Ισραηλίτες
τραμπούκοι στο Άμστερνταμ: - η εξαθλίωση
θέλει αεροπλάνα διαφυγής... Όταν
η εξαθλίωση μιας κοινωνίας γίνεται περιφερόμενο τσίρκο... δημιουργώντας μιαν
οργή για το θράσος των ισραηλινών που συμπεριφέρονται σαν ναζί...
Τζαι όταν
τελικά ξεσπά η οργή, στέλνονται αεροπλάνα εκκένωσης. Εκτός που μια ανοησία των
ποδοσφαιρικών οπαδών του Ισραήλ, ήταν τζαι μια έκρηξη οργής κατοίκων του
Άμστερνταμ για το θράσος: ένα από τα συνθήματα των ναζί του Ισραήλ ήταν «Δεν έχει σχολεία στην Γάζα επειδή δεν
έχει παιδια». Το Ισραήλ βλέπει τον μέλλον του στην διεθνή κοινότητα...
Μετά από προκλητική συμπεριφορά οπαδών από το Ισραήλ στο Αμστερνταμ, έμπαιναν σε αυλές σπιτιών και κατέβαζαν παλαιστινιακές σημαίες, έσπαζαν περιουσίες κατοίκων, απειλούσαν και έδειραν ένα ταξιτζί.. τελικά ο κόσμος της περιοχής ξεσηκωθηκε και έφαγαν ξύλο στους δρόμους της πόλης.
Al Jazeera English : Ισραηλινοί οπαδοί συγκρούονται με
διαδηλωτές στο Άμστερνταμ
Οι λεπτομέρειες των επεισοδίων δεν είναι σαφείς, αλλά οι
οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέστρεψαν παλαιστινιακές σημαίες στην πόλη πριν
από τον αγώνα.
Ο ισραηλινός πολιτικός σχολιαστής Όρι Γκόλντμπεργκ είπε
ότι τα πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι η ισραηλινή αφήγηση έχει καταλάβει την
Ευρώπη.
«Το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί οπαδοί ξεσηκώνονται στη μέση
του Άμστερνταμ, τραγουδούν ρατσιστικά τραγούδια και σκαρφαλώνουν στους τοίχους
των σπιτιών για να σχίσουν παλαιστινιακές σημαίες… είναι μέρος της ισραηλινής
συνθήκης αυτή τη στιγμή: Μια πλήρης απόσπαση μεταξύ πράξεων και συνεπειών»,
είπε.
«Είναι μια πλήρης απόρριψη της
ιδέας ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες», πρόσθεσε ο σχολιαστής.
«Ο Νετανιάχου δεν στέλνει μόνο φορτηγά αεροπλάνα, αλλά και
στρατιωτικά αεροπλάνα φορτίου για να σώσει τους Ισραηλινούς από τη δίωξη στο
Άμστερνταμ», τόνισε ο Γκόλντμπεργκ
Σε μια εποχή που η αθλιότητα παρελαύνει στις οθόνες, τζαι μερικοί/ες προσπαθούν ακόμα να ξεπλύνουν το έγκλημα δίπλα μας, εν καλά να αθθυμούμαστεν τις μορφές της αντίστασης... της άρνησης των ανθρώπων να γίνουν σαν τζείνους – τους δολοφόνους, είτε της ΕΟΚΑ Β, είτε της ΤΜΤ τότε - ή του Ισραήλ σήμερα...
1974: ένας χριστιανός πάπας, αποχαιρετά τον χωρκανό του τουρκοκύπριο που φεύκει μετά το πόλεμο/έγκλημα των εθνικισμών... το 1974..
ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΑΡΟΔΩΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ Τ/ΠΡΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΗΝΑΓΚΑΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟ 1974. ΦΩΤΟ Λ.Δ., ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ.
Ένας δημοσιογράφος της Ισραηλίτικης εφημερίδας Haaretz, είπεν ότι τούτο που κάμνει τωρά το Ισραήλ εν όπως την Νάκμπα [καταστροφή – όπως ονομάζουν οι παλαιστίνιοι το βίαιο ξερίζωμα τους από μέρος της Παλαιστίνης που έγινε μετά Ισραήλ].. Τζαι ο Νετανιάχου τζαι άλλοι της κυβέρνησής του που ξεπλένουν διάφορα δημοσιογραφικά φερέφωνα ποδά, ανακοίνωσαν μετρα εναντίον του δημοσιογράφου τζαι της εφημερίδας...
Τζαι περιορισμους στην «ελευθερία έκφρασης»..Αλλα πε μου εν μακρυα οι ευρωπαικες οδηγιες λογοκρισιας αμα εξεκινησεν ο Ουκρανικο;
Όσοι σιωπούν θα εβρουν το έγκλημα μπροστά τους..
Η αποσύνθεση του Ισραηλιτικού φαντασιακού για «δημοκρατία» κλπ κλπ
Ιστορικά, που την δεκαετία του 1960, η δεξιά στις διάφορες τις παραλλαγές, προωθούσε το δόγμα «ανήκωμεν στην Δύση». Μόλις, δηλαδή, είχαμε ξεφορτωθεί τους Εγγλέζους... το δόγμα εν ήταν τυχαίο. Στο μεγαλύτερο μέρος της αποικιοκρατίας, η δεξιά επούλαν «ένωση»/προσάρτηση στο ελληνικό κράτος, [ή αντίστοιχα στο τουρκικό στην τουρκοκυπριακή κοινότητα] αλλά οι προύχοντες της ήταν διορισμένοι των Άγγλων... Ο Νεοπτόλεμος Πασχάλη λ.χ. την δεκαετία του 1920, ηγήθηκε αρχικά του ενωτισμού, αλλά άμα έχασε στις εκλογές μια χαρά εβολεύτηκεν σε αποικιακό πόστο... Ο Δέρβης, ηγέτης της δεξιάς που την δεκαετία του 1930, είσιεν ανάλογα βολέματα – τζαι παράσημα..... Ο Τάκης Χατζηδημητρίου, στο βιβλίο του «Κύπρος 1950-1959, το τέλος του αλυτρωτισμού» κατέγραψε την κατάσταση τζαι την δεκαετία του 1950, όταν ο ίδιος, σαν γραμματέας της νεολαίας της δεξιάς, στην Λευκωσία, έθεσε θέμα για τους «παρασημοφορημένους» [ηγέτες της δεξιάς με βρετανικά παράσημα – όπως ο Δέρβης]..
«Ζήτησα να επιστρέψουν τα παράσημα της Βρετανίας, διαφορετικά δεν θα τους αναγνωρίζαμε ως εθνική ηγεσία. Μια ενέργεια που σήμαινε αμφισβήτηση της ηγεσίας των εθνικοφρόνων..» [σελ.94]..
Μετά την ανεξαρτησία, η θέση «ανήκωμεν στην Δύση» σαν κριτική στην συμπόρευση του Μακάριου με το κίνημα των Αδέσμευτων, σήμαινε ουσιαστικά την επιστροφή στην εξάρτηση... Οι δυτικοί είχαν ήδη τις βρετανικές βάσεις, τα ραντάρ στο Τρόοδος κοκ... Αλλά η ανεξαρτησία, όπως την εξέφραζε ο Μακάριος [που επαναλάμβανε τζαι ρητορικά το «ανήκωμεν στην Δύση»] ήταν πρόβλημα για μερίδα έστω της δεξιάς, τζαι ιδιαίτερα της άκρας δεξιάς, γιατί σήμαινε βασικά ότι ο Μακάριος εν εκήρυξεν παράνομο το ΑΚΕΛ. Τζαι ότι η όποια ανεξαρτησία μας εβασίζετουν αντικειμενικά στην διεθνή συμπαράσταση μέσω ΟΗΕ.. Τζαι φυσικά για την άκρα δεξιά το μεγάλο πρόβλημα, ως συνήθως, ήταν ότι εν είχαν τις καρέκλες...
Το ότι η ακροδεξιά, επρόσφερεν τελικά το 74, την ευκαιρία εισβολής στην Τουρκία [με το πραξικόπημα] τζαι μετά, με τις σφαγές τουρκοκυπρίων στην Αλόα-Μαράθα-Σανταλάρη, τζαι δικαιολόγηση στην επέκταση της εισβολής ως το Βαρώσι, εν ήταν τυχαίο. Συνειδητά ή μη «ανήκαν στην Δύση» που προωθούσε ένα σχέδιο διχοτόμησής/διπλής προσάρτησης που την δεκαετία του 1960.. Το σχέδιο Άτσεσον..
Μια λοιπόν καταγραφή τζαι των
οικονομικών δεδομένων, που τεκμηριώνει ότι ανήκουμε στην περιοχή μας, στην χωρα
μας, τζαι σε κανενα αλλον: Στο πιο κάτω πίνακα του εξαγωγικού εμπορίου της
Κύπρου, εν ενδιαφέρον ότι μετά το 74 η περιοχή που μας στηρίξεων οικονομικά,
ήταν η Μέση Ανατολή...
Στον Στροβολο, μερικοί θέλουν να στήσουν τζαι μνημείο στους καταδρομείς που εσκοτωθήκαν, ενώ εκάμναν επίθεση στο προεδρικό την ημέρα του πραξικοπήματος..
Εκτός που το ΑΚΕΛ, αρνητικά εκφράστηκε τζαι το ΔΗΚΟ....
Πάλε καλά δηλαδή... που τους έμεινε τζαι κάτι που τζήνη την εποχή...Η ΕΔΕΚ;...:)
Αλλά κάγρι μερικοί να διαγράψουν το έγκλημα στην Ιστορική μνήμη.. Μα ότι τζαι να κάμετε η Ιστορία εν σβήνει με κουτοπόνηρες υπεκφυγές...
Η νοοτροπία της εθνικοφροσύνης αθθυμίζει μια επιχείρηση πλυντηρίων, με φόντο καρέκλες. Μέρος της επιχείρησης ήταν τζαι ενι, τζαι η προσπάθεια εξίσωσης του Μακάριου με τον Γρίβα -όϊ απλώς σαν ατόμων, αλλά τζαι για την κοινωνική δυναμική που εκφράζαν... Κατά τα αλλα η ιστορική καταγραφή της εθνικοφροσύνης σαν πρακτική θα εν το βουρος στο Τρόοδος την 20η Ιουλίου... Έσταζεν σάλια εξουσίας στις 15 Ιουλίου, τζαι στις 20 έκαμεν αγώνες δρόμου προς το Τρόοδος, με το σύνθημα «μα εγώ εν τζαι ..» ..Στην ουσία τζαι η φαντασίωση μνημείου, όπως τζαι οι κωμικές απόπειρες εξίσωσης, εν μέρος της «ηθικής» του «μα εγώ εν τζαι...» ..Που πάσιν χρόνια πίσω..
Τζαι για να αθθυμουμαστεν τζαι τις ταξικες καταβολες του σκηνικου, ο Μανθος Μαυροματης, που εκαμεν τζαι προεδρος του ΚΕΒΕ, τζαι μελος της ομαδας κυπριακου του ΔΗΣΥ, φυσικα καμνει παναυρκα με τον νουν του – αναπαραγωντας το κλιμα που καποτε εθελεν παραδοση ανευ ορων στο σχεδιο Ατσεσον...Διοτι εισιεν τζαι ταξικη διασταση η τοτε αντιπαραθεση...την οποιαν αναπαραγει τζαι σχετικη εφημεριδα..
Προς Καλατζή, Κωστούην τζαι άλλα φερέφωνα της Ισραηλίτικης προπαγάνδας:
Πετε των μαστόρων σας, ότι μπορούν να γίνουν γελοίοι τζαι χωρίς να σκοτώνουν κοσμο..
Το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή στην Γάζα που τον βορρά. Ανακοίνωνε «νίκες» κλπ κλπ.. Οι «νίκες» του Ισραήλ εν μάλλον όπως τον άνεμο.. φυσά τζαι παίρνει τα ούλλα όσα ειπωθήκαν εχτές..
Απλώς ανακοινώνονται «νίκες» για να απολαμβάνει νεκρούς τον εσωτερικό αρρωστημένο ακροατήριο του Νετανιάχου; Τζαι ίσως μερικοί τζαι που τα φερέφωνα αν κρίνει κάποιος/α που την λαγνεία του θανάτου στην ρητορική τους..
Καλατζή, την άλλην φορά που εν σου δώκουν οδηγίες για φτηνό σενάριο, όπως με τον Σινουάρ, ζήτα αύξηση λόγω κόστους γελοιότητας..
Όταν η τοπική εξουσία τζαι οι βορειοαμερικανικές επεμβάσεις στη λατινική Αμερική, εφανήκαν ότι εν εμπορούσαν πκιον να συντηρηθούν με στρατιωτικά πραξικοπήματα τζαι εγκλήματα δολοφονιών [όπως τα πραξικοπήματα στην Χιλή, την Αργεντινή κοκ], τζαι η λατινοαμερικανική αριστερά αρκέψεν να κερδίζει σαρωτικά στις εκλογές, ελανσαρίστηκεν, νέα στρατηγική – το lawfare: η χρησιμοποίηση μηχανισμών της δικαστικής εξουσίας, σε συνάρτηση με θεάματα των ΜΜΕ, για να ανατρέψουν προέδρους, οι οποίοι «δεν ακολουθούσαν τις υποδείξεις»... Έτσι ο Λούλα στην Βραζιλία βρέθηκε στην φυλακή, για να μην είναι ανθυποψήφιος του Μπολσονάρο, ενώ πιο πρόσφατα, με ένα δικαστικό στρατιωτικό πραξικόπημα, φυλακίστηκε ο εκλελεγμένος πρόεδρος του Περού..
Αξίζει μαλιστα να αναφερθεί ότι τζαι οι υπηρεσίες του Ισραήλ, επαίζαν ρόλο στην στοχοποίηση αριστερών κυβερνήσεων με την πιππίλα του «αντισημιτισμού». Όπως πολέμησαν τζαι τον Κόρμπυν στην Βρετανία...
Το ότι τούτη η στρατηγική θα εχρησιμοποιήτουν που τις ισραηλίτικες υπηρεσίες ενάντια στους αξιωματούχους του Διεθνούς δικαστηρίου που καταγράφουν το οφθαλμοφανές – την απόπειρα γενοκτονίας- εν αναμενόμενο... Ήδη είχαν απειληθεί δικαστές όπως κυκλοφόρησε μετά την κατηγορία Ισραηλινών αξιωματούχων για εγκλήματα πολέμου..
Απλώς η εκστρατεία τωρά φκαίνει με την «σοβαροφάνεια» της Wall Street Journal… η οποία με έτσι κινήσεις/απόπειρες εκστρατειών εξυπηρέτησης του Ισραήλ τέθκοιους τζαιρούς, απλώς καταγραφεί τις εξαρτήσεις της πκιον..
Επέρασεν ο τζαιρός που ο ψίθυρος, εκωδικοποιήτουν σαν αλήθκεια μέσω των μηχανισμών της χειραγώγησης – σήμερα η εμπλοκή σε εκστρατείες ξεπλύματος μάλλον αποκαλύφκουν τα κίνητρα των εξαρτήσεων..
Dutchie
I found this yesterday in regard to the WSJ's smear campaign against Khan.
"The Wall Street Journal has called for an internal investigation of Karim Khan’s conduct before ICC judges issue the warrants he has requested."
The Wall Street Journal is effectively working in Israels interests and attempting to delay the issuance of arrest warrants for Netanyahu.
Τζαι στο Βιετνάμ ανάλογα είχαν τζαι οι αμερικανοί..
Να σκοτώνεις μωρά, πληγωμένους, αμάχους, νοσοκόμους...
Φαίνεται, ευτυχώς, ότι υπάρχει κάτι στον ανθρώπινο οργανισμό, που αντιδρά.... με αηδία, φρίκη.... Σε αντίθεση με όσους περνούν στο στάδιο, όπου η νεύρωση μετατρέπει τον άνθρωπο σε δολοφόνο με καταπίεση της ό,ποιας ανθρώπινης ευαισθησίας..
Τζαι δυστυχώς για όσους στάλθηκαν στο πόλεμο με το εθνικό εμβατήριο, η φρίκη, εν πιο ανυπόφορη που οποιοδήποτε εμβατήριο...
Επίσης θύματα της πολιτικής Νετανιάχου τζαι φερέφωνων...
«Tel Aviv and Ma’ale Adumim CNN —
A 40-year-old father of four, Eliran Mizrahi deployed to Gaza after the deadly Hamas-led attack on Israel on October 7, 2023.
The Israeli military reservist returned a different person, traumatized by what he had witnessed in the war against Hamas in the strip, his family told CNN. Six months after he was first sent to fight, he was struggling with post-traumatic stress disorder (PTSD) back at home. Before he was due to redeploy, he took his own life.
“He got out of Gaza, but Gaza did not get out of him. And he died after it, because of the post-trauma,” his mother, Jenny Mizrahi, said.
The Israeli military has said it is providing care for thousands of soldiers who are suffering from PTSD or mental illnesses caused by trauma during the war. It is unclear how many have taken their own lives, as the Israel Defense Forces (IDF) has not provided an official figure.”
«Πάνω από 100.000 έφυγαν από τον στρατό
Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε τον Οκτώβριο 2024 ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, καταγράφηκαν περίπου 100.000 περιπτώσεις εγκατάλειψης θέσεων ή λιποταξίας, που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Ο ουκρανικός στρατός, σε συνομιλία
του με το γαλλικό μέσο ενημέρωσης El Pais, παραδέχτηκε το
αυξανόμενο πρόβλημα των στρατιωτών που λιποτακτούν.
Υπάρχει τουλάχιστον μία γνωστή περίπτωση στην οποία μια ταξιαρχία των Ουκρανικών
Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) αρνήθηκε να υπακούσει εντολές.
Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε τον Οκτώβριο 2024 ότι κατά τη
διάρκεια της σύγκρουσης, καταγράφηκαν περίπου 100.000 περιπτώσεις
εγκατάλειψης θέσεων ή λιποταξίας, που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου
του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς δηλαδή 52.000 Ουκρανοί το
έκαναν το 2024.
Ένας αξιωματικός της 119ης ταξιαρχίας των Δυνάμεων Εδαφικής
Άμυνας, είπε ότι μια μαζική ανταρσία σημειώθηκε στην 116η
ταξιαρχία εδαφικής άμυνας στο Kurakhove στο Donetsk.
Πριν από αυτό, ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος της 46ης Αερομεταφερόμενης
Ταξιαρχίας, Yevgeny Churbanov, παραδέχτηκε ότι το Kurakhove θα περικυκλωθεί
σύντομα.
Οι στρατιωτικοί αρνήθηκαν να
υπακούσουν στις εντολές, και ανακατευθύνθηκαν στο Sumy, από
όπου διεξάγεται η εισβολή στην περιοχή του Kursk.
Υπήρξε επίσης μια περίπτωση όταν 100 στρατιώτες της 123ης Ταξιαρχίας εδαφικής
Άμυνας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο Ugledar πριν ο ρωσικός στρατός
καταλάβει την πόλη του Ugledar.
Σύμφωνα με τον στρατό που συμμετείχε στην έρευνα, ο μέσος χρόνος που περνούν
οι Ουκρανοί στρατιώτες σε θέσεις στο Kurakhove είναι 25
ημέρες.
Ένας μαχητής της 119ης Ταξιαρχίας, είπε ότι η Ρωσία έχει
μεγάλη υπεροχή στο πεζικό.
Επίσης, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι «καλύτερα
εξοπλισμένες, καλύτερα εκπαιδευμένες και προσαρμοσμένες».
Ο Ουκρανός στρατιώτης Skoda είπε ότι η κινητοποίηση στην Ουκρανία «πηγαίνει
άσχημα γιατί ο κόσμος φοβάται».
Οι αξιωματούχοι, εν τω μεταξύ, σημειώνουν ότι «το πρόβλημα τώρα δεν είναι τα
όπλα, αλλά οι άνθρωποι» και κανείς δεν θέλει να πάει στο στρατό.
«Σύντομα δεν θα υπάρχουν άνθρωποι για να πολεμήσουν», παραδέχτηκαν.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος συνταγματάρχης Anatoly Matviychuk
παραδέχτηκε ότι η λιποταξία και η παράδοση του στρατιωτικού προσωπικού των
Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να αυξηθεί εάν το Toretsk και το Chasiv
Yar τεθούν υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Είπε ότι από την εισβολή στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες των ουκρανικών
Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη ανέλθει σε 25.000 άτομα και οι απώλειες από τον Μάιο
ήταν περίπου 70.000 στρατιώτες.
Εν τω μεταξύ, οι New York Times έγραψαν ότι ο αριθμός των περιπτώσεων λιποταξίας στις Ένοπλες
Δυνάμεις της Ουκρανίας διπλασιάστηκε το 2024 στις 51.000 στρατιώτες έφυγαν
από τις μονάδες τους χωρίς απόλυση από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του
2024.»
Δηλαδή να υποθέσουμε ότι η νυν κυβέρνηση, νοσταλγεί τις παρατυπίες της προηγούμενης, που εν έστελλε αρχείο χορηγών;..[για να μεν μαθαίνουμε για τις έξτρα ευκολίες που παραχωρούσε το κράτος σε διάφορους «χορηγούς» στα πλαίσια του σκανδάλου των διαβατηρίων]
Είναι να μεν μάθει στο βίτσιο της εξουσίας το πλάσμα – επιστροφή στο «παιδικό ναρκισσισμό» που λαλεί τζαι η ψυχανάλυση;
"Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στα στοιχεία που αποστέλλονται στη Βουλή δεν αναγράφονται τα ονόματα των δωρητών, αλλά τα αρχικά ονόματα των αιτητών χορηγίας."
Από το 2016 μάλιστα, δεν έχει αποσταλεί οποιοδήποτε αρχείο χορηγιών
Θα δείξει βέβαια πως θα συμπεριφερτεί ο διορισμένος. Αλλά το κλίμα δεν προδιαθέτει για ελεγκτή που θα ελεγχει για την διαφθορά/διαπλοκή..... Λογικα με βαση τους «8» του Ανώτατου κλπ, θα πρέπει, μαλλον, να αποκτήσει άμεσα σπουδές στην αρχειοθέτηση [στην οποια ειδικευεται ο Σαββιδης της εισαγγελιας με τον οποιον φαινεται να ταυτιστηκαν οι 8]... Όσο για υπακοή, μάλλον φαινεται να υπάρχει γιόρκιν στους διορισμένους της νυν εξουσίας...
«Ο κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει επίσης πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία.»
Ειναι τυχαιο οτι εργαζόταν στους PWC που αιτηθηκαν κ τους εγκρίθηκαν τα περισσότερα διαβατηρια; αμ αυτό με το πτυχίο της ποιμαντικης κ κοινωνικής θεολογίας πολύ μεγάλο προσόν αλλωστε κ ο μεγαλος οταν δεν ειναι σε ταξιδια τρεχει εκτος απο τα γηπεδα τα μοναστηρια τις αγρυπνιες κ τα προσκυνηματα. Τι πάει να πει ποιμαντικη ειμαστε τίποτε πρόβατα για να μας μαντριζουν; καλού κακού φροντίστε τα παιδιά σας να πάρουν πτυχίο θεολογίας πολύ χρήσιμο για την ανέλιξη τους στο ΚυπρΙΡΑΝ
"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ"
Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής Όλε Σέτερ απέρριψε μεταγραφή του στην Ισραηλινή ομάδα Μακάμπι Χάιφα, για πολλά εκατομμύρια! Ακούσατε τίποτα στα ΜΜΕ;;; Μούγκα! Δεν αρέσουν τέτοιοι μάγκες!!
"Δεν θέλω να μπουν ματωμένα χρήματα στον λογαριασμό μου. Θα ήταν εφιάλτης. Ηταν μια πρόταση [της Μακάμπι] που θα με έκανε οικονομικά ανεξάρτητο. Αλλά ούτε το ήθος ούτε οι αξίες μου μου επιτρέπουν να εκπροσωπήσω αυτή τη χώρα».
Σε μια καπιταλιστική κοινωνία, το να εργάζεσαι είναι τρόπος απόκτησης χρημάτων για επιβίωση... Οπότε όπου τζαι να δουλεύκει το αμίμητο «Κωστούην» [κάποτε του Πολίτη], εν έσιει σημασία.. Αλλά να τον παρουσιαζει ο Φιλελεύθερος σαν «ανταποκριτή από την Μέση Ανατολή», εν για να γελούν τζαι οι όρνιθες...
Το Κωστούην είτε λόγω επαγγελματικών υπηρεσιών, είτε λόγω άλλων υστερικών ή μη, νευρώσεων, φαινεται να εν ένας φανατικός προπαγανδιστής. Ούτε καν ολόκληρου του Ισραήλ – φαίνεται να εκφράζει την ακροδεξιά πτέρυγα γυρον που τον Νετανιάχου..
Επροσπάθησεν να ξεπλύνει μέχρι τζαι καταγγελία για ομαδικό βιασμό, εκ των φαινομένων, όταν οι κατηγορούμενοι ηταν ισραηλίτες στρατιώτες...
Ο άθρωπος έτσι, ένι, ως τζιαμέ φτάνει... Μιαν δουλειαν δικαιούται την για επιβίωση..
Αλλά το λανσάρισμα του σε τούτον τον κλίμα [μαζικών δολοφονιών τζαι απόπειρας γενοκτονίας], σαν να μυρίζει ευρυτερα [ποιός ασχολείται με το Κωστούην] ισραηλίτικα συμφέροντα..
Τόσην φτώσια ρε Παττιχη που πκιον πουλιέται χώρος στην επιχείρηση σαν ισραηλίτικη εξαγορά προπαγάνδας; Αραγες σου;
«Θεωρώ γελοιοποίηση της δημοσιογραφίας αυτό που έγινε με τον δημοσιογράφο κ. Κ. Κωνσταντίνου, εννοώ την πρόσληψή του από τον Φιλελεύθερο για να κάνει ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ από τη Μέση Ανατολή. Ανταποκρίσεις αναθέτεις σε κάποιον/α/ο με όχι τόσο βεβαρημένο ιστορικό. Αυτή η πρόσληψη δεν τηρεί ούτε τα ελάχιστα προσχήματα της δημοσιογραφικής ή της επικοινωνιακής επιστήμης.
Γιατί δεν τον προσέλαβαν ως αρθρογράφο; Να έγραφε άρθρα γνώμης. Εκεί θα συνέχιζε όπως έχει συνηθίσει όλους/ες/α που τον διάβαζαν, στις εμπαθείς και συχνά χυδαίες επιθέσεις ad hominem, τα τσουβαλιάσματα, κ.λπ. Αυτή η μεταγραφή που έκανε από τα άρθρα γνώμης στις ανταποκρίσεις και στα ρεπορτάζ, δεν ξέρω τι μέλλον έχει και με ποιο κοινό. Δεν έχει περισώσει ούτε ένα κόκκο αντικειμενικότητας στα μάτια κανενός ακροατηρίου, από όλο το πολιτικό φάσμα.
Η φανερή και παθιασμένη υποστήριξή του στο Ισραήλ ήταν και είναι τόσο έντονη και μονόπλευρη, που κανένας δεν μπορεί να διαβάσει τι λέει για το Ισραήλ με ουδετερότητα, την οποία ο ίδιος έκαψε εδώ και χρόνια.
Υ.Γ. Όταν ανέλαβε ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Ισραήλ, δεν ήταν τόσο προβληματικό επειδή οι Έλληνες ουδέποτε τον διάβασαν ως αρθρογράφο -- δεν είχαν ιδέα ποιος ήταν.’
«Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία, Αμπντάλλα Αττάρι, χαιρέτησε το χθεσινό ιστορικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο, όπως αναφέρει, καλεί σε άμεσο τερματισμό της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που βασίστηκε στην πρόσφατη σχετική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Σε γραπτή δήλωση, ο κύριος Αττάρι χαιρέτησε επίσης την θετική ψήφο και την στήριξη του ψηφίσματος από την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.»
Το ψήφισμα ψηφίστηκε την Τετάρτη με 124-12 ψήφους και 43 αποχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία την Τετάρτη ψήφισμα που συντάχθηκε από τους Παλαιστίνιους και απαιτεί από το Ισραήλ να τερματίσει την "παράνομη παρουσία" του στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη εντός ενός έτους.
Η ψηφοφορία στο σώμα των 193 μελών ήταν 124-14, με 43 αποχές. Μεταξύ αυτών που τάχθηκαν κατά ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ.
· Ιντερλούδιο της Γάζας
Τη μέρα οι βόμβες σταμάτησαν γι’ αρκετή
ώρα ώστε βγουν οι ψαράδες στη
θάλασσα, ρίχνοντας τα δίκτυα τους στ’
αποκλεισμένα κύματα, ο ουρανός ψηλά
ακτινοβολούσε λαμπρός, γαλάζιος σαν
τον αλμυρό ορίζοντα αποτρέποντας τη
διαφυγή, φωτεινός όπως οι πέρα
γαλαξίες,
εκεί που τα άστρα της αυγής καίγονται.
Τα καράβια συναθροίστηκαν΄
οι άνδρες μιλούσαν αθόρυβα.
Ξαφνικά η ηρεμία εξερράγη: ένας
χείμαρρος από γυαλιστερά λέπια
ξεχείλισαν σαν ευλογία, κύμα ευφορίας,
τα ψάρια ν’ αναπηδούν απ’ τα αλμυρά
βάθη
στο σκαρί, που περίμενε, να
περιστρέφονται στον αέρα
μ’ ένα λαμπρό χορό μπαλέτου,
σιντριβάνια αστερόσκονης.
Αργότερα, όταν τα φορτωμένα καράβια
επέστρεψαν στην ακτή, οι βόμβες δεν
είχαν ακόμα ξανά αρχίσει να πέφτουν.
Μαζεύτηκαν τα παιδια, τα χείλη τους
ξεραμένα από αλάτι,
χάιδευαν τ’ ασημένια σώματα που
υπόσχονταν φαγητό.
Πέρα μακρυά, γαλάζιες εκτάσεις
ασφάλειας σπινθήριζαν
σαν αντικατοπτρισμός: τρεμοφέγγοντας,
σπαράζοντας.
Ποίηση: Lisa Suhair Majaj
Μετάφραση: Αναστάσης Πισσούριος
Εν λογικό να ήταν ικανοποιημένοι οι του Πολίτη, οι οποίοι πολέμησαν με πάθος τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σαν αντίπαλο του προέδρου τους, που εβαφτίσαν «Νίκαρο»...Τζαι εκαλοσωριζαν το δίδυμο Σαββιδη-Αγγελιδη σαν επιλογές «σοβαρότητας»...Φυσικά τωρά το κακό, για το μπλοκ Αναστασιάδη, έγινε – ο αθυρόστομος [τζαι ανάρμοστος για τα θέσμια της λογοκρισίας των εμπλεκομένων ή των δικτύων τους] έκαμε αρκετές έρευνες, ώστε να μεν υπάρχει πια αμφιβολία για την «την πιο διεφθαρμένη προεδρία ever»... Τζαι άλλωστε ο Πολίτης πκιον κρατά αποστάσεις από τον τέως πρόεδρο του...
Αλλά το να μας λαλεί [όσους εμείναν να τον θκιεβαζουν έστω] ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες τζαι οι καταγγελίες, μέσω των οργανισμών που άφησε ο Ανάστος, εν κωμικό. Εντάξει, η εφημερίδα προσπαθεί να πει ότι «..συνεχίζεται η ευαισθησία για την διαφθορά»...Αλλά ήδη η επιτροπή για την διαφθορά έδειξε που εν το βάρος της με το ξέπλυμα του Αγγελίδη... Εσιασιαράν να μας πουν ότι απαλλάγηκε παρά την τεκμηρίωση της σύγκρουσης συμφερόντων..
Οπότε, ως τωρα, εν μάλλον ρόλο πλυντηρίου που έσιει η επιτροπή...τζαι λογικά, αν συνεχιστεί το ίδιο φκιολί με τον Αγγελίδη, θα μπει τζαι θέμα αν αξίζει να πληρώνει η κοινωνία για τέτοιους μηχανισμούς συγκάλυψης που αφηκεν ο Ανάστος.. Θα δούμε τζαι πώς θα χειριστούν τον Δρουσιώτη που ήταν ημέτερος...
«Η απόλυση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν επηρεάζει, ουδόλως, τη διερεύνηση των καταγγελιών που υπέβαλε ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης προέβη συνολικά σε 23 καταγγελίες για κατ’ ισχυρισμό πράξεις διαφθοράς που στρέφονται εναντίον αξιωματούχων και υψηλόβαθμων δημόσιων λειτουργών. Από τις 23 καταγγελίες διερευνήθηκαν μέχρι σήμερα απο την Αρχή κατά της Διαφθοράς οι τρεις και απορρίφθηκαν. Πρόκειται για τις καταγγελίες που στρέφονταν κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη, και του αξιωματικού της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού. Εναντίον του κ. Αγγελίδη εκκρεμούν άλλες τρεις καταγγελίες που υποβλήθηκαν απο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
«Να σημειωθεί ότι, οι δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη μετά το αθωωτικό πόρισμα που εξέδωσε στις 29/12/2023 η Αρχή κατά της Διαφθοράς για Αγγελίδη και Κατσουνωτό, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την απόλυσή του, όπως προκύπτει από την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο καταλόγισε, μεταξύ άλλων πολλών, τα ακόλουθα στον τέως Γενικό Ελεγκτή: «Με εμμονή παραβίαζε το τεκμήριο αθωότητας άλλου κρατικού αξιωματούχου και απαξίωνε το αθωωτικό πόρισμα της αρμόδιας Αρχής κατά της Διαφθοράς, παραπέμποντας σε λαϊκά δικαστήρια...».
Ο κ. Τεύκρος Οικονόμου υπήρξε από τους δικαστές που ανήκουν ιστορικά στην περίοδο της εμπέδωσης των διορισμένων του καθεστώτος Αναστασιάδη... το να θκιεβάζει κανείς το ιερό μένος, των 8 για τον κίνδυνο από την ελεύθερη έκφραση [που βαφτίστηκε για πειθαρχικούς λόγους «ανάρμοστη συμπεριφορά»] μοιάζει σαν φόβος μερικών για δημόσιο διάλογο. Κάποιοι φοβούνται λογικά για να θέλουν να λογοκρινουν...
Στον κ. Τεύκρο λοιπόν, αφιερωμένα μερικά σχόλια του Κώστα Παπακώστα... τζαι υπαρχουν τζαι άλλα που εννά έρτει ο τζαιρός τους:
«Ποια μηνύματα εκπέμπονται, άλλωστε, όταν ο πρόεδρος του πρωτόδικου Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση, δικαστής Τεύκρος Οικονόμου, μετά την έκδοση της διάτρητης απόφασης του, προήχθη δυο φορές. Μάλιστα με την δεύτερη προαγωγή του βρέθηκε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου μοιραία η παρουσία του δυνατόν να είχε επηρεάσει την απόφαση της έφεσης μου στο Ανώτατο Δικαστήριο ανεξαρτήτως της συμμέτοχης του η όχι στην διαδικασία.»
Κώστας Παπακώστας, «Ανεμοδαρμένη πορεία, σελ. 295.
Εξ ανάγκης σε μια σειρά θέματα, το ΕΔΑΔ μπορεί να εν τζαι άμυνα των πολιτών στον αυταρχισμό που εφάνηκεν να φκάλει το Ανώτατο των 8...
Πάντως το σχόλιο της Κομισιόν, όταν ρωτήθηκε, ηταν ενδιαφέρον: πέρα από την αναφορά σε εσωτερικές αποφάσεις δικαστηρίων, εσυρεν τζαι μια άμεση σπόντα σε μερικούς/ες για πρόσβαση της «ελεγκτικής υπηρεσίας» σε πληροφορίες...», «διαχωρισμό αρμοδιοτήτων τζαι λογοδοσία» στην εισαγγελία...
«...Και να σημειώνει ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά την πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε πληροφορίες, τη μεταρρύθμιση του θεσμού, και το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων και τη λογοδοσία της Νομικής Υπηρεσίας.
Μετά την αυτό-αποκάλυψη του Ανώτατου Δικαστηρίου, ότι φαίνεται να θεωρεί προτεραιότητα την συγκάλυψη, αντί τη διερεύνηση με διαφάνεια, της διαφθοράς, το ερώτημα ένι, τί μπορεί να γίνει..
Οι τυπάκοι του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου θα εν τζιαμέ να φκαλουν ανάλογες αποφάσεις, τζαι θα πληρώνουμε θεμας τζαι το σύνδρομο της συγκάλυψης...
Υπάρχουν 2 πιθανές μορφές πιθανής αντίστασης [μεχρι την ιστορική του αντικατάσταση] σε τούτο το καθεστώς αυταρχισμού:...Η ευρωπαϊκή τζαι η τοπική...
Τοπικά εν σημαντικό να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για την διαφθορά... τζαι η εστίαση να πάει πκιον τζαι στο δικαστικό σύστημα – διότι υπάρχουν ανοικτά θέματα όπως μάθαμε την προηγούμενη δεκαετία – ιδιαίτερα με τις δημοσιοποιήσεις του Ν. Κληρίδη...Τζαι ταυτόχρονα, πρέπει να συνεχιστεί η ενθάρρυνση δημοσιοποίησης από whistleblowers – διότι η δικαστική απόφαση φαίνεται να εν τζαι εν ένα είδος προσπάθειας να ελεγχθεί ο δημόσιος διάλογος/αποκαλύψεις...
Αλλά εν σημαντικό, επίσης, να δημιουργηθούν θεσμοί της κοινωνίας [μετά την θλιβερή στάση του κρατικού θεσμού] που θα διεκδικούν πκιον τις δικαστικές διεκδικήσεις στην Κύπρο με προσφυγή τζαι σε ευρωπαϊκά πλαίσια... Τζαι επειδή ο/η μέσος πολίτης μπορεί να μεν μπορεί να φτάσει δικαστικά στην Ευρώπη, θα εν καλά να δημιουργηθούν θεσμοί/οργανώσεις της κοινωνίας για να στηρίζουν τις διεκδικήσεις δικαιοσύνης στην ΕΕ απέναντι στο δικό μας [μεροληπτικό από ότι φαίνεται] δικαστικό σύστημα..
Να το ονομάσουμε απλά «θεσμό» που χάνει τον έλεγχο της όποιας αίσθησης ισονομίας οξα εν απλά σύμπτωμα ότι τα δίκτυα ημέτερων συμφερόντων μια χαρά διαχέονται τζαι στον δικαστικό θεσμό;...Η παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, που τους 8 του Ανώτατου, μάλλον προς την διάχυση δικτύων δείχνει...
Μια ιστορική υπενθύμιση για μέρες και έργα Ανώτατου Δικαστηρίου...:
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέψει την πρωτόδικη καταδίκη του γιου του τότε Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, για τον θάνατο του 27χρονου Σεμπάστιαν Καραπατέα, είχε προκαλέσει και τότε έντονες αντιδράσεις και εύλογα ερωτηματικά για την ποιότητα του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Κύπρο.
Η πρωτόδικη απόφαση είχε κρίνει τον Κυριάκο Συλλούρη ένοχο για αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση, επιβάλλοντάς του ποινή ενός έτους φυλάκισης.
Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο, ανέτρεψε την απόφαση, κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ευθύνεται μόνο για αμέλεια στην οδήγηση, μειώνοντας σημαντικά την ποινή και διατάσσοντας την άμεση αποφυλάκισή του.
Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι, από την πρώτη ημέρα της καταδίκης του, ο γιος του Συλλούρη δεν είχε μεταφερθεί στην πτέρυγα καταδίκων, όπως συμβαίνει με όλους τους κρατούμενους, αλλά βρισκόταν υπό «ειδική προστασία» στο φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών μέχρι που αποφυλακίστηκε.
Άτε μετά να πεις σ' αυτήν τη μάνα, που θρηνεί μέχρι σήμερα τον άδικο χαμό του γιου της, ότι οι θεσμοί στην Κύπρο δεν κάμνουν διακρίσεις και ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή...
«Ένα σημαντικό κενό στην απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για παύση του Γενικού Ελεγκτή εντοπίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης.
Κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει την απόφαση, υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι η νομική αξιολόγηση του τρόπου και του ύφους, με το οποίο εξέφραζε ο παυθείς Γενικός Ελεγκτής τις διαφωνίες του, θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τις παραμέτρους σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης, που έχει κατοχυρώσει το ΕΔΑΔ και που ακολουθούνται και στην κυπριακή νομολογία.
«..Κατά την άποψή μου, η «όλη συμπεριφορά» του Γενικού Ελεγκτή θα έπρεπε να έχει αξιολογηθεί και υπό το φως του άρθρου 19 του Συντάγματος (ελευθερία έκφρασης), αντλώντας καθοδήγηση από την πλούσια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επί του ταυτόσημου άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), όπως τα κυπριακά δικαστήρια παγίως πράττουν στη νομολογία τους.
Αυτό προφανώς δεν έγινε στην υπόθεση Ερωτοκρίτου, την οποία το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο εφάρμοσε ως προηγούμενο, καθώς σε εκείνη την υπόθεση η ανάρμοστη συμπεριφορά αφορούσε διαφθορά και όχι τον τρόπο και το ύφος αμφισβήτησης και αντίδρασης του παυθέντος αξιωματούχου, που άπτονται της ελευθερίας έκφρασης.»
Η απομυθοποίηση των δικαστηρίων στην Κύπρο, άρχισε την προηγούμενη δεκαετία. Όσο τζαι να συγκαλύφκαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ την διαπλοκή του καθεστώτος Αναστασιάδη, εντούτοις είχαμε μερικές ηχηρές μορφές αντίστασης τζαι πληροφόρησης: τον Κώστα Κληρίδη με το «ντροπή» απέναντι στην προσπάθεια του Αναστασιάδη να συγκαλύψει τον Ρίκκο, οι αποκαλύψεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τζαι η δημοσιοποίηση, που τον Νίκο Κληρίδη, ενός καταλόγου μορφών διαπλοκής των τότε, έστω, δικαστών του Ανώτατου. Με κορυφαίο παράδειγμα την αναφορά σε είδος συναλλαγής Νικολάτου [του Ανώτατου] – Πολυβίου [της Τράπεζας Κύπρου] την περίοδο του κουρέματος....
Η παρούσα απόφαση, απλώς υπενθυμίζει, ότι η διαπλοκή [συμφερόντων] μπορεί να φτάνει ως το Ανώτατο. Ιδιαίτερα, άμα σκεφτεί συνειρμικά κάποιος/α διορισμένους του Αναστασιάδη...
Οπότε αν θα συμπεριφέρονταν, όπως φαίνεται να συνάγεται, με βάση τα δίκτυα που τους έδωσαν τις καρέκλες, θα ήταν σοφότερο ρητορικά αντί να φαίνονται να αφρίζουν υστερικά ενάντια στον αγγελιαφόρο για το καθεστώς διαπλοκής, τον Ο. Μιχαηλίδη, αν προσπαθούσαν να καταλάβουν που ζουν...
Γιατί τούτη η απόφαση μπορεί να βουρά αρκετούς/ες για τζαιρόν..
Σαν μια ντροπή της δικαστικής εξουσίας, σε δημόσια θέα...
Τζήνο που ενόχλησε την κοινωνία [όπως εφάνηκεν τζαι στην οργή στο ίντερνετ, τζαι την σχετική δημοσκόπηση στον Φιλελεύθερο] ήταν το αίσθημα της απογοήτευσης. Οι Σαββίδης-Αγγελίδης, μπορεί να οχυρώνονται πίσω που την καρέκλα, αλλά η εικόνα τους σαν εν δυνάμει εμπλεκόμενους σε υποθέσεις συγκάλυψης διαφθοράς η σύγκρουσης συμφερόντων [θέματα Αγγελίδη] ή πρωτοστάτες στη συγκάλυψη/αρχειοθέτηση [εικόνα Σαββίδη], εν σαφής στην κοινωνία... Ένα δικαστήριο βέβαια, θα μπορούσε να πει, ότι ακολουθεί τον νόμο τζαι όχι την κοινή γνώμη. Αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων, βασίζονται μεν στο πλαίσιο του συντάγματος τζαι των νομολογιών, αλλά σαφώς καθορίζονται από την κοινωνία στην οποία ζει κάποιος/α. Τζαι το νομικό πλαίσιο της Κυπριακής κοινωνίας πάει ως την Ευρώπη πκιον – τζαι εν μπορούν οι τοπικοί δικαστές να αγνοούν/παραβλέπουν ευρωπαϊκές νομολογίες..... Το να καμώνεται ένα δικαστήριο, τζαι μάλιστα ομόφωνα [εν υπάρχει ίχνος ατομικής άποψης;!], ότι εν καταλάβει ότι το θέμα αφορά τη λογοκρισία πληροφόρησης των πολιτών [για αυτό θέλει την λογοκρισία εξόφθαλμα η εισαγγελία] εν κωμικό...Το να πετάσσεις ρητορικές κορώνες, επειδή έσιεις μιαν καρέκλα που απέκτησες, πιθανόν, από τον πρόεδρο που θεωρείται σύμβολο της διαφθοράς/διαπλοκής, εν πιθανόν υστερική αντίδραση από φόβο...
Αλλά, όπως τζαι πολλά άλλα, τα πράματα μετατρέπονται σε μπούμερανγκ.
Οι δικαστές ως τωρα παίζουν το κάπως αφ υψηλού για τις διεθνείς κριτικές...Αλλα τωρα μάλλον εφκηκεν τους μπούμερανγκ η κίνηση «τιμωρίας» του εκφραστή της διερεύνησης, τζαι πειθάρχησης της κοινωνίας στην δική τους τζαι μόνο, απόφαση...Μάλλον πκιον οι δικαστές που πήραν την απόφαση θα πρέπει να αρκέψαν να νοιώθουν την υποψία των δικτύων διαπλοκής να φτάνουν τζαι σε τζήνους, στην εικόνα της κοινωνίας στην οποία ζουν..
Τζαι ένα δικαστικό σύστημα υπό καχυποψία, αργά η γληορα εν να έβρει μπροστά του τις συνέπειες..
Ίσως όχι τυχαία, μια που τες πρώτες αντιδράσεις αρκετών, με την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, ήταν μια υπενθύμιση της έννοιας του «πραξικοπήματος». Εν ήταν φυσικά πραξικόπημα με όπλα – αλλά θεσμικά, όπως το βίωσε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ήταν μια κίνηση του Ανώτατου να λογοκρίνει τη διάχυτη συζήτηση για τη διαφθορά με την παύση του λειτουργού που διερευνούσε το θέμα.. Υπήρχε μια γοητευτικά σαφής κωδικοποίηση ενός φόβου που φαίνεται να παρήγαγε αυταρχισμό στην ανακοίνωση των δικαστών: «.. αν δεν «θωρακιστεί» ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα θα περάσουν θεσμοί σε ανυποληψία» (σελ. 2013) και «θα επέλθει το χάος» (σελ. 192). Οι δικαστές εστίασαν στο «φόβο ανυποληψίας»... Την στιγμή ακριβώς που αννοίαν την πόρτα στη διάχυση της ανυποληψίας τζαι του δικού τους θεσμού...
Υπαρχει σε τούτον το πλαίσιο τζαι η πιθανότητα οι δικαστές όντως να προσπαθούν με αυταρχισμό, να τιμωρήσουν κάποιον που εκφράζει το κλίμα αποκαλύψεων, που οδήγησαν τζαι στην αποκάλυψη/δημοσιοποίηση της, εκ των φαινομένων, συναλλαγής του Νικολάτου [τέως Ανώτατου κλπ] με την τράπεζα Κύπρου. Επλήγηκεν έναν δικαστής – ένας δικός τους - επλήγηκεν ο θεσμός ΤΟΥΣ. Οποτε το αυταρχικό ύφος ηταν ίσως τζαι προϊόν μιας ομαδικής απόπειρας επιβολής. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά [εξου τζαι η σχεδόν υστερική ρητορική] το σύμβολο των αποκαλύψεων...Σαν παράδειγμα επιβολής τζαι στην κοινωνία...
Αν έχουν απορία, πάντως, για την αντίδραση της κοινωνίας, η «ενόχληση» του προστατευόμενού τους, του εισαγγελέα, ήταν σαφής – «ενοχλήθηκε» για την διάχυτη κριτική της απόφασης του δικαστηρίου... Η κοινωνία εν μάσησε τες ρητορικές λουβανες του Ανώτατου..
Τζήνο που ενόχλησε βαθκια, τζαι θα το έβρουν μπροστά τους στο μέλλον οι δικαστές της ομόφωνης απόφασης, εν ότι ο Οδυσσέας, πέρα που άτομο ήταν τζαι η ελπίδα, σε τούτην την συγκυρία, για λειτουργία έστω τζαι ενός θεσμού. Τζαι ήρταν με την κωμική ρητορική διευθυντή επαρχιακού σχολείου πριν δεκαετίες, να προσπαθούν να εξηγήσουν ότι επιβάλλεται «σεβασμός στην εξουσία»...
Μερικές φορές οι απόπειρες λογοκρισίας γίνονται μπούμερανγκ..
· Ρητορικες σαν δημόσιος «λόγος» για την κομπίνα να πληρώνουμε «φόρο υποτέλειας» για ένα καλώδιο ελληνικής επιχείρησης, που θα εξυπηρετά [εκτός που τα συμφέροντα της εταιρείας] τζαι το Ισραήλ... Τζαι σαν «υπάκουοι υποτελείς» [σύμφωνα με το πλάνο Αθηνών-Ισραήλ] θα πληρώνουμε τζαι για.. ό,τι προκύψει...
Σαν να αρκέψαν να κωλοβαρούν [επιτέλους] οι «δικοί μας» στο να είναι πρόθυμοι υποτελείς;...Hopefully…J
Καταγραφές της προπαγάνδας των παρασκηνιακών συμφερόντων, τζαι των αποσπάσματων, για εσωτερική κατανάλωση...
Επί της Αρχής είμαστε σύμφωνοι.
Επιβεβαιωμενο!
Αλλά με Όρους 1,2,3,4.
Τους όρους τους καταλάβαμε.
Το επί της Αρχής δυσκολεύκουμαι να καταλάβω.
Ποιάς Αρχής;
Της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ;
Ευτυχώς εν η περίοδος που εν μιλώ...
Το ότι τελικά την περασμένη Τρίτη, εν αποφασίστηκε τίποτε για τον ιντερκοννέκτορ εν μιτσιά, αλλά καλή κίνηση... Διότι το θέμα πκιον εν να συνειδητοποιηθεί η κομπίνα που πάει να στηθεί σε βάρος μας, σαν κοινωνία... Θα πρέπει να εγκρίνουμε ένα πρότζεκτ για ηλεκτρισμό, τον οποίον μπορούμε να παράγουμε τζαι διαφορετικά, τζαι θα πρέπει να πληρώσουμε [πριν καν τελειώσει] όλα τα έξοδα της εταιρίας ΑΔΜΗΕ, συν έξτρα για ενδεχόμενους κινδύνους που θα προκύψουν....
Τζαι το να πληρώσουμε σημαίνει άμεσα – όϊ μέσω φορών στο Δημόσιο, αλλά μέσω του λοαρκασμού του ρεύματος. Οριζόντιο κούρεμα;.. :)
Δηλαδή κάποιοι στην Ελλάδα εσκεφτήκαν ένα κόλπο να κάμουν μια επένδυση, τζαι να πληρώνουν οι «χαζοί κύπριοι» το κόστος;...
Ένεν καθόλου παράξενο, σε έτσι πλαίσιο ότι αναδύεται, που διάφορες πλευρές, η εικόνα του 1974, όταν ο ελληνικός στρατός, του κράτους που τόσα υποσχόταν πριν το 1960, με το πραξικόπημα έφερε την τουρκική εισβολή τζαι το κόστος της.... ή για το πώς η διασύνδεση των κυπριακών με τις ελληνικές τράπεζες, [με Βγενόπουλο, ελληνικά ομόλογα κοκ] οδήγησε στην οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας. Τζαι στα ανάλογα κουρέματα..
Τζαι άμα σκεφτεί κανένας/καμιά ότι η ελληνικη επιχείρηση για το έργο, εννοεί [στους πιθανούς κινδύνους] τζαι την δεδομένη τουρκική αντίδραση [ήδη το τουρκικό ναυτικό έκαμεν επίδειξη], τότε το δούλεμα εν τζαι αισχρό τζαι χοντρό...
Ουσιαστικά, για τα συμφέροντα μερικών στην Ελλάδα, τζαι για τα συμφέροντα του κράτους της γενοκτονίας ανατολικά μας, θα φορτωθούμε σαν μαννοί [έτσι ελπίζουν να μας καταντήσουν δηλαδή] ένα αναπόφευκτο κόστος;....
Επειδή εκάμαμεν [γενικά] τέχνη το κωλοβάρεμα άμα εν θέλουμεν κάτι, ελπίζουμε ο Χριστοδουλίδης να υιοθετήσει ανάλογη πρακτική, τζαι να μείνει στο ψυγείο η κομπίνα που προσπαθούν να στήσουν στην πλάτη μας...
Εν σημαντικό να εκφραστεί δημόσια η αντίθεση στο κόλπο... Μόνο έτσι καταλάβει η κυβέρνηση μέσω της οποίας προσπαθούν να μας το φορτώσουν. Ήδη η ΡΑΕΚ, που εν η αρμόδια υπηρεσία, είπεν όϊ....
Στα διεθνή, επικρατεί μια ανήσυχη ένταση...Το Ισραήλ του Νετανιάχου συνεχίζει τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων, μέχρι τζαι σε περιοχές που διαφήμιζε σαν «εκτός κινδύνου»...». Τζαι «ψεύτες τζαι κλέφτες», που λαλεί τζαι η κυπριακή φράση απαρέσκειας...
Η αποτυχία ελέγχου του Νετανιάχου, χρεώνεται στην ανικανότητα της Δύσης, που φαίνεται να σύρεται τζαι να άγεται από ένα «προστατευόμενο» που φαίνεται να μπορεί να χειραγωγεί τζαι να εκβιάζει στα παρασκήνια [από τα ΜΜΕ ως την διακίνηση κεφαλαίων;]...Η επιθυμία της εθνοκάθαρσης όμως εν προχωρά. Οι Παλαιστίνιοι εν φέφκουν. Σκοτώνουν τόσους, αλλά οι υπόλοιποι επιμένουν να ζουν την απειλή δολοφονίας σαν μέρος μις αόρατης αντίστασης που κερδίζει αναπόφευκτα, αφού δεν υποτάσσεται στον φόβο σαν εκβιασμό που εν η στρατηγική του Ισραήλ...
Στο Ουκρανικό, πλανιούνται πάλε εισηγήσεις για «ειρήνη» που την μερκά της Δύσης. Στο παλαιστινιακό, η Δύση χάνει αξιοπιστία, τζαι οδηγείται σε εσωτερικό διχασμό, στο Ουκρανικό, υπάρχει τζαι το αίσθημα ότι η στρατιωτική προσπάθεια της Δύσης να προκαλέσει, με ένα πόλεμο φθοράς, είτε στρατιωτική, είτε οικονομική ήττα της Ρωσίας, απέτυχε. Δαμέ η αποτυχία εν έκδηλη, τζαι ντζίζει τζαι στην κρίση της εικόνας της Δύσης σαν ανίκητης υπερδύναμης... Αν στην Παλαιστίνη φαίνεται να ζούμε μέρες τέλους της αποικιοκρατίας [με τα εγκλήματα που την σημάδεψαν], στο ουκρανικό μάλλον έχουμεν την «ιστορική στιγμή» της αποτυχίας της φαντασίωσης για νέο-αποικιακή απόπειρα επιβολής στο κλίμα της δεκαετίας του 1990... Πάει τζαι τζήνη η φαντασίωση, του «τέλους της Ιστορίας» του νέου μονοπολικού [όπως φανταζόταν η Δύση] κόσμου υπό δυτική ηγεμονία...
Η παραπομπή σε δικαστήριο του Δημητριάδη, υπουργού του Αναστασιάδη, με εμπλοκή στο σκάνδαλο των διαβατηρίων, φαίνεται να μοιάζει, στο υπάρχον κλίμα διάχυσης των αποκαλύψεων για διαφθορά, σαν να πετάσσεται, σαν αποδοπομπιαίος τράγος, ο Δημητριάδης για να κατευναστεί η οργή του πλήθους....
Το δικαστήριο θα πρέπει, λοιπόν, τζαι να ικανοποιήσει το δημόσιο αίσθημα δίκαιου [σαν μια συμβολική αποκατάσταση δικαίου] αλλά τζαι να πουλήσει κάτι που εν θα φτάνει ως τις λογικές συνέπειες των ευθυνών τζαι όσων ήταν στο υπουργικό τζαι εγκρίναν...
Αλλά θα δούμε σύντομα τζαι για το που βαρεί το Ανώτατο, διότι σαφώς θα παίζονται τζαι τζιαμέ διάφορα συμφέροντα. Η παρουσία στο Ανώτατο ατόμων που διευκολυναν το πάρτι της διαπλοκής, μάλλον δείχνει ότι τζαι το Ανώτατο εν λειτουργεί μόνο με την δικαιοσύνη.
Θα δούμε, λοιπόν, ένα πρώτο δείγμα στην απόφαση για τον γενικό ελεγκτή. Κλασική περίπτωση: υπουργοί που εμπλέκονταν στην έγκριση των αποφάσεων για τις οποίες θα κατηγορηθεί ο Δημητριάδης, ζητούν από το δικαστήριο να εμποδίζει την δημοσιοποίηση σκανδάλων, τα οποία διερευνά η ελεγκτική υπηρεσία... Να μπορούν, δηλαδή, να κόφκουν τζαι να ράφκουν ανενόχλητοι... Τζαι για τούτον θέλουν να λογοκρίνουν τζαι την έκφραση στο ίντερνετ..
Οπότε θα δούμε μεν που βαρεί τζαι τί καταλάβει το Ανώτατο. Αλλά θα εν τζαι μια ενδιαφέρουσα καταγραφή για την κρίση νομιμοποίησης των θεσμών... τζαι την θέση του δικαστικού θεσμού της Πολιτείας απέναντι στον διαφαινόμενο ιστό διαπλοκής στους θεσμούς....
Στα διεθνή, είχαμε ακόμα ένα στάλωμα των προσπαθειών των ΗΠΑ να καταφέρουν εκεχειρία στην Γάζα. Κωλοβαρεί ο Νετανιάχου.... Η Ισραηλιτική κοινωνία, εβίωσε τζαι μια ακόμα «έκρηξη στους δρόμους» με εκατοντάδες χιλιάδες να ζητούν να κλείσει συμφωνία. Η εικόνα εν ενδιαφέρουσα – εν αφορά πκιον διαδηλώσεις με άξονα την διαφθορά του Νετανιάχου, αλλά ζητούν εκεχειρία.. συμφωνία..
Εν μπορείς να αποδώσεις την νέα εστίαση μόνο σε ηθικό ξύπνημα για το έγκλημα του κράτους τους.. Η αιχμή των αιτημάτων αφορούσε τις οικογένειες των ομήρων που ζητούν πια να υπάρξει συμφωνία, μετα που εβρεθήκαν 6 ισραηλινοί όμηροι νεκροί. Το μήνυμα ήταν σαφές – Μετά από ένα χρόνο η επιτυχία της ισραηλίτικης πολεμικής κλπ μηχανής να βρει τους ομήρους απότυχε οικτρά [so much για την «απόλυτη νίκη» - τα υπόγεια της Γάζας σαφώς κερδίζουν...] τζαι οι όμηροι ουσιαστικά θα έχουν την τύχη των παλαιστίνιων που σκοτώνονται καθημερινά αν συνεχιστει ο πολεμος...
Η κινητοποίηση είσιεν σαν φόντο την απόφαση του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου να κηρύξει απεργία... Η πίεση στον Νετανιάχου εφάνηκεν να απλώνεται... Αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι [για να παραφράσουμε μια φράση του Δ. Χριστόφια, τότε που το καθεστώς Κληρίδη έβαλεν περιορισμούς σε εκδήλωση καταδίκης της επαναπρόσληψης των 62] «Δηλαδή επιτρέπεται η γενοκτονία, αλλά απαγορεύεται η απεργία;..»..
«Άμαχοι πεινούν, διψούν, είναι άρρωστοι. Έχουν μείνει άστεγοι. Έχουν εξωθηθεί πέρα από τα όρια της αντοχής τους. Πολύ πιο πέρα από αυτό που μπορεί να υπομείνει ανθρώπινο ον. Οι ζωές 2.1 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν γίνεται να εξαρτώνται από την τύχη και την ελπίδα. Τί απέγινε η στοιχειώδης ανθρωπιά μας;» Τζόις Μισούντα, αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Η «ανθρωπιά» μερικών προφανώς εν άλλαξε που την περίοδο που σκοτώνονταν μαζικά οι άνθρωποι στις αποικίες για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Όμως σήμερα υπάρχει τζαι κάτι βαθύτερο τζαι ευρύτερο – Τούτο που καταρρέει ένεν μόνο η εικόνα μιας «ανθρωπιάς», αλλά τζαι το ιδεολογικό περιτύλιγμα της απόπειρας δυτικής ηγεμονίας...
Στην Ευρώπη ο Μπορέλλ, εκπρόσωπος εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ, ζητά να επιβληθούν τουλάχιστον κυρώσεις [φυσικά εν ζητά όπλα για να αντισταθούν έστω οι Παλαιστίνιοι – όπως ζητά για την ημέτερη Ουκρανία] ενάντια στους δυο ακροδεξιούς υπουργούς του Ισραήλ που ξικούτσουλα, ζητούσαν τζαι ζητούν να οδηγηθούν οι Παλαιστίνιοι στην λιμοκτονία τζαι την εθνοκαθαρση. Αλλά ακόμα τζαι για ότι ζητά ο Μπορελλ, κάποιοι/ες Ευρωπαίοι θα εξαγοραστούν, ενδεχομενως, για να εμποδίσουν έστω τις κυρώσεις... Οπότε θα μείνει το θέμα απλώς για όσες χώρες [πολιτικούς σε θέσεις εξουσίας] που θέλουν/μπορούν...
Όταν κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση, η εξουσία στην Δύση πανηγύριζε το τέλος της διπολικότητας με την έπαρση ενός νικητή που φανταζόταν πια τον εαυτό του σαν ..αυτοκρατορία... Κάθε εξουσία χρειάζεται τζαι την στρατιωτικη υπεροχή [την οποία τότε διασφάλιζε η εκ των εσω διάλυση της ΕΣΣΔ] αλλά τζαι μια ιδεολογία νομιμοποίησης... Η νέα ιδεολογία εμφανίστηκε σχεδόν αμέσως σαν υπόσχεση «φιλελεύθερης δημοκρατίας» – με φόντο φυσικά το νεοφιλελεύθερο δόγμα, μέσω του οποίου η Δύση έλπιζε να επιβάλει την νέα αποικιοκρατία μέσω της οικονομίας...
Το ιδεολογικό δόγμα του αποικιακού φιλελευθερισμού [του, τάχα μου, «τέλους της Ιστορίας»] έδειξε νωρίς τα νύσια του... όταν ο τοπικός εγκάθετος των δυτικών, ο Γιέλτσιν, βομβάρδιζε το ρωσικό κοινοβούλιο για να επιβάλει το δυτικό δόγμα, οι δυτικοί δημοσιογράφοι [τζαι πολιτικοί] δεν ανησύχησαν, ούτε μετέδωσαν το γεγονός για αυτό που ήταν – ένα πραξικόπημα. Όπως άλλωστε σιώπησαν πειθαρχημένα όταν, μπροστά στα μάθκια τους στήθηκε η καλπονοθεία επανεκλογής του Γιέλτσιν το 1996...
Τζαι μετά ακολούθησαν, βομβαρδισμοί στα Bαλκάνια, εισβολές στην Μέση Ανατολή, για την επιβολή της δυτικής εξουσίας τζαι των συμφερόντων της. Φαινόταν σαν ένας νέος Μεσαίωνας του ψέματος [όταν ας πούμε οι σταυροφόροι δολοφονούσαν μαζικά στο όνομα ενός Θεού που υποτίθεται κυρρησε το «αγαπάτε αλλήλους»] τζαι μια νέα αποικιακή εποχή αρπακτικού καπιταλισμού... Η εξουσία δεν πρόσεχε τότε την ανάδυση της αντίστασης από την Τσιάπας του Μεξικού, μέχρι τους δρόμους των μεγαλουπόλεων, μέχρι τα εκλογικά αποτελέσματα δυσφορίας στην Λατινική Αμερική κοκ... Η δυτική εξουσία ζούσε το όνειρο του τέλους της Ιστορίας...
Αλλά καμία άλλη μορφή αντίστασης δεν ξεγύμνωσε σε βαθμό γελοιοποίησης την δυτική εξουσία, τζαι τα εξαρτώμενα φερέφωνα της, όσο η τωρασινή κρίση στην Παλαιστίνη. Ξαφνικά, ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί με δισπίρκασμα, αλλά τζαι με αίσθημα «τέλους των ψεμάτων» την δυτική γελοιοποίηση: Ρίχνουν κυρώσεις στην Ρωσία, τζαι πιο πριν στο Ιράκ, το Ιράν κοκ, για διάφορα, τζαι τωρά που θωρούν σε άμεση αναμετάδοση ένα έγκλημα 40,000 νεκρών, φκάλλουν διστακτικές ανακοινώσεις, ή τολμούν να πουν, ότι... θα.. λάβουν μέτρα...
Η Παλαιστίνη εν η αποκάλυψη της δυτικής ανικανότητας τζαι υποκρισίας. Όπως το ουκρανικό εν η αποκάλυψη της δυτικής ανικανότητας να επιβληθεί στρατιωτικά...
Σήμερα, η Δύση φκάλλει γελοίες ανακοινώσεις ανικανότητας να συνάξει ένα συνοικιακό τραμπούκο, όπως τον Νετανιάχου τζαι τους ακροδεξιούς στους οποίους στηρίζεται... Ο δυτικός δεύτερος χρυσός αιώνας της αποικιοκρατίας, λειώνει μπροστά στα μάθκια μας... Τζαι το ιδεολόγημα του «φιλελευθερισμού» σαν συγκάλυψη της εξουσίας, κατάντησε πια γελοίο κουρελόχαρτο... Με 40,000 πτώματα σε δημόσια θέα...
Για τα ανύπαρκτα όπλα του Σάνταμ κατάστρεψαν μια χώρα, με χιλιάδες μωρα νεκρά για ένα ψέμα – όπως παραδέχτηκε ο τότε υπουργός των ΗΠΑ... Σήμερα απλώς θωρούν.. Βομβάρδισαν την νέα Γιουγκοσλαβία το 1999 για να υπογράψει υποταγή... Σήμερα η ΕΕ, των τόσων ελπίδων τζαι λαφαζανιών, στην ουσία, ακόμα σκέφτεται αν θα πάρει μέτρα για κοινούς δολοφόνους... οι οποίοι στηρίζουν γενοκτονία... Κατά τα άλλα είπαν «ποτέ πια» στον ναζισμό/φασισμό των προγόνων...
Όπως αλλάσσει ο κόσμος η Ευρώπη θα συνειδητοποιήσει το μιτσήν της μέγεθος μπροστά στον υπόλοιπο πλανήτη... Τζαι το Ισραήλ, θα πρέπει να στήσει τα δικά του δικαστήρια για τους ηγέτες του, τζαι τα εγκλήματα που ανέχτηκαν οι καθημερινοί κυρ Παντελήδες...
Τζαι οι γελοίοι που ξεπλένουν ακόμα το έγκλημα θα εκλιπαρούν «μα εγώ εν τζαι..»
Θα αθθυμούμαστεν...
«Irene Charalambides
Ο Υπ. Δικαιοσύνης εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις καθιστώντας σαφές ότι τα νομοσχέδια για διαχωρισμό εξουσιών για άρση του ανέλεγκτου θα περάσουν από νομοτεχνικό έλεγχο από την Νομική Υπηρεσία. Δεν σκέφτηκε η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πως δεν μπορούν να ελέγχουν τα νομοσχέδια αυτοί που κάθετα διαφωνούν με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, ούτε ότι θα μπορούσαν να απευθυνθούν άλλου, όπως και προηγούμενοι πρόεδροι έπραξαν όταν διαφωνούσαν με τον Γενικό Εισαγγελέα. Υπενθυμίζω ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για προεκλογική εξαγγελία του Προέδρου Χριστοδουλίδη ο Εισαγγελέας επέμενε να αποκαλεί εμμονικους, σε συνεδριάσεις στο κοινοβούλιο, με το διαχωρισμό όσους επιμένουμε στη συγκεκριμένη συνταγματική μεταρρύθμιση ενημερώνοντας μας ότι όταν ο Πρόεδρος εξάγγελε τη συγκεκριμένη θέση δεν είχε ενημερωθεί ορθά από τους συνεργάτες του. Αυτά μόνο στην Κύπρο συμβαίνουν. Ισως γιατί η έννοια της σύγκρουσης συμφέροντος αποδείχθηκε δυσνόητη για τα δεδομένα του νησιού μας. Συνεπώς κ. Υπουργέ επιτρέψτε μου να διατηρώ αμφιβολίες ...»