One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayΔέφτερη Ανάγνωση

Δημοσιογραφία Πολίτης λτδ; Η υπόθεση Ροζίτα –καταγραφή μνήμης.

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΔημοσιογραφία Πολίτης λτδ; Η υπόθεση Ροζίτα –καταγραφή μνήμης.

Corina Demetriou

«Πριν 2 χρόνια ο ΠΟΛΙΤΗΣ, καλύπτοντας δημοσιογραφικά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο ΤΕΠΑΚ, στοχοποίηση τον Antonis Theocharous, έναν από τους εντιμότερους ανθρώπους που γνωρίζω, με αρθρογραφία στην οποία ο Αντώνης φωτογραφίζεται περίπου ως ο εγκέφαλος πίσω από τη Ροζίτα Παυλίδου. Στις 26/1/2018 ο ΠΟΛΙΤΗΣ σε άρθρο του με τίτλο «Νέες καταγγελίες Ροζίτας και Υιού: Αυτός είναι ο εγκέφαλος» (παραθέτω το σύνδεσμο στο πρώτο σχόλιο) ο ΠΟΛΙΤΗΣ παρουσιάζει τους ισχυρισμούς της Ροζίτας Παυλίδου εναντίον του Αντώνη περίπου ως τετελεσμένο. Το άρθρο δεν ήταν μόνο κακής ποιότητας δημοσιογραφία με στόχο να προσελκύσει κλικς, ήταν πολύ περισσότερα και χειρότερα.

Το δικαστήριο σήμερα καταδίκασε τη Ροζίτα Παυλίδου ως ένοχη χωρίς εγκέφαλο (αλλά προφανώς με γερές βάσεις στα ΜΜΕ). Ο Αντώνης δικαιώθηκε, όπως δικαιώθηκε και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που δεν πίστεψε τη Ροζίτα και τον ΠΟΛΙΤΗ. Ο Αντώνης δε χρειάζεται τη συγνώμη του ΠΟΛΙΤΗ. Όμως πολλοί χρειάζεστε να είσαστε πιο υποψιασμένοι για το ρόλο που επιτελούν τα πλείστα ΜΜΕ.»


Πως λειτουργά ο Πολίτης- δείγμα κατασκευής θεάματος..

By Δέφτερη Ανάγνωση

Πως λειτουργά ο Πολίτης- δείγμα κατασκευής θεάματος..

Το πιο κάτω είναι ένα δημοσίευμα του Πολίτη για την υπόθεση της Ροζίτα. Προσέξετε την στομφώδη διατύπωση στην αρχη σαν πλαισιο κατευθυνησς του αναγνωστη. Ουσιαστικά, προωθεί τα συμφέροντα της  Ροζίτα που τελικά αποδείχτηκαν παραπλανήσεις – αλλά παρουσιάζει την εκδοχή της ένοχης πλέον σαν αλήθεια που απλώς θα αποκαλυφθεί…

Και φυσικα δεν είναι η μονη φορα…

Με φιλική διάθεση για τους αφελείς που πιστεύουν ακόμα αυτόν τον οργανισμό. Λτδ.. :)

«Ολο και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει το σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές σε δύο επίπεδα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές της εβδομάδας στη Νομική Υπηρεσία, έγινε ενημέρωση από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού για την πορεία των ερευνών και για τα σημαντικά ευρήματα που προκύπτουν, για ατασθαλίες σε εννέα ερευνητικά προγράμματα που εκπονήθηκαν υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους, πέραν των τριών που κατονομάζει η βασική κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Ροζίτα Παυλίδου στην κατάθεση της. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπεύθυνη λειτουργός Έρευνας του ΤΕΠΑΚ ισχυρίζεται ότι λειτουργούσε καθ’ υπόδειξη του καθηγητή. Από πλευράς της, η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες για τη διεύρυνση του κύκλου των ερευνών, ο οποίος θα συμπεριλάβει και τα 12 προγράμματα, μέσω ενός δεύτερου κύκλου ανακρίσεων. Ήδη χθες παραλήφθηκε από το ΤΕΠΑΚ μεγάλος όγκος μαρτυρικού υλικού που αφορά τα εννέα προγράμματα.»


Ο Πολίτης, η Ροζίτα τζαι οι μηχανισμοί συγκάλυψης…

By Δέφτερη Ανάγνωση


Ο Πολίτης, η Ροζίτα τζαι οι μηχανισμοί συγκάλυψης…

Το πέπλο της απόπειρας συγκάλυψης, δεν περιοριζόταν/περιοριζεται μόνο στον κομματικό ΔΗΣΥ ή στο προεδρικό τσίρκο. Τα δημοσιογραφικά φερέφωνα απλώνονται από τα τηλεοπτικά δελτία, με τις οικογενειακές κοκ προεκτάσεις, στους συμβούλους του προεδρικού στην συναγερμική [τζαι ακροδεξιά – να μεν ξηχάνουμε τον Άριστο Μιχαηλιδη] πτερυγα στον Φιλελεύθερο, τζαι φυσικά στις 2 συναγερμικές εφημερίδες… Τουλάχιστον η εφημερίδα του Χάσικου εν ειλικρινές συναγερμικό έντυπο. Ο   Πολίτης πήγε να το παίξει τζαι φανφάρα ο μίζερος…

Αλλά όλα εδώ αποκαλύπτονται.. :)

Βγήκε λοιπόν απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση της Ροζίτα με τις κομπίνες με ευρωπαϊκά προγράμματα και ηταν καταδικαστική. Ο Πολίτης την προηγουμένη περίοδο είχε στήσει ολόκληρα θεάματα για να στηρίξει την Ροζίτα τζαι να δαιμονοποιήσει τον   κ. Θεοχαρους που κατάγγειλε το σκάνδαλο…

Έχασε ο Πολιτης τζαι η Ροζίτα…J Τζαι σκεφτείτε ότι είναι ένα δικαστικό σώμα στο οποίο απλώνει πλοκάμια ο ΔΗΣΥ συν τα πλοκάμια της επιχείρησης Πολίτης - να μην ξεχνούμε την απόπειρα συγκάλυψης  όταν έγιναν οι αποκαλύψεις για τον Νικολάτο. Το πάθος της  επιχείρησης ενάντια στον Κώστα Κληρίδη συναγωνιζόταν μόνο με ένα –εκείνο του Πόλυ Πολυβίου ενάντια στον κ. Κληρίδη.

Μια ακόμα  τεκμηρίωση, λοιπόν, για απόπειρα παραπλάνησης από τον Πολίτη με στόχο συγκεκριμένα συμφέροντα -  όπως ήταν τζαι η λογοκρισια για συγκάλυψη των τραπεζών, τζαι  η φούσκα με  την Φόκους για  να ξεπλυθεί  ο ΔΗΣΥ, τζαι η απόπειρα δαιμονοποίησης της Ελένης Λοϊζίδου, όπως τζαι ο βρώμικος πόλεμος στους αξιωματούχους που δεν ελέγχει ο ΔΗΣΥ όπως τον Κώστα Κληρίδη τζαι τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κοκ…

Για τους αφελείς..

Τα φερέφωνα ίσως να έχουν ανάγκη το στόμφο επειδή φοβούνται την αλήθεια..

Τζαι να θέλετε να αλλάξει κάτι, αν είσαστε δισπιρκασμένοι κοκ με ότι γίνεται τζαι ότι αποκαλύπτεται ή συγκαλύφκεται, για την διαφθορά, για τ

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤζαι να θέλετε να αλλάξει κάτι, αν είσαστε δισπιρκασμένοι κοκ με ότι γίνεται τζαι ότι αποκαλύπτεται ή συγκαλύφκεται, για την διαφθορά, για τις γελοιότητες του αρχιεπισκοπου  σε μια υποτίθεται κοσμική πολιτεία, για το αδιέξοδο στο κυπριακό τζαι τις πάσες προς το σενάριο προσάρτησης της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία [σαν ολοκλήρωση του πραξικοπήματος τζαι της εισβολής] κοκ,  σταματήστε να σας φταίουν ούλλοι.

Τούτα συμπυκνώνονται σήμερα στα συμφέροντα πίσω που το κομβικό σημείο  «Διαφθορά»

Τζαι μεν μασάτε τις ανοησίες ότι φταίει συλλογικά η κυπριακή κοινωνία..

Τούτα εν κόλπα ξεπλύματος. Η κυπριακή κοινωνία είναι ένα θύμα [όπως τζαι άλλες κοινωνίες]- τζαι ζει σήμερα την χειρότερη της περίοδο από το 1960.

Η διαφθορά έσιει όνομα τζαι διεύθυνση.

Κάμετε κάτι. Πείστε έστω τζαι ένα άτομο να ψηφίσει οτιδήποτε εκτός που τον ΔΗΣΥ τζαι τους εξαρτωμένούς τους [είτε της ακροδεξιάς, είτε όσους φαίνεται να εκλιπαρούν διορισμούς με συναλλαγή]..

Όπως εκαμαν στην Αμερική για να ξεφορτωθούν τον Τραμπ.

Το κυπριακό αντίστοιχο εν το καθεστώς Αναστασιάδη.

Σώστε κάποιον/α από την αποβλάκωση.

Γράψετε στο ιντερνέτ.

Γράψετε το θυμό σας στους τοίχους με ένα σπρει ή ένα πινελλο...

Κάμετε μιαν ομάδα  δική σας.

Οργανώστε happenings.

Κάμετε εκδήλωση με 2, 3, 5 φίλους/ες σας.

Κάθε τί μετρά συσσωρευτικά στον ιστορικό χρόνο..

Αφήστε 100,000 λουλούδια να  ανθίσουν. Για το μέλλον..

Μια δικαστική τεκμηρίωση για το ότι ο ΔΗΣΥ, όχι μόνο προσπαθεί να συγκαλύπτει την διαπλοκή αλλά ξεδιάντροπα έχει σαν αξιωματούχο ένα άτομο

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΜια δικαστική τεκμηρίωση για το ότι ο  ΔΗΣΥ, όχι μόνο προσπαθεί να συγκαλύπτει την διαπλοκή αλλά ξεδιάντροπα έχει σαν αξιωματούχο ένα άτομο που παραδέχτηκε σε δικαστήριο ότι οτι παραπλανούσε συνειδητά  - όταν ο Δίπλαρος του ΔΗΣΥ επροσπάθεν να συγκαλύψει τις κόρες του Αναστασιάδη..

Τζαι απορείτε αν ο ΔΗΣΥ είναι, όπως το κατηγορούν, το κόμμα της αρπαχτής τζαι της εξαπάτησης;

Που αλλου θα υπήρχε αυτό το θράσος σε θέση αντιπροέδρου;

Marios A. Koukoumas

Ευθύμιος Δίπλαρος: Ψέυτης (κατ'ελάχιστον) και με Βούλα (δικαστική)!!!

ο Ευθ. Δίπλαρος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατά την τηλεοπτική εκπομπή του Μega «Νέα Μέρα» στις 20.3.2013.

1. «δήλωσε ανακριβώς και λανθασμένα ότι η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν 4 μήνες». Επί λέξει αναφέρεται: «Η δήλωση του εναγόμενου αυτή ήταν ψευδής, αναληθής και εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα.

2. «προέβη στις δηλώσεις για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες».

3. εκφράζει τη λύπη του και απολογείται προς τις ενάγουσες Χριστίνα Χριστόφια και Μαριάννα Χριστόφια.

Ανακοίνωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου μτά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για Σφαγείο CYPRA

By Δέφτερη Ανάγνωση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΛ Ε. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου
Κατά την σημερινή συνεδρία, ευτυχώς που φορούσαμε μάσκες, αλλιώς δεν θα αντέχαμε την τόση δυσωδία.
Η Γενική Λογίστρια του Κράτους κ. Ρέα Γεωργίου , απέτυχε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που τέθηκαν και αφορούσαν σε χειρισμούς της ίδιας.
Έχουμε εντοπίσει μια σειρά από καταχρηστικές παρεμβάσεις, προνομιακές μεταχειρίσεις, παραπλάνηση ως προς τα πραγματικά γεγονότα στην κατάθεση του λειτουργού του Γενικού Λογιστηρίου, στον οποίο είχε αναθέσει η Γενική Λογίστρια το χειρισμό της υπόθεσης για την απόσυρση της επιταγής. Ετσιθελικές συμπεριφορές σε βάρος των συμφερόντων της ΚΔ ,του κύπριου φορολογούμενου.
Όπως καταγράφει στο πόρισμα της η λειτουργός που διεξήγαγε την διοικητική έρευνα για το θέμα, επιδείχθηκε υπερβάλλων ζήλος από τον λειτουργό του Γενικού Λογιστηρίου, λόγω της ιδιάζουσας σχέσης που είχε η Γενική Λογίστρια με τον ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA.
Η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επίσης καταγράφει χειρισμούς που αποδεικνύουν ευνοιοκρατική μεταχείριση του σφαγείου, κυρίως ως προς τις οφειλές του σφαγείου για τα κτηνιατρικά τέλη προς τη Δημοκρατία, που σε κάποιο στάδιο είχαν συσσωρευτεί στο €1 εκ.
Σε ότι αφορά τη συζήτηση που έγινε γύρω από τις διαδικασίες που ακολούθησαν την απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για κλείσιμο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου.
Στη συζήτηση αναδείχθηκαν πρώτα απ’ όλα οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη δεσπόζουσα θέση, ουσιαστικά μονοπωλιακή θέση που απέκτησε το σφαγείο CYPRA, μετά το κλείσιμο του σφαγείου Κοφίνου.
Αναδείχθηκαν επίσης οι ευθύνες της κυβέρνησης για την λεηλασία δημόσιας περιουσίας του σφαγείου, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Έχουν καταντήσει γελοίοι… άτε να δούμε τζαι ποιά φερέφωνα εν να προσπαθήσουν να τους ξεπλύνουν με το «φταίουν ούλλοι»…Ο πατος ξεφτιλας το

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΈχουν καταντήσει γελοίοι… άτε να δούμε τζαι ποιά φερέφωνα εν να προσπαθήσουν να τους ξεπλύνουν με το «φταίουν ούλλοι»…Ο πατος ξεφτιλας του Κουσιου εφτασε σε νέο επιπεδο βαθους..

Christine Petrides

Εν ελλείψει επιχειρημάτων, βήχουν. Διεφθαρμένοι που την κορφή ως τα νύσια!

«Ολες οι παρανομίες, όλες οι αυθαιρεσίες, όλες οι παρατυπίες στο CYPRA έγιναν την περίοδο της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά οι κυβερνώντες, στον όγδοο χρόνο της διακυβέρνησής τους, κατέφυγαν ξανά στο γνωστό "φταίει ο Χριστόφιας". Αυτός και μόνο ο ισχυρισμός αποδεικνύει το μέγεθος της ένοχής τους.

Πλέον έγιναν γραφικοί!»

Στεφανος Στεφανου       

Οι εκκλησιαστικές τελετές στα δικαστήρια είναι σύμπτωμα ότι ο Ανάστος θα πουλήσει τζαι το δικαστικό σύστημα στον αρχιεπίσκοπο [για στήριξ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Οι εκκλησιαστικές τελετές στα δικαστήρια είναι σύμπτωμα ότι ο Ανάστος θα πουλήσει τζαι το δικαστικό σύστημα στον αρχιεπίσκοπο [για στήριξη του γΕλαμ; Για άλλο κανένα οικόπεδο στα Μεσοβούνια; Η τι;] ή μήπως είναι ένδειξη της απελπισίας τους, τζαι κάμνουν τελετές εξορκισμού για να αποφύγουν τις αποκαλύψεις τζιαι τις δίκες που λογικά θα πρέπει να ακολουθήσουν;

Τζαι τον διαχωρισμό των εξουσιών τον επικαλούνται όποτε τους βολεύκει? Το εγύρευκε η Υπουργός Δικαιοσύνης στα Δικαστήρια.. οξά εν μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης Διαβατηριάδηων να ελέγξουν το δικαστικό σώμα..?

 

Το ότι η κ. Ρέα στήνει πόδι τζαι εν παραιτείται σημαίνει μάλλον, ότι κρατά γερά χαρτιά με τα οποία απειλεί τον καθεστώς διαπλοκής… Σιγά δηλ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το ότι η κ. Ρέα στήνει πόδι τζαι εν παραιτείται σημαίνει μάλλον,  ότι κρατά γερά χαρτιά με τα οποία απειλεί τον καθεστώς διαπλοκής… Σιγά δηλαδή που χρειάζονται τζαι πολλά για εκβιάσει κανένας τον Αναστασιάδη..

Απλώς  τωρά επειδή ο Αναστασιαδης  ελεγχει τζαι την εισαγγελία με το δίδυμο των τέως, τζαι επίσης εμπλεκομένων, υπουργών μπορεί να αποφεύγει τις ενοχλητικές έρευνες, όπως του Κώστα Κληρίδη – για να αθθυμούμαστε τζαι τον ρολο του Πολίτη, τζαι της κ. Ρέας, ως μηχανισμών στο καθεστώς Αναστασιάδη..

Οπότε η πραγματική πίεση πάνω στην κ. Ρέα, εν που την κοινωνία τζαι την Βουλή. Σιγά που θα δεχτεί, μόνη  της, από ευθιξία (!!!), να χάσει το επίδομα τζαι το βόλεμα της για ευαισθησίες που εν τη ενδιάφεραν τόσα χρόνια που φυσικά έξερεν τί εκαμνε τζαι τι δεν έκαμνε ο σύζυγος..

Άλλωστε τυχαία έτρεξε να στηρίξει την Συναγερμική καμπάνια να φύγει γρηγορότερα ο Κώστας Κληρίδης;..

Ίσως να ανησύχαν τζαι τζήνη για τις αποκαλύψεις. Ισως, όμως, να ήθελε τζαι κάτι για να κρατά στο σιερι το προεδρικο.

Το θράσος της κ. Ρέας είναι έτσι τζαι αλλιώς αντίστοιχο του Ρίκκου τζαι του Ιωνά. Που την άλλην, οι μέχρι χτες ημέτεροί της θα πετάξουν τζαι ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το θράσος της κ. Ρέας είναι έτσι τζαι αλλιώς αντίστοιχο του Ρίκκου τζαι του Ιωνά. Που την άλλην, οι μέχρι χτες ημέτεροί της θα πετάξουν τζαι  την Ρέα [όπως τον Συλλούρη –ανάλογες υποθέσεις] που το πλοίο που βάλει νερά που ούλλες τες πάντες;..

Ιδού τζαι η κωμωδία: ο Αναστασιάδης θα παύσει κάποιον για σύγκρουση συμφερόντων;

Έσπασαν ούλλους τους καθρέφτες σε τζήνη την μάντρα τσίρκου που την ελαλούσαμεν κάποτε «προεδρικό»;.. :)

Η γελοιότητας της εξουσίας..


«Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.» Τζαι άμα κόψουν μέσα σαν ένοχοι, πουλούν χωρίς ίχνος ντροπής, στομφώδεις ανοησίε

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


«Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.»

Τζαι άμα κόψουν μέσα σαν ένοχοι, πουλούν χωρίς ίχνος ντροπής,  στομφώδεις ανοησίες, για να συγκαλύψουν την χυδαιότητα των ευθυνών τους.

Η υπόθεση με το σκάνδαλο της Γενικής Λογίστριας είναι ενδεικτική. Για χρόνια εκάμναν ότι εν έβλεπαν. Όταν τελικά ο κορωνοϊός τους ανάγκασε να εστιάσουν και άρχισε η διερεύνηση ουσιαστικά, τότε το σκάνδαλο της οικογενειακής σύγκρουσης συμφερόντων της κ. Ρέας έγινε κραυγαλέο με την αποκάλυψη, όχι μόνο του κόλπου με την κατάθεση που ακυρώθηκε, αλλά τζαι με την οικογενειακή διαπλοκή [τάχα μου ελέγχου], τότε το ένα εκφραστικο οργανο του ΔΗΣΥ, ο Πολίτης  άρχισε να ρίχνει  την μεχρι πριν 4 μηνών κολλητή σύμμαχο, στη θάλασσα…

Οι απολογητές του Αναστασιάδη, τζαι του Ρίκκου [για να μεν ξηχάνουμε]  αθθυμηθήκαν την σύγκρουση συμφερόντων- τζαι εξεχάσαν τον τυπάκο στο προεδρικό;

Έσιει δίκαιο ο Γρηγορης. Είναι αποφασισμένοι να μας κάμουν να γελούμε  μέχρι τελικής πτώσεως..

Gregoris Ioannou

Ποιον εν το πιο αστείο; Ότι ο ελεγκτής του σφαγείου του άντρα της Γενικής Λογίστριας εν ο αρφός της, οξά ότι ζητά την παραίτηση της Γενικής Λογίστριας ο Διαβατηριάδης-Συμπεθερογαμπριάδης για λόγους σύγκρουσης συμφέροντος;

Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.         

Καμιά εξουσιοδότηση στον Αναστασιάδη να διορίζει στο δικαστικό σώμα αν δεν διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον της Βουλής στις επιλογές

By Δέφτερη Ανάγνωση


Καμιά εξουσιοδότηση στον Αναστασιάδη να διορίζει  στο δικαστικό σώμα αν δεν διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον της Βουλής στις επιλογές. Διαφορετικά να περιμένουμε τον επόμενο πρόεδρο
..

Για αυτό η Βουλή που είναι ο θεσμός, που τουλάχιστον πλειοψηφικά, αντιστέκεται δεν πρέπει να εγκρίνει, μέχρι να φύγει ο Αναστασιάδης από το προεδρικό, ή να αποκτήσει η βουλή ισότιμο λόγο στους διορισμούς, οποιαδήποτε αλλαγή στο δικαστικό σώμα που να του δίνει  την ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερη εξουσία τζιαι έλεγχο στην νομική υπηρεσία ή στον διορισμό δικαστών που βασικά θα τον ξεπλένουν – τζαι τζήνον τζαι τους ημέτερους.

Η πρόθεση τους είναι σαφής – τζαι φαίνεται τζαι από την παρεμπόδιση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή τζαι με τους διορισμούς ημέτερων στην Εισαγγελία..

Ουσιαστικά, είμαστε απέναντι σε ένα καθεστώς το οποίο πρέπει να παρεμποδιστεί να διαχύσει την διαφθορά ακόμα περισσότερο στο νομικό σώμα..

Είναι τόσα πολλά τα σκάνδαλα που έφτασαν στο κωμικό σημείο να θέλουν τώρα να υιοθετήσουν τις εισηγήσεις του Κώστα Κληρίδη, το οποίον πολέμησαν μέχρι την τελευταία μέρα αφυπηρέτησης του..

Ο στόχος τους είναι να αποκτήσουν την δυνατότητα να μετατρέψουν την Εισαγγελία τζαι το δικαστικό σώμα σε κομματικά γραφεία του ΔΗΣΥ.


Θυμάστε τζήνο το φρούτο που ονομάζετουν «φιλελεύθεροι»;.. Ίντα σιωπή α; Για το κυπριακό, για την διαφθορά της κυβέρνησης που στήριζαν. «Ανο?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΘυμάστε  τζήνο το φρούτο που ονομάζετουν «φιλελεύθεροι»;..

Ίντα σιωπή α; Για το κυπριακό,  για την διαφθορά της κυβέρνησης που στήριζαν. «Ανοίξαν στόμα γιε μου;»  που λαλεί τζαι ο Λιπερτης

Τσιμουδιά που λαλούν στα καλαμαρίστικα

Τσίπα ρε… που λαλούν στα  κυπριακά

Aceras Anthropophorum

«Κάτι φιλελεύθεροι καλόπιστοι κριτές της αχαπαροσύνης του Χριστόφκια που έθελεν κοινωνικόν κράτος τζ̆αι ήσ̆ιαν να ψηλώννουν οι φόροι τους τζ̆αι τα δημοσιονομικά ελλείμματα, κάτι που τα εξέραν ούλλα για την ανεπάρκειαν του κράτους, για τον νόμον ης προσφοράς τζ̆αι της ζήτησης τζ̆αι το perfection των νόμων της αγοράς, έχουν τίποτε να πούν για το αίσχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να διαχειρίζεται τες ζωές τζ̆αι την αξιοπρέπειαν αθρώπων τζ̆ει που τα χτηνά;

 

Τζ̆ειαμαί που θα πετάξεις τον γέρον σου, ή τον γέρον του άλλου να ψοφήσει, τζ̆ειαμαί θα καταλήξει το τομάριν σου, παλιοτόμαρον! Ππαραόπιστοι χριστιανοί αηδίασεν σας η ψυσ̆ή μου!

Να κρατiκοποιηθούν τζ̆αι να εξσυχρονιστούν στα Ευρωπαϊκά πρότυπα όλοι οι οίκοι ευγηρίας! Η ιδιωτική πρωτοβουλία για να καλύψει την κρατικήν ανεπάρκειαν δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης στο πρότυπον των καταφυγίων των ζώων για να φκάλλει κέρδος. Είναι έναν άλλον έναν χριστιανικόν αίσχος μεταξύ άλλων.

Κοσμικόν κοινωνικόν κράτος δικαίου ΤΩΡΑ. Αλλιώς κακόν ψόφον θα έχουμεν όλοι όσοι δεν θα κρατούμεν αρκετά για να αγοράσουμεν μιαν ελάχιστην αξιοπρέπειαν.»

Εικόνες και Τύποι/ισσες της our Νήσου ημών: "Στο χωριόν της εφωνάζαν την Γριστινούν" του Αντρέα Αντρέου

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΕικόνες και Τύποι/ισσες της our Νήσου ημών

Στο χωριόν της εφωνάζαν την Γριστινούν.

Andreas Andreou

Στο χωριόν της εφωνάζαν την Γριστινούν. Το εκμοντέρνισε όταν επήε στην πόλη με όλα τα άλυτα θέματα της που ενόμιζε ότι άφησε πίσω. Δεν της έμαθεν κανένας ότι οι ευαλωτότητες μας είναι η πηγή της δύναμης μας τζιαι άφηκεν τα ούλλα αδούλεφτα. Εμετακόμησεν αλλά υποσυνείδητα ενόμιζεν ότι η πόλη θα την ακολουθεί. Έτσι της το εδίδαξεν, τζιαι επίστεψεν το, η κυρία Κάλλη που εσπούδασε φιλόλογος για να λαλούν στο χωρκόν της ότι εν σπουδασμένη τζιαι για να ικανοποιήσει τον πόθον της μάνας της να μπει στο δημόσιο.

Η Κκρίστια έγινεν όλα όσα δεν διανοείται να γίνει ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος. Συμβατικά επιτυχημένη. Τζιαι πολλά μάλιστα. Ξέρει τρεις τέσσερις γλώσσες - ξεχνά τα ελληνικά της ώρες ώρες τζιαι μιλά αγγλικά με αξάν που τα έμαθε στο Λάνταν που εσπούδαζε. Εταξίδεψεν πόλασελα. Διαβάζει ππόετρι με ύφος περισπούδαστο. Είναι βίγκαν φεμινίστρια. Έχει και γκέι φίλους - χαλόου εννοείται; Για όλα φταίει η μάνα της τζιαι ο τζίρης της αλλά στον έξω κόσμο δείχνει μια εικόνα ανθρώπου σκληροτράχηλου και φιλοσοφημένου, ειδικά κάθε φορά που μέσα της μαίνεται πόλεμος. Ξεροκαταπίννει τζιαι χαμογελά νευρωτικά. Τόσο νευρωτικά που ο κόσμος εν καταλάβει τίποτε. Ήβρεν τζιαι δουλειά σε οργανισμό με prestige γιατί της αξίζει – εκανόνησεν την ο ποτέθκοιος του κουμπάρου του σύγαμπρου αλλά μεταξύ μας α, γιατί πιστεύκουμεν στο μερττόκρρασι αλλά, omg, δις ις φάκκιν Σάηππρους, γουότ ττου του. Ουφ... Της το χρωστούσε η ζωή βέβαια. Έτσι νιώθει τζιαι ας μεν το εκφράζει. Συναναστρέφεται μόνο με άτομα της κλάσης της - γιατί της αξίζει – τζιαι για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορεί να εκφράσει τα εσώψυχα της μέσα στις συναναστροφές τις. Οι φίλοι της είναι και αυτοί καθωσπρέπει. Όλοι τους. Συμβατικά επιτυχημένοι τζιαι τζίνοι. Μορφωμένοι, νευρωτικοί, διαβάζουν ππόετρι, δουλειές με prestige, ταξιδάκια, καλός μισθός, σπίτι της τράπεζας... Είναι εντελώς καθωσπρέπει. ‘Όη σαν κάτι τριτοτέταρτους που το παίζουν αυθεντικοί. Ούφφοοου… Εν μπορώ τούτους τους κκομπλεξικούς που το παίζουν ολτέρνατιβ. Gosh’, λαλεί πουμέσα της και δεν διανοείται να σκεφτεί ότι μιλά για τον εαυτό της.

Όταν κυβερνάς για σχεδόν 8 χρόνια, μάλλον οι ευθύνες είναι πια αποκλειστικά δικές σου.

By Δέφτερη Ανάγνωση

Όταν κυβερνάς για σχεδόν 8 χρόνια, μάλλον οι ευθύνες είναι πια αποκλειστικά δικές σου. Ιδιαίτερα αν στην περίοδο της διακυβέρνησης σου είναι με δικά σου νομοσχέδια [τζαι παρατυπίες ] που φούντωναν τα σκάνδαλα όπως έγινε με την βιομηχανία διαβατήριων τζαι τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ πέρασε από την Βουλή χαλαρώματα για να ευκολύνει την διαπλοκή.

Τζαι μπροστά στο τσουνάμι πια των σκανδάλων, τί θα πει ο ΔΗΣΥ τζαι θα επαναλάβουν τα φερέφωνα του;.. «Φταίει ο Χριστόφιας», «Φταίνε ουλλοι» τ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 Τζαι μπροστά στο τσουνάμι πια των σκανδάλων, τί θα πει ο ΔΗΣΥ τζαι θα επαναλάβουν τα φερέφωνα του;..

«Φταίει ο Χριστόφιας», «Φταίνε ουλλοι» τζαι διάφορες άλλες παραλλαγές ισοπέδωσης σαν μηχανισμοί ξεπλύματος..

Για αυτό ούτε πρέπει να ξεχνάμε όσους ισοπεδώνουν, ούτε όσους προσπαθούν να μετατοπίσουν..

Τα δεδομένα που μόνο οι αφελείς, όσοι εκλιπαρούν ψίχουλα από το φαγοπότι της διαπλοκής, τζαι τα φερέφωνα κάμνουν ότι εν καταλάβουν:

1.    Κανένας άλλος κύπριος πρόεδρος, τζαι πουθενά αλλού στην ΕΕ, δεν υπέγραφε διαβατήρια σαν είδος βιομηχανίας από τα οποία κέρδιζαν το οικογενειακό του δικηγορικό γραφείο, τζαι η εταιρεία του γαμπρού του που είναι developer.

2.    Είναι ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του στα ΜΜΕ που συστηματικά προσπαθούν να συγκαλύψουν σκάνδαλα πολεμώντας τους ανεξάρτητους αξιωματούχους όπως τον Κώστα Κληρίδη, τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη τζαι προηγουμένως τον Πανίκο Δημητριάδη.

3.    Είναι ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του που φτάνουν στο σημείο να λαλούν συνειδητά χυδαία ψέματα για να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους - όπως ο Δίπλαρος για τις κόρες του Χριστόφια για να συγκαλύψει τις κόρες του Αναστασιάδη ή όπως ο Αναστασιάδης για το κούρεμα/δεσμεύομαι τζαι τον συμπέθερο.

4.    Το ότι ο ΔΗΣΥ είναι πια το κόμμα της διαπλοκής φαίνεται ξεκάθαρα από το θράσος της κυβέρνησης τους να εμποδίζουν  τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή να κάμει την δουλειά του – φοβούνται την αποκάλυψη των σκανδάλων τους. Είναι τζαι τούτο ένα τεκμήριο της ενοχής τους.


Μέχρι τζαι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που μέχρι τώρα εστήριζαν τους στα τραπεζιτικά [ή εκατάφερναν να συγκαλύφκουν τα κόλπα του λόμπι των τραπεζ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Μέχρι τζαι οι ευρωπαϊκοί  θεσμοί που μέχρι τώρα εστήριζαν τους στα τραπεζιτικά [ή εκατάφερναν να συγκαλύφκουν τα κόλπα του λόμπι των τραπεζών] αρκέψαν να υποψιάζονται τις πρακτικές τους

«Συναγερμός στις Τράπεζες από ΕΑΤ [Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών]… Σε ορισμένες χώρες η χρήση μορατόριουμ είναι υψηλότερο για το δανεισμό σε επιχειρήσεις από ότι σε δανεισμό σε νοικοκυριά»… Ανάμεσα τους είναι και η Κύπρος..

Δηλαδή ήταν απόλυτα βάσιμη η υποψία ότι η προσπάθεια του ΔΗΣΥ [και των φερέφωνων του] πριν λίγους μήνες να δοθούν εγγυήσεις στις τράπεζες χωρίς έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία, είχε σαν στόχο μια ανεξέλικτη χρηματοδότηση μεγάλων [και ημέτερων για τον ΔΗΣΥ] επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα, μεταφέροντας ουσιαστικά το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα νοικοκυριά και στους μικρομεσαίους..

Αυτό ακριβώς που έκαναν τζαι μετά το 2014, όταν οι τράπεζες, με την συγκάλυψη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, συγκάλυπταν τους μεγαλο-οφειλέτες τζαι έστηναν θεάματα για τους μικρούς, καταλήγοντας στο ζήτημα των Μη εξυπηρετούμενων να είναι πια ένα ζήτημα μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων από τους πολλούς στους λίγους μέσα από διάφορες κομπίνες εταιρειών κοκ…

Περιμένετε να δείτε τζαι ποτζεί, στα τραπεζιτικα, τα κόλπα όταν ξανανοίξει το απόστημα των τραπεζιτικών σκανδάλων - τζαι των διασυνδέσεων με το κύκλωμα δικηγορικών γραφείων – πολιτικάντηδων τζαι δικαστικών εμπλεκομένων.

Να δούμε σκάνδαλα που θα θαυμάζει μέχρι τζαι ο Αλ Τζαζίρα.. :)

Τα σέβη μας στη Δανάη τζαι την Αίμιλι. Ωραίες γυναίκες/Όμορφοι ανθρώποι – η μαγκιά 2 νεαρών γυναικών απέναντι στους τραμπ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Τα σέβη μας στη Δανάη τζαι την Αίμιλι.                                

Ωραίες γυναίκες/Όμορφοι ανθρώποι – η μαγκιά 2 νεαρών γυναικών απέναντι στους τραμπούκους της εθνικόφρωνης δειλίας:

Την δεκαετία του 1990 ένας από τους εθνικιστές δημοσιογράφους, σε μια επίδειξη αθλιότητας, είπε ότι «αρκούν μερικά άτομα» για να ναυαγήσουν μια λύση. Εννοούσε ότι αρκούσε μια ακροδεξιά μειοψηφία για να στήσει θεάματα τραμπούκων τζαι να ναυαγήσει λύση. Άλλωστε τούτο ήταν τζαι η ΕΟΚΑ β [μια μειοψηφία τραμπούκων που έφερε την εισβολή], τζαι όσοι εμπλέκονται σε δικοινοτικά εγκλήματα από το 1958 – τζαι στις δυο κοινότητες. Το πρόβλημα του εθνικισμού στην Κύπρο ήταν τζαι είναι πολλές φορές το ότι οι νούσιμοι σιωπούν – από φόβο, επιφύλαξη κοκ… Η θεαματική βία των τραμπούκων είσιεν σαν στόχο ακριβώς την καλλιέργεια τούτου του φόβου. Για αυτό ο Γ.Φ. Πιερίδης στο επικό του διήγημα για τον Σάββα Μένοικο, ιστορικό  πια σύμβολο της αντίστασης στους τραμπούκους, περιγράφει με αυτόν τον τρόπο την ανυπότακτη μαγκιά – που πλήρωσε μεν την ανυπόταχτη αξιοπρέπεια, αλλά έγινε τζαι ιστορικό σύμβολο ντροπής για τους τραμπούκους»:

«Τράβηξε μια τελευταία ρουφηξιά, πέταξε το τσιγάρο του και σηκώθηκε. Τ’ αποφάσισε. Αν είναι και τον περιμένουν, ας μην το βάλει στα πόδια. Να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, σαν άντρας με άντρες.»   Άουτο Ντα Φε.

Αυτήν την εβδομάδα 2 νεαρές γυναίκες στο Λύκειο Δασουπολης, στις ενδοσχολικές εκδηλώσεις για το ψευδοκράτος κοκ, στάθηκαν στα πόδια τους, σαν άνθρωποι, σαν γυναίκες, απέναντι σε ένα μπουλούκι εθνικιστών που αναμασούσαν σαν χαλασμένα κασετόφωνα τις ανοησίες της ΕΟΚΑ β [φερέφωνα κοινώς του «μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση»]: "Αίμα, τιμή, χρυσή @υγή," "Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό" και "Γρίβα ζεις και μας καθοδηγείς."

…Τζαι όταν οι τραμπούκοι προσπάθησαν να τις εκφοβίσουν αυτές με την μαγκιά του ανθρώπου που ξέρει ότι έχει δίκαιο, στάθηκαν εκεί, δεν φοβήθηκαν, δεν έφυγαν.

Όταν αρνείσαι να υποκύψεις στον τραμπουκισμό των λέξεων του ανεβασμένου τόνου φωνής, των απειλών κλπ κερδίζεις ήδη το ότι υποχρέωσες τον τραμπούκο να βγάλει στην επιφάνεια την εσωτερική γύμνια του, την ανικανότητα του να μπορεί πια να σκεφτεί, ετσι όπως τον έχουν καταντήσει..

Οι κοπέλες έστησαν απέναντι στους τραμπούκους δυο χειρόγραφα πλακάτ για το ότι η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους τζαι για την ειρήνη.

Οι τραμπούκοι φαίνεται να έχουν τζαι το σύνδρομο του άγχους του ευνουχισμού της

"Μερικοί από αυτούς που συμμετείχαν σε αυτό το τερατώδες που συνέβη, είναι οι ίδιοι "άνθρωποι" που κατήγγειλα πριν από ένα μήνα τόσο στο σχολείο όσο και στην αστυνομία για προσωπική επίθεση και απειλή μου, με σχόλια όπως "Ο βιασμός είναι δικαίωμα", "Έχω το δικαίωμα να βιάσω", "γ@μώ φεμινισμό", χωρίς να τους γνωρίζω ούτε καν να τους μιλήσω ΠΟΤΕ στη ζωή μου." [Αίμιλι]

Η Δανάη τζαι η Αίμιλι, για όλους τους υπόλοιπους που εν είμαστε τζιαμαί, δεν γονάτισαν.  Ήταν τα σώματα τζαι οι φωνές που εξέφρασαν στην Λευκωσία του 20202  το «No Pasaran/Δεν θα περάσουν», το σύνθημα της Πασιονάρια [του λουλουδιού του πάθους] στην ισπανική αντίσταση απέναντι τους φασίστες του Φράνκο. Ή όπως το έθεσε ποιητικά η Κατερίνα Γώγου, σαν φωνή της αντίστασης στην χώρα που γέννησε τον ελληνόφωνο φασισμό:

«Εσύ όμως λέει δεν θάσαι από αυτούς

Θα σηκωθείς και θα χορέψεις παραγγελιά»

Η κυπριακή αξιοπρέπεια…

Από την Τετάρτη, «άνοιξε η κάνουλα για ρευστό στην Κύπρο» γράφουν οι εφημερίδες. Δηλαδή φανταστείτε τί πάρτι με φαγοπότι μπορεί να ετοιμάζο

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Από την Τετάρτη, «άνοιξε η κάνουλα για ρευστό στην Κύπρο» γράφουν οι εφημερίδες. Δηλαδή φανταστείτε τί πάρτι με φαγοπότι μπορεί να ετοιμάζονται να κάμουν..  

«Νομότυπα», που ελάλεν τζαι ο Νουρής, στην επιφάνεια. Αλλά πουκατω που την επιφάνεια μάλλον ετοιμάζονται να στήσουν φαγοπότι ημέτερων. Όπως εκάμαν τζαι με τις τράπεζες. Οι γελοίοι έφτασαν στο σημείο να αρκέψουνν τζαι οι Ευρωπαίοι να τους υποψιάζονται ότι ούλλα κάμνουν τα για να συντηρούν μερικούς μεγάλους επιχειρηματίες – που λογικα τους αμείβουν ανάλογα. Τζαι τωρά θα μοιράζουν προνομιακά σε ημέτερους κοκ;… Για τούτο ετριβιτζιάζουνταν να θκιώξουν τον Γενικό Ελεγκτή. Ευτυχώς έχουμε κάποιες άμυνες ακόμα. Οπότε ετοιμαστείτε για μια νέα σειρά σκανδάλων της συναγερμικής ημετεροκρατίας.

Τζαι όσον αφορά τα σκάνδαλα διαφθοράς κανένας/καμία δεν παραιτήθηκε ακόμα.

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤζαι όσον αφορά τα σκάνδαλα διαφθοράς κανένας/καμία δεν παραιτήθηκε ακόμα.

Δεν παραιτήθηκε κανένα μέλος της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των διαβατηρίων που εγκριναν, ουτε ο Αναστασιάδης που εμπλέκεται από διάφορες πλευρές [οικογενειακά, σε σχέση με τον Σαουδάραβα κοκ]. Συνεχίζουν επίσης να εμποδίζουν την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή [τζαι σαν ένοχη παραδοχή υποσχέθηκαν να επιτρέψουν έρευνα…μετα τις βουλευτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν παραιτήθηκε ακόμα ουτε η κ. Ρέα παρα τις αποκαλύψεις για τα διαδοχικά περιστατικά σύγκρουσης συμφερόντων…

Τζαι η οργή πλανιέται σαν απονομιμοποίηση…

Αποσπάσματα από τα mainstream ΜΜΕ τζαι την Δημοσια Σφαίρα του ίντερνετ.

«[ η κ. Ρέα Γεωργίου] Το 2019 δε, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους, παραιτήθηκε από την τριμελή επιτροπή που είχε διοριστεί για να ερευνήσει την παραχώρηση υπηκοοτήτων. Κι όταν προέκυψε η συζήτηση για την αφυπηρέτηση του Κώστα Κληρίδη από την θέση του Γενικού Εισαγγελέα παρενέβη καθορίζοντας την ημερομηνία που θα έπρεπε να αποχωρήσει. Άσχετα όλα αυτά; Μάλλον κάπου τα νήματα ενώνονται 

https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1065537/kai-ta-zoa-sto-mantri

Τζαι καθώς μια νέα γενιά ανοίγει τον ορίζοντα για το μέλλον, φεύγουν μερικοί από όσους προσπάθησαν, επίσης σε χρόνια δύσκολα, κτίζοντας την

By Δέφτερη Ανάγνωση


Τζαι καθώς μια νέα γενιά ανοίγει τον ορίζοντα για το μέλλον, φεύγουν μερικοί από όσους προσπάθησαν, επίσης σε χρόνια δύσκολα, κτίζοντας την εικόνα της Κύπρου του μέλλοντος. Έφυγε ο Τάκης Κονής, ακτιβιστής, συγγραφέας τζαι ιστορικό στέλεχος του Νεοκυπριακού Συνδέσμου.

Αγωνίστηκε τζαι για την αξιοπρέπεια της ανεξαρτησίας της Κύπρου τζαι για την επανένωση σαν αναγνώριση του ιστορικού πλουραλισμού της Κύπρου..

Στη χώρα του καθεστώτος διαπλοκής τζαι διαφθοράς τούτην την εφτομάδα, είχαμε 3 σκάνδαλα τζαι 2 μορφές αναδυόμενης αντίστασης:

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Στη χώρα του καθεστώτος διαπλοκής τζαι διαφθοράς  τούτην την εφτομάδα, είχαμε 3 σκάνδαλα τζαι 2 μορφές αναδυόμενης αντίστασης:

Το σκάνδαλο της κυρίας Ρέας,  της Γενικής Λογίστριας καλά κρατεί –αφού τεκμηριώθηκε ότι ο ελεγκτής του σφαγείου του άντρα της εν ο αδελφός της, αποφάσισε να το παίξει «Αναστασιάδης» - αλλά μάλλον τζαι «κρατώ τζαι κάτι στο χέρι αν τολμήσουν οι τέως συνεργάτες μου του ΔΗΣΥ, να κάμνουν ότι ξεχνούν»..:)]: «δεν υπάρχει διαπλοκή τζαι απλά «στοχοποιούν την» λαλει. Σε λλίον εννά μας πει [σε στυλ  Ανάστου] ότι εν να παραιτηθεί αν προκύψει κάτι εναντίον της [εννοείται ότι κάμνει ότι εν καταλάβει ότι ήδη αποκαλύφτηκαν αρκετά]. Στον ΔΗΣΥ φαίνεται να υπάρχει διχασμός. Η πτέρυγα που εκφράζει ο Πολίτης, εφκήκεν με πρωτοσέλιδα εναντίον της τέως συνεργάτιδας του [ρίχνουν τα βαρίδια από την βάρκα πέρκι επιβιώσουν φαίνεται], ενώ ο ΔΗΣΥ φαίνεται να φοάται άμπα τζαι ανοίξει το στόμα της. Ταυτόχρονα, το ανοιχτό σκάνδαλο του εργοστασίου στο Δάλι [ανάλογου όπως φαίνεται με το σφαγείο της οικογενειακής επιχείρησης της κ Ρέας] συνεχίζεται, ενώ οι του ΔΗΣΥ αρκέφκουν τις προεκλογικές εξαγορές – με προτάσεις προς τους κυνηγούς [αμπελοπουλιών προφανώς] ότι θα διώκονται οι ακτιβιστές – τζαι ας φακκά η Ευρώπη.

Παραπλήσιο προεκλογικό σκάνδαλο τζαι η αποκάλυψη ότι ακόμα και στην υποχώρηση του καθεστώτος: θα δώσουν τελικά, λαλούν για όποιον τους πιστευκει ακόμα, άδεια στον Γενικό Ελεγκτή για έρευνα – μετά τις εκλογές… Ένα προεκλογικό κράτος ενός καθεστώτος διαπλοκής.

Στα θετικά αυτού του πάτου με λάκκο παρακάτω, είχαμε νέες μορφές αντίστασης. Αντιεθνικιστικά πανό εμφανίστηκαν σε απρόσμενους χώρους, ενώ 2 νεαρές εβάλαν τον πήχη της αντίστασης ένα μέτρο πιο ψηλά πια: αντίσταση στους τραμπούκους που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλονται με τις φωνές. Ταυτόχρονα, σε μια άλλη παράλληλη εξέλιξη, οι κάτοικοι της περιοχής που επηρεάζονται από το εργοστάσιο στο Δάλι, μπλοκάραν το εργοστάσιο με αυτοκίνητα..

«Περικυκλώστε τις Πόλεις» ήταν το σύνθημα της Μεγάλης Πορείας στην Κίνα – σαν στρατηγική μικρών κινήσεων που συγκροτούν σταδιακά, ένα παλιρροιακό κύμα..

Από τους θεσμούς όρθιοι στέκονται μέχρι στιγμής μόνο η  Ελεγκτική Υπηρεσία, τζαι μερικές επιτροπές της Βουλής [όπως η Επιτροπή Ελέγχου που εν ιδιαίτερα λειτουργική]…

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ:

Σαν κοινωνία  χρωστούμε σε τούτες τες θκυο κοπέλες, ένα μεγάλο  ευχαριστώ, γιατί τόλμησαν σε ένα περιβάλλον  με ξαπολυτους τραμπούκους, να σταθούν απέναντί τους, ωραίες τζαι μάγκισσες, τζαι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια, τζαι τον πλουραλιστικό πλούτο, της κοινωνίας τζαι της χώρας μας, απέναντι στις μίζερες μειοψηφίες των δειλών που φωνάζουν για να εκφοβίσουν, τζαι άμα το φέρει η ανάγκη κόφκουνται του  βούρου, όπως το 74,  τζαι μετά παίζουν το «μα εγώ εν τζαι..» για τις ευθύνες του εθνικισμού/ρατσισμού τους..

Το βίντεο με τον καημένο τον Μόρφου να θεωρεί ότι ανακάλυψε την τασιηνόπιττα, με την ύπαρξη της λέξης «κορωνοιος» σε καρτούν, ήταν μάλλον θλ

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Το βίντεο με τον καημένο τον Μόρφου να θεωρεί ότι ανακάλυψε την τασιηνόπιττα, με την ύπαρξη της λέξης «κορωνοιος» σε καρτούν, ήταν μάλλον θλιβερή εικόνα.

Ο Μόρφου εν ακούετουν να έσιει την εμπάθεια του αρχιεπίσκοπου ή του Πάφου..

Αντίθετα εδιαν την εικόνα μιας εκπληκτικής αφέλειας. Τζαι καλά ο άνθρωπος στον δικό του κόσμο μπορεί να καρτερά επιβεβαίωση προφητειών..

Έννεν μόνος του παγκόσμια..

Αλλά να σκέφτεσαι ότι τούτος ο απλοϊκός λόγος γίνεται πιστευτός, εν θλιβερό…Η λέξη κορωνοϊός [τζαι οϊ μόνο η λέξη αλλά οι κορωνοΐοί –ως ιοί. Αφού τζιαι ο σαρς κορωνοϊκός ενι] υπήρχε τζαι πριν το 2020, τζαι η χρήση σε ένα καρτούν εν λαλει τίποτε παραπάνω από αδυναμία κατανόησης του πως τεκμηριώνεται κάτι.. Ο απλοικός λόγος συνήθως κάμνει κοπτορπατική – πιάνει ένα γεγονος, το αφαιρεί από το πλαίσιο του, τζαι μετά προσπαθεί να το συνδέσει, σαν δήθεν «τεκμήριο», με ότι ήθελε να φκάλει σαν κήρυγμα.. Άμα αφαιρέσεις το γεγονός ότι η έννοια «κορωνοιός» υπήρχε διότι από το 1980 [λόγω της επέκτασης των ανθρώπων στην φύση – όχι κάποια συνομωσίας] υπάρχουν ανάλογοι ιοι [που περνούν από τα ζωα στον άνθρωπο], τότε η χρήση του όρου δεν είναι παράξενη.. Το κωμικό είναι να θεωρείται κάτι τέτοιο [η ανακάλυψη της χρήσης της λέξης σε καρτούν] σαν τεκμήριο [για δηθεν κατασκευή εκστρατείας/συνομωσίας κοκ] αντί για αυτό που είναι η έκπληξη – ένδειξη άγνοιας. Είναι λες και κάποιος παθαίνει ένα ατύχημα ή αρρωστά τζαι μετά θυμάται ότι πριν χρονια του είπε κάποιος για την αρρώσκεια [σε μια άσχετη κουβέντα] ή για ανάλογο ατύχημα, τζαι στο πανικό του/της αρκέφκει να πιστεύκει ότι το άλλο άτομο είναι προφήτης ή συνωμότης κοκ..

Αυτοί οι μύθοι κάποτε στην παραδοσιακή εποχή [τζαι σε όσους από φοβο για την σημερινή πραγματικότητα προσπαθούν να ζουν αναδρομικά στο παρελθόν] έδιναν ένα είδος αισθήματος ασφάλειας [ότι υπήρχε μια λογική σχέση αιτίας-αποτελέσματος στο σύμπαν]..Σήμερα είναι απλώς μύθοι που δεν στέκουν στην ελάχιστη λογική ανάλυση τεκμηρίων…

Σαν «μέθοδος» η κοπτοραπτική δεν είναι κάτι νέο στον κυπριακό δημόσιο λόγο – αντίθετα μια ολόκληρη σειρά ανοησιών στην πολιτική, από τους απορριπτικούς εθνικιστες, με κλασικό παράδειγμα τον Λ. Μαύρο, αλλά τζαι από νεοφιλελεύθερους ή οπαδούς του σχεδίου Άτσεσον [που το θεωρούν τζαι ..ειρηνευτικό], τα ίδια κάμνουν. Πιάνουν ένα τσιτάτο από κάποιο δημοσίευμα τζαι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η προαποφασισμένη θέση της προπαγάνδας τους τεκμηριώνεται..Τουτη η πρακτικη εν τζαι διαφέρει που την προσπάθεια τον Μόρφου..

Η ιδέα ότι τα τεκμήρια πρέπει να μπαίνουν σε ιστορικό τζαι σημειολογικό πλαίσιο, τζαι να αναλύονται με φόντο την εποχή τους, τζαι όϊ την προπαγάνδα που θέλουν να πουλήσουν, εν κατι που ενεν δυσκολο- απλα ενεν βολικο για οσους θελουν πουλουν φουσκες…

Το θλιβερο με τον Μορφου τζαι τους οπαδους του εν ότι φαινεται να εχουν ταυτιστει με την δικη τους παραπλανηση…

Κωμική επιφυλλίδα σε ένα θλιβερό πλαίσιο κοπτοραπτικής..

Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι…:)

By Δέφτερη Ανάγνωση

Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι…J

Τζαι φυσικά σε έτσι κλίμα, σαν συνοριακός χώρος, εν τζαι γίνεται να αποφεύγαμε ένα αντικατοπτρισμό στο εκκλησιαστικό.

Η Εκκλησία εν έσιει πκιον την κάποτε δύναμη της. Ο νυν αρχιεπίσκοπος την έχει οδηγήσει στην ανυποληψία – άσχετο αν η ανασφάλεια κάμνει πολλούς να συμπεριφέρονταν με μια νεύρωση κωμική [όπως το βίτσιο να στοιβάζουν εικονούες σε γραφεία κοκ] …Η απώλεια των τράπεζων αλλά τζαι η εξάρτηση του αρχιεπίσκοπου από τον Αναστασιάδη θα συνοδεύουν τη εικόνα της Εκκλησίας, καθώς εκκοσμίκευση θα συνεχίσει να υποσκάπτει την πάλαι ποτέ εξουσία της.

Σε τούτο το πλαίσιο, η αντιπαράθεση που ξέσπασε για το ουκρανικό εν ενδιαφέρουσα…Ποιος θα κερδίσει τον πρώτο γύρο στην Σύνοδο στις 23 Νοεμβρίου εν ένα ζήτημα. Το ότι διαμορφώνονται πκιον 2-3 μπλοκ εν πολλά καλό. Στην προηγουμένη κρίση την δεκαετία του 1990, είχαμε τζαι πιστούς εξοργισμένους έξω που την αρχιεπισκοπή – για το θέμα Παγκράτιου…

Ας ελπίσουμε σε ανάλογα ρήγματα..:)

Σπόντες [16 Νοεμβρίου 2020]

By Defteri Anagnosi

 

Η ελπίδα: χιλιάδες τουρκοκύπριοι στους δρόμους ενάντια στις παρεμβάσεις της Άγκυρας. Οι οπαδοί του Τατάρ στην νότια Κύπρο, δημοσιογράφοι τζαι πολιτικάντηδες, αυτοί δηλαδή που λειτουργούν σαν όργανα της Αγκυρας, επιμένουν να προσπαθούν να ξεπλύνουν την ενοχή τους για τα θεάματα που ανέβασαν τον Τατάρ στην εξουσία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ξεπλύνουν την διαπλοκή στην νότια Κύπρο. Διότι η διαπλοκή είναι το alter ego του Τατάρ – τζαι τούτος ανέβηκε στην εξουσία εξαγοράζοντας τζαι ανεμίζοντας τα λεφτά από το εξωτερικό. Είναι για αυτό που η τουρκοκυπριακή κινητοποίηση είναι η συνέχεια των ελληνοκυπριακών κινητοποιήσεων ενάντια στην διαπλοκή… Η διχοτόμηση τζαι η διαπλοκή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως τζαι η αντίσταση στους δρόμους ενάντια τζαι στα δυο. Κάποιοι πουλούν την Κύπρο για καρέκλες τζαι κρυφούς λοαρκασμούς σε τράπεζες, τζαι κάποιοι είναι στους δρόμους σαν η φωνή του μέλλοντος…

 

 

 • Η Μεγάλη Πορεία για επανένωση ξεκίνησε με την αντίσταση στον διαχωρισμό από την δεκαετία του 1950, τζαι που τα τότε επικαλείτουν την κοινή γεωγραφική μοίρα/εμπειρία ενός χώρου που αντιστέκεται στις εισβολές, στις εσωτερικές εθνικιστικές εκκαθαρίσεις τζαι στη λογική των «προστατών» που δήλωναν χωρίς ντροπή από το 1964 «είμαστε εδώ για να τους διαχωρίσουμε» όπως το είπε ο Μπωλ, ο υφυπουργός του Άτσεσον στον Packard..

  Η απάντηση του ποιητή εκ μέρους της ιστορικής μνήμης, του χώρου τζαι κυπριακού πείσματος που επανέρχεται μόνιμα – όπως εφάνηκεν τζαι στην βόρεια Λευκωσία την περασμένη Τρίτη:


  Κ.Π.

  «Δεν είναι η νοσταλγία της εξορίας

  που με γυρνάει κοντά σου αιχμάλωτο της Άνοιξης

  μικρή Αντρολύκου του Χίλια Εννιακόσια Τριανταδύο - τριαντατρία.

  Είν' του νησιού μου η νοσταλγία για τη φιλία

  βλαστών της ίδιας γης,

  που χάλασαν οι Πράσινες Γραμμές - σφήνες του μίσους».


  Τεύκρος Ανθίας. 1965. Κυπριακή Τραγωδία.


  Το 1931, ο Τεύκρος Ανθίας δημοσίευσε την ποιητική συλλογή «Η Δευτέρα Παρουσία», για την οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε τον αφορισμό του. Παράλληλα, ο Ανθίας συνελήφθη από τους Άγγλους λόγω της συμμετοχής του στα Οκτωβριανά και φυλακίστηκε για πέντε μήνες στην Κοντέα. Λίγο αργότερα, το 1932, οδηγήθηκε στην εξορία, στη μακρινή κοινότητα της Ανδρολύκου στη Χερσόνησο Ακάμα.

  Από την πρώτη ημέρα, ο Ανθίας ανέπτυξε μία αδελφική σχέση μαζί με τους Τ/κ κατοίκους της κοινότητας. Κατά τη διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών της δεκαετίας του ’50, ο Ανθίας έφερνε πάντα στο μυαλό του σαν παράδειγμα την Ανδρολύκου. Ο Ανθίας αφιερώνει πρωτοσέλιδο της “Χαραυγής” το 1956 με τίτλο: “Για εσένα γράφω μικρή Ανδρολύκου”, θέλοντας να τονίσει τη συνεργασία Ε/κ και Τ/κ. Αλλά και το 1964, με αφορμή τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας, έγραψε ένα από τα πιο σημαντικά ποιητικά του έργα, “Η κυπριακή τραγωδία”, που περιλάμβανε μέσα και την περίπτωση της Ανδρολύκου, προτάσσοντας την ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων.

 

 

 • Το πιο ωραίο την εβδομάδα που πέρασε ήταν το αδυσώπητο χιούμορ για την απόφαση της κυβέρνησης της διαπλοκής να βάλει σε καραντίνα 2 επαρχίες, τζαι μάλιστα με απειλές της Γιολίτη [που όσο πάει γίνεται όλο και πιο κωμική– προσπαθεί τωρα να μας το παίξει χούντα;] ότι θα κατεβάσει τον στρατό για το «καλό μας».

  Στις αποκαλύψεις των σκανδάλων την σειρά της είχε η κυρία Ρέα, η γενική λογίστρια που οικονομά δεκάδες χιλιάδες κάθε χρόνο για να ελέγχει τα οικονομικά του κράτους – αλλά, τί βολικό, δεν πρόσεξε ότι ο σύζυγος της [άλλος που πουλά ρατσισμό σαν απόπειρα ξεπλύματος] δεν πλήρωνε τις κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων του. Αυτή η κυβέρνηση, τζαι το κλίμα που δημιουργεί σαν διάχυτη άδεια για διαπλοκή, κατάντησε κινούμενο σκάνδαλο..


  https://twitter.com/Athkeiaseros/status/1326980444768919565?fbclid=IwAR3R42KJujZOqp0vVqld0BGn6LNMHaALxQgSRHQtsylWBuDOSod3ovR-ksU

 

 

 • Η κωμικοτραγωδία μιας κυβέρνησης που προσπαθώντας να συγκαλύψει το μεγαλύτερο [πολιτικό, οικονομικό, ποινικό] σκάνδαλο στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, στο οποίο τεκμηριώνεται ο φόβος της για την αλήθεια με την απαγόρευση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας,  σύρνει αυταρχισμό στους δρόμου [τζαι τες θάλασσες] σαν τα στραγάλια… Ένας δικηγόρος πρόεδρος που εμίλαν για την ανάγκη να φορεί ο κόσμος μάσκα χωρίς να φορεί ο ίδιος… so typical..


·           

 • Εικόνες από την συγκέντρωση της Λεμεσού ενάντια στο lockdown της πόλης:

  Η συγκέντρωση είχε ένα αξιοσημείωτο πλήθος – το οποίο όμως δεν ηταν τζαι τοσο παράδοξο αν το βάλει κανείς σε ένα χωρόχρονικο πλαίσιο. Η πλατεία του διοικητηρίου συνήθως είναι γεμάτη κοσμο τέτοια ώρα τα Σάββατο..νεαροκοσμο και όχι μόνο. Αρα ηταν τζαι ένας οικείος χώρος όπου θα μπορούσε να εκφραστεί η διάχυτη δυσφορία που υπήρχε τζαι ανάμεσα στους νέους που βίωναν ξαφνικά και παλιν ένα εγκλεισμό, αλλα τζαι ευρύτερα από κοσμο που βίωνε με την οργή, που εμφανιστηκε ήδη στο ιντερνέτ, την εστίαση του
  lockdown στην Λεμεσό. Υπήρχαν όμως σαφέστατα τζαι άτομα που είχαν ερτει προετοιμασμένοι με κουκούλες…Ηταν τζαι με τούτην την διάσταση ένα ετερόκλητο πλήθος.

  Οι διοργανωτές όπως φάνηκε τζαι από την εξέδρα περιλάμβαναν μια σαφή τάση προς τα δεξιά, με πρώτο τραπέζι στην πίστα τον κ. Λευτέρη Γεωργίου, ηγέτη ενός υποτίθεται «κινήματος» για άστεγους που είναι υπό διερεύνηση για κατάχρηση κοκ, και με προϊστορία από την κερκίδα του δεξιού σωματείου της πόλης. Ταυτόχρονα όμως ένα από τα διαφημιστικά για την συγκέντρωση παρέπεμπε όχι μόνο στον κορωνοϊο αλλα τζαι στην διαφθορά – με σημειολογικές αναφορές στην εικόνα με τα
  cyprus papers του Αλ Τζαζιρα. Τζαι όντως ακουστήκαν τζαι συνθήματα ενάντια στην διαφθορά – τζαι τον «Πρόεδρο και την Βουλή» όπως έγραψε ο onlineφιλελεύθερος…

  Στην πόλη κυκλοφορούσαν ήδη πληροφορίες για 2 πορείες – η μια θα ξεκινούσε υποτίθεται από τον Μόλο [οπού είχαν γίνει τα προηγούμενα επεισόδια με φόντο την πιο ακροδεξιά συμμετοχή]…


  Το πλήθος σε αυτό το πλαίσιο ηταν ετερόκλητο. Ο εθνικός ύμνος του ελληνικού κράτους ηταν μια απόπειρα κωδικοποίησης της συγκέντρωσης προς την συντηρητική/εθνικιστική διάσταση αφού έγινε και νύξη για τη σημερινή κατάσταση της Αμμοχώστου. Παραδόξως [;] όμως μερικά από τα  συνθήματα ηταν σαφώς υιοθετημένα από τον αντιεξουσιαστικο χώρο – να ακουγεται σε μια υποτίθεται συντηρητική εκδήλωση το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» τζαι «πόλεμος στο πόλεμο των αφεντικών»,  έδειχνε τζαι μια υπόγεια διάβρωση του ακροδεξιού πλαισίου του κρατικού ύμνου των Αθηνών από συνθήματα αυτών που καίνε τις ελληνικές σημαίες στην Αθήνα.


  Μια καταγραφή από αυτόπτη μαρτυρα του ετεροκλήτου σκηνικού: Μια οικογένεια ελληνικής καταγωγής, όπως φαινόταν εμφανώς από την προφορά τους, ηταν εκφραστική: ηταν ένα ζευγάρι ελλήνων που κατέβηκαν στην εκδήλωση με τα δυο τους παιδια. Όταν όμως άρχισε ο ελληνικός εθνικός ύμνος, γυρίζει η γυναίκα και λέει στον άντρα  – «Που μπλέξαμε ρέ…πάμε να φύγουμε..»


  Ανάλογα ηταν τζαι αισθήματα αρκετών αλλων που μπορεί να ταυτίστηκαν με την σημειολογία των αναρχικών συνθημάτων αλλα έβλεπαν στην εξέδρα μια συγκαλυμμένη συντηρητική ορχήστρα. Η ομιλία του ατόμου που διαδέχθηκε στην εξέδρα τον κ. Γεωργίου, ηταν ισως εκφραστική: δεν υπήρχε καμία επίκληση στην θρησκευτική ταύτιση [που ηταν ο μηχανισμός αντίδρασης στην Λεμεσό στο
  lockdown της περασμένης άνοιξης]. Τα αρχικά του κρύα «ανέκδοτα» με τον κορωνοϊο που «είχε χρονόμετρο» κλπ ηταν απλοϊκά αναμασήματα που μπορεί και να πήγαζαν από την θρησκοληψία που κάμνει ότι εν καταλάβει πως λειτουργει η επιστημονική διάγνωση. Το πλήθος, όμως, δεν ηταν μονοδιάστατα χωρίς μάσκες.

  Αντίθετα αρκετοί, παρα το ότι ηταν εκεί, φορούσαν μάσκες. Αλλα μαζί με τα μπλα μπλα [σαν υποτίθεται ανέκδοτα για το κορωνοϊο που είχε «χρονόμετρα», «ρολόγια» κοκ] που αποτυγχαναν εμφανώς να προκαλέσουν εστω και λίγο γέλιο στο ακροατήριο, ξεκίνησε με μια αναφορά στην ανάγκη για «τέχνη/θέατρο» [όχι ακριβώς τα ενδιαφέροντα των οπαδών του θεού] τζαι κατέληξε με την ανάγκη για «φλερτ».


  Ηταν ένα ετερόκλητο πλήθος που έκφραζε μια διάχυτη δυσφορία. Υπήρχε τζαι το δόλωμα για διαμαρτυρία ενάντια στην διαφθορά. Αλλα υπήρχε τζαι διαμαρτυρία για ότι εβιωνετουν σαν στοχευμένα μέτρα εναντίον της Λεμεσού. Με τούτην την έννοια υπήρχε τζαι κάτι τοπικιστικό. . Ήταν εμφανώς ενοχλημένος ο κόσμος τούτος για ότι εβιωνε σαν στοχοποίηση της Λεμεσού. Άκουες το στα πηγαδάκια γυρώ γυρώ.


  Κάτι τρίζει στα υπόγεια εκεί που διασταυρώνεται η δυσφορία για τον αυταρχισμό με την συνειδητοποίηση ότι αυτοί που επιβάλουν, είναι ταυτόχρονα αυτοί που θα έπρεπε να είναι υπό διερεύνηση για τα σκάνδαλά των διαβατηρίων.
  Τζαι τούτη η υπόγεια οργή που μεταφράστηκε στην συγκέντρωση του ετεροκλήτου πλήθους, δεν θα εξαφανιστεί.

  Ταυτόχρονα, όπως σωστά, σχολίασε ένας φίλος, αυτή η δυσφορία δεν πρέπει να αφεθεί να χειραγωγείται από καιροσκόπους. Τζαι εκφράζεται που μερικούς τζαι η υποψία ότι υπαρχει πιθανότητα το όλο σκηνικό να ηταν τζαι στημένο για να δικαιολογηθεί η επιβολή. Υπήρχε και η εντύπωση λες και κάποιος από του διοργανωτές δεν ήθελε συνθήματα του είδους «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».


  Αυτό που εκφράζει η δυσφορία, [που πήρε το πλήθος στην πλατεία – πέρα από τις οποιες προκαταλήψεις/κίνητρα των διοργανωτών] είναι η βαθιά απονομιμοποίηση της εξουσίας – τζαι για το ότι δεν διαχειρίστηκε θετικά την προηγουμένη συνεργασία του κόσμου για «το κοινό καλο» την περασμένη άνοιξη - από τα μηδέν κρούσματα βρεθήκαμε σε εκτόξευση τζαι αποφάσεις πια που φαίνονται αυταρχικές από μια εξουσία που εμφανώς ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα, τζαι την συγκάλυψη των παρανομιών/παρατυπιών της.


  Οσο για την αντιπαραθεση-πετροπολεμο κλπ με την αστυνομία μετα – φαίνεται να διαμορφώνεται τζαι ένα κλίμα συγκρουσιακό σε μερικούς χώρους ..που για την ώρα θυμίζει εικόνες εξω από γήπεδα. Τζαι ενδεχομένως η αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο τους οπαδούς του δεξιού σωματείου με τις δεδομένες προκαταλήψεις. Απο ότι ακούγεται τζαι οι οπαδοί του αλλου σωματείου της πόλης έχουν τα δικά τους παράπονα/αντιπαραθέσεις με την δύναμη επιβολής στην πόλη.:)


  https://www.facebook.com/Cyprusmedia.cy/videos/399407384435149

 • Το σκάνδαλο της εφτομάδας σε Ιστορικό συγκριτικό φόντο -  για το οποίο πήρε 4 μέρες τα καθεστωτικά ΜΜΕ να ομολογήσουν ότι το σφαγείο με τα κρούσματα [τζαι τα σκάνδαλα που αποκαλύφτηκαν καθ’ οδόν] ειναι του συζύγου της Γενικής Λογίστριας του κράτους….

  Maria
  Christou

  Μάλιστα.

  Το σφαγείο στο οποίο εργάζονταν οι αιτητες ασυλου που κόλλησαν Κορωνοιο μέσα στα Λεωφορεία ( είπε η Γιολιτη) και που δεν ήξερε το Υπουργείο Εργασίας ότι εργάζονταν παράνομα, ανήκει στον σύζυγο της Γενικής Λογιστριας του Κρατους.

  Εργάζονταν ΠΑΡΆΝΟΜΑ, επειδή πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα, σημαίνει εργάζονταν ΧΏΡΙΣ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ.

  Αρα.

  Ο Σύζυγος της Γενικής Λογιστριας ΕΊΧΕ Παράνομα ΔΟΎΛΟΥΣ στη δουλεψη του.

  Επιπλέον ο ίδιος σύζυγος, έχει ιδιόκτητες "κατοικίες" - ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ - όπου διεμεναν με ενοίκιο οι Δούλοι.

  Είναι ξεκάθαρο ότι φταίνε οι Δούλοι!

  Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι Σύλλογος Μαφιόζων.

  Είναι ο ίδιος Σύλλογος Μαφιόζων που μας επιτηρει με Στράτο, αυτό το λεπτό που μιλούμε.

 

 

 • Λιξιόν: κυπριακή έκφραση η οποία παραπέμπει στην έννοια του/της αχόρταγου, του ατόμου που προσπαθεί μονίμως να αρπάξει κάτι από τους γύρω του, να συσσωρεύει για να την νεύρωση της συσσώρευσης, όπως ο πονιστηκωμενος/η τρώει μέχρι σκασμού σε βαθμό που δεν μπορεί πια να χωνέψει, αλλά επιμένει να μπουκώνει. Ψυχαναλυτικά ενδέχεται να έχει να κάμει με το πρωκτικό στάδιο. Στην κυπριακή ποίηση παραμένει παροιμιώδης η καταδίκη του λίξη από τον Δ. Λιπερτη στο ποίημα «η Αρκοντιά»:

  «Αρκόντηνε θέμι πολλά…

  -Μμα για την αθθρωπκιά του

  Είπεν κανένας τίποτε; Ανοίξαν στόμα γυιε μου;

  Θεεμου, καψε τζι’ αφησε να μεν τον δω ποττε μου

  Τον ππίσην, τον λιμάντερον, τούντο το κακόν κακκάτιν

  Που πάντα πάνω στο δικό του αλλού έσιει αμμάτιν.»

 

 

 • Σήμερα η Κύπρος είναι αντιμέτωπη με 3 ίσης σημασίας, διαφορετικής χρονικής διάρκειας, αλλά αλληλοδιαπλεκόμενα [με κοινές αιτίες] προβλήματα: την πανδημία, το κυπριακό τζαι την διαπλοκή:
  Η πανδημία σε κάποια φάση θα τελειώσει, το κυπριακό [στην παρούσα του μορφή πάει πίσω στο 74 [ή τζαι στο 64 για τους τουρκοκύπριους].
  Η διαπλοκή έσιει ιστορικές ρίζες όπως το κυπριακό, αλλά τούτην την περίοδο φαίνεται να έσιει γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παράταση του κυπριακού σε βάρος των κυπρίων τζαι των 2 κοινοτήτων, τζαι στην επιστροφή της πανδημίας με πολλαπλάσια χειρότερο τρόπο μετά τον έλεγχο της την περασμένη άνοιξη.

  Ο έλεγχος της διαπλοκής πλέον είναι προϋπόθεση για όλα τα άλλα…

 

 

 • «Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο  ενίσχυσης της λογοδοσίας και διαφάνειας» Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

  Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον Δείκτη Διαφθοράς «Μετά το 2013, η βαθμολογία της Κύπρου πέφτει συνεχώς και έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που εκδίδεται ο δείκτης αυτός για την Κύπρο… Πλήρης κατολίσθηση.» Τζαι τα φερέφωνα, τζαι όσοι αφελείς τους απέμειναν σαν οπαδοί/αναγνώστες/τριες κοκ, τα είχαν με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως τα σκυλάκια του Παβλόφ που αντιδρούσαν ρυθμισμένα σε ένα ήχο, χωρίς πια να βλέπουν την πραγματικότητα μπροστά τους.

  Κατηγορούσαν τον αγγελιαφόρο – για να ξεπλύνουν την πιο διαπλεκόμενη διακυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τζαι όταν το σκάνδαλο εμφανιστηκε τζαι σαν τηλεοπτικό θέαμα, έμειναν άφωνοι μπροστά στην προσπάθεια της διαπλοκής να εμποδίσει την έρευνα – τζαι στις προσπάθειες της να μετατοπίσει την εστίαση του δημόσιου λόγου, διορίζοντας ημέτερους εμπλεκομένους για αποφύγει την πραγματική έρευνα. Αυτό είναι ένα «Δεν ξεχνώ» αντίστοιχο με εκείνο για το 74 – «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την εισβολή όπως «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την Κυπριακή Δημοκρατία στην ανυποληψία για ιδιοτελή μικροπρεπή συμφέροντα.

Η διαφθορά στην Κύπρο την εποχή του καθεστώτος  Αναστασιάδη- ο έλεγχος της διαπλοκής/διαφθοράς μετα το 2013 παθαίνει «κατολίσθηση»..

 

 

 

 • Η διαπλοκή, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, η κυρία Ρέα, το κυπριακό, η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τζαι επιστροφή του κορωνοϊου..

  Η επιστροφή σε χειρότερη εκδοχή της κρίσης του κορωνοϊού [με τις εφημεριδες να γραφουν οτι το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 3.8% με 11 νεκρούς σε 48 ώρες – με τα νοσοκομεία σε κατάσταση αδυναμίας να ανταπεξέλθουν κοκ] από 0 κρούσματα στις αρχές του καλοκαιριού, είναι αποτέλεσμα της τραγικά κακής διαχείρισης του ανοίγματος των αεροδρομίων για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα αντί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με φόντο τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας τζαι της κοινωνίας.


  Το κυπριακό διολισθαίνει προς τον ρεαλιστικό πια κίνδυνο της διχοτόμησης, μετά την στάση της κυβέρνησης πριν τζαι μετά το Κραν Μοντανά της οποίας ο εμφανής στόχος αποδείχτηκε ότι ήταν η υπονόμευση των δυναμικών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για λύση – με την διαπλοκή σαν αιτία στο φόντο αυτών που μαθαίνουμε τωρά για τα εκατομμύρια που έκαναν μερικοί από το εμπόριο διαβατηρίων. Παράτυπα τζαι παράνομα αν κρίνει κάνεις από το αποκαλυπτικό τους άγχος για παρεμπόδιση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή. Και πάλι η ημετεροκρατία οδηγεί στην διεύρυνση της τραγωδίας που έφερε η άλλη, ανάλογη ιδιοτέλεια, της ακροδεξιάς τον Ιούλη του 74, όταν πουλήσαν την Κύπρο με την φαντασίωση των καρεκλών που θα τους πρόσφερε η χούντα. Τωρά χάνεται τζαι το Βαρώσι.


  Η διάχυση της διαπλοκής όπως δείχνει η αποκάλυψη σκανδάλων είναι πια σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση – αυτήν την εβδομάδα είχαμε τις αποκαλύψεις για τα οικογενειακά συμφέροντα της κυρίας Ρέας Γεωργίου, γενικής λογίστριας του κράτους που φαίνεται ενδιαφερόταν κάπως περισσότερο για τα ημέτερα/οικογενειακά της συμφέροντα παρά για τα δημόσια οικονομικά.


  Η διαπλοκή/ημετεροκρατία τζαι το κυπριακό/κίνδυνος διχοτόμησης [προσάρτησης της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία] είναι αλληλένδετα πια όπως η ανάγκη Εκδημοκρατισμού τζαι Επανένωσης.


  Θα τα καταφέρουμε.

 

 

 • Για τα τεκμήρια του ποιοί εφτιαξαν, διαχειρίζονταν αποκλειστικά, τζαι ξέπλυναν το σκάνδαλο των διαβατηρίων - ή οι «καλοπροαίρετοι συναγερμικοί» που ξέχασαν να μιλήσουν όταν έπρεπε -  τζαι που φώναζουν, μερικές φορές, για να συγκαλύψουν την εξουσία που τους δόθηκε.. Για να αθθυμούμαστε, δηλαδή, πως άτομα που κάποτε [πριν την καρέκλα] μπορεί τζαι να διαμαρτύρονταν για την διαπλοκή, ξαφνικά [με την καρέκλα] έγιναν κήρυκες της συγκάλυψης… [που αντιστοιχεί βεβαια τζαι για την σιωπή μερικών που φώναζαν για το κυπριακό, αλλά μετά το Κραν Μοντανά, ξέχασαν να μιλούν.. :)

  Όλοι κάνουν λάθη. Αλλά να βγάζει κάποια/ος τζαι κήρυγμα από γυάλινο σπίτι μπροστά από το θρυμματισμένο καθρέφτη της αυτοεικόνας του/της, εν τζαι νάκκον αστείο…
  :)

  Αποσπάσματα από τα πρακτικά της συνεδρίας της Βουλής το περασμένο καλοκαίρι όπου αντί να περιοριστουν τα παραθυράκια διαπλοκής, μερικοι τα άνοιξαν διάπλατα… για όσους θέλουν να ξεχνούν ή να κάμνουν ότι εν αθθυμούνται ότι ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα της κυβέρνησης… που διαμόρφωσε, τζαι διαχειριζόταν αποκλειστικά, το πρόγραμμα-σκάνδαλο τζαι  υπέγραφε τα διαβατήρια με εσωτερικούς μηχανισμούς επιτάχυνσης, χατηρκών κοκ για τα διαβατήρια των σκανδαλων…


  «Η Ελένη Μαύρου, πρόεδρος της Επιτροπής, θύμωσε τόσο πολύ που πλησίασε τον Αβέρωφ Νεοφύτου και του είπε κάτι βαρύ. Έναν πολύ προσβλητικό χαρακτηρισμό, από αυτούς που δεν λέγονται δημόσια στις κομματικές αντιπαραθέσεις. Εκείνος αντέδρασε ψύχραιμα, απαντώντας ότι «δεν είναι προσωπικό το θέμα». Και βεβαίως δεν ήταν προσωπικό το θέμα. Ήταν ηθικό, ήταν θεσμικό, ήταν βαθιά πολιτικό και δεν τιμούσε ούτε τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά ούτε και το Δημοκρατικό Κόμμα.


  «Κάποιες από τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί τώρα, τελευταία στιγμή, έχω την εντύπωση ότι προστατεύουν την αρπαχτή. Όχι τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τη σοβαρότητα στην εφαρμογή του σχεδίου», είχε δηλώσει τότε η Ελένη Μαύρου. Για να της απαντήσει η Ξένια Κωνσταντίνου ότι: «Οι πλείστες τροπολογίες τις οποίες έχουμε υποβάλει εδώ και δύο ημέρες, επαναφέρουν ουσιαστικά το κείμενο του αρχικού νομοσχεδίου. Οπότε δεν δικαιολογείται καμία έκπληξη». Καμία απολύτως έκπληξη! Αυτό επέβαλλε η κομματική νομιμοφροσύνη στη νέα βουλευτή να πει, κι έπειτα κάποιοι απορούν γιατί ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στις εκλογές, εκτοξεύοντας την αποχή στα ύψη.»


  Να θυμίσουμε ότι οι τροπολογίες του ΔΗΣΥ είχαν σαν στόχο να μείνει η επένδυση σε διαμερίσματα αντί να υπάρχει επιλογή για ευρύτερες επενδύσεις στην οικονομία [εξυπηρετώντας και το επάγγελμα του γαμπρού του προέδρου] αλλά τζαι το να μπορούν οι «επενδυτές» να φέρνουν δωρεάν την φαμίλια – συγκαλύπτοντάς έτσι τις ενδεχομένως
  under the table συμφωνίες και παλιν του συναγερμικου κυκλωματος της εξουσιας…

  https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1050425?fbclid=IwAR33XX4-8F1vvv723lzRqzfrseztbbWjOIn5JJ4yzR6vQv0YEeJYqgSbocU

 

 

 

 • Ένα κατ’ αρχήν σχόλιο για την ήττα των Αρμενίων στην διαμάχη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Στον σημερινό μεταβατικό κόσμο μετρά η διεθνής αναγνώριση αλλά τζαι η γεωπολιτική ισορροπία.

  Οι Αρμένιοι παρά την προσπάθεια τζαι την διεθνή κινητοποίηση έχασαν ξεκάθαρα. Τζαι η τελική συμφωνία έσωσε τουλάχιστον την αρμένικη αυτοκυβέρνηση σε μέρος του Καραμπάχ. Η ήττα δεν είχε να κάμει με την προσπάθεια. Όπως το έθεσε με εξαιρετική σαφήνεια ο Βασίλης Ραφαηλίδης για τον ελληνικό εμφύλιο: «Στον πόλεμο δεν κερδίζουν οι ήρωες. Νικούν αυτοί που έχουν τα όπλα.»

  Το Αζερμπαϊτζάν είχε την στήριξη της Τουρκίας, η οποία μετά την επιτυχία της να σταματήσει τζαι να ανατρέψει την προέλαση του Χαφτάρ στην Λιβύη, καταγράφει τώρα μια ακόμα νίκη στο νέο της ρόλο σαν περιφερειακή μεγάλη δύναμη. Πολιτικά οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ είχαν ένα ξεκάθαρο γεωπολιτικό μειονέκτημα. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τότε που διαλυόταν η ΕΣΣΔ, δεν έτυχε διεθνούς αναγνώρισης.

  Έτσι όταν το Αζερμπαϊτζάν [με στρατιωτική ενίσχυση και αυτοπεποίθηση] εξέλυσε την επίθεση του, ήταν δύσκολο σε μια εποχή η οποία οδεύει πια στο πολύ-πολικό σύστημα [με την Τουρκία σαν μεγάλη δύναμη στην Ασία αλλά και στην Μέση Ανατολή] να στηριχθεί [νομικα τζαι πολιτικα] το Ναγκόρνο Καραμπάχ από καποιο διεθνη παικτη με φοντο τις τασεις αποσκιρτησης σε διαφορες χωρες/περιοχες. Είναι μια αποσκιρτήσα περιοχή, μη αναγνωρισμένη, τζαι γεωγραφικά στο εσωτερικό του Αζερμπαϊτζάν.

  Γεωπολιτικά τζαι στρατιωτικά ήταν σε αδύναμη θέση τζαι όντως όσο συνεχιζόταν πόλεμος η ολική ήττα ήταν αναπόφευκτη. Έτσι το Αζερμπαϊτζάν συνέχισε τις επιθέσεις παρα τις υποτιθέμενες εκεχειρίες μέχρι την αναγνώριση της νίκης του. Η τελική εμφάνιση της Ρωσίας σαν διαμεσολαβητή που έστειλε ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ουσιαστικά έσωσε ότι μπορούσε να σωθεί – απέτρεψε την πλήρη κατάληψη του θυλάκα. Και ανέδειξε την δυνατότητα/ικανότητα της Ρωσίας να λειτουργει σαν εγγυητής στην περιοχή – και να συναντώνται το τουρκικό με το ρωσικό κράτος για συμβιβασμούς [υπενθυμίζεται ότι αρχικά η θέση της Τουρκίας ηταν η πλήρης «ανακατάληψη» της περιοχής]..


  Για την Κύπρο τα συγκριτικά  δεδομένα είναι σαφή.

1.    Η ύπαρξη διεθνούς αναγνώρισης τζαι δύναμης του ΟΗΕ στο νησί είναι η μόνη ασφάλεια για τους κύπριους τζαι των 2 κοινοτήτων με δεδομένο ότι η περιοχή βρίσκεται στην γεωπολιτική ακτίνα του τουρκικού κράτους. Η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας επι Αναστασιάδη [με τις κωμικές φανφάρες για τριμερείς, τάχα μου, συμμαχίες, την υιοθέτηση μονομερών στάσεων ότι οι Τ/Κ δεν δικαιούνται πολιτική ισότητα για το φυσικό αέριο κοκ], τζαι αντιπαράθεσης με τον ΟΗΕ,  φέρνουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα όρια του ευάλωτου πια.

2.    Ταυτόχρονα οι ψευτομαγκιές του εθνικισμού οδηγουν, ήδη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τούρκικού κράτους – όπως έκαναν τα ακροδεξιά όργανα με τα καραγκιοζιλίκια [σε αναμετάδοση Σίγμα] στο οδόφραγμα της Δερύνειας πριν τις τουρκοκυπριακές εκλογές.

 

 

 • Η κυρία Ρέα Γεωργίου, η γενική λογίστρια, είναι σύζυγος του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σφαγείου το οποίο μετατράπηκε σε βιομηχανία διάχυσης του κορωνοϊου τζαι έτσι αποκαλύφθηκε ότι τελικά ο σύζυγος της λογίστριας μας δεν πλήρωνε τις κοινωνικές ασφαλίσεις ως όφειλε.
  Τζαι το γραφείο της λογίστριας φαίνεται ότι ενδιαφερόταν περισσότερο να μην κατασχεθεί οικογενειακό ποσό [λόγω παρατυπιών του συζύγου της] παρά για τα οικονομικά της Δημοκρατίας
  .

  Η κυρία ούτε καν φαίνεται να σκέφτηκε να απέχει από τα καθήκοντα της σαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να γίνει σχετική έρευνα. Όταν έγινε προσπάθεια έρευνας, την ξέπλυνε φαίνεται καποιος «ερευνητης» απο το υπουργείο του ..Χάρη Γεωργιάδη. Για να έχουμε εικόνα των δικτύων..:)

 

·          

 • Τα δεδομένα τα σκανδάλου της κ. Λογίστριας το 2017..

  Αφού η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ [με τον Χάσικο που εξαφανίστηκε τωρά - εν μιλά ούτε ο ίδιος, ούτε η εφημερίδα του για το θεμα] έκλεισε άρον άρον το κρατικό σφαγείο, ο σύζυγος της κ. Λογίστριας, βρέθηκε να στήνει ιδιωτικό σφαγείο. Ας πούμε ότι τυχαία συμβαίνουν αυτά. Και καταθέτει ένα ποσό 54,000 ευρώ σαν εγγύηση. Ο χρόνος περνά και ο σύζυγος δεν τηρεί τους όρους. Οι κρατικές υπηρεσίες ζητούν να κατασχεθεί το ποσό λόγω αθέτησης δεσμεύσεων. Στα πολλά αποφασίζεται η κατάσχεση του ποσού και το ποσό κατατίθεται στον λογαριασμό της Δημοκρατίας. Ο σύζυγος καταφέρνει να πάρει απόφαση δικαστηρίου για μια ακόμα αναστολή. Οπότε θα ανέμενε κανείς ότι ο δικηγόρος του ή ο ίδιος θα έτρεχαν οπου αρμοζει για να ακυρώσουν την κατάσχεση του ποσού. Αλλά εδώ αρχίζει η αποκάλυψη της κωμωδίας.


  Εντελώς παράδοξα αυτόν τον ρόλο τον αναλαμβάνει υπάλληλος της συζύγου του ιδιοκτήτη του σφαγείου. Και όταν ο Κώστας Κληρίδης [για τον οποίο φυσικά είχε τώρα και προσωπικό/ιδιοτελή λόγο να θέλει να υπονομευσει η καλή μας Λογίστρια] ζητά να γίνει έρευνα, αναλαμβάνει ένα αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών. Του υπουργείου του Χάρη Γεωργιάδη δηλαδή. Του κυρίου που διόρισε τον Χατζηγιαννη για τον οποίο μάθαμε τον ημετεροκρατικό τρόπο που διαχειριζόταν τον Συνεργατισμού από την έρευνα Αρέστη. Και ο οποίος ήταν υπό διερεύνηση στην προηγουμένη τράπεζα όπου εργαζόταν – για παρατυπίες την εποχή του κουρέματος. Αλλά διορίστηκε γιατί ήταν συμμαθητής /ημέτερος του Χάρη.

  Έτσι λειτουργούσε ο Χάρης λοιπόν. Ο ερευνών λειτουργός, του υπουργείου του Χάρη, ξεπλένει τον υπάλληλο της κυρίας Ρέας – για να επανελθουμε στην υποθεση της Λογιστριας. Ο υπαλληλος φυσικά αρνήθηκε ότι έκανε ότι έκανε για το συμφέρον της οικογένειας της προϊσταμένης του. Έτσι μείναμε με ένα υπάλληλο που έδινε οδηγίες [και μάλιστα «λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου» όπως κατέγραψε η έρευνα - άψε σβήσε ενημέρωση δηλαδή] στις κτηνιατρικές υπηρεσίες να ακυρώσουν την κατάσχεση του ποσού. Πως ήξερε για το θέμα [και μάλιστα «λίγη ώρα» μετά την απόφαση του δικαστηρίου], με ποια κίνητρα παρέμβαινε σε τράπεζα για να αποσύρει χρήματα από το δημόσιο, είναι από τα ενδιαφέροντα ερωτήματα της υπόθεσης. Ο υπάλληλος όμως πήρε και προαγωγή από την σύζυγο του κυρίου που πήρε τα λεφτά του πίσω, [τα έχασε μετά στο δικαστήριο αλλά τα είχε ανάγκη φαίνεται εκείνη την μέρα.. :)] μέσω του γραφείου της συζύγου.


  Όπως, ας πούμε, ο Χατζηγιάννης, φίλος τζαι συμμαθητής του Χάρη είναι υπό διερεύνηση για το τι έκανε την κλειστή περίοδο του κουρέματος τζι ο συμμαθητής υπουργός τον πιάνει από την διερεύνηση τζαι του δίνει «προαγωγή» σε επικεφαλής τράπεζας – την οποία οδηγεί στην διάλυση. Με ημέτερα συμφέροντα όμως και πάλι στο
  background.

  Έτσι φαίνεται να λειτουργεί το καθεστώς. Ο φίλος, ο υπάλληλος η προϊστάμενη , οι συμμαθητές… Συναγερμός ημετεροκρατίας…

 

 

 • Για να ξέρουμε γιατί μερικοί ήθελαν τζαι θέλουν να ξεφορτωθούν τον Γενικό Ελεγκτή, όπως εκάμαν με την εντιμότητα του Κώστα Κληρίδη το περασμένο καλοτζαίρι:

  «Οι υποψίες για εμπλοκή της ίδιας της γενικής λογίστριας στην εν λόγω υπόθεση προέκυψαν
   όταν την ίδια ημέρα, στις 12/9/2017 και λίγη ώρα μετά που εκδόθηκε το διάταγμα του Δικαστηρίου, ανώτερος λειτουργός από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας επικοινώνησε με το Λογιστήριο του Υπουργείου Γεωργίας με το αίτημα να ζητήσουν πάραυτα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από την τράπεζα την απόσυρση της επιταγής για να μην εξαργυρωθεί στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Σύμφωνα, πάντα, με την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όντως την ίδια ημέρα έσπευσε λειτουργός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην τράπεζα και ακύρωσε την επιταγή. Οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας υποψιάστηκαν την εμπλοκή της γενικής λογίστριας στην υπόθεση, διότι
   ουδείς από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες είχε ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο για την έκδοση του δικαστικού διατάγματος. Αυτός που προφανώς ενημέρωσε τη γενική λογίστρια ήταν ο σύζυγός της.

  Δεν έγινε γνωστή η κατάληξη της έρευνας. Πάντως, ο εν λόγω ανώτερος υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου έλαβε, πρόσφατα, προαγωγή στην Κλ. Α14, όπως λέχθηκε χθες στη Βουλή.»


  https://politis.com.cy/politis-news/kypros/akros-ektetheimeni-i-geniki-logistria/?fbclid=IwAR2aphSKR6bwDdzky4lOkvjeKdcxjL-EOjQlewZQjLtTB2UFxLqs7J4JsEE

 

 

 • Η καλή μας Λογίστρια, λοιπόν, που ειχε άποψη και για το πότε επρεπε να αφυπηρετήσει ο γενικός εισαγγελέας [για να εξυπηρετηθούν – εκ των φαινόμενων- τα συμφέροντα/ενδιαφέροντα της κυβέρνησης] αλλά δεν ήξερε η καημένη [τάχα μου] για τα οικονομικά του συζύγου οικογένειας της [αλλά το γραφείο της έτρεξε να ανακαλέσει κατάσχεση ποσού από τον σύζυγο της – λες και το γραφείο της ενδιαφερόταν περισσότερο για τα συμφέροντα του συζύγου αντί για αυτό που την πληρώνουμε - τα δημόσια οικονομικά]..
  Τζαι ακόμα να παραιτηθεί…


  Για να θυμόμαστε ποια είναι η κυρία Ρέα με βαση τις δημοσιες παρεμβασεις της… είναι η κυρία η οποία εμφανίστηκε να έχει και άποψη πότε θα αφυπηρετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα από πότε μια λογίστρια έχει άποψη πότε θα ολοκληρώσει την θητεία ενας Γενικός εισαγγελέας, αφού δεν υπήρχε οικονομικη διεκδίκηση/ζήτημα ήταν ενδιαφέρον σύμπτωμα. Εξυπηρέτησης κάποιων; Βοήθεια σε ξέπλυμα; Άμα βάλει κανείς τα δεδομένα σε πλαίσιο τότε το σκηνικό αρχίζει να αποκτά μορφή – και καθαρίζει κάπως η εικόνα.


  Το ότι τώρα αποκαλύφθηκε ότι έρχεται και αυτή από οικογένεια που στοίβαζε κέρδη κλείνοντας τα μάτια στα εν δυνάμει οικονομικά σκάνδαλα της οικογένειας της, γιατί να μας εκπλήσει;..Το σκηνικό έχει σαν σύμβολο τον Αναστασιάδη. Ο οποίος, όπως φαίνεται, την ίδια εποχή [που ασκουσαν πιεση για αφυπηρετση του Κωστα Κληριδη], καθόταν σε αναμμένα καρβουνά αναμένοντας το βίντεο του Αλ Τζαζίρα. Ήξεραν ότι ερχόταν. Τζαι όπως τρέμουν τώρα τον Γενικό Ελεγκτή [γιατί δεν μπορούν να τον ελεγξουν] έτρεμαν τότε τζαι τον  Γενικό Εισαγγελέα. Μπορεί να ήταν λοιπόν βολική η κ. Ρέα όπως μπορεί να ηταν τζαι ο υπάλληλος της για τις 54.000 του συζυγούς της το 2017.


  https://dialogos.com.cy/paremvasi-genikis-logistrias-analamvanei-kathikonta-o-neos-ge-apo-ti-mera-diorismoy/?fbclid=IwAR3DtkUrhXlCtoyzCvCnvE2myyWQyR2jhVDkqnJK6esClyR0PnldZeeQCzc

 

 

 • Για να έχουμε, λοιπόν, συνολική  εικόνα τι εξυπηρετούσε τζήνο το σιασάρισμα να αποχωρήσει άρον άρον ο Γενικός Εισαγγελέας: ήξεραν ήδη για το βίντεο του Αλ Τζαζίρα τζαι κάποιοι ήταν αγχωμένοι να φύγει ο Κώστας Κληρίδης μπας και προλάβαινε την προβολή του βίντεο τζαι άνοιγε την πόρτα, όπως θα έκανε σαν έντιμος αξιωματούχος, στον τρόμο τους – την ανεξάρτητη έρευνα.

  «Εμείς, ως Νομική Υπηρεσία ή Γενικός Εισαγγελέας, δεν ρωτηθήκαμε, ούτε μας ζήτησε κανένας να δώσουμε οδηγίες για αστυνομική διερεύνηση διαρροών», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η έρευνα της Αστυνομίας για τις διαρροές ξεκίνησε όταν ο ίδιος βρισκόταν ακόμη στη Νομική Υπηρεσία.


  Όπως έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, η Αστυνομία διερευνά από τις 3 Ιουνίου 2020 τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέρρευσαν τα έγγραφα που αφορούν στις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο
  Al Jazeera

  https://www.kathimerini.com.cy/gr/politiki/kliridis-den-rotithikame-gia-to-thema-tis-diarrois-eggrafon-sto-al-jazeera?fbclid=IwAR3fi3YR4SvINtNEBi29pJozeViZlmHF67iNOHdXF1Y7VdDplfX-8-1SSf8


  Τα γεγονοτα:
  Οι δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα είχαν ειδοποιήσει τους εμπλεκομένους στο βίντεο ότι θα το προβάλαν τζαι έτσι τεκμηριωμένα από τον Ιούνιο του 2020 η αστυνομία [χωρίς όμως να πληροφορήσουν τον Γενικό Εισαγγελέα -  αρά ήθελαν οπωσδήποτε να τον αποφύγουν/αποκλείσουν, τζαι η απόκρυψή της αστυνομικής έρευνας είναι ξεκάθαρο τεκμηριο για αυτήν την πρόθεση].


  Ηξεραν – τζαι προφανώς ήξερε τζαι ο κατ’ εξοχήν εμπλεκόμενος με οικογενειακό δικηγορικό γραφείο τζαι γαμπρό
  developer, ο Αναστασιάδης, που υπογράφει τα διαβατήρια. Αν, λοιπόν, έμενε ο Κ. Κληρίδης στην θέση του για άλλο ένα μηνα, τζαι αν προβαλλόταν τότε το βίντεο, θα μπορούσε ο κ. Κληρίδης με την εντιμότητα του, να  διατάξει να αφεθεί να συνεχιστεί η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή, ή ακόμα χειρότερα για το προεδρικό, και να συγκροτήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησης όπως έκαμε με τον Συνεργατισμό ή την υποθεση Ρίκκου. Αυτό μάλλον ήταν που προκάλεσε τον πανικό στο προεδρικό.

  Τζαι έτσι, για να θυμίζουμε τα γεγονότα, ξαφνικά ο Πολιτης τζαι η κυρία Ρέα Γεωργίου, αμολήθηκαν να επιμένουν να αφυπηρετήσει πιο γρήγορα ο Κώστας Κληρίδης παρά την δηλωμένη πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να προετοιμάσει μια ομαλη διαδοχή – χωρίς να διεκδικεί οποιαδήποτε επιπλεον οικονομικά οφελήματα.


  Φαινεται ότι για αυτούς που έτρεμαν την πιθανότητα έρευνας ο Κώστας Κληρίδης, έπρεπε να φύγει για να διοριστούν οι εμπλεκόμενοι με τα διαβατήρια υπουργοί, τζαι να μπλοκαριστεί η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή.


  Είδατε που τελικά έχουν νόημα τα φαινομενικά παράδοξα σκηνικά [ο Καλατζής τζαι η κ. Ρέα ας πούμε, μα κτυπιούνται να φύγει πιο γρήγορα ο Γενικός Εισαγγελέας];
  Θυμίζουμε ότι τέως Γενικός Εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες από τις 3 Ιουνίου του 2020 ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί. Το άγχος μερικών προφανώς τους έκανε να στήνουν θεάματα για να απαλλαγούν από την εντιμότητα του κ. Κληρίδη..

 

 

 • Τζαι πολλά σωστά το έθεσαν οι Ενεργοί Πολίτες για την κυρία Ρέα:

  Alexei
  Voloboev
  , ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
  Απαιτούμε να τεθεί σε διαθεσιμότητα η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, μέχρι να ολοκληρωθεί (αν ποτέ αρχίσει) η πειθαρχική έρευνα.
  Η κυρία Γεωργίου αμείβεται με 123 881 ευρώ ετησίως, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους, όχι της εταιρείας του συζύγου της.

 

 

 • Ώστε πληρώνουμε 123, 881 ευρώ ετησίως την κυρία Ρέα που δεν ξέρει, τάχα μου, για τις παρατυπίες του συζύγου της [τα εισοδήματα δεν είναι οικογενειακά; Ζουν χωριστά με τον σύζυγο της;]  - και δεν φαίνεται να ενδιαφέροταν για τα εισοδήματα του κράτους που δεν πληρώνει ο σύζυγος…

  Ενδιαφέρουσα  λογίστρια έχουμε..
  Τζαι από ότι μάθαμε παρέμβηκε για να αποσυρθεί κατάσχεση επιταγής του συζύγου της… Ο υπάλληλος της μάλλον ενδιαφερόταν περισσότερο να βοηθήσει τα οικογενειακά οικονομικά της λογίστριας αντί τα οικονομικά του κράτους… Ενδιαφέρον γραφείο έχουν εκεί στο Λογιστήριο – είναι σίγουρο ότι καταλάβουν σε ποιους οφείλουν νομιμοφροσύνη; Στο δημόσιο ας πούμε αντί στην οικογένεια της προϊσταμένης; Ο Υπάλληλος πάντως πήρε προαγωγή. Τα ατομικά συμφέροντα φαίνονται να εξυπηρετούνται καλά σε εκείνο το γραφείο…

  Κοίτα να δεις με τι ασχολείται η λογίστρια του κράτους με τέτοια αμοιβή – 123, 881 ευρώ…
  Γιατί να είναι παράξενο που το άλλο νούμερο της κυβέρνησης, η κ. Γιολίτη θέλει να φκάλει τζαι τον στρατό στους δρόμους; Πολλύς πανικός μυρίζει σε μερικούς παντως :)

·          

 

 • Τζαι ο Χάσικος εν θα κάμει καμίαν δήλωση για το σφαγείο συνέπεια των έργων τζαι ημερών του; Διότι επί ημερών του ξεκίνησε αυτό το διαρκές σκάνδαλο με το ιδιωτικό σφαγείο της οικογένειας της Λογίστριας αλλά τζαι αλλα διάφορα χαριτωμένα – της εποχής/καθεστώτος της διαπλοκής – όπου, όπως γράφηκε τωρά, ιδιωτικά συμφέροντα «που έφταναν μέχρι τα κρατικά δώματα» οδήγησαν στο να αφεθεί να λεηλατηθεί το κρατικό σφαγείο Κοφίνου για να έχουν ελεύθερο πεδίο να φτιάξουν μερικοί δικό τους ιδιωτικό ολιγοπώλιο με χαμηλό κόστος τζαι αυξημένα ιδιωτικά κέρδη – που μας έφεραν στο σφαγείο της οικογένειας της κ. Ρέας…

  «Όταν τον Οκτώβριο του 2013 υπό τις διαμαρτυρίες συντεχνιών, εργαζομένων, αλλα και κάποιων εκ των πολιτικών, έκλεινε το σφαγείο Κοφίνου για να παραδώσει πλέον αμαχητί όλο το πεδίο του τομέα της σφαγής ζώων σε ιδιωτικά σφαγεία, κανένας δεν υπολόγισε την εξέλιξη. Δηλαδή ότι μια υποδομή που λειτουργούσε άψογα, και ηταν σύγχρονη, θα παραδιδόταν σε ένα όργιο λεηλασίας. Και σε επτά χρόνια από τότε θα είχε καταστραφεί εθνικός πλούτος αξίας πέραν των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, ώστε το ημικρατικά σφαγείο να εξαφανιστεί, να μην δύναται να επανέλθει σε λειτουργία πλέον.


  Παράλληλα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο σχεδιασμός για την τύχη του περιλάμβανε ότι με διευθετήσεις που θα γίνονταν μεσω της Αρχής Κρατικών Επιχορηγήσεων, το εργοστάσιο θα πωλειτο η θα ενοικιαζόταν σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη για να συνεχίσει να λειτουργει. Ωστόσο, αναφέρουν γνώστες των χειρισμών που έγιναν τότε, παρενεβησαν ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, με πλάτες που εκτείνονταν μεχρι τα κρατικά δώματα, και εξουδετέρωσαν τις προσπάθειες της Αρχής Κρατικών Επιχορηγήσεων.


  Οικονομικά συμφέροντα που ενδιαφερονταν να δραστηριοποιηθούν στο τομέα παραγωγής κρέατος, αλλα ταυτόχρονα να μην επενδύσουν σε μια σχετικά ακριβή υποδομή όπως ηταν το Σφαγείο Κοφίνου.»


  Π. Βασίλα, Μεθόδευσαν τη λεηλασία του σφαγείου Κοφίνου, Φιλελεύθερος 14/11.2020

 

 

 • Ο μαγικός κόσμος του «efficiency» [τάχα μου] των ιδιωτικοποιήσεων: η τραγωδία της Ήλιος με 121 νεκρούς σαν συνέπεια ιδιωτικοποίησης  [που διαφήμιζε ο Αβέρωφ της εποχής Κληρίδη] τζαι η ιδιωτικοποίηση του Σφαγείου Κοφίνου με «λεηλασία» του δημόσιου από  ιδιωτικά συμφέροντα που έφταναν στα «κρατικα δώματα»- με συνθήκες εξαθλίωσης για τους εργαζομενουςμτζαι μη καταβολή οφειλόμενων [για τις κοινωνικες ασφαλισεις] στην Πολιτεία. Τζαι εν αντρέπουνται να πουν τζαι κανένα συγνώμη για τις τόσες αρλούμπες..

 

 

 • Η Γιολίτη έχει χοντρά λεφτά σύμφωνα με το πόθεν έσχες της.. «Το φυσάει» ήταν η δημοσιογραφική έκφραση. Από που μαζεύτηκαν, κυρία Έμιλυ; Η ειδικότητα σου, λένε,  ήταν να συμβουλεύεις εκατομμυριούχους να αποφεύγουν φορολογίες. Στερούσες, δηλαδή, εισοδήματα σε φτωχές χώρες, βοηθώντας αυτούς που ήθελαν να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους...;

  Έτσι έκανες τα λεφτά; Τζαι για αυτό φοβάσαι να αποκαλύψεις ποιοι ήταν πελάτες;
  Διότι για να στήσεις δικαστικό θέαμα, κάτι φοβάσαι.. Διαφορετικά απλώς δημοσιοποίησε τους πελάτες ή [αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις ζήτα να διερευνήσει ο Γενικός Ελεγκτής τις υποθέσεις διαβατηρίων στις οποίες εμπλέκεται το γραφειο στο οποιο εργαζοσουν όπως επαραδεχτηκες]… Αν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς είναι απλό. Όμως όντως δεν έχεις κάτι να φοβηθείς;
  Ιδού το ζήτημα…
  :)


 •  Όταν η ταξική τύφλα μετατρέπεται σε ανόητο δημόσιο λόγο: η κ. Γιολίτη των εκατομμύριων που δεν θέλει να συζητούνται δημόσια [τζαι βουρά τζαι σε δίκες αντί απλώς να δημοσιοποιήσει τις υποθέσεις διαβατηρίων που ανέλαβε το γραφειο της] πουλά τζαι ταύτιση με τον καθημερινό πολίτη.. Συνάχτου μαντάμ, συνάχτου  - έσιει τζαι η κωμωδία τα όρια της…

  Γιώργος Μιχαήλ:

  «
  Είμαι Λεμεσιανή και ξέρω πως οι συντοπίτες μου, όπως και οι Παφίτες θα δοκιμαστούμε ιδιαίτερα. Γνωρίζω όμως πως έχουμε τα ψυχικά αποθέματα και θα κάνουμε όλα όσα πρέπει», μας είπε χθες η υπουργός Δικαιοσύνης σε μια απέλπιδα προσπάθεια της να μετριάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων των δύο πόλων για το τοπικό λοκντάουν και τη δημιουργία πόλεων και πολιτών δύο ταχυτήτων. Αυτό όμως που φαίνεται σκοπίμως να αγνοεί η υπουργός είναι το γεγονός ότι η πανδημία και τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν δοκιμάζουν όλους τους Λεμεσιανούς και τους Παφίτες με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση.

  Διότι προφανώς και δεν είναι θέμα μόνο ψυχικών αλλά και οικονομικών αποθεμάτων που για κάποιους κάποια στιγμή αρχίζουν να εξαντλούνται, ενώ για κάποιους άλλους σαν και του λόγου της με 8,1 εκατ. ευρώ περιουσία, αυτά τα αποθέματα φαντάζουν ανεξάντλητα. Όπως και να το κάνουμε, δεν δοκιμάζονται το ίδιο ένας μεροκαματιάρης και ένας εκατομμυριούχος Λεμεσιανός ή Παφίτης. Διότι, όπως μας είπε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους» για να ζήσουν την οικογένεια τους και που ίσως αύριο αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω του λουκέτου που μπήκε σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και επομένως είναι λογικό αυτοί οι άνθρωποι να αντιδρούν και να ανησυχούν.

  Προφανώς όμως η κα Γιολίτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Συνεπώς, η πόλη που ζούμε και η καταγωγή μας δεν μας κάνουν αυτόματα όλους ίσους και όμοιους απέναντι στην πανδημία γι΄αυτό και η προσπάθεια της υπουργού να ταυτιστεί με τους Λεμεσιανούς και τους Παφίτες, ωσάν να είναι μια εξ αυτών, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, εκτός από ατυχής και προκλητική, υποτιμά και τη νοημοσύνη των πολιτών…»

·        

 

 •  Ο Λακκοτρύπης τζαι οι φιλοι του…

  Ο Λακκοτρύπης  ήταν ο υπουργός που υποσχόταν φυσικό αέριο από το 2015 τζαι τελικά ήταν ο υπουργός που παρακολουθούσε τα τουρκικά πλοια να μπλοκάρουν γεωτρήσεις στην τοποθεσία Σουπιά… Με ενδιαφέροντες φίλους πάντως…
  :)·          

 • Για να φτάσουμε στην σχιζοφρένεια του στρατού στους δρόμους από την κυρία του Σίγμα, θα πρέπει να δούμε πως τα έκανε μαντάρα η κυβέρνηση:

  Αρχές του περασμένου καλοκαιριού η Κύπρος και χάρις στην στάση των πολιτών, αλλά τζιαι του γεγονότος ότι είναι νησί με φυσικά σύνορα αλλά τζαι αραιοκατοικημένο συγκριτικά, κατάφερε να έχει έλεγχο των κρουσμάτων. Όπως και η Κίνα, ας πούμε, την αρχή της άνοιξης. Όλοι έλεγαν ότι αναμενόταν ένα δεύτερο κύμα. Τί έκαμε η κυβέρνηση;

  Από την μια κράτησε κλειστά τα οδοφράγματα, προωθώντας την πολιτική διχοτόμησης [αντί να συνεργαστεί με την τουρκοκυπριακή πλευρά σε ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου] αλλά άνοιξε τα αεροδρόμια στον τουρισμό [όχι όμως τζιαι στους φοιτητές – οι οποίοι έπρεπε να περάσουν σιήλια ζόρκα για να έρτουν]…Τζαι όπως φαίνεται πιο κάτω, από την ανακοίνωση του
  Mediterranean, η είσοδος για τους τουρίστες γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες. Τζαι μετά αναλώθηκε στο πως θα εξυπηρετήσει τις τράπεζες αντί να φτιάξει μια υποδομή για τα νοσοκομεία κ.ο.κ.

  Οι οικονομικές απώλειες από τον τουρισμό ήταν σημαντικές – αλλά η λογική λαλεί ότι με τα δεδομένα που υπήρχαν θα μπορούσε η κυβέρνηση να έχει αποφασιστικούς [τζαι περιοριστικους στην αναγκη] ελέγχους στα αεροδρόμια/λιμάνια τζαι να καλύψει το κόστος από το ευρωπαϊκό κονδύλι για αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα, υπηρέτησε και πάλι τα ιδιωτικά/ιδιοτελή συμφέροντα, οδηγώντας την χώρα σε μια χειρότερη κατάσταση από την περασμένη άνοιξη. Τζαι τελικά ο μαζικός τουρισμός εν ήρτεν αλλά το ξεσάλωμα για τον τουρισμό μας ξαναέφερε μαζικα τον κορωνοϊο. Αν η τοπική οικονομία αφηνόταν να λειτουργήσει χωρίς την ανεξέλεγκτη ροή από τα εξω, το πιο πιθανό είναι ότι θα είχαμε τζαι καλυτερα οικονομικά δεδομένα.


  Αλλά η κυβέρνηση φάνηκε να ενδιαφέρεται και παλιν για τις τράπεζες, τους ξενοδόχους τζαι τα θεάματα – να βοηθήσει τον Τατάρ [υπομεύκοντας τον Ακιντζί με την πλήρη απομόνωση των τουρκοκυπριων - πλην της Τουρκία που ευνοούσε τον Τατάρ] τζαι για να πουλά ο Αναστασιάδης τα θεάματα της ανασφάλειας του..
  Τώρα θα αναλάβει την ευθύνη για τους νεκρούς;

  «Της επιστολής των Ιατρικών Υπηρεσιών, ακολούθησε γραπτή απάντηση του νοσοκομείου το οποίο μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «όταν συμμετείχε στη διενέργεια των εξετάσεων
  RT-PCR στα αεροδρόμια με άλλο ένα Εργαστήριο, ο υπουργός Μεταφορών ζητούσε να εκδίδουν αποτελέσματα μοριακών εξετάσεων PCR σε μιάμιση ώρα από τη δειγματοληψία, τη στιγμή που παγκοσμίως δεν υπήρχε μηχάνημα που να μπορεί να ολοκληρώσει την εξέταση σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες».

  https://dialogos.com.cy/xespama-apo-ton-g-d-toy-mediterranean-sovares-kataggelies-gia-ta-test-sta-aerodromia/?ct=t(RSS_EMAIL_CAMPAIGN)&mc_cid=c29c7586ff&mc_eid=49402b2c3b

 

 

 • Κατά τα άλλα είναι εντυπωσιακή τζαι η τσαπατσουλιά [αποφάσεις χωρίς νομική έγκριση τζαι επίκληση αποικιακών νόμων] τζαι για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης [μπροστά στον πανικό] αλλά τζαι με το πόσο βολεύκουνται με τους αποικιακούς νόμους που λειτουργούν ακόμα. Κατά τα άλλα – πουλούν τζαι ΕΟΚΕΣ άμα λάχει… :)

  Ακριβώς όπως τα γράφει ο Πάμπος Παπαγεωργίου:


  «ΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

  Δεν αμφισβητώ ούτε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, ούτε την ανάγκη περιοριστικών μέτρων.

  Νομίζω όμως ότι δεν είναι σωστό βασικά δικαιώματα και ελευθερίες να περιστέλλονται με υπουργικά διατάγματα χωρίς κοινοβουλευτική εποπτεία. Η Βουλή οφείλει να τροποποιήσει αμέσως τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο, έτσι ώστε τέτοια μέτρα να προαπαιτούν έγκριση από την ίδια.

  Πρόκειται για ένα αποικιοκρατικό νόμο του 1932 ο οποίος έδινε έκτακτες εξουσίες στον Κυβερνήτη. Το μετέπειτα Σύνταγμα για παρόμοιες καταστάσεις προβλέπει έγκριση από τη Βουλή.»


 •  Ένα ακόμα εξαιρετικό κείμενο της Χρυσταλλας Χατζηδημητρίου – υπάρχει τζαι έντιμη κυπριακή δημοσιογραφία.. :)
  Ο φτηνιάρικος ρατσισμός σαν υπεκφυγή Μετατοπισης – ο σύζυγος της κ. Ρέας, της λογίστριας, σε μια ακόμα απόπειρα ρατσιστικής μετατόπισης [μετά τον Νουρή τζαι την Γιολίτη]..


  Ο διευθυντής του σφαγείου
  Cypra, Γιώργος Ι. Γεωργίου, λέει πως για τα 93 συν 22 κρούσματα που έχουν σχέση με το σφαγείο του, φταίνε τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών που του προωθούν για εργασία άτομα αφρικανικής καταγωγής και πολύ νεαρής ηλικίας «με τους οποίους η συνεννόηση καθίσταται δύσκολη τόσο λόγω επικοινωνιακών εμποδίων όσο και λόγω ιδιοσυγκρασίας».

  Tο πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε πρωτίστως γιατί οι εργαζόμενοι στο σφαγείο είναι νεαροί κι Αφρικάνοι (και ως τέτοιοι είναι αμπάλατοι. Αυτό δεν το λέει, αλλά εννοείται. Ιδιοσυγκρασία το λέει). Οι εν λόγω νεαροί Αφρικανοί «άμοιροι και φτωχοί αιτητές πολιτικού ασύλου που έχουν ανάγκη να δουλέψουν» (αυτό είναι περιγραφή του κ. Γεωργίου) «δεν θα διστάσουν να απαντήσουν και ψέματα στο ερωτηματολόγιο (που σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμπληρώνουν για να εισέλθουν στον χώρο εργασίας) για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην».


  Σε αυτό έχει δίκαιο ο κ. Γεωργίου. Αλλά, αφού γνωρίζει πως οι «άμοιροι και φτωχοί» δεν θα διστάσουν να δώσουν ψεύτικα στοιχεία για να μπορέσουν να δουλέψουν, γιατί δεν φρόντισε ο ίδιος να επαληθεύει τα στοιχεία με τακτικά τεστ στους εργαζόμενους του; Πράγμα που υπόσχεται να κάνει στο μέλλον, «άμα με το καλό επαναλειτουργήσει το σφαγείο».


  Ένα άλλο ερώτημα, που δεν το θέτουμε εμείς αλλά το υπουργείο Εσωτερικών, είναι «πως
    βρέθηκαν να απασχολούνται στο χώρο του σφαγείου 79 παράνομα εργαζόμενα άτομα;» Κι όταν το Υπουργείο λέει «παράνομα» εννοεί πως στα άτομα αυτά δεν καταβάλλοντο κοινωνικές ασφαλίσεις ώστε η εργοδότηση τους να είναι νόμιμη.

  Ένα άλλο θέμα που θέτει ο κ. Γεωργίου είναι η αξιοπιστία των χημείων. Αυτοί οι «φτωχοί και άμοιροι», περιφέρονται για μέρες από χημείο σε χημείο μέχρι να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό που θα τους επιτρέψει να βρουν εργασία. «Στα μεσοδιάστημα διακινούνται ανεξέλεγκτα διασπείροντας τον
  COVID-19 στην κοινότητα», σύμφωνα πάντα με τον κ. Γεωργίου. Κάνουν μάλιστα ωτοστόπ και κάποιοι καλοί Σαμαρείτες (η έκφραση ανήκει στον κ. Γεωργίου) που σταμάτησαν να τους μεταφέρουν κόλλησαν τον ιό.

  Με άλλα λόγια αυτοί οι «φτωχοί και άμοιροι» που κάνουν τις δουλειές που δεν καταδεχόμαστε πια να κάνουμε εμείς και σίγουρα όχι με το αντίτιμο που τους δίνουν και ανασφάλιστοι, όχι μόνο είναι άξιοι της μοίρας τους αλλά φταίνε κιόλας. Αλλά «με τη βοήθεια της Παναγίας θα το ξεπεράσουμε» σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου και «θα βγούμε πιο σοφοί και πιο δυνατοί». Κι ίσως η Παναγία φροντίσει και για τις κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων, τους μισθούς και τις συνθήκες


  Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου, 
  https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1059800/i-panaga-tha-sosei-to-sfagio

 

 

 • Βρε βρε την κυρία Ρέα μας..
  Η κυρία Ρέα που εν η λογίστρια μας υποτίθεται, εν είσιεν προβλημα με τον σύζυγο της που εν επλήρωνε κοινωνικές ασφαλίσεις, άρα έκοφκε που τα έσοδα του κράτους/πολιτείας το οποίο πληρώνει την κ. Ρέα για να κρατά τους ισολογισμούς.. Χρειάζεται τζαι άλλη απόδειξη ότι η κυρία εν έκαμνε το καθήκον για το οποίο πληρωνόταν τζαι φαίνεται να έπαιζεν πελλόν, με [τι βολικό] την συγκάλυψη του συμφέροντος του συζύγου της;


  "Στην κλήση αναφέρονται ολογράφως τα ονόματα 79 αλλοδαπών τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να εργοδοτούνται από το σφαγείο που δραστηριοποιείται στην Κάτω Μονή και για τα οποία δεν καταβάλλονται κοινωνικές ασφαλίσεις. Επισημαίνεται ότι στον κατάλογο του Τμήματος Μετανάστευσης στην Αστυνομία περιλαμβάνονται συνολικά 52 άτομα, 27 αιτητές ασύλου, 14 φοιτητές και 11 εργαζόμενοι άλλης εταιρείας. "


  https
  ://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1058574/klisi-stin-cypra-ga-adiloti-ergsia-sto-sfagio?fbclid=IwAR3uwtcfT-4C6VdIZHwgoQ9N15jArijYOA3wNYfFM9g3oIyA4eKZDNuSS94


 •  Το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση θα ήταν να λάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί, τόνισε ο Έρικ Σουκιούρογλου εκ μέρους της Πλατφόρμας Διαφθορά Τέλος και της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες σχετικά με το σκάνδαλο με τα «χρυσά διαβατήρια».

  Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑυπέδειξε ότι πρέπει να προκηρυχθούν προεδρικές εκλογές σημειώνοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί ελπίδα στον πολίτη ότι μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι κάνει ότι μπορεί για να μην υπάρξει άπλετο φως στην υπόθεση και εμποδίζοντας τον Γενικό Ελεγκτή να κάνει τη δουλειά του.

  Ο Έρικ Σουκιούρογλου επισήμανε ότι δεν παρευρέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, λέγοντας ότι δεν μπορούν να συζητούν με μια κυβέρνηση που δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Σημείωσε
    ότι έχουν κουραστεί με τα «θα» και τα «δεσμεύομαι». Επίσης είπε ότι ντρέπονται για την κατάντια της χώρας μας, σημειώνοντας ότι αν γινόταν το 1/10 της συγκεκριμένης υπόθεσης σε άλλη χώρα, τότε θα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις με τη βοήθεια των πολιτών με στόχο να διορθωθεί η κατάσταση.

  https://dialogos.com.cy/plithainoyn-oi-fones-gia-paraitisi-tis-kyvernisis-o-ptd-empodizei-to-ge-na-kanei-ti-doyleia-toy/?fbclid=IwAR1yHrs5EAnY8E2vdRgeIcG15kcI0mopoeNXgzP1F6rVvAR3hQ40_p12N5s

 •  Ένας ακόμα ευνοούμενος του καθεστώτος της ημετεροκρατίας;

  Cyprus
  Natural Coastline - Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών:
  Ενάμιση χρόνο μετά την έκδοση διατάγματος από το δικαστήριο για κατεδάφιση όλων των οικοδομών οι οποίες έχουν ανεγερθεί κατά παράβαση της χορηγηθείσας άδειας, για το ξενοδοχείο που ανεγείρεται στην περιοχή Βαθειά Γωνιά του Δήμου Αγίας Νάπας, από τις ιδιωτικές εταιρείες
  Rock Amour Estate Company Ltd και A. Tsokkos Developers Ltd, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη.
  Δεν έπεσε ούτε ένα τούβλο σε ξενοδοχείο.


  Άγγελος Νικολάου, 11.11.2020, Ο Φιλελεύθερος


  «Με άδεια για 5 ορόφους έκτισαν 8, καταπάτησαν "πράσινο" και Διατάγματα, κατασκεύασαν τείχος 260 μέτρων και ζητούν... νομιμοποίηση. Όργιο παρανομίας και αυθαιρεσίας από
  Rock Amour Estate και A. Tsokkos Developer.

  Πήρε… μπόι κατά παράβαση των όρων της οικοδομικής άδειας το πεντάστερο
  Chrysomare, βάζοντας και τον όμιλο Τσόκκος στο κάδρο της αυθαιρεσίας. Ισχύοντος τελικού διατάγματος κατεδάφισης έκοψαν και έραψαν με ορόφους, πράσινο και παραλία, κτίζοντας «συμπαγές τείχος 260 μέτρων». Δεν έχει υπάρξει συμμόρφωση επί του εδάφους, διαμηνύει ο Νίκος Νουρής.

  Για μεγάλης έκτασης προσθηκομετατροπές επί του ξενοδοχείου
  Chrysomare στην Αγία Νάπα, με αποτέλεσμα την ανέγερση ενός… νέου κτηρίου που διαφέρει εξ ολοκλήρου από το αδειούχο, ελέγχονται οι εταιρείες Rock Amour Estate και A. Tsokkos Developer. Τρόπους… νομιμοποίησης της πολεοδομικής παρανομίας που συντελέστηκε, παρά την έκδοση τελικών διαταγμάτων κατεδάφισης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αναζητούν πλέον μέσω ιεραρχικής προσφυγής που αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου από την υπουργική επιτροπή περί τα τέλη του μήνα. Ως τεκταίνεται από σειρά εγγράφων που εξασφάλισε το dejure, τίθεται ζήτημα καταφανούς παράβασης των όρων της χορηγηθείσας πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, ορατής τόσο σε ύψος όσο και σε όγκο. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα παράλληλο με το παραλιακό μέτωπο συμπαγές τείχος, μήκους σχεδόν 260 μέτρων, που αποκόπτει τη θέα προς τη θάλασσα δημιουργώντας εύλογα έντονες αντιδράσεις από δημότες και επιχειρηματίες της περιοχής.»

  Γράφει: Νάταλι Μιχαηλίδου

  https://dejure.com.cy/nomothetika/paranomia-mamoyth-stin-agia-napa-to-chroniko-tis/?fbclid=IwAR0ezS1-mOfT0daFfC5oZ_penU2f3jH98PuCaB0qLX6rahnNBwu0tJjf7JA

 

 

 • Έργα και ημέρες στο «ιστορικό όραμα» των ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη – από τον τρόμο του  ανοίγματος των φακέλων στο πως δόθηκαν τα διαβατήρια, στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

  Αυθόρμητη στάση εργασίας εργαζομένων σε εργοτάξιο στην Λεμεσό.

  Οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία
  AVAX-TERNA JV κατέρχονται αυτή την στιγμή σε αυθόρμητη στάση εργασίας. Η εργαζομενοι προχώρησαν σε αυθόρμητη στάση εργασιας στο εργοτάξιο City of Dreams Mediterranean ( CASINO) για τον λόγο του ότι η εταιρεία καθυστερα επανειλημμένα την καταβολή των μισθών των εργαζομένων.
  Σημειώνουμε ότι στη στάση εργασίας συμμετέχουν πέραν των 500 εργαζομένων.

 

 

 

 • Ένα ακόμα τεκμήριο για την διατυπωση «Πλήρης κατολίσθηση στην διαφθορά επι κυβέρνησης Αναστασιάδη: η Κύπρος για πρώτη φορά στην Ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη»..

  Corina
  Demetriou

  «Το ερώτημα δεν είναι γιατί η εταιρεία
  CYPRA του συζύγου της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας, τσουβάλιασε μετανάστες εργάτες σε containers κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς να τηρά κανένα μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να κολλήσουν όλοι κορονοιό.
  Το ερώτημα είναι γιατί οι αρμόδιες αρχές αδειοδοτούν και επιτρεπουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης εναντίον της οποίας υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και κυβερνητικές παραδοχές για σωρεία παρανομιών, όπως επέμβαση σε δημόσια περιουσία, κατασκευή φράγματος και επέμβαση σε κοίτη ποταμού, για παράνομη ανάγερση υποστατικού και μετατροπής του σε σφαγείο, για διαρροές υγρών και αερίων αποβλήτων που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους και την υγεία των κατοίκων της περιοχής, για σφαγές κόσερ χωρίς άδεια και πολλά άλλα.

  Οπουδήποτε αλλού, οι παρανομίες αυτές θα οδηγούσαν σε αναστολή των εργασιών και κατεδάφιση των παρανόμων κατασκευών, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ εφ όσον ο ιδιοκτητης συνδεεται με κρατικό αξιωματούχο. Στην Κυπρο συμβαίνει το αντίθετο. Η διασυνδεση ατόμου που παρανομεί με κρατικό αξιωματούχο δεν ειναι ούτε λόγος παραίτησης από το κρατικό αξίωμα, ούτε λόγος αναστολής εργασιών. Είναι λόγος να συνεχίζει να παρανομεί ανενόχλητος.»

·        

 

 •  Το Νταχάου της Κοφίνου. Που τωρά μάλλον εν πιο καθαρό ποιοί το συγκάλυπταν…

  «Σε κυπριακό Νταχάου εξελίσσεται το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου, αφού τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι κάτοικοι της περιοχής κινδυνεύουν εξαιτίας των χημικών που απελευθερώνουν μονάδες επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων.


  Αυτό κατέδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Υπηρεσίας Ασύλου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Συγκλονισμό προκαλούν τα όσα ακούστηκαν χθες στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος που συζήτησε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από τη συγκέντρωση ρυπογόνων εργοστασίων στην περιοχή της Κοφίνου.


  Δόθηκαν τριάντα νεφελοποιητές στα βρέφη που γεννήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου, ανέφερε η κα Νατάσα Γεωργίου, εκπρόσωπος της Ομάδας Εθελοντών
  Kofinou We careVolunteersSupport.

  Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι κάθε βρέφος που γεννιέται στο Κέντρο έχει αναπνευστικά προβλήματα, όπως παρατηρήθηκε από την τετραετή δραστηριοποίηση της Ομάδας Εθελοντών στο Κέντρο. Επεσήμανε δε ότι σύμφωνα με τη μελέτη του ΤΕΠΑΚ κάποιες από τις χημικές ενώσεις που ελευθερώνονται στον αέρα από την επεξεργασία ζωικών αποβλήτων στις παρακείμενες μονάδες είναι καρκινογόνες ανεξάρτητα από την ποσότητα συγκέντρωσής τους και ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι Ιατρικές Υπηρεσίες και το Κρατικό Χημείο. Υπογράμμισε ότι πλέον η Ομάδα δεν μπορεί να αποστείλει στο Κέντρο εθελοντές, αφού δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.»


  Από τον Οκτωβρη του 2019

  https://dialogos.com.cy/kypriako-ntachaoy-stin-kofinoy/?fbclid=IwAR356BAjFeWsg-1Ycg5tCvA4SIOiPWmm4R-rri1uHEjSnyn-MfN05FQX_bk

 

 

 

 • Τζαι τί κάμνει ένα καθεστώς διαπλοκής άμα κόψει μέσα;  Απαγορεύει τις έρευνες, στήνει θεάματα αυταρχισμού, κατασκευάζει ημέτερες επιτροπές [ξεπλύματος],  διορίζει ημέτερους για έλεγχο, τζαι στηνει θεαματα με μερικους [σχετικους η ασχετους] για να δειξει ότι θα «ακουσει την κοινωνια»..

  Demetris
  Demetriou

  «Προτάσεις για πάταξη της διαφθοράς ετοιμάζει ο Πρόεδρος – Διάλογος με την κοινωνία των πολιτών.

  Στην σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμμετείχαν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών όπως του
  Cyprus Integrity Forum, της παράλληλης Βουλής, της οργάνωσης Oxygono και του Cyprus Forum, του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών, του Κυπριακού Ινστιτούτου Ελέγχου Πληροφορικής και του Οργανισμού Νεολαίας….» Εφημερίδα Πολίτης.
  Αν οι οργανώσεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη για να ξεπλύνουν (επικοινωνιακά τουλάχιστο ) τα λαμόγια του προεδρικού ονομάζονται « κοινωνία των πολιτών» τότε
  εγώ ονομάζομαι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

  ΥΓ. Σημειώστε επίσης [όπως δημοσιεύτηκε στο ίντερνετ που είναι πια η πραγματική δημόσια σφαίρα της κυπριακής κοινωνίας, «Τραπεζίτης (Τράπεζα Κύπρου) είναι ο πρόεδρος του
  Cyprus Integrity Forum»

 

·          

 • Η εξουσία είναι γυμνή τζαι εσωτερικά τζαι εξωτερικά – τζαι κανένα θέαμα δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Ούτε ο στρατός στους δρόμους, ούτε η αναδίπλωση από την ανοησία, ούτε το δημμένο φρύδι του θεάματος επικοινωνίας των πληρωμένων συμβούλων, ούτε τα εξαρτώμενα ΜΜΕ..

  Τούτο που εράϊσεν εν πολλά βαθύ. Τα θεάματα μπορεί να δώσουν μια μιτσιά παράταση, όπως τζαι οι διορισμένοι. Αλλά στο βάθος κυοφορείται μια αποστασιοποίηση τζαι μια οργή που αργά ή γληορα θα σαρώσει…


  Τζαι εν καλά να το σκέφτονται μερικοί…
  Γιατί το ότι εν φαινεται να μπορουν να συγκαλυφθουν, εν μαλλον εξόφθαλμο πκιον…


  Γιαννάκης Ηρακλέους:

  «Τι άλλο έμεινε ν' ακούσουμε;

  "Μπορείς να τους ξεγελάς

  όλους για λίγο καιρό,

  λίγους όλο τον καιρό,

  αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."

  Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος.


  Μέτρα για βελτίωση της εικόνας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Δηλαδή έννα τραβήσεις τ' αφτίν της Μαρικκούς που τα Λεύκαρα, κύριε Πρόεδρε; Διότι εν τζιείνη που αμαύρωσε την εικόνα της Κύπρου, έννεν;! Επίσης, δικαιολογημένη χαρακτήρισε την οργή του κόσμου για τα θέματα διαφθοράς, οπόταν με τη φόρα που πήρε, έχω τον άξιο να διαδηλώσει εναντίον της διαφθοράς!


  Το πόσο, αυτός ο πρόεδρος, υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου φάνηκε και όταν δήλωνε πως η αυτοκριτική πρέπει να οδηγεί στην παραδοχή λαθών (σώπα!), τα οποία δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση! Στην εκμετάλλευση, είπε, συμμετείχαν πρόσωπα από όλους τους ιδεολογικούς και επαγγελματικούς χώρους, διαβεβαίωσε δε ότι εισπράττοντας το αίσθημα αγανάκτησης των πολιτών "δεν θα χαριστεί σε κανέναν" (ε, πε αλλόνα!), αποδεικνύοντας έτσι πως είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, είτε περιπαίζει μας καραμπινάτα.

  Προσποιείσαι Πρόεδρε πως δεν αντιλήφθηκες ότι οι πολίτες εν με την αφεντιά σου που εν αγανακτισμένοι; Ακόμη και αν δεν είχες λερωμένη τη φωλιά σου (που την έχεις!), τι έκαμες ώστε τα πρόσωπα "από όλους τους ιδεολογικούς και επαγγελματικούς χώρους" (έτσι λαλούν τωρά τους απατεώνες;) να μην διασύρουν τη χώρα μας; Πού εξανακούστηκε σιόρ να προβαίνει κάποιος σε αυτοκριτική κριτικάροντας τους άλλους;! Πού εξανακούστηκε, πολιτικός να δηλώνει πως αν αποδειχθεί ότι προέβη σε έκνομες ενέργειες θα πάει σπίτι του; Σ

  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, κύριε Πρόεδρε, όποιος παρανομεί, έννεν σπίτι του που πάει. ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ που πάει! Σε μια ευνομούμενη πολιτεία κανένας αξιωματούχος δεν θα διανοείτο να εγκρίνει έστω και ένα αίτημα μέλους της οικογένειάς του. Πόσω μάλλον όταν ο αξιωματούχος είναι ο Ανώτατος Άρχων της χώρας. Ο οποίος μάλιστα ανερυθρίαστα παραδέχθηκε πως ενέκρινε 42 αιτήσεις πολιτογράφησης που ΤΟΥ υπέβαλε το δικηγορικό ΤΟΥ γραφείο!

  Σε μια κανονική χώρα ο Πρόεδρος θα πήγαινε διαπομπευμένος σπίτι του ζητώντας 42 φορές συγγνώμη. Άσε που ο Πρόεδρος μιας κανονικής χώρας ποτέ δεν θα εξευτέλιζε τον θεσμό που εκπροσωπεί καταδεχόμενος να πάει μούχτιν διακοπές με όλο του το σόϊ στις Σεϋχέλλες.


  Στο Μπουρδελιστάν όμως, όϊ μόνον εν αντρέπεται αλλά έσ
  hει μούτρα τζιαι μιλά. Έλεος πκιον...»

 

 

 • Η Κύπρος ήταν είναι τζαι θα είναι πάντα συνοριακός χώρος. Εκτός, βέβαια, αν η ανοησία της  ελληνοκυπριακής εθνικοφροσύνης συμπληρώσει την ανοησία του 1974 τζαι κάμει την Τουρκία κυρίαρχο – διότι η τύφλα απέναντι στα γεωπολιτικά δεδομένα τζιαμαι οδηγα, όπως τζαι η ιδιοτέλεια που μετάτρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία σε περίγελο διεθνώς με ένα πρόεδρο που πουλά διαβατήρια οικογενειακώς τζαι εν καταλάβει ότι εκατάντησεν βαρίδι για την χώρα…

  Σαν συνοριακός χώρος η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την αναγνώριση του εσωτερικού της πλουραλισμού τζαι με ένα καθεστώς που θα σέβονται οι πολίτες. Αυτήν την στιγμή η δεξιά διακυβέρνηση αναπαράγει για τρίτη φορά [η πρώτη ήταν η περίοδο του Γιωρκατζισμού την δεκαετία του 1960, η δεύτερη την δεκαετία του 1990 επί Κληρίδη] ένα καθεστώς διαπλοκής, τζαι ημετεροκρατιας που οδηγά στην χώρα σε εσωτερική απονομιμοποίηση τζαι εξωτερική καταγραφή σαν κράτος ξεπλύματος χρημάτων τζαι ύποπτων τύπων.

  Η ανατροπή αυτήν την φορά πρέπει να εν αποφασιστική.. τζαι το θέμα της διαπλοκής που εξελίσσεται σε κομβικό εσωτερικό ζήτημα [αλλά συνδεόμενο άμεσα με το κυπριακό] πρέπει να γίνει σημείο εστίασης…

  Εν μιτσής ο τόπος, τζαι ευάλωτος σε έτσι περιοχή, για να ανεκτει τζαι για άλλο χρόνο αυτήν την κατάσταση του λιξιού για τα χρήματα που θελουν να έχουν όσοι φαίνεται να πάσχουν από την νεύρωση του πονιστηκωμένου.


  Πρέπει να φύουν, τζαι πολλά καλά κάμνει η Βουλή να τους μπλοκάρει…

 

 

 • Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι… :)

  Τζαι φυσικά σε έτσι κλίμα, σαν συνοριακός χώρος, εν τζαι γίνεται να αποφεύγαμε ένα αντικατοπτρισμό στο εκκλησιαστικό.
  Η Εκκλησία εν έσιει πκιον την κάποτε δύναμη της. Ο νυν αρχιεπίσκοπος την έχει οδηγήσει στην ανυποληψία – άσχετο αν η ανασφάλεια κάμνει πολλούς να συμπεριφέρονταν με μια νεύρωση κωμική [όπως το βίτσιο να στοιβάζουν εικονούες σε γραφεία κοκ]…

  Η απώλεια των τράπεζων αλλά τζαι η εξάρτηση του αρχιεπίσκοπου από τον Αναστασιάδη θα συνοδεύουν τη εικόνα της Εκκλησίας, καθώς εκκοσμίκευση θα συνεχίσει να υποσκάπτει την πάλαι ποτέ εξουσία της.


  Σε τούτο το πλαίσιο, η αντιπαράθεση που ξέσπασε για το ουκρανικό εν ενδιαφέρουσα…Ποιος θα κερδίσει τον πρώτο γύρο στην Σύνοδο στις 23 Νοεμβρίου εν ένα ζήτημα. Το ότι διαμορφώνονται πκιον 2-3 μπλοκ εν πολλά καλό. Στην προηγουμένη κρίση την δεκαετία του 1990, είχαμε τζαι πιστούς εξοργισμένους έξω που την αρχιεπισκοπή – για το θέμα Παγκράτιου.

  Ας ελπίσουμε σε ανάλογα ρήγματα...

 

 

 • Το βίντεο με τον καημένο τον Μόρφου να θεωρεί ότι ανακάλυψε την τασιηνόπιττα, με την ύπαρξη της λέξης «κορωνοιος» σε καρτούν, ήταν μάλλον θλιβερή εικόνα.

  Ο Μόρφου εν ακούετουν να έσιει την εμπάθεια του αρχιεπίσκοπου ή του Πάφου..
  Αντίθετα εδιαν την εικόνα μιας εκπληκτικής αφέλειας. Τζαι καλά ο άνθρωπος στον δικό του κόσμο μπορεί να καρτερά επιβεβαίωση προφητειών..
  Έννεν μόνος του παγκόσμια..


  Αλλά να σκέφτεσαι ότι τούτος ο απλοϊκός λόγος γίνεται πιστευτός, εν θλιβερό…Η λέξη κορωνοϊός [τζαι οϊ μόνο η λέξη αλλά οι κορωνοΐοί –ως ιοί. Αφού τζιαι ο σαρς κορωνοϊκός ενι] υπήρχε τζαι πριν το 2020, τζαι η χρήση σε ένα καρτούν εν λαλει τίποτε παραπάνω από αδυναμία κατανόησης του πως τεκμηριώνεται κάτι.. Ο απλοικός λόγος συνήθως κάμνει κοπτορπατική – πιάνει ένα γεγονος, το αφαιρεί από το πλαίσιο του, τζαι μετά προσπαθεί να το συνδέσει, σαν δήθεν «τεκμήριο», με ότι ήθελε να φκάλει σαν κήρυγμα..

  Άμα αφαιρέσεις το γεγονός ότι η έννοια «κορωνοιός» υπήρχε διότι από το 1980 [λόγω της επέκτασης των ανθρώπων στην φύση – όχι κάποια συνομωσίας] υπάρχουν ανάλογοι ιοι [που περνούν από τα ζωα στον άνθρωπο], τότε η χρήση του όρου δεν είναι παράξενη.. Το κωμικό είναι να θεωρείται κάτι τέτοιο [η ανακάλυψη της χρήσης της λέξης σε καρτούν] σαν τεκμήριο [για δηθεν κατασκευή εκστρατείας/συνομωσίας κοκ] αντί για αυτό που είναι η έκπληξη – ένδειξη άγνοιας. Είναι λες και κάποιος παθαίνει ένα ατύχημα ή αρρωστά τζαι μετά θυμάται ότι πριν χρονια του είπε κάποιος για την αρρώσκεια [σε μια άσχετη κουβέντα] ή για ανάλογο ατύχημα, τζαι στο πανικό του/της αρκέφκει να πιστεύκει ότι το άλλο άτομο είναι προφήτης ή συνωμότης κοκ.


  Αυτοί οι μύθοι κάποτε στην παραδοσιακή εποχή [τζαι σε όσους από φοβο για την σημερινή πραγματικότητα προσπαθούν να ζουν αναδρομικά στο παρελθόν] έδιναν ένα είδος αισθήματος ασφάλειας [ότι υπήρχε μια λογική σχέση αιτίας-αποτελέσματος στο σύμπαν]. Σήμερα είναι απλώς μύθοι που δεν στέκουν στην ελάχιστη λογική ανάλυση τεκμηρίων…


  Σαν «μέθοδος» η κοπτοραπτική δεν είναι κάτι νέο στον κυπριακό δημόσιο λόγο – αντίθετα μια ολόκληρη σειρά ανοησιών στην πολιτική, από τους απορριπτικούς εθνικιστες, με κλασικό παράδειγμα τον Λ. Μαύρο, αλλά τζαι από νεοφιλελεύθερους ή οπαδούς του σχεδίου Άτσεσον [που το θεωρούν τζαι ..ειρηνευτικό], τα ίδια κάμνουν. Πιάνουν ένα τσιτάτο από κάποιο δημοσίευμα τζαι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η προαποφασισμένη θέση της προπαγάνδας τους τεκμηριώνεται..Τουτη η πρακτικη εν τζαι διαφέρει που την προσπάθεια τον Μόρφου.


  Η ιδέα ότι τα τεκμήρια πρέπει να μπαίνουν σε ιστορικό τζαι σημειολογικό πλαίσιο, τζαι να αναλύονται με φόντο την εποχή τους, τζαι όϊ την προπαγάνδα που θέλουν να πουλήσουν, εν κατι που ενεν δυσκολο- απλα ενεν βολικο για οσους θελουν πουλουν φουσκες…


  Το θλιβερο με τον Μορφου τζαι τους οπαδους του εν ότι φαινεται να εχουν ταυτιστει με την δικη τους παραπλανηση.
  Κωμική επιφυλλίδα σε ένα θλιβερό πλαίσιο κοπτοραπτικής...
Η διαπλοκή, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, η κυρία Ρέα, το κυπριακό, η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τζαι επιστροφή του κορωνοϊου..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Η διαπλοκή, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, η κυρία Ρέα, το κυπριακό, η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τζαι επιστροφή του κορωνοϊου..

Η επιστροφή σε χειρότερη εκδοχή της κρίσης του κορωνοϊού [με τις εφημεριδες να γραφουν οτι το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 3.8% με 11 νεκρούς σε 48 ώρες – με τα νοσοκομεία σε κατάσταση αδυναμίας να ανταπεξέλθουν κοκ] από 0 κρούσματα στις αρχές του καλοκαιριού, είναι αποτέλεσμα της τραγικά κακής διαχείρισης του ανοίγματος των αεροδρομίων για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα αντί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με φόντο τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας τζαι της κοινωνίας.

Το κυπριακό διολισθαίνει προς τον ρεαλιστικό πια κίνδυνο της διχοτόμησης, μετά την στάση της κυβέρνησης πριν τζαι μετά το Κραν Μοντανά της οποίας ο εμφανής στόχος αποδείχτηκε ότι ήταν η υπονόμευση των δυναμικών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για λύση – με την διαπλοκή σαν αιτία στο φόντο αυτών που μαθαίνουμε τωρά για τα εκατομμύρια που έκαναν μερικοί από το εμπόριο διαβατηρίων. Παράτυπα τζαι παράνομα αν κρίνει κάνεις από το αποκαλυπτικό τους άγχος για παρεμπόδιση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή. Και πάλι η ημετεροκρατία οδηγεί στην διεύρυνση της τραγωδίας που έφερε η άλλη, ανάλογη ιδιοτέλεια, της ακροδεξιάς τον Ιούλη του 74, όταν πουλήσαν την Κύπρο με την φαντασίωση των καρεκλών που θα τους πρόσφερε η χούντα. Τωρά χάνεται τζαι το Βαρώσι.

Η διάχυση της διαπλοκής όπως δείχνει η αποκάλυψη σκανδάλων είναι πια σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση – αυτήν την εβδομάδα είχαμε τις αποκαλύψεις για τα οικογενειακά συμφέροντα της κυρίας Ρέας Γεωργίου, γενικής λογίστριας του κράτους που φαίνεται ενδιαφερόταν κάπως περισσότερο για τα ημέτερα/οικογενειακά της συμφέροντα παρά για τα δημόσια οικονομικά.

Η διαπλοκή/ημετεροκρατία τζαι το κυπριακό/κίνδυνος διχοτόμησης [προσάρτησης της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία] είναι αλληλένδετα πια όπως η ανάγκη Εκδημοκρατισμού τζαι Επανένωσης.

Θα τα καταφέρουμε.


«Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο ενίσχυσης τη

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η διαφθορά στην Κύπρο την εποχή του καθεστώτος  Αναστασιάδη- ο έλεγχος της διαπλοκής/διαφθοράς μετα το 2013 παθαίνει «κατολίσθηση»..

«Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο  ενίσχυσης της λογοδοσίας και διαφάνειας» Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον Δείκτη Διαφθοράς «Μετά το 2013, η βαθμολογία της Κύπρου πέφτει συνεχώς και έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που εκδίδεται ο δείκτης αυτός για την Κύπρο… Πλήρης κατολίσθηση.» Τζαι τα φερέφωνα, τζαι όσοι αφελείς τους απέμειναν σαν οπαδοί/αναγνώστες/τριες κοκ, τα είχαν με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως τα σκυλάκια του Παβλόφ που αντιδρούσαν ρυθμισμένα σε ένα ήχο, χωρίς πια να βλέπουν την πραγματικότητα μπροστά τους. Κατηγορούσαν τον αγγελιαφόρο – για να ξεπλύνουν την πιο διαπλεκόμενη διακυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τζαι όταν το σκάνδαλο εμφανιστηκε τζαι σαν τηλεοπτικό θέαμα, έμειναν άφωνοι μπροστά στην προσπάθεια της διαπλοκής να εμποδίσει την έρευνα – τζαι στις προσπάθειες της να μετατοπίσει την εστίαση του δημόσιου λόγου, διορίζοντας ημέτερους εμπλεκομένους για αποφύγει την πραγματική έρευνα. Αυτό είναι ένα «Δεν ξεχνώ» αντίστοιχο με εκείνο για το 74 – «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την εισβολή όπως «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την Κυπριακή Δημοκρατία στην ανυποληψία για ιδιοτελή μικροπρεπή συμφέροντα.


Σήμερα η Κύπρος είναι αντιμέτωπη με 3 ίσης σημασίας, διαφορετικής χρονικής διάρκειας, αλλά αλληλοδιαπλεκόμενα [με κοινές αιτίες] προβλήματ?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΣήμερα η Κύπρος είναι αντιμέτωπη με 3 ίσης σημασίας, διαφορετικής χρονικής διάρκειας, αλλά αλληλοδιαπλεκόμενα [με κοινές αιτίες] προβλήματα: την πανδημία, το κυπριακό τζαι την διαπλοκή:

Η πανδημία σε κάποια φάση θα τελειώσει, το κυπριακό [στην παρούσα του μορφή πάει πίσω στο 74 [ή τζαι στο 64 για τους τουρκοκύπριους]. Η διαπλοκή έσιει ιστορικές ρίζες όπως το κυπριακό, αλλά τούτην την περίοδο φαίνεται να έσιει γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παράταση του κυπριακού σε βάρος των κυπρίων τζαι των 2 κοινοτήτων, τζαι στην επιστροφή της πανδημίας με πολλαπλάσια χειρότερο τρόπο μετά τον έλεγχο της την περασμένη άνοιξη..

Ο έλεγχος της διαπλοκής πλέον είναι προϋπόθεση για όλα τα άλλα…

Λιξιόν: κυπριακή έκφραση η οποία παραπέμπει στην έννοια του/της αχόρταγου, του ατόμου που προσπαθεί μονίμως να αρπάξει κάτι από τους γύρω τ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Λιξιόν: κυπριακή έκφραση η οποία παραπέμπει στην έννοια του/της αχόρταγου, του ατόμου που προσπαθεί μονίμως να αρπάξει κάτι από τους γύρω του, να συσσωρεύει για να την νεύρωση της συσσώρευσης, όπως ο πονιστηκωμενος/η τρώει μέχρι σκασμού σε βαθμό που δεν μπορεί πια να χωνέψει, αλλά επιμένει να μπουκώνει.
Ψυχαναλυτικά ενδέχεται να έχει να κάμει με το πρωκτικό στάδιο. Στην κυπριακή ποίηση παραμένει παροιμιώδης η καταδίκη του λίξη από τον Δ. Λιπερτη στο ποίημα «η Αρκοντιά»:

«Αρκόντηνε θέμι πολλά…

-Μμα για την αθθρωπκιά του

Είπεν κανένας τίποτε; Ανοίξαν στόμα γυιε μου;

Θεεμου, καψε τζι’ αφησε να μεν τον δω ποττε μου

Τον ππίσην, τον λιμάντερον, τούντο το κακόν κακκάτιν

Που πάντα πάνω στο δικό του αλλού έσιει αμμάτιν.»


Το σκάνδαλο της εφτομάδας σε Ιστορικό συγκριτικό φόντο - για το οποίο πήρε 4 μέρες τα καθεστωτικά ΜΜΕ να ομολογήσουν ότι το σφαγείο με τα κρ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

Το σκάνδαλο της εφτομάδας σε Ιστορικό συγκριτικό φόντο -  για το οποίο πήρε 4 μέρες τα καθεστωτικά ΜΜΕ να ομολογήσουν ότι το σφαγείο με τα κρούσματα [τζαι τα σκάνδαλα που αποκαλύφτηκαν καθ’ οδόν] ειναι του συζύγου της Γενικής Λογίστριας του κράτους….

Maria Christou

Μάλιστα.

Το σφαγείο στο οποίο εργάζονταν οι αιτητες ασυλου που κόλλησαν Κορωνοιο μέσα στα Λεωφορεία ( είπε η Γιολιτη) και που δεν ήξερε το Υπουργείο Εργασίας ότι εργάζονταν παράνομα, ανήκει στον σύζυγο της Γενικής Λογιστριας του Κρατους.

Εργάζονταν ΠΑΡΆΝΟΜΑ, επειδή πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα, σημαίνει εργάζονταν ΧΏΡΙΣ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ.

Αρα.

Ο Σύζυγος της Γενικής Λογιστριας ΕΊΧΕ Παράνομα ΔΟΎΛΟΥΣ στη δουλεψη του.

Επιπλέον ο ίδιος σύζυγος, έχει ιδιόκτητες "κατοικίες" - ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ - όπου διεμεναν με ενοίκιο οι Δούλοι.

Είναι ξεκάθαρο ότι φταίνε οι Δούλοι!

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι Σύλλογος Μαφιόζων.

Είναι ο ίδιος Σύλλογος Μαφιόζων που μας επιτηρει με Στράτο, αυτό το λεπτό που μιλούμε.

 • November 16th 2020 at 12:50

Η κωμικοτραγωδία μιας κυβέρνησης που προσπαθώντας να συγκαλύψει το μεγαλύτερο [πολιτικό, οικονομικό, ποινικό] σκάνδαλο στην Ιστορία της Κυ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Η κωμικοτραγωδία μιας κυβέρνησης που προσπαθώντας να συγκαλύψει το μεγαλύτερο [πολιτικό, οικονομικό, ποινικό] σκάνδαλο στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, στο οποίο τεκμηριώνεται ο φόβος της για την αλήθεια με την απαγόρευση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας,  σύρνει αυταρχισμό στους δρόμου [τζαι τες θάλασσες] σαν τα στραγάλια… Ένας δικηγόρος πρόεδρος που εμίλαν για την ανάγκη να φορεί ο κόσμος μάσκα χωρίς να φορεί ο ίδιος…
so typical..

Το πιο ωραίο την εβδομάδα που πέρασε ήταν το αδυσώπητο χιούμορ για την απόφαση της κυβέρνησης της διαπλοκής να βάλει σε καραντίνα 2 επαρχίε?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Το πιο ωραίο την εβδομάδα που πέρασε ήταν το αδυσώπητο χιούμορ για την απόφαση της κυβέρνησης της διαπλοκής να βάλει σε καραντίνα 2 επαρχίες, τζαι μάλιστα με απειλές της Γιολίτη [που όσο πάει γίνεται όλο και πιο κωμική– προσπαθεί τωρα να μας το παίξει χούντα;] ότι θα κατεβάσει τον στρατό για το «καλό μας».

Στις αποκαλύψεις των σκανδάλων την σειρά της είχε η κυρία Ρέα, η γενική λογίστρια που οικονομά δεκάδες χιλιάδες κάθε χρόνο για να ελέγχει τα οικονομικά του κράτους – αλλά, τί βολικό, δεν πρόσεξε ότι ο σύζυγος της [άλλος που πουλά ρατσισμό σαν απόπειρα ξεπλύματος] δεν πλήρωνε τις κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων του. Αυτή η κυβέρνηση, τζαι το κλίμα που δημιουργεί σαν διάχυτη άδεια για διαπλοκή, κατάντησε κινούμενο σκάνδαλο..

https://twitter.com/Athkeiaseros/status/1326980444768919565?fbclid=IwAR3R42KJujZOqp0vVqld0BGn6LNMHaALxQgSRHQtsylWBuDOSod3ovR-ksU

Η Μεγάλη Πορεία για επανένωση ξεκίνησε με την αντίσταση στον διαχωρισμό από την δεκαετία του 1950, τζαι που τα τότε επικαλείτουν την κοινή γε?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Η Μεγάλη Πορεία για επανένωση ξεκίνησε με την αντίσταση στον διαχωρισμό από την δεκαετία του 1950, τζαι που τα τότε επικαλείτουν την κοινή γεωγραφική μοίρα/εμπειρία ενός χώρου που αντιστέκεται στις εισβολές, στις εσωτερικές εθνικιστικές εκκαθαρίσεις τζαι στη λογική των «προστατών» που δήλωναν χωρίς ντροπή από το 1964 «είμαστε εδώ για να τους διαχωρίσουμε» όπως το είπε ο Μπωλ, ο υφυπουργός του Άτσεσον στον Packard..

Η απάντηση του ποιητή εκ μέρους της ιστορικής μνήμης, του χώρου τζαι κυπριακού πείσματος που επανέρχεται μόνιμα – όπως εφάνηκεν τζαι στην βόρεια Λευκωσία την περασμένη Τρίτη:

 

Κ.Π.

«Δεν είναι η νοσταλγία της εξορίας

που με γυρνάει κοντά σου αιχμάλωτο της Άνοιξης

μικρή Αντρολύκου του Χίλια Εννιακόσια Τριανταδύο - τριαντατρία.

Είν' του νησιού μου η νοσταλγία για τη φιλία

βλαστών της ίδιας γης,

που χάλασαν οι Πράσινες Γραμμές - σφήνες του μίσους».

Τεύκρος Ανθίας. 1965. Κυπριακή Τραγωδία.

Το 1931, ο Τεύκρος Ανθίας δημοσίευσε την ποιητική συλλογή «Η Δευτέρα Παρουσία», για την οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε τον αφορισμό του. Παράλληλα, ο Ανθίας συνελήφθη από τους Άγγλους λόγω της συμμετοχής του στα Οκτωβριανά και φυλακίστηκε για πέντε μήνες στην Κοντέα. Λίγο αργότερα, το 1932, οδηγήθηκε στην εξορία, στη μακρινή κοινότητα της Ανδρολύκου στη Χερσόνησο Ακάμα. Από την πρώτη ημέρα, ο Ανθίας ανέπτυξε μία αδελφική σχέση μαζί με τους Τ/κ κατοίκους της κοινότητας. Κατά τη διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών της δεκαετίας του ’50, ο Ανθίας έφερνε πάντα στο μυαλό του σαν παράδειγμα την Ανδρολύκου. Ο Ανθίας αφιερώνει πρωτοσέλιδο της “Χαραυγής” το 1956 με τίτλο: “Για εσένα γράφω μικρή Ανδρολύκου”, θέλοντας να τονίσει τη συνεργασία Ε/κ και Τ/κ. Αλλά και το 1964, με αφορμή τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας, έγραψε ένα από τα πιο σημαντικά ποιητικά του έργα, “Η κυπριακή τραγωδία”, που περιλάμβανε μέσα και την περίπτωση της Ανδρολύκου, προτάσσοντας την ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων.

Η ελπίδα: χιλιάδες τουρκοκύπριοι στους δρόμους ενάντια στις παρεμβάσεις της Άγκυρας. Οι οπαδοί του Τατάρ στην νότια Κύπρο, δημοσιογράφοι τ?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΗ ελπίδα: χιλιάδες τουρκοκύπριοι στους δρόμους ενάντια στις παρεμβάσεις της Άγκυρας. Οι οπαδοί του Τατάρ στην νότια Κύπρο, δημοσιογράφοι τζαι πολιτικάντηδες, αυτοί δηλαδή που λειτουργούν σαν όργανα της Αγκυρας, επιμένουν να προσπαθούν να ξεπλύνουν την ενοχή τους για τα θεάματα που ανέβασαν τον Τατάρ στην εξουσία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ξεπλύνουν την διαπλοκή στην νότια Κύπρο. Διότι η διαπλοκή είναι το alter ego του Τατάρ – τζαι τούτος ανέβηκε στην εξουσία εξαγοράζοντας τζαι ανεμίζοντας τα λεφτά από το εξωτερικό. 

Είναι για αυτό που η τουρκοκυπριακή κινητοποίηση είναι η συνέχεια των ελληνοκυπριακών κινητοποιήσεων ενάντια στην διαπλοκή… Η διχοτόμηση τζαι η διαπλοκή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως τζαι η αντίσταση στους δρόμους ενάντια τζαι στα δυο. Κάποιοι πουλούν την Κύπρο για καρέκλες τζαι κρυφούς λοαρκασμούς σε τράπεζες, τζαι κάποιοι είναι στους δρόμους σαν η φωνή του μέλλοντος…


Εικόνες από την συγκέντρωση της Λεμεσού ενάντια στο lockdown της πόλης

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η συγκέντρωση είχε ένα αξιοσημείωτο πλήθος – το οποίο όμως δεν ηταν τζαι τοσο παράδοξο αν το βάλει κανείς σε ένα χωρόχρονικο πλαίσιο. Η πλατεία του διοικητηρίου συνήθως είναι γεμάτη κόσμο τέτοια ώρα τα Σάββατο..νεαρόκοσμο και όχι μόνο. Αρα ηταν τζαι ένας οικείος χώρος όπου θα μπορούσε να εκφραστεί η διάχυτη δυσφορία που υπήρχε τζαι ανάμεσα στους νέους που βίωναν ξαφνικά και πάλιν ένα εγκλεισμό, αλλά τζαι ευρύτερα από κόσμο που βίωνε με την οργή, που εμφανίστηκε ήδη στο ιντερνέτ, την εστίαση του lockdown στην Λεμεσό. Υπήρχαν όμως σαφέστατα τζαι άτομα που είχαν ερτει προετοιμασμένοι με κουκούλες…Ηταν τζαι με τούτην την διάσταση ένα ετερόκλητο πλήθος.

Οι διοργανωτές όπως φάνηκε τζαι από την εξέδρα περιλάμβαναν μια σαφή τάση προς τα δεξιά, με πρώτο τραπέζι στην πίστα τον κ. Λευτέρη Γεωργίου, ηγέτη ενός υποτίθεται «κινήματος» για άστεγους που είναι υπό διερεύνηση για κατάχρηση κοκ, και με προϊστορία από την κερκίδα του δεξιού σωματείου της πόλης. Ταυτόχρονα όμως ένα από τα διαφημιστικά για την συγκέντρωση παρέπεμπε όχι μόνο στον κορωνοϊο αλλα τζαι στην διαφθορά – με σημειολογικές αναφορές στην εικόνα με τα cyprus papers του Αλ Τζαζιρα. Τζαι όντως ακουστήκαν τζαι συνθήματα ενάντια στην διαφθορά – τζαι τον «Πρόεδρο και την Βουλή» όπως έγραψε ο online φιλελεύθερος…

Στην πόλη κυκλοφορούσαν ήδη πληροφορίες για 2 πορείες – η μια θα ξεκινούσε υποτίθεται από τον Μόλο [οπού είχαν γίνει τα προηγούμενα επεισόδια με φόντο την πιο ακροδεξιά συμμετοχή]…

Το πλήθος σε αυτό το πλαίσιο ηταν ετερόκλητο. Ο εθνικός ύμνος του ελληνικού κράτους ηταν μια απόπειρα κωδικοποίησης της συγκέντρωσης προς την συντηρητική/εθνικιστική διάσταση αφού έγινε και νύξη για τη σημερινή κατάσταση της Αμμοχώστου. Παραδόξως [;] όμως μερικά από τα  συνθήματα ηταν σαφώς υιοθετημένα από τον αντιεξουσιαστικο χώρο – να ακούγεται σε μια υποτίθεται συντηρητική εκδήλωση το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» τζαι «πόλεμος στο πόλεμο των αφεντικών»,  έδειχνε τζαι μια υπόγεια διάβρωση του ακροδεξιού πλαισίου του κρατικού ύμνου των Αθηνών από συνθήματα αυτών που καίνε τις ελληνικές σημαίες στην Αθήνα..

Μια καταγραφή από αυτόπτη μάρτυρα του ετεροκλήτου σκηνικού: Μια οικογένεια ελληνικής καταγωγής, όπως φαινόταν εμφανώς από την προφορά τους, ήταν εκφραστική: ήταν ένα ζευγάρι ελλήνων που κατέβηκαν στην εκδήλωση με τα δυο τους παιδιά. Όταν όμως άρχισε ο ελληνικός εθνικός ύμνος, γυρίζει η γυναίκα και λέει στον άντρα  – «Που μπλέξαμε ρέ…πάμε να φύγουμε..»

Ανάλογα ήταν τζαι αισθήματα αρκετών άλλων που μπορεί να ταυτίστηκαν με την σημειολογία των αναρχικών συνθημάτων αλλά έβλεπαν στην εξέδρα μια συγκαλυμμένη συντηρητική ορχήστρα. Η ομιλία του ατόμου που διαδέχθηκε στην εξέδρα τον κ. Γεωργίου, ήταν ίσως εκφραστική: δεν υπήρχε καμία επίκληση στην θρησκευτική ταύτιση [που ήταν ο μηχανισμός αντίδρασης στην Λεμεσό στο lockdown της περασμένης άνοιξης]. Τα αρχικά του κρύα «ανέκδοτα» με τον κορωνοϊο που «είχε χρονόμετρο» κλπ ηταν απλοϊκά αναμασήματα που μπορεί και να πήγαζαν από την θρησκοληψία που κάμνει ότι εν καταλάβει πως λειτουργεί η επιστημονική διάγνωση. Το πλήθος, όμως, δεν ήταν μονοδιάστατα χωρίς μάσκες. Αντίθετα αρκετοί, παρά το ότι ήταν εκεί, φορούσαν μάσκες. Αλλά μαζί με τα μπλα μπλα [σαν υποτίθεται ανέκδοτα για το κορωνοϊο που είχε «χρονόμετρα», «ρολόγια» κοκ] που αποτυγχαναν εμφανώς να προκαλέσουν εστω και λίγο γέλιο στο ακροατήριο, ξεκίνησε με μια αναφορά στην ανάγκη για «τέχνη/θέατρο» [όχι ακριβώς τα ενδιαφέροντα των οπαδών του θεού] τζαι κατέληξε με την ανάγκη για «φλερτ»..

Ηταν ένα ετερόκλητο πλήθος που έκφραζε μια διάχυτη δυσφορία. Υπήρχε τζαι το δόλωμα για διαμαρτυρία ενάντια στην διαφθορά. Αλλά υπήρχε τζαι διαμαρτυρία για ότι εβιωνετουν σαν στοχευμένα μέτρα εναντίον της Λεμεσού. Με τούτην την έννοια υπήρχε τζαι κάτι τοπικιστικό. . Ήταν εμφανώς ενοχλημένος ο κόσμος τούτος για ότι εβιωνε σαν στοχοποίηση της Λεμεσού. Άκουες το στα πηγαδάκια γυρώ γυρώ.

Κάτι τρίζει στα υπόγεια εκεί που διασταυρώνεται η δυσφορία για τον αυταρχισμό με την συνειδητοποίηση ότι αυτοί που επιβάλουν, είναι ταυτόχρονα αυτοί που θα έπρεπε να είναι υπό διερεύνηση για τα σκάνδαλά των διαβατηρίων..

Τζαι τούτη η υπόγεια οργή που μεταφράστηκε στην συγκέντρωση του ετεροκλήτου πλήθους, δεν θα εξαφανιστεί..

Ταυτόχρονα, όπως σωστά, σχολίασε ένας φίλος, αυτή η δυσφορία δεν πρέπει να αφεθεί να χειραγωγείται από καιροσκόπους. Τζαι εκφράζεται που μερικούς τζαι η υποψία ότι υπάρχει πιθανότητα το όλο σκηνικό να ηταν τζαι στημένο για να δικαιολογηθεί η επιβολή. Υπήρχε και η εντύπωση λες και κάποιος από του διοργανωτές δεν ήθελε συνθήματα του είδους «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»..

Αυτό που εκφράζει η δυσφορία, [που πήρε το πλήθος στην πλατεία – πέρα από τις οποιες προκαταλήψεις/κίνητρα των διοργανωτών] είναι η βαθιά απονομιμοποίηση της εξουσίας – τζαι για το ότι δεν διαχειρίστηκε θετικά την προηγουμένη συνεργασία του κόσμου για «το κοινό καλο» την περασμένη άνοιξη - από τα μηδέν κρούσματα βρεθήκαμε σε εκτόξευση τζαι αποφάσεις πια που φαίνονται αυταρχικές από μια εξουσία που εμφανώς ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα, τζαι την συγκάλυψη των παρανομιών/παρατυπιών της..

Οσο για την αντιπαραθεση-πετροπολεμο κλπ με την αστυνομία μετα – φαίνεται να διαμορφώνεται τζαι ένα κλίμα συγκρουσιακό σε μερικούς χώρους ..που για την ώρα θυμίζει εικόνες εξω από γήπεδα. Τζαι ενδεχομένως η αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο τους οπαδούς του δεξιού σωματείου με τις δεδομένες προκαταλήψεις. Απο ότι ακούγεται τζαι οι οπαδοί του αλλου σωματείου της πόλης έχουν τα δικά τους παράπονα/αντιπαραθέσεις με την δύναμη επιβολής στην πόλη.:)


Αμερικάνικες εκλογές: η πόλωση.

By Δέφτερη Ανάγνωση

Αμερικάνικες εκλογές: η πόλωση.

Τελικά οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να κερδίσουν την προεδρία – αλλα ο Τραμπ κέρδισε επίσης ένα αξιοσημείωτο ποσοστό. Το πρώτο εντυπωσιακό στοιχεία είναι ακριβώς ότι η διαφορά μεταξύ των 2 υποψηφίων είναι περίπου, αριθμητικά, όπως και το 2016 – παρα το ότι ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων αυξήθηκε δραματικά. Ουσιαστικά οι Δημοκρατικοί κέρδισαν γιατί κατάφεραν να κινητοποιήσουν ψηφοφόρους εναντίον του Τραμπ και με βάση τις πολιτείες που χρειάζονταν για να αποκτήσουν πλειοψηφία έναντι του Τραμπ για να κερδίσουν τους σχετικούς εκλέκτορες.

Ας δούμε όμως πρώτα τι κατάφερε να συσπειρώσει ο Τραμπ για να φτάσει τα 70 εκατομμύρια ψήφους. Υπαρχει ένα συντηρητικό μπλοκ στις ΗΠΑ το οποίο άρχισε να διαμορφώνεται [και με επιχορήγηση μερίδας του κεφαλαίου] μετα την έκρηξη των κινημάτων των δεκαετιών του 1960 και 70: οι θρησκόληπτοι μονοθεματικοι συντηρητικοί που ελέγχονται [και κινητοποιούνται] από εκκλησίες – εδώ η εστίαση των συντηρητικών χρηματοδοτών αλλα τζαι ιδεολόγων εστιάζει σε θέματα όπως η έκτρωση τα οποία προβάλλονται όχι απλά σαν κύρια θέματα αλλα και σαν τα μονά θέματα, λογοκρίνοντας οτιδήποτε άλλο [όπως την οικονομική/ταξική διάσταση θεμάτων]. Αυτή η πτέρυγα πολιτισμικά είναι καχύποπτη για την επιστήμη τζαι οσο παράξενο τζαι αν ακουεται αρκετοί πιστοί αμφιβάλουν για την επιστημονική εκδοχή της εξέλιξης του ανθρώπου, επιμένοντας σε μια ρεαλιστική πιστή για τον Αδάμ την Εύα κοκ..

Παράλληλα με αυτό το ρεύμα το οποίο ταυτίστηκε απόλυτα με τον Τραμπ με βάση τους διορισμούς του στο Ανώτατο Δικαστήριο [οπού οι συντηρητικοί έχουν πια πλειοψηφία 6-3], υπαρχει τζαι το μπλοκ των συντηρητικών κοσμικών, σε μεγάλο βαθμό λευκών που αντιδρούν στις αλλαγές που προέρχονται από το κίνημα για ισότητα διαφόρων πολιτισμικών ομάδων. Μια πτέρυγα εδώ ανήκει στην άκρα δεξιά τζαι τούτην την πτέρυγα έφεραν στο προσκήνιο οι συνεργάτες του Τραμπ. Νομιμοποίησαν εν μέρει τον ρατσισμό σαν «άμυνα» των λευκών Αμερικάνων.Σε αυτό το πλαίσιο έπαιξε το Τραμπ με δυο πολιτικές – την υπόθεση κατασκευής τείχους ενάντια στην μετανάστευση αλλα τζαι το ύφος του τσαμπουκά απέναντι στον υπόλοιπο κοσμο, τις διεθνείς συμφωνίες κοκ. Αυτή η πτέρυγα θεωρεί εν μέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει την ηγεμονία τζαι οι οποιες διεθνείς συμφωνίες η τάσεις για «στήριξη» [ουσιαστικά επένδυση για πιο μακροπρόθεσμη εξάρτηση] αλλων χωρών χωρίς άμεσο οικονομικό κέρδος για τις ΗΠΑ, δεν έχει νόημα. Εξου τζαι η τάση του Τραμπ να απαιτεί να πληρώσουν οι ευρωπαίοι, οι Νοτιοκορεάτες κοκ για την προστασία από τις ΗΠΑ. Με ένα ενδιαφέρον τρόπο αυτή η τάση θεωρεί ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πια ηγεμόνας [αμφισβητούν δηλαδή τις επενδύσεις για την ηγεμονία από το εσωτερικό] τζαι δεν έχει υποχρέωση απέναντι σε κανένα – αρά θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μια μεγάλη δύναμη που κοιτάζει απλά το συμφέρον της. Τζαι σε αυτήν την τάση υπαρχει μια καχυποψία για την επιστήμη – όπως λ.χ. τις εκτιμήσεις για την οικολογική κατάσταση, το κλίμα κοκ..

Η εθνικιστική τζαι θρησκόληπτη τάση όμως είναι μειοψηφικές. Ο Τραμπ κατάφερε να προσθέσει στη συμμαχία [σε σημαντικό βαθμό τζαι με το αυταρχικό του στυλ – τζαι την αντιπαράθεση με ότι διαφορά στρωματά βιώνουν σαν την ελίτ της Εξουσίας] δυο άλλες ομάδες/τάσεις:

1.    Η υπόγεια ελπίδα του Τραμπ [για αποστασιοποίηση ψηφοφόρων από τους δημοκρατικούς ηταν η εξεγέρσεις του κινήματος black lives matter, με συνακόλουθα αιτήματα να κοπεί η περιοριστεί η χρηματοδότηση της αστυνομίας κοκ. Μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις οι συντηρητικοί συνήθως προβάλουν το φόβο «των νυκοκυραιων», καταστηματαρχών, μεσαίας τάξης κλπ για την βία των περιθωριακών κοκ. Το έκανε τζαι ο Νίξον τζαι ο Σαρκοζί στην Γαλλία. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι παρα το μέγεθος των συγκρούσεων η συγκεκριμένη συσπείρωση δεν φαίνεται να απέδωσε όσα έλπιζε ο Τραμπ – το οποίο είναι ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα: στην αντιπαράθεση τάξη/νόμος/ασφάλεια vs ιστορική δικαιοσύνη/αντιμετώπιση ρατσισμού κέρδισε εστω και οριακά το δεύτερο.

Από την μεριά των Δημοκρατικών η ελπίδα για μια σαρωτική νίκη δεν πραγματοποιήθηκε. Κράτησαν την πλειοψηφία στην Βουλή αλλα δεν κέρδισαν για την ώρα την πλειοψηφία η εστω την ισοπαλία στην Γερουσία [έχουν όμως ακόμα ελπίδες σε επαναληπτικές εκλογές]..Γενικά οι δημοκρατικοί κέρδισαν όχι για τον Μπαϊντεν αλλα για να φύγει ο Τραμπ – ο οποίος απέκτησε και φανατικούς αντίπαλους μαζί με την συσπείρωση που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Ο άξονας της συμμαχίας των δημοκρατικών ξεκινούσε από την μεταμοντέρνα πλουραλιστική συμμαχία της πολιτικής της ταυτότητας [που ξεκινούσε από τα δικαιώματα των γυναικών, στο σώμα τους και ευρύτερα μεχρι τα δικαιώματα των μειονοτήτων κοκ] αλλα τζαι των οικολογικών μορφών ταύτισης, οι οποιες απέδειξαν ότι είναι σαφώς πλειοψηφικές στις ΗΠΑ – ιδιαίτερα αναμεσά στην νεολαία των πόλεων. Αλλα με σημαντικό ποσοστό αντίπαλων στην συντηρητική πτέρυγα τους οποίους ο Τραμπ έβγαλε στο δρόμο.

Φαίνεται επίσης ότι η αριστερή πτέρυγα των δημοκρατικών αλλα τζαι τα συνδικάτα [όση δύναμη τους έμεινε η αποκτούν με νέες μορφές οργάνωσης] κατάφεραν να κρατήσουν σημαντική μερίδα της εργατικής τάξης απέναντι στο δέλεαρ του οικονομικού εθνικισμού του Τραμπ, με κατανόηση του ρόλου του σαν ενός καιροσκόπου εκατομμυριούχου που χάριζε λεφτά στο κεφάλαιο τζαι τον εαυτό του..

Οι μηχανισμοι ξεπλύματος είναι μπροστά μας τζαι μόνο όσοι εθελοτυφλούν [ποντάροντας ίσως σε ψίχουλα από το τραπέζι της ημετεροκρατίας όσο

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Για να θυμόμαστε πώς, όποια πρόοδος έγινε στον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας από το 1960 [υπενθυμίζουμε ότι μόνο 2 υπουργοί παιδείας διορίστηκαν χωρίς λόγο από  ή διαβούλευση με, την εκκλησία – ο Πεύκιος Γεωργιάδης επί Τάσσου τζαι ο Ανδρέας Δημητρίου επί Χριστόφια] υπονομεύτηκε την περίοδο μετά το 2013 η οποία θα μείνει στην Ιστορία με την σκιά των σκανδάλων που αλληλοδιαπλέκονται - όπως τζαι τα άτομα τον χώρο της διαπλοκής..…

Σήμερα τζαι για 7 χρόνια στο φιλελέ μας τσίρκο ο αρχιεπίσκοπος συγκυβερνά με συναλλαγές από τα Μεσοβούνια στην Γεροσκήπου, με δωρεές του συμπέθερου κοκ. Τζαι η εκκλησιά έσιει ειδικό καθεστώς ακόμα τζαι στην πανδημία..

Οι μηχανισμοι ξεπλύματος είναι μπροστά μας τζαι μόνο όσοι εθελοτυφλούν [ποντάροντας ίσως σε ψίχουλα από το τραπέζι της ημετεροκρατίας όσο υπάρχει] κάνουν ότι δεν βλέπουν…

Ιoannis Neophytou

περί ισονομίας

Θα πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλά λεφτά σε ιδιωτικούς λογαριασμούς [εδώ τζαι στο εξωτερικό] που ενδεχομένως αποκτηθηκαν παρ

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Θα πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλά λεφτά σε ιδιωτικούς λογαριασμούς [εδώ τζαι στο εξωτερικό] που ενδεχομένως αποκτηθηκαν παράτυπα λόγω του σκανδάλου των διαβατηρίων. Θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορές..

Και αυτό είναι ένας επιπρόσθετος λόγος να γίνει πραγματική έρευνα – για να δούμε πως αποκτήθηκαν μερικά κεφάλαια, που κατέληξαν τα χρηματα των διαβατηρίων, τζαι πως χρησιμοποιούνται – τζαι αν χρησιμοποιούνται τζαι για να υπονομευτεί η Δημοκρατία τζαι η ισονομία με εξαγορές..

❌