One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdaysquat.gr πλάνετ

Χιλή: Πυρπόληση κυβερνητικών κτιρίων μετά από κρατικές δολοφονίες

By ragnarok
Έπειτα απ’ τη δολοφονία από μπάτσο του νεαρού ζογκλέρ, Francisco Martínez, την 5η Φλεβάρη, στο Panguipulli (παραθαλλάσια περιοχή περίπου 800χλμ. νότια του Σαντιάγο), μπαράζ διαδηλώσεων ξέσπασε στην κοινότητα του Los Ríos. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μπροστά απ’ το 5ο Αστυνομικό Τμήμα του Panguipulli, και εξαπλώθηκαν και σ’ άλλα σημεία της πόλης, πυροδοτώντας δεκάδες εστίες φωτιάς. Εκατοντάδες … Continue reading "Χιλή: Πυρπόληση κυβερνητικών κτιρίων μετά από κρατικές δολοφονίες"

ΧΟΥΝΤΑ του ‘67 – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ του 2021 : μία Κεραμέως και ένας Χρυσοχοΐδης … δρόμος!

By anarxikoikavalas
ΧΟΥΝΤΑ του ‘67 – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ του 2021 : μία Κεραμέως και ένας Χρυσοχοΐδης … δρόμος! Από τις πρώτες στιγμές της η τρέχουσα κυβέρνηση έδειξε με σαφήνεια τις πρωτόγονα οπισθοδρομικές αντιλήψεις και προθέσεις της για τον νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης, όταν το προβεβλημένο στέλεχός της Αδ. Γεωργιάδης δήλωνε – χωρίς ντροπή και κόντρα στην ανθρώπινη … Continue reading "ΧΟΥΝΤΑ του ‘67 – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ του 2021 : μία Κεραμέως και ένας Χρυσοχοΐδης … δρόμος!"

Παρέμβαση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

By terraincognita
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου σύντροφοι και συντρόφισσες, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Προσεγγίσαμε το σημείο με μηχανές, φωνάξαμε συνθήματα και πετάξαμε τρικάκια στο προαύλιο και τους γύρω δρόμους. Νίκη στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου διεκδικώντας την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό Συντονισμός συλλογικοτήτων για … Continue reading "Παρέμβαση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα"

Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη φοιτητική κοινότητα

By terraincognita
Την Τετάρτη 10-2 κατατίθεται επίσημα προς ψήφιση το νέο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη,  που αφορά τον λειτουργικό και κατασταλτικό εξωραϊσμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πρότυπα των ευρωπαικών αρχών. Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε αποστειρωμένους χώρους παραγωγικής εκπαίδευσης για τις καπιταλιστικές ανάγκες της αγοράς, μακριά και έξω από κάθε … Continue reading "Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη φοιτητική κοινότητα"

Παρέμβαση στην ΕΣΗΕΜΘ ενάντια στη φίμωση της απόπειρας δολοφονίας του Δ. Κουφοντίνα

By terraincognita
Η αντίσταση και η αδιαλλαξία δεν είναι νεκρές λέξεις, είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία Για ακόμη μια φορά ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο στόχαστρο της εκδικητικής μανίας της Δεξιάς. Δεν αρκούν πάνω απο 18 χρόνια κράτησης, δεν αρκεί η στέρηση των προβλεπόμενων αδειών και κάθε ευεργετικής διάταξης που δικαιούται. Η Νέα Δημοκρατία βάζει … Continue reading "Παρέμβαση στην ΕΣΗΕΜΘ ενάντια στη φίμωση της απόπειρας δολοφονίας του Δ. Κουφοντίνα"

Συγκέντρωση εν όψει της 4ης πανελλαδικής μέρας αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

By terraincognita
Το πρωί της Τρίτης 9/2 150 αγωνιστές και αγωνίστριες σπάσαν για ακόμη μια φορά την κανονικοποίηση των απαγορεύσεων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα που διανύει της 33η μέρα απεργίας πείνας. Το δίκαιο του αγώνα δε θα λυγίσει μπροστά στην κρατική τρομοκρατία. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Χιλή, Σαντιάγο: Οδοφράγματα αλληλεγγύης για τους αιχμαλώτους πολέμου

By ragnarok
Ξημερώματα 5ης Φλεβάρη, ορθώσαμε οδοφράγματα στην περιοχή όπου μεγάλωσαν οι αγωνιστές Erick και Iván, σε αλληλεγγύη με τις αιχμάλωτες και τους αιχμαλώτους πολέμου, προσθέτοντας μιαν επιπλέον αναρχική λαλιά στα καλέσματα για κινητοποιήσεις ενάντια στις φυλακές εκείνη τη μέρα, αλλά και γι’ αυτές που έπονται. Ο χρόνος είναι τώρα και πάντα, ακόμα και με μπάτσους και … Continue reading "Χιλή, Σαντιάγο: Οδοφράγματα αλληλεγγύης για τους αιχμαλώτους πολέμου"

Ακύρωση συγκέντρωσης

By apertus2
Η σημερινή (9-2-21) συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα ακυρώνεται λόγω καιρικών συνθηκών.

Ιταλία: Ο αναρχικός σύντροφος Giuseppe Bruna μεταφέρθηκε στην Μπολόνια

By ragnarok
Ο Giuseppe Bruna μεταφέρθηκε απ’ τη φυλακή της Πάβια σε αυτήν της Μπολόνια, στις 21 Ιανουαρίου. Μας είπε πως η μεταγωγή πήγε καλά και πως τώρα βρίσκεται σε καραντίνα-απομόνωση σε μια πτέρυγα σχεδιασμένη για τη διαχείριση του Covid. Μπήκε στην πτέρυγα AS3 και έκανε rapid test, το οποίο βγήκε αρνητικό. Μας ενημέρωσε πως απομένει να … Continue reading "Ιταλία: Ο αναρχικός σύντροφος Giuseppe Bruna μεταφέρθηκε στην Μπολόνια"

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντινα 9-02-2021

By apertus2
«Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας. Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα … Continue reading "Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντινα 9-02-2021"

Παρέμβαση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

By terraincognita
Το πρωί της Δευτέρας 8/2 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από συντρόφους και συντρόφισσες στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με αφορμή και την εισαγγελική διάταξη για αναγκαστική ιατρική παρέμβαση στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Μοιράστηκαν κείμενα, κολλήθηκαν αφίσες και πετάχτηκαν τρικάκια. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/2 στις 13.00 … Continue reading "Παρέμβαση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα"

Ηχητικό απόσπασμα απο την εκδήλωση της 6/11/20 για την μπροσούρα του Επαναστατικού αγώνα

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
6 Νοέμβρη 2020, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΡΗΤΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ” Για το ξεπέρασμα του κράτους και του κεφαλαίου – για μια συνομοσπονδιακή ακρατική – αταξική οργάνωση” Παρέμβαση του σ. Νίκου Μαζιώτη από την φυλακή. Η σ. Πόλα Ρούπα δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει γιατί βρισκόνταν υπό καθεστώς καραντίνας στην φυλακή.

9-2: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

By terraincognita
Η αντίσταση και η αδιαλλαξία δεν είναι νεκρές λέξεις, είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία Για ακόμη μια φορά ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο στόχαστρο της εκδικητικής μανίας της Δεξιάς. Δεν αρκούν πάνω απο 18 χρόνια κράτησης, δεν αρκεί η στέρηση των προβλεπόμενων αδειών και κάθε ευεργετικής διάταξης που δικαιούται. Η Νέα Δημοκρατία βάζει … Continue reading "9-2: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα"

Walter Benjamin: Η Ζωή των Φοιτητών (1915)

By ragnarok
Εισαγωγικό Σημείωμα της Ελληνικής Μετάφρασης Το κείμενο πoυ ακολουθεί γράφτηκε από τον Βάλτερ Μπένγιαμιν το 1914-15 και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Der neue Merkur το 1915. Μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον RodneyLivingstone και αναδημοσιεύτηκε στη συλλογή κειμένων με τίτλο Walter Benjamin, Selected Writings Volume 1, 1913-1926 (Belknap Press of Harvard University Press, Cambridge, MA: 1996). H … Continue reading "Walter Benjamin: Η Ζωή των Φοιτητών (1915)"

Χιλή: Ενημέρωση για τα αιχμάλωτα συντρόφια Mónica Caballero και Francisco Solar

By ragnarok
Τα συντρόφια βρίσκονται έγκλειστα απ’ τις 24 Ιουλίου 2020, αφότου συνελήφθησαν με κατηγορίες που συνδέονται με εκρηκτικές επιθέσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2020. Η αρχική εξάμηνη ανακριτική διαδικασία έληξε πρόσφατα και, όπως ήταν αναμενόμενο, η εισαγγελία αιτήθηκε να παραταθεί η διαδικασία σε ακρόαση που προγραμματίστηκε για τις … Continue reading "Χιλή: Ενημέρωση για τα αιχμάλωτα συντρόφια Mónica Caballero και Francisco Solar"

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή

By terraincognita
Το πρωί του Σαββάτου 6/2 παρά τις νέες απαγορεύσεις και τους περιορισμούς πάνω από 200 διαδηλωτές του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού αλλά και φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις με πολιτική αιχμή την άμεση διαγραφή των διοικητικών προστίμων που έχουν επιβληθεί  μήνες τώρα με πρόσχημα τα μέτρα … Continue reading "Ενημέρωση από τη συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή"

Χιλή: Ένοπλο μπλοκάρισμα δρόμου για τον Μαπούτσε πολιτικό κρατούμενο César Millanao

By ragnarok
Οπλισμένοι με βαρέα πυροβόλα και με επιχειρησιακή εξάρτηση, μια ομάδα Μαπούτσε μαχητών μπλόκαραν την κίνηση στην οδό P70-S, που συνδέει τις κοινότητες Cañete και Tirúa, στην περιοχή Bío Bío. Η ένοπλη δράση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη στήριξης προς τον César Millanao, ο οποίος διώκεται απ’ το δικαστήριο της Cañete, και ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον … Continue reading "Χιλή: Ένοπλο μπλοκάρισμα δρόμου για τον Μαπούτσε πολιτικό κρατούμενο César Millanao"

Άνοιγμα της κατάληψης Αντινομία – Kείμενο

By katalipsiantinomia
Άνοιγμα της κατάληψης Αντινομία Kυριακή 7 Φλεβάρη από τις 15:00   Στο χώρο θα υπάρχει: Αυτοδιαχειριζόμενο Καφενείo Αναρχικό/ Αντιεξουσιαστικό Βιβλιοπωλείο Mουσικό Distro με cd, βινύλια, fanzines και t-shirt Xαριστικό / Ανταλακτικό παζάρι ρούχων και υποδημάτων   Χρησιμοποιώντας την παγκόσμια υγειονομική κρίση που ξέσπασε πριν από ένα χρόνο, το ελληνικό κράτος επιχειρεί να ξαναορίσει την καθημερινότητα … Continue reading "Άνοιγμα της κατάληψης Αντινομία – Kείμενο"

[Αναδημοσίευση] ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Για Τον Συντονισμό Δράσεων Ενάντια Στο Νέο Νομοσχέδιο Του Υπ. Παιδείας

By allerta
Σάββατο 06/02/2021 ώρα 15:00 στην αυλή του παλαιού Ψυχιατρείου. Καθώς διανύουμε το δεύτερο – ακόμα πιο αναποτελεσματικό – lockdown, με το Ε.Σ.Υ να καταρρέει αντιμετωπίζοντας τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, με την ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση να έχει χτυπήσει κόκκινο και με τις κοινωνικές αντιστάσεις να βρίσκονται σε λήθαργο, το κράτος … Continue reading "[Αναδημοσίευση] ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Για Τον Συντονισμό Δράσεων Ενάντια Στο Νέο Νομοσχέδιο Του Υπ. Παιδείας"

Παρέμβαση στο Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

By terraincognita
Η αντίσταση και η αδιαλλαξία δεν είναι νεκρές λέξεις, είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία Για ακόμη μια φορά ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο στόχαστρο της εκδικητικής μανίας της Δεξιάς. Δεν αρκούν πάνω απο 18 χρόνια κράτησης, δεν αρκεί η στέρηση των προβλεπόμενων αδειών και κάθε ευεργετικής διάταξης που δικαιούται. Η Νέα Δημοκρατία βάζει … Continue reading "Παρέμβαση στο Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα"

Άνοιγμα Χώρου Βιβλίου κατάληψης Ευαγγελισμού | 5/2-ώρα:17:00-21:00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Άνοιγμα Χώρου Βιβλίου κατάληψης Ευαγγελισμού Το κιτάπι ανοίγει αύριο, Παρασκευή 5/2, τον Χώρο Βιβλίου της κατάληψης και σας περιμένει από τις 17.00 έως τις 21.00. Πέραν των νέων παραλαβών σε βιβλία και ημερολόγια, στον Χώρο θα είναι διαθέσιμες και οι μπλούζες οικονομικής ενίσχυσης για τους διωκόμενους/ες για την υπόθεση “σύντροφοι/-ισσες”. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Περισσότερα … Continue reading "Άνοιγμα Χώρου Βιβλίου κατάληψης Ευαγγελισμού | 5/2-ώρα:17:00-21:00"

6-2: Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή

By terraincognita
  Το κράτος διεκδικεί το μονοπώλειο στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης ως εγγυητής της ομαλότητας περιορίζοντας, απομονώνοντας και καταστέλλοντας κάθε μορφής αντίλογο. 10 μήνες τώρα τα μέτρα που αφορούν την κοινωνική βάση περιορίζονται στον εγκλεισμό, τις στερήσεις, την απομόνωση και τις απαγορεύσεις. Και η αμφισβήτηση των κρατικών οδηγιών οδηγεί στην παραδειγματική τιμωρία. Αυτό που καλέστηκαν … Continue reading "6-2: Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή"

Παρέμβαση στην Τ.Ο. Καλαμαριάς της Νέας Δημοκρατίας

By terraincognita
Η αντίσταση και η αδιαλλαξία δεν είναι νεκρές λέξεις, είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία Για ακόμη μια φορά ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο στόχαστρο της εκδικητικής μανίας της Δεξιάς. Δεν αρκούν πάνω απο 18 χρόνια κράτησης, δεν αρκεί η στέρηση των προβλεπόμενων αδειών και κάθε ευεργετικής διάταξης που δικαιούται. Η Νέα Δημοκρατία βάζει … Continue reading "Παρέμβαση στην Τ.Ο. Καλαμαριάς της Νέας Δημοκρατίας"

Συλλογική δήλωση άρνησης πληρωμών προστίμων

By terraincognita
Η παγκόσμια έκρηξη της πανδημικής κρίσης με αφορμή την διακρατική διαχείριση της νόσου covid-19, είναι η απαρχή μιας πρωτοφανούς επίθεσης των απανταχού εκμεταλλευτών στους από τα κάτω. Στον ελλαδικό χώροα ποκρυσταλλώνεται η συντεταγμένη ανασυγκρότηση του νεοφιλελευθερισμού με τη μορφή  ληστρικής επιδρομής ακόμα και στα στοιχειώδη κοινωνικά και ταξικά δικαιώματα και ελευθερίες (βλ τα τελευταία νομοσχέδια … Continue reading "Συλλογική δήλωση άρνησης πληρωμών προστίμων"

Ρέκβιεμ για το «καγκελάκι» και την ασυλοποίηση της αναρχίας (Και μια μικρή σημείωση)

By ragnarok
Και τα μυαλά στα κάγκελα Ρέκβιεμ για το «καγκελάκι» και την ασυλοποίηση της αναρχίας… Έφτασε η ώρα επιτέλους, να τελειώσουμε με τη φάρσα του «κάγκελου». Τα ανούσια στημένα ραντεβού, πρέπει να δώσουν τη θέση τους στη διάχυση της αταξίας μέσα στη μητρόπολη. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας αναρχικών-μπάτσων, με διαιτητή τις δημοκρατικές ισορροπίες και γήπεδο το άσυλο, … Continue reading "Ρέκβιεμ για το «καγκελάκι» και την ασυλοποίηση της αναρχίας (Και μια μικρή σημείωση)"

Θεσσαλονίκη, ΣΑΕΚΜ: Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

By ragnarok
Στις 15/01 παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου βρίσκεται και η βάση του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα ΝΙΚΗ ΣΤHΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Στις 22/12 ο επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας μεταφέρεται, με συνοπτικές διαδικασίες, από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στο Δομοκό, αντί … Continue reading "Θεσσαλονίκη, ΣΑΕΚΜ: Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα"

Μπλουζάκια οικονομικής ενίσχυσης για την υπόθεση Bialystok

By ragnarok
Μπλουζάκια οικονομικής ενίσχυσης για την υπόθεση Bialystok στην Ιταλία Περισσοτερες πληροφορίες για την υποθεση εδώ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ Email επικοινωνίας: soli-darity20@riseup.net Πηγή: Athens Indymedia

The Blast: Το τέλος ενός κύκλου;

By ragnarok
Η πόλωση του πολιτικού σκηνικού στην μεταπολεμική Ελλάδα δεν άφηνε πολλά περιθώρια ώστε να είναι κανείς αδιάφορος προς την πολιτική. Ως αποτέλεσμα όλες οι πτέρυγες του πολιτικού φάσματος, από τη δεξιά ως το κέντρο και την αριστερά, είχαν μια μεγάλη κομματική δεξαμενή, έντονα πολιτικοποιημένη, και με την πλειοψηφία των μελών τους, αρκετά στρατευμένα ιδεολογικώς. Τα … Continue reading "The Blast: Το τέλος ενός κύκλου;"

Απόσπασμα: “Βία” από L

By ragnarok
Σημείωση: Κείμενο από το 2013 δημοσιευμένο στην Μηδενιστική Πορεία   Αυτό το σύντομο κείμενο είναι μέρος μιας συλλογής κριτικών κειμένων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με τον “αστικό αναρχισμό“, όπως αυτός διατυπώνεται από τους Venona Q και τις εκδόσεις Dark Matters και επίσης μια απάντηση στη δήλωση, που έκανε η Αναρχική Ομοσπονδία της Αγγλίας και … Continue reading "Απόσπασμα: “Βία” από L"

Εκδήλωση-συζήτηση του Shades Magazine με την κατάληψη Rosa Nera (17/01/2021 στις 9:00 μμ)

By Rosa Nera
Στις 5 Σεπτεμβρίου με εντολή της ακροδεξιάς κυβέρνησης – και εν μέσω μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας – καταστέλλεται βίαια η Κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, μετά από 16 χρόνια συλλογικής δράσης και συμμετοχής σε εργατικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και αντιφασιστικούς αγώνες. Στην καταστολή συναρθρώνονται τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα ξενοδοχοποίησης του Λόφου Καστέλλι, όπως και των κτιρίων της … Continue reading "Εκδήλωση-συζήτηση του Shades Magazine με την κατάληψη Rosa Nera (17/01/2021 στις 9:00 μμ)"

Θεσσαλονίκη: Aυτοκόλλητα για την προώθηση του αναρχικού αγώνα

By ragnarok
Τέσσερα αυτόκολλητα για τη διάχυση των αναρχικών προταγμάτων. Για ψηφιακή χρήση, αλλά και τύπωση. Τα αρχεία σε pdf και jpg. antispe2 szasz Στάχτη_θα_γίνεις_κόσμε_γερασμένε αντισπε1 Πηγή: Athens Indymedia

Ιταλία, Ρώμη: Εμπρησμός κεραίας 4G και 5G

By ragnarok
Με έκτακτο διάταγμα του προέδρου του υπουργικού συμβουλίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας, κόκκινες ζώνες και lockdown, μας θέλουν κλεισμένους στα σπίτια μας, λοβοτομημένες μπροστά απ’ την οθόνη ενός υπολογιστή ή ενός smartphone, μουδιασμένους απ’ τον φόβο να βγούμε έξω, σπάζοντας τις εντολές και τις απαγορεύσεις. ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΟΜΑΣΤΕ… ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ … Continue reading "Ιταλία, Ρώμη: Εμπρησμός κεραίας 4G και 5G"

Ιταλία, Ρώμη: Φωτιά στη φωτιά

By ragnarok
Τη νύχτα της 17ης Δεκέμβρη 2020, μια κεραία αναμετάδοσης κοντά σε μια έξοδο του G.R.A. (μεγάλος κυκλικός αυτοκινητόδρομος), στη Ρώμη, δέχθηκε σαμποτάζ μέσω φωτιάς. Μια εμπρηστική δράση που κρατά ζωντανή τη μνήμη της εκδίκησης απέναντι στην κρατική σφαγή που έλαβε χώρα στις ιταλικές φυλακές κατά την εξέγερση του Μάρτη του 2020, στη διάρκεια του πρώτου … Continue reading "Ιταλία, Ρώμη: Φωτιά στη φωτιά"

Το σώμα στην εργασία

By ragnarok
Ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η μεγαλύτερη στην ιστορία στρατο-εμβολιαστική εκστρατεία, στην οποία οι φαρμακευτικές πολυεθνικές και τα κράτη μοιράζονται τα συμφέροντά τους (τα γιγαντιαία κέρδη, οι πρώτες· την προπαγανδιστική εξουσία, την εθνικιστική ρητορική και τον παροπλισμό κάθε διαφωνίας, τα τελευταία), μας φάνηκε χρήσιμο να αναδημοσιεύσουμε ένα κείμενο γραμμένο προ τριετίας, κατά την περίοδο των υποχρεωτικών … Continue reading "Το σώμα στην εργασία"

Εμβόλια: Όπλα μαζικής καταστροφής

By ragnarok
Αυτή τη φορά, με τα εμβόλια, ο τρόπος που εξελίχθηκε η φροντίδα υγείας, υπηρετώντας τη φαρμακοβιομηχανία, δεν ήταν μια συμμετοχική μέθοδος χωρίς αποκλεισμούς, κινώντας όλους εκείνους τους μηχανισμούς που έχουν κατασκευαστεί και εισαχθεί έως τώρα με την πάροδο των χρόνων για να δημιουργήσουν αυτήν την αποδοχή και τον δημόσιο ψευδοδιάλογο προκειμένου να δίνουν την εντύπωση … Continue reading "Εμβόλια: Όπλα μαζικής καταστροφής"

Χαριστικό / ανταλλακτικό παζάρι | Παρασκευή 15/1,ώρα: 15.00-20.00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Η καταναλωτική κουλτούρα, που στον τομέα της ένδυσης εκφράζεται μέσα από το μοντέλο του < fast fashion > *, αποτελεί μάστιγα για το περιβάλλον καθώς πρόκειται για τη 2η πιο ρυπογόνο βιομηχανία και βασίζεται σε άθλιες συνθήκες εργασίας με το εργατικό δυναμικό να αποτελείται κυρίως από γυναίκες αλλά και παιδιά. Θεωρούμε πως με το να … Continue reading "Χαριστικό / ανταλλακτικό παζάρι | Παρασκευή 15/1,ώρα: 15.00-20.00"

Αργεντινή, Μπουένος Άιρες: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό οχήματος μπάτσου

By ragnarok
Ο πραγματικός παλμός της σύγκρουσης είν’ η ίδια η σύγκρουση. Κι η αλληλεγγύη είν’ η προέκτασή της. Εκεί όπου μένουμε ή διαλέγουμε να ζούμε. Οι φλόγες του εξεγερσιακού πυρός άγγιξαν το όχημα ενός κωλόμπατσου, στη συμβολή των οδών Santa Fe και Gorrostiaga, εκεί όπου εδρεύει η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Συνεχίζουμε να ερχόμαστε όλο … Continue reading "Αργεντινή, Μπουένος Άιρες: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό οχήματος μπάτσου"

Αντιφασιστική-Αντικρατική συγκέντρωση Κυριακή 17-1-2021 πλατεία Δημάδη 11:30π.μ.

By apertus2
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ. 17–1–2021: 8 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν (Shehzad Luqman) από τους νεοναζί της χρυσής αυγής Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο στα Πετράλωνα. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία και αδιαφορώντας για το θάνατο που σκορπίζεται γύρω μας επιτίθεται με ρεβανσιστική … Continue reading "Αντιφασιστική-Αντικρατική συγκέντρωση Κυριακή 17-1-2021 πλατεία Δημάδη 11:30π.μ."

Το κιτάπι ξανανοίγει | Παρασκευή 15, από τις 15:00 εώς τις 20:00

By ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Το κιτάπι ξανανοίγει αύριο, Παρασκευή 15, από τις 15:00 εώς τις 20:00 *** νέες αφίξεις ημερολογίων τοίχου από το ΣΒΕΟΔ (Σωματείο Βάσεις Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου). Σας περιμένουμε για καφέ κουβέντα και βιβλία ***
❌