One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayOmonia 1948 Official Website

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η 1η κατηγορία

By pacomonia

Η χθεσινή μονόλεπτη αδράνεια των ποδοσφαιριστών 1η κατηγορίας, αποτελεί κίνηση αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους και τα σωματεία των μικρών κατηγοριών, για αυτό και τους ευχαριστούμε.

Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΠ, ελπίζουμε να αναδείξει την αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι στο ποδόσφαιρο των μικρών κατηγοριών, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στα σωματεία.

Επιβάλλεται άμεσα να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση για το καλό των εργαζομένων, αλλά και του ποδοσφαίρου.

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η 1η κατηγορία.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

By pacomonia
Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες
Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,
Η σημερινή ανακοίνωση είναι το πιο επίσημο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας.
(Τρόποι ενίσχυσης πιο κάτω)
Η πανδημία με την περσινή διακοπή, τα φετινά κεκλεισμένων παιχνιδια και τα προστίματα όπως ήταν φυσικό έχουν άμεσα πλήξει οικονομικά το Σωματείο μας και είναι η ώρα να το κρατήσουμε για ακόμα μια φορά ζωντανό.
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση (φώτο) ως Διοικητικό Συμβούλιο είχαμε υποσχεθεί ότι παρά την πανδημία με προσωπικές θυσίες θα υλοποιούσαμε όλους τους στόχους και αυτό έχουμε πράξει.
Η ομάδα Κ19 έχει κτιστεί και προσφέρει νίκες.
• Η 1η ομάδα παλικαρίσια βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.
• Το Οίκημα έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά.
• Το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο είναι έτοιμο και ήδη γίνονται προπονήσεις.
• Το κυριότερο, το Σωματείο είναι συνεπές σε όλες του τις υποχρεώσεις.
Όλα αυτά στη χειρότερη χρονικά περίοδο για όλα τα Σωματεία. Οπόταν για να συνεχιστεί η σωστή δουλειά επιβάλλεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Λαός της, να μπει ξανά μπροστά.
☘
ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

• 50 μέλη του Σωματείου θα βάλουμε από €100 για να καλυφθεί το πρόστιμο των €5000 και να μην αφαιρεθουν βαθμοί. Επικοινωνήστε με άτομο του Δ.Σ. για να μπείτε στη λίστα.
Συνεχίζονται κανονικά οι χορηγίες σε στολή και ταμπέλες. Επικοινωνήστε με άτομο του Δ.Σ. για περισσότερα.
Μέχρι το τέλος του 2020 έχουμε στόχο την εγγραφή ακόμα 250 μελών. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://pacomonia.shop/index.php/product/membership/
Γίνε ένας από τα 10 Premium Members με εισφορά 1948 ευρώ. Μιλήστε με άτομο του Δ.Σ. για τα προνόμια.
Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικτυακές εισφορές εδώ: https://pacomonia.shop/index.php/product/xorigia-eisfora/
• Στηρίξτε τα προϊόντα της μπουτίκ του Σωματείου μας. Θα εκδοθούν συγκεκριμένα κομμάτια περιορισμένου αριθμού.

Πήγαμε σπίτι μας

By pacomonia

Δυόμιση χρόνια χωρίς στέγη, αλλά χθές πήγαμε στο σπίτι μας. ☘

Πρώτη προπόνηση στο Προπονητικό κέντρο του Σωματείου μας για την ομάδα νέων και την 1η ομάδα. Περηφάνια, ικανοποίηση και συγκίνηση για όλους μας που με τα χέρια μας κτίσαμε, φυτέψαμε, καθαρίσαμε και αγοράσαμε το δικό μας ιδιόκτητο χώρο.

Δυστυχώς τα μέτρα για την πανδημία δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε κάλεσμα ανοικτής προπόνησης, όμως υποσχόμαστε όταν όλα αυτά τελειώσουν να κάνουμε το μεγαλύτερο παρτυ που έγινε ποτέ στο γήπεδο μας.

Όλοι δίπλα στο Σωματείο
ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ☘

Πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε το Πολυτεχνείο

By pacomonia

Eλλάδα, Nοέμβρης του 1973. Τα τανκ των φασιστών επιτίθενται στην ελληνική νεολαία που αγωνίζεται για ελευθερία και ανεξαρτησία ενάντια στη φασιστική δικτατορία και τον ιμπεριαλισμό. 47 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο εμπνέει και τα οράματά του παραμένουν επίκαιρα. Η καλύτερη απόδοση τιμών στην εξέγερση και την πάλη του Πολυτεχνείου είναι η συνέχιση της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, η ένταση της ταξικής πάλης, η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και στη δικτατορία των μονοπωλίων, η πάλη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η πάλη για ρήξη και ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου. Άλλωστε από τη μαύρη επταετία στην Ελλάδα αναδείχθηκε εκ νέου και ο χαρακτήρας της αστικής εξουσίας, ως δικτατορίας του κεφαλαίου, που μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής δικτατορίας.

Τι άλλο παρά επίκαιρα είναι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ»; Κι όχι μόνο μουσειακά, επετειακά κι ακαδημαϊκά. Όχι μόνο ως ευχολόγια. Τα οράματα του Πολυτεχνείου έμειναν ανεκπλήρωτα, αλλά η πάλη για αυτά τα οράματα παραμένει επίκαιρη στο σημερινό κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Όπως επίκαιρη παραμένει και η αναγκαιότητα απόκρουσης του φασισμού, ότι χειρότερο έχει γεννήσει ο καπιταλισμός.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά της φασιστικής δικτατορίας και σε όσους έχασαν τη ζωή τους, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν άγρια, καταδιώχθηκαν και εξορίστηκαν. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε και σήμερα στο «δικό» μας ήρωα της αντίστασης στη Χούντα Γιώργο Τσικουρή, που έδωσε τη ζωή του στην πάλη κατά της δικτατορίας και τον οποίο πριν δυο μήνες τίμησε το σωματείο μας. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν σε μια ακόμη δικτατορία που υλοποίησε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που κορυφώθηκαν με το δίδυμο ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στον τόπο μας του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Το Πολυτεχνείο λοιπόν δεν ήτανε γιορτή, αλλά εξέγερση και πάλη λαϊκή. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς από τους αρνητές του Πολυτεχνείου, η Χούντα έχυσε αίμα φοιτητών και εργατών κλιμακώνοντας στις 17 του Νοέμβρη την καταστολή της εξέγερσης. Κάθε 17η του Νοέμβρη από τότε, το Πολυτεχνείο τιμάται όχι απλά ως μια ακόμη «επέτειος», αλλά ως ακόμη μια αγωνιστική κινητοποίηση, ακόμη μια αντι-ιμπεριαλιστική και αντιφασιστική κινητοποίηση. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο που οι κυβερνώντες στην Ελλάδα επιχείρησαν να απαγορεύσουν τις σημερινές κινητοποίησεις με πρόφαση την πανδημία, προχωρώντας μάλιστα και σε μια ευρύτερη περιστολή δικαιωμάτων βάζοντας στο τσουβάλι της απαγόρευσης τη συνάθροιση πέραν των 3 ατόμων ανά όλη την επικράτεια! Μια ξεκάθαρη επίθεση κατά της όποιας διεκδίκησης και κινητοποίησης του λαού και του εργατικού κινήματος που παραπέμπει στις κατασταλτικές κινήσεις της ίδιας της Χούντας. Έλαβαν όμως απάντηση από το ταξικό κίνημα ότι θα γίνει προσπάθεια η αντι-ιμπεριαλιστική κινητοποίηση προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με όλα τα μέτρα για την υγεία, όπως είχε γίνει και την Πρωτομαγιά. Στέλνοντας το μήνυμα ότι αφού η αντιλαϊκή επίθεση και οι ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις δεν αναστέλλονται, δεν μπορούν να αναβληθούν και οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες. Αγώνες απέναντι στο σύστημα και τις κυβερνήσεις που προφασίζονται την πανδημία και τη δημόσια υγεία για να ενεργοποιήσουν κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στο λαϊκό κίνημα, αλλά αφήνουν το ίδιο το σύστημα υγείας γυμνό και αθωράκιστο. Μια υγεία που έχουν εμπορευματικοποιήσει και θυσίασει στο βωμό του κέρδους αντί να υπηρετεί τον άνθρωπο.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Γίνε μέλος online

By pacomonia

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας με περηφάνια και συγκίνηση, καθώς οι προσπάθειες των εθελοντών μας και της επιτροπής μελών για την πλήρη αυτοματοποίηση στην διαδικασία εγγραφής μελών, απέφεραν καρπούς.

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στον Πράσινο Λαό και σε όλα τα αδέρφια μας στο εξωτερικό, πως πλέον μέσα από την ιστοσελίδα μας θα μπορεί ο καθένας να εγγραφεί μέλος στην πράσινη μας οικογένεια, θα μπορεί να πληρώσει άμεσα τη συνδρομή του ηλεκτρονικά με την κάρτα του και θα περιμένει τις επόμενες μέρες την ταχυδρόμηση του πακέτου του.

Η διαδικασία αυτή έρχεται να προσθέσει κύρος στην επαγγελματική δουλειά που γίνεται από όλα τα παιδιά και θυμίζει πρότυπα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού όπου μπορεί ο καθένας από το σπίτι του να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα που αγαπά και να γίνει μέλος της.

Η διαδικασία αυτή έρχεται παράλληλα με τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, τα lockdown και τα κλειστά γήπεδα. Έχουμε στερηθεί το μεγαλύτερο μας όπλο, εσάς και όμως με αυτό τον τρόπο που σήμερα ανακοινώνουμε θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτά τα δύσκολα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας.

Πράσινε Λαέ, περιμένουμε να αγκαλιάσεις αυτή την προσπάθεια, περιμένουμε το πακέτο μελών να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Κύπρου και στο εξωτερικό. Διάδωσε την είδηση σε κάθε αδελφό και φίλο που στηρίζει αυτή τη λαϊκή προσπάθεια μας. Όλοι μαζί να εγγραφούν στο Σωματείο μας βοηθώντας το οικονομικά, αλλά και παράλληλα να έχουν όλοι λόγο και άποψη για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Μαζί με τη διαδικασία εγγραφής μελών έχουμε ξεκινήσει και ειδικό link, όπου με παρόμοιο τρόπο θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να κάνει online την εισφορά του οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει. Τα προστίματα και τα πάγια έξοδα τρέχουν και οι δικές μας εισφορές είναι αυτές που θα ανακόψουν οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη πάει να εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΑ ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

https://pacomonia.shop/index.php/product/membership/

ΓΙΑ ONLINE ΕΙΣΦΟΡΕΣ

https://pacomonia.shop/index.php/product/xorigia-eisfora/

Με εκτίμηση και απέραντο σεβασμό σε αυτό τον Πράσινο Λαό

Επιτροπή Μελών Α.Λ.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Κοινή πάλη για τον τόπο μας

By pacomonia

37 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από το κατοχικό καθεστώς στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ένα μόρφωμα υποτελές στην Τουρκία που ενέτεινε τις αποσχιστικές μεθοδεύσεις για τη διχοτόμηση του τόπου μας. Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ των διχοτομικών σχεδίων ενάντια στο σύνολο του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα κατοχικό μόρφωμα που κρατεί το λαό μας μοιρασμένο, όπως μεθόδευσαν οι ιμπεριαλιστές και εκτέλεσαν μαζί με τις φασιστικές μαριονέτες τους, ένθεν κακείθεν του συρματομπλέγματος. Ένα μόρφωμα που κρατά τους Ε/κ και Τ/κ πρόσφυγες μακριά από τον τόπο τους και διατηρεί τους Τ/κ αιχμάλωτους-όμηρους της κατοχικής Τουρκίας και των εποίκων που κουβάλησε.

46 χρόνια μετά το δίδυμο ΝATOϊκό έγκλημα του 1974 και 37 χρόνια μετά την παράνομη αποσχιστική ενέργεια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο αγώνας του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και απελευθέρωση συνεχίζεται. Η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα για τις προκλητικές φιέστες που στήνονται, αλλά και για το προκλητικό «πικ νικ» που θέλει να κάνει μαζί με τον ηγέτη των φασιστών Γκρίζων Λύκων στο Βαρώσι είναι καταδικαστέα. Αναμένεται σήμερα στα κατεχόμενα νέα κινητοποίηση Τουρκοκυπρίων ενάντια στις προκλήσεις Ερντογάν και Μπαχτσελί στο Βαρώσι. Πρόκειται για αντιδράσεις από συμπατριώτες μας που αντιδρούν στο μακρύ χέρι της Άγκυρας στα κατεχόμενα, όπως η κινητοποίηση προ ημερών που στράφηκε κατά του Ερντογάν και της επιβολής από την Άγκυρα.

Από την άλλη, στις ελεύθερες περιοχές του τόπου μας, οι κρατούντες συνεχίζουν να εργαλειοποιούν την πανδημία για κατασταλτικούς σκοπούς προφασιζόμενοι τη δημόσια υγεία που οι ίδιοι έχουν διαλύσει για άλλες σκοπιμότητες κι αρπάζοντας την ευκαιρία να απαγορεύσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη και ενάντια στην κατοχή με την σιωπηλή ανοχή όλων όσων παρέλυσαν και διέλυσαν το προοδευτικό λαϊκό κίνημα που θα μπορούσε να διαδηλώσει και να κινητοποιηθεί οργανωμένα και με μέτρα προστασίας για την υγεία των συμμετεχόντων.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί οι σημερινές αντιδράσεις για την παρουσία του Ερντογάν στο Βαρώσι θα μπορούσαν να αποτελούσαν ένα βήμα για από κοινού αντίδραση των Κυπρίων, σε μια προοδευτική πατριωτική βάση μακριά από εθνικισμούς, όπως είναι και η πάγια θέση μας.

Ως σωματείο επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή η σημαία της Κύπρου να κοσμεί τη φανέλα μας υπενθυμίζοντάς μας τον κοινό αγώνα για το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού και ξένων επιβουλών.

Ως λαϊκό σωματείο με μέλη Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριος, Αρμένιους και Μαρωνίτες, δεν μπορούμε παρά να στηρίζουμε την κοινή πάλη του λαού μας για πραγματική επανένωση. Μια πάλη που για να έχει πραγματικό νόημα πρέπει να αγκαλιάζει τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας στο σύνολό τους, ανεξαρτήτως εθνοτικής και κοινοτικής προέλευσης. Μια κοινή πάλη αντικατοχική, αντι-ιμπεριαλιστική, ταξική και ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού. Μια πάλη όλων όσων νιώθουν Κύπριοι για μια πραγματική λύση του Κυπριακού που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των ντόπιων εκπροσώπων τους και των λεγόμενων «μητέρων πατρίδων».

Μια κοινή πάλη για πραγματική επανένωση του νησιού και του λαού μας, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις και βάσεις. Μια κοινή παλή που θα ανατρέπει τα αποτελέσματα του δίδυμου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του προδοτικού φασιστικού πραξικοπήματος και της εισβολής και θα επιτρέπει στο λαό μας να ζήσει ειρηνικά και να συνεχίσει από κοινού την πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Αφαίρεση βαθμών

By pacomonia
Λόγω του ότι έχει ήδη γίνει θέμα στα διάφορα site (η μη πληρωμή προστίμου και η πιθανή αφαίρεση βαθμών από την ομάδα μας) και επειδή αρκετός κόσμος ανησυχεί αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε.
Η μη πληρώμη του προστίμου των 5000 ευρώ στις 7 μέρες που έπρεπε να πληρωθεί ήταν συνειδητή πράξη μετά από απόφαση του Δ.Σ., έτσι ώστε το Σωματείο μας να είναι συνεπές όπως ΠΑΝΤΑ τέλος του μήνα στις υποχρεώσεις του με τους εργαζόμενους (τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές, φροντιστές).
Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε όσα με κόπο και ιδρώτα κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο να χαθούν από την μη πληρωμή κάποιου προστίμου και από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκινήσει διαδικασία εξεύρεσης των πόρων για να πληρωθεί.
Περισσότερα για την εξεύρεση πόρων την επόμενη εβδομάδα σε αναλυτική ανακοίνωση.
Η ανησυχία του Λαού της ομάδας είναι δικαιολογημένη και είναι ακόμη μια τρανή απόδειξη της αγάπης του για το Σωματείο που γεννήθηκε Από το Λαό Για το Λαό.
Υ.Γ. 1– Το πρόστιμο των 5000 ευρώ αφορά ανακοίνωση στην οποία σχολιάζαμε τα προστίματα που δέκτηκε η ομάδα μας και κρίθηκε ότι είναι εκτός του πλαισίου της αθλητοπρέπειας.
Υ.Γ. 2 – Το ύψος του προστίμου βάση του προϋπολογισμού την ομάδας μας θα ήταν μισό εκατομμύριο για μία από τις μεγάλες ομάδες της 1η κατηγορίας. Το δυσανάλογο των ποινών θα είναι κάτι που πρέπει να δουν οι αρμόδιοι στο μέλλον, όχι για το δικό μας καλό, αλλά για το καλό των Σωματείων των μικρών κατηγοριών.

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια

By pacomonia

Το διάταγμα απαγόρευσης αγώνων και προπονήσεων σε Λεμεσό και Πάφο εκτός 1ης κατηγορίας, είναι απλά η συνέχεια της άδικης αντιμετώπισης των Μικρών Κατηγοριών από την πολιτεία. Με το τελευταίο διάταγμα, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι οι αξιωματούχοι του κράτους αγνοούν τις μικρές κατηγορίες και συμπεριφέρονται ωσάν ποδόσφαιρο στην Κύπρο να είναι μόνο η 1η Κατηγορία και τα εκατομμύρια της.

Από την αρχή της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς, όλα τα σωματεία των μικρών κατηγοριών έτρεξαν να εφαρμόσουν πιστά τα πρωτόκολλα δίνοντας το άπαν των δυνάμεων τους για να γίνονται όλα σωστά και όμως ξαφνικά είδαν και πάλι να πετιούνται οι κόποι τους στον κάλαθο των αχρήστων. Σε καμιά χώρα δεν έχουν μέχρι σήμερα σταματήσει πρωταθλήματα και πόσον μάλλον να επιλέξουν συγκεκριμένες κατηγορίες, αυτό έχει συμβεί μόνο στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που ότι εφαρμόζεται εκεί τρέχουμε να το εφαρμόσουμε στον τόπο μας.

Αφού το διάταγμα του υπουργείου υγείας δεν άφηνε άλλη επιλογή, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απόφαση για αναβολή των αγώνων 2ης, 3ης και Επίλεκτης κατηγορίας από την ΚΟΠ. Από εκεί και πέρα όμως, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ευθύνη να προστατέψει τα μέλη της και να παλέψει για την επιβίωση των μικρών κατηγορίων. 50 σωματεία για ακόμα μια φορά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. 50 σωματεία που η διακοπή Μαρτίου τα έπληξε ανεπανόρθωτα, πρέπει να διαχειριστούν και πάλι την αγωνιστική απραξία. Χιλιάδες εργαζόμενοι στις μικρές κατηγορίες πλήττονται για ακόμη μια φορά και η στήριξη τους μέσα από την ενίσχυση των σωματείων είναι επιβεβλημένη.

Κλείνοντας να δηλώσουμε την πλήρη στήριξη μας στο αίτημα των σωματείων των μικρών κατηγοριών Πάφου και Λεμεσού και στην προσπάθεια της ΚΟΠ για να μπορούν να προπονιούνται κανονικά. Η συνέχιση των προπονήσεων είναι αναγκαία για να μπορεί να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση το 1ο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη.

Καλούμε όλα τα σωματεία των μικρών κατηγοριών να στηρίξουν το αίτημα των σωματείων Πάφου και Λεμεσού, αλλά και να απαιτήσουν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης που άδικα μας έχουν στερήσει και την συνεχίζουν εκεί που πλήττονται τα συμφέροντα τους.

Στιγμιότυπα από τη νίκη επί της Αμαθούς

By pacomonia

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα της χθεσινής μεγάλης νίκης της ομαδας μας με 4-0 (Π. Μικέλλη, Π. Θεράποντος και 2 τέρματα του Ι. Στουππή) επί της Αμαθούς Αγ. Τύχωνα, που την διατηρεί στην 1η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς.

103 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

By pacomonia

103 χρόνια μετά, η Οκτωβριανή Επανάσταση αποτελεί φάρο για τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο στην πάλη για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. H Οκτωβριανή Επανάσταση αποτελεί κοσμοϊστορικό γεγονός, το μεγαλύτερο στον 20ό αιώνα, που σφράγισε επί δεκαετίες την πορεία της ανθρωπότητας.

Η Επανάσταση άναψε ανά το παγκόσμιο τη φλόγα στους απανταχού καταπιεζόμενους. Το σύνθημα «Όλη η Εξουσία στα Σοβιέτ» έγινε πράξη στις 25 του Οκτώβρη του 1917 (7/11/1917 με το νέο ημερολόγιο). Μια Επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο. Επτά δεκαετίες μετά ήρθε η αντεπανάσταση και η παλινόρθωση του καπιταλισμού με τα τεράστια επιτεύγματα και τις κατακτήσεις των λαών της Σοβιετικής Ένωσης να καταληστεύονται και το αποκούμπι των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό να χάνεται.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση και τα μεγάλα επιτεύγματα της σοβιετικής εξουσίας αποτελούν φάρο καθοδήγησης για το μέλλον. Τα λάθη και οι στρεβλώσεις αποτελούν παράδειγμα για την εργατική τάξη για το μέλλον. Χωρίς μηδενισμούς και υιοθέτηση της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, αλλά με υπεράσπιση του σοσιαλισμού του 20ου αιώνα, χωρίς εξιδανικεύσεις. Και αντίστροφα την ίδια ώρα ο κριτικός φακός να μην φωτίζει το σκότος: Να μην βαφτίζονται «λάθη» όσα προτάσσει η αστική προπαγάνδα, αλλά όσα πραγματικά έφεραν διαστρέβλωση αρχών και μια «περεστρόικα» που κράτησε τρεις δεκαετίες. Να μην βαφτίζονται «λάθη» θεμελιώδεις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού υποσκιάζοντας τα πραγματικά αίτια της αντεπανάστασης που κτίστηκε στα θεμέλια της στρέβλωσης του σοσιαλισμού («σοσιαλισμός με αγορά», άρνηση ταξικής πάλης κ.τ.λ.). Αναγνώριση και αυτών των λαθών χωρίς να πέφτουμε σε παγίδες ψευδαισθήσεων σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης ενός απάνθρωπου συστήματος, αυταπάτης και οπορτουνισμού. Και γνωρίζοντας πάντοτε ότι ο σοσιαλισμός του 20ου αιώνα και με τις αδυναμίες του, απέδειξε την ανωτερότητά του από τον καπιταλισμό. Κάτι που επιβεβαιώνει και η τρέχουσα πανδημία που απειλεί τα συστήματα υγείας του κέρδους αποδεικνύοντας εκ νέου ότι ένας είναι ο πραγματικός ιός που κατατρώει την ανθρωπότητα: Ο καπιταλισμός.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Φωτογραφικές στιγμές από τη νίκη επί του ΑΠΟΝΑ

By pacomonia
Οι αγαπημένες μας φωτογραφικές στιγμές από το 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής ενάντια στον ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας!
Επόμενο ραντεβού αυτή την Κυριακή για την 8η αγωνιστική στις 14:30 το μεσημέρι απέναντι στην ομάδα της Αμαθούς Αγίου Τύχωνα!
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
1 of 46
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2

8η στροφή στην έδρα μας ενάντια στην Αμαθούς

By pacomonia
8η αγωνιστική αυτή την Κυριακή στο “ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”!
Η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αντιμετωπίζει την Αμαθούς Αγ. Τύχωνα στις 14:30 το μεσημέρι σε ένα ακόμη κεκλεισμένων των θυρών αγώνα για το πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας!
Και αυτή την αγωνιστική θα υπάρχει ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΩΝΗ από την πλατφόρμα της Cosmos Wireless, αλλά και τον Alfasports.TV μέσω live streaming για τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ!
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Για μέλη αύριο στον Κεντρικό των οργανωμένων μας

By pacomonia
Περήφανε ανυπότακτε πράσινε λαέ
Σας ενημερώνουμε ότι η επιτροπή μελών του σωματείου μας θα βρίσκεται αύριο στο κεντρικό σύνδεσμο της Gate 9 (Official) από τις 17:30 μέχρι τις 21:00 το βράδυ για ανανεώσεις και εγγραφές μελών καθώς και για εγγραφές στο kids club των μικρών μας φίλων.
Σε αναμονή των νέων περιοριστικων μέτρων και με τη σκιά της αβεβαιότητας που πλανιέται πάνω από όλους μας, θα κάνουμε αυτή την προσπαθεια ξανά αύριο για να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να βοηθήσουν την ομάδα μας και να γίνουν μέλη παίρνοντας παράλληλα και το αναμνηστικό πακέτο.
Δυστυχώς η πανδημία άφησε το Σωματείο μας ουσιαστικά χωρίς έσοδα. Τα εντός έδρας παιγνίδια, οι δικές μας γιορτές του ποδόσφαιρου δεν θυμίζουν τίποτα από τα παιγνίδια που συνηθίσαμε. Ο πράσινος λαός, ο αιμοδότης της ομάδας αναγκάζεται πλέον να βλέπει την ομάδα από μακριά. Το σωματείο στερείται την έμπρακτη ψυχολογική στήριξη του κόσμου και παράλληλα στερείται τα έσοδα των εισιτηρίων, τα έσοδα των λαχνων εισφοράς, τα έσοδα της μπουτίκ και πολλά άλλα. Έχουμε αποκοπεί δυστυχώς από τον ομφάλιο λώρο που μας διατηρεί στη ζωή. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και πρέπει όλοι μας να κάνουμε την υπερπροσπαθεια μας και να στηρίξουμε αυτή την ομάδα που δημιουργήσαμε και αγαπήσαμε με τόσο κόπο και μόχθο.
Ας χτυπήσει μέσα μας το καμπανάκι της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης. Αύριο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε μια μαζική οικονομική ώθηση στην ομάδα μας για να εκπληρώσει τους αγωνιστικούς και οικονομικούς της στόχους.
Πράσινε λαέ. Εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, εσύ ο αφέντης της. Δείξε για πολλοστή φορά από τι είσαι φτιαγμένος και από τι πάστα είναι φτιαγμένο αυτό το μοναδικό λαϊκό δημιούργημα.
Σε περιμένουμε με σεβασμό και αδερφικη αγάπη αύριο Τετάρτη στο κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 9.
Με εκτίμηση,
Επιτροπή Μελών
Υ. Γ.: Το Σωματείο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες πολύπλευρες κινήσεις για οικονομική ενίσχυση, για να βγούμε αλώβητοι και από αυτή τη μάχη. Σας θέλουμε και ειλικρινά σας χρειαζόμαστε στο πλευρό μας.

Τα στιγμιότυπα της ανατροπής στα Ανάγυια

By pacomonia

Απολαύστε τα στιγμιότυπα της νίκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του ΛΑΟΥ στην 7η αγωνιστική απέναντι στον ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες των φίλων του olaomonoia.com με τη ραδιοφωνική περιγραφή του Omonoia Radio!

Οι αγώνες να κρίνονται στο γήπεδο

By pacomonia
Μετά από επίσημη ενημέρωση που είχαμε την περασμένη Παρασκευή από την ομοσπονδία, ο σημερινός εντός έδρας αγώνας της ομάδας Νέων U19 του Σωματείου μας με αντίπαλο την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς ακυρώνεται και για την τύχη του εν λόγω αγώνα θα αποφασίσει η Δ.Ε. της ΚΟΠ.
Ο επίσημος λόγος της ακύρωσης είναι η γραπτή δήλωση της ομάδας της ΑΠΕΠ για αδυναμία καθόδου στον αγώνα. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους ανθρώπους της ΑΠΕΠ, μας ενημέρωσαν ότι ο λόγος που εξέφρασαν αδυναμία είναι η έξαρση του κορονοιού στο χωριό Κυπερούντα και τα τεστ τα οποία υποβλήθηκαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές τους με τα αποτελέσματα να βγαίνουν την ερχόμενη Δευτέρα.
Ως Σωματείο με ισχυρές ηθικές αρχές και αξίες, πάγια μας θέση είναι ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στο γήπεδο. Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε και γραπτώς από την ομοσπονδία, εάν είναι αυτό εφικτό, να διεξαχθεί ο αγώνας κανονικά σε άλλη ημερομηνία.

7η Αγωνιστική: ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας – ΑΛΣ OMONOIA 1-2

By pacomonia

7η Αγωνιστική

31/10/2020 (14:30, Περιφερειακό Στάδιο Αναγιών-Δευτεράς)

ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας– ΑΛΣ OMONOIA 1-2

Σκόρερ: 5’ Δημήτρης Χατζησάββας / 35’, 71’ Μποκομίλ Αγγέλοβ

Ενδεκάδα-αλλαγές: Δημοσθένης Δημοσθένους, Πάρης Μαυροφτής, Χρίστος Γαβριηλίδης, Ραφαήλ Σοφοκλέους (71’ Παναγιώτης Θεράποντος), Παναγιώτης Μικέλλης, Μίλτος Μιλτιάδους, Κωνσταντίνος Σοφοκλέους, Μποκομίλ Αγγέλοβ, Μάριος Νεάρχου (66’ Γιώργος Μαυροφτής), Δημήτρης Τζιωνής, Κωνσταντίνος Διονυσίου (80’ Κωνσταντίνος Λούβαρης)

Αρχηγός: Μίλτος Μιλτιάδους

Κάρτες: Μάριος Νεάρχου, Κωνσταντίνος Διονυσίου

Προσέλευση: 60 (κεκλεισμένων των θυρών)

Στιγμιότυπα

2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
1 of 46
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 7η Αγ. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας - ΑΛΣ OMONOIA 1-2

Φωτογραφίες από τη νίκη επί της ΕΝΑΔ

By pacomonia

Περιμένoντας τον αυριανό αγώνα ενάντια στον ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 14:30 για την 7η αγωνιστική, ας απολαύσουμε τις αγαπημένες μας φωτογραφικές στιγμές από τον αγώνα Κυπέλλου με την ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς!

Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
1 of 55
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
Α’ Φάση: ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2

Τα στιγμιότυπα της πρόκρισης στην Πόλη Χρυσοχούς

By pacomonia

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα της χθεσινής νίκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του ΛΑΟΥ στην Α’ Φάση Κυπέλλου Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης ΣΤΟΚ ενάντια στην ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες του olaomonoia.com με τη ραδιοφωνική περιγραφή του Omonoia Radio!

«Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ»

By pacomonia

Σαν σήμερα το 1940, ο ελληνικός λαός απάντησε «όχι» στο φασισμό. Αντιστάθηκε και πολέμησε. Ανέκοψε τη φασιστική επίθεση από την Ιταλία και όταν αυτή ενισχύθηκε από τους φασίστες της Βουλγαρίας και τους ναζί της Γερμανίας δεν λύγισε ποτέ στην πράξη. Εγκαταλελειμένος από τους αστούς που είτε συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, είτε έγιναν λαγοί για να σώσουν το τομάρι τους, ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε και κέρδισε την τριπλή κατοχή. Κέρδισε την πείνα. Πάλεψε για λαοκρατία και ηττήθηκε μόνο όταν επέμβηκε ο αγγλικός (και αργότερα ο αμερικανικός) ιμπεριαλισμός και όταν λανθασμένα συνθηκολόγησε.

Τι κι αν ο φασίστας Μεταξάς δεν είπε «όχι», αλλά «ώστε έχουμε πόλεμο»; Το είπε στους ομογάλακτους του φασίστες, γιατί ακριβώς ο φασισμός υπηρετεί το βάρβαρο σύστημα που τον γεννά. Το «ώστε έχουμε πόλεμο» του Μεταξά κρύβει την απογοήτευσή του για τη σύρραξη με ένα ιδεολογικά συγγενές του καθεστώς, αλλά και τον εξαναγκασμό του σε αυτή τη θέση ελέω των στρατηγικών συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης και της διασύνδεσης της με το βρετανικό κεφάλαιο και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό.

Τι κι αν λογάριαζε να συνθηκολογήσει λίγο αργότερα υπό τη δύναμη των όπλων, όπως θα έκανε αργότερα προς τους ναζί ο διάδοχός του στο φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου; Ο λαός είπε το πραγματικό «όχι» στο μέτωπο απέναντι στο στρατό της φασιστικής Ιταλίας και συνέχισε να γράφει με αίμα το δικό του «όχι» μέσα από την εποποιία της αντίστασης στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Τι κι αν το καθεστώς παράδωσε τους κομμουνιστές φυλακισμένους του στους ναζί κατακτητές, αφού πρώτα τους αρνήθηκε το δικαίωμα να υπερασπιστούν το λαό τους στο μέτωπο ενάντια στο στρατό του φασίστα Μουσολίνι; Οι καταδιωκόμενοι έγιναν καθοδηγητές της πάλης του ελληνικού λαού ενάντια στον κατακτητή, την ώρα που οι διώκτες τους (προ και κατά τη διάρκεια του μεταξικού καθεστώτος) είτε συνθηκολογούσαν, είτε γίνονταν δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες, είτε έτρεχαν στο εξωτερικό αφήνοντας το λαό στο έλεος του…

Όλα αυτά απαντούν στην ανιστόρητη προπαγάνδα τους για δήθεν «εθνική ενότητα». Προπαγάνδα που στοχεύει να «αθωώσει» τους πολιτικούς προγόνους τους (είτε είναι φασίστες όπως ο Μεταξάς, είτε οι άλλοι αστοί που συνθηκολόγησαν, πρόδοσαν ή έφυγαν στο εξωτερικό), αλλά ακόμη πιο σημαντικά στοχεύει στο σήμερα, να αποκρύψει τον ταξικό πόλεμο και να καθυποτάξει τα λαϊκά στρώματα στα αφεντικά κάτω από ψευδαισθήσεις περί «εθνικής ενότητας».

Σήμερα, 28 του Οκτώβρη, αποδίδουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον αντιφασιστικό αγώνα και σε όσους απελευθέρωσαν την Ελλάδα μόνο για να γίνουν ξανά διωκόμενοι από τους δοσίλογους ταγματασφαλίτες και χίτες που από συνεργάτες των ναζί ενδύθηκαν το μανδύα του δήθεν αντιστασιακού! Αποδίδουμε φόρο τιμής και στους Κύπριους που συμμετείχαν σε αυτή την πάλη του ελληνικού λαού που συνεχίστηκε και αργότερα μέσα από τις τάξεις του ΔΣΕ. Παράλληλα θυμόμαστε το ρόλο των δοσίλογων από τους γερμανοτσολιάδες μέχρι τους χίτες του Γρίβα, που άμεσα ανέλαβαν νέο ρόλο μετά την απελευθέρωση. Νέο ρόλο που είχε τον ίδιο στόχο, αλλά άλλο συνεργάτη. Από συνεργάτες των Γερμανών ναζί έγιναν συνεργάτες των Βρετανών και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Συνεργάτες στα εγκλήματα ενάντια στον ελληνικό λαό. Και είναι οι ιμπεριαλιστές που τους έσωσαν από το δίκαιο χέρι της τιμωρίας του λαού. Όπως έσωσαν τον Γρίβα οι Άγγλοι στο Θησείο και δεν είχε την τύχη άλλων δοσίλογων, όπως οι προδότες δοσίλογοι ταγματασφαλίτες που έχασαν από το χέρι του λαού τη μάχη του Μελιγαλά.

Τα διδάγματα τέτοιων επετείων για μας είναι απλά. Ότι ο κάθε αγώνας δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τη συνολική πάλη για ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Τα «όχι» τα λένε οι λαοί και τα μετατρέπουν σε κατάφαση με την αντίσταση και την εξέγερσή τους. Η ιστορία δεν πρόκειται να κινηθεί προοδευτικά όσο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα επιλέγουν να συνθηκολογούν με τον εκμεταλλευτή και εχθρό τους.

Τα διδάγματα τέτοιων επετείων μπορούν να συνοψιστούν σε τρία συνθήματα, αλλά και στο σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα ιστορικό πανό του ΕΑΜ:

  • «Δεν θα περάσει ο φασισμός»
  • «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ»
  • «Ποτέ πιά Βάρκιζα»
  • «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα – ΕΑΜ»

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Στιγμιότυπα από τη νίκη επί της Ορμήδειας

By pacomonia

Απολαύστε τα στιγμιότυπα της χθεσινής νίκης της ομάδας μας ενάντια στον Π.Ο. Ορμήδειας με 2-1 από τoν Alfasports.TV!

Αγώνας κυπέλλου την Τετάρτη

By pacomonia
Για την Α’ φάση του Κύπελλου Coca Cola Γ΄και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2020/21 η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αυτή την Τετάρτη το μεσημέρι αντιμετωπίζει την ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς στο Δημοτικό Στάδιο Πόλης Χρυσοχούς!
Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες πραγματοποιούνται ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των ΘΥΡΩΝ για αυτό και ΔΕΝ θα επιτραπεί παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.
Αντί αυτού για ακόμη μία φορά, οι φίλοι από το Omonoia Radio θα μεταδώσουν ζωντανά τον αγώνα στις 13:30!

Αφιερωμένη η σημερινή νίκη στην ΘΥΡΑ 9

By pacomonia

Αφιερωμένη η σημερινή νίκη στην ΘΥΡΑ 9. 28 χρόνια αγώνα.
Με 2-1 (Μ. Ανγκέλοβ, Μ. Νεάρχου – πέναλτι) η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ πήρε τη νίκη απέναντι στον Π.Ο. Ορμήδειας και ανέβηκε στους 16 βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος παραμένοντας στην κορυφή.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Παιχνίδια σε παιδιά σε κέντρο αιτητών ασύλου

By pacomonia
Παραδόθηκαν, σήμερα από το Σωματείο μας παιχνίδια για παιδιά που βρίσκονται στο «Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου Διεθνούς Προστασίας».
Η συγκεκριμένη κίνηση, σκοπό έχει να κάνει όσο το δυνατό πιο ανθρώπινη τη ζωή στο Κέντρο, δεν αλλάζει όμως τη θέση μας για μη ύπαρξη ούτε ανοικτών, ούτε κλειστών, δομών ποτέ και πουθενά.
Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν πρόσφυγες και στον καπιταλισμό που γεννά τους μετανάστες.

Φωτογραφίες από τη νίκη μας στην Πέγεια

By pacomonia
Οι αγαπημένες μας στιγμές από την μεγάλη νίκη της ομάδας μας με 1-2 ενάντια στην ΠΕΓΕΙΑ 2014 το προηγούμενο Σάββατο στην Πάφο!
Επόμενο ραντεβού αυτή την Κυριακή για την 6η αγωνιστική απέναντι στον Π. Ο. Ορμήδειας!
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
1 of 32
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2
2020-21 5η Αγ. Πέγεια 2014 - ΑΛΣ OMONOIA 1-2

Μέλη μιας μεγάλης οικογένειας

By pacomonia
Η επιτροπή μελών θα ήθελε να ευχαριστήσει τον πράσινο λαό που ανταποκρίθηκε στο πρώτο κάλεσμα για εγγραφή μελών και δίνει την υπόσχεση πως τέτοιες μικρές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον καθένα να βοηθήσει με την εγγραφή του το Σωματείο μας και να γίνει μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας.
Δύο περιστατικά έτυχαν χτες που δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα και δείχνουν τη διαφορετικότητα και τη σύνδεση του κόσμου με αυτή την ομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, μας πλησίασε μια κοπέλα που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη, άφησε στο τραπεζάκι 48 ευρώ και απλά μας είπε να ανανεώσουμε εμείς τη συνδρομή οποιουδήποτε μέλους μας κρίνουμε σωστό. Ξαφνιασμένοι την ευχαριστήσαμε θερμά και αποφασίσαμε όπως τα λεφτά χρησιμοποιηθούν για τον αδελφό (και εθελοντή του σωματείου μας) Πόλυ που περνά αυτές τις μέρες αναρρώνοντας από τον ιό του κορωνοιού. Του ευχόμαστε περαστικά και τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας (εννοείται μετά τα αρνητικά τεστ). 😊
Στη δεύτερη περίπτωση, μέλος του Σωματείου μας, αφού ανανέωσε τη συνδρομή του ζήτησε όπως προμηθευτεί και εισιτήριο διαρκείας. Δυστυχώς όμως λόγω και των περιοριστικών μέτρων αυτά έχουν εξαντληθεί προ πολλού, αυτό όμως δεν έπαιξε καμία σημασία, αφού ο φίλος άφησε απλόχερα τα 70 ευρώ σαν εισφορά στο σωματείο μας. Ως επιτροπή μελών, τον ευχαριστήσαμε θερμά και δεσμευτήκαμε σε οποιοδήποτε παιγνίδι επιθυμεί να παρουσιαστεί θα του δώσουμε ένα από τα δικά μας προσωπικά εισιτήρια διαρκείας για να παρακολουθήσει την αγαπημένη μας ομάδα.
Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε αυτή την προσπάθεια και από το υστέρημα σας δίνετε ζωή σε αυτό το αλλιώτικο και ωραίο σωματείο. ☘✊
Με εκτίμηση,
Επιτροπή Μελών Α.Λ.Σ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ

By pacomonia
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με τα νέα μέτρα για τον κορωναϊό, οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
Για αυτό μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, οι προσκλήσεις για την Κυριακή θα δωθούν στα εκτός Λευκωσίας κλιμάκια.
Η απόφαση αυτή έχει σκοπό να ευχαριστήσει τα μέλη του Σωματείου άλλων πόλεων που από το αγροτικό μέχρι σήμερα αδιάκοπα στηρίζουν την ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού.
Η Θύρα 9 Λάρνακας – Larnaca 9 Crew, η ΘΥΡΑ 9 Λεμεσός / Gate 9 Limassol και ειδικά η Gate 9 Paphos / Omonoia Supporters (που διατηρεί τον πιο μακρινό σύνδεσμο) είναι άξιοι συγχαρητηρίων που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες διατήρησαν και αύξησαν τη δυναμική τους.
Ο υπόλοιπος Πράσινος Λαός μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τον αγώνα της Κυριακής στην Κολεκτίβα “Το ’48” και στο Gate9 Fanclub.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Χωρίς κόσμο την Κυριακή

By pacomonia
Ραντεβού για την 6η αγωνιστική δίνουμε αυτή την Κυριακή στις 14:30 στο “ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” ενάντια στον Π. Ο. ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ!
Λόγω των νέων μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του Covid-19, ο αγώνας θα είναι ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των ΘΥΡΩΝ για αυτό και ΔΕΝ θα επιτραπεί είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο.
Αντί αυτού, ακόμη μια φορά θα υπάρχει ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΩΝΗ από την
Cosmos Wireless και την Alfasports.TV μέσω live streaming.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ανανεώσεις συνδρομών με κερασμένη μπύρα

By pacomonia
Η επιτροπή μελών του Σωματείου μας ενημερώνει όλο τον Πράσινο Λαό πως αύριο Τετάρτη 21/10 (από τις 17:30 μέχρι τις 21:30) θα βρίσκεται στην Κολεκτίβα “Το ’48” για εγγραφή μελών.
Όσοι δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τη συνδρομή τους μέχρι τώρα μπορούν να το πράξουν αύριο στο ειδικά διαμορφωμένο τραπεζάκι με τους εθελοντές μας.
Σαν μικρό αντάλλαγμα για τον κόπο και το χρόνο σας, η επιτροπή κερνάει (πέραν από το κουτί μελών με την επίσημη σημαία) μπύρες ή καφέ με κάθε ανανέωση. Φυσικά δεν ξεχνάμε τους μικρούς μας φίλους! Αν κι όχι μπύρα και καφέ… Με κάθε εγγραφή πέραν από την τσαντούλα του Kids Club κερνάμε χυμούς. ☘
Κοπιάστε για ένα όμορφο απόγευμα βοηθώντας παράλληλα και την ομάδα μας να πετύχει τους οικονομικούς και όχι μόνο στόχους της.
Ραντεβού στο σπίτι μας!

4η Αγωνιστική: ΑΛΣ OMONOIA – Εληά Λυθροδόντα 2-1

By pacomonia

4η Αγωνιστική

11/10/2020 (15:30, Γήπεδο ΠΑΕΕΚ Κερύνειας-Eπιστροφή)

ΑΛΣ OMONOIA – Εληά Λυθροδόντα 2-1

Σκόρερ: 58’, 90’+ Μάριος Νεάρχου / 83’ Josue Kabalo

Ενδεκάδα-αλλαγές: Δημοσθένης Δημοσθένους, Πάρης Μαυροφτής, Χρίστος Γαβριηλίδης, Ραφαήλ Σοφοκλέους, Παναγιώτης Μικέλλης, Μίλτος Μιλτιάδους, Κωνσταντίνος Λούβαρης (65’ Τιμόθεος Κοσμά), Γιώργος Μαυροφτής (51’ Μάριος Νεάρχου), Μποκομίλ Αγγέλοβ, Παναγιώτης Θεράποντος (69’ Iωάννης Στουππής), Κωνσταντίνος Διονυσίου

Αρχηγός: Μίλτος Μιλτιάδους

Κάρτες: Χρίστος Γαβριηλίδης

Προσέλευση: 300 (sold out – μόνο εισιτήρια διαρκείας)

Στιγμιότυπα

2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
1 of 31
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1

Φωτογραφίες από τη νίκη επί της Εληάς

By pacomonia

Απολαύστε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες από τη μεγάλη νίκη της ομάδας μας απέναντι στην Εληά Λυθροδόντα την προηγούμενη αγωνιστική!

2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
1 of 31
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1
2020-21 4η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Εληά Λυθροδόντα 2-1

Χωρίς τον κόσμο μας στην Πέγεια

By pacomonia
Για την 5η αγωνιστική αυτό το Σάββατο στις 15:30, η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αντιμετωπίζει την Πέγεια 2014!
Όπως όλα τα ΕΚΤΟΣ έδρας παιχνίδια φέτος, λόγω μέτρων πρόληψης Covid 19, το παιχνίδι θα είναι ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των ΘΥΡΩΝ για την ομάδα μας για αυτό και δεν θα επιτραπεί είσοδος οπαδών μας στο γήπεδο.
Αντί αυτού ακόμη μια φορά θα πραγματοποιηθεί ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ του αγώνα από τους φίλους στο Omonoia Radio για τους φίλους στο σπίτι!

Υπερβολική και προκλητική η παρουσία της αστυνομίας

By pacomonia

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε την υπερβολική, αχρείαστη και προκλητική παρουσία της αστυνομίας στο χθεσινό αγώνα της ομάδας μας.

Χωρίς κανένα προηγούμενο και ενω όλα κύλησαν ομαλά στα προηγούμενα παιχνίδια, είδαμε χθές πέραν των 40 πάνοπλων αστυνομικών να παρατάσσονται έξω από το γήπεδο.

Ενώ σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και μετά από μελέτες, η παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα είναι διακριτική εντούτοις χθες παρακολουθήσαμε ένα ρεσιτάλ επίδειξης δύναμης με την αστυνομία χωρίς κανένα λόγο να παρατάσσεται μπροστά στις εισόδους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της ομάδας μας που στάθηκε προστάτης του Σωματείου μας και δεν απάντησε στις προκλήσεις ακόμα και όταν προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα για ένα τενεκεδάκι μπύρας έξω από το γήπεδο. Υποσχόμαστε στην επόμενη αστυνομική σύσκεψη να θέσουμε σοβαρό ζήτημα για τις συγκεκριμένες τακτικές.

Υ.Γ. – Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των μέτρων για τον covid 19 επιτρέπεται η παρουσία μόνο 300 φιλάθλων στο γήπεδο οπόταν στον χθεσινό αγώνα υπήρχε ένας αστυνομικός για κάθε 7 φίλαθλους.

Στιγμιότυπα της νίκης επί της Εληάς

By pacomonia

Απολαύστε τα στιγμιότυπα της χθεσινής νίκης της ομάδας μας επί της Εληάς Λυθροδόντα  με 2-1 από το Alfasports.TV.

Η ομάδα μας προηγήθηκε με 1-0 ισοφαρίστηκε στη συνέχεια και πήρε τη νίκη στο 90+4.

☘⚽

 

Όλοι μέλη

By pacomonia

Ως επιτροπή μελών θα θέλαμε καταρχάς να ευχαριστήσουμε θερμά όλους του οπαδούς μας που στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε και στο περίεργο πρωτάθλημα που εξελίσσεται, δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη τους στο λαϊκό μας σωματείο.

Ο πράσινος λαός έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια διαρκείας δίνοντας πρόωρη ώθηση στην ομάδα μας για να πετύχει τους φετινούς της στόχους. Αυτό που απομένει σε όλους μας και είναι ιερό καθήκον να το πράξουμε, είναι να γραφτούμε και να τακτοποιηθούμε σαν μέλη του σωματείου μας για τη φετινή χρονιά.

Όλοι γνωρίζουμε τα έσοδα της ομάδας μας, όλοι γνωρίζουμε πως από εισιτήρια αγώνων δεν θα υπάρξουν έσοδα για φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων. Κάθε οικονομική ενίσχυση είναι πολύτιμη και αναγκαία για την ομαλή λειτουργία της ομάδας μας. Οι εθελοντές του σωματείου μας θα είναι και πάλι εκεί στα γνωστά τραπεζάκια.

Καλούμε όλο τον κόσμο που θα παρευρεθεί στο γήπεδο σήμερα Κυριακή, αλλά και στους μελλοντικούς αγώνες να εγγραφεί στα μητρώα των μελών του σωματείου μας, να δώσει το συμβολικό ποσό των 48 ευρώ και να πάρει το αναμνηστικό του πακέτο, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα. Πετύχαμε το στόχο των διαρκείας μαζί, μαζί να πετύχουμε και το στόχο των μελών. Όλοι μια γροθιά, συνεχίζουμε τον ασταμάτητο μας δρόμο.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς σε αυτό τον ανυπότακτο πράσινο λαό.

Επιτροπή Μελών

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΚΕΥΗΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ

By pacomonia

Ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, διοργανώνουμε εκδήλωση δειγματοληψίας για συμβατούς δότες μυελού των οστών, στο αυριανό παιχνίδι, έξω από το γήπεδο, από τις 13:00-15:00.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή, αφού το μόνο που απαιτείται είναι συλλογή σάλιου, διαδικασία που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.

Στηρίζουμε όλοι και μένουμε αρωγοί στο πλευρό της κοινωνικής ανάγκης και του ανθρωπιστικού αγώνα.

Η δειγματοληψία πραγματοποιείται με αφορμή την προσπάθεια της Νικολέττας Χρυσάνθου από την Πάφο να βρει συμβατό δότη μυελού των οστών.

Μονόδρομος η πάλη κατά ιμπεριαλισμού και φασισμού

By pacomonia
Η απόφαση της κυβέρνησης της κατοχικής Τουρκίας για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, πέραν από τις όποιες συγκυριακές σκοπιμότητες αγγίζουν τις επικείμενες παράνομες «εκλογές» στο υποτελές στην Άγκυρα ψευδοκράτος, είναι ακόμη ένα κρίκος στις προκλήσεις και τα εγκλήματα της 46χρονης κατοχής, αποτέλεσμα του δίδυμου ΝΑΤΟϊκού εγκλήματος του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.
Οι εξελίξεις στο Βαρώσι εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα ευρύτερα πλάνα των συμμάχων της αστικής τάξης της Τουρκίας που περιλαμβάνουν από την καταστολή προσφύγων και μεταναστών μέχρι και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τη “νέα ευρεία Μέση Ανατολή”.
Όλα αυτά, αναδεικνύουν εκ νέου την πάγια θέση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική λύση του Κυπριακού με την εμπλοκή των ιμπεριαλιστών ή τη διαιώνιση των τετελεσμένων της κατοχής. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ δεν μπορούν να έχουν θέση σε μια πραγματική λύση για όλα τα παιδιά της Κύπρου μας.
Η πατρίδα μας παραμένει λαβωμένη από τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τους φασίστες και τα εγκλήματά τους και στις δυο κοινότητες. Οι ενέργειες της Τουρκίας στο Βαρώσι αποτελούν κλιμάκωση της κατοχικής προκλητικότητας και των επιθετικών κινήσεων σε συνέχεια των ενεργειών τους στην Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι ενέργειες της Άγκυρας και η στάση των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους επιβεβαιώνουν ότι η εμπλοκή των λαών στα ΝΑΤΟϊκά πλοκάμια είναι επικίνδυνη. Πόσο μάλλον όταν επιχειρείται αυτό να γίνει στα πλαίσια ενός μεθοδευμένου κλεισίματος του Κυπριακού που αντί για πραγματική λύση και επανένωση θα παγιώνει διχοτομικές δομές και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και όχι των Κυπρίων, ανεξάρτητα της γλώσσας που μιλούν.
Οι εξελίξεις επίσης επιβεβαιώνουν ότι εθνικιστές και φασίστες, ένθεν κακείθεν του κατοχικού συρματομπλέγματος, είναι διαχρονικοί συμμάχοι των ιμπεριαλιστών ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας. Οι φωνασκίες και ο ρατσισμός τους δεν είναι η λαϊκή απάντηση στις κατοχικές και ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και εγκλήματα.
Ο μόνος δρόμος είναι η κοινή πάλη όλων των Κυπρίων για πραγματική επανένωση του κοινού μας σπιτιού, σε μια ενωμένη και πραγματικά ανεξάρτητη πατρίδα, απαλλαγμένη από την τουρκική κατοχή και τις όποιες ιμπεριαλιστικές επιβουλές. Μια πατρίδα χωρίς στρατούς, συρματομπλέγματα, οδοφράγματα και βάσεις. Μια πατρίδα που ο διαχωρισμός και η αντιπαλότητα δεν θα είναι ανάμεσα σε Ε/κ και Τ/κ, αλλά ανάμεσα σε εργαζόμενους και κεφαλαιοκράτες, καταπιεζόμενους και καταπιεστές.
Υ.Γ.: Δεν ξεχάσαμε τη σημερινή επέτειο των 53 χρόνων από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και τα όσα αναφέραμε πέρσι τέτοια μέρα μπορείτε να τα δείτε εδώ. Επιλέξαμε συνειδητά να τον κρατήσουμε και πάλι ζωντανό μέσα από το παράδειγμα και το λόγο του. Ήταν 11 Δεκέμβρη 1964 όταν ο Τσε ως υπουργός της σοσιαλιστικής Κούβας προσφωνούσε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ανά την υφήλιο και επικεντρώθηκε στα εγκλήματα των ΗΠΑ. Αλλά δεν έμεινε μόνο στο Βιετνάμ, το Λάος, την Καμπότζη, το Κονγκό και τη Λατινική Αμερική και την Κούβα. Τα λόγια του διαχρονικά: «Η ειρηνική συμβίωση δοκιμάζεται επίσης –κατά βάναυσο τρόπο– στην Κύπρο, εξαιτίας των πιέσεων που ασκούν η τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να υπερασπιστούν ηρωικά την κυριαρχία τους. Σε όλα αυτά τα μέρη της υφηλίου, ο ιμπεριαλισμός επιχειρεί να επιβάλει τη δική του εκδοχή για το τι πρέπει να είναι η συμβίωση. Είναι όμως οι καταπιεσμένοι λαοί, σε συμμαχία με το σοσιαλιστικό στρατόπεδο, που οφείλουν να του δείξουν το νόημα της αληθινής συμβίωσης και είναι υποχρέωση των Ηνωμένων Εθνών να τους στηρίξουν σε αυτό. Δηλώνουμε επίσης ότι η έννοια της ειρηνικής συμβίωσης πρέπει να οριστεί με σαφήνεια όχι μόνο σε επίπεδο σχέσεων ανάμεσα σε κυρίαρχα κράτη. Ως μαρξιστές, έχουμε υποστηρίξει ότι η ειρηνική συμβίωση μεταξύ των εθνών δεν ταυτίζεται με τη συμβίωση μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων, καταπιεστών και καταπιεζόμενων». Και φυσικά ολοκλήρωσε την 5λεπτή ομιλία του με το σύνθημα που έγινε βίωμα της κουβανικής Επανάστασης στην αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας: «Πατρίδα ή Θάνατος» (Patria O Muerte).
Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

By pacomonia

Πρώτα μας επέβαλαν προστίμο για την Σκεύη μας χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Στη συνέχεια είχαμε τον ορισμό παρατηρητή αγώνα μόνο στα δικά μας παιχνίδια και όταν αναζητήσαμε τον λόγο μας απάντησαν ουσιαστικά ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Έχουμε αγωνιστεί 3 αγώνες στη Γ’ Κατηγορία χωρίς να γίνει το παραμικρό και όμως εκτός από τα πιο πάνω ήρθε και το σημερινό κερασάκι στην τούρτα.

Το Σωματείο μας έχει παραπεμφθεί στον αθλητικό δικαστή για τον αγώνα με τους Τρούλλους, γιατί οι παίκτες μας πανηγύρισαν με αγκαλιά το γκολ που πέτυχαν. Επαναλαμβάνουμε για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της πρόκλησης, μας παραπέμπουν για εναγκαλισμό των ποδοσφαιριστών μας.

Αν αυτό δεν είναι ανοικτός και ξεκάθαρος πόλεμος ενάντια στο Σωματείο μας τότε τι είναι; Σε όλα τα παιχνίδια σε Κύπρο και εξωτερικό γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων πανηγυρισμών (φώτο) και  πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια παραπομπή. Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια την ώρα που εφαρμόζουν τους παράλογους νόμους τους πάνω στο Σωματείο μας είναι γελασμένοι. Αυτά για τώρα.

Μετά και το σημερινό η παρουσία ΟΛΩΝ στην αποψινή ανοικτή συγκέντρωση είναι απαραίτητη.

Ραντεβού την Κυριακή στο γήπεδο

By pacomonia

Για τον αγώνα της 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ, η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αντιμετωπίζει την Εληά Λυθροδόντα.

Ραντεβού αυτή την Κυριακή στις 15:30 στο “ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” με μοναδικό μας στόχο τη νίκη και τους 3 βαθμούς!

ΕΙΣΟΔΟΣ για ακόμη μια φορά θα είναι δυνατή ΜΟΝΟ σε κατόχους ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του Covid 19.

Για τους φίλους της ομάδας που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στο γήπεδο, θα υπάρχει ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ του αγώνα από το Alfasports.TV και την Cosmos Wireless μέσω live streaming σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΩΝΗ.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Θα βρούμε τρόπο η Σκεύη μας να βρίσκετε πάνω στη στολή

By pacomonia

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Αν και δεν θέλαμε το συγκεκριμένο θέμα να πάρει μεγάλη δημοσιότητα, εντούτοις η δημοσίευση του από οπαδικες σελίδες και αθλητικές ιστοσελίδες μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε επίσημα.

Η ομάδα μας έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο από την ομοσπονδία για την τοποθέτηση της Σκεύης στο μπροστινό μέρος της στολής.

Την Παρασκευή 25/9, δύο μέρες πριν την πρεμιέρα, όταν καταθέσαμε την στολή στην ΚΟΠ για έγκριση των χορηγών κ.τ.λ., μας ανάφεραν ότι δεν μπορούμε να αγωνιστούμε με τη φιγούρα της Σκεύης. Άμεσα επικοινωνήσαμε με την ομοσπονδία και τους ζητήσαμε όπως αποστείλουμε αίτημα και να μας το εγκρίνουν, όμως η απάντηση τους ήταν αρνητική. Στη συνέχεια ζητήσαμε όπως κατ’ εξαίρεση για τον 1ο αγώνα να μην παραπεμφθούμε, όμως πάλι η απάντηση ήταν αρνητική.

Όταν αναφέραμε ότι αρκετές ομάδες σε Κύπρο και εξωτερικό τοποθετούν κατά διαστήματα στο συγκεκριμένο σημείο διάφορα σύμβολα και ότι όταν βάλαμε την κυπριακή σημαία δεν υπήρχε πρόβλημα, μας απάντησαν ότι η συγκεκριμένη φιγούρα δεν μπορεί να εγκριθεί.

Αποφασίσαμε για τον 1ο αγώνα να μην αφαιρέσουμε την Σκεύη και να την τιμήσουμε όπως της αξίζει, ευελπιστώντας στην κατανόηση της ομοσπονδίας και σε μια επιεική τιμωρία. Αντ’ αυτού τιμωρηθήκαμε με ένα πρόστιμο που αγγίζει το 20% του μηνιαίου προϋπολογισμού μας.

Σαν Σωματείο δεν θέλαμε ποτέ καμιά ευνοϊκή μεταχείριση και ήταν εις γνώσην μας ότι θα τιμωρηθούμε όταν παίρναμε την απόφαση για το 1ο παιχνίδι, όμως νιώθουμε έντονα την αδικία και ότι αν άλλο Σωματείο επέλεγε να βάλει οτιδήποτε άλλο (μη παράνομο) στο συγκεκριμένο χώρο δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Όπως και να έχει το πρόστιμο θα πληρωθεί, το Λαϊκό μας Σωματείο θα συνεχίσει την πορεία του και υποσχόμαστε ότι θα βρούμε τον τρόπο η Σκεύη μας να βρίσκετε πάνω στη στολή μας σε άλλο σημείο χωρίς να τιμωρείτε η ομάδα.

Εικόνες από τη νίκη επί της Ολυμπιάς

By pacomonia

Οι αγαπημένες μας στιγμές που κατέγραψαν οι φωτογραφικοί μας φακοί την περασμένη Κυριακή από την νίκη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του ΛΑΟΥ με 2-1 απέναντι στην Ολυμπιάς Λυμπιών!

2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
1 of 42
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
2022020-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-10-21 2η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA - Ολυμπιάς 2-1
❌