One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayOmonia 1948 Official Website

Καλή αντάμωση στην πορεία

By pacomonia

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες, Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Με μεγάλη περηφάνια και ικανοποίηση διαβάσαμε το κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών μας, της ΘΥΡΑΣ 9 για μαζική και συγκροτημένη συμμετοχή με δικό της μπλοκ στο λαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13/02 ενάντια στην κρατική διαφθορά, στον κρατικό αυταρχισμό και στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που περιλαμβάνει περιστολή δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Το λαϊκό μας σωματείο, γνήσιο τέκνο της αντίδρασης, δείχνει για άλλη μια φορά ότι κουβαλάει στις τάξεις του άτομα συνειδητοποιημένα, ενεργούς και προβληματισμένους πολίτες, που δεν διστάζουν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της ανυπακοής και της αντίστασης στους λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες.

Προσοχή όμως. Ας μην βιάζονται κάποιοι να κατηγορήσουν και να χαρακτηρίσουν τον αγανακτισμένο μας κόσμο. Η φωνή του λαού μας είναι ξεκάθαρη και στοχευμένη. Δεν μιλά ούτε για γενικές παγκόσμιες συνωμοσίες, ούτε για άρνηση της πανδημίας, ούτε για άρνηση της διασποράς του ιού και άλλα πολλά καινούργια και περίεργα. Μιλά όμως καθαρά και σταράτα για τη συνομωσία και το βόλεμα της οικογενειοκρατίας, τη συνομωσία των τζακιών που εδώ και χρόνια ελέγχουν την Κύπρο, για τη διασπορά της διαφθοράς σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και την άρνηση όλων αυτών που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι έχουν αποτύχει πλήρως όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. ΩΣ ΔΑΜΕ λοιπόν όπως λέει και το κάλεσμα στην πορεία.

Η πανδημία έχει φέρει εκ νέου στην επιφάνεια την αδυναμία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος να γίνει ανθρώπινο. Η περίπτωση της υγείας είναι ξεκάθαρη. Οι επιλογές στήριξης του κεφαλαίου αντί της υγείας και της κοινωνίας, εκπορεύονται από την ίδια τη φύση του καπιταλισμού, όπως και το ίδιο το καρκίνωμα της διαφθοράς, η οποία και στον τόπο μας έχει γιγαντωθεί με πρωταγωνιστές τους κυβερνώντες και συνενόχους συμμετέχοντες από την αντιπολίτευση.

Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας με ταξικά μέτρα, όπως, έχουν αναλυθεί στο κάλεσμα της ΘΥΡΑΣ 9, έχει φυσικά ως κερασάκι στην τούρτα τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων και διαμαρτυριών με πρόφαση τον ιό. Ακόμη μια περιστολή δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα. Η προστασία από την όποια πανδημία είναι αυτονόητη, αλλά όχι η στέρηση ελευθεριών και κεκτημένων με πρόφαση υποκριτικά ταξικά μέτρα. Παραμένουμε άνθρωποι όσο κι αν θέλουν να μας κάνουν μηχανές που απλά δουλεύουν και καταναλώνουν χωρίς να έχουν φωνή. Μέτρα χωρίς λογική ως προς την πανδημία έχουν ληφθεί απλά και μόνο για να υπηρετήσουν το κεφάλαιο.

Είναι ταξική τους επιλογή που ενισχύεται από τη σιωπή της αντιπολίτευσης και που αντλεί δύναμη από την απουσία πραγματικής ταξικής φωνής υπέρ των εργαζομένων από το πολιτικό σύστημα.

Καλούμε τον κόσμο μας, μέλη, ποδοσφαιριστές και φίλους που θα συμμετάσχουν, να δείξουν με μαζικό και μαχητικό τρόπο την αντίδραση τους στο σάπιο σύστημα. Καλούμε τον κόσμο μας να γίνει το εμβόλιο για την κακοφορμισμένη πληγή της κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης στο σώμα της κυπριακής κοινωνίας. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας πάντοτε και με όλη τη δύναμη τους να βροντοφωνάξουν για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για δημόσια και δυνατή Υγεία, για στήριξη του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας. Να κατεδαφίσουν με τις φωνές τους τη διαφθορά που διατηρείται και διαιωνίζεται από συγκεκριμένους κρατικούς κύκλους για να υψωθεί η ελπίδα και η σημαία του ανθρώπου στην Κύπρο πιο ψηλά από τζαμιά, καθεδρικούς ναούς, ουρανοξύστες και οικονομικά συμφέροντα. Να γίνει η αντίδραση μας το διαβατήριο για μια νέα εποχή. ΩΣ ΔΑΜΕ λοιπόν κυβερνώντες, κουμπάροι, σύγαμπροι, βουλευτές, υπουργοί, εντεταλμένοι δικηγόροι και αυταρχικοί αστυνομικοί.

Κλείνοντας καλούμε σε εγρήγορση, προτρέπουμε τους πάντες που θα συμμετέχουν στο λαϊκό μπλοκ της Gate 9 (Official) να υπακούνε ρητά και αυστηρά τις οδηγίες των ατόμων της περιφρούρησης και να μην δοθεί σε κανένα το δικαίωμα να χαρακτηρίσει, αλλά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τους πραγματικούς και ξεκάθαρους λόγους της διαμαρτυρίας. Ας γραφτεί άλλη μια περήφανη σελίδα αντίστασης από τους πράσινους πρωτοπόρους. Καλή αντάμωση.

Αφιέρωμα για το γήπεδό μας

By pacomonia

Ένα όμορφο αφιέρωμα του Balla.com.cy για το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο του Σωματείου μας.

Το balla στο «σπίτι» του Α.Λ.Σ. Ομόνοια! (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

By pacomonia
Η πανδημία δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε Γενικές Συνελεύσεις και να ενημερώσουμε τα μέλη του Σωματείου μας για την μέχρι τώρα οικονομική κατάσταση.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία όμως των μελών μας για αυτό και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Σωματείο μας παρόλη τη δύσκολη περίοδο είναι συνεπές σε όλες του τις υποχρεώσεις.
Ανάλυση:
• Πλήρης κάλυψη χωρίς καθυστέρηση της μισθοδοσίας του ποδοσφαιρικού τμήματος (ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο κ.τ.λ.)
Εξόφληση χωρίς καθυστέρηση των δόσεων του δανείου για το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο του Σωματείου μας
Εξόφληση των δόσεων για το οίκημα του Σωματείου Κολεκτίβα “Το ’48”
• Πληρωμές όλων των ενοικίων των γηπέδων που χρησιμοποιήσαμε, χωρίς καθυστέρηση
Εξόφληση όλων των προστίμων που μας έχουν επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή
Καμία οφειλή προς το κράτος για Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Καμία οφειλή προς ΚΟΠ για εγγραφες παικτών, παρατηρητές κ.τ.λ.
Η άριστη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το Σωματείο μας (παρόλη την απώλεια δεκάδων χιλιάδων σε έσοδα) είναι αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης από το Δ.Σ. και της μεγάλης στήριξης του Πράσινου Λαού.
Συνεχίζουμε με την επανέναρξη, όποτε οριστεί, να πάρουμε ότι μας ανήκει…
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ☘
Υ.Γ 1 – Ετοιμάζεται από το Σωματείο μας πλάνο μέχρι το τέλος της χρονιάς για να βγούμε αλώβητοι οικονομικά από την περίοδο της πανδημίας.
Υ.Γ 2 – Ζητάμε άμεση επανέναρξη των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων όπως ήδη έχει συμβεί στις πιο πάνω κατηγορίες.

Ένας χρόνος Omonoia Radio

By pacomonia
Τα πρώτα του γενέθλια γιορτάζει σήμερα το Omonoia Radio και εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να τους ευχηθούμε τα καλύτερα και να τους ευχαριστήσουμε για όλες τις ζωντανές μεταδόσεις που έχουν προσφέρει στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ τον χρόνο που πέρασε μέσα από όλα τα κεκλεισμένων των θυρών γήπεδα.
Συνδεόμαστε από τις 16:00 ζωντανά στο https://olaomonoia.com/station/omonoia-radio/ μέχρι και τις 12 σήμερα το βράδυ για τους διαδικτυακούς εορτασμούς!

Θέατρο του παραλόγου

By pacomonia

Ομονοιάτισσες / Ομονοιάτες

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε ΜΜΕ και ιστοσελίδες σχετικά με πιθανή ΜΗ επανέναρξη των πρωταθλημάτων των μικρών κατηγοριών για να αναφέρουμε τα εξής:

Ως Α.Λ.Σ ΟΜΟΝΟΙΑ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία έχουμε επιδείξει υπεύθυνη στάση προασπιζόμενοι την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και τις οδηγίες των υπευθύνων και της επιδημιολογικής ομάδας.

Μετά από τόσες θυσίες, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από όλα τα υπόλοιπα Σωματεία να τα κρατήσουμε στην ζωή εν μέσω πανδημίας και οικονομικών δυσκολιών, μάλιστα χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς, τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε για ακόμα μια φορά το θέατρο του παραλόγου.

Ένα θέατρο που έχει πάντα τον ίδιο πρωταγωνιστή, τη διακοπή των πρωταθλημάτων χωρίς να αντιλαμβάνονται κάποιοι τις καταστροφικές συνέπειες της πράξης αυτής.

Από την πρώτη μέρα έναρξης των πρωταθλημάτων των μικρών κατηγοριών, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, όλα τα Σωματεία και οι αθλητές μας επέδειξαν αίσθημα ευθύνης και ακολούθησαν πιστά τα πρωτόκολλα. Και αυτό φαίνεται και από τα ελάχιστα κρούσματα των ομάδων και των αθλητών τους σε σχέση με τον αριθμό ατόμων που συμμετέχει γύρω από τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών.

Κάποιοι δυστυχώς παίζουν με τη νοημοσύνη μας και επιμένουν να μην θέλουν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακοπεί κανένα πρωτάθλημα και ότι ο αθλητισμός γενικότερα πρέπει να επαναρχίσει άμεσα γιατί οι συνέπειες σε αντίθετη περίπτωση θα είναι δυσανάλογες.

Κύριοι είναι τόσο απλό που θα έπρεπε να σας γινόταν άμεσα αντιληπτό ότι τυχών διακοπή των πρωταθλημάτων των μικρών κατηγοριών θα είναι ταφόπλακα για τα Σωματεία και τους χιλιάδες εργαζομένους σε αυτά. Μπορεί οι μικρές κατηγορίες να μην έχουν τη χλιδή και τα εκατομμύρια της πρώτης κατηγορίας, είναι όμως ο πνεύμονας του Κυπριακού ποδοσφαίρου και για αυτό πρέπει ο διακόπτης να μείνει ανοιχτός.

ΥΓ: Αν νομίζετε ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε τους κόπους χιλιάδων ανθρώπων να πετιούνται στο κάλαθο των αχρήστων είστε γελασμένοι.

 

Απόκτηση Άγγελου Χρυσοστόμου

By pacomonia

Το Σωματείο μας ανακοινώνει την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή Άγγελου Χρυσοστόμου από το ΘΟΙ Λακατάμιας.

Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά μέσα από τα τμήματα υποδομής του ΑΣΟΛ, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες Β και Γ κατηγορίας.

Καλωσορίζουμε τον Άγγελο στην περήφανη οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με το Τριφύλλι στο στήθος.

#ΑΛΣ_ΟΜΟΝΟΙΑ
#PeoplesOmonia
#PAC_Omonoia

Παραγωγική συνάντηση με ΚΟΑ

By pacomonia

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΚΟΑ και τον κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη για την παραγωγική συνάντηση μεταξύ του Σωματείου μας και του οργανισμού.

Ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΑ για τη συνάντησή του με το ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ την περασμένη Πέμπτη:

«Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε πρόσφατα με αντιπροσωπεία του Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου Ομόνοια 29ης Μαΐου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε θέμα βελτιωτικών εργασιών στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Σωματείου στους Εργάτες.

Η αντιπροσωπεία του Α.Λ.Σ. Ομόνοια 29ης Μαΐου αποτελείτο από τον εκτελεστικό γραμματέα Αδάμο Ευσταθίου, τον γενικό γραμματέα Μιχελλή Φιλίππου και τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος Αντρέα Σάββα.

Εκ μέρους του ΚΟΑ παρευρέθηκε επίσης ο λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Ζούμπος».

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΞΩ

By pacomonia

Ίσως πολλοί να βρουν τη σημερινή μας ανακοίνωση αχρείαστη και ίσως να θεωρήσουν ότι δίνουμε υπόσταση σε κουβέντες του καφενέ. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτήκαμε πολύ πριν να τοποθετηθούμε, όμως οι διάφορες βλακείες και οι ψίθυροι συνεχίζονται και πραγματικά μας εκνευρίζουν.

Παραδεχόμαστε ότι ίσως να είμαστε αμάθητοι από κουβέντες του καφενέ για στημένα παιχνίδια, αφού είναι η πρώτη χρονιά που η ομάδα μας βρίσκετε στο στοίχημα, αλλά ούτε στις διάφορες βλακείες των μπούκικων και των καφενέδων δεν ανεχόμαστε να μας πιάνουν στο στόμα τους.

Όλα ξεκίνησαν μετά το παιχνίδι με τον Κορμακίτη και συνεχίζονται από διάφορους, που είτε θέλουν να ρίξουν λάσπη στο Σωματείο μας, είτε δεν μπορούν να αποδεχτούν την πραγματική μαγεία του ποδοσφαίρου. Γιατί είναι για αυτό που αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο, γιατί μπορεί να έρθει ο τελευταίος της βαθμολογίας και να νικήσει τον πρωτοπόρο μέσα στην έδρα του.

Δυστυχώς σε μια άλλη χώρα όλοι θα ασχολούνταν με τη μεγάλη νίκη του Κορμακίτη, αντ’ αυτού στη χώρα της κλεψιάς και της βρωμιάς όλοι πλάθουν σενάρια και στο τέλος της ημέρας μειώνουν και την προσπάθεια των αντιπάλων μας που παρόλα τα προβλήματα τους ήρθαν και πήραν το τρίποντο. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν θα τελειώσουν, γνωρίζουμε επίσης ότι και αν ανατρέπαμε το σκορ και πέρναμε τη νίκη πάλι κάτι θα έβρισκαν να πουν όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μέσα από τιμές και κουπόνια.

Το γνωρίζουμε δυστυχώς ότι στο κυπριακό ποδόσφαιρο συμβαίνουν διάφορα, όμως το Αθλητικό Λαϊκο Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ ιδρύθηκε σε κόντρα της μοντερνοποίησης του ποδοσφαίρου και ας το γράψουν όλοι κάτω ότι αποτελει και θα συνεχίσει να αποτελεί μια όαση μέσα στην έρημο των ποδοσφαιρικών εταιρειών, των στημένων παιχνιδιών και των βρώμικων παραγόντων.

Όλοι όσοι πήραμε την απόφαση το βράδυ της 29ης Μαϊου 2018 να ιδρύσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού, είναι γιατί μπουχτίσαμε με όλα τα πιο πάνω για αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, όσοι βγάζουν την γλώσσα τους περίπατο, ότι πάνω από τις αγωνιστικές επιτυχίες, πάνω από τους προϋπολογισμούς και τα έσοδα, αυτό το Σωματείο έχει τις Αρχές και τις Αξίες του.

Αρκετά ασχοληθήκαμε με το θέμα, το ξέρουμε ότι οι ψίθυροι θα τελειώσουν μόνο όταν καθαρίσει ολοκληρωτικά το ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε. Με το καλό να ξεκινήσουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να πάρουμε στο τέλος της χρονιάς αυτό που δικαιούμαστε.

Σβήστε μας απ’ το χάρτη σας

δεν κάνουμε για πάρτη σας

ήρθαμε από άλλη εποχή

και σας χαλάμε την γιορτή

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

☘

Φώτο: Γκράφιτι στο γήπεδο του Ορφέα Λευκωσίας στο 6ο Gate 9 Festival

Ημερολόγιο του σωματείου μας

By pacomonia

Νέο προϊόν από το κατάστημα μας:

Hμερολόγιο τοίχου Ιανουάριος 2021-Ιανουάριος 2022

Μπορείτε να το βρείτε στην εξαιρετική τιμή των 10 ευρώ με δωρεάν keyring της ομάδας μας και το delivery σε εμάς!

Voucher: free19delivery48calendar

Βάζοντας το ημερολόγιο στο καλάθι σας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο κωδικό για να έχετε δωρεάν delivery! Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα προϊόντα και να “εκμεταλλευτείτε” την ευκαιρία για το δωρεάν delivery!

https://www.pacomonia.shop/index.php/product/imerologio/

 

Απόκτηση Γιώργου Κωνσταντίνου

By pacomonia

Το Σωματείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή Γιώργου Κωνσταντίνου.

Ο 17χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στην ομάδα της Ολυμπιάς Λυμπιών.

Καλωσορίζουμε τον Γιώργο στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με το Τριφύλλι στο στήθος.

Στιγμιότυπα της νίκης στην Κυπερούντα

By pacomonia

Έτσι πήρε η ομάδα μας τη μεγάλη νίκη μέσα στην Κυπερούντα με 1-2 το Σάββατο.

Ευχαριστούμε το Omonoia Radio για τον ήχο/ραδιοφωνική κάλυψη και τους Προπονητές Δυτικής Κερκίδας Ομόνοιας 1948 για το πάντρεμα ήχου και εικόνας!

Στην Κυπερούντα για την 13η αγωνιστική

By pacomonia

Για την 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, αυτό το Σάββατο στις 14:30, η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αντιμετωπίζει την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς σε ένα ακόμη εκτός έδρας ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των ΘΥΡΩΝ αγώνα, στο Κοινοτικό Στάδιο Κυπερούντας!

Όπως πάντα με την βοήθεια των φίλων του Omonoia Radio θα μπορέσουμε ακόμη μια φορά να απολαύσουμε ζωντανά τον αγώνα μέσω διαδικτυακής ραδιοφωνικής μετάδοσης!

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στιγμιότυπα από τη χθεσινή ήττα

By pacomonia
Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα της χθεσινής εντός έδρας ήττας της ομάδας μας.
Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στις νίκες στο Σαββατιάτικο αγώνα με την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς.

Φωτογραφίες από τη νίκη επί του Χαλκάνωρα

By pacomonia

Οι αγαπημένες μας φωτογραφικές στιγμές από την τεράστια νίκη της ομάδας μας ενάντια στην ομάδα του Χαλκάνωρα την προηγούμενη αγωνιστική!

Επόμενο ραντεβού αύριο το μεσημέρι στις 14:30 μέσω του Alfasports.TV και της

Cosmos Wireless για την 12η αγωνιστική ενάντια στον Κορμακίτη!!

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
1 of 44
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1
2020-21 11η Αγ. Χαλκάνορας Δαλίου - ΑΛΣ OMONOIA 0-1

Απόκτηση Γιώργου Παπαγγελοδήμου

By pacomonia

Το Σωματείο μας ανακοινώνει την απόκτηση του ταλαντούχου επιθετικού Γιώργου Παπαγγελοδήμου.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια σε ομάδες Β’ και Γ’ κατηγορίας με τελευταίο του σταθμό την ομάδα της Ολυμπιάδας Λυμπιών.

Καλωσορίζουμε τον Γιώργο στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με το Τριφύλλι στο στήθος.

12η αγωνιστική την Τρίτη

By pacomonia

12η αγωνιστική αυτή την Τρίτη στο “ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αντιμετωπίζει το Σωματείον “Ο Κορμακίτης” στις 14:30 το μεσημέρι σε ένα ακόμη κεκλεισμένων των θυρών αγώνα για το πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας!

Όπως σε κάθε εντός έδρας αγώνα θα υπάρχει ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΩΝΗ από την πλατφόρμα της Cosmos Wireless, αλλά και τον Alfasports.TV μέσω live streaming για τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ!

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Καλή χρονιά σε όλο τον ανυπότακτο Πράσινο Λαό

By pacomonia

Καλή χρονιά σε όλο τον ανυπότακτο Πράσινο Λαό με ευχές για υγεία και προσωπική ευτυχία στον καθένα μας.

Το 2020, στην τρίτη χρονιά ύπαρξής του, το Σωματείο μας, κουβαλώντας μια κληρονομιά 72 χρόνων, απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει. Το δικό μας παιδί, τέκνο της ανάγκης, όχι μόνο στάθηκε στα πόδια του, αλλά περνώντας μέσα από συμπληγάδες και κλείνοντας τα αυτιά σε κάθε λογής σειρήνες, μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Αυτό το παιδί του λαού που μέσα στο 2020, χρονιά πανδημίας, απέκτησε δικά του σπίτια. Οίκημα και ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο από τα χέρια του λαού με εθελοντική προσφορά και αυτοθυσία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού που στερείται στους αγωνιστικούς χώρους τον καλύτερο της παίκτη, τον ανυπότακτο πράσινο λαό, αντέχει τη μεγάλη φουρτούνα ακριβώς γιατί ο καραβοκύρης και αποκλειστικός ιδιοκτήτης της είναι ο ίδιος ο λαός της, ο οποίος αρνήθηκε να ξεπουλήσει τα ιδανικά του 1948.

Και το 2020 η ομάδα μας ήταν ασταμάτητη στα γήπεδα και μόνο μια πανδημία και οι ανεξήγητες κυβερνητικές αποφάσεις μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία της προς ακόμη ένα τίτλο. Ένας τίτλος που μας στερήθηκε όντας η μόνη ομάδα στην Κύπρο που είχε ξεκαθαρίσει την υπόθεση του πρωταθλήματος εντός των αγωνιστικών χώρων. Όπως μας στερήθηκε και η δυνατότητα να πανηγυρίσουμε με τον Πράσινο Λαό τη δεύτερη διαδοχική άνοδο κατηγορίας, ένα ιστορικό και πρωτόγνωρο γεγονός για μια ομάδα που πολεμήθηκε παντοιοτρόπως από όλες τις πλευρές.

Το έμπα του 2021 μας βρίσκει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα κάνουμε το παν για να υλοποιήσουμε το στόχο της κατάκτησης του τίτλου και της ανόδου, με την ελπίδα ότι ο ιδιοκτήτης του Σωματείου μας θα μπορέσει να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες του στο γήπεδο.

Δική μας υπόσχεση σαν Διοικητικό Συμβούλιο είναι ότι θα προσέχουμε το παιδί όλων μας σαν τα μάτια μας, ταυτόχρονα όπου και όποτε μπορούμε θα βρίσκουμε τους τρόπους να βοηθάμε και να αγωνιζόμαστε για όλα τα παιδιά του κόσμου. Μέχρι να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ως αποτέλεσμα της πάλης των λαών και των κινημάτων τους. Μέχρι να ανατείλει μια Πρωτοχρονιά όπως εκείνη στην Κούβα του 1959, όταν ο λαός πήρε την τύχη του στα χέρια του.

Από το Λαό για το Λαό!

Η ιστορία συνεχίζεται…

 

 

Συνέντευξη με τον φροντιστή της ομάδας μας

By pacomonia
Συνέχεια των συνεντεύξεων στο γήπεδο, με το άτομο που περνά αμέτρητες ώρες στο σπίτι μας, τον Σάββα Ηλία (Φασαρία) φροντιστή της ποδοσφαιρικής ομάδας.
• Οι ανάγκες της δουλειάς του
Οι αλλαγές από την ημέρα που οι προπονήσεις γίνονται σπίτι μας
Το κλίμα στα αποδυτήρια και τα πειράγματα
Η συγκίνηση…
Όλα στην πιο κάτω συνέντευξη☘
Υπενθύμιση: Απόψε η κλήρωση, πάρτε τους λαχνούς σας από εδώ: https://www.pacomonia.shop/index…/product/lottery-tickets/

Πάρτε λαχνούς, αύριο η κλήρωση

By pacomonia

Απ’ τον λαό, για τον λαό.

Σε μια συνεργασία της ομάδας μας, των σελίδων ΜΜΕ και της οργανωμένης μας κερκίδας, ανακοινώνουμε την κλήρωση λαχνών που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Σε λαϊκές τιμές, όπως πάντα, έτσι και ο κάθε λαχνός, στοιχίζει 5 ευρώ και μπορείτε να κερδίσετε πλούσια δώρα, ενώ παράλληλα στηρίζουμε την ομάδα μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλους. Τα 29 δώρα της κλήρωσης, έχουν χορηγηθεί από φίλους της ομάδας μας τους οποίους και ευχαριστούμε. Όλα τα έσοδα από τους λαχνούς θα είναι για την στήριξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Μπορείτε να αγοράσετε τους λαχνούς από τη σελίδα της μπουτίκ μας:

https://www.pacomonia.shop/index…/product/lottery-tickets/

Περισσότερα για την κλήρωση σε αυριανή ανάρτηση.

Χωρίς μεγάλους, μόνοι μας την χτίσαμε, μόνοι μας την στηρίξαμε και εμείς θα την μεγαλώσουμε για να πάρει το θρόνο της ξανά.

Ο Αιμίλιος πάντοτε κοντά μας

By pacomonia
Σε κάθε εκδρομή, σε κάθε γκολ
και σε κάθε στην υγειά μας
ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ για πάντοτε κοντά μας ☘✊

Το μόνο αντίδοτό μου, εσύ ΟΜΟΝΟΙΑ

By pacomonia
Ευχή μας να περνάτε όμορφα με τις οικογένειες σας αυτές τις γιορτινές μέρες.
Το μόνο αντίδοτό μου, εσύ ΟΜΟΝΟΙΑ από τους παίκτες και τους λιγοστούς οπαδούς στον τελευταίο αγώνα του 2020.

Χρόνια πολλά

By pacomonia

Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και στις οικογένειες σας.

Αυτές οι γιορτινές μέρες ας γίνουν μέρες αγάπης και αλληλεγγύης.

Θρησκευόμενοι και μη, ας κρατήσουμε την ισότητα, την ταπεινότητα και ας δώσουμε τη μεγάλη μάχη για ένα άλλο κόσμο.

Για ένα κόσμο που αυτές τις μέρες δεν θα χρειάζονται φιλανθρωπίες, αφού ο πλούτος που παράγει ο Λαός θα καρπώνεται από τον ίδιο.

Χρόνια πολλά λοιπόν, με ευχή όσα μοιάζουν σήμερα άπιαστο όνειρο να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε.

Στιγμιότυπα από τη νίκη μας στο ντέρμπι

By pacomonia

Απολαύστε τα χθεσινά στιγμιότυπα. ☘

Μεγάλη νίκη για την ομάδα μας στο ντέρμπι κορυφής με τον Χαλκάνωρ Ιδαλίου.

Συνεχίζουμε 🚂🚂🚂

Κλήρωση λαχνών για ενίσχυση του σωματείου μας

By pacomonia

Το olaOmonoia σε συνεργασία με την Θύρα 9, την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ, με την στήριξη του ΟΜΟΝΟΙΑ Radio και των Προπονητών Δυτικής Κερκίδας, ανακοινώνουν το νέο διαγωνισμό της ομάδας μας με ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ.

Μέσα από τη σελίδα του eshop της ομάδας μας, θα μπορούμε να προμηθευτούμε τους λαχνούς που θα στοιχίζουν μόνο 5 ευρώ. Μην στεναχωριέστε αν δεν θα παίξετε τα καθιερωμένα παιχνίδια σας φέτος! Τα πλούσια 29 δώρα του διαγωνισμού είναι έτοιμα να γίνουν δικά σας και είναι:

1 smartwatch αξίας 195 ευρώ από την CYSmart

1 κλασική κιθάρα αξίας 145 ευρώ από τον Ευαγγελισμό

Voucher 100 ευρω απο τα οπτικά Ιωάννου

Ψάρια αξίας 50 ευρώ από Κυριάκο Χριστοδούλου

Johnie Walker Green Label

Johnie Walker Green Label

Voucher αξίας 50 ευρώ από το ζαχαροπλαστείο San Remo Confectionery

Johnie Walker Black Label

Johnie Walker Black Label

Johnie Walker Black Label

Vodka Belvedere

Chivas XV 15years Old από Tempo Βeverages Cyprus

Voucher 20 ευρώ από την Ψησταριά “Η Γαλάτεια”

Voucher 20 ευρώ από την Ψησταριά “Η Γαλάτεια”

Voucher 20 ευρώ από τον Δώρο Megabet

Voucher 20 ευρώ από τον Δώρο Megabet

Voucher 20 ευρώ από τον Δώρο Megabet

Voucher 20 ευρώ από τον Δώρο Megabet

Voucher 20 ευρώ από τον Δώρο Megabet

Voucher 20 ευρώ από μπουτίκ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Voucher 20 ευρώ από μπουτίκ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Χειροποίητο δώρο από την σελίδα Origuy

Χειροποίητο δώρο από την σελίδα Origuy

Χειροποίητο δώρο προσφορά του olaomonoia.com

Voucher 20 ευρώ από CYSmart

Voucher 20 ευρώ από CYSmart

Voucher 15 ευρώ από CYSmart

Voucher 20 ευρώ από CYSmart

Χειροποίητο δώρο από τον @demitris_art

Η κλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει στις 29 του μήνα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνούς από το online shop μας, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.pacomonia.shop/index…/product/lottery-tickets/

Με την αγορά του λαχνού, θα λαμβάνεται email με την παραγγελία σας. Υπάρχει ένας αριθμός παραγγελίας, που είναι μοναδικός για εσάς. Αν αγοράσετε ένα λαχνό, ο αριθμός της παραγγελίας σας θα μπει μια φορα στην κλήρωση. Αν αγοράσετε δύο, θα μπείτε στην κλήρωση δύο φορές και ούτω καθεξής. Όσους λαχνούς αγοράσετε, τόσες φορές θα μπεί ο αριθμός της παραγγελίας σας στην κλήρωση.

Από τον Λαό, για τον Λαό

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

By pacomonia

Για την 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ του Πρωταθλήματος, αυτή την Κυριακή στις 14:30, η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Γερολάκκου σε ένα εκτός έδρας ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των ΘΥΡΩΝ αγώνα, στο Λεβέντειο Γήπεδο Εθνικού Δευτεράς!

Όσα μέλη του σωματείου επιθυμούν να μπουν στην λίστα των 30 φιλάθλων που θα τους επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο, λόγω της αποτυχίας του μοντέλου με την κλήρωση, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με ένα από τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου!

Για τους υπόλοιπους από το σπίτι με την βοήθεια των φίλων στο Omonoia Radio θα μπορέσουμε ακόμη μια φορά να παρακολουθήσουμε ζωντανά τον αγώνα ραδιοφωνικά!

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Όπλο του συστήματος η καταστολή που δολοφονεί Αλέξηδες

By pacomonia

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, o 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από το όπλο του μπάτσου Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη και μετά από πολλαπλά μνημόνια και ολομέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων, επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα ότι αντιλαϊκές πολιτικές και καταστολή πάνε χέρι-χέρι.

Η υπόθεση του Αλέξη άγγιξε και τη νεολαία στην Κύπρο με την ΘΥΡΑ 9, τους οργανωμένους οπαδούς μας, έκτοτε να πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις, δράσεις και στις εκδηλώσεις μνήμης.

Η δολοφονία του Αλέξη ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα από την κρατική βία και καταστολή, από μια πολιτική που διαχρονικά βλέπει ως εχθρό το λαό και τη νεολαία που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που αμφισβητεί.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία ήταν όχι τόσο η αιτία, αλλά η αφορμή για να βγει στους δρόμους η νεολαία σε όλη την Ελλάδα απέναντι στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. To ταξικό εργατικό κίνημα συνδέει τον Δεκέμβρη του 2008 τις κινητοποίησεις καταδίκης της καταστολής με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που τη γεννάει.

Η δολοφονία του Αλέξη επιβεβαίωσε επίσης την αναγκαιότητα η νεανική οργή και αντίδραση να μετατραπεί σε οργανωμένη μαζική πάλη ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

By pacomonia
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Η ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας είναι κάτι που επιβάλλεται να γίνει σε μια κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της.
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο οι συνάνθρωποι μας που ήδη αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, να αντιμετωπίζουν και τις εκάστοτε αβλεψίες της πολιτείας. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο για παράδειγμα στην εποχή που ζούμε ακόμα να υπάρχουν μη προσβάσημα κτίρια ή να πρέπει ένα άτομο με αναπηρία να πρέπει να το σκέφτεται 2 και 3 φορές να βγει έξω από το σπίτι, μήπως δεν βρει μέρος για παρκάρισμα κοντά στον προορισμό του.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι εν δυνάμει όλοι μπορεί να είμαστε εμποδιζόμενος πληθυσμός! Βάλτε στην εξίσωση τους ηλικιωμένους, τους γονείς με παιδικά καροτσάκια, τις έγκυες γυναίκες ή ακόμα και τους πρόσκαιρους τραυματισμούς και θα καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε ένα προσβάσιμο περιβάλλον.
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ +100 ΜΕΛΗ (μέχρι το τέλος του 2020)

By pacomonia

Από την έναρξη της εκστρατείας στα μέσα του Νοέμβρη, η στήριξη από τον Πράσινο Λαό ήταν ανεπανάληπτη και τον ευχαριστούμε.

Το Σωματείο του Λαού χαίρει άκρας οικονομικής υγείας και έτσι υποσχόμαστε να συνεχίσει.

Ο επόμενος στόχος που έχουμε ορίσει είναι η εγγραφή ακόμη 100 μελών μέχρι το τέλος του έτους και θα τον πετύχουμε όλοι μαζί.

Ο καθένας από εμάς να γράψει από ένας μέλος να μεγαλώσει η Ιδέα να γιγαντωθεί.

Εγγραφή μελών:https://pacomonia.shop/index.php/product/membership/

Εισφορές:https://pacomonia.shop/index.php/product/xorigia-eisfora/

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

 

Στήριξη στην Οργανωμένη Πρωτοβουλία Ποδοσφαιριστών Επίλεκτης Κατηγορίας

By pacomonia

Ως ένα σωματείο που την περσινή χρονιά αγωνιζόμασταν στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους η διακοπή του πρωταθλήματος και η άδικη (κατά την γνώμη μας) μεταχείριση όλων όσων εδώ και μήνες θυσιάζουν χρόνο και κόπο για να υπάρχει η κατηγορία.

Στο τόπο μας δυστυχώς όπως στην κοινωνία έτσι και στο ποδόσφαιρο, ο καθένας βλέπει την πάρτη του για αυτό και σε πολλές περιπτώσεις το κοινό καλό μπαίνει στην άκρη. Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων 2ης και 3ης κατηγορίας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μας κάνει όσους ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο να σωπάσουμε και να μην στηρίξουμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στην Επίλεκτη και το Αγροτικό.

Καλούμε τους αρμόδιους να διαβάσουν και να αφουγκραστούν τα όσα έγραψαν στην τοποθέτηση τους οι ποδοσφαιριστές της Επίλεκτης κατηγορίας (Οργανωμένη Πρωτοβουλία Ποδοσφαιριστών Επίλεκτης Κατηγορίας) και να ανοίξουν τον διάλογο μαζί τους ώστε να βρεθεί μία λύση.

 

Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη

By pacomonia

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την υποστήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τα γενοκτονικά της εγκλήματα. Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους, η οποία στηρίζεται άμεσα ή έμμεσα από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απαλλαγή από την κατοχή και τη δημιουργία αναγνωρισμένου ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Υποστηρίζουμε την πάλη του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής και του κατοχικού εγκλήματος του εποικισμού, για άρση του όποιου αποκλεισμού και των τειχών του απαρντχάιντ, για επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων και για απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων από τα κατοχικά κελιά.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης για συνεργασία με το κράτος φονιά του Ισραήλ, περιλαμβανομένης της κλιμάκωσης των κοινών (διμερών ή πολυμερών) στρατιωτικών ασκήσεων. Ενέργειες που δεν στέκονται στο πλευρό της επιδιωκόμενης συνεργασίας και φιλίας των λαών μας, αλλά υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Την ίδια ώρα αναδεικνύουμε την κυνική υποκρισία της τουρκικής κυβέρνησης που στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και της προώθησης των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, επιχειρεί να παρουσιαστεί ως δήθεν «προστάτης» των Παλαιστινιών, την ώρα που συνεχίζει τη δική της εγκληματική κατοχή στην Κύπρο που επίσης συνοδεύεται από το έγκλημα του εποικισμού και την ώρα που εντείνει τη φονική δράση της κατά των Κούρδων, εντός και εκτός συνόρων.

Καταδικάζουμε την υποστήριξη των κατοχικών εγκλημάτων του Ισραήλ από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και την υποκρισία των αραβικών καθεστώτων, τα οποία παραμένουν υποτελή προς τον ιμπεριαλισμό.

Καταδικάζουμε την όποια προσπάθεια εξίσωσης του θύτη με το θύμα ή τις όποιες προσπάθειες να κρατηθούν «ίσες αποστάσεις» από τη διεθνή κοινότητα.

Καταδικάζουμε το ναζιστικό έγκλημα που συντελέστηκε ενάντια στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το Ολοκαύτωμα, αλλά υπογραμμίζουμε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το αντίστοιχο γενοκτονικό έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σκληρό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αλλά και στο ταξικό φιλειρηνικό κίνημα στο Ισραήλ που δίνει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες τη δική του μάχη: • για τα λαϊκά δικαιώματα στο εσωτερικό του Ισραήλ • για τερματισμό της κατοχής • ενάντια στα κλιμακούμενα ρατσιστικά μέτρα του κράτους του Ισραήλ και στέκεται αλληλέγγυο στους Άραβες πολίτες του Ισραήλ.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Μαραντόνα… Από το Λαό Για το Λαό

By pacomonia
Έφυγε χθες από τη ζωή ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο ποδοσφαιριστής φαινόμενο που μόνο όσοι τον έζησαν εν δράση μπορούν να κατανοήσουν πραγματικά γιατί καταξιώθηκε στις λαικές συνειδήσεις, ακριβώς την ώρα που κυριαρχούσε πλήρως αυτό που αποκαλούμε “modern football”, με την αρνητική φυσικά έννοια του.
Τα αποσπασματικά βίντεο είναι πολύ λίγα για να αναδείξουν το πραγματικό ταλέντο του Μαραντόνα, αλλά ακόμα και σε αυτά μαγεύει: Από τα βίντεο της παιδικής του ηλικίας με μια μπάλα μέχρι τις εικόνες από το Μουντιάλ του ’86 στο Μεξικό που έστεψε την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου και το τελευταίο αριστούργημά του φορώντας το εθνόσημο με το τέρμα κατά της Ελλάδας το 1994, λίγο πριν στιγματιστεί για άλλη μια φορά λόγω των προσωπικών του δαιμόνων. Αν πρέπει όμως να διαλέξετε ένα και μόνο βίντεο αυτό θα είναι από το Μεξικό και τον προημιτελικό, όπου μέσα σε τέσσερα λεπτά έγραψε ιστορία. Όταν είχε κάνει προσωπική του υπόθεση την εκδίκηση απέναντι στους Άγγλους για τα νησιά Μαλβίνας με μαγικά περάσματα με την μπάλα μέσα στα πόδια του, αλλά και με το χέρι για να σκοράρει με “κεφαλιά”, αφού υστερούσε σε ύψος.
Ουδέποτε όμως υστέρησε σε ανθρωπιά και ποδοσφαιρικό ταλέντο. Εξάλλου αναδείχθηκε με τεράστια διαφορά ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα στη λαική ψήφο, δυσαρεστώντας τους γραβατωμένους επίσημους στη βράβευση με την αφιέρωση του στον Τσε για τον οποίο τόνισε ότι είναι ο μεγαλύτερος Αργεντίνος στην ιστορία, στον Φιντέλ και στο λαό της Κούβας μαζί με το λαό της πατρίδας του.
Άνθρωπος επαναστάτης και ατίθασος που δεν δίστασε να τα βάλει με το κατεστημένο στο χώρο του ποδοσφαίρου και τους χορηγούς. Άλλωστε ο ίδιος έλεγε να μην τον κατατάσσουν στο γκρίζο και ότι είναι μαύρο ή άσπρο, αφού δεν αποδεχόταν να γίνει γλύφτης για μια χορηγία ή για την εύνοια όσων κρατούσαν τα ποδοσφαιρικά ηνία.
Ένας πρωταθλητής του λαού και της εργατικής τάξης, όπως αποδεικνύουν τα γκράφιτι σε κάθε εργατική συνοικία της Νάπολη, εκεί που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος και πήρε κυριολεκτικά διαστάσεις αγιοποίησης, όπως φυσικά και στην πατρίδα του. Ένας ποδοσφαιριστής ζογκλέρ με τεράστια λάθη στην προσωπική του ζωή που ευκόλυναν όσους τον πολέμησαν και τον καταδίωξαν γιατί ουδέποτε έσκυψε το κεφάλι και πάντοτε υπήρξε λάτρης του ποδοσφαίρου και του δίκιου. Ένας άνθρωπος που λατρεύτηκε σαν θεός στην πατρίδα του, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να ελέγξει την μπάλα με όποιο τρόπο ήθελε, ακόμη και με το χέρι, αλλά δεν μπόρεσε να ελέγξει τα πάθη και τις εξαρτήσεις του και υπέφερε από τα ναρκωτικά που του διέλυσαν τη ζωή και την υγεία του.
Ένας καλλιτέχνης που ζωγράφιζε στο γήπεδο και ουδέποτε ξέχασε την καταγωγή του και την πίστη του στον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το 10 το καλό με την πραγματική σημασία της λέξης, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και στην εξέδρα της αντι-ιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης στους λαούς και τα κινήματά τους.
Ο Ντιέγκο έφυγε από τη ζωή την ίδια ημερομηνία με τον σύντροφό του Φιντέλ Κάστρο, αλλά και με τον Τζόρτζ Μπέστ, άλλο ένα αστέρι των γηπέδων τον οποίο θαύμαζε ποδοσφαιρικά από παιδί και με τον οποίο μοιραζόταν καταχρήσεις και αυτοκαταστροφικές κινήσεις. Προτιμούμε να τον θυμόμαστε να παίζει μπάλα με τον Κομαντάντε, όταν μέσα από το πλούσιο σύστημα υγείας της σοσιαλιστικής, αλλά υπό ασφυκτικό ιμπεριαλιστικό οικονομικό αποκλεισμό Κούβας, έδινε τη μάχη της απεξάρτησης από το δαίμονα που μπήκε χρόνια πριν στη ζωή του.
Φίλος με τον Φιντέλ, στη ζωή, αλλά και στα ιδανικά. Τον είχε στην καρδιά του μαζί με την Επανάσταση του κουβανικού λαού, αλλά και στο σώμα του με στίγματα ανεξάλειπτα, όπως και τον σύντροφο του Φιντέλ και συμπατριώτη του Ντιέγκο, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Του μεγάλου κομμουνιστή επαναστάτη που ο Μαραντόνα πάντοτε έβαζε στο νούμερο ένα του μεγαλύτερου Αργεντινού στην ιστορία όταν λάμβανε στο πρόσωπο του αυτό το χαρακτηρισμό. Κι ας δεχόταν το χαρακτηρισμό Τσε των γηπέδων.
Πολέμιος των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων που τόσο αιματοκύλισαν και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής που ουδέποτε σιωπούσε και φυσικά δεν ήταν ποτέ καθώς πρέπει και των σαλονιών.
Παιδί της αλάνας και του Λαού. Μάγος στο γήπεδο παθιασμνος και εκφραστικός οπαδός στη εξέδρα και υποστηρικτής της δικαιοσύνης, των Λαών και της εργατιάς στις κοινωνικές και πολιτικές του τοποθετήσεις.
Μαραντόνα… Από το Λαό Για το Λαό
Καλή αντάμωση

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η 1η κατηγορία

By pacomonia

Η χθεσινή μονόλεπτη αδράνεια των ποδοσφαιριστών 1η κατηγορίας, αποτελεί κίνηση αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους και τα σωματεία των μικρών κατηγοριών, για αυτό και τους ευχαριστούμε.

Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΠ, ελπίζουμε να αναδείξει την αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι στο ποδόσφαιρο των μικρών κατηγοριών, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στα σωματεία.

Επιβάλλεται άμεσα να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση για το καλό των εργαζομένων, αλλά και του ποδοσφαίρου.

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η 1η κατηγορία.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

By pacomonia
Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες
Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,
Η σημερινή ανακοίνωση είναι το πιο επίσημο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας.
(Τρόποι ενίσχυσης πιο κάτω)
Η πανδημία με την περσινή διακοπή, τα φετινά κεκλεισμένων παιχνιδια και τα προστίματα όπως ήταν φυσικό έχουν άμεσα πλήξει οικονομικά το Σωματείο μας και είναι η ώρα να το κρατήσουμε για ακόμα μια φορά ζωντανό.
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση (φώτο) ως Διοικητικό Συμβούλιο είχαμε υποσχεθεί ότι παρά την πανδημία με προσωπικές θυσίες θα υλοποιούσαμε όλους τους στόχους και αυτό έχουμε πράξει.
Η ομάδα Κ19 έχει κτιστεί και προσφέρει νίκες.
• Η 1η ομάδα παλικαρίσια βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.
• Το Οίκημα έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά.
• Το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο είναι έτοιμο και ήδη γίνονται προπονήσεις.
• Το κυριότερο, το Σωματείο είναι συνεπές σε όλες του τις υποχρεώσεις.
Όλα αυτά στη χειρότερη χρονικά περίοδο για όλα τα Σωματεία. Οπόταν για να συνεχιστεί η σωστή δουλειά επιβάλλεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Λαός της, να μπει ξανά μπροστά.
☘
ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

• 50 μέλη του Σωματείου θα βάλουμε από €100 για να καλυφθεί το πρόστιμο των €5000 και να μην αφαιρεθουν βαθμοί. Επικοινωνήστε με άτομο του Δ.Σ. για να μπείτε στη λίστα.
Συνεχίζονται κανονικά οι χορηγίες σε στολή και ταμπέλες. Επικοινωνήστε με άτομο του Δ.Σ. για περισσότερα.
Μέχρι το τέλος του 2020 έχουμε στόχο την εγγραφή ακόμα 250 μελών. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://pacomonia.shop/index.php/product/membership/
Γίνε ένας από τα 10 Premium Members με εισφορά 1948 ευρώ. Μιλήστε με άτομο του Δ.Σ. για τα προνόμια.
Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικτυακές εισφορές εδώ: https://pacomonia.shop/index.php/product/xorigia-eisfora/
• Στηρίξτε τα προϊόντα της μπουτίκ του Σωματείου μας. Θα εκδοθούν συγκεκριμένα κομμάτια περιορισμένου αριθμού.

Πήγαμε σπίτι μας

By pacomonia

Δυόμιση χρόνια χωρίς στέγη, αλλά χθές πήγαμε στο σπίτι μας. ☘

Πρώτη προπόνηση στο Προπονητικό κέντρο του Σωματείου μας για την ομάδα νέων και την 1η ομάδα. Περηφάνια, ικανοποίηση και συγκίνηση για όλους μας που με τα χέρια μας κτίσαμε, φυτέψαμε, καθαρίσαμε και αγοράσαμε το δικό μας ιδιόκτητο χώρο.

Δυστυχώς τα μέτρα για την πανδημία δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε κάλεσμα ανοικτής προπόνησης, όμως υποσχόμαστε όταν όλα αυτά τελειώσουν να κάνουμε το μεγαλύτερο παρτυ που έγινε ποτέ στο γήπεδο μας.

Όλοι δίπλα στο Σωματείο
ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ☘

Πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε το Πολυτεχνείο

By pacomonia

Eλλάδα, Nοέμβρης του 1973. Τα τανκ των φασιστών επιτίθενται στην ελληνική νεολαία που αγωνίζεται για ελευθερία και ανεξαρτησία ενάντια στη φασιστική δικτατορία και τον ιμπεριαλισμό. 47 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο εμπνέει και τα οράματά του παραμένουν επίκαιρα. Η καλύτερη απόδοση τιμών στην εξέγερση και την πάλη του Πολυτεχνείου είναι η συνέχιση της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, η ένταση της ταξικής πάλης, η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και στη δικτατορία των μονοπωλίων, η πάλη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η πάλη για ρήξη και ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου. Άλλωστε από τη μαύρη επταετία στην Ελλάδα αναδείχθηκε εκ νέου και ο χαρακτήρας της αστικής εξουσίας, ως δικτατορίας του κεφαλαίου, που μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής δικτατορίας.

Τι άλλο παρά επίκαιρα είναι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ»; Κι όχι μόνο μουσειακά, επετειακά κι ακαδημαϊκά. Όχι μόνο ως ευχολόγια. Τα οράματα του Πολυτεχνείου έμειναν ανεκπλήρωτα, αλλά η πάλη για αυτά τα οράματα παραμένει επίκαιρη στο σημερινό κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Όπως επίκαιρη παραμένει και η αναγκαιότητα απόκρουσης του φασισμού, ότι χειρότερο έχει γεννήσει ο καπιταλισμός.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά της φασιστικής δικτατορίας και σε όσους έχασαν τη ζωή τους, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν άγρια, καταδιώχθηκαν και εξορίστηκαν. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε και σήμερα στο «δικό» μας ήρωα της αντίστασης στη Χούντα Γιώργο Τσικουρή, που έδωσε τη ζωή του στην πάλη κατά της δικτατορίας και τον οποίο πριν δυο μήνες τίμησε το σωματείο μας. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν σε μια ακόμη δικτατορία που υλοποίησε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που κορυφώθηκαν με το δίδυμο ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στον τόπο μας του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Το Πολυτεχνείο λοιπόν δεν ήτανε γιορτή, αλλά εξέγερση και πάλη λαϊκή. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς από τους αρνητές του Πολυτεχνείου, η Χούντα έχυσε αίμα φοιτητών και εργατών κλιμακώνοντας στις 17 του Νοέμβρη την καταστολή της εξέγερσης. Κάθε 17η του Νοέμβρη από τότε, το Πολυτεχνείο τιμάται όχι απλά ως μια ακόμη «επέτειος», αλλά ως ακόμη μια αγωνιστική κινητοποίηση, ακόμη μια αντι-ιμπεριαλιστική και αντιφασιστική κινητοποίηση. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο που οι κυβερνώντες στην Ελλάδα επιχείρησαν να απαγορεύσουν τις σημερινές κινητοποίησεις με πρόφαση την πανδημία, προχωρώντας μάλιστα και σε μια ευρύτερη περιστολή δικαιωμάτων βάζοντας στο τσουβάλι της απαγόρευσης τη συνάθροιση πέραν των 3 ατόμων ανά όλη την επικράτεια! Μια ξεκάθαρη επίθεση κατά της όποιας διεκδίκησης και κινητοποίησης του λαού και του εργατικού κινήματος που παραπέμπει στις κατασταλτικές κινήσεις της ίδιας της Χούντας. Έλαβαν όμως απάντηση από το ταξικό κίνημα ότι θα γίνει προσπάθεια η αντι-ιμπεριαλιστική κινητοποίηση προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με όλα τα μέτρα για την υγεία, όπως είχε γίνει και την Πρωτομαγιά. Στέλνοντας το μήνυμα ότι αφού η αντιλαϊκή επίθεση και οι ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις δεν αναστέλλονται, δεν μπορούν να αναβληθούν και οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες. Αγώνες απέναντι στο σύστημα και τις κυβερνήσεις που προφασίζονται την πανδημία και τη δημόσια υγεία για να ενεργοποιήσουν κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στο λαϊκό κίνημα, αλλά αφήνουν το ίδιο το σύστημα υγείας γυμνό και αθωράκιστο. Μια υγεία που έχουν εμπορευματικοποιήσει και θυσίασει στο βωμό του κέρδους αντί να υπηρετεί τον άνθρωπο.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Γίνε μέλος online

By pacomonia

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας με περηφάνια και συγκίνηση, καθώς οι προσπάθειες των εθελοντών μας και της επιτροπής μελών για την πλήρη αυτοματοποίηση στην διαδικασία εγγραφής μελών, απέφεραν καρπούς.

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στον Πράσινο Λαό και σε όλα τα αδέρφια μας στο εξωτερικό, πως πλέον μέσα από την ιστοσελίδα μας θα μπορεί ο καθένας να εγγραφεί μέλος στην πράσινη μας οικογένεια, θα μπορεί να πληρώσει άμεσα τη συνδρομή του ηλεκτρονικά με την κάρτα του και θα περιμένει τις επόμενες μέρες την ταχυδρόμηση του πακέτου του.

Η διαδικασία αυτή έρχεται να προσθέσει κύρος στην επαγγελματική δουλειά που γίνεται από όλα τα παιδιά και θυμίζει πρότυπα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού όπου μπορεί ο καθένας από το σπίτι του να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα που αγαπά και να γίνει μέλος της.

Η διαδικασία αυτή έρχεται παράλληλα με τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, τα lockdown και τα κλειστά γήπεδα. Έχουμε στερηθεί το μεγαλύτερο μας όπλο, εσάς και όμως με αυτό τον τρόπο που σήμερα ανακοινώνουμε θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτά τα δύσκολα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας.

Πράσινε Λαέ, περιμένουμε να αγκαλιάσεις αυτή την προσπάθεια, περιμένουμε το πακέτο μελών να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Κύπρου και στο εξωτερικό. Διάδωσε την είδηση σε κάθε αδελφό και φίλο που στηρίζει αυτή τη λαϊκή προσπάθεια μας. Όλοι μαζί να εγγραφούν στο Σωματείο μας βοηθώντας το οικονομικά, αλλά και παράλληλα να έχουν όλοι λόγο και άποψη για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Μαζί με τη διαδικασία εγγραφής μελών έχουμε ξεκινήσει και ειδικό link, όπου με παρόμοιο τρόπο θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να κάνει online την εισφορά του οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει. Τα προστίματα και τα πάγια έξοδα τρέχουν και οι δικές μας εισφορές είναι αυτές που θα ανακόψουν οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη πάει να εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΑ ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

https://pacomonia.shop/index.php/product/membership/

ΓΙΑ ONLINE ΕΙΣΦΟΡΕΣ

https://pacomonia.shop/index.php/product/xorigia-eisfora/

Με εκτίμηση και απέραντο σεβασμό σε αυτό τον Πράσινο Λαό

Επιτροπή Μελών Α.Λ.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Κοινή πάλη για τον τόπο μας

By pacomonia

37 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από το κατοχικό καθεστώς στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ένα μόρφωμα υποτελές στην Τουρκία που ενέτεινε τις αποσχιστικές μεθοδεύσεις για τη διχοτόμηση του τόπου μας. Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ των διχοτομικών σχεδίων ενάντια στο σύνολο του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα κατοχικό μόρφωμα που κρατεί το λαό μας μοιρασμένο, όπως μεθόδευσαν οι ιμπεριαλιστές και εκτέλεσαν μαζί με τις φασιστικές μαριονέτες τους, ένθεν κακείθεν του συρματομπλέγματος. Ένα μόρφωμα που κρατά τους Ε/κ και Τ/κ πρόσφυγες μακριά από τον τόπο τους και διατηρεί τους Τ/κ αιχμάλωτους-όμηρους της κατοχικής Τουρκίας και των εποίκων που κουβάλησε.

46 χρόνια μετά το δίδυμο ΝATOϊκό έγκλημα του 1974 και 37 χρόνια μετά την παράνομη αποσχιστική ενέργεια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο αγώνας του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και απελευθέρωση συνεχίζεται. Η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα για τις προκλητικές φιέστες που στήνονται, αλλά και για το προκλητικό «πικ νικ» που θέλει να κάνει μαζί με τον ηγέτη των φασιστών Γκρίζων Λύκων στο Βαρώσι είναι καταδικαστέα. Αναμένεται σήμερα στα κατεχόμενα νέα κινητοποίηση Τουρκοκυπρίων ενάντια στις προκλήσεις Ερντογάν και Μπαχτσελί στο Βαρώσι. Πρόκειται για αντιδράσεις από συμπατριώτες μας που αντιδρούν στο μακρύ χέρι της Άγκυρας στα κατεχόμενα, όπως η κινητοποίηση προ ημερών που στράφηκε κατά του Ερντογάν και της επιβολής από την Άγκυρα.

Από την άλλη, στις ελεύθερες περιοχές του τόπου μας, οι κρατούντες συνεχίζουν να εργαλειοποιούν την πανδημία για κατασταλτικούς σκοπούς προφασιζόμενοι τη δημόσια υγεία που οι ίδιοι έχουν διαλύσει για άλλες σκοπιμότητες κι αρπάζοντας την ευκαιρία να απαγορεύσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη και ενάντια στην κατοχή με την σιωπηλή ανοχή όλων όσων παρέλυσαν και διέλυσαν το προοδευτικό λαϊκό κίνημα που θα μπορούσε να διαδηλώσει και να κινητοποιηθεί οργανωμένα και με μέτρα προστασίας για την υγεία των συμμετεχόντων.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί οι σημερινές αντιδράσεις για την παρουσία του Ερντογάν στο Βαρώσι θα μπορούσαν να αποτελούσαν ένα βήμα για από κοινού αντίδραση των Κυπρίων, σε μια προοδευτική πατριωτική βάση μακριά από εθνικισμούς, όπως είναι και η πάγια θέση μας.

Ως σωματείο επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή η σημαία της Κύπρου να κοσμεί τη φανέλα μας υπενθυμίζοντάς μας τον κοινό αγώνα για το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού και ξένων επιβουλών.

Ως λαϊκό σωματείο με μέλη Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριος, Αρμένιους και Μαρωνίτες, δεν μπορούμε παρά να στηρίζουμε την κοινή πάλη του λαού μας για πραγματική επανένωση. Μια πάλη που για να έχει πραγματικό νόημα πρέπει να αγκαλιάζει τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας στο σύνολό τους, ανεξαρτήτως εθνοτικής και κοινοτικής προέλευσης. Μια κοινή πάλη αντικατοχική, αντι-ιμπεριαλιστική, ταξική και ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού. Μια πάλη όλων όσων νιώθουν Κύπριοι για μια πραγματική λύση του Κυπριακού που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των ντόπιων εκπροσώπων τους και των λεγόμενων «μητέρων πατρίδων».

Μια κοινή πάλη για πραγματική επανένωση του νησιού και του λαού μας, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις και βάσεις. Μια κοινή παλή που θα ανατρέπει τα αποτελέσματα του δίδυμου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του προδοτικού φασιστικού πραξικοπήματος και της εισβολής και θα επιτρέπει στο λαό μας να ζήσει ειρηνικά και να συνεχίσει από κοινού την πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Αφαίρεση βαθμών

By pacomonia
Λόγω του ότι έχει ήδη γίνει θέμα στα διάφορα site (η μη πληρωμή προστίμου και η πιθανή αφαίρεση βαθμών από την ομάδα μας) και επειδή αρκετός κόσμος ανησυχεί αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε.
Η μη πληρώμη του προστίμου των 5000 ευρώ στις 7 μέρες που έπρεπε να πληρωθεί ήταν συνειδητή πράξη μετά από απόφαση του Δ.Σ., έτσι ώστε το Σωματείο μας να είναι συνεπές όπως ΠΑΝΤΑ τέλος του μήνα στις υποχρεώσεις του με τους εργαζόμενους (τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές, φροντιστές).
Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε όσα με κόπο και ιδρώτα κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο να χαθούν από την μη πληρωμή κάποιου προστίμου και από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκινήσει διαδικασία εξεύρεσης των πόρων για να πληρωθεί.
Περισσότερα για την εξεύρεση πόρων την επόμενη εβδομάδα σε αναλυτική ανακοίνωση.
Η ανησυχία του Λαού της ομάδας είναι δικαιολογημένη και είναι ακόμη μια τρανή απόδειξη της αγάπης του για το Σωματείο που γεννήθηκε Από το Λαό Για το Λαό.
Υ.Γ. 1– Το πρόστιμο των 5000 ευρώ αφορά ανακοίνωση στην οποία σχολιάζαμε τα προστίματα που δέκτηκε η ομάδα μας και κρίθηκε ότι είναι εκτός του πλαισίου της αθλητοπρέπειας.
Υ.Γ. 2 – Το ύψος του προστίμου βάση του προϋπολογισμού την ομάδας μας θα ήταν μισό εκατομμύριο για μία από τις μεγάλες ομάδες της 1η κατηγορίας. Το δυσανάλογο των ποινών θα είναι κάτι που πρέπει να δουν οι αρμόδιοι στο μέλλον, όχι για το δικό μας καλό, αλλά για το καλό των Σωματείων των μικρών κατηγοριών.

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια

By pacomonia

Το διάταγμα απαγόρευσης αγώνων και προπονήσεων σε Λεμεσό και Πάφο εκτός 1ης κατηγορίας, είναι απλά η συνέχεια της άδικης αντιμετώπισης των Μικρών Κατηγοριών από την πολιτεία. Με το τελευταίο διάταγμα, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι οι αξιωματούχοι του κράτους αγνοούν τις μικρές κατηγορίες και συμπεριφέρονται ωσάν ποδόσφαιρο στην Κύπρο να είναι μόνο η 1η Κατηγορία και τα εκατομμύρια της.

Από την αρχή της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς, όλα τα σωματεία των μικρών κατηγοριών έτρεξαν να εφαρμόσουν πιστά τα πρωτόκολλα δίνοντας το άπαν των δυνάμεων τους για να γίνονται όλα σωστά και όμως ξαφνικά είδαν και πάλι να πετιούνται οι κόποι τους στον κάλαθο των αχρήστων. Σε καμιά χώρα δεν έχουν μέχρι σήμερα σταματήσει πρωταθλήματα και πόσον μάλλον να επιλέξουν συγκεκριμένες κατηγορίες, αυτό έχει συμβεί μόνο στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που ότι εφαρμόζεται εκεί τρέχουμε να το εφαρμόσουμε στον τόπο μας.

Αφού το διάταγμα του υπουργείου υγείας δεν άφηνε άλλη επιλογή, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απόφαση για αναβολή των αγώνων 2ης, 3ης και Επίλεκτης κατηγορίας από την ΚΟΠ. Από εκεί και πέρα όμως, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ευθύνη να προστατέψει τα μέλη της και να παλέψει για την επιβίωση των μικρών κατηγορίων. 50 σωματεία για ακόμα μια φορά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. 50 σωματεία που η διακοπή Μαρτίου τα έπληξε ανεπανόρθωτα, πρέπει να διαχειριστούν και πάλι την αγωνιστική απραξία. Χιλιάδες εργαζόμενοι στις μικρές κατηγορίες πλήττονται για ακόμη μια φορά και η στήριξη τους μέσα από την ενίσχυση των σωματείων είναι επιβεβλημένη.

Κλείνοντας να δηλώσουμε την πλήρη στήριξη μας στο αίτημα των σωματείων των μικρών κατηγοριών Πάφου και Λεμεσού και στην προσπάθεια της ΚΟΠ για να μπορούν να προπονιούνται κανονικά. Η συνέχιση των προπονήσεων είναι αναγκαία για να μπορεί να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση το 1ο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη.

Καλούμε όλα τα σωματεία των μικρών κατηγοριών να στηρίξουν το αίτημα των σωματείων Πάφου και Λεμεσού, αλλά και να απαιτήσουν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης που άδικα μας έχουν στερήσει και την συνεχίζουν εκεί που πλήττονται τα συμφέροντα τους.

Στιγμιότυπα από τη νίκη επί της Αμαθούς

By pacomonia

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα της χθεσινής μεγάλης νίκης της ομαδας μας με 4-0 (Π. Μικέλλη, Π. Θεράποντος και 2 τέρματα του Ι. Στουππή) επί της Αμαθούς Αγ. Τύχωνα, που την διατηρεί στην 1η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς.

❌