One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayΔέφτερη Ανάγνωση

· Η ελληνικη κοινωνία μπορεί να ανέχεται ακόμα διάφορα του Μητσοτακισμού, αλλά τουλάχιστον απέναντι στην υστερία των τοπικών φερέφωνω

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Σαν να ξύπνησε μια βαθιά μνήμη από εικόνες παρακράτους [με δυτικά αφεντικά που εστηναν εισβολές τζαι πραξικοπήματα] τζαι δολοφονίες στους δρόμους-  όπως του Γ. Λαμπράκη..

Ενώ το καθεστώς Μητσοτάκη σερνόταν στην υποταγή, η ελληνική αντίσταση πήρε, τη μαζική της μορφή [γιατί υπήρξε τζαι η αντιφασιστική με σαφή εστίαση στους νεοναζί] με την διεκδίκηση ειρήνης που δεν εστίαζε μόνο στην Ρωσία. Τζαι φυσικά τα φερέφωνα τσουνιάστηκαν. Όπως τα νούμερα δακάτω που τα είχαν με την πορεία Ειρήνης του ΠΣΕ, γιατί τολμούσε να αναφέρει τζαι τον Ιμπεριαλισμό σαν προβλημα..

Η συγκάλυψη των νεοναζί στην Ουκρανία συμβαδίζει με τούτον τον δυτικό αυταρχισμό – να θέλουν να απαγορεύσουν την άλλη άποψη [πέρα που την άλλη οπτική στην πληροφόρηση]..Να θέλουν «δηλώσεις μετάνοιας». Ήταν ίσως τζαι τουτο μια που τες αόρατες μνήμες που αναδυθηκαν..

Η συναυλία στην Αθήνα, που λόγω των φερέφωνων απόκτησε μια δική της διάσταση αντίστασης [ουσιαστικά ενάντια στην τοπική απόπειρα λογοκρισίας], έγινε μπροστά σε ένα μαζικό πλήθος, σε αντίθεση με την σαφώς πολύ πιο μικρή, εκδήλωση αναπαραγωγής των εμβατηρίων του ΝΑΤΟ....

Τζαι φυσικά τα ΜΜΕ του κεφαλαίου, των ντόπιων ολιγαρχών, κάλυψαν μόνο την πενιχρή συγκέντρωση τζαι λογόκριναν το πλήθος... Θα έρθει εποχή Μητσοτάκηδες που η κραυγή των δρόμων της δεκαετίας του 1960, «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρτην μάνα σου και μπρος» για την φρίκη/Φρειδερίκη, θα ακουστεί ξανά - για το σόϊ σήμερα...:)...

Η Ιστορική μνήμη είναι βαθιά...

· Η Ελλάδα του καθεστώτος 1944 – 1974 τζαι το ουκρανικό αντίστοιχο από το 2014 που μάλλον θα μείνει μισοδότζιη..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Αν θέλει κανείς να δει την απόγνωση των φερέφωνων του ΝΑΤΟ στο να αναπαράγουν ότι κλισέ τους πασάρουν [χωρίς ίχνος αμφιβολίας, χωρίς την ελάχιστη περιέργεια ελέγχου των πηγών] δεν έχει παρά να δει την προσπάθεια να συγκαλυφθεί το γεγονός ότι το καθεστώς του Κίεβου μετά το 2014 βασίζεται στις νεοναζιστικές συμμορίες τζαι στις δυνάμεις καταστολής αλλά τζαι στη διαπλοκή τους με τους κρατικούς θεσμούς. Η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι οι ακροδεξιοί σχηματισμοί πήραν μόλις 2% στις πρόσφατες εκλογές... Ναι αυτό το 2% δείχνει την απέχθεια του κόσμου, αλλά αυτή η απόρριψη δεν μείωσε καθόλου την εξάρτηση του πραξικοπηματικού καθεστώτος από τις νεοναζί συμμορίες/τάγματα κοκ..

Δεν υπάρχει τίποτε το παράξενο ένα ακροδεξιό κόμμα η πολιτική τάση ευρύτερα, τα οποία απεχθάνεται η κοινωνία να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην καταστολή, τζαι να γίνεται η ακροδεξιά ευρύτερα το παρακράτος. Ετσι έγινε λ.χ. στην Ελλάδα μετα τον β παγκόσμιο πόλεμο: τα κατάλοιπα των ταγματασφαλιτών ή οι Χίτες του Γρίβα [που έπιαναν μόλις 1% στις εκλογές] μετατράπηκαν σε ντε φάκτο παρακράτος καταστολής. Όταν οι Βρετανοί εισέβαλαν στην Αθήνα το 1944 είχαν σαν στόχο να ελέγχουν την Ελλάδα. Το ομολογεί ξεκάθαρα ο Τσώρτσιλ στα μηνύματα του στον τότε υπουργό εξωτερικών του. Τζαι για να στήσουν το καθεστώς της ελεγχόμενης χώρας βασίστηκαν στους προηγούμενους συνεργάτες των ναζί. Είναι αυτό το παρακράτος που έκανε μέχρι τζαι τον Καραμανλή να πει το γνωστό «ποιός κυβερνά αυτήν την χώρα;» μετα την δολοφονία του Λαμπράκη. Στην Ουκρανία, τον ρόλο του νέο-αποικιακού επιτηρητή τον ανέλαβαν οι ΗΠΑ με αιχμή του δόρατος την Νούλαντ..

Στηρίχτηκαν ξεκάθαρα στους νεοναζί – τζαι εξέραν το...Τουτο εκωδικοποιαν η ατάκα της Νούλαντ «fuck the EU»...

Οπότε όσοι κάμνουν οτι εν θωρούν τζαι σαν πιστοί δούλοι της επίσημης επιβαλλόμενης [τζαι με λογοκρισία πκιον] εικόνας αρνούνται να ψάξουν καν, για τον ρόλο των νεοναζί στην Ουκρανία, ουσιαστικά θέλουν ένα καθεστώς ανάλογο με το ελληνικό παρακράτος της περιόδου 1944-74... Η Χούντα δεν ανήκε σε κόμμα που πήρε κάποια ποσοστά σε εκλογές. Ήταν μέρος του παρακράτους που στήθηκε πάνω στην καταστολή τζαι την τρομοκρατία μετά το 1944..

 Τζήνο που άλλαξε στην ουκρανική περίπτωση ήταν η ρωσική παρουσία που το 2014 [που αποδέχτηκε το δημοψήφισμα της Κριμαίας, τζαι στήριξε κάπως τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπας σαν μορφές αντίστασης στα νεοναζί τάγματα], τζαι η πρόσφατη επέμβαση που έθεσε σε δημόσια θέα το ζήτημα των νεοναζί... τζαι των ταγμάτων θανάτου..

Η σημερινή κατάσταση, με φόντο ότι ο Ζελένσκι σαν πολιτικάντης εκλέγηκε με πρόγραμμα την ειρήνη κλπ, είναι από μόνη της ενδεικτική της δύναμης του νεοναζιστικού παρακράτους στην Ουκρανία. Ουσιαστικά, επιβλήθηκε η γραμμή των νεοναζί ενάντια τζαι στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Ζελένσκι υποτάχθηκε – άλλωστε ο Ολιγάρχης πίσω του, είχε τις δίκες του διασυνδέσεις με τα τάγματα..

Αν κάποιος θέλει ενα άλλο μακάβριο παράδειγμα του πώς λειτουργούν οι ακροδεξιές ομάδες σαν τάγματα θανάτου τζαι τρομοκρατίας εν έσιει παρά να κοιτάξει την Λατινική Αμερική. Τζαι ιδιαίτερα σήμερα την Κολομβία. Κάθε εφτομαδα σχεδόν ανακοινώνονται νεκροί από το ακροδεξιό παρακράτος..

Όσοι θέλουν τέτοιο καθεστώς, ας έχουν τουλάχιστον την τσίπα να το πουν δημόσια..

Αλλά τα φερέφωνα δεν έχουν δικό τους λόγο. Αναπαράγουν τον λόγο των συμφερόντων που τους χειραγωγούν ή που τους χρησιμοποιούν συνειδητά..

❌