One Radical Planet

🔒
✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

20 Ιουλίου

July 20th 2018 at 08:35

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

ΕΔΕΚΕΛΑΜ

July 19th 2018 at 08:34

Από το "να ρεζιλέψω τους οπαδούς του συρματοπλέγματος" στο να γίνομαι ρεντίκολο!

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών

July 18th 2018 at 08:30

Ο αγώνας που καλούνται να δώσουν οι εκπαιδευτικοί είναι αγώνας όλων μας. Να τον στηρίξουμε.

[...] καλούμε τόσο τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων όσο και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στον διάλογο που γίνεται τις τελευταίες μέρες, διεκδικώντας όχι μόνο εργασιακά ζητήματα αλλά και ζητήματα που αφορούν στο περιεχόμενο, τους στόχους και τις πρακτικές της ε/κ εκπαίδευσης, όπως ο ορθολογισμός και η εκκοσμίκευση. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η ώρα να υπερασπιστούμε και τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και να επιτύχουμε αλλαγές που θα μετατρέψουν τα σχολεία μας σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ανθρώπινα σχολεία.

enter image description here

G/c and T/c Teachers' Platform "United Cyprus"

Αγώνας, αγώνας διαρκείας για ένα δημόσιο, δημοκρατικό και κοσμικό σχολείο

Την περασμένη Παρασκευή, 13 Ιουλίου, 5000 και πλέον εκπαιδευτικοί έδειξαν το ανάστημά τους συμμετέχοντας σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της ε/κ κοινότητας διαμαρτυρία ενάντια στην χειρότερη επίθεση που έχει δεχτεί η δημόσια παιδεία της χώρας μας μετά από τον πόλεμο του '74. Πέραν από την αθρόα και δυναμική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, εξίσου συγκινητική ήταν και η υποστήριξη των τουρκοκυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων προς τους Ελληνοκύπριους συναδέλφους τους από το βήμα των ομιλητών, όπως και η θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι διαδηλωτές.

Μετά από τη σπατάλη δισεκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση τραπεζών και την εκτόξευση του δημόσιου χρέους, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη συνεχίζει απρόσκοπτα την αφαίρεση κονδυλίων απ’ όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένης και της Παιδείας. Στόχος της είναι η υποταγή και της δημόσιας εκπαίδευσης στους όρους του νεοφιλελευθερισμού και εντέλει η υποβάθμιση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου. Kατά συνέπεια ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, τόσο από δηλώσεις όσο και από τις πρακτικές χρηματοδότησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ως ε/κ τμήμα της Πλατφόρμας Εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» στηρίζουμε τις συντεχνίες των εκπαιδευτικών και τον αγώνα τους για τη διατήρηση και ενδυνάμωση της δημόσιας παιδείας, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές μέλλον. Την ίδια στιγμή καλούμε τόσο τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων όσο και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στον διάλογο που γίνεται τις τελευταίες μέρες, διεκδικώντας όχι μόνο εργασιακά ζητήματα αλλά και ζητήματα που αφορούν στο περιεχόμενο, τους στόχους και τις πρακτικές της ε/κ εκπαίδευσης, όπως ο ορθολογισμός και η εκκοσμίκευση. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η ώρα να υπερασπιστούμε και τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και να επιτύχουμε αλλαγές που θα μετατρέψουν τα σχολεία μας σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ανθρώπινα σχολεία.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά την υποστήριξή μας στη δωρεάν, μη - εθνικιστική κοσμική παιδεία, μακριά από την επιρροή της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία, ως ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας, στηρίζει και ενισχύει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, και, ως σκοταδιστικός και αυταρχικός θεσμός, συνεχίζει να ελέγχει και να καθορίζει τις εκπαιδευτικές πολιτικές της ε/κ κοινότητας.

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Εδώ ο μύθος μας έγινε συνήθεια

July 17th 2018 at 08:28

Gregoris Ioannou

Στις διενέξεις η πρώτη απώλεια είναι η αλήθεια, καθώς η πληροφόρηση φιλτράρεται από τις εξουσίες και η προπαγάνδα είναι το κυρίαρχο πλαίσιο στον δημόσιο λόγο που παρεισφρέει και στον ιδιωτικό. Τα γεγονότα παρουσιάζονται επιλεκτικά και από την σκοπιά του κάθε μέρους στη διένεξη, οι θέσεις του άλλου μέρους ή τα γεγονότα που φαίνονται να το δικαιώνουν αποσιωπούνται, το μέγεθος των διαφόρων συμβάντων προσμετρείται με σκοπιμότητα και αυθαιρεσία. Η ιστορία εργαλειοποιείται προς όφελος της εξουσίας σε παροντικό χρόνο, ο ιστορικός χρόνος ισοπεδώνεται για να υπηρετηθούν τα εθνικά αφηγήματα, παραδόσεις επινοούνται, ήρωες κατασκευάζονται. Μονόπλευρες ερμηνείες, συχνά σε κραυγαλέα αντίφαση με τα πραγματικά δεδομένα, δομούν δημόσιες τελετές και αναπαραστάσεις και πλαισιώνουν τη δημόσια συζήτηση περιθωριοποιώντας κάθε αποκλίνουσα, κριτική ή εναλλακτική φωνή κατατάσσοντας την από γραφική και άκυρη εώς εθνοπροδοτική και επικίνδυνη.

Η ε/κ ηγεσία και κατ’ επέκταση η ε/κ κοινότητα μετά το 1974 ουσιαστικά αφαίρεσε εντελώς τους τ/κ από το δημόσιο αφήγημα της. Η απουσία της έννοιας του «Τουρκοκύπριου» στα σχολεία που προετοιμάζουν την επόμενη γενιά για την ένταξη στον κοινωνία των ενηλίκων είναι απόλυτη. Και εκεί στην κοινωνία των ενηλίκων οι αναφορές στους τ/κ, τουλάχιστον την περίοδο του απόλυτου διαχωρισμού 1975-2003 υπήρξαν ελάχιστες, με τις πλείστες από αυτές να κουβαλούν αρνητικό φορτίο συνήθως απαξίωσης και υποτίμησης. Το βασικό αφήγημα στην ε/κ πλευρά σε επίπεδο κοινωνίας για το κυπριακό πρόβλημα συνοψίζεται περίπου στο εξής σχήμα:

"Η Τουρκία είναι μια επεκτατική δύναμη που θέλει να κατακτήσει την Κύπρο που είναι βασικά ελληνική. Το 1974 με αφορμή το πραξικόπημα εισέβαλε και κατέκτησε τη μισή. Η λύση του κυπριακού προβλήματος είναι η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να γίνει λύση του Κυπριακού διότι η Τουρκία είναι αδιάλλακτη."

Αυτό το απλοϊκό και μονόπλευρο σχήμα συνιστά περίπου την εθνική γραμμή και η προώθηση του γίνεται ανεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των ε/κ. Υπάρχουν προφανώς διαβαθμίσεις και διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες αλλά ως «ουσία του κυπριακού» θεωρείται η εισβολή-κατοχή, το πρόβλημα είναι μεταξύ της Κύπρου (δηλαδή των ε/κ) και της Τουρκίας. Οι Τουρκοκύπριοι παραμένουν απόντες στο ε/κ φαντασιακό και στην ε/κ αντίληψη για το Κυπριακό. Δεν θεωρείται ότι η τ/κ κοινότητα έχει λόγο ή ότι αποτελεί αυτόνομο δρώντα στις εξελίξεις. Στο κάδρο μπαίνουν μόνο ως είτε ως προέκταση της Τουρκίας, άρα ως εχθροί ή πράκτορες του εχθρού, είτε ως ανήμπορα θύματα της Τουρκίας, ως δικαιολογία και αφορμή για τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας.

Η φυσικοποίηση της ιστορίας και η απλοποίηση της πραγματικότητας αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του μύθου. Καθώς αφαιρούνται οι αιτίες από τα δεδομένα για να γίνει η αφήγηση πιο εύκολη και βολική, καθώς ο λόγος αδειάζει από ιστορία και γεμίζει από φύση, φτιάχνεται ο μύθος, όπως εξηγεί ο Barthes. Ο μύθος είναι ένας λόγος ανειλικρινής, γιατί υποκρίνεται ότι οι αξίες που πρεσβεύει είναι δεδομένα, ότι η υποκειμενική οπτική που τον συγκροτεί αποτελεί γενική αντικειμενική συνθήκη.

Εδώ ο μύθος μας έγινε συνήθεια, η προπαγάνδα καθεστώς και ο λόγος φυλακή.

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Δημοσιογραφικό γλωσσάρι και λύση του Κυπριακού

July 17th 2018 at 08:26

Από Παύλο Παύλου Επί της ουσίας, η δύναμη των λέξεων και των συμβόλων, τουλάχιστον στην ελληνοκυπριακή κοινωνία, είναι πανίσχυρη. Η σημειολογία των λέξεων είναι τόσο άρρηκτα δεμένη με το είδος της λύσης του Κυπριακού, ώστε αυτόματα δημιουργούνται σχεδόν ανυπέρβλητες αναστολές στη χρήση του γλωσσαρίου. Πριν από χρόνια, είχε γίνει η εισήγηση, αντί του όρου «ψευδό-» (ψευδοκράτος, ψευδοαστυνομία, ψευδοπρωθυπουργός, ψευδοεκλογές κλπ.), να χρησιμοποιείται ο όρος «παράνομος», που προκαλεί και λιγότερο ευτράπελες παρενέργειες. Οι αντιδράσεις ήταν εξίσου έντονες, παρά το γεγονός ότι οι δύο όροι στην ουσία υπηρετούν το ίδιο πράγμα. Ο λόγος είναι γιατί ο όρος «ψευδό-» είναι φορέας περαιτέρω συμβολισμών. Συνδέεται με το ψευδές, το εικονικό, και εν τέλει με το ανύπαρκτο, που είναι και το ζητούμενο: Μιλώντας για το μόρφωμα στα κατεχόμενα δεν θέλουμε απλά να δηλώνουμε πως είναι παράνομο. Θέλουμε να δηλώνουμε πως είναι ανύπαρκτο. Και γενικά, θέλουμε να αποδιώξουμε από το μυαλό μας τη σκέψη πως είναι δυνατόν να υπάρχει οτιδήποτε άλλο έξω από εμάς.

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Στήριξη στους συγγραφείς του γλωσσαρίου

July 17th 2018 at 08:23

Dogus Derya Ο φασισμός είναι ο ίδιος παντού. Δεν διαφέρει αν η γλώσσα του είναι Τουρκική, Γερμανική ή Ελληνική. Η μόνη γλώσσα που γνωρίζουν οι φασίστες είναι η προσβολή, η απειλή, ο θάνατος και ο βιασμός. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη γλώσσα της ειρήνης, της αδελφοσύνης και της ελπίδας απέναντι σε αυτή τη γλώσσα. Θα κοιταχτούμε στα μάτια και θα πούμε ότι στεκόμαστε ώμο με ώμο ενάντια στον φασισμό. Είμαστε μαζί σου Μαρία Σιακαλλή

Faşizm her yerde aynı. Kullandığı lisanın Türkçe, Almanca ya da Yunanca olması fark etmiyor. Faşistlerin bildiği tek dil hakaret, tehdit, ölüm ve tecavüz dili. Bu dile karşı barış, kardeşlik ve umut dilini kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Gözünüzün içine baka baka ve inadına faşizme karşı omuz omuza diyeceğiz. We are with you Maria Siakalli

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Απειλές εναντίον δημοσιογράφων

July 16th 2018 at 08:18

Το βαθύ κράτος εκαλόμαθεν τόσα χρόνια να μονοπωλεί τον δημόσιο λόγο με την τοξική ρητορική του. Επιτέλους εβρεθήκαν κάποιοι να τους χαλάσουν τη σούπα. Η στοχοποίηση που δέχουνται οι συγγραφείς εν πρέπει να τους φοητσιάζει αλλά να τους πεισμώνει. Είμαστε πολλοί που στηρίζουν την προσπάθεια, τζιαι υπάρχει τζιαι η διεθνής κοινότητα #γλωσσάρι OSCE Representative on Freedom of the Media: Threats against journalists for their work is unacceptable. I am very concerned by a series of threats against #MariaSiakalli, one of the prominent authors of a #Glossary my Office published in #Cyprus. Journalists must be able to work under safe conditions. #CyprusDialogue

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Υπάρχουν γλωσσάρια και γλωσσάρια

July 15th 2018 at 08:14

Ανάμεσα σε άλλα, ακούστε (ξανά) γλωσσάριον που χρησιμοποιεί: πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (το φασιστούι δολοφόνος που ανέλαβε στη θέση του Μακαρίου) σωτήριος επέμβαση (η εισβολή της ελληνικής Χούντας σε άλλο κράτος τζαι η δράση της ΕΟΚΑ Β)

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

"Words That Matter” – glossary by Cyprian journalists to address local issues

July 14th 2018 at 08:12

Τσογλάνια του σουλτάνου Ερτογάν (sic) απότι φαίνεται και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Τι μα; Αμφισβητείτε τον αρχισυντάκτη του εθνικού κορμού που άρχει της σύνταξης του Φιλελεύθερου; Θα σας κόψει το γλωσσάρι, κακομοίρηδες...

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

ΥΠΕΞαπωδω

June 9th 2018 at 13:11

enter image description here Το ΥΠΕΞ ενημερώνει όλες τις διπλωματικές αποστολές αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς ότι όλα τα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι στις κατεχόμενες περιοχές είναι κλειστοί και άρα όχι ανοιχτοί σε επισκέπτες.

Και διχοτομιστές, και ηλίθιοι

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Για να μην ξεχνιώμαστε

June 3rd 2018 at 13:08

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

ψευδοπεριουσία

June 2nd 2018 at 13:07

Μα τελικά ο Σκουρίδης εψευδόπιασεν πίσω την περιουσία του, έφκαλε ψευδοάδεια οικοδομής, εννά ψευδοχτίσει τζιαι να ψευδοκατοικήσει στον Πενταδάχτυλο; Άσσιοηλέ

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Μπανανία 2k18 Πλαίσιο Γκουτέρες

June 2nd 2018 at 12:03

Μπράβο στο Νίκο Αναστασιάδη που το είπε και το έκανε.

Να σημειώσουμε επίσης την ιδιαίτερη μας ικανοποίηση διότι εμείς το είχαμε πει όταν έγινε το μπάχαλο με τις ημερομηνίες και την διατύπωση του πλαισίου Γκουτέρες: "Πρόεδρε δημοσίευσε τες σημειώσεις του Μαυρογιάννη να τους πελλάνεις ούλλους". Δεν έχουμε παράπονο. Ο Τρίκυ Νίκυ το είπε και το έκανε :) enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Φωνές απο χώμα

May 31st 2018 at 12:00

enter image description here Απόσπασμα που τη νουβέλα της Κωσταντίας Σωτηρίου «φωνές από χώμα», εκδ. Πατάκη, 2016

(Μιλά η Σταυρούλα Ψ., που ο σύζυγός της, φαίνεται, ενεπλάκη σε επιθέσεις ενάντια σε Τουρκοκύπριους το 1963)

[...]Είδα τον έξω με τα γαίματα, αλλά εν ήταν δικά του. Έμπηκα έσσω. Έκατσα πάνω στο κρεβάτι, τι να κάμω εν ήξερα. Σε λλίον εμπήκεν έσσω ο Πάμπος, ετρέχαν νερά που τα ρούχα του. Εν καθαρίζουν, είπεν μου. Να κάτσεις το πρωίν να τα πλύνεις, να τα κάμεις σσιόνι. Έφκαλεν τα ρούχα του, έσυρεν μου τα κάτω, άλλαξεν, έπεσεν ετζιοιμήθηκεν. Εγιώ έκατσα πάνω στην καρέκλα ούλλη νύχτα με το μωρό. Το πρωίν εσηκώθηκεν, ούτε μου εσύντυσσιεν. Επήρα το μωρό στη μάνα μου, έκατσα να πλύνω τα ρούχα του ούλλην την ημέρα να καθαρίσουν, έτριφκα τζαι έσυρνα τα νερά τα ολοκότσινα μέσα στη λεκάνη της λεμονιάς, που ήταν έξω που τις καμαρούδες μας. Ούτε το μωρόν μου εγύρεψα ούλλην την ημέραν ούτε τον άντρα μου, έτριφκα τα ρούχα του, εκαθάρισά τα, έκαμά τα όπως το σσιόνι. Δεκαεννιά χρονών κορούδα, λιχούσα τωρά. [...] Που την πολλήν την ώρα που επλύνισκα, εβάρυνεν το στήθος μου, εγίναν τα βυζζιά μου πέτρα, γεμάτα γάλα, εν ετάισα ούλλην τη μέρα το μωρόν μου. Έρκετουν η μάνα μου να μου δώκει το μωρόν να το βυζάσω, ελάλουν της, φύε, δωσ' του τσάιν, πρέπει να πλύνω τα ρούχα του. Κατά το δειλινό εν άντεχα τους πόνους, έκατσα πάνω που τη λεκάνη που επλύνισκα τζαι έφκαλα το γάλα. Έφκαλα το γάλα του μωρού μου πάνω στην κούππαν την ολοκότσινη με τα σσιέρκα μου. Έσφιγγα τα βυζζιά μου, έσφιγγα. Έφκαλα ούλλον το γάλα. Ανακουφίστηκα. [...]

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Γλαύκος Κληρίδης

May 31st 2018 at 11:56

Στο μεσοδιάστημα [μεταξύ της εκεχειρίας 30/12/1963-15/1/1964] πολλοί ανθρώποι, ε/κ και τ/κ που βρέθηκαν σε περιοχές ελεγχόμενες από δυνάμεις της άλλης κοινότητας, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Οι ηγεσίες τόσο των ε/κ όσο και των τ/κ αποδείχτηκαν ανίκανες να εμποδίσουν εξτρεμιστικά στοιχεία των κοινοτήτων τους από το να διαπράξουν τέτοιες ντροπιαστικές, βάρβαρες και δειλές εγκληματικές πράξεις. Ως αποτέλεσμα αυτοί που έχασαν την ζωή τους καταγράφηκαν ως αγνοούμενοι.

Γλαύκος Κληρίδης, Η κατάθεση μου, τόμος 1, σελ. 232

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Απογαλακτισμός

May 30th 2018 at 11:34

Να απογαλακτιστούν οι τ/κ από την Τουρκία είπαμε!!enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Χάσαμε τη Eurovision αλλά έχουμε ακόμα την Αφροδίτη. Ή μήπως όχι;

May 13th 2018 at 11:19

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Αντιρρησίες συνείδησης ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου

May 9th 2018 at 11:18

Οι αντιρρησίες συνείδησης Χαλούκ Σελάμ, Χαλίλ Καραπασιάογλου και Μουράτ Κανατλί θα παρουσιαστούν αύριο ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου στο βόρειο μέρος της Κύπρου, όπου θα συνεχιστεί η δίκη τους με πιθανό ενδεχόμενο την φυλάκισή τους. Εκτιμάται ότι ο Χαλούκ και ο Μουράτ θα καταδικαστούν σε μεγαλύτερης διάρκειας φυλάκιση, δεδομένης και προηγούμενής τους φυλάκισης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους τρεις Τ/κ αντιρρησίες συνείδησης. Η ομάδα υποστήριξής τους καλεί άλλες αλληλέγγυες ομάδες σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη η ώρα 13.00 στο Στρατιωτικό δικαστήριο.

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Δώστε φόκο!

May 9th 2018 at 11:16

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Διαχρονικές οι υπηρεσίες στο Τουρκικό κράτος από τους ε/κ εθνικιστές.

May 4th 2018 at 07:57

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Hey Tricky Nicky This will be a quickie! :)

May 4th 2018 at 07:56

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΪΣΙΟΣ

May 2nd 2018 at 07:53

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Γκουτέρες, εμείς δεν δεσμευόμαστε με το όποιο πλαίσιο

May 2nd 2018 at 07:52

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Πλαίσια Γκουτέρες τζιαι πελλάρες

May 2nd 2018 at 07:51

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Όλα με τον καιρό τους

May 1st 2018 at 07:49

Μην βιάζεστε φίλες και φίλες, χρόνος υπάρχει άπλετος. Να τελειώσει η θητεία του Ακιντζί, να πάω και εγώ στην τρίτη μου θητεία και μετά πλαισιώνουμε και το πλαίσιο με την κατάλληλη πλαισίωση.

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Το πλαίσιο!

May 1st 2018 at 07:48

Είπα τζιαι εγώ το πλαίσιο τζιαι επιάτε το τζιαι πάτε. Τα πλαίσια μου μέσα.

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Ιστορική δήλωση Ακκιντζί

April 30th 2018 at 07:46

Ιστορική δήλωση Ακκιντζί: για πρώτη φορά η τ/κ πλευρά τάσσεται και δημόσια υπέρ της κατάργησης της Συνθήκης Εγγυήσεων. Μέχρι χτες ξέραμε από τον ΟΗΕ ότι αυτή τη θέση την κατέθετε στο τραπέζι των συνομιλιών αλλά απόφευγε να την δηλώσει δημόσια. Σύμφωνα με το πλαίσιο Γκουτέρες απομένει το ζήτημα της Συνθήκης Συμμαχίας (ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ) για να συζητηθεί σε επίπεδο πρωθυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας.

enter image description here

✇ Θέλουμεν Ομοσπονδία

Κοινές αξίες Υπουργείου Παιδείας με ΕΛΑΜ

April 22nd 2018 at 07:45

Εμείς στο Υπουργείο Παιδείας και κοινές αξίες μοιραζόμαστε με το ΕΛΑΜ, και κοινούς τιμώμενους προσκεκλημένους

❌