμε για καφέ κουβέντα και βιβλία ***
✇ squat.gr πλάνετ

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, πάρκο Φαλήρου, Καβάλα, 14/01/2021

By anarxikoikavalas — January 14th 2021 at 14:46
✇ squat.gr πλάνετ

Παρέμβαση στο γραφείο του υπεύθυνου οργάνωσης της ΝΔ Σ. Δημητριάδη

By terraincognita — January 14th 2021 at 13:09
Η αντίσταση και η αδιαλλαξία δεν είναι νεκρές λέξεις, είναι αγώνες για ζωή και ελευθερία Για ακόμη μια φορά ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο στόχαστρο της εκδικητικής μανίας της Δεξιάς. Δεν αρκούν πάνω απο 18 χρόνια κράτησης, δεν αρκεί η στέρηση των προβλεπόμενων αδειών και κάθε ευεργετικής διάταξης που δικαιούται. Η Νέα Δημοκρατία βάζει … Continue reading "Παρέμβαση στο γραφείο του υπεύθυνου οργάνωσης της ΝΔ Σ. Δημητριάδη"
✇ squat.gr πλάνετ

Γερμανία, Λειψία: Πυρπόληση στρατιωτικών τζιπ σε αλληλεγγύη με αντιφασίστες κρατουμένους

By ragnarok — January 14th 2021 at 10:05
Αργά το βράδυ της 31ης Δεκέμβρη 2020, πυρπολήσαμε επτά τζιπ του Γερμανικού Στρατού (Bundeswehr) στον χώρο στάθμευσης της Mercedes στο Schönefeld της Λειψίας. Ο στρατός χρήζει της προσοχής μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του οπλοστασίου της κρατικής καταστολής, μεταξύ άλλων θεσμών που έχουν δεχθεί επιθέσεις κατά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς πρόσφατων ετών. Πολλά έγκυρα επιχειρήματα μπορούν να … Continue reading "Γερμανία, Λειψία: Πυρπόληση στρατιωτικών τζιπ σε αλληλεγγύη με αντιφασίστες κρατουμένους"
✇ squat.gr πλάνετ

Ιταλία: Η αναρχική Anna Beniamino μεταφέρθηκε από τη φυλακή Rebibbia της Ρώμης στη φυλακή Messina

By ragnarok — January 14th 2021 at 10:00
Ιταλία, 13 Ιανουαρίου 2021: Η αναρχική Anna Beniamino μεταφέρθηκε από τη φυλακή Rebibbia της Ρώμης στη φυλακή Messina. Σήμερα, 13 Ιανουαρίου, η Άννα μεταφέρθηκε από τη γυναικεία φυλακή της Ρώμης Rebibbia σε αυτή της Messina, όπου ήταν φυλακισμένη μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Υπενθυμίζουμε ότι η συντρόφισσα συνελήφθη στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 κατά την … Continue reading "Ιταλία: Η αναρχική Anna Beniamino μεταφέρθηκε από τη φυλακή Rebibbia της Ρώμης στη φυλακή Messina"
✇ squat.gr πλάνετ

Αργεντινή, Μπουένος Άιρες: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό φορτηγού της φυλακής Villa Devoto

By ragnarok — January 13th 2021 at 09:56
Ως ένα μικρό δωράκι προς όσους θαρρούν για τους εαυτούς τους πως είναι βασιλιάδες επί των ζωών των υπολοίπων, δυο ώρες μετά το ξημέρωμα της Τετάρτης 6 Γενάρη 2020, πυρπολήσαμε ένα διασωστικό φορτηγάκι που ανήκει στη φυλακή της Villa Devoto, στον αριθμό 4.900 της οδού Pedro Lozano, στην πόλη του Μπουένος Άιρες. ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ. … Continue reading "Αργεντινή, Μπουένος Άιρες: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό φορτηγού της φυλακής Villa Devoto"
✇ squat.gr πλάνετ

Επανέναρξη λειτουργίας του αυτοδιαχειριζόμενου βιβλιοπωλείου της κατάληψης

By terraincognita — January 12th 2021 at 20:42
Αιώνες ολόκληροι γεμάτοι με αγώνες και αντιστάσεις έχουν διασωθεί στη σφαίρα της συλλογικής μνήμης επειδή καταγράφηκαν οι εμπειρίες και οι αφηγήσεις των πρωταγωνιστών. Η δύναμη του γραπτού λόγου μέσα από την αποτύπωση του παρελθόντος είναι το θεμέλιο για την οικοδόμηση των αγώνων στο σήμερα, το αύριο, το πάντα. Βιβλία, δοκίμια και ιστορικές μελέτες, παράνομα εγχειρίδια, … Continue reading "Επανέναρξη λειτουργίας του αυτοδιαχειριζόμενου βιβλιοπωλείου της κατάληψης"
✇ squat.gr πλάνετ

Ιταλία: Αφίσα ενάντια στην ειδική επιτήρηση

By ragnarok — January 12th 2021 at 09:52
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ των σκέψεων, των συμπεριφορών, των ιδεών και των σχέσεών μας Τις μέρες αυτές, οι ιαχές περί Ασφαλείας αντηχούν στους δρόμους πιότερο από ποτέ, ξεχειλίζοντάς τους με δύσμορφους ενστόλους έτοιμους να καταστείλουν με κάθε πιθανό μέσο που έχουν στη διάθεσή τους: απ’ τα πρόστιμα ως τα γκλομπ, διαιωνίζοντας στην πραγματικότητα τον πόλεμο … Continue reading "Ιταλία: Αφίσα ενάντια στην ειδική επιτήρηση"
✇ squat.gr πλάνετ

Walter Benjamin: Σύντομη εισαγωγή στο έργο του και στις Θέσεις για τη φιλοσοφία της ιστορίας

By ragnarok — January 11th 2021 at 04:10
Ο Βάλτερ Μπένγιαμιν θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και πολυμελετημένους φιλόσοφους, στοχαστές, κριτικούς λογοτεχνίας, ιστορικούς της κουλτούρας (και πολλές άλλες ιδιότητες που θα μπορούσαν να του έχουν αποδοθεί ή να του αποδοθούν εξαιτίας του πολυποίκιλου έργου του)· ωστόσο μία από τις βασικές προσφορές του σύμφωνα με τους μελετητές του είναι μια νέα κατανόηση της ανθρώπινης … Continue reading "Walter Benjamin: Σύντομη εισαγωγή στο έργο του και στις Θέσεις για τη φιλοσοφία της ιστορίας"
✇ squat.gr πλάνετ

Κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών| 12/1, από τις 18.00 έως τις 20.00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ — January 10th 2021 at 21:03
Λόγω των γενικευμένων κρατικών απαγορεύσεων της κυκλοφορίας και της συνάθροισης, οι δημόσιες δράσεις (συναυλίες, βιβλιοπαρουσιασεις κλπ) για την οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κρατουμένων και των δομών που τους στηρίζουν έχουν “παγώσει”. Λεπτομέρειες υπάρχουν στην ακόλουθη ανακοίνωση του Ταμείου. (https://athens.indymedia.org/post/1608883/) Για αυτό τον λόγο ξεκινάμε μια πρωτοβουλία για τη συλλογή χρημάτων μέσα από ατομικές συνεισφορές, “χέρι … Continue reading "Κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών| 12/1, από τις 18.00 έως τις 20.00"
✇ squat.gr πλάνετ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

By stekiksanthis — January 9th 2021 at 20:29
✇ International Aggregator Anarkismo.net

War crimes

By Melbourne Anarchist Communist Group — January 4th 2021 at 09:55
Australian troops in Afghanistan. Credit: LS Paul Berry via The GuardianIn these circumstances, the military effort in Afghanistan quickly became an occupation. All Afghan civilians were the enemy, unless they were known tools of the occupiers. And so the fighting age males were deemed fair game. Imperialist war cannot be waged justly, so the political decisions of John Howard, Kevin Rudd, Julia Gillard and other Prime Ministers made the crimes of the soldiers on the ground inevitable. The soldiers named in the secret version of the report deserve to be in the dock, but so do their political masters.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

After Trump

By Melbourne Anarchist Communist Group — January 1st 2021 at 10:24
Justice for George Floyd! Washington DC 2020 Credit: Olivier Douliery/AFP via Getty ImagesThe workplace is the source of the capitalists’ power, so the struggle in that location is decisive. It is the vehicle for fighting the economic inequality that is driving down living standards for US workers for the first time since the Great Depression and fuelling the growth of Fascism. It is, though, much more than that. The struggle in the workplace can unite the multi-racial, multicultural and gender diverse working class in the fight against all forms of social oppression and build the solidarity needed to make the revolution to overthrow capitalism as a whole.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

&#904;&#966;&#965;&#947;&#949; &#959; Alexandre Skirda

By Dmitri (translation) — December 31st 2020 at 11:08
skirda.jpgΔεν θα ξεχάσουμε τον Alexandre Skirda, τον σημαντικό ιστορικό της Ρωσικής Επανάστασης, αλλά και τον αναρχικό αγωνιστή που, από τη δεκαετία του 1960, συμμετείχε ενεργά στην Groupe d’études et action anarchiste (Ομάδα Αναρχικής Μελέτης και Δράσης), της οποίας ήταν ο ιδρυτής από κοινού με τον Roland Biard. Η ομάδα ιδρύθηκε όταν και οι δύο ήταν 19 χρόνων, και έπαιξε ενεργό και σημαντικό ρόλο στο κύμα διαδηλώσεων και άλλων κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο της Γαλλίας στην Αλγερία εκείνη την εποχή.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

Did the System Work? Aftermath of the 2020 Election

By Wayne Price — December 30th 2020 at 00:55
electionstress.jpgLiberals and others declare that the defeat of Donald Trump and of his coup-attempts demonstrate that "the system works," that the U.S.A. has an effective "democracy." I cannot see it that way.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

Décès d’Alexandre Skirda, historien et militant anarchiste

By Serge — December 29th 2020 at 18:31
132788658_10207875305196395_1166463243701706442_n.jpgDécès d’Alexandre Skirda, historien et militant anarchiste

✇ International Aggregator Anarkismo.net

&#919; &#963;&#967;&#941;&#963;&#951; &#956;&#949;&#964;&#945;&#958;&#973; &#922;&#961;&#959;&#960;&#972;&#964;&#954;&#953;&#957;-&#935;&#961;&#953;&#963;&

By Ruth Kinna — December 28th 2020 at 11:42
xmas_kropotkin.jpgΔεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αναρχικός θεωρητικός Πιότρ Κροπότκιν ενδιαφέρθηκε για τα Χριστούγεννα. Στη ρωσική κουλτούρα, ο Άγιος Νικόλαος [Άγιος Βασίλης] (Николай Чудотворец) ήταν αγαπητός ως υπερασπιστής των καταπιεσμένων, των αδυνάτων και των μειονεκτούντων. Ο Κροπότκιν μοιραζόταν αυτά τα συναισθήματα. Αλλά υπήρχε και ένας οικογενειακός δεσμός μεταξύ τους.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

&#932;&#959;&#960;&#959;&#952;&#941;&#964;&#951;&#963;&#951; &#963;&#967;&#949;&#964;&#953;&#954;&#940; &#956;&#949; &#964;&#951;&#957; &#963;&#965;&#947;&

By Πρωτ. Αναρχικών Αγ.Αναργύρων – Καματερού — December 24th 2020 at 10:51
download.jpgΚαμία κοινωνική επανάσταση στην ιστορία δεν πραγματοποιήθηκε δίχως την από τα πριν προετοιμασία των θεμελίων της μελλοντικής κοινωνίας, των οργανωτικών κυττάρων της, των ποιοτικών χαρακτηριστικών της, όλων αυτών των στοιχείων που αποκρυσταλλώνονται και αναπτύσσουν τις πιο προχωρημένες μορφές τους μέσα στην ζωντανή κοινωνική εξέλιξη και την ολοκλήρωση της επαναστατικής μετάβασης. Η σκιαγράφηση της μετεπαναστατικής κοινωνίας που προτάσσουμε δεν θα πρέπει να γίνεται αφηρημένα. Μπορεί να αποκτήσει ρεαλιστική ισχύ μέσα από την συγκεκριμενοποίηση της σε έναν σύγχρονο προγραμματικό και στρατηγικό σχεδιασμό που μόνο μια πλατιά αναρχική πολιτική οργάνωση μπορεί να αναπτύξει.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

Ante la Campaña Contra la Ley de Urgente Consideración

By Federación Anarquista Uruguaya — December 24th 2020 at 05:15
copiadecopiadecopiadecopiadecopiadeimagenparacartaopinionmayo2018300x251.jpgCarta Opinión FAU – Diciembre 2020
Luego de un arduo proceso de debate, el conjunto de organizaciones sociales nucleadas en la Intersocial han resuelto realizar una campaña de recolección de firmas para llevar a referéndum y poder derogar parcialmente a la Ley de Urgente Consideración que consta de 476 artículos pero solo se estarían intentando derogar 135.


El proceso de debate que termina laudando la llamada «mesa chica» de la Intersocial, ante la falta de consenso de la totalidad de agrupamientos que la integran, estuvo atravesado de inicio a fin por los intereses partidarios del FA en aras de disputar las próximas elecciones nacionales.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

Book Review: 'Fascists Among Us'

By LAMA — December 23rd 2020 at 09:55
fascists_among_us.jpgA review of a book about the ideology of the Christchurch massacre perpetrator.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

&#915;&#953;&#945; &#972;&#963;&#945; &#948;&#949;&#957; &#949;&#943;&#957;&#945;&#953; &#960;&#953;&#945; &#954;&#945;&#953; &#964;&#972;&#963;&#959; &#94

By Ελευθεριακή Πορεία — December 20th 2020 at 13:03
131573289_101348061872420_4121252317149675501_n.jpgΜέσα στο κέλυφος του παλιού κόσμου δοκιμάζουμε τα περάσματα στην άλλη κοινωνία. Η επανάσταση δεν είναι μια στιγμή, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με την «επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα». Η επανάσταση είναι ο μετασχηματισμός των κοινωνικών σχέσεων, μια διαδικασία με παλινωδίες και αντιφάσεις, πολλές φορές υπόγεια και υπόκωφη, άλλοτε ξέφρενη και θορυβώδης. Όμως έρχεται η στιγμή που το κέλυφος του παλιού κόσμου ή θα σπάσει ή με τη διαδικασία του μετασχηματισμού των κοινωνικών σχέσεων σε ασφυξία θα ανασυσταθεί, και η εξουσία θα εδραιωθεί εκ νέου – ακόμα και με άλλο προσωπείο.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

&#913;&#960;&#940;&#957;&#952;&#961;&#969;&#960;&#959;&#962; &#954;&#945;&#953; &#946;&#940;&#961;&#946;&#945;&#961;&#959;&#962;

By ΕΣΕ Αθήνας — December 18th 2020 at 13:18
screenshot_20200721workersinitiativepoland278x300.pngΟ κρατικός προϋπολογισμός για το 2021
Καλούμε όλες και όλους, να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε σε αυτήν την βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που αποτυπώνεται με τον χειρότερο τρόπο, στον κρατικό προϋπολογισμό που καταθέτει. Να προτάξουμε σαν αντίδοτο στην νοσηρή πραγματικότητα που ζούμε την αυτοοργάνωση των από κάτω, την συμμετοχή όλων μας στον ταξικό και κοινωνικό αγώνα και τη συγκρότηση ελευθεριακών μαχητικών σωματείων σε ανεξαρτησία από κράτος και κεφάλαιο στην κατεύθυνση της ρήξης με τον καθεστωτικό “συνδικαλισμό” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της δημιουργίας μιας τριτοβάθμιας συνομοσπονδίας εργασίας.

✇ International Aggregator Anarkismo.net

Self and Others: Max Stirner and Revolutionary Anarchism

By Wayne Price — December 15th 2020 at 07:13
max_stirner1200x900cropped.jpgReview of Jacob Blumenfeld. All Things Are Nothing to Me: The Unique Philosophy of Max Stirner.
The individualist- egoism of Max Stirner, its strengths and weaknesses, in comparison with the views of Bakunin, Landauer, and Karl Marx.

✇ squat.gr πλάνετ

Αγρίνιο 18/12: Συνέχιση της δίκης σχετικά με τις διώξεις το 2014 στο Μεσολόγγι

By apertus2 — December 17th 2020 at 01:11
Για την Παρασκευή 18/12 και ώρα 9:30 στα δικαστήρια Αγρινίου ορίστηκε η 4η δικάσιμος της υπόθεσης που αφορά τις διώξεις συντρόφων το 2014 στο Μεσολόγγι. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές, κάτω τα ξερά σας από τον κόσμο του αγώνα. Κατάληψη Apertus
✇ squat.gr πλάνετ

Ινδονησία: Επιθέσεις με μολότωφ σε τμήματα της Τροχαίας

By ragnarok — December 16th 2020 at 21:15
Επαρχία Sulawesi Selatan, 13/12/2020. Ανταποκρινόμενοι και τιμώντας τη μέρα “ACAB”, κάποια συντρόφια μας πραγματοποίησαν επιθέσεις με τη μέθοδο του μοναχικού λύκου στην Τροχαία της Ινδονησίας (Polisi Lalu-Lintas) σε δύο διαφορετικά σημεία (στην περιοχή της Gowa και στην πόλη του Makassar), και άφησαν φυλλάδια με τη διακήρυξή τους, στα οποία αναγράφονται τα κάτωθι: “Αυτή είναι μια … Continue reading "Ινδονησία: Επιθέσεις με μολότωφ σε τμήματα της Τροχαίας"
✇ squat.gr πλάνετ

Γαλλία, Τουλούζη: Εμπρησμός μηχανήματος σε εργοτάξιο της Bouygues

By ragnarok — December 16th 2020 at 21:09
Τη νύχτα μεταξύ 20ής και 21ης Νοέμβρη 2020, πυρπολήσαμε ένα μηχάνημα σε εργοτάξιο της Bouygues στην περιοχή Montaudran, στην Τουλούζη. Επενδύοντας στην ψηφιακή τεχνολογία και στις νέες τεχνολογίες προκειμένου να οξύνει τον έλεγχο και την εκμετάλλευση του παγκόσμιου πληθυσμού, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός αναδιαρθρώνεται σε βάθος εδώ και χρόνια. Η κρίση του κορωνοϊού και η αγχώδης … Continue reading "Γαλλία, Τουλούζη: Εμπρησμός μηχανήματος σε εργοτάξιο της Bouygues"
❌