One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdaysquat.gr πλάνετ

Κάλεσμα στην πορεία 17 Νοέμβρη

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας. Πορεία στις 17 Νοέμβρη 18:00 στην πλατεία ελευθερίας

ΕΣΕ Ιωαννίνων-καλεσμα για τη 17 Νοέμβρη 2020

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων
  Στις 17 Νοέμβρη 2020, βγαίνουμε ολοι/ες στους δρόμους. Καλούμε τους εργαζόμενους/ ες, να στηρίξουν τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Η ΕΣΕ Ιωαννίνων θα πλαισιώσει το μπλόκ της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάνατια στην κοινωνική συναίνεση. Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020 17:00 στην πλ.Ηρώων Πολυτεχνείου(Δόμπολη) ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ_ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Γερμανία, Αμβούργο: Εμπρησμός οχήματος της κατασκευαστικής εταιρείας Strabag

By ragnarok
Αμβούργο: Ενάντια στις φυλακές, τους αυτοκινητοδρόμους, και όσους κερδοσκοπούν από αυτά Τη νύχτα της 3ης προς 4η Νοέμβρη, καταστρέψαμε με φωτιά ένα όχημα που χρησιμοποιούσε η STRABAG στο Sievekingsallee, εκφράζοντας την οργή μας ενάντια σε μία απ’ τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ευρώπη. Υπάρχουν πάμπολλοι λόγοι να μισούμε και να επιτιθόμαστε στη Strabag. Η Strabag … Continue reading "Γερμανία, Αμβούργο: Εμπρησμός οχήματος της κατασκευαστικής εταιρείας Strabag"

Ινδονησία, Pontianak: Σαμποτάζ σε εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης CCTV

By ragnarok
Όπως είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, το Κράτος εκμεταλλεύεται τη συνθήκη μέσω της (offline και online) επιτήρησης, η οποία ενορχηστρώνεται από μπάτσους και τεχνολογικές συσκευές, για παράδειγμα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης CCTV, smartphones, κλπ. Οι λόγοι για όλο τούτο, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, θεμελιώνονται στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας, μια ψευδαίσθηση που επαναλαμβάνεται … Continue reading "Ινδονησία, Pontianak: Σαμποτάζ σε εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης CCTV"

Χιλή: Ενημερώσεις για τα συντρόφια Francisco Solar και Mónica Caballero

By ragnarok
29η Οκτώβρη 2020 Όπως γνωρίζετε, τα συντρόφια μας Francisco Solar και Mónica Caballero, βρίσκονται έγκλειστα απ’ τον Ιούλιο, κατηγορούμενα για διάφορες εκρηκτικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020. Οι νομικές διαδικασίες εναντίον τους τρέχουν ακόμη, όπως και η ίδια η έρευνα, και δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες ενημερώσεις απ’ αυτόν τον τομέα. Για την … Continue reading "Χιλή: Ενημερώσεις για τα συντρόφια Francisco Solar και Mónica Caballero"

Σχετικά με την παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

By Rosa Nera
Σχετικά με την παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, από την «πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης»   Εξαγριωμένοι πολιτικοί του «δημοκρατικού τόξου», σοκαρισμένοι δημοσιογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης  συντάσσονται ενάντια στην δίχως προηγούμενο βία των κουκουλοφόρων. Βέβαια τους ίδιους πολιτικούς, δημοσιογράφους και τους  μαϊντανούς τους, δεν τους είδαμε να σοκάρονται και να εξαγριώνονται σε χειρότερες καταστάσεις … Continue reading "Σχετικά με την παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ"

Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

By terraincognita
Τα κάτεργα του εγκλεισμού είναι ο καθρέφτης της Δημοκρατίας Το κράτος καταστέλλει την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη για να επιβάλλει τον καπιταλιστικό προσανατολισμό στη διαχείριση της πανδημίας. Τα μέτρα που λαμβάνει εντείνουν τους ταξικούς διαχωρισμούς και τον αποκλεισμό ολοένα και περισσότερων κομματιών της κοινωνικής βάσης, τα ποσοστά φτώχειας και εξαθλίωσης εκτοξεύονται καθημερινά ελλείψει κρατικής μέριμνας … Continue reading "Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ"

325: Αφίσα ενάντια στις τεχνολογίες ελέγχου

By ragnarok
Ενάντια στις τεχνολογίες ελέγχου Αντιμετωπίζουμε τον Φόβο – Πολεμάμε το Μέλλον Η πανδημία του COVID-19 είναι αναπόσπαστο τμήμα του τεχνολογικά έγκλειστου κόσμου και της περίφημης τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι κανόνες της καραντίνας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε, δια του εκφοβισμού, να οδηγούν τα πλήθη στην υποταγή. Να σπάσουμε τους περιορισμούς, να καταλάβουμε … Continue reading "325: Αφίσα ενάντια στις τεχνολογίες ελέγχου"

Κάλεσμα στη συγκέντρωση-πορεία της 17ης Νοέμβρη

By Rosa Nera
Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά, θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μονάχα για δουλειά. Έξι μήνες ύστερα απ’ την προηγούμενη καραντίνα και την προηγούμενη απαγόρευση κυκλοφορίας, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μάς καλεί να ξαναβάλουμε πλάτη στις κρατικές ανεπάρκειες της διαχείρισης του covid-19. Οι αγωνιστικές φωνές των υγειονομικών υπαλλήλων, των μαθητών/τριών -μέσω των κινητοποιήσεών … Continue reading "Κάλεσμα στη συγκέντρωση-πορεία της 17ης Νοέμβρη"

17 Νοέμβρη όλοι-ες στους δρόμους ενάντια στην κρατική θανατοπολιτική

By terraincognita
Το στοίχημα των εξεγέρσεων δεν είναι να αποτελέσουν κόσμημα στη βιτρίνα της ιστορίας αλλά επίκαιρο πρόταγμα στους αγώνες του σήμερα. Έτσι η κάθε στιγμή αγώνα ζωντανεύει για να μας θυμίζει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο παρόν. 47 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη αντικρατική εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλούμαστε όλοι και όλες να σπάσουμε τον φόβο και … Continue reading "17 Νοέμβρη όλοι-ες στους δρόμους ενάντια στην κρατική θανατοπολιτική"

Στήριξη του Δικτύου αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας του εκχ “Σχολείο”

By terraincognita
Το κράτος καταστέλλει την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη για να επιβάλλει τον καπιταλιστικό προσανατολισμό στη διαχείριση της πανδημίας. Τα μέτρα που λαμβάνει εντείνουν τους ταξικούς διαχωρισμούς και τον αποκλεισμό ολοένα και περισσότερων κομματιών της κοινωνικής βάσης. Οι φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ασφυκτιούν απο τον υπερπληθυσμό, οι εργαζόμενες εκτίθενται καθημερινά στις εγκληματικές (για τη συνθήκη … Continue reading "Στήριξη του Δικτύου αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας του εκχ “Σχολείο”"

Εκδήλωση-συζήτηση : Ανιχνέυοντας τις κρατικές προσταγές,σε ημέρες γενικευμένου εγκλεισμού | 14/11-ώρα:17:00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Εκδήλωση-συζήτηση -Ανιχνέυοντας τις κρατικές προσταγές (μολύνσεις,νέα κανονικότητα & κοινωνικός/ταξικός ανταγωνισμός)σε ημέρες γενικευμένου εγκλεισμού. Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 -ώρα:17:00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18,Ηράκλειο). ” Η συλλογικότητα που σπάει τον φόβο, η εγγύτητα και η τριβή που ζεσταίνει τις σχέσεις, η αγκαλιά που ακυρώνει τη μοναξιά, χάθηκαν στα mbps των συνδέσεων των μοντέρνων μας κινητών-φορητών κατασκόπων. … Continue reading "Εκδήλωση-συζήτηση : Ανιχνέυοντας τις κρατικές προσταγές,σε ημέρες γενικευμένου εγκλεισμού | 14/11-ώρα:17:00"

2 Εβδομάδες κινητοποιήσεων για τη συμπαράσταση στους αναρχικούς και τις αναρχικές που δικάζονται στην Ιταλία

By ragnarok
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ 2 Εβδομάδες κινητοποιήσεων για τη συμπαράσταση στους αναρχικούς και τις αναρχικές που δικάζονται. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια όξυνση της καταστολής που διευκολύνεται από την υγειονομική έκτακτη ανάγκη του COVID-19, και επακόλουθα μια επίθεση ενάντια σε όλες τις μορφές συγκρουσιακότητας, περιλαμβανομένων εκείνων του αναρχικού κινήματος. Εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες βρίσκονται ήδη σε δίκη … Continue reading "2 Εβδομάδες κινητοποιήσεων για τη συμπαράσταση στους αναρχικούς και τις αναρχικές που δικάζονται στην Ιταλία"

Συγκέντρωση 17 Νοέμβρη, πλατεία Καπνεργάτη, στις 17:00

By anarxikoikavalas
 Όλοι για όλους , γάντια και μάσκες απαραίτητα ! ΠΑΝΔΗΜΙΑ : Ο «ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ» ΚΡΑΤΟΥΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ή Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ; Από καταβολής του το καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της οικονομίας – κοινωνίας εφεύρισκε ύπουλους τρόπους εκμετάλλευσης για οτιδήποτε παρουσιαζόταν στο διάβα της καταστροφικής επέλασής του και το αναδείκνυε ως πεδίο δράσης … Continue reading "Συγκέντρωση 17 Νοέμβρη, πλατεία Καπνεργάτη, στις 17:00"

Γερμανία, Βερολίνο: Εντοπισμός συσκευής γεωεντοπισμού GPS και μικροφώνου σε αυτοκίνητο

By ragnarok
Όπως αναφέρθηκε στο άρθρο «Κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για τις έρευνες σε Βερολίνο και Αθήνα για την υπόθεση περί εγκληματικής οργάνωσης» (στα γερμανικά), μια συσκευή γεωεντοπισμού μέσω GPS και μια συσκευή ηχητικής καταγραφής βρέθηκαν σε όχημα λίγο πριν τις έρευνες. Δυστυχώς, οι μπάτσοι απέτρεψαν την άμεση δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος, οπότε τώρα πρέπει να επανορθώσουμε γι’ … Continue reading "Γερμανία, Βερολίνο: Εντοπισμός συσκευής γεωεντοπισμού GPS και μικροφώνου σε αυτοκίνητο"

Λευκορωσία: Διεθνές Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τους 4 συλληφθέντες αναρχικούς συντρόφους

By ragnarok
4 αναρχικοί συνελήφθησαν στα σύνορα της Λευκορωσίας για άμεσες δράσεις 31/10/2020, από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό Λευκορωσίας Οι αναρχικοί Dmitry Dubovsky, Ihar Alinevich, Sergei Romanov και Dmitry Rezanovich συνελήφθησαν στα σύνορα της Λευκορωσίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, σφαίρες, χειροβομβίδες και πέπερ-σπρέι. Όλοι τους έχουν κατηγορίες υπό το άρθρο 289 (τρομοκρατία) και το άρθρο … Continue reading "Λευκορωσία: Διεθνές Κάλεσμα Αλληλεγγύης για τους 4 συλληφθέντες αναρχικούς συντρόφους"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ Πανδημία, lockdown/απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κρούσματα, θάνατοι. Αυτά είναι τα κύρια θέματα που θα ακούσει κανείς στα ΜΜΕ καθώς και στις διαπροσωπικές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων. Το κράτος έχει καταφέρει, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, να δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα οπού κάθε ενέργεια περιστρέφεται γύρω απο τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του. Αυτό … Continue reading "ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"

Πορεία 17 Νοέμβρη

By Rosa Nera
Κάλεσμα σε πορεία 17 Νοέμβρη στις 18:00 στη πλ. Αγοράς, από την συνέλευση αλληλεγγύης στην Rosa Nera

Ο Ντεμπόρ στην Γκράβα

By ragnarok
(το κράτος, η ΚΝΕ και οι μαθητικές καταλήψεις)   Όπου έχει εγκατασταθεί η πληθωρική κατανάλωση, μια συγκεκριμένη θεαματική αντίθεση βρίσκεται στο προσκήνιο των απατηλών ρόλων: η αντίθεση μεταξύ νεολαίας και ενηλίκων. Εντούτοις, οι πραγματικοί ενήλικες-άνθρωποι κύριοι της ζωής τους, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πουθενά. Και η νεανική μεταμόρφωση του υπάρχοντος δεν είναι σε καμία περίπτωση … Continue reading "Ο Ντεμπόρ στην Γκράβα"

Χιλή: Εμπρησμός λεωφορείου της Transantiago και φυλλάδια στον Κεντρικό Σταθμό

By ragnarok
Στις 16 Οκτώβρη, στην κοινότητα του Κεντρικού Σταθμού, γύρω στις 9 το βράδυ, ο οδηγός λεωφορείου της Transantiago εκφοβίζεται με εμπρηστικά μέσα και αναγκάζεται να κατέβει. Ανώνυμοι περιλούζουν το λεωφορείο με βενζίνα, και πυρπολούν ολοκληρωτικά το μηχάνημα στη συμβολή των δρόμων που εισέρχονται στην κοινότητα Padre Hurtado. Γρήγορα έσπευσαν στο σημείο πυροσβέστες, οι οποίοι αντίκρισαν … Continue reading "Χιλή: Εμπρησμός λεωφορείου της Transantiago και φυλλάδια στον Κεντρικό Σταθμό"

Ιταλία: Ενημερώσεις για τα αιχμάλωτα αναρχικά συντρόφια

By ragnarok
Επιχείρηση «Προμηθέας» – Ενημερώσεις για τη Natascia, που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 24 Οκτώβρη 2020 Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, η Natascia λήγει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 24 Οκτώβρη, ως αντίσταση ενάντια στις νέες εντολές για λογοκρισία στην αλληλογραφία της. Καθυστερήσεις και έλλειψη τακτικότητας στον έλεγχο της αλληλογραφίας της από τους υπευθύνους, … Continue reading "Ιταλία: Ενημερώσεις για τα αιχμάλωτα αναρχικά συντρόφια"

Σχετικά με την ιδεολογία της «αντι-ισλαμοφοβίας»

By ragnarok
Σχετικά με την ιδεολογία της «αντι-ισλαμοφοβίας» Ο σκοπός αυτού του κειμένου είναι να απαντήσει σε εκείνους μεταξύ των αναρχοκομμουνιστών που ασχολούνται με την καταπολέμηση της «Ισλαμοφοβίας» και οι οποίοι, για αυτόν τον λόγο, απαγορεύουν κάθε κριτική στο Ισλάμ και υποστηρίζουν μια θεωρία της φυλής ως κοινωνικής τάξης, σε ατμόσφαιρα αυξανόμενης έντασης, κατηγοριών περί ρατσισμού, ακόμη … Continue reading "Σχετικά με την ιδεολογία της «αντι-ισλαμοφοβίας»"

Χιλή, Maipo: Οδοφράγματα αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους, και μνήμης για τον σύντροφο Kevin Garrido

By ragnarok
Τη νύχτα της 2ας Νοέμβρη, ορθώσαμε πύρινα οδοφράγματα που μπλόκαραν έναν δρόμο της κοινότητας Buin, ακριβώς 2 χρόνια απ’ τον θάνατο του συντρόφου και πολεμιστή Kevin Garrido Fernández. Επίσης, κρεμάσαμε στην περιοχή πανό αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους του κοινωνικού πολέμου. Απαιτούμε λευτεριά για τα συντρόφια και όσα άτομα από μετερίζια επαναστατικά, αυτόνομα, ελευθεριακά, αναρχικά … Continue reading "Χιλή, Maipo: Οδοφράγματα αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους, και μνήμης για τον σύντροφο Kevin Garrido"

Χιλή, Σαντιάγο: Οδοφράγματα αλληλεγγύης για τα αιχμάλωτα συντρόφια, και μνήμης για τον Mikhail Zhlobitsky και τον Kevin Garrido

By ragnarok
Καταμεσής της τρέχουσας πανδημίας, η κυβέρνηση ανοίγει τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα τουριστικά κέντρα, δίνοντας προφανώς προτεραιότητα στα καπιταλιστικά συμφέροντα. Με όλα δαύτα, ο κόσμος σεργιανά στους δρόμους προσαρμοσμένος στα πλαίσια του ιού, ο οποίος ήρθε για να μείνει. Λένε πως επιστρέφουμε στην “κανονικότητα”, όμως τι γίνεται με τις φυλακές; Εδώ και … Continue reading "Χιλή, Σαντιάγο: Οδοφράγματα αλληλεγγύης για τα αιχμάλωτα συντρόφια, και μνήμης για τον Mikhail Zhlobitsky και τον Kevin Garrido"

Ισπανία, Βαρκελώνη: Εμπρηστική επίθεση σε βαν της εταιρείας Securitas Direct

By ragnarok
Εμπρηστική επίθεση σε βαν της εταιρείας Securitas Direct Στις αρχές του Οκτώβρη, ένα βαν που ανήκε στην εταιρεία Securitas Direct παραδόθηκε στις φλόγες έπειτα από μια δράση εκδίκησης. Αρνούμαστε να παραμείνουμε απαθείς μπροστά στην άθλια ζωή που μας επιβάλλουν · να γιατί επιτιθόμαστε σε οτιδήποτε μισούμε. Ο μηχανισμός που ευθύνεται για τον κοινωνικό έλεγχο είναι … Continue reading "Ισπανία, Βαρκελώνη: Εμπρηστική επίθεση σε βαν της εταιρείας Securitas Direct"

Κώστας Σακκάς: Έναρξη απεργίας πείνας και δίψας

By ragnarok
Ακόμα και στον πόλεμο , όταν πέσεις στα χέρια του εχθρού , αφού ανακριθείς βασανιστείς κ.λ.π., αν δεν σε οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και θεωρηθείς όμηρος, ο εχθρός φροντίζει για τη φυσική σου επιβίωση και τη διατήρηση της ζωής σου. Δεν βασανίζεσαι εσαεί , αφού κάτι τέτοιο θεωρείται προσβολή και έλλειψη σεβασμού ακόμα και για … Continue reading "Κώστας Σακκάς: Έναρξη απεργίας πείνας και δίψας"

Ιταλία: Αφίσα αλληλεγγύης για την αναρχική απεργό πείνας Natascia

By ragnarok
Να σπάσουμε την απομόνωση. Ενάντια στη λογοκρισία και την μπλοκαρισμένη αλληλογραφία. Αλληλεγγύη με τη Natascia, η οποία βρίσκεται σε απεργία πείνας. Γράμμα της Natascia απ’ τη φυλακή της Piacenza: Ένα έτος, δύο μήνες και 24 μέρες. Τόσος είν’ ο χρόνος πού ‘χει περάσει απ’ την άφιξή μου εδώ, στη φυλακή της Piacenza · χρόνος γεμάτος … Continue reading "Ιταλία: Αφίσα αλληλεγγύης για την αναρχική απεργό πείνας Natascia"

Γερμανία, Βερολίνο: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό 5 περιπολικών

By ragnarok
Στις 5 Νοέμβρη, φωτιά κατέστρεψε πέντε περιπολικά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και δύο ιδιωτικά οχήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Bundespolizei, στο Αεροδρόμιο του Tegel. Ακολουθεί η ανάληψη ευθύνης: Δε δεχόμαστε καμιά δικαστική απόφαση! Επίθεση στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία για τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου Σήμερα, στο Αμβούργο, πρόκειται να τελεσιδικήσει η δίκη για τα  τρία συντρόφια … Continue reading "Γερμανία, Βερολίνο: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό 5 περιπολικών"

Γαλλία, Aubenas: Εμπρηστική επίθεση στην Εθνική Υπηρεσία Δασοκομίας (ONF)

By ragnarok
Άκουσα να λένε πως τα δάση χρειάζονται “διαχείριση”. Ακόμα χειρότερα, πως χρειάζεται να “καθαριστούν”. Άκουσα πως τα δάση χρειάζεται να “μπουν σε τάξη”, να γίνουν πιο κερδοφόρα, προσιτά, ελκυστικά. Πως οι άνθρωποι πρέπει να τα περιδιαβαίνουν τις Κυριακές, σε ασφαλή μεγάλα μονοπάτια, με σκυλιά σε λουριά, με πικνίκ σε προσφερόμενα τραπέζια. Άκουσα πως τα δάση … Continue reading "Γαλλία, Aubenas: Εμπρηστική επίθεση στην Εθνική Υπηρεσία Δασοκομίας (ONF)"

Στους σύγχρονους δοσίλογους της Καβάλας

By anarxikoikavalas
Στους σύγχρονους δοσίλογους της Καβάλας Είμαστε πλέον στην ιστορική συγκυρία όπου η Χρυσή – Ελληνική Αυγή αποτελεί και επίσημα εγκληματική οργάνωση. Ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες, ούτε πριν τη διεξαγωγή της δίκης αλλά ούτε και τώρα μετά το πέρας της, πως το παρακράτος της Χ.Α. θα αποτελούσε παρελθόν με μια δικαστική απόφαση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν … Continue reading "Στους σύγχρονους δοσίλογους της Καβάλας"

Γερμανία: Ελεύθεροι οι 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου

By ragnarok
Τέλειωσε η δίκη — τα δύο έγκλειστα συντρόφια βρίσκονται ξανά στους δρόμους! Στις 5/11, τα τρία συντρόφια μας καταδικάστηκαν σε 22, 20 και 19 μήνες φυλάκισης χωρίς ανατολή. Όμως, τα συντρόφια μας που βρίσκονταν έγκλειστα απελευθερώθηκαν, καθώς είχαν συμπληρώσει 16 μήνες προφυλάκισης. Υπήρχε αρκετός αλληλέγγυος κόσμος μπροστά απ’ το δικαστήριο, και, 2 ώρες αργότερα, όταν … Continue reading "Γερμανία: Ελεύθεροι οι 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου"

Απομαγνητοφώνηση Εκδήλωσης – Συζήτησης

By apertus
Απομαγνητοφώνηση της Εκδήλωσης – Συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κατάληψη Αpertus στο Αγρίνιο το Σάββατο 27/07 με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας του Επαναστατικού Αγώνα: «ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη τηλεφωνική επικοινωνία και παρέμβαση των συντρόφων μελών του Επαναστατικού Αγώνα … Continue reading "Απομαγνητοφώνηση Εκδήλωσης – Συζήτησης"

Β.Φ.Λ.: Η πανδημία της Καβάλας Video

By anarxikoikavalas
Β.Φ.Λ.: Η πανδημία της Καβάλας Η κατάσταση πλέον είναι οριακή και δε χωράνε επιφανειακές συμφωνίες, πρόχειρες υποχωρήσεις και ανεφάρμοστοι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί. Δε μπορούμε να εθελοτυφλούμε για ένα μεροκάματο, στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στους περιβαλλοντολογικούς και εργασιακούς κινδύνους που εγκυμονούν. Δε γίνεται να περιμένουμε να φτάσουμε στο σημείο να συναγωνίζεται η ΒΦΛ την MOTOR OIL σε εργατικά ατυχήματα … Continue reading "Β.Φ.Λ.: Η πανδημία της Καβάλας Video"

Προσέξτε: Ιατρική Αστυνομία

By ragnarok
Brendan McQuade και Mark Neocleous*  Την μετάφραση έκανε ο Φοίβος Θεολογίτης   Οι αστυνομικοί απομακρύνουν βίαια κάποιο άτομο από το λεωφορείο επειδή δεν φοράει μάσκα προσώπου· συλλαμβάνουν ανθρώπους επειδή δεν τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση μέσα σε ένα πολυπληθή σταθμό του μετρό· λένε στους ανθρώπους να μετακινηθούν εάν φαίνεται ότι συγχρωτίζονται πολλοί μαζί· καθορίζουν ποιος μπορεί … Continue reading "Προσέξτε: Ιατρική Αστυνομία"

Ινδονησία: Εμπρηστική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα από τον Πυρήνα Maverick της FAI

By ragnarok
Εμείς (ως Πυρήνας Maverick της FAI), αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στις 20 Οκτωβρίου 2020 στο Αστυνομικό Τμήμα μπροστά από το πανεπιστήμιο Tanjungpura-Pontianak (Δυτικό Borneo) λόγω της απεριόριστης οργής και απέχθειας για το αστυνομικό σύμπλεγμα (τον εχθρό σε ανθρώπινη μορφή). Αηδιάζουμε με όσους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν την αστυνομική μηχανή … Continue reading "Ινδονησία: Εμπρηστική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα από τον Πυρήνα Maverick της FAI"

Κομμουνισμός από επιθυμία ή από ανάγκη

By ragnarok
“Όλα τα πράγματα επιτρέπονται, αλλά δεν είναι όλα τα πράγματα ωφέλιμα. Όλα τα πράγματα επιτρέπονται, αλλά δεν είναι όλα τα πράγματα εποικοδομητικά”. Προς Κορινθίους, 10:23 Ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα όσων στάθηκαν κριτικά απέναντι στο ιστορικό σοσιαλιστικό κίνημα με τις μαρξογενείς ρίζες του, ήταν ότι ο μαρξισμός με τον τρόπο που έβλεπε κι ερμήνευε τον … Continue reading "Κομμουνισμός από επιθυμία ή από ανάγκη"

Παρέμβαση στον όμιλο τούρκικων συμφερόντων EKOL Logistics

By terraincognita
Στις 9 Οκτώβρη του 2019, στρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού φασιστικού κράτους πραγματοποιούν γενικευμένη πολεμική εισβολή στις βάσεις που μέχρι πρότινος ελέγχονταν από τις αντάρτικες ομάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). 2 μέρες πριν, έχει προηγηθεί η επίσημη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων που εμφανίζονταν ως συμμαχική δύναμη των κουρδικών πολιτοφυλακών. Πρόκειται για μια άριστα συντονισμένη επιχείρηση … Continue reading "Παρέμβαση στον όμιλο τούρκικων συμφερόντων EKOL Logistics"

Παρέμβαση στο βιομηχανικό κάτεργο του ΤΙΤΑΝ

By terraincognita
Μέσα στον καπιταλισμό οι ζωές όλων μας μετατρέπονται σε ποσοστά και στατιστικά για τα κέρδη που μπορεί να φέρει η παραγωγική δραστηριότητα των εκμεταλλευόμενων στις τσέπες των αφεντικών. Όμως πέρα από την υφαρπαγή της παραγωγικής δύναμης της κοινωνικής βάσης το μεγαλείο της καπιταλιστικής δραστηριότητας αποκρυσταλλώνεται στο γεγονός πως η εγκληματική παρέμβαση στη φύση και η … Continue reading "Παρέμβαση στο βιομηχανικό κάτεργο του ΤΙΤΑΝ"

Αυτοκόλλητα κατάληψης

By apertus2
Αυτοκόλλητα της κατάληψης Apertus, διαθέσιμα στο χώρο τις μέρες και ώρες που ειναι ανοιχτή. Τυπώθηκαν σε 8.000 αντίτυπα τον Σεπτέμβριο από την Αυτοοργανωμένη Τυπογραφική Ομάδα Ιωαννίνων «Titivillus».
❌