One Radical Planet

🔒
✇ squat.gr πλάνετ

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου για το νομοσχέδιο καταστολής των διαδηλώσεων

By terraincognita — July 13th 2020 at 16:09
Η κυβερνητική επίθεση με αφορμή την νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους κατά τα πρότυπα της Ευρώπης-Φρούριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μέσα σε λίγους μήνες και με fast track διαδικασίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρασε νομοσχέδια που αφορούν την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων, το ανθρωποκυνηγητό των μεταναστών και την ανάταση της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα … Continue reading "Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου για το νομοσχέδιο καταστολής των διαδηλώσεων"
✇ squat.gr πλάνετ

Εκδήλωση : “Αγώνες ελευθερίας ενάντια στον εγκλεισμό”

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων — July 13th 2020 at 14:28
Tην Τετάρτη 15/7/2020, στις 18:30, στο Τζαμί Καλούτσιανης η Εσε Ιωαννίνων και ο Αυτοδιαχειριζόμενος ΚΟΙνωνικός Χώρος Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν εκδήλωση γύρω από εμπειρίες αγώνα από τα στρατόπεδα εγκλεισμού. Ομιλήτρια : Parwana Amiri. *Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αυτοδιαχειριζόμενο ΚΟΙνωνικό Χώρο (πλ. νεομάρτυρα Ιωάννη 5). Ακολουθεί η αφίσα της εκδήλωσης.  
✇ squat.gr πλάνετ

“Μετανοείτε” από τις Τσιριτσάντσουλες την Κυριακή 12 Ιούλη στην αυλή

By Rosa Nera — July 12th 2020 at 18:46
Μετά την πρεμιέρα του “Μετανοείτε” στα γενέθλια, οι Τσιριτσάντσουλες επιστρέφουν για μια ακόμα “λειτουργία” του έργου στην αυλή της κατάληψης, την Κυριακή 12 Ιούλη στις 9 μ.μ. Θα υπάρξει δίσκος όπως σε κάθε εκκλησιαστική τελετουργία.
✇ squat.gr πλάνετ

Ενημέρωση από τις πορείες της περασμένης εβδομάδας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις.

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων — July 12th 2020 at 18:08
Την Τρίτη 7/7, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης με συμμετοχή της Εσε Ιωαννίνων, της Χειρονομίας Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και μπλοκ της εξωκοινοβουκευτικής αριστεράς. Την Πέμπτη 9/7, πραγματοποιήθηκε και πάλι αντίστοιχη πορεία στην οποία κάλεσε και συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Ακολουθεί το κείμενο της Εσε Ιωαννίνων, το οποίο μοιραζόταν κατά τη διάρκεια … Continue reading "Ενημέρωση από τις πορείες της περασμένης εβδομάδας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις."
✇ squat.gr πλάνετ

Προβολή της ταινίας ”THE GENTLEMEN”, Τρίτη 14/07/2020, στις 21:30, στο παρκάκι της κατάληψης Βύρωνος 3

By anarxikoikavalas — July 11th 2020 at 18:27
Εάν «Ο Ιρλανδός» ήταν το αποχαιρετιστήριο magnum opus του Μάρτιν Σκορσέζε στο γκανγκστερικό είδος, τότε ο Γκάι Ρίτσι με το «The Gentlemen» προσπαθεί να οργανώσει το δικό του… πάρτι απολογισμού στο genre που τον έκανε διάσημο 20 χρόνια πριν, γεμάτο πισωμαχαιρώματα, ποτά και φυσικά πολλά ναρκωτικά. Από την πρώτη κιόλας σκηνή της νέας ταινίας του … Continue reading "Προβολή της ταινίας ”THE GENTLEMEN”, Τρίτη 14/07/2020, στις 21:30, στο παρκάκι της κατάληψης Βύρωνος 3"
✇ squat.gr πλάνετ

ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΙΟΥΛΗΣ 2020 ΒΦΛ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

By anarxikoikavalas — July 11th 2020 at 18:22
  Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, 135 εργαζόμενοι της χρεοκοπημένης Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας (ELFE) συμφερόντων Λαυρεντιάδη, εμποδίζονται να εισέλθουν στο χώρο της δουλειάς τους, εκβιαζόμενοι από τη διοίκηση του εργοστασίου. Το σκηνικό γνωστό. Δημιουργία παρένθετων εταιριών με σκοπό την μετατροπή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε ορισμένου, κόντρα στη συμφωνία του εξωδικαστικού ιδιωτικού συμφωνητικού. … Continue reading "ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΙΟΥΛΗΣ 2020 ΒΦΛ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ"
✇ squat.gr πλάνετ

βιβλιοπαρουσίαση από τις εκδόσεις καμιονέτα

By Rosa Nera — July 10th 2020 at 18:01
✇ squat.gr πλάνετ

Προβολή ταινίας και μπάρ.

By stekiksanthis — July 10th 2020 at 03:05
Στον κήπο του Αυτόνομου Στεκιού Ξάνθης.
✇ squat.gr πλάνετ

Βιβλιοπαρουσίαση:Η πολιορκία του Σαράγεβο 1992-1996

By kanaima — July 9th 2020 at 22:54
✇ squat.gr πλάνετ

Απέναντι στην καταστολή και την καταστροφή της φύσης

By katalipsielaia — July 9th 2020 at 13:27
Διαδηλώνουμε σήμερα Πέμπτη 09/07/2020  στις 19:30 στην Ανουντσιάτα, Σάββατο 11/07/2020 στις 11:00 στην Πόρτα Ριάλα και τις 17:00 στις Σινιές ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για καταστολή των κινημάτων και την φίμωση του λαού στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, για πρακτικές και νομούς περασμένων αιώνων, για μια δήθεν ανάπτυξη που μόνο θάνατο σπέρνει, για το … Continue reading "Απέναντι στην καταστολή και την καταστροφή της φύσης"
✇ squat.gr πλάνετ

Διαχειριστική Συνέλευση

By katalipsielaia — July 9th 2020 at 12:11
Ενημερώνουμε το κόσμο που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση της Ελαίας, ότι άλλαξε η ώρα και η μέρα της και είναι πλέον κάθε Τρίτη  στις 19:30  
✇ squat.gr πλάνετ

Να κλείσουν οι βιομηχανικές μονάδες θανάτου ΤΙΤΑΝ, ΕΛ.ΠΕ., ΑΓΕΤ

By terraincognita — July 9th 2020 at 01:42
Μέσα στον καπιταλισμό οι ζωές όλων μας μετατρέπονται σε ποσοστά και στατιστικά για τα κέρδη που μπορεί να φέρει η παραγωγική δραστηριότητα των εκμεταλλευόμενων στις τσέπες των αφεντικών. Όμως πέρα από την υφαρπαγή της παραγωγικής δύναμης της κοινωνικής βάσης το μεγαλείο της καπιταλιστικής δραστηριότητας αποκρυσταλλώνεται στο γεγονός πως η εγκληματική παρέμβαση στη φύση και η … Continue reading "Να κλείσουν οι βιομηχανικές μονάδες θανάτου ΤΙΤΑΝ, ΕΛ.ΠΕ., ΑΓΕΤ"
✇ squat.gr πλάνετ

Εκδήλωση με τη συμμετοχή συντρόφου από τη Διεθνιστική Κομμούνα της Rojava

By terraincognita — July 9th 2020 at 01:39
Η 19η Ιούλη αποτελεί μέρα-σταθμό για την σύγχρονη επαναστατική ιστορία. 8 χρόνια πριν στα εδάφη του Κουρδιστάν γεννήθηκε η μεγαλύτερη επαναστατική απόπειρα του 21ου αίωνα κατά της αποικιοκρατίας, του φασισμού, της πατριαρχίας και των γυναικοκτονιών, της οικολογικής καταστροφής και όλων των μορφών καταπίεσης σε όλο τον κόσμο. Η επανάσταση της Rojava αποτελεί πλέον τον φωτεινό … Continue reading "Εκδήλωση με τη συμμετοχή συντρόφου από τη Διεθνιστική Κομμούνα της Rojava"
✇ squat.gr πλάνετ

Κάλεσμα για συγκέντρωση-πορεία στην Πλατεία Αγοράς, Πέμπτη 9/7 στις 7 μ.μ.

By Rosa Nera — July 8th 2020 at 22:43
Με ένα νομοσχέδιο γεμάτο νοσταλγία για την Εποχή των Συνταγματαρχών, η Κυβέρνηση των Αφεντικών και ο Μέγας Ναπολέων Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσαν πως θα διαδηλώνουμε μόνο όποτε γουστάρουν οι μπάτσοι, οι βορβορίδηδες ρατσιστές, οι εργοδοτικές ενώσεις και οι λακέδες τους. Δεν το βλέπουμε… ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19:00 
✇ squat.gr πλάνετ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ !!!

By kanaima — July 8th 2020 at 22:13
Όλες και όλοι την Πέμπτη 9/7 στις 8:00μμ στην Πλατεία της Αγοράς, ενάντια στην ψήφιση του νόμου που καταργεί το Δημόσιο Χώρο.   Συνάθροιση με άδεια σημαίνει περιστολή του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι. Σημαίνει ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας, της συλλογικής αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων, σε μια εποχή δριμείας φτωχοποίησης και ταξικής εκμετάλλευσης. Σημαίνει καταστολή της δημόσιας … Continue reading "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ !!!"
✇ squat.gr πλάνετ

Giorgio Agamben – Περιθωριακές Σημειώσεις για τα Σχόλια στην Κοινωνία του Θεάματος

By ragnarok — July 8th 2020 at 15:02
Στρατηγιστής Τα βιβλία του Γκυ Ντεμπόρ αποτελούν την διαυγέστερη και σοβαρότερη ανάλυση των αθλιοτήτων και της σκλαβιάς μιας κοινωνίας που έχει επεκτείνει πλέον την κυριαρχία της σε ολόκληρο τον πλανήτη – δηλαδή της κοινωνίας του θεάματος στην οποία ζούμε. Επομένως, αυτά τα βιβλία δε χρειάζονται διευκρινήσεις, εγκώμια ή – ακόμα περισσότερο – προλόγους. Στην καλύτερη … Continue reading "Giorgio Agamben – Περιθωριακές Σημειώσεις για τα Σχόλια στην Κοινωνία του Θεάματος"
✇ squat.gr πλάνετ

Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη σε σεξιστικές συμπεριφορές/ παρενοχλήσεις

By allerta — July 7th 2020 at 19:29
Πρόσφατα, έχουν γνωστοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιστατικά παραβιαστικών συμπεριφορών στην Κέρκυρα, από τον ίδιο άνθρωπο. Συγκεκριμένα, ένας 67χρονος ο οποίος έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπαρμπάτι που προσφέρει δουλειά, εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και την ανάγκη διάφορων γυναικών για στέγαση και δουλειά και τις παρενοχλεί στο τηλέφωνο. Το γεγονός αυτό δεν είναι ένα τυχαίο και μεμονωμένο … Continue reading "Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη σε σεξιστικές συμπεριφορές/ παρενοχλήσεις"
✇ squat.gr πλάνετ

Η Κατάληψη Ελαία θα Μείνει

By allerta — July 7th 2020 at 19:22
Αφίσα που κολλιέται στην πόλη της Κέρκυρας.      
✇ squat.gr πλάνετ

Γερμανία, Βόρεια Έσση: Εμπρησμός 5 εκσκαφέων σε αλληλεγγύη με τον αγώνα ενάντια στον αυτοκινητόδρομο A49

By ragnarok — July 7th 2020 at 03:18
Τη νύχτα από 3 προς 4 Ιουλίου του 2020, πυρπολήθηκαν πέντε εκσκαφείς της δισεκατομμυριούχου εταιρείας Strabag. Τα μηχανήματα χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου A49 στα περίχωρα της Treysa, στην περιοχή της Βόρειας Έσσης. Στις 23 Ιουνίου, το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο παραμέρισε και το στερνό νομικό ανάχωμα για τη συνέχιση της κατασκευής. Παρά το γεγονός πως … Continue reading "Γερμανία, Βόρεια Έσση: Εμπρησμός 5 εκσκαφέων σε αλληλεγγύη με τον αγώνα ενάντια στον αυτοκινητόδρομο A49"
✇ squat.gr πλάνετ

Συγκέντρωση – Πορεία Ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις – διαδηλώσεις

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων — July 6th 2020 at 15:41
Η ΕΣΕ Ιωαννίνων καλεί σε συγκέντρωση – πορεία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ Τρίτη στις 19:00 στην περιφέρεια Ιωαννίνων
✇ squat.gr πλάνετ

ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΙΟΥΛΗΣ 2020 ΒΦΛ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

By anarxikoikavalas — July 6th 2020 at 15:27
✇ squat.gr πλάνετ

Κάπου στη Γαλλία: Πυρπόληση κεραίας τηλεπικοινωνιών

By ragnarok — July 6th 2020 at 03:09
Τον Μάη, κάναμε κι εμείς αυτό που μας αρέσει. Πυρπολήσαμε μια κεραία τηλεπικοινωνιών. Θέλαμε να μετάσχουμε στο χαρμόσυνο αντι-τεχνολογικό κύμα που έχει διαδοθεί σ’ ολάκερο τον κόσμο. Κάποιες φορές, μέσω της μιντιακής φωνής, η εξουσία επιλέγει για διάφορους λόγους ν’ αποσιωπεί ορισμένα πράγματα · να τι συνέβη και στην παρούσα υπόθεση, και μας κάνει να … Continue reading "Κάπου στη Γαλλία: Πυρπόληση κεραίας τηλεπικοινωνιών"
✇ squat.gr πλάνετ

Αντικατασταλτικές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων

By terraincognita — July 6th 2020 at 00:38
Η κυβερνητική επίθεση με αφορμή την νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους κατά τα πρότυπα της Ευρώπης-Φρούριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μέσα σε λίγους μήνες και με fast track διαδικασίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρασε νομοσχέδια που αφορούν την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων, το ανθρωποκυνηγητό των μεταναστών και την ανάταση της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα … Continue reading "Αντικατασταλτικές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων"
✇ squat.gr πλάνετ

Αναστολή λειτουργίας της Δομής Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας-Απολογισμός 1ης περιόδου

By terraincognita — July 6th 2020 at 00:34
Από τις αρχές του Μάρτη, όλες και όλοι μας καλεστήκαμε να ανταπεξέλθουμε στην κοινωνική και συστημική κρίση που δημιούργησε η διασπορά του ιού covid-19. Η συνθήκη ήταν για όλες και όλους μας πρωτόγνωρη, καθώς ο έκτακτος και επιτακτικός χαρακτήρας της άφηνε πίσω του ασταμάτητα κενά. Από την πρώτη στιγμή γίναμε μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου καθεστώτος εξαίρεσης … Continue reading "Αναστολή λειτουργίας της Δομής Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας-Απολογισμός 1ης περιόδου"
✇ squat.gr πλάνετ

Προβολή της ταινίας ”QUEEN AND SLIM”, Τρίτη 07/07/2020, στις 21:30, στο παρκάκι της κατάληψης Βύρωνος 3

By anarxikoikavalas — July 5th 2020 at 21:27
Queen And Slim Mία αφροαμερικανίδα γυναίκα και ένας αφροαμερικάνος άντρας μετά από ένα αξέχαστο πρώτο ραντεβού στο Ohio, εμπλέκονται σε μια μικροσυμπλοκή. Η κατάσταση ξεφεύγει και τα γεγονότα γίνονται πολύ τραγικά, όταν ο άντρας σκοτώνει έναν αστυνομικό, ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα. Φοβούμενοι για τις ζωές τους, ο άντρας και η γυναίκα αποφασίζουν να το σκάσουν. Ωστόσο, … Continue reading "Προβολή της ταινίας ”QUEEN AND SLIM”, Τρίτη 07/07/2020, στις 21:30, στο παρκάκι της κατάληψης Βύρωνος 3"
✇ squat.gr πλάνετ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, Πέμπτη 25/6, 21:00

By pikrodafni — June 21st 2020 at 21:50
✇ squat.gr πλάνετ

Ενημέρωση από την διαδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη

By terraincognita — June 21st 2020 at 21:50
Με την συμμετοχή περίπου 300 ατόμων και με πολύ δυνατό παλμό ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη (20/6) η διαδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Η πορεία, με κεντρικό σύνθημα “Ενάντια στης φύσης την λεηλασία, αγώνας για την Γη και την Ελευθερία”, κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (Εγνατία, Αγ. Σοφίας, Ερμού, Βενιζέλου, Αγ. Δημητρίου) … Continue reading "Ενημέρωση από την διαδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη"
✇ squat.gr πλάνετ

Εισήγηση της συλλογικότητας με αφορμή τη δράση του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης

By terraincognita — June 21st 2020 at 21:45
Εισήγηση της συλλογικότητας κατά τη συζήτηση για τη ριζοσπαστικοποίηση των κινημάτων αντίστασης ενάντια στη λεηλασία της φύσης με αφορμή τη δράση του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης
✇ squat.gr πλάνετ

Εκδήλωσή–συζήτηση με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας του Επαναστατικού Αγώνα

By apertus — June 21st 2020 at 20:29
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/07, ΩΡΑ 18:00  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ Με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας του Επαναστατικού Αγώνα: «ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» Τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντρόφους του … Continue reading "Εκδήλωσή–συζήτηση με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας του Επαναστατικού Αγώνα"
✇ squat.gr πλάνετ

Η ιδέα της προόδου μπροστά στην οικολογική καταστροφή

By ragnarok — June 20th 2020 at 15:43
«Μπορεί να φαίνεται απίθανο μια τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία να επιλέξει να αυτο-καταστραφεί, αλλά είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε αυτό ακριβώς», γράφει η Elizabeth Kolbert στο Ημερολόγιο μιας Καταστροφής.i Στο άλλο γνωστό βιβλίο της (Η Έκτη Εξαφάνιση των Ειδών), η Kolbert εκτιμά ότι η γη θα έχει χάσει περίπου τα μισά είδη μέχρι τον επόμενο αιώνα, … Continue reading "Η ιδέα της προόδου μπροστά στην οικολογική καταστροφή"
✇ squat.gr πλάνετ

Ζακ Ελλύλ: Πληροφόρηση, Προπαγάνδα και Κοινή γνώμη

By ragnarok — June 20th 2020 at 15:18
Τα πολιτικά γεγονότα χτες και σήμερα. (…) Στον πολιτικό κόσμο υπάρχουν γεγονότα. Αλλά όσο απίθανο κι αν ακούγεται, τα πολιτικά γεγονότα σήμερα δεν μοιάζουν πια με τα παλιότερα. Πριν από τον 19ο αιώνα μπορούσαμε να διακρίνουμε δυο κατηγορίες πολιτικών γεγονότων.  Από τη μια μεριά, τα τοπικά γεγονότα, γεγονότα άμεσου ενδιαφέροντος, που μπορούσε να τα διαπιστώσει κανείς … Continue reading "Ζακ Ελλύλ: Πληροφόρηση, Προπαγάνδα και Κοινή γνώμη"
✇ squat.gr πλάνετ

Καμία Έξωση σε Πρόσφυγες και Μετανάστες

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων — June 20th 2020 at 11:38
Πορεία ενάντια στις εξώσεις προσφύγων, Σάββατο, στις 13:00, στην Περιφέρεια Ηπείρου. KAMIA ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΌΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Τον περασμένο Νοέμβριο ψηφίστηκε ο Ν. 4636/19, ο οποίος ανήγγειλε την έναρξη σταδιακών αποχωρήσεων 11.237 ατόμων από τα διαμερίσματα του προγράμματος “ESTIA”, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και … Continue reading "Καμία Έξωση σε Πρόσφυγες και Μετανάστες"
✇ squat.gr πλάνετ

Βραδια οικονομικης ενισχυσης και διαθεσης της μπροσουρας “Ρατσισμος, σεξισμος και ταξικη καταπιεση”

By paapty123 — June 19th 2020 at 21:46
“Η θεωρία είναι ένα ένα όπλο και ποτέ δεν απορρίπτουμε ένα όπλο με τη θέληση μας…” Τον Σεπτέμβρη του 2018 ξεκίνησε στην κατάληψη Φιλολάου 99 ένας κύκλος αυτομόρφωσης με θέμα τη μπροσούρα “ρατσισμός, σεξισμός και ταξική καταπιεση” που αποτέλεσε προίόν συζήτησης και αυτοκριτικής αγωνιστών και αγωνιστριών της αυτόνομης αριστεράς της δεκαετίας του 80′.στη Γερμανία. Για … Continue reading "Βραδια οικονομικης ενισχυσης και διαθεσης της μπροσουρας “Ρατσισμος, σεξισμος και ταξικη καταπιεση”"
✇ squat.gr πλάνετ

23-30 Αυγούστου 2020: Κάλεσμα για Διεθνή Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τα Έγκλειστα Αναρχικά Συντρόφια

By ragnarok — June 19th 2020 at 13:38
23-30 Αυγούστου 2020: Κάλεσμα για Διεθνή Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τα Έγκλειστα Αναρχικά Συντρόφια Μια νέα δεκαετία αρχινά σε δαύτον τον πλανήτη. Με την άνοδο των δεξιών κινημάτων και τη σταδιακή απομάκρυνση απ’ τη σοσιαλδημοκρατία, ατενίζουμε τα ερχόμενα χρόνια δριμύτατου αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό. Πάραυτα, ήδη τώρα πολλοί αναρχικοί κι αναρχικές βρίσκονται στις … Continue reading "23-30 Αυγούστου 2020: Κάλεσμα για Διεθνή Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τα Έγκλειστα Αναρχικά Συντρόφια"
✇ squat.gr πλάνετ

Ελβετία, Βασιλεία: 2 σε 1 – Σαμποτάζ οχήματος της Securitrans

By ragnarok — June 19th 2020 at 13:28
2 σε 1 Πέρασε καιρός κι αρχίσαν ξανά οι εξευτελισμοί και οι βιαιοπραγίες από στελέχη της Securitas εναντίον ανθρώπων που ζουν σε κέντρα κράτησης. Μόλις πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Bundesasyllager Bässlergut, στη Βασιλεία. Όμως, πραγματικά, όλα τούτα ούτε νέα αποτελούν, ούτε και μας εκπλήσσουν, και απολύτως σίγουρα δεν πρόκειται … Continue reading "Ελβετία, Βασιλεία: 2 σε 1 – Σαμποτάζ οχήματος της Securitrans"
✇ squat.gr πλάνετ

[Purrpures] Γραφτική ενάντια σε σεξισμό και πατριαρχία

By allerta — June 18th 2020 at 17:41
Στις 11/6 τα ξημερώματα, κατά την διάρκεια βραδινής μας εξόρμησης “διακοσμήσαμε” τους τοίχους της Κέρκυρας με συνθήματα ενάντια στον σεξισμό και την πατριαρχία. Αφορμή στάθηκε το ξεχείλισμα του σεξιστικού οχετού εν μέσω καραντίνας και όχι μονο. Κουμάντο στα σώματα μας κάνουμε εμείς.   -Φεμινιστική Ομάδα Purrpures.    
✇ squat.gr πλάνετ

Διήμερο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

By stekiksanthis — June 18th 2020 at 15:03
Την Τετάρτη 24/06 και την Παρασκευή 26/06, στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης. Mε αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονική επίθεση των κομάντο του Ισραήλ ενάντια στο Στολίσκο της Ελευθερίας και τη δολοφονία 9 αλληλέγγυων, πιάνουμε το νήμα για να μάθουμε και ν’ αναλύσουμε τι συμβαίνει σήμερα σ’ εκείνη τη γωνιά της γης που λέγεται … Continue reading "Διήμερο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη"
✇ squat.gr πλάνετ

Ragnarok: Αυτοκόλλητα για τη διάχυση αναρχικού λόγου και πρακτικών

By ragnarok — June 18th 2020 at 12:30
Ο εχθρός πάντα εν μέσω πολέμου δεν περιορίζεται ποτέ μόνο σ’ ένα στείρο αριθμητικό πλεονέκτημα ή μια ανούσια εξουδετέρωση μεμονωμένων ανθρώπων. Οι πολεμικές συρράξεις και τα στιγμιότυπα σύγκρουσης είναι η επιφάνεια ενός αγεφύρωτου χάσματος μεταξύ του τι εκπροσωπούμε εμείς και τι οι αντίπαλοί μας. Οι πυροβολισμοί, οι βόμβες, οι απαλλοτριώσεις, οι μαχητικές πορείες, οι υλικές … Continue reading "Ragnarok: Αυτοκόλλητα για τη διάχυση αναρχικού λόγου και πρακτικών"
✇ squat.gr πλάνετ

”NO FUTURE”, Σάββατο 20 Ιούνη, στις 21:30, στο Αυτο/ζόμενο μπαρ στο παρκάκι της κατάληψης Βύρωνος 3, Καβάλα, ποστ πανκ – νο γουειβ – νεο φολκ – νταρ?

By anarxikoikavalas — June 17th 2020 at 15:15
✇ squat.gr πλάνετ

Πολιτικό καφενείο για την Αμερικανική Εξέγερση την Πέμπτη 18 Ιούνη

By Rosa Nera — June 17th 2020 at 09:53
Εκδήλωση για την Αμερικανική Εξέγερση με την μορφή πολιτικού καφενείου θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιούνη στις 9 μ.μ. στην κατάληψη. Θα υπάρξουν τέσσερις σύντομες εισηγήσεις που θα αφορούν: το χρονικό της εξέγερσης, τον συστημικό ρατσισμό, το γιατί μας ενδιαφέρει ό,τι συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ και μια μαρτυρία αμερικανού πρώην μπάτσου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
❌