One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdaysquat.gr πλάνετ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ!

By paapty123
Μέσα στο κλίμα γενικευμένου πανικού και φόβου, επιμένουμε να κρατάμε την συλλογική μας ψυχραιμία και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της εποχής μας με συλλογικό και ενεργητικό τρόπο.Σήμερα 1η Απρίλη του 2020, αποφασίσαμε να μοιραστούμε δημόσια κάτι που νιώθουμε πραγματικά δικό μας. Μια “κινηματογραφική” παραγωγή της Πρωτοβουλίας Βύρωνα και γύρω περιοχών ενάντια στον κοινωνικό χαφιεδισμό που … Continue reading "ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ!"

ΣΑΚΕΜ, Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο κατάστημα “Emporio Armani”

By ragnarok
Παρέμβαση με σπρέι και τρικάκια στο κατάστημα ‘Armani’, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και στις φυλακισμένες που εξεγέρθηκαν στις φυλακές της ιταλικής επικράτειας. “Στα κελιά τους οι ανθρώποι ύπνο κάνουν ελαφρό ,ειν’ ελεύθεροι οι δρόμοι για κυνηγητό…’’ Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα σκηνικό που … Continue reading "ΣΑΚΕΜ, Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο κατάστημα “Emporio Armani”"

Πορτογαλία-Ισπανία: Ενημέρωση για τον αναρχικό σύντροφο Gabriel Pombo da Silva

By ragnarok
27/03/2020 Υπενθυμίζουμε πως ο αναρχικός σύντροφός μας Gabriel Pombo da Silva συνελήφθη στην Πορτογαλία στις 25 Ιανουαρίου, έπειτα από ενάμιση χρόνο στην παρανομία. Κατά την κράτησή του στα μπουντρούμια του δικαστικού αστυνομικού τμήματος του Πόρτο, η υπεράσιση εργάστηκε πάνω στην άμεση απελευθέρωσή του, όπως “επιτρέπει” και ο νόμος. Όμως, όπως ήδη γνωρίζουμε, αυτό το δικαίωμα … Continue reading "Πορτογαλία-Ισπανία: Ενημέρωση για τον αναρχικό σύντροφο Gabriel Pombo da Silva"

Ιταλία: Ενημερώσεις για τον Manu, τον Stecco, τον Juan και τη Sasha

By ragnarok
Ο Stecco βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό απ’ τις 11 Φεβρουαρίοου, με βασικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση να δει οποιονδήποτε και οποιαδήποτε που έχει καταδίκες στο παρελθόν. Ο Manu βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό απ’ τις 5 Μαρτίου, έχει πλήρεις περιοριστικούς όρους και δύνατα μοναχά να δει τα μέλη της οικογένειάς του που ζουν στο … Continue reading "Ιταλία: Ενημερώσεις για τον Manu, τον Stecco, τον Juan και τη Sasha"

Παρεμβάσεις κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης

By terraincognita
Οι τελευταίες δύο βδομάδες είναι πολύ διαφορετικές για όλους μας ανάλογα με τη θέση από την οποία βιώνουμε τις μέρες που περνάνε. Η κρατική προσταγή για οικειοθελή εγκλεισμό δεν αφορά όλο τον κόσμο. Εκατοντάδες εργαζόμενες-οι αυτές τις μέρες έρχονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της ταξικής εκμετάλλευσης και της ελαστικοποίησης της εργασίας. Εργαζόμενοι στον κλάδο της … Continue reading "Παρεμβάσεις κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης"

Αγγλία: Αντι-μπατσικές ταραχές και εμπρησμοί

By ragnarok
Αντι-μπατσικές ταραχές και εμπρησμοί στον απόηχο της διακύρηξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης 23 Μαρτίου – Το βράδυ όπου ο (νυν μολυσμένος) πρωθυπουργός Boris Johnson ανακήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, μπάτσοι στο Σάουθεντ του Μπρίστολ παρενοχλούσαν νεαρούς στους δρόμους. Η αστυνομία δέχθηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια, ενώ δύο βαν Ισλανδικών … Continue reading "Αγγλία: Αντι-μπατσικές ταραχές και εμπρησμοί"

Δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας

By terraincognita
Η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες εφαρμόζει ένα σύνολο κατασταλτικών μέτρων με πρόσχημα την υγειονομική πρόληψη. Η κρατική πρόνοια κα μέριμνα του κράτους αυτή τη στιγμή περιθωριοποιεί ολοένα και περισσότερες ήδη αποκλεισμένες κοινωνικές και αρκετά ευπαθείς ομάδες. Απέναντι στα μέτρα προστασίας που επιτάσσει η κυβέρνηση, ολοένα και περισσότεροι μετανάστες που βρίσκονται κλεισμένοι σε κλειστά κέντρα κράτησης, … Continue reading "Δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας"

Ισπανία: Απεργία πείνας και εξεγέρσεις σε φυλακές

By ragnarok
Όπως πολλές και πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε, στο σωφρονιστικό κατάστημα του Brians I ξεκίνησε πριν μερικές μέρες απεργία πείνας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λίγω κορωνοϊού, ακυρώνοντας επισκεπτήρια από συγγενείς σε όλες τις φυλακές της επικράτειας, ενώ οι επίσημοι εισέρχονται και φεύγουν απ’ το κτίριο δίχως κανένα προστατευτικό μέτρο. Στο Brians, μέχρι … Continue reading "Ισπανία: Απεργία πείνας και εξεγέρσεις σε φυλακές"

Νέα σελίδα: Η πανούκλα και η Φωτιά

By ragnarok
Δημιουργήσαμε αυτή τη σελίδα ώστε να αποδελτιώσουμε την προκύπτουσα κατάσταση λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Αντιμέτωποι με την παγκοσμιότητα της μάστιγας, επείγει η κυκλοφορία ριζοσπαστικών στοχασμών πέραν των γλωσσικών ή εθνικών συνόρων. Επειδή η φωτιά μπορεί να ακολουθήσει την Πανούκλα. Και η φωτιά να φέρει ελευθερία. Η σελίδα γεννήθηκε από την ανάγκη διαμοιρασμού εντυπώσεων και … Continue reading "Νέα σελίδα: Η πανούκλα και η Φωτιά"

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

By paapty123
ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ Εδώ και 20 μέρες, το ελληνικό κράτος όσο ποτέ άλλοτε παράγει φόβο, τρομοκρατία και απαγορεύσεις. Έχοντας άρει την ίδια την συνταγματική του τάξη, διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής ζωής με πρόσχημα την διαφύλαξη της υγείας μας από την εξάπλωση του ιού Covid 19. Με υπουργική απόφαση-τελεσίγραφο … Continue reading "ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ"

Massimo Passamani: Τίποτα δεν έχω να προσφέρω

By ragnarok
Λάβαμε: 27/3/2019 Θεωρώ πως, έως τώρα, είναι αρκετά προφανές πως έννοιες όπως μαχητικότητα και προπαγάνδα υπαινίσσονται έναν διαχωρισμό μεταξύ των ιδεών κάποιου και της καθημερινής του ζωής. Εκτός της επαίσχυντης εγγύτητάς του με τη στρατιωτική ορολογία, ο όρος “μάχιμος” παρέχει την εντύπωση μιας δισυπόστατης δραστηριότητας, μιας δημόσιας -ή και ανώνυμης- αυτοαναφορικής ενδυμασίας, εν είδη υποδείγματος … Continue reading "Massimo Passamani: Τίποτα δεν έχω να προσφέρω"

Γερμανία, Λειψία: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της εταιρείας PKE

By ragnarok
22.03.2020: Τη χτεσινή νύχτα πυρπολήσαμε ένα όχημα της PKE. Η εταιρεία αυτή παράγει τεχνολογία ασφαλείας για φυλακές. Είναι σημαντικό να μη λησμονούμε εκείνες κι εκείνους που πλήττονται σκληρότερα από ‘μάς στην παρούσα συγκυρία. Πέραν των ομάδων υψηλού κινδύνου, υπάρχουν άνθρωποι κλειδαμπαρωμένοι σε χώρους μαζικής διαμονής, στριμωγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα σύνορα ή ξεχασμένοι πίσω από … Continue reading "Γερμανία, Λειψία: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της εταιρείας PKE"

Γερμανία, Βρέμη: Επιθέσεις σε οχήματα μεσιτικών εταιρειών

By ragnarok
Ας ξεθάψουμε τα κεφάλια απ’ την άμμο! Επίθεση σε μεσιτικές εταιρείες. Καταστροφή δύο οχημάτων μεσιτικών εταιρειών στη Βρέμη. Βρέμη: 21.03 προς 22.03. “Θά ‘πρεπε να μείνουμε σπίτι και ν’ αποφύγουμε κάθε επαφή με άλλα άτομα. Θά ‘πρεπε να δείχνουμε αλληλεγγύη, καθώς, αν δεν το κάνουμε, θα εξαπλωθεί ο θανατηφόρος ιός.” Χανόμαστε στις ειδήσεις. Κλονιζόμαστε. Η … Continue reading "Γερμανία, Βρέμη: Επιθέσεις σε οχήματα μεσιτικών εταιρειών"

Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα της Bosch και της Dr. House Solutions

By ragnarok
Όχι στις εκκενώσεις, Όχι στην επιτήρηση μέσω συστημάτων ασφαλείας! Εμπρησμός οχημάτων της Bosch και της Dr. House Solutions. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμη, μα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πρώτες θερμές αχτίδες του ηλίου χαϊδεύουν τους ανθρώπους στα πάρκα και τις πλατείες, πάραυτα οι δρόμοι είναι ήσυχοι, κι έπειτα απ’ το σούρουπο φαντάζουν … Continue reading "Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα της Bosch και της Dr. House Solutions"

Να μολύνουμε τον κόσμο με τον ιό της αλληλεγγύης

By apertus
Εν μέσω της  πανδημίας του κορονοϊού παρακολουθούμε τις κυβερνήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη να προσπαθούν να επιβάλλουν στους «υπηκόους» τους τη λογική της ατομικής ευθύνης και ατομικής αντιμετώπισης ζητημάτων που αυτονόητα άπτονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ενώ λοιπόν ξέραμε μέχρι σήμερα πως αν είσαι άρρωστος πας στο γιατρό τώρα μαθαίνουμε πως αν είσαι άρρωστος μείνε … Continue reading "Να μολύνουμε τον κόσμο με τον ιό της αλληλεγγύης"

Γερμανία, Σαξονία: Διπλή εμπρηστική επίθεση σε εταιρείες κατασκευής φυλακών

By ragnarok
Ένα πρώιμο πασχαλινό δώρο για την Ημέρα των Πολιτικών Κρατουμένων Εμείς, ως ένα πρώιμο πασχαλινό δώρο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τους εμπρησμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας της 18ης Μαρτίου 2020 σε δυο εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή της νέας φυλακής στο Zwickau – Marienthal. Σήμερα είναι η επέτειος της Διεθνούς Ημέρας Πολιτικών Κρατουμένων. Η … Continue reading "Γερμανία, Σαξονία: Διπλή εμπρηστική επίθεση σε εταιρείες κατασκευής φυλακών"

Η Σιωπή των Αμνών στις μέρες του Κορονοϊού

By Rosa Nera
Την περασμένη Κυριακή και λίγες μόνο ώρες πριν την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, “ιδιοκτήτης” ερειπίου στη Νέα Χώρα με παρέα από “συγγενείς” ή “φίλους” του “έκαναν έξωση” σε τρεις άστεγους μετανάστες, οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στο εγκαταλειμμένο σπίτι εδώ και τρεις μήνες. Καμιά προηγούμενη επαφή δεν υπήρξε, ο “νόμιμος κάτοχος” δεν μπήκε … Continue reading "Η Σιωπή των Αμνών στις μέρες του Κορονοϊού"

Απέναντι στην παγκόσμια έκτακτη ανάγκη θα νικήσει η κοινωνική ανυπακοή ή ο κρατικός ολοκληρωτισμός

By terraincognita
«…Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό» δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας Κ. Μητσοτάκης, στο δεύτερο έκτακτο διάγγελμά του για τα εντεινόμενα μέτρα έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζει η κυβέρνηση απέναντι στην εξάπλωση του ιού Covid-19. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, θα απαντήσουμε εμείς και ο εχθρός είναι πιο ορατός από ποτέ. Βρισκόμαστε σε πόλεμο καθώς μια νέα … Continue reading "Απέναντι στην παγκόσμια έκτακτη ανάγκη θα νικήσει η κοινωνική ανυπακοή ή ο κρατικός ολοκληρωτισμός"

Οι εστίες είναι τα σπίτια μας (αφίσα)

By stekiksanthis
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό καραντίνας στο σπίτι, τρομοκρατίας των ΜΜΕ, με σαφείς κρατικές οδηγίες καθώς και πάσης φύσεως celebrity να μείνουμε ταμπουρωμένοι, να μη το κουνάμε ρούπι από το σπίτι μας, να μην ερχόμαστε σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους διοικητικούς των κατά τόπους πανεπιστημίων της Ελλάδας πήραν … Continue reading "Οι εστίες είναι τα σπίτια μας (αφίσα)"

Καλλιτεχνικη παρεμβαση σε supermarket της γειτονιας

By paapty123
Το βράδυ στις 20/3/2020 supermarket σε Βύρωνα και Καισαριανή βάφτηκαν με αφορμή τις νέες εργασιακές συνθήκες που προσπαθεί να επιβάλει το κράτος με πρόσχημα τη κατάσταση που έχει δημιουργήσει χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τον Covid-19.

Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης για κατ’ οίκον εμπρηστικές επιθέσεις

By ragnarok
Ανάληψη ευθύνης για κατ’ οίκον εμπρηστικές επιθέσεις Ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης και της ασταμάτητης παραγωγής και ροής ειδήσεων. Ο κυρίαρχος καθορίζεται απ’ τον έλεγχο επί της ροής των πληροφοριών και την κατοχή του μεγαλύτερου όγκου δεδομένων. Ο έλεγχος του ανθρώπινου δυναμικού πλέον γίνεται μέσω της διαρκούς ανάλυσης των δεδομένων που συλλέγονται καθημερινά απ’ τα … Continue reading "Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης για κατ’ οίκον εμπρηστικές επιθέσεις"

Χιλή: Μια αναρχική οπτική πάνω στην πανδημία του κορωνοϊού

By ragnarok
Ένα ιδιαιτέρως χαοτικό παρασκευιάτικο μεσημέρι, ο Piñera εγκαινίασε την πανεθνικώς αλυσιδωτή αντίδραση στην πανδημία. Απ’ τις αρχές του Μάρτη, ο φόβος για τον ιό είχε εισέλθει σιγά-σιγά στον διάλογο: ανάμεσα στην πολυτάραχη επιστροφή στην τάξη που αποσκοπεί ν’ αποτελέσει εκτόνωση (γεγονός που φαντάζει καταστροφικό) της Εξέγερσης του Οκτώβρη, τις μαζικές φεμινιστικές διαδηλώσεις, τη ριζοσπαστικοποίηση αντιδραστικών … Continue reading "Χιλή: Μια αναρχική οπτική πάνω στην πανδημία του κορωνοϊού"

ΣΑΕΚΜ, Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις σε καταστήματα συστημάτων ασφαλείας

By ragnarok
Παρεμβάσεις με τρικάκια και σπρέι σε καταστήματα που εμπορεύονται συστήματα ασφαλείας (κάμερες, συναγερμούς κλπ) στο κέντρο και στα ανατολικά. Ο εγκλεισμός αποτελεί ένα από τα πιο απτά παραδείγματα επίδειξης δύναμης της εξουσίας. Τα κελιά είναι εκείνα που αναλαμβάνουν να προασπίσουν την ομαλότητα και να διαιωνίσουν την κοινωνική ειρήνη. Η φυλακή, λοιπόν, κάνει ξεκάθαρα τα επιτρεπτά … Continue reading "ΣΑΕΚΜ, Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις σε καταστήματα συστημάτων ασφαλείας"

Η υγεία μας πάνω από τα κέρδη τους

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων
Σε κάθε κατάσταση ειδικών συνθηκών όπως αυτή που βιώνουμε χρειάζεται επιπλέον προσοχή, όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις οι αδίστακτοι είναι αυτοί που χαίρονται πατώντας πάνω στους άλλους. Έχουν παρατηρηθεί ήδη μειώσεις μισθών με αφορμή την εργασία πολλών εργαζομένων από το σπίτι τους, απολύσεις ή πίεση για παραίτηση για … Continue reading "Η υγεία μας πάνω από τα κέρδη τους"

[Αναβάλλεται] DIY Stencil Workshop στην Κατάληψη Allerta

By allerta
Το DIY Stencil Workshop αναβάλλεται. Όταν υπάρξουν οι συνθήκες εκείνες για να πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.  

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της κατάληψης

By katalipsielaia
Με το κείμενό μας αυτό θέλουμε αφενός να γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας να αναστείλουμε προσωρινά τις συνελεύσεις, εκδηλώσεις και κάθε δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός του χώρου της κατάληψης, απόφαση που λάβαμε και ήδη εφαρμόζουμε πρακτικά εδώ και αρκετές ημέρες, εν όψει της επελαύνουσας επιδημίας Covid-19. Την απόφαση αυτή τη λάβαμε όχι από σεβασμό στους … Continue reading "Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της κατάληψης"

Παρέμβαση στο σπίτι του μαφιόζου δήμαρχου Αχιλλέα Μπέου

By terraincognita
Όταν η μαφία θεσμοθετείται, ο αγώνας ενάντια στην πολιτική τρομοκρατία είναι επιτακτική ανάγκη Ίσως το πιο βάρβαρο δείγμα εκφυλισμού των ηθικών αξιών στη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, είναι μια τοπική κοινωνία να έχει εναποθέσει τις ανάγκες της σε μια δράκα παρακρατικών μαφιόζων, θεσμοθετώντας τους ως πολιτικό προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για τον … Continue reading "Παρέμβαση στο σπίτι του μαφιόζου δήμαρχου Αχιλλέα Μπέου"

Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό τράπεζας

By ragnarok
Θεσσαλονίκη Για μας ο αναρχικός αγώνας αποτελεί μια καθημερινή ρήξη με το υπάρχον. Για ό,τι μας καταπιέζει και μας κρατά εγκλωβισμένα στους καταναγκασμούς και συνήθειες του σύγχρονου κόσμου. Ένας διρακής αγώνας μέσα στις σχέσεις και τη συμπεριφορά μας απέναντι σε συντρόφια, πέρα από ηθικολογίες και συμπεριφορικούς κώδικες αλλά γύρω από τη διαδικασία εξύψωσης των ατόμων … Continue reading "Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό τράπεζας"

ANTIVIRUS

By Rosa Nera
Η Κατάληψη Rosa Nera ανακοινώνει πως αναστέλλει οποιαδήποτε εκδήλωση συνεπάγεται συγχρωτισμό σε κλειστό χώρο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους λόγω του Covid-19.

Ιατρική-γνώση-εξουσία, και η γαλλική επιστημολογική σχολή

By ragnarok
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ Thomas S. Kuhn και του Paul Feyerabend είναι σήμερα πασίγνωστα και συνώνυμα, για πολλούς, με ό,τι πιο ριζοσπαστικό έχει εμφανιστεί στο πεδίο της επιστημολογίας από τη δεκαετία του 1960 και ύστερα. Είναι κυρίως η ιδέα των «επιστημονικών επαναστάσεων» του T.S. Kuhn εκείνη που υποτίθεται ότι αμφισβήτησε το συνεχές της προόδου και την … Continue reading "Ιατρική-γνώση-εξουσία, και η γαλλική επιστημολογική σχολή"

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης (17/3) στους/στις μετανάστες/ριες θα γίνει κανονικά

By Ε.Σ.Ε Ιωαννίνων
Με δεδομένη την νέα κοινωνική συνθήκη λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας που εχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα, τέθηκε το ενδεχόμενο ακύρωσης της καλεσμένης κινητοποίησής μας. Μετά από διεξοδική συζήτηση στην συνέλευση της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Ιωαννίνων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κανονικά η προγραμματισμένη για την Τρίτη 17 Μαρτίου, αντικρατική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις μετανάστες/ριες, έξω … Continue reading "Η συγκέντρωση αλληλεγγύης (17/3) στους/στις μετανάστες/ριες θα γίνει κανονικά"

Ενημέρωση απο την Πορεία Αλληλεγγύης σε Μετανάστ(ρι)ες

By allerta
Αναδημοσίευση απο Indymedia. “Την Τριτη, 10/2, πραγματοποιήθηκε, η καλεσμένη απο τις καταληψεις Αντινομια και Allerta, πορεία αλληλεγγύης σε μετανάστες, μετανάστριες και στις οικογένειες τους, στη Κέρκυρα. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε αρχικά στην πλατεία Γεωργάκη, όπου και μοιραζόταν κοινό κείμενο των καταλήψεων Αντινομια και Αllerta, κείμενο της κατάληψης Ελαία και κειμενο της Αυτοοργανωμένης Μαθητικής Συνέλευσης. Η πορεία … Continue reading "Ενημέρωση απο την Πορεία Αλληλεγγύης σε Μετανάστ(ρι)ες"

Είμαστε όλοι-ες σύντροφοι-συντρόφισσες

By apertus
Πανό αναρτημένο έξω από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου Αλληλεγγύη στους 4 αγωνιστές που διώκονται με τον τρομονόμο 187Α Είμαστε όλοι-ες σύντροφοι-συντρόφισσες

Ιταλία: Επίθεση σε κατάστημα Vodafone

By ragnarok
Ιταλία, Τρέντο: Επίθεση σε κατάστημα Vodafone Τη νύχτα μεταξύ 26ης και 27ης Ιανουαρίου προκαλέσαμε φθορές στα τζάμια ενός καταστήματος outlet της Vodafone στο Τρέντο, γράφοντας “ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ”. Εδώ και χρόνια η Vodafone είναι συνένοχη για τα συστήματα καταστολής και ελέγχου (συστήματα υποκλοπών, αναγνώρισης προσώπου, εφαρμογή του δικτύου 5G). Αλληλεγγύη με εκείνες και … Continue reading "Ιταλία: Επίθεση σε κατάστημα Vodafone"

Ιταλία: Σχετικά με την εξέγερση και τη σφαγή στη φυλακή της Μοντένα.

By ragnarok
Μοντένα, Ιταλία: Σχετικά με την εξέγερση και τη σφαγή στη φυλακή της Μοντένα. Εξέγερση ξέσπασε σήμερα, 8 Μάρτη του 2020 νωρίς το απόγευμα, στη φυλακή της Αγίας Άννας στη Μοντένα. Το γεγονός φαινόταν πολύ καθαρά απ’ έξω, καθώς τρεις στήλες καπνού ξεπηδούσαν από τις πτέρυγες της δομής, ενώ επίσης αξιοσημείωτη ήταν η κινητικότητα των φρουρών … Continue reading "Ιταλία: Σχετικά με την εξέγερση και τη σφαγή στη φυλακή της Μοντένα."

Ιταλία: Ενημερώσεις από τις εξεγέρσεις στις φυλακές

By ragnarok
Ιταλία: Εξεγέρσεις σε πολυάριθμες φυλακές ( 8-9 Μαρτίου) Ακριβώς αυτήν την στιγμή εξεγέρσεις συντελούνται σε πολυάριθμες φυλακές ανά την Ιταλική επικράτεια: σε Modena, Σαλέρνο, Παβία , Οπέρα και Σαν Βιτώρε (Μιλάνο), Ποτζιορεάλε (Νάπολη), Φροζινόνε (δίπλα στην Ρώμη) και επιπλέον σε Βερτσέλι, Παλέρμο, Αλεσάντρια (δίπλα στο Τορίνο), Μπάρι και Φότζια. Το διάταγμα της ογδόης Μάρτη ( … Continue reading "Ιταλία: Ενημερώσεις από τις εξεγέρσεις στις φυλακές"

DIY Stencil Workshop στην Κατάληψη Allerta

By allerta
DIY εργαστήρι stencil, Σάββατο 21/3, 17:00-20:00 στην Κατάληψη Allerta! *Φέρτε τα κοπιδια και τα μαρκαδοράκια σας.  

Παρέμβαση στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

By terraincognita
Τον Ιούλιο του 2019 ο αναρχικός σύντροφος Ίρντι Κ. πήγε για μία ακόμη φορά να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα, κάτι που είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε πέντε χρόνια, αφού κατάγεται από την Αλβανία. Μόνο που αυτή τη φορά η αίτηση απορρίφθηκε από τις δικαστικές αρχές, λόγω της σύλληψης-καταδίκης του κατά τη διάρκεια … Continue reading "Παρέμβαση στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας"
❌