One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Σπόντες [8 Μαρτίου 2021]

By Defteri Anagnosi

 

8 Μαρτίου 2021: πορεία «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» για τα δικαιώματα των γυναικών..

Απελευθερώθηκε τζαι ο δρόμος προς το προεδρικό

 

 • Η πορεία της ΠΟΓΟ για την ημέρα της γυναίκας ήταν πολλαπλά σημαντική.

  Ενδεικτικά, κατ’ αρχήν, η αστυνομία ηταν χασιμια. Ας το θεωρήσουμε μια ακόμα ένδειξη ότι το καθεστώς αντιλαμβάνεται ότι  εν το παίρνει να το παίζει «αυταρχισμός Γιολιτη»  [εν τζαι κρίμα η καημένη να μεν τζ̆οιμάται τες νύχτες..:)]


  Το ότι η πορεια συνεχίζοντας την πορεία απελευθέρωσης των δρόμων, μετά την πορεία της 20 Φεβρουαρίου που «έσπασε τον τρόμο» του κάθε Αίαντα, της κάθε Γιολίτη, έφτασε στο προεδρικό, ήταν πολλά σημαντικό σημειολογικά τζαι πρακτικά..


  Το ότι μια πορεία της 8ηςΜαρτίου ήταν τόσο μαζική ήταν επίσης κομβικά νευραλγικό – εκφράζοντας τις ευρύτερες τάσεις που οδηγούν στους δρόμους..


  Το ότι στην πορεία συμμετείχαν τζαι ομάδες/συλλογικότητες κοκ εκτός του ευρύτερου χώρου των οργανώσεων της θεσμικής αριστεράς – μαζί με τις διοργανώτριες, ήταν επίσης σημαντικό…

 •  Εικόνες του μέλλοντος που έρχεται.. •  Όταν στο δρόμο συναντιούνται οι κριτικές της εξουσίας.. • Ένας διαπλεκόμενος πρόεδρος παίζει χωστόν, καθώς φαίνεται ότι αδυνατεί να αντιληφθεί πόσο κωμικός έχει καταντήσει.

  Μετά από ένα μεγάλο διάστημα από τότε που εμφανίστηκε το ζήτημα των δώρων του Σαουδάραβα προς τον Ν. Αναστασιάδη [τζαι
  family] τζαι την τεκμηρίωση από τον Γενικό Ελεγκτή ότι ουσιαστικά χαρίστηκε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο στις παράτυπες πολιτογραφήσεις γυναικών/συζύγων του σεΐχη, αναγκάστηκε ο Αναστασιάδης να στείλει επίσημη επιστολή στη Βουλή για αυτά τα ταξίδια [2015 τζαι 2018]. Ειπε ότι πλήρωσε για το ταξίδι του 2015. Τζαι όταν του ζήτησαν αποδείξεις, φαινόταν πια τόσο κωμικά ένοχος, που αν δεν ήταν η αθλιότητα ενός προέδρου που φαίνεται από την εικόνα που υπάρχει, να μετέτρεψε τον θεσμό σε μηχανισμό οικογενειακής αρπαχτής, θα μπορούσε να γελάσει κανείς ή να νοιώθει και οίκτο.

  Τί κατάντια τζαι τί μιζέρια. Η φούσκα που κάποιοι βάφτισαν κάποτε νικ-αρο. Γιατί εκλάμβαναν άραγε τις φωνές τζαι τους λεκτικούς τραμπουκισμούς σαν μαγκιά «ηγέτη», οξά γιατί έλπιζαν για ψίχουλα από το μεγάλο φαγοπότι;..


  Τελικά έτον τζιαμαί… πόσο δύσκολο είναι να δώσεις αποδείξεις;


  Βασικά η υποψία είναι ότι δεν πλήρωσε. Τζαι καταδέχεται ένας άνθρωπος τέτοιο διασυρμό αν έχει τεκμήρια;

 •  Απορίες τζαι πιθανές προεκτάσεις της επιστολής Αναστασιάδη

  Η είδηση που φαινεται να φκαινει που την επιστολή του μεταξύ άλλων εν ότι ενώ επικαλείται προσωπικό ταξίδι, όπως ο ίδιος αναφέρει είσιε τζιαι συνάντηση με τον Πρόεδρο των Σεϋχελλών. Επίσης αφού ήταν ιδιοις εξόδοις, γιατί υποστηρίζει/ υπάρχει ανάγκη να πει για το κόστος (ανάλογες του κόστους ναύλωσης που προσφέρονται μέχρι σήμερα στο Κράτος (σελ 2 πρώτη παράγραφος) αντί να δώκει τα στοιχεία της κάρτας τζιείνου του μέλους της οικογένειας που επλήρωσε το ταξίδι τζιαι κάμνει λόγο για εξοικονομήσεις προς το Κράτος. Αφού τα επλήρωσεν υποτίθεται ως προσωπικό ταξίδι, οι εξοικονομήσεις εν τον ιδιο που ωφελέσαν τζιαι όι το κράτος.


  Εν τω μεταξύ αφήνει να νοηθεί ότι το 2015 εν 2 που ήταν τα ταξίδκια με το πρώτο να έσιει πληρώσει υποτίθεται ο ίδιος. Συγκεκριμένα αναφέρνει «το πρώτο πραγματοποιηθέν ταξίδι του 2015, [..]» (σε 2 παράγραφος Ζιι) Τζιαι τούτον ακριβώς εν η δεύτερη είδηση -
  https://www.alphanews.live/politics/idoy-i-tetraselidi-epistoli-ptd-pros-ti-boyli-gia-ta-taxidia-me-idiotiko-jet

 •  Ο «Βασιλιάς/εκτελεστική εξουσία» είναι γυμνός πια… Τζαι για ψέματα για ίδιον μικροπρεπές όφελος τζαι για αποδοχή δώρου που παραβιάζει την πρόνοια του συντάγματος για μη κερδοσκοπική δραστηριότητα κατά την διάρκεια της θητείας προέδρου..

  Η δικαιολογία «ότι και να πει στην αντιπολίτευση δεν θα τον πιστέψει» είναι όπως την υπεράσπιση του ενόχου που δεν μπορεί να αποδείξει ίχνος αθωότητας..


  Ένας δικηγόρος κατέγραψε το αδιέξοδο Αναστασιάδη. Ακόμα τζαι να πουλούσε έκνομα ένα ψέμα, θα ήταν πια αιχμάλωτος των αλυσιδωτών ψεμάτων του:


  «
  Τα στοιχεία που δόθηκαν στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής θέτουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πολύ δύσκολη θέση. Αν τα ναύλα που πλήρωσε για τη μετάβαση του στις Σεϋχέλλες το 2015 ήταν ασυνήθιστα χαμηλά, τότε τίθεται σοβαρό θέμα τάξεως, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για πολύ ακριβό δώρο από τον Σαουδάραβα, το οποίο όφειλε να μην δεχθεί. Από την άλλη, αν πλήρωσε τιμές αγοράς, τίθεται ένα άλλο σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, ο Πρόεδρος δεν είναι τόσο πλούσιος ώστε να έχει την άνεση να πηγαίνει διακοπές με ιδιωτικά αεροσκάφη. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες της Δημοκρατίας δικαιούνται να αναμένουν σοβαρές εξηγήσεις...

  Και προσθέτω: Με απλά λόγια, αν δεν είχε τα λεφτά για ιδιωτικό τζετ να τον πάρει και να τον φέρει Σεϋχέλλες, και είπε στη Βουλή ότι πήγε με δικό τους κόστος, το θέμα που προκύπτει είναι οφθαλμοφανέστατο.
  »

  Charilaos Velaris

  (δικηγόρος)

 •  Τζαι η ενοχή Αναστασιάδη είναι πια κοινό ανέκδοτο στο δρόμο… Φτιάχτηκε μια επιχείρηση για την μαρίνα Αγίας Νάπας, τζαι ο γαμπρός διορίστηκε επικεφαλής, οι κόρες ανάλαβαν τα διαβατήρια, τζαι παραχωρήθηκε στο συμπέθερο φιλέτο… Τζαι η ελεγκτική υπηρεσία διερευνά παράτυπες πολιτογραφήσεις στην συγκεκριμένη υπόθεση.

  Τζαι το ανέκδοτο που παίζει το ρόλο του προέδρου είσιεν πει κάποτε ότι θα παραιτηθεί, αν προκύψει ότι είχε οικονομικό όφελος από την υπόθεση των διαβατηρίων.


 •  Η προσπάθεια έστω για παύση/παραίτηση Αναστασιάδη μέσω της Βουλής είναι πια μονόδρομος για ιστορικούς τζαι θεσμικούς λογους

  Μπορεί η αντιπολίτευση να περιμένει να ολοκληρωθούν ακόμα μερικές έρευνες. Μπορεί να περιμένει κάποια στοιχεία από την ενοχή που το παίζει «μα εγώ εν τζαι..». Αλλά με ένα σκάνδαλο που φκάλλει μάτι – από τον Σαουδάραβα στην μαρίνα της Αγίας Νάπας, ο υποτιθέμενος σεβασμός της προεδρίας [λόγω προηγούμενων προέδρων τζαι αναγκών] μετατρέπεται σε ανοχή της διαπλοκής τζαι της παραβίασης της ισονομίας. Αυτή η νοοτροπία της αρπαχτής, την οποία εκπροσωπεί σαν πολιτικός ο Αναστασιάδης, είναι ήδη σε διεθνές επίπεδο υπό διερεύνηση τζαι έλεγχο. Πάει φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο Σαρκοζί, καταδικάζεται πρόεδρος καντονιου στην Ελβετία [για δώρο και πάλι], πάει σε δίκη ο Νετανιαχου για δώρο κοκ.. Η ανοχή για την εκ των φαινομένων διαπλοκή Αναστασιάδη, σημαίνει απλώς ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανέχεται την παραβίαση της αρχής της ισονομίας [αν ήταν οποιοσδήποτε πολίτης προφανώς θα καταδικάζονταν] αλλά τζαι δείγμα αγκύλωσης των θεσμών..Υπαρχουν χωρες οπου θεωρειται σκάνδαλο επειδή βουλευτές εκρατήσαν δώρο ένα ρολόι σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικο..


  Ακόμα τζαι αν ο ΔΗΣΥ/κυβέρνηση εξαγοράσουν ψήφους για να αποτρέψουν τέτοια κίνηση, ακόμα τζαι αν βουλευτές φοβηθούν από απειλές [γενικής φύσεως – αφού ακούσαμε τζαι για τούτα], το ότι θα γίνει μια τέτοια κίνηση, θα είναι μια κίνηση εκδημοκρατισμού [σεβασμού της ισονομίας, τζαι ένδειξη ότι στο μέλλον τέτοιες νοοτροπίες θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο καθαίρεσης..].


  Ο Αναστασιάδης θα κωδικοποιηθεί στην Ιστορία σαν διαπλεκόμενος. Μόνο όσοι /ες εθελοτυφλούν τζαι κρύφκονται πίσω από το δάκτυλο τους εν θωρούν την κραυγαλέα διαπλοκή στην υπόθεση της μαρίνας Αγίας Νάπας, στις εξυπηρετησεις με τον Σαουδάραβα, στο άγχος για αποτροπή έρευνας από την ελεγκτική υπηρεσία, τζαι το άγχος για την έρευνα για το καζίνο [Όπως εκφράστηκε τζαι που την Γιολίτη].


  Το ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν κατανοεί ότι μια παραίτηση θα είχε τουλάχιστον [έστω τζαι εκ των υστέρων] το στοιχείο της μεταμέλειας, είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς τί σύννεφο ενοχής αφήνει πάνω από το όνομά του τζαι της οικογένειας του..


  Αλλά ο καθένας κρίνεται τζαι από το ήθος των επιλογων του..
  Η δειλία του ίσως να είναι αρμόζουσα θα έλεγε κάποιος παρακολουθώντας μια πορεία..
 •  Τζαι για να βλέπουμε τα ευρύτερα ερείπια μιας πολιτικής της αρπαχτής, αξίζει να δει κανένας έστω τζαι συγκυριακά [θέματα της επικαιρότητας] τις χαλαρώσεις που προωθούνται ακόμα τζαι περιοχές Natura [στο χωρκό Αργάκα βεβαίως βεβαίως]..Τζαι χωρίς ενδιαφέρον αν θα επιβληθούν ποινές από την ΕΕ – ποιός θα πληρώσει; Ο Αβέρωφ; Ή θα πληρώσουν οι πολίτες για την αρπαχτή μερικών;..

  Όσο για την παραβίαση των κοινών, αυτών δηλαδή που ανήκουν σε όλους, από μια φούχτα ατόμων με πρόσβαση στην εξουσία, αυτό έχει γίνει πρακτική..


  Τζαι φυσικά λαλούν ότι δεν θα κάνουν ζημιά στο χώρο των χελώνων..


  Ακριβώς όπως ελάλεν τζαι το άλλο σύμβολο της αρπαχτής σε βάρος του δημόσιου/κοινών – ο αρχιεπίσκοπος. Τζαι σε κάποια φάση απλώς κάποια μπουλντόζα τάχα μου θα χάσει στο δρόμο της τζαι ουπς.. σόρρυ χελώνες αλλά δαμαί έχουμε κουμπάρους τζαι βαφτιστικούς με συμφέροντα από τα «Λουτρά της Αφροδίτης» μέχρι την Αργάκα..

 •  Καθώς ο Αβέρωφ έριχνε τα κροκοδείλια δάκρυα για την διχοτόμηση μήπως αθθυμήθηκε ποιοί τζαι γιατί εθέλαν/θέλουν να υφαρπάξουν το τεμάχιο ιδιοκτησίας του Οκτάι Φεριντούν στα Λουτρά της Αφροδίτης;

  Ο Οκτάι Φεριντούν ειναι ο τουρκοκύπριος νομικός, ο οποίος μετά το 74, όταν του ζητήθηκε να γνωμάτευσει σε ποιόν ανήκαν οι περιουσίες των ε/κ που έγιναν πρόσφυγες μετά την εισβολή, απέδωσε την ιδιοκτησία τους ε/κ πρόσφυγες – παρά το ότι την γνωμάτευση την είχε ζητήσει ο Ντενκτάς σε ένα καθεστώς που στηριζόταν από τον στρατό εισβολής..


  Για τζήνο τον κύπριο, Αβέρωφ, τζαι για τα δικαιώματα του, αν το έβρεις ποιοί εφαηθήκαν να κάμουν αρπαχτή;
  Για βαφτιστικούς λεγεται…

  Το πώς σε ανέχεται αυτή η κοινωνία με τις αθλιότητες αντιφατικότητας του θιάσου είναι εν μέρει άξιον απορίας…

 •  Αλλά να αθθυμούμαστε επίσης τις αντιστάσεις… Χάρις στην παρέμβαση του κ. Αρέστη για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, τζαι τις αναφορές του  Γενικού Ελεγκτή, εφκήκεν τζαι η αστυνομία τζαι ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε 3 έρευνες τζαι έστειλε τες στην Εισαγγελία..

  Άτε να δούμε τον Σαββίδη τωρά, πόση συγκάλυψη νομίζει ότι μπορεί να ξεπλύνει…
  :)

  Να αθθυμασαι αγαπητέ κύριε ότι θωρεί σε ούλλη η κοινωνία. Τζαι αν εν τίποτε πρότυπο σου ο Ανάστος να αθθυμάσαι την έπαρση του πριν, τζαι την κατάντια του τωρά. Οι φούσκες σκάζουν κάτω από το βλέμμα που δεν νομιμοποιεί πια..


  Η αύρα νομιμοποίησης ενός θεσμού εν παρπατά πκιον. Μια-θκυο, τρεις φορές. Τζαι γίνεσαι που νικ-αρος, Νικούιν..

 •  Τζαι είμαστε πολλά περίεργοι να δούμε πώς θα ξεπλυθεί [εννοειται εκτος ΔΗΣΥ οπου βουρουν να συγκαλυψουν  το ημετερο στελεχος] ο Χ. Γεωργιάδης αυτος ο τυπάκος του οποίου οι πρακτικές μετονόμασαν την κουμπαροκρατια σε ημετεροκρατια των συμμαθητών/τριών... Διότι εν μπορεί να μεν συμμετείχε στην απόφαση για την Αλταμίρα. Τζαι να μεν έξερεν ότι εν παράνομη χωρίς προσφορές..

  Τζαι επίσης είμαστε πολλά περίεργοι να δούμε αν θα ξανα-ξεπλυθεί η υπόθεση Χατζηγιάννη..


  Τί έκαμνε τούτος ο τύπος την περίοδο των κλειστών τραπεζών – τζαι για ποιόν πράμα ήταν υπό διερεύνηση;


  Τζαι είναι ή δεν είναι αδίκημα καταχρησης εξουσίας τζαι ρουσφετολογίας, ένας υπουργός να πιάνει ένα ύποπτο για αδίκημα από την διερεύνηση τζαι να τον βάλει επικεφαλής ενός οργανισμού – συγκαλύφκοντας ντε φάκτο τις οποιες ευθύνες για το αδίκημα στην κλειστή περίοδο..;


  Μπορεί ένας υπουργός να ξεπλένει αδικήματα τζαι παρατυπίες φίλων τζαι ημέτερων του;

 •  Η παράσταση «ο Άντρος και εγώ»..

  Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι με δεδομένη την διεθνή απομόνωση της κυβέρνησης για το κυπριακό μετά το Κραν Μοντανά, αλλά τζαι την εσωτερική απαξίωση τζαι του Αναστασιάδη τζαι του ΔΗΣΥ, ότι ίσως ο Αβέρωφ να εκπροσωπεί μια ρεαλιστική αναγνώριση ότι κάτι πρέπει να γίνει στο κυπριακό – άρα να θέλει να δείξει ότι το εννοεί με μια κίνηση προσέγγισης στο ΑΚΕΛ.

  Από την άλλη βέβαια υπάρχει τζαι η πραγματικότητα Αβέρωφ τζαι παραδεξάμενων. Αυτών δηλαδή που τάχα ήθελαν λύση, αλλά με απαράμιλλη υποκρισία συμμετείχαν στην εκστρατεία επανεκλογής ή στήριξαν τον Αναστασιάδη το 2018. Από τον Αβέρωφ στην επιχείρηση παραγωγής μετατοπίσεων Πολίτης λτδ [ο οποίος προσπαθούσε να λανσάρει το θέμαμα «εγώ και ο Άντρος» σαν τάχα μου «μέτωπο για λύση»]. Γιατί να τους πιστέψει κανείς αυτούς; Γιατί να μην δει τα θεάματα που στήνουν ότι είναι τρόποι να εκλιπαρούν θεάματα μετατόπισης από τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα του προέδρου τους, τζαι αύριο με την πρώτη ευκαιρία θα αρκέψουν πάλε τις δαιμονοποιήσεις αριστερών;


  Αυτό δεν κάνουν συνήθως;  Πώς να ξεχάσει κανείς τις υπηρεσίες του Πολίτη στον Νικ-αρο [προεκλογικά ή αλλωσπως], το 2011 με το θέαμα Μαρί τζαι μετά στην συγκάλυψη των τραπεζών;


  Αλλά τα πραγματα είναι ακόμα χειροτέρα – ο Αβέρωφ ξεκίνησε αυτήν την παράσταση πουλώντας ουσιαστικά την αποκεντρωμένη απόπειρα για δυο κράτη του Ανάστου. Όταν πάει στο ΑΚΕΛ τζαι καμώνεται ότι συμφωνεί με την διζωνική, πώς μπορεί να τον πιστέψει κάποιος ότι λίγες μέρες πριν σε ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια που ελέγχει άμεσα ή έμμεσα ο ΔΗΣΥ/κυβέρνηση κοκ πουλούσε την αποκεντρωμένη με δακρυσμένο τάχα μου πάθος;

  Ενώ ο Πολίτης που με χειραγωγήσεις τάχα μου στήριζε κάποτε την λύση [τζαι αναζητά τωρα «μέτωπα»] φαίνεται να προωθεί επίσης έμμεσα [μέσω Διονυσίου λ.χ.] αποκεντρωμένη πορεία – η οποία φαίνεται να οδεύει προς δυο κράτη; …Όταν δεν πουλά αμπελοανοησίες ξεπλύματος της διαφθοράς –όπως στα τέλη του Φεβράρη, ή όπως κάμνει με τις υστερικές επιθέσεις εναντίον του Γενικού Ελεγκτή τον οποίον δεν ελέγχει το προεδρικό..

 •  Ένας από τους κινδύνους στο μέλλον έρκεται τζαι που τον Αναστασιάδη των δυο κρατών τζαι της διαπλοκής. Τζαι πρέπει να είμαστε σαφείς σε τούτο..

  Επί της ουσίας το προβλημα πια δεν είναι μόνο ότι ο διεθνής παράγοντας μετά από το ξεφτίλισμα του Αναστασιάδη τζαι τις πρακτικές του, όπως στο Κραν Μοντανά, οδηγείται στην αδιαφορία για το κυπριακό – τζαι στην ανοχή της περικύκλωσης του νησιού από το τουρκικό ναυτικό κοκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο Αναστασιάδης τζαι μια ηγετική μερίδα του ΔΗΣΥ, όπως φαίνεται τζαι από τους υποψήφιους για τις βουλευτικές, τζαι την αναβάθμιση του γΕλαμε σαν είδος συγκυβέρνησης  μαζί με τον αρχιεπισκοπο, φλερτάρουν με την διχοτόμηση [είτε δυο κρατών, είτε αποκεντρωμένης συνομοσπονδίας που οδηγεί στα δυο κράτη]…Τζαι σε έτσι πλαίσιο, ο Αβέρωφ φαίνεται να παίζει τον ρόλο του περιφερόμενου θεαματος συγκάλυψης..


 •   Άρα μαζί με τη ανησυχία για τις προθέσεις του Τατάρ τζαι του τουρκικού κράτους, ένας βασικός κίνδυνος πια είναι τζαι τί ρόλο παίζει πραγματικά ο ΔΗΣΥ τζαι ο Αναστασιάδης

  Η σκέψη ότι ετσι ξεδιάντροπα ο άλλος εδιαπραγματεύκετουν πίσω που την πλάτη μας την ιδέα δυο κρατών για την φτήνια της αρπαχτής των διαβατηρίων [όπως φαίνεται τζαι όπως κωδικοποίησαν διάφοροι], τζαι ο Αβέρωφ τζαι άλλοι των κροκοδείλιων δακρύων εν ελαλούσαν λέξη, εν
  scary όντως… Τζαι θέτει το ερώτημα γιατί να τους πιστέψει κανένας σε οτιδήποτε..

  Όϊ μόνο στήριζαν [εν γνώσει τους] τον πιο διαπλεκόμενο πρόεδρο στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας… Αλλά τζαι τον μόνο ελληνοκύπριο αξιωματούχο με έτσι θράσος – να συζητά πούλημα της βόρειας Κύπρου. Εν μπορούν να περάσουν τούτα στο «σόρρυ λάθος».. Τζαι στο «άτε να καλοπιάσουμε τον Αναστασιάδη» παντές τζαι εν αγουδερό που θέλει άππωμα..


  Εν ένοχος πολλών –ένεν μωρό..
  Τζαι δια την αίσθηση ότι θα μπορουσε να τα πουλησει όλα για το ιδιοτελές όφελος… Κανεί με το χαζοχαρούμενο ξέπλυμα.. Να δούμε λοιπόν. Την πραγματικότητα πέρα που τα ξεπλύματα…

 •  Μια οπτική που τον «χώρο». Για τα θεάματα Αβέρωφ «εγώ και ο Άντρος»

  Marios
  Skouriotis

  Της ημέρας :

  Πολλή μελάνι χύθηκε για την στάση της κυβέρνησης στο κυπριακό. Έρχονται όμως εκλογές και ο Αβέρωφ ανάλαβε να μαζέψει τους φιλελεύθερους πίσω στο κόμμα. Στο μιτσοκάμιμα του Αβέρωφ παραδόξως πολλοί σπεύδουν να ανταποκριθούν βλέπω σήμερα (με ή και χωρίς επιφυλάξεις)


  Το συμπέρασμα που καταλήγω,κατόπιν ωρίμου σκέψεως, είναι ότι είτε εν πολλά φτανοί τούτοι οι δεξιοί είτε εν πολλά δεξιοί για να δουν και αλλού.


  Υ.Γ.Επιχείρημα που επαναλαμβάνει ο Αβέρωφ αυτές τις μερες σχεδόν κλαίγοντας είναι ότι δεν σκέφτεται τις προεδρικές εκλογές αν η Κύπρος βαδίσει προς μόνιμη διχοτόμηση.


  Τούτο σημαίνει οτι ξέρει ότι δεν θα είναι υποψήφιος μάλλον. Γιατί την διχοτόμηση δύσκολα την γλυτώνουμε.


  Υ.Γ. Μια έννοια του ΑΚΕΛ ήταν πάντα να το αναγνωρίζουν οι δεξιοί ως σοβαρη εθνική πολιτική δύναμη και συνομιλητή.


  Δεν είναι εντελώς άκυρη η έννοια τούτη γιατί εύκολα θα μπορούσε να μπει στο περιθώριο της πολιτικής
  . Και αφού δεν ήταν κανένα επαναστατικό κόμμα που να προσβλέπει αλλού, ήταν σημαντικό να μπορεί να παρεμβαίνει και να συνδιαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό.

  Γνώμη μου: Κάθε φορά που λειτουργούν με τουτο το κριτήριο ιστορικά πατούν την.. Η συμπεριφορά της δεξιάς απέναντι στον Χριστόφια έπρεπε να είναι ΤΟ παράδειγμα για το μίσος που υπάρχει όχι μόνο για το ΑΚΕΛ αλλά και για ότι θεωρείται ευρύτερα αριστερό προοδευτικό .


  Η δεξιά είναι η ίδια είτε φορεί τα ράσα της και το παίζει εθναρχια είτε φορεί τα μπερέ της και το παίζει ΕΟΚΑ είτε φορεί τα κοστούμια της και το παίζει Ευρώπη.

 •  Διότι το προβλημα με τις συνομιλίες τωρά δεν είναι μόνο αν θα σηκωθεί τζαι φύει ο Ανάστος, δίνοντας ακόμα μια πάσα στην Τουρκία όπως το 2017 – αλλά τζαι η πιθανότητα, ενεργά πκιον [αντί μόνο παθητικά όπως με την αποχώρηση του 2017] να αποδεχτεί τους ιστορικούς στόχους του τουρκικού εθνικισμού: Τα δυο κράτη…

  Ήδη τα περί αποκεντρωμένης κλπ, με τον τρόπο που επετάχτηκεν στο δημόσιο λόγο, μετά από χρόνια μη αναφοράς στην ΔΔΟ,  τζαι η απόπειρα να ξεπλυθεί ο στόχος του Τατάρ για «κυριαρχική ισότητα» μοιάζει με την «κωλοσυρμαθκιά της κουφής», στην κυπριακή γλωσσική σοφία..

 •  Μα θώρε ανοχή μερικών παπάων για τους ημέτερους. Τζαι φαντασίωση δηλαδή – Κλειδαρότρυπα τα κοπέλλια;

  Εκόψαν ένα παπά με εξωσυζυγική σχέση [το οποίο η εκκλησιά εν εγκρίνει κλπ] αλλά λαλεί, για να μπορούν να τον καταδικάσουν, τουλάχιστον τούτη ήταν η θέση όσων τον υπερασπίστηκαν, έπρεπε να έχουν μαρτυρία της σεξουαλικής σκηνής [φαντάσου δηλαδή να εθέλαν τζαι τεκμήριο «διείσδυσης» τελικά] ..


  «..Ένας από τους λόγους για τους οποίους «έπεσε» η υπόθεση, αφορούσε και το ότι ο ιερέας δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω εν ώρα δράσης. Στο Συνοδικό Δικαστήριο υποστηρίχθηκε, πως ο Μητροπολίτης που φέρεται να τον τσάκωσε, θα έπρεπε να μεταβεί στο διαμέρισμα που βρισκόταν ο ιερέας με άλλη γυναίκα, συνοδεία Αστυνομίας και αφού εισέλθει στο διαμέρισμα να τσακώσει το ζεύγος να επιδίδεται στην καταδικαστέα, κατά την Εκκλησία, πράξη.»


  Δηλαδή η λογική τους είναι ότι θα έπρεπε να φκει πάνω ο μητροπολίτης να τους πει να συνεχίζουν, τζαι να μεν τελειώσουν, μέχρι να φκει δικαστικό διάταγμα τζαι να έρτει η αστυνομία τζαι μόνο τότε.. να τελειώσουν.. Πάλε καλά δηλαδή που εν εθέλαν τζαι βιντεογραφηση της σκηνής…


  Ασύλληπτη εισήγηση για να ξεπλυθεί κάποιος…
  Τζαι οι άλλοι είχαν προβλημα με την λέξη «διάβολος».. :)

  https://dialogos.com.cy/se-synodiki-diki-deyteri-fora-iereas-exosyzygiki-schesi/?fbclid=IwAR2hXf7gE2XtfS9nN4VzuAQ-zOtA8mKFo1KPXPLG0E5czgZLUJQ89eDpuGY

 •  Τζαι για να έχουμε τζαι μιαν αισιόδοξη οπτική. Συγκριτικά έστω.. 3 and the κούκος.. :)

  Παρά το καρκασιαλλίκι τελικά άμα εκαλέσαν οι συγκέντρωση οι υποστηρικτές της λογοκρισίας της λέξης  
  diablo εν επήαν ούτε οι θεολόγοι… :)  https://dialogos.com.cy/treis-o-el-diablo-exo-apo-to-rik-stin-diamartyria/?fbclid=IwAR3CPYlnziW4EfObVQIRsMPGsMbxBZNpVTuq-CVTzDRGmg3RlfQIFv7S9K0 •  Τζαι πίσω στην διαφθορά. Η επιχείρηση rapid tests, η οποία υποσκελίζει τα εμβόλια, τζαι η οποια παει να φανει να είναι μια ακόμα συγκαλυμμένη διαδικασια με στόχο την αρπαχτή..

  Μεχρι τζαι ο Φιλελευθερος την Τριτη εισιεν τιτλο: «Αντι εμβολια κανουμε τεστ».


  Το να ελπίζει κανείς ότι επι καθεστώτος Αναστασιάδη θα ήταν πιθανόν να γίνει κάτι χωρίς να υπάρχει ένα κέρδος σε βάρος της κοινωνίας [διοτι αμα κερδιζεις καποιος θα χασει], θα ήταν ίσως υπερβολικό. Η διαχείρηση της πανδημίας ήταν φορτισμένη από την αρχή με την βούλα της ιδιοτέλειας – ξεκίνησε με τα ανοιχτά αεροδρόμια τζαι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων χωρίς μια μίνιμουμ προσπάθεια συνεργασίας με τον Ακιντζί για κοινή πολιτική [τότε ο Αβέρωφ δεν ανέβαζε στον θίασο του την παράσταση «δάκρυ για λύση»], τζαι μετά ενώ οι κύπριοι φοιτητές ήταν αποκλεισμένοι στο εξωτερικό, άνοιγαν τα αεροδρόμια για τουρίστες. Για του ξενοδόχους. Τζαι φυσικά η ανοησία μας έριξε στο δεύτερο κύμα με εκατοντάδες νεκρούς τζαι πάλε με επιλεκτικές αποφάσεις για τί επιτρέπεται τζαι τί όχι [επιτρέπονται οι εκκλησιές τζαι τα
  malls αλλά όχι οι μικροεπιχειρήσεις τζαι οι διαδηλώσεις ενάντια στην διαφθορά της κυβερνήσης]…"

  Τζαι το αποκορύφωμα φαίνεται να είναι
  rapid test.. Αφού η κ. Στέλλα της οικογένειας Τριανταφυλλίδη κοκ [Τράπεζας  Κύπρου τζαι ΔΗΣΥ] τα έκαμε πανευρωπαϊκά μαντάρα με τα εμβόλια, ποση πιθανοτητα να μην στηθει μια τοπικη επιχείρηση; Ιδου τζαι το πρωτο υποπτο τεκμηριο: Ενώ χώρες με εκατομμύρια κατοίκους κατάφεραν σε λίγους μήνες να κάνουν εμβολιασμό, δακάτω εκολλήσαμε. Τζαι αντί εμβόλια η κυβέρνηση απαιτεί παντού.. Rapid tests… τα οποία πληρώνουμε με τα χρήματα που μπορούσαμε να αγοράζουμε εμβόλια…

  Δεν χρειάζεσαι τον Σέρλοκ Χολμς για να σου πει «
  follow the money».. Φαίνεται [με τα δεδομένα που υπάρχουν] οτι κάποιοι [με πρόσβαση στην κυβέρνηση - οι άγγελοι τζαι ο θεός της υπόθεσης Συλλούρη;] εστήσαν μια επιχείρηση στο άψε σβήσε, αγοράσαν εκατομμύρια τεστ τζαι τωρά η κοινωνία θα περνά την ταλαιπωρία των τεστ [αντί να αγοραστούν εμβόλια για να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα του lockdown], για βγάλουν μερικοί τα εκατομμύρια άπου επένδυσαν..

  Δόθηκε η προσφορά σε εταιρεία που δημιουργήθηκε 40 μέρες πριν την κατακύρωση της προσφοράς. Χωρίς να φαινεται να είναι γνωστο ποιοί κρύβονται πίσω από την εταιρεία… Αναγκαστικα οι υποψιες πλανοιουνται σε συνειρμους με τον Αναστασιάδη να μεν ξέρει τί κάμνει ο γαμπρός, ο συμπέθερος τζαι οι κόρες του στην επιχείρηση μαρίνα Αγίας Νάπας..


  Είναι να μην φωνάζει τζαι η επιχείρηση Πολίτης ενάντια στον Γενικό Ελεγκτή;
  Μια χαρά έχουν τον Σαββίδη [υποτίθεται γενικό εισαγγελέα] που μια χαρά φαινεται να σιωπά υπάκουα. Που να ανοίξει το κεφάλαιο ποιοί κερδοσκοπούν με την υγεία… Άσε που οι κρατική υστερία, όπως έδειξε τζαι η καταστολή στις 13/2, χρειάζεται το κίνδυνο [που φυσικά δεν υπάρχει στα malls των ημετέρων ιδιοκτητών] σαν μηχανισμό αστυνόμευσης..

 • Μια καταγραφή της εικόνας του τι μπορει να κρύβεται πίσω από τα rapid tests.. η εταιρεία «φάντασμα» που αγάπησε το κράτος τζαι για χατίρι της οποίας πρέπει να σας τρυπούν την μούττη 2 φορές την εφτομαδα αντί απλώς να σας δώσουνε την επιλογή ενός εμβολίου..

  Christine
  Petrides

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από την ιστοσελίδα του Εφόρου Εταιρειών Κύπρου, η
  Velorius Ltd συστάθηκε στις 19/10/2020 με διεύθυνση της εταιρείας να είναι μία κατοικία στην Μέσα Γειτονιά στη Λεμεσό.

  Διευθυντής και Γραμματέας της
  Velorius, βάσει των δεδομένων από τον Έφορο Εταιρειών, φαίνεται να είναι το ίδιο άτομο, ενώ δεν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα ή τρόπος επικοινωνίας με την εταιρεία ούτε κάποιου άλλου είδους παρουσία της εταιρείας στο διαδίκτυο ή κάποια ένδειξη άλλης επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.

  Το ερώτημα για το πώς προέκυψε η κατοχύρωση της προσφοράς για αγορά των
  rapid test από μια εταιρεία 40 ημερών παραμένει αναπάντητο, ενώ με την έρευνα γύρω από τα στοιχεία που είναι δημοσιοποιημένα για την εταιρεία γεννιούνται ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

  Άρα αγαπητοί, μέχρι να επέλθει η απόσβεση των κεφαλαίων της 40ήμερης εταιρείας φάντασμα που αποτελείται από γνωστά τζάκια (η Λεμεσός εν μιτσιά ρε) που προμήθευσε το υπουργείο υγείας με ράπιτ τέστς, εμβόλια γιόκ, ή με το στανιό, καθώς τα λόκνταουνς και η μετάδοση του ιου θα "δρατζιάζουν".


  Υ.Γ. Τον Μάη, το νούμερο 13 στο 8998, θα δικαιολογεί μετάβαση σε εκλογικό κέντρο για φτύσιμο στους εγκληματίες που διαχειρίζονται τον κορωνοϊό.

 •  Περι λογοκρισιας λογος. Η ταση τζαι η πρακτικη υπηρχε.. Τζαι στον Πολιτη φαινεται οτι το «τα λεει όλα» ουσιαστικα σημαινει [η εκαταντησε να σημαινει] «ότι εξυπηρετει..».. :)

  Ε μα τζαι εσυ κ. Καττο μου, ηταν να φκει ο προεδρος που αναδειξε η επιχειρηση να πει ποσο καλα επηεν η κυβερνηση με την πανδημια τζαι αθθυμιζεις τους την μιζερια του;..Εν ταιρκαζεις με το πακετο φαινεται…  Soteres
  Kattos -Tο άρθρο που δεν φιλοξενήθηκε από Το Πολίτη 7/3/2021

  Το Αρθρο που θα φιλοξενούσε αλλά δεν φιλοξένησε Ο Πολίτης της Κυριακής 7/3/2021 Σημειώστε ότι για 18χρονια είχα μόνιμη Κυριακάτικη Στήλη.


  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

  Του Σωτήρη Κάττου*


  Αφορμή του σημερινού άρθρο είναι το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρίστου Αριστείδου στο βραδινό ρεπορτάζ των ειδήσεων του ΕΧΤ
  RA για το διάτρητο της διαδικασίας των Rapid test καθώς και για το επίπεδο αξιοπιστίας τους αφού ο προμηθευτής ,Ελληνική εταιρία δεν παρέχει εχέγγυα ποιότητας αφού δεν προβλέπεται τέτοια υποχρέωση στην συμφωνία παράδοσης τους. Χειρότερα δε κατά τον κύριο Αριστείδου αναμένονται εντός Μαρτίου ακόμη 2.9 εκατομμύρια για έξη εκατομμύρια ευρώ.

  Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως είναι δυνατόν αφού η αξιοπιστία του πάσχει ,άρα δεν βοηθά στην εξασφάλιση επαρκούς και ικανοποιητικής διαχείρισης της διασποράς να υπάρχει αυτή η εμμονική στάση του Υπουργείου Υγείας. Χειρότερα δε ακόμη σε ένα μικρό πληθυσμό γύρω στο ένα εκατομμύριο να μη δοθεί προτεραιότητα στο μαζικό εμβολιασμό. Τουλάχιστον ο κοινωνικός εγκλεισμός με όλα τα συνεπακόλουθα του θα μπορούσε να εξασφαλίσει και μια δύσκολη και σε κάθε περίπτωση βραχυπρόθεσμη κοινωνική ανοχή. Κάνοντας το κακό ,δηλαδή τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών ,για να παραχθεί το καλό ,η προστασία του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας.

  Αντί αυτού παρακολουθούμε να παρελαύνουν νυχθημερόν οι  [ούτω καλούμενοι] ειδικοί που η κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων τους είναι ο θεσμικός εκφοβισμός για τα χειρότερα αν δεν ακολουθηθούν τα μέτρα που αποφασίζονται για να περιορισθεί η διασπορά του ιού. Η όλη θεσμική στάση τους αναβλύζει ένα από καθέδρας αυταρχικό επιστημονισμό όταν ήδη δύο χώρες ,το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιάσει 22 εκατομμύρια και το Ισραήλ πέραν των 5 εκατομμυρίων. Εμείς εδώ οι διαπρύσιοι και αφελείς θιασώτες της Ευρωπαικής Αλληλεγγύης περιμένουμε στη σειρά να πάρουμε το μερτικό μας στα εμβόλια.

  Μου θυμίζουν τα συσσίτια των δημοτικών σχολείων της δεκαετίας του 70. Σε μια οικονομία όπου ο Τουρισμός αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας ,οι μαζικοί εμβολιασμοί θα έπρεπε να είχαν ενσωματωθεί ως στρατηγική ανάπτυξης της οικονομίας με την έλευση του 2021. Εκτός αυτού αν κάποιος ανατρέξει στην ιατρική βιβλιογραφία σχετικά με την συμπεριφορά του
  COVID 19 και των μεταλλάξεων του, έχει διαπιστωθεί ότι όση μεγαλύτερη και γρηγορότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη τόσο αποτελεσματικότερος είναι και ο περιορισμός της διασποράς του αλλά και της μετάλλαξης του .Εδώ στο όνομα της προστασίας του δημόσιου συστήματος υγείας δόθηκε μονόπλευρη προτεραιότητα στις πολύ μεγάλες ηλικίες για εμβολιασμό. Ενώ εκ των πραγμάτων θα έπρεπε λόγω και του πληθυσμιακού μεγέθους να υπήρχε ταυτόχρονος εμβολιασμός και όλων των παραγωγικών ηλικιών.

  Πράγματι είναι να διερωτάται κανείς τι μυαλά ‘’κουλιαντιρίζουν’’ αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωή μας και την καθημερινότητα μας . Μας έχουν κλείσει μέσα εδώ και τρείς μήνες επινοήσαν τα
  Rapid test ,τα οποία όπως έχω αναφέρει στην εισαγωγή μου πάσχει η αξιοπιστία τους , η διαχείριση τους έχει μετατραπεί σε ιατρικό ιδεολόγημα με ανυπολόγιστες κοινωνικο-ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες και προσωπική κατάπτωση.

  Σημειώστε την Δευτέρα πρωί πρωί με τα υποχρεωτικά
  Rapid test σχετικά με την λειτουργία των σχολείων ,οι εντάσεις και τα επεισόδια που θα προκύψουν. Αν όλοι οι εκπαιδευτικοί είχαν εμβολιασθεί ως προσωπικό πρώτης γραμμής και όλοι οι μαθητές άνω των 16 χρόνων ,θα είχαμε επιστρέψει σε 4 με 6 εβδομάδες στην κανονικότητα. Ιδιαίτερα μετά που και ο πιο δύσπιστος δύσκολα θα μπορούσε να επικαλεσθεί εμβολιαστικούς κινδύνους. Πόσο μακριά βρίσκεται το Ισραήλ για να παρατηρήσουμε την προσέγγιση τους, αφού με το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι μας κατατρέχουν ιστορικά συμπλέγματα. Το μικρό αυτό κράτος το κατατρύχει ακόμη μια θεσμική μνήμη αυταρχικότητας. Που τροφοδοτεί μωρόχαυνες αντιλήψεις και ακυρώνει ρασιοναλιστικές πρακτικές .Επιλέγουν την λογική του συσσιτίου, απότοκο ενός αυταρχικού καθεστωτισμού πληρώνοντας ένα βαρύ οικονομικό ,πολιτικό και κοινωνικό τίμημα.

  *PhD Πολιτική Κοινωνιολογία

 •  Τζαι ο αγωγός - θυμάστε τον αγωγό, East Med τζαι άλλα χαζοχαρούμενα παραμυθάκια της εποχής που ναυαγούσαν το κυπριακό, για να τρώσιν οι κόρες, οι γαμπροί, οι συμπέθεροι τζαι γενικώς οι ημέτεροι; …πάει τζαι τούτος. Ο Μητσοτάκης φαίνεται να έψησε με τον Σίσι της Αίγυπτου, να περάσει ο όποιος αγωγός από το Ισραήλ στην Αίγυπτο τζαι από την Αίγυπτο στην Κρήτη κοκ.

  Το «προεδρικό», ο ανεκδιήγητος Βίκτωρ-Μαρί δηλαδή, διαμήνυσε ότι ..όλα πάνε καλά. Ο Ανάστος δεν ξέρουμε αν αρχίζει την καθημερινή απόδραση μέσω αλκοόλ από τις 10 ή αν πήγε στις 9 τώρα πια, ο Χριστοδουλίδης είναι πολύ ευχαριστημένος που λόγω μάσκας κορωνοϊου δεν φαίνεται ολόκληρο το πρόσωπο του – για να μην θυμόμαστε τις γελοιότητες που αναμάσαν [από το κόστος που πληρώσει η Τουρκία μέχρι τις χαζοχαρούμενες συμμαχίες τριάδων, τετράδων, κλπ]


  Αθθυμάστε τον Λακκοτρύπη που υπόσχετουν φυσικό αέριο στο σπίτι μας μέχρι το 2015;  Αυτός ο τύπος που βόσκει τώρα; ..Για να δούμε τζαι τα συμφέροντα με τα οποία εμπλέκεται ή θα εμπλακεί… Κατάφερε πάντως να οδηγήσει το όλο θέμα κυπριακό φυσικό αέριο στην πιο παταγώδη αποτυχία..
  Αν είχαμε βραβείο «ο απόλυτος loser», ο Λακκοτρύπης θα ήταν  σοβαρός υποψήφιος..

  Ή θυμάστε τον Κασίνη με εκείνο το ύφος που πολεμούσε την ιδέα εισαγωγής φυσικού αερίου το 2010 για να αποφύγουμε το κόστος – ελάλεν «σε λίγο θα έχουμε δικό μας φυσικό αέριο»..Μετά εκλεγηκε τζαι βουλευτής του ΔΗΣΥ..


  Οι εικόνες εξαπάτησης μιας εποχής..
  Ποιοί κέρδισαν άραγε από την υστερία να μην γίνει εισαγωγή φυσικού αερίου για 10 χρόνια; Όπως λαλούμε σήμερα – ποιοί κερδοσκοπούν με το rapid test αντί εμβολίου;
 •  Η υστερία του καθεστώτος ενάντια στην Τσικνοπέφτη Ι…

  Το ότι κυκλοφόρησε όχι σαν ανέκδοτο αλλά σαν πραγματικότητα ότι θα κυκλοφορούσε στρατός και αστυνομία στη Λεμεσό για να αποτρέψει συγκεντρώσεις για την Τσικνοπέφτη, ήταν εν μέρει μια γοητευτική αναγνώριση της Λεμεσού σαν πόλης της αμφισβήτησης [ούλλη η Κύπρος τσικνώνει την Τσικνοπέφτη αλλά για κάποιο λόγο η Λεμεσός κρίθηκε απείθαρχη που θα έπρεπε να πειθαρχηθεί], έναν είδος παράνοιας πια του καθεστώτος [ο Ανάστος φοάται τζαι την πόλη από όπου κατάγεται – τζαι πως θα ζήσετε ρε ψώνια στην πόλη αύριο που δεν θα έχετε εξουσία; Θα πάτε ομαδικά Σεϋχέλλες;] τζαι μια γελοιότητα αντάξια ενός θλιβερού τέλους. Μιας φούσκας που την ελαλούσαν, σαν μέρος του καρναβαλιού που πέρασε προς τον πολιτικαντισμό –  η μάσκα θέαμα νικ-αρος..

 •  Η υστερία του καθεστώτος ενάντια στην Τσικνοπέφτη ΙΙ…

  Loucia
  Demetriou

  Έκτακτη επικαιρότητα

  Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις συνέλαβαν πολλούς Λεμεσιανούς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί (άλλως φουκούδες), μεγάλες ποσότητες παστουρμά και μικροποσότητες άλλων απαγορευμένων ουσιών. Η μεγάλη επιχείρηση της
  #κυβερνησης_τσίρκο θα συνεχιστεί μέχρι και τη δύση του ηλίου.
 • Σιγά σιγά κτίζονται τζαι οι εναλλακτικοί χώροι live ηλεκτρονικής συζήτησης πέρα από τα ελεγχόμενα τηλεοπτικά κανάλια του καθεστώτος, τους Παρούτηδες τους Τσουρρούληδες, τις Μηλιώτη κοκ.... Το καφενείο της Πέμπτης…

  Για δεύτερη συνεχόμενη εφτομάδα το Καφενείο της Πέμπτης, της Σοσιαλιστικής Έκφρασης είχε ένα μαζικό ακροατήριο – τζαι άτομα με εμπλοκή στο υπό συζήτηση θέμα. Το θέμα την περασμένη εφτομάδα ήταν η κρίση του 2013 με παρουσίαση του Πανίκου Δημητριάδη..


  Ήταν ενδιαφέρον να βλέπεις το άτομο που είχαν δαιμονοποιήσει τα ΜΜΕ τότε, να μπορεί να μιλά ελεύθερα χωρίς την πίεση των υπό παραγγελία δημοσιογράφων. Να θυμίσουμε το πλαίσιο, γιατί εκείνες οι ασκήσεις δαιμονοποίησης σαν συνέχεια της δαιμονοποίησης του Δ. Χριστόφια προηγουμένως, ήταν με την ανάληψη της εκτελεστικής εξουσίας από τον  Αναστασιάδη η αρχή μιας διαδικασίας οικοδόμησης του καθεστώτος διαπλοκής, που οδήγησε για μερικά χρόνια στο ξέπλυμα της διαφθοράς [με την συγκάλυψη τζαι την μετατόπιση από τους πειθήνιους δημοσιογράφους τηλεοράσεων τζαι εντύπων]:
  Ο Δημητριάδης ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2012 να διοργανώνει έρευνες για να φανεί τί οδήγησε στην κρίση - σαν έντιμος ακαδημαϊκός και ήξερε ότι η κρίση ήταν τραπεζική, και είχε στόχο να μελετηθεί η αλήθεια. Και έτσι άρχισαν οι έρευνες για τις τράπεζες..


  Η πρώτη μιντιακή αντίδραση [ειρωνικό α;] ήρτεν από τον Μ. Δρουσιωτη [που τώρα χωρίς καρέκλα αθθυμήθηκε συμμορίες στο φαρ Γουέστ.. :)] που πρωτοσέλιδο στον Πολίτη εξαπέλυε επίθεση, αρχές Σεπτεμβρίου, ενάντια σε όσους συζητούσαν τα σκάνδαλα των τραπεζών..


  Μετά ακολούθησε η προσπάθεια τη άνοιξη του 2013 να συγκαλυφθεί η γνώση του Αναστασιάδη για το κούρεμα τζαι άρχισε η επίθεση ενάντια στον Δημητριάδη… Το αποκορύφωμα ηρτεν το φθινόπωρο, τον Σεπτέμβρη, όταν με επικεφαλής τον Φιλελεύθερο [φυσικά συμμετείχε τζαι ο Πολίτης τζαι η Αλήθεια – μόνο η Χαραυγή απείχε από την υστερία], εξαπολύθηκε επίθεση εναντίον του Δημητριάδη γιατί επέμενε να γίνει έρευνα στους διορισμούς στα ΔΣ των τραπεζών για σύγκρουση συμφερόντων. Τον υποχρέωσαν σε παραίτηση [τζαι με χυδαίες απειλές για φυσική βία] για να αποδοθεί στα τραπεζιτικά συμφέροντα ξανά ο έλεγχος της Κεντρικής Τράπεζας. Αξίζει να θυμόμαστε επίσης ότι η κυβέρνηση του καθεστώτος Αναστασιάδη έδωσε τότε αύξηση από 1,700 ευρώ μισθό στα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας σε 30,000.. Το καλοτζαίρι αμέσως μετά το κούρεμα..


  Τζαι το μάσησαν όλοι… ο Δρουσιώτης, τότε υπηρετούσε την «συμμορία» πιστά, Αναλογα και οι υπολοιποι.. Το
  SSLive μάλιστα επεκτάθηκε τζαι στα χυδαία ψέματα… ότι ο Δημητριάδης έβαλε κάμερες παρακολούθησης. Κάμερες που προϋπήρχαν..

  Ήταν μια τέτοια εποχή…
  Έτσι νόμιζε ο Ανάστος ότι θα συνέχιζε για πάντα να τραμπουκίζει όσους δεν έλεγχε τζαι να προσπαθεί να εξαγοράζει όσους διαφωνούσαν… Για αυτό είναι τζαι αξιολύπητος στην δειλία του «εγώ εν τζαι» σήμερα…Τότε φώναζε. Σήμερα?…

  Αντίθετα, ο Δημητριάδης είναι σήμερα άνετος. Με ευρωπαϊκή αναγνώριση για την συνεισφορά του στην αποτροπή κατάρρευσης του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος τζαι απόπειρας, έστω, να το καθαρίσει από την διαπλοκή.. Μόνος θεσμικά τότε. Σήμερα η κοινωνία βλέπει σαν σε τηλεοπτικό φιλμ τα συμφέροντα που εκλεξαν τον Αναστασιάδη, γυμνά – σαν τα συμφέροντα που συγκλίνουν στην σύγκρουση συμφερόντων του...


  Η πιο έγκυρη, θεσμικά τζαι αναλυτικά, καταγραφή του τί έγινε εκείνη την περίοδο, ΤΟ 2013, είναι το βιβλίο του Δημητριαδη…


  Έχει ο καιρός γυρίσματα..


  Τώρα ο Δρουσιώτης που τότε στήριζε την επίθεση εναντίον του, τώρα θέλει την αναγνώρισή του…
  Τζαι ο Ανάστος τί να πει.. Χωσμένος πίσω από τον φαιδρό Βίκτωρ-Μαρί, αναμασά «μα εγώ εν τζαι…»

 •  Ο Π. Δημητριάδης τζαι λόγω της βιωματικής του εμπειρίας, αλλά τζαι λόγω της ντε φάκτο μελέτης του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος την στιγμή της κρίσης, το 2012-13, είναι σήμερα ουσιαστικά ο κορυφαίος ακαδημαϊκός αναλυτής της διαφθοράς σε θεσμικό επίπεδο στην Κύπρο. Η ανάλυση του ότι η διαφθορά, στο σημερινό πλαίσιο,  ουσιαστικά οικοδομήθηκε αρχικά μέσα από το τραπεζιτικό σύστημα τζαι ακολούθως διαχύθηκε σε άλλους τομείς, είναι μια αφετηρία πια όποιας μελέτης για το θέμα – όπως τζαι το βιβλίο του ”A diary of the euro crisis in Cyprus”. Το οποίο είναι πια ένα κλασικό βιβλίο διεθνως για την κρίση στην Κύπρο – αλλά είναι χρήσιμο τζαι εσωτερικά, γιατί καταγράφει την αρχή του πώς η αποτροπή της διαφάνειας τότε, άνοιξε την πόρτα στην μετάλλαξη της διαφθοράς τζαι στο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας.

  Η παρουσίαση του ήταν τζαι μια αναφορά στο πλαίσιο του πώς η ήττα του τραπεζιτικού κατεστημένου μετά την αποτροπη του καθολικού κουρέματος οδήγησε στην κατασκευή [μέσω χαλαρώματος] του μηχανισμού της αρπαχτής των διαβατηρίων..


  "Τα χρυσά διαβατήρια ήταν ιδέα του Νίκου Αναστασιάδη, ως δώρο σε πελάτες δικηγορικών γραφείων που έχασαν χρήματα στην Κύπρο για να κατευνάσει πνεύματα, ανέφερε χθες βράδυ ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και καθηγητής του
  Leicester Πανίκος Δημητριάδης.

  Σε διαδικτυακή παρουσίαση του με τίτλο «Μισές αλήθειες από την κρίση του 2013» σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Σοσιαλιστική Έκφραση, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων (ΚΕΠ) ήταν δώρο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για να στηρίξει την ελίτ που είχε υποστεί ζημιά από την κρίση του 2013, αφού ήταν άμεσα διαπλεκόμενη με τις τράπεζες.


  «Οι χαλαρώσεις του ΚΕΠ έγιναν με στόχο να στηρίξει τους μεγάλους ντιβέλοπερς και οδήγησαν σε νέα φούσκα στα ακίνητα», τόνισε.


  «Με άλλα λόγια τα χρυσά διαβατήρια είναι η μετάλλαξη, αν όχι και αναβάθμιση, του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησε στην κρίση του 2013 – το ξέπλυμα των υπαιτίων της κρίσης του 2013», υποστήριξε."


  "Τα χρυσά διαβατήρια ήταν ιδέα του Νίκου Αναστασιάδη, ως δώρο σε πελάτες δικηγορικών γραφείων που έχασαν χρήματα στην Κύπρο για να κατευνάσει πνεύματα, ανέφερε χθες βράδυ ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και καθηγητής του
  Leicester Πανίκος Δημητριάδης.

  Σε διαδικτυακή παρουσίαση του με τίτλο «Μισές αλήθειες από την κρίση του 2013» σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Σοσιαλιστική Έκφραση, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων (ΚΕΠ) ήταν δώρο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για να στηρίξει την ελίτ που είχε υποστεί ζημιά από την κρίση του 2013, αφού ήταν άμεσα διαπλεκόμενη με τις τράπεζες.


  «Οι χαλαρώσεις του ΚΕΠ έγιναν με στόχο να στηρίξει τους μεγάλους ντιβέλοπερς και οδήγησαν σε νέα φούσκα στα ακίνητα», τόνισε.


  «Με άλλα λόγια τα χρυσά διαβατήρια είναι η μετάλλαξη, αν όχι και αναβάθμιση, του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησε στην κρίση του 2013 – το ξέπλυμα των υπαιτίων της κρίσης του 2013», υποστήριξε."


  https://www.stockwatch.com.cy/el/article/oikonomia/p-dimitriadis-idea-kai-doro-anastasiadi-ta-hrysa-diavatiria?fbclid=IwAR2dvh4Nj25HjRKH3gNA_8egrumWZNyHyGjY0dM1DtVgQgwtWMrBSw17D4chttps://www.stockwatch.com.cy/el/article/oikonomia/p-dimitriadis-idea-kai-doro-anastasiadi-ta-hrysa-diavatiria?fbclid=IwAR2dvh4Nj25HjRKH3gNA_8egrumWZNyHyGjY0dM1DtVgQgwtWMrBSw17D4c
 •  Η συζήτηση στο καφενείο της Πέμπτης για την κρίση του 2013, ανέδειξε τζαι το πλαίσιο του τί έγινε τότε..

  Πώς ουσιαστικά η αποτροπή του καθολικού κουρέματος χάρις στην λαϊκή εξέγερση αποτέλεσε την πρώτη και σημαντική ήττα της διαπλοκής. Διότι πολύ πριν ο Δρουσιώτης αθθυμηθεί [μετά που έχασε την καρέκλα – για να τα λαλούμεν ούλλα] να ονομάσει «συμμορία» τους μαστόρους και συνεργάτες του, το καθολικό κούρεμα είχε απορριφθεί μέσα που ένα οργισμένο κύμα διαμαρτυρίας το 2013. Γιατί ακριβώς ήταν μια κίνηση για να συγκαλυφθεί η ευθύνη των τραπεζών με άνοιγμα της επιβολής κουρεμάτων στις καταθέσεις κάθε φορά που οι τράπεζες θα τα εκαμαν μαντάρα…


  Θα μετατρεπόταν, δηλαδή, η Κύπρος σε ένα είδος αποικίας των ξένων μεγαλοκαταθετών στις τράπεζες [τις οποίες έλεγχαν μέσω δικηγορικών γραφείων] – όποτε είχαν προβλημα οι τράπεζες θα τους διασφάλιζονταν ξεπλύματα ή φοροαπαλλαγή, - τζαι θα πληρωνε κοινωνία – τζαι οι καταθετες με νεα κουρεματα..


  Το ότι ομολογεί τώρα τζαι ο συνεργάτης του Αναστασιάδη, ο Δρουσιώτης, ότι ουσιαστικά εν ο Αναστασιάδης που ήθελε το καθολικό κούρεμα, ακριβώς για να μην χάσουν οι πελάτες του δικηγορικού του γραφείου, είναι η επιβεβαίωση…


  Τζαι για τον Δρουσιώτη θα το πάρουμε σαν αναγνωριση ενοχής. Ένα
  mea culpa όμως δεν είχε το θάρρος να το πει δημόσια… Γιατί τότε υπηρέτησε πιστά…

  Ο Δρουσιώτης δεν έχει σημασία – έχει όμως σημασία για τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά τζαι την διαπλοκή να θυμόμαστε την νίκη ενάντια στο καθολικό κούρεμα που θα εξυπηρετούσε τους ημέτερους πελάτες του δικηγορικού γραφείου Αναστασιάδη..
  Από τότε τέτοιος ήταν..

  Τζαι η παραίτηση του Συλλούρη το 2020 ήταν η συνέχεια της νίκης ενάντια στο καθολικό κούρεμα το 2013…
  Τζαι αναμένεται το επόμενο στάδιο..:)

 •  Της Ιστορικής μνήμης – γιατί μερικοί θυμούνται το ιστορικό έγκλημα. Τζαι τα αεροπλάνα των Σαουδαράβων προς τις Σεϋχέλλες φέρνουν τζαι άλλους συνειρμούς..

  Chris
  Serap
  Αυτή η φωτογραφία πάρθηκε την επομένη του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά, δηλαδή πρωινό της 7ης Ιουλίου 2017.


  Μόλις δηλαδή είχε ναυαγήσει η σημαντικότερη και ουσιαστικότερη ευκαιρία επανένωσης της Κύπρου από το 1974.


  Και ο Ελληνοκύπριος ΠτΔ χαμογελά ως να έχει κέρδισει το λαχείο του.


 •  Ήταν ένας τύπος που το έλεγαν Μπαμπινιώτη…

  Ο κ. Μπαμπινιώτης είναι ένας συντηρητικός γλωσσολόγος, ο οποίος λανσαρίστηκε σαν ο γλωσσολόγος μιας περιόδου, εν μέρει ακριβώς γιατί ήταν βολικός. Προσπαθούσε να γαντζωθεί  στον μύθο της «εθνικά ορθής γλώσσας» που λογοκρίνει τζαι φτιάχνει ιεραρχίες καλών τζαι μη ικανοποιητικών χρηστών..


  Στην Κύπρο, ο Μπαμπινιώτης έκανε μια ενδεικτική παρέμβαση στις αρχές της δεκαετίας του 1990.. Τότε προς το τέλος της προεδρίας Βασιλείου και ενώ η εθνικοφροσύνη [περιλαμβανομένου τζαι του αμίμητου Ν. Αναστασιάδη τον οποίο θα δούμε μετά τζαι σε αρκετά αλλα επεισόδια ασυναρτησίας τζαι αχαπαροσύνης] έφκαλεν αφρούς γιατί δημιουργήθηκε τελικά κυπριακό πανεπιστήμιο. Γιατί θα αφελλήνιζε τους ιθαγενείς – τζαι δεν θα ήταν υπάκουοι. Αλλά πιο ουσιαστικά γιατί υπονόμευε την εξουσία σαν στάτους των επαρχιακών διανοουμένων που απλώς επικαλούνταν σαν νομιμοποίηση το εξ αποστάσεων αποικιακο-μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας..


  Σε εκείνο πλαίσιο, λοιπόν, ο Μπαμπινιώτης με μόνο τεκμήριο ότι λαφαζανιές του πούλησαν οι εκπρόσωποι της εθνικής λογοκρισίας δακατω, έγραψε ένα αμίμητο κείμενο ενάντια στην κυπριακή γλωσσική εκδοχή με την δικαιολογία [χωρίς τεκμήρια φυσικά] ότι στην Κύπρο υπήρχε εκστρατεία για να αντικατασταθεί η ελληνική από την κυπριακή σαν επισημη γλώσσα.

  Αυτό που πραγματικά αναδυόταν τότε, ήταν η διεκδίκηση της αποδοχής της κυπριακής σαν γλωσσικής μορφής. Ο Μπαμπινιώτης θυμιζε τον Γκιζίκη που δήλωσε σε μια φάση στα γεράματα, ότι έκαναν το πραξικόπημα το 74 γιατί φοβόντουσαν, αναμεσα σε αλλα, ότι ο Μακάριος θα αντικαταστουσε στα σχολεία τους ήρωες του 1821 με ήρωες της ΕΟΚΑ [και οι 2 εθνικά ορθοί ήταν αλλά οι δεύτεροι ήταν κύπριοι τζαι θα μείωναν την επιρροή του εθνο-αποικιακού κέντρου].

  Λαφαζανιές και οι δυο…
  Ιστορικά, ο φόβος τους ηταν πραγματικότητα από όπου δεν το περιμενουν.. Απο την ανυποτακτη κυπριακη καθημερινοτητα.. Η στηριξη της ανεξαρτησιας ερχοταν από τα κατω… Όπως τζαι μετα η διαχυση της χρησης της νεας κυπριακης..

  Ό Μπαμπινιώτης με ύφος εξουσίας σύστηνε τότε αποκλεισμό της κυπριακής..
  Πρόσφατα αθθυμήθηκε πόσο καλή είναι κυπριακή.. Πώς να τα βάλει με το τσουνάμι της καθημερινότητας..:) Αλλά η ουσία της λειτουργίας του φαίνεται ότι  έμελλε να αποκαλυφθεί στο εθνικο-αποκιακό [για τους ντόπιους εθνικόφρονες] κέντρο..

  Μέσα στο κατακλυσμό των σκανδάλων που προέκυψαν από τις αποκαλύψεις για βιασμούς, κακοποιήσεις κοκ, τέθηκε και θέμα με το θεσμό του «Αρσάκειου» – όπου ο Μπαμπινιώτης ήταν προύχοντας απ ότι φαίνεται..
  Γράφει λοιπόν ένας καθηγητής που πέρασε από εκεί  για το κλίμα στο σχολείο αλλά και για επεισόδια [όπως ότι πέταξαν ένα παιδί από το πρώτο όροφο] τζαι τί απαντά ο τάχα μου σοφός της γλώσσας από την εποχή των σπηλαίων.. Βρίζει τον άνθρωπο που καταγράφει την κακοποίηση..

  Ήταν και αυτό ένα νούμερο μιας εποχής. Που σύλλεγε λέξεις για να τις κωδικοποιήσει ιεραρχικά και να αποφασίζει τι είναι «σωστό» και τι όχι..
  Τωρα κανείς δεν μπορεί να καμώνεται ότι δεν ξέρει..

  https://www.avgi.gr/koinonia/380879_ntropiastiki-apantisi-mpampinioti-se-eponymi-kataggelia

 •  Από την σοφία των τοίχων… Καταγράφοντας γιατί το προηγούμενο ηγεμονικό Μέσο επικοινωνίας είναι σήμερα το περιεχόμενο της προπαγάνδας της εξουσίας..

Σπόντες [18 Ιανουαρίου 2021]

By Defteri Anagnosi

 

Ενάντια στην διχοτόμηση που εκτρέφει ο φασισμός - αλλα τζαι η διαπλοκή

– βόρεια τζαι νότια.

 ώμο με ώμο

[από τουρκοκυπριακή παρέμβαση στα τείχη]

https://voiceoftheisland.com.cy/138514/

 

 

 • Τούτη  η εφτομάδα είσιεν μια κορύφωση, καθώς διασταυρωθηκαν στην παραίτηση Παράσχου τα δυο κεντρικά ζητήματα της χώρας, το κυπριακό [με το κίνδυνο για παραχώρηση της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία – μέσα από τα σενάρια δυο κρατών Αναστασιάδη- Τατάρ], τζαι η Διαπλοκή όπως εκφράζεται πκιον με το σκάνδαλο των διαβατηρίων.
  Ταυτόχρονα, οι πιέσεις προς τα κέντρα της διαπλεκόμενης εξουσίας αυξάνονται, καθώς μέχρι τζαι η εξάρτηση της ΕΔΕΚ εν φαίνεται σίουρη για τον ΔΗΣΥ, όσον αφορά τον προϋπολογισμό με φόντο το ζήτημα των εκποιήσεων των τραπεζων [το προηγούμενο σκάνδαλο συναλλαγής συμφερόντων- εξουσίας- ΜΜΕ κοκ].

 

 

 • Στην αντιπαράθεση Αναστασιάδη – Παράσχου, η νίκη του δεύτερου στην εικόνα της κοινής γνώμης, ή, όπως το έθεσε η Χ. Χατζηδημητρίου, η τάτσα που θα μείνει για πάντα στον Αναστασιάδη, πηγάζει που μια απλή σύγκριση: Ο Παράσχος τόλμησε να ρισκάρει την δουλειά του [που ήταν υψηλόμισθη] για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια τζαι την ιστορία του, ενώ ο Αναστασιάδης το μόνο που κάμνει είναι να πετάσσει διακηρύξεις με τις οποίες γελούν ή χαμογελούν συγκαταβατικά όλοι πκιον, ενώ στην πραγματικότητα αγωνίζεται με νύχια και δόντια [και τα εξερτωμενα ΜΜΕ] να εμποδίσει την έρευνα του Ελεγκτή. Τρέμει δηλαδή την αλήθεια, ενώ ο Παράσχος ρίσκαρε για αυτήν..

  https://www.philenews.com/f-me-appose/arthra-apo-f/article/1102636/i-tatsa-emeine

 

 

 • Η ουσία της ιστορικής στιγμής της αντιπαράθεσης Παράσχου – Αναστασιάδη/Λοττιδη: όποιος και αν ηταν ο Παράσχος, και ότι και αν κανει ο Παράσχος μετα, η αποκαλυπτική ουσία είναι η εξής – ο ιδιοκτήτης ενός ΜΜΕ, ο όποιος έχει σχέσεις εξυπηρέτησης με τον πρόεδρο [λ.χ. διορισμός Λοττιδου σε επίτροπο] απαίτησε από τον διευθυντή εφημερίδας να αναιρέσει σχόλιο του, φαίνεται να έγραψε μαλιστα απολογία αναγκάζοντας τον δημοσιογράφο/διευθυντή να επιλέξει ανάμεσα σε αυτοαναίρεση η παραίτηση.

  Αυτή είναι η εικόνα της πλειοψηφίας των κυπριακών ΜΜΕ τζαι του καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν οι δημοσιογράφοι τους – Σχέση ιδιοκτήτη με προεδρικό η οποία καθορίζει το πλαίσιο του επιτρεπτού λόγου στα εν λόγω ΜΜΕ.


  Τζαι σαν κερασάκι στην τούρτα της εκ των φαινομένων συναλλαγής ο πρόεδρος, που στήνει μηχανισμούς παρεμπόδισης της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή [για το συγκεκριμένο θέμα] παραπονιέται ότι δημοσιεύτηκε κάτι χωρίς έρευνα. Την έρευνα που ο ίδιος παρεμποδίζει. Τζαι σε τούτη την παρεμπόδιση εσιει πειθήνιους υπηρέτες δημοσιογράφους τζαι ΜΜΕ που προσπαθούν να δαιμονοποιησουν τον Ελεγκτή.


  Ποσό πιο κραυγαλέα μπορεί να είναι η κατάσταση της εξάρτησης;

 

 

 • Ο Παράσχος τζαι η τιμή της δημοσιογραφικής γενιάς του 1990 τζαι μετά..

  Η απόφαση του Παράσχου να παραιτηθεί διασταυρώθηκε με δυο σημαντικά ζητήματα της περιόδου: την αποκάλυψη ότι ο Αναστασιάδης συζητούσε την προώθηση δυο κρατών [τζαι τούτο τεκμηριώθηκε τζαι από τον συνεργάτη του Αναστασιάδη, τον αρχιεπίσκοπο, τζαι ήταν τζαι η αφετηρία του Παράσχου για το σχόλιό του, αφού επικαλέστηκε τζαι την προσωπική του εμπειρία] τζαι το σκάνδαλο των διαβατηρίων. Δαμαί ο Παράσχος έβαλε στο τραπέζι, τζαι με μαγκιά την στήριξε μέχρι το τέλος, ότι το κίνητρο του Αναστασιάδη  [για αποφυγή της λύσης] ήταν τα κέρδη από το πρόγραμμα των διαβατηρίων. Όχι γενικά τα κέρδη – αλλά τα ημέτερα, οικογενειακά. Ο εκδότης παρέμβηκε τζαι με αποκαλυπτικό ορθογραφικό λάθος στην υπογραφή [ΑνΤρέας αντί, όπως υπογράφει ο Παράσχος, ΑνΔρέας] αποκήρυξε το σχόλιο. Ο Παράσχος θα μπορούσε να σιωπήσει. Το έκαναν πάρα πολλοί αυτήν την δεκαετία – τζαι μερικοί συνέχισαν να το κάμνουν ακόμα τζαι τούτην την εφτομαδα. H βολική σιωπή.


  Αλλά, όπως λαλεί τζαι ο στίχος της Γώγου [για να αποδώσουμε στον ποιητή Παράσχο τον φόρο τιμής με ποιητική αναφορά]:


  «εσύ όμως λέει δεν θά’σαι από αυτούς

  Θα σηκωθείς και θα χορέψεις παραγγελιά»


  Ο Παράσχος δεν σιώπησε όπως άλλοι. Δεν ήταν άγιος – άντεξε τζαι προφανώς έκαμε συμβιβασμούς σαν διευθυντής σε μια επιχείρηση της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει σαφώς συμφέροντα με το προεδρικό [δεν πιάνει η οικογένεια επιτροπάτο έτσι τυχαία] …Αλλά είσιεν τζαι μιαν Ιστορία ο Παράσχος να υπερασπιστεί. Έγινε γνωστός, όχι απλά για την γραφή του [τζαι την ποίησή του] αλλά τζαι για τουλάχιστον 2 σημαντικές υποθέσεις διερευνητικής δημοσιογραφίας: την έρευνα για τους αγνοούμενους [σαν αναγνώριση εγκλημάτων αντι σαν υλικό για αναπαραγωγή εθνικιστικών υστεριών τζαι βολικών  θεαμάτων] με «κορυφαία ιστορική στιγμή» την αποκάλυψη ότι η υπόθεση με τους αγνοούμενους αφορούσε τζαι νεκρούς που είχαν ταφεί στην νότια Κύπρο [τζαι εσυγκαλύφκετουν το γεγονός], τζαι την διερεύνηση της λειτουργίας των κυπριακών τραπεζών.

  Σε μια αρχική [τζαι αμφιλεγόμενη στο βαθμό που δεν λάμβανε υπό οψιν την πρόθεση των δυτικών κυρώσεων σαν προσπάθεια επιβολής] διερεύνηση εστιάστηκε στον ρόλο των κυπριακών τραπεζών στο σπάσιμο του εμπάργκο για την Νέα Γιουγκοσλαβία. Αυτήν την υπόθεση μπορεί να την δει κανείς από διαφορετικές οπτικές [λ.χ. η γεωπολιτική διάσταση η οποία έσιει να κάμει με την δυτική προσπάθεια ελέγχου της περιοχής τζαι το ζήτημα των εθνικιστικών διαμαχών τότε] αλλά ήταν τζαι μια χρήσιμη υπόθεση για να κατανοηθούν [ανεξάρτητα που το ζήτημα της Νέας Γιουγκοσλαβίας κλπ] πώς λειτουργούν διεθνώς τζαι υπόγεια μερικές κυπριακές τράπεζες. Τζαι όταν οι τράπεζες οδήγησαν τζαι την κοινωνία σε κρίση, την επόμενη δεκαετία, ο Παράσχος ήταν από τους ελάχιστους που τόλμησε να παραδεχτεί δημόσια την ευθύνη των ΜΜΕ τζαι των δημοσιογράφων για το πώς φορτώθηκε η κρίση στην κοινωνία. Τζαι να γράψει ευρύτερα για τα σκάνδαλα των τραπεζών. Τζήνο το σχόλιο του, για τις ευθύνες των δημοσιογράφων/ΜΜΕ ήταν ίσως από τα πιο ιστορικά που έγραψε σαν δημοσιογράφος.


  Με έτσι κληρονομιά [αποκαλύπτοντας τις σιωπές για το κυπριακό, αλλά τζαι μιλώντας για τον ρόλο των τραπεζών] ο Παράσχος βρέθηκε μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Προηγουμένως είχε [όπως παραδέχτηκε μετά σε συνέντευξή του] κάνει και συμβιβασμούς. Αλλά στην κρίσιμη στιγμή, είπεν «κανεί»..ως δαμαί..


  Η παραίτηση, σπάνιο αν όχι μοναδικό φαινόμενο στους προύχοντες της ελληνοκυπριακής δημοσιογραφίας, σώζει εν μέρει την αξιοπρέπεια του επαγγελματικού του τομέα. Αν δει κανείς πόσο πειθήνια συμπεριφέρονται οι αρχισυνταξίες [σε Πολίτη λ.χ. ] τζαι Φιλελεύθερο  [ο κ. Άριστος είναι πιστός στην ανάγκη.. :)], τζαι φυσικά εν υπάρχει λόγος να μιλήσει κανένας για το συγκρότημα ΔΙΑΣ,  τότε η κίνηση του Παράσχου μπορεί να θεωρηθεί σαν κίνηση αξιοπρέπειας μερίδας μιας γενιάς.

  Όταν απήγαγαν τον Φαρμακίδη οι εοκατζήες το 1960, τους δικαίωσε δουλοπρεπώς όταν τον απέλυσαν – είπε ότι κατάλαβε ότι είχαν δίκαιο. Όταν ο εκδότης, προσπάθησε να υπαγορεύσει ανάλογη υποταγή στον Παράσχο, ο Παράσχος στάθηκε στα πόδια του. Όπως λαλει τζαι ο Καμύ στον εξεγερμένο άνθρωπο, η εξέγερση ξεκινά όταν ο υποταγμένος ξαφνικά λέει «Όχι» σε μια διαταγή/επιθυμία του εξουσιαστή. Μια άρνηση που συνυπάγεται τζαι μια κατάφαση: αυτό που διεκδικεί δεν είναι ατομικά προνόμια, αλλα ένα καθολικό δικαίωμα.


  Στην συγκεκριμένη περίπτωση το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, του ανοικτού δημόσιου διάλογου – τζαι την τόλμη να τα βάλει με την εξουσία που προσπαθεί να ξεπουλήσει των χώρα για ιδιωτικό όφελος.
  Αυτή είναι η ουσία τζαι ότι διαφωνίες τζαι αν είσιεν κάποιος/α με τον Παράσχο, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την ιστορική στιγμή.

 

 

 • Το ιστορικό κείμενο παραδοχής του Παράσχου για τις ευθύνες των δημοσιογράφων τζαι των ΜΜΕ για την συγκάλυψη των τραπεζών – τζαι την σχετική διαπλοκή. Κανένας άλλος δεν τόλμησε να είναι ειλικρινής –οι περισσότεροι σιωπησαν ή στήριξαν την προπαγάνδα των τραπεζιτών που φόρτωσαν την κρίση τους στην κοινωνία, στην πολιτεια κοκ…

  «Όταν μια επιχείρηση ΜΜΕ, ξεκινά την κάθε νέα χρονιά, έχοντας διασφαλισμένο διαφημιστικό κονδύλι πέραν του ενός εκατομμυρίου από μία μόνο τράπεζα και τα ανάλογα από τις άλλες, τότε ο καθείς αντιλαμβάνεται ποιός υπαγορεύει τους όρους του παιχνιδιού. Όταν παράλληλα, ΜΜΕ λάμβαναν δάνεια εκατομμυρίων και μεγάλα παρατραβήγματα με «ευκολίες πληρωμής», τότε ποιός δημοσιογράφος μπορούσε να τα βάλει με τις τράπεζες, χωρίς να χάσει τη δουλειά του; Υπάρχουν κι άλλα, όπως οδηγίες τραπεζιτών για πιέσεις, π.χ. προς την εποπτική αρχή ή για προστασία της εποπτικής αρχής. Τα είδαμε και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν να συμβαίνουν σε σύμπραξη τραπεζιτών, πολιτικών και ΜΜΕ.»


  Η «δουλειά» από ποιούς γινόταν, αν όχι από δημοσιογράφους, αυλικούς του συστήματος ή και αιχμάλωτούς του;… Έχουμε ευθύνη και οι δημοσιογράφοι για την κατάσταση στην πατρίδα μας; Έχουμε.»


  Α. Παράσχος, Διευθυντής, Καθημερινή Κύπρου

  Καθημερινή, 9/12/2012.
 

 

 • Αυτοί που εκλιπαρούν το χαμένο κοινό… Ή γιατί το κυπριακό κοινό δεν εμπιστεύεται πια τα καθεστωτικά ΜΜΕ..

  Αν προσέξατε τις αντιδράσεις λειτουργων στα ΜΜΕ στην παραίτηση Παράσχου, υπήρχαν δυο στάσεις – μια ας πούμε [εκ των φαινομένων] πλειοψηφική, η οποία εκφράστηκε τζαι μέσα από την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, η οποία στήριξε τον Παράσχο, τζαι μια άλλη  [η σιωπηλη] για το περιεχόμενο της στασης του Παράσχου. Λογικό για Συναγερμικούς ή όσους θα ήθελαν [ή έχουν σχετικά συμφέροντα] να συγκαλύψουν τον Αναστασιάδη. Κάπου ανάμεσα στις δυο στασεις πήγε να διαμορφωθεί τζαι μια ενδιάμεση..Με ενδιαφερον στην αποκαλυψη που εφκαλε…

  Μερικοί, λοιπόν, όταν είδαν το κύμα ταύτισης /στήριξης του Παράσχου, πήγαν με αυτό το ρεύμα, για να αρχίσουν τα κλαψουρίσματα ότι το κοινό δεν στηρίζει τους δημοσιογράφους, εννοώντας τα ΜΜΕ, διότι δεν αγοράζει εφημερίδες κοκ. Αυτό το κλαψούρισμα ακούγεται μέσες άκρες για λλιον τζαιρο [τζαι είναι λογικά ενδεικτικο της πτωσης της εμπιστοσυνης του κοινου σαν αντιδραση σε ότι βιωνεται σαν συγκάλυψη η/τζαι η ταύτιση με το προεδρικό, όσον αφορά τον πόλεμο στους ανεξάρτητους αξιωματούχους [και όχι μόνο] από συγκεκριμενα ΜΜΕ].


  Αυτή η στάση φαινεται να είναι υποκριτική. Ο Παράσχος παραιτήθηκε για το επίμαχο ζήτημα της εμπλοκής του προέδρου στο σκάνδαλο των διαβατηρίων. Οπότε ξαφνικά μερικοί οι οποιοι πολεμουν υστερικα τον Γενικο Ελεγκτη, προσφερωντας ντε φακτο συγκαλυψη στον Αναστασιάδη, ξαφνικά βγήκαν να επιτεθούν.. όχι στον Αναστασιάδη, η έστω στην σχέση Λοττίδη-Αναστασιάδη, αλλά… στο κοινό που δεν τους αγοράζει πια…


  Υπηρχε κάτι αποκαλυπτικό σε τουτη την σταση. Ένοιωθες και στο εκλιπαρείν, τζαι των ντε φακτο φερέφωνων του προεδρικού τζαι των ιδιοκτήτων των ΜΜΕ, ότι το υπόστρωμα της μαζικής στήριξης στον Γενικό Ελεγκτή [παρά τα χαζοχαρούμενα θεάματα στον Πολίτη και όχι μόνο] αλλά τζαι στον Παράσχο, πηγάζει από μια βαθιά απονομιμοποίηση των ΜΜΕ. Σε αυτήν την απονομιμοποίηση που εκφράζεται πια τζαι με την καταγραμμένη σε έρευνες κρίση εμπιστοσύνης του κοινού βρίσκεται η ελπίδα του μέλλοντος για εκδημοκρατισμό…


  Ο Παράσχος έδειξε τί δεν εκάμαν οι συνάδελφοι του στους χώρους που πέρασε.


  Να καταγραφεί σαν ένδειξη αξιοπρέπειας τζαι η παραίτηση του κ. Ζουπανιώτη. Και αυτός θυσίασε ένα σίγουρο εισόδημα για μια αρχή – την αξιοπρέπεια..

 

 

 • Το μεγάλο ξεφούσκωμα – η απονομιμοποίηση των ΜΜΕ: η φούσκα Πολίτης σαν δείγμα της κρίσης των καθεστωτικών ΜΜΕ.

  Η μείωση των καθημερινών εφημερίδων σε 4 έχει να κάμει τζαι με την εμφάνιση της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, μέσω του ίντερνετ, αλλά τζαι με την κρίση όσων προσπάθησαν να πουλήσουν μια, υποτίθεται, «άλλη οπτική» τζαι κατέληξαν να φαίνονται σαν φερέφωνα της εξουσίας. Το ότι η Χαραυγή τζαι η Αλήθεια σαν ιστορικά κομματικές εφημερίδες μιας παράταξης θα άντεχαν [σαν μορφές θεσμικής έκφρασης τουλάχιστον] δεν είναι παράδοξο. Ο Φιλελεύθερος είσιεν απώλειες, αλλά εφάνηκεν/φαίνεται να κερδίζει σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δήθεν «ουδέτερους» [που αποδείχτηκαν συναγερμικοί – όπως οι ιδιοκτήτες τους]. Ίσως τζαι γιατί είσιεν ένα ιστορικά μεγάλο κοινό, αλλά ίσως τζαι γιατί ο Παττιχης ελίχτηκε πιο έξυπνα, εξυπηρετώντας μεν την εξουσία αλλά κρατώντας τζαι κάποιες αποστάσεις – στήριξης λ.χ. στους ανεξάρτητους αξιωματούχους.


  Ενδεικτικό του ξεφουσκώματος είναι τζαι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες δεν επιτρέπουν την διαφάνεια στις επιχορηγήσεις/οικονομικά τους, αλλά τζαι ο εξευτελισμός της εφημερίδας που λανσαρίστηκε σαν εκφραση του «τα λέει όλα», τζαι που έκτισε κοινό με βάση το κυπριακό τζαι την λύση- του Πολίτη.


  Το αρχικό διαφημιστικό τρυκ του Πολίτη [το «τα λέει όλα»] μοιάζει πια τοσο κωμικό, που θα μπορούσε να γίνει τζαι κωμική σειρά – πώς να διαφημίζεις το άσπρο για να πουλήσεις το μαύρο. Σήμερα η εφημερίδα που θα τα «έλεγε όλα» αγωνίζεται με ότι της έχει απομείνει να εμποδίζει τις έρευνες της ελεγκτικής υπηρεσίας – ιδιαίτερα σε αυτήν την φάση που η εστίαση είναι στην διαπλοκή του ίδιου του Αναστασιάδη. Μένος εναντίον του Ελεγκτή από την σοβαροφανή αερολογία του Διονυσίου μέχρι τον οχετό του «Κων/Κων»..Το ίδιο μένος είχαν τζαι ενάντια στον τέως Γενικό Εισαγγελέα τον οποίο δεν έλεγχε το προεδρικό.

  Οι υστερίες μερικών, στην στράτευση τους ενάντια σε ότι θέλει να στοχοποιησει το προεδρικό, θυμίζουν , ώρες ώρες, παιδιάστικες ανοησίες με ατακουλες η παραστάσεις κλόουν [να αποκαλείς τον κάποιον «Σάκη» λες και είναι υποτιμητικό – πόσο πιο φτηνό μπορεί να γίνει το νόημα της στρατευμένης υστερίας;]. Αν μαλιστα δει κανείς δεις συγκριτικά αυτές τις υστερίες των στρατευμένων ενάντια στους στόχους του προεδρικού, δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τις ανάλογες υστερίες των εθνικιστών [ατεκμηρίωτες λαφαζανιές, ατακούλες, προσπάθεια δαιμονοποίησης ατόμων κοκ].


  Η επιχείρηση που γενικότερα φαινόταν να προσπαθούσε να στήσει κερκίδα μίσους ενάντια στους διαφωνούντες τζαι τους μη ημέτερους, έμεινε τελικά χάσκοντας, εκλιπαρώντας… κοινό να τον αγοράζει.. :) ..Σε αντίθεση με την απήχηση του Πολίτη πριν το 2012, σήμερα ούτε από απόσταση δεν παίζει πια συγκριτικό ρόλο στην διαμόρφωση του δημόσιου λόγου. Με τόσες υστερίες προκάλεσαν ουσιαστικά την δικιά τους αποδόμηση.


  Ο Πολίτης εκτός από προσφορά υπηρεσιών [υπό τον μανδύα μιας δηθεν «ουδετερότητας» που ξεφτιλίστηκε πλήρως πια] θα ήθελε προφανώς να ελεγχει/έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες [λ.χ. νομική και ελεγκτική υπηρεσία] με ημέτερους για να μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες τζαι να τις κωδικοποιεί για να εξυπηρετεί τζαι να δαιμονοποιεί ανάλογα. Μια τάση προς τις «δίκες δια του πρωτοσέλιδου» την έχει..:)
  Αλλά τώρα πια ποιος/α τον πιστεύκει;

  Όμως τζαι για το κυπριακό  το Στριπ τηζ του Πολίτη, η αποκάλυψη δηλαδή, ότι αυτό που εξέφραζε δεν ήταν μια προθυμία λύσης, αλλά τα συμφέροντα του προεδρικού φάνηκε στην πορεία προς το Κραν Μοντανά. Στο Μοντ Πελεράν [όπου κατά τον Παράσχο «χάθηκε η Μορφου»] ο Κασκανης, ανταποκριτής του Πολίτη, έστειλε ανταποκρίσεις ότι ..έφταιγε ο Ακκιντζιη». Ύστερα μάθαμε ότι ο Αναστος ελαλεν ψέματα τζαι στον Ακκιντζιη γιατί στην διαδικασια εσηκωθηκε τζαι εφυεν που τις συζητησεις. Η εφημερίδα που κτυπιόταν για το ναυαγιο της λύσης το 2004, τώρα φαινόταν να προετοιμάζει το ναυάγιο της λύσης το 2017.


  Τζαι φυσικά ήταν τζαι μια σειρά άλλα σκάνδαλα τζαι αποκαλύψεις που απομυθοποίησαν πλήρως την εφημερίδα/επιχείρηση… με ιδιαίτερο φόντο στο πως προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα των τραπεζών αλλά τζαι διάφορα αλλα... Απο τον Ρίκκο στον Νικολάτο.


  Ιδού το τεκμήριο – τζαι ύστερα απορεί ο Κασκάνης γιατί εν τους πιστεύκει πκιον το κοινό.. :) ..Τα δυο κράτη ποιός τα έψηνε δαμαί;..Για να μην απορουν τζαι μερικοί πως συρνει τζαι ο Διονυσίου διάφορα που θυμίζουν δυο κράτη - κατά τον Παπαπετρου..:)]


  https://www.reporter.com.cy/politics/article/139983/-niko-teleiosame-pao-na-koimitho?fbclid=IwAR2U074xmZuRZ4sWmx64CkzSRig8naC9hM_8JXtU1yo8OKuIl2BFu3wtRHM

 

 

 • Το θράσος του Αναστασιάδη: όταν ένας δικηγόρος παραμιλά, νομίζοντας ότι μπορούν να ακόμα να τον συγκαλύπτουν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ..

  « Και επειδή δεν αρέσκομαι σε αοριστολογίες θα ήθελα να σας επισημάνω τα ακόλουθα: (α) Στην ανακοίνωση σας αναφέρετε μεταξύ άλλων πως το όλο συμβάν «Αφήνει ανεξίτηλα αρνητικό στίγμα…. στον πλουραλισμό των απόψεων και στην δεοντολογία εκφοράς του δημόσιου λόγου». Για να προσθέσετε στην συνέχεια πως «ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να θωπεύει τις εξουσίες, αλλά να τις ελέγχει, να τις ψέγει, να τις κρίνει και επικρίνει εκ μέρους της κοινής γνώμης….. οι Κύπριοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να σιωπούν». Ειλικρινά με εκπλήττουν τα όσα αναφέρεται και τούτο γιατί: (α) Είναι καλά γνωστός σε όλους ο απεριόριστος σεβασμός που τρέφω στην ελευθερία έκφρασης και την ελευθεροτυπία, κατά την 40χρονη παρουσία μου στα κοινά. Είναι εξ’ άλλου ο ίδιος σεβασμός, που υπαγόρευσε την υιοθέτηση, σειράς μέτρων στήριξης και προστασίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. (β) Από πότε η δια δημοσιεύσεων διασπορά ψευδών ειδήσεων ή η χωρίς έρευνα και τεκμηρίωση δημοσιοποίηση χαλκευμένων φημών, αποτελούν μέρος του πλουραλισμού απόψεων ή της δεοντολογίας εκφοράς του δημοσίου λόγου;»


  Ας δούμε τί λαλει ο Αναστασιάδης με φόντο τί είναι γνωστό:


  Καμώνεται ότι «τρέφει σεβασμό» στην ελευθερια της έκφρασης… Πώς να μην γελάσεις; Θα μπορούσε, αν ήταν αλήθεια, να πει δημόσια στον Λοττίδη ότι δεν είχε προβλημα με το δημοσίευμα. Φυσικά δεν το έκανε. Αντίθετα μάλλον ο Λοττίδης έτρεξε να του προσφέρει διάψευση γιατί ο Αναστασιάδης, όπως λένε συχνά [τζαι δημοσιογράφοι φιλικών του ΜΜΕ] παίρνει τηλέφωνα τζαι ψάλλει «εξ αμάξης» …Μιλούμε για το άτομο που έμεινε γνωστός ως πολιτικός , σαν ο τασάκιας..


  Επικαλείται την «40χρονη παρουσία του». Ξέχασε ο καημένος ότι τις εμμονές του έφκαλεν τες περίπατο αρκετές φορές – σε βαθμό ανέκδοτου: αν ξεκινήσει κανείς από τις απειλές  εναντίον της Τσουγιοπούλου. Στην αχαπαροσύνη του αυταρχισμού του ενόμιζεν ότι εμπόρεν να απολύει/αφαιρεί τηβέννους από ακαδημαϊκούς. Έτσι καταλάβει ο καημένος τον «σεβασμό στην άλλη άποψη» ή τους θεσμούς; Η πιο πρόσφατα, δημόσια, έριξε στους δημοσιογράφους την απειλή ότι «θα τους πάρει ο δαίμονας». Αλλά κατά τα άλλα τους σέβεται τζαι απειλά τους στο αστείο.. :) ..Ρητορική παραμιλητού ενός ατόμου που χάνει πια την επαφή με την πραγματικότητα..


  Μετά ρίχνει τζαι «καρότο» - ότι έδωσε λεφτά στα ΜΜΕ για να στηρίξει τους δημοσιογράφους. Πόσο εκτός πραγματικότητας μπορεί να είναι κάποιος για να νομίζει ότι ένεν κατανοητό ότι τα λεφτά εδωθήκαν για στήριξη των ΜΜΕ που δεν ανήκουν στους δημοσιογράφους-εργαζόμενους αλλά στους ιδιοκτήτες [εκτός τζαι αν νομίζει οτι δημοσιογράφοι θα πρέπει δουλοπρεπώς να τον ευχαριστούν για στήριξη του τομέα τους – παντες τζαι η πολιτεία είναι ιδιωτική επιχείρηση του Αναστασιάδη]. Με τους ιδιοκτήτες [τζαι τους προύχοντες των ΜΜΕ] ο Αναστασιάδης αναπτύσσει πολυποίκιλες σχέσεις εξαρτήσεων, όπως τον διορισμό ημέτερων τους σε επιτροπατα. Η υπόθεση Λοττίδη φκάλλει μάτι. Ή μπορεί να σκεφτεί κανένας τις πολυποίκιλες σχέσεις με τον διευθυντή του Σίγμα – από την εργοδότηση της αδελφής του στο προεδρικό, μέχρι την υπουργοποιηση της συμβίας του κοκ. Ή την σχέση με τον τέως υπουργό του τον Χάσικο που είναι επικεφαλής το Ομέγκα κοκ..


  Τζαι φτάνουμε στο απόγειο της κωμωδίας: «Από πότε η δια δημοσιεύσεων διασπορά ψευδών ειδήσεων ή η χωρίς έρευνα και τεκμηρίωση δημοσιοποίηση αποτελούν μέρος του πλουραλισμού απόψεων ή της δεοντολογίας εκφοράς του δημοσίου λόγου;»» Μα καλέ μας κύριε Αναστασιάδη εξήχασες ότι ούλλη συζήτηση γίνεται ακριβώς γιατί εσύ εμποδίζεις [άρα αφήνεις «χωρίς έρευνα»] την έρευνα της ελεγκτικής υπηρεσίας για τα σκάνδαλα που σε αφορούν άμεσα εσένα τζαι την οικογένεια σου;. Δηλαδή απαγορεύεις την έρευνα τζαι τωρα θέλεις να απαγορεύσεις τζαι την συζήτηση για την έρευνα;


  Αμα το πλάσμα παραμιλά, αυτοκαρφώνεται..

 

 

 • Βοηθώντας την μνήμη του Αναστασιάδη:  Στην επιστολή του στην Ένωση Συντακτών ο Αναστος είπε τζαι το αμίμητο [αν εφαρμοστεί στον ίδιο τζαι στο κόμμα του]: «Από πότε η δια δημοσιεύσεων διασπορά ψευδών ειδήσεων ή η χωρίς έρευνα και τεκμηρίωση δημοσιοποίηση αποτελούν μέρος του πλουραλισμού απόψεων ή της δεοντολογίας εκφοράς του δημοσίου λόγου;»»

  Μα που ήσουν λεβέντη μας τόσα χρόνια; Που ήσουν, ας πουμε, όταν ο βουλευτής του κόμματος σου, ο Διπλαρος,
  ελάλεν ότι οι κόρες του Χριστόφια εφκαλαν λεφτά στο εξωτερικό; Τότε κύριε Νικουιν [που αποκαλείς άλλους «λαγούς»] που εξερες πολλά καλά ότι εν οι κόρες σου [μεσω δικηγορικού γραφείου] τζαι ο συμπέθερος που εφκαλαν χρήματα, εν είπες στο κοπελλι σου που επουλαν το ψέμα ξεδιάντροπα να σιωπήσει..Τότε..ηταν καλο κύριε Αναστασιαδη  ή ηταν όντως «διασπορά ψευδών ειδήσεων”;

  Είσαι τοσο διάτρητος που σε ουλλην την υπόλοιπη σου ζωή να λαλείς συγνώμη για τις παραπλανήσεις σου, εν ξοφλάς. Τζαι τωρα παίζεις με τις λεξούες για να συγκαλύψεις απλά. Διότι ξέρεις ότι εμπλέκεσαι τζαι εσύ, τζαι το δικηγορικό γραφείο, τζαι η φαμίλια. Οποτε εν καλά να σκέφτεσαι τι λαλείς - γιατί οσα λαλείς μπορει να ερμηνευκουνται τζαι σαν τις εικόνες του εαυτού σου…Μπούμερανγκ λεγεται….:)

·      

   

 • Το ότι ο Παράσχος ανάφερε κάτι που άκουσε [όπως το διατύπωσε ορθά «φέρεται» να ειπώθηκε – σαν εναλλακτική αναφορά στο «σύμφωνα με πληροφορίες»] ήταν στα πλαίσια της δημοσιογραφικής πρακτικής. Σε μια χώρα που απαγορεύεται η έρευνα από τον συνταγματικά καθορισμένο θεσμό τζαι στήνει το προεδρικό μέσα από συγκρούσεις συμφερόντων, έμμεσα [μέσω ημέτερου διορισμένου εισαγγελέα] επιτροπή για να παρεμποδίσει ανεξάρτητη έρευνα, τότε η καταγραφή του τί ακούγεται είναι όχι απλώς νόμιμο, αλλά τζαι επιβαλλόμενο.

  Τζαι ο μόνος τρόπος να διερευνηθεί ή να διαψευστεί εν η έρευνα – τζαι η έρευνα όπως την κάμνει η ελεγκτική υπηρεσία που πάει τζαι ψάχνει. Αν τζαι τί αγοράστηκε. Αν τηρήθηκαν οι κανόνες. Ποιοί συγγενείς τζαι άλλοι εμπλέκονται σε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων κοκ....Τζαι αν ενδεχομένως ένα μικρό γραφείο πιάνει πολλές αιτήσεις, λόγω διασυνδέσεων με κάποιο μεγαλύτερο ημετερο κοκ..Αν λειτουργει δηλαδη σαν «αχυράνθρωπος» συγκάλυψης.  Μια τέτοια έρευνα θα αποδείκνυε αν έχει δίκαιο ή όχι η φήμη για τα 300 εκατομμύρια. Το έτος ή τα σε ποσα χρόνια..


  Τολμά ο Αναστασιάδης;
  Προφανώς όχι. Διόρισε ένα ημέτερο [τζαι εμπλεκομενο στο θεμα σαν πρωην υπουργος] στην εισαγγελία, ο οποίος ακολουθώντας την πολιτική της μη-ανεξάρτητής έρευνας διόρισε ένα υπό υποψία για συναλλαγη τέως δικαστή, επικεφαλής επιτροπής που δήθεν θα ερευνήσει το σκάνδαλο.. Εμφανώς δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Ο Αναστασιάδης φαίνεται τόσο αγχωμένος [από τον φόβο του για πραγματική έρευνα] που ρισκάρει ακόμα τζαι την μη ψήφιση προϋπολογισμών για να συγκαλύψει – ότι τον αγχώνει…

  Άρα η πράξη του Παράσχου ήταν μια γενναια [εκ μέρους του] πρόκληση. Η μονή λογική απάντηση θα ήταν να κάμει έρευνα ο Ελεγκτής..
  Τζαι ήδη ο Ελεγκτής ήβρεν μια ύποπτη συναλλαγή Αναστασιάδη – Σαουδάραβα όπως τζαι ύποπτες διασυνδέσεις στο καζίνο… Ο Παράσχος έσπασε το πέπλο της σιωπής τζαι προκάλεσε – τζαι ο Αναστασιάδης εν είσιεν τί να πει. Τζαι επιμένει στην λογοκρισία της έρευνας.. Τζαι πάνω που 80% εν τον πιστεύκει [στην δημοσκοπηση του Φιλελευθερου ηταν 84%..:)]…

  Εν καταλάβει πκιον ή εν τόσο εμπλεκόμενος τζαι απελπισμένος με το τί θα έβρει η έρευνα; Ισως να εν καλα, αν εμειναν νηφαλιοι στον κυκλο του προεδρικου, να σκεφτουν τζαι να συνειδητοποιησουν ότι αργά η γληορα την έρευνα εν θα την αποφύγουν, οπότε εν βοηθα να πετασσουν πκιον ότι έβρουν μπροστά τους σαν απόπειρες εκφοβισμού η ισοπέδωσης…
  Αλλα απλά κάμνουν την εικόνα για τους ιδιους σιηροτερη..:)

 

 

 • Τζαι τούτο ενεν εξαγορά σε δημόσια θέα; Πόση ξεφτίλα; Θα το καταπιούν τζαι τούτο οι απολογητές/φερέφωνα του προεδρικού; Γιατι το 2013 εκαμαν το – τζαι οι σοβαροφανείς τζαι οι κλόουν του συστήματος..:)

  Σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρικό αποφάσισε να αυξήσει τον μισθό του Νικολατου της «ερευνητικής» που έστησε ο ημέτερος/εμπλεκόμενος Σαββιδης, για παρεμπόδιση της έρευνας της ελεγκτικής Υπηρεσίας. Από 10,000 θα πάρει 30,000 ευρώ για τον Νικολατο – αλλα αύξηση θα πάρουν τζαι τα μέλη…Εν μεσω πανδημίας, τζαι με φόντο ότι υποτίθεται πήρε το πόστο τιμής ένεκεν [διατυπώσεις για ιστορικά ανέκδοτα..:)]

  Θυμίζουμε ότι ανάλογη ξεφτίλα στήθηκε από τον ΔΗΣΥ για έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας το 2013, όταν εν μεσω της κρίσης, του μνημονίου κοκ, η κυβέρνηση αύξησε δραματικά την αμοιβή των συμμετεχόντων στο  Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Ηταν ένα κολπο για να ελέγχουν την Κεντρική – τζαι να την αποδώσουν στον έλεγχο των ημέτερων τράπεζων. Σιώπησαν τότε τα φερέφωνα.

  Άντε να δούμε τωρα. Τζαι αν θα αντιδράσει ο Νικολατος. Που κουβαλά στην πλάτη του τις οικογενειακές  υποθέσεις της κόρης και αδελφής του με την Τράπεζα Κύπρου στο φόντο της απόφασης του να ξεπλύνει/αποφυλακίσει τον Ηλιάδη..
  Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του
  Christophoros Christophi:

  ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ "ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ" ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ;


  Στην χθεσινή έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας δημοσιεύθηκε μία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ΥΣ) με ημερομηνία 04/11/2020 που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. (Αρ. Απόφασης 90.290 της 4.11.2020).


  Με δύο λόγια, το ΥΣ αποφάσισε - στην πράξη - να τριπλασιάσει την αποζημίωση του προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, και να αυξήσει την αποζημίωση των μελών της, ενώ το ίδιο το ΥΣ είναι η ελεγχόμενη οντότητα. Αυτή η εξέλιξη είναι νομικά κολάσιμη και πλήττει καίρια την ανεξαρτησία της Ερευνητικής Επιτροπής.


  Η Ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις διορίστηκε στις 07/09/2020 (Κ.Δ.Π. 406/2020).


  Η αμοιβή της Επιτροπής κατά τον χρόνο διορισμού της καθοριζόνταν από εγκύκλιο του Υπουργού Οικονομικών με αριθμό 1511, ημερ. 13/01/2015. (η Εγκύκλιος)


  Στην Εγκύκλιο αναφέρεται
  honorarium αποζημίωση, δηλαδή τιμητική αποζημίωση. Δεν πρόκειται για μισθό. Τα μέλη των Ερευνητικών επιτροπών προσφέρουν μία υπηρεσία προς τη πολιτεία και αυτή τους ανταμοίβει με μία τιμητική αποζημίωση για το χρόνο τους και τη διάθεση τους να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

  Στην Εγκύκλιο η αμοιβή των μελών των Ερευνητικών Επιτροπών είχε δύο στοιχεία:


  Πρώτον, ανώτατο όριο πληρωμής €10,000 ανεξαρτήτως των μηνών έρευνας και


  Δεύτερον, τα μέλη ερευνητικής επιτροπής που ήταν εν ενεργεία κρατικοί αξιωματούχοι λάμβαναν μειωμένη αποζημίωση εάν και εφόσον εργάζονταν εκτός του κανονικού ωραρίου.


  Ποιο συγκεκριμένα η αμοιβή ήταν ως εξής:


  Για έρευνες που απαιτούν μέχρι ένα μήνα να ολοκληρωθούν €3,500,


  Για έρευνες που απαιτούν μέχρι δύο μήνες να ολοκληρωθούν €7,000,


  Για έρευνες που απαιτούν πάνω από δύο μήνες να ολοκληρωθούν €10,000.


  Άρα, για μία έρευνα που θα χρειαστεί π.χ. 9 μήνες να ολοκληρωθεί ο πρόεδρος και τα μέλη θα λάμβαναν από €10.000 έκαστος. Π.χ για την έρευνα του Συνεργατισμού που πήρε 8 μήνες ο κ. Αρέστη έλαβε €10,000 ως αποζημίωση.


  Επίσης, με βάση την Εγκύκλιο, τα μέλη ερευνητικής επιτροπής που είναι κρατικοί αξιωματούχοι θα λάμβαναν αποζημίωση μόνο εάν απασχολούνταν εκτός του κανονικού ωραρίου τους με ανώτατο όριο το 50% της αντίστοιχης τιμητικής αποζημίωσής των ιδιωτών, συνταξιούχων κρατικών υπαλλήλων και αξιωματούχων μελών.


  Με την απόφαση του 04/11/2020, το ΥΣ έκανε ουσιαστικά τα εξής:


  Άλλαξε την αποζημίωση για το πρόεδρο και τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων μόνο. Η απόφαση αφορά μόνο αυτή την συγκεκριμένη Επιτροπή.


  Το πρακτικό αποτέλεσμα της απόφασης είναι ότι τριπλασιάστηκε η αποζημίωση του προέδρου της Επιτροπής. Αυτό διότι, ήταν προβλεπτό εξ, αρχής ότι ο χρόνος που θα χρειαζόταν η συγκεκριμένη Επιτροπή για να περατώσει το έργο της, με βάση τους όρους εντολής, θα εξαντλούσε και τους 9 μήνες. Αυτό νομίζω ήταν εύκολα προβλεπτό. Συνεπώς ο πρόεδρος της Επιτροπής με βάση την Εγκύκλιο θα λάμβανε €10.000 συνολικά. Με την νέα απόφαση του ΥΣ, εάν η Επιτροπή χρειαστεί 9 μήνες, θα λάβει €30,000 συνολικά.


  Επιπλέον, με την απόφαση του ΥΣ διπλασιάζεται και η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής που είναι όλοι εν ενεργεία κρατικοί αξιωματούχοι. Με βάση την Εγκύκλιο θα λάμβαναν αποζημίωση μόνο εάν απασχολούνταν εκτός του κανονικού ωραρίου τους με ανώτατο όριο το 50% της αντίστοιχης τιμητικής αποζημίωσής των ιδιωτών, συνταξιούχων κρατικών υπαλλήλων και αξιωματούχων μελών. Αυτή η πρόνοια τώρα καταργείται ειδικά για μέλη της Επιτροπής Πολιτογραφήσεων.


  Κατά τη γνώμη μου τίθεται τεράστιο ζήτημα τάξης από το ότι το ΥΣ διπλασιάζει ή τριπλασιάζει την αμοιβή του προέδρου και των μελών της Επιτροπής, μετά το διορισμό τους, τη στιγμή που το ΥΣ ειναι ελεγχόμενη οντότητα. Αυτό πλήττει το τεκμήριο ανεξαρτησίας της Επιτροπής. Πως είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να τριπλασιάζει την αμοιβή αυτού που ελέγχει, μετά το διορισμό του και όταν η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη;


  Επιπλέον και ανεξάρτητα από το πιο πάνω , το ΥΣ έλαβε παράνομα αυτή την απόφαση διότι με βάση το άρθρο 9 του Νόμου , η πίστωση έπρεπε να εγκριθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα και να πληρωθεί από κονδύλι της Γενικής Εισαγγελίας , αφού είναι ο Γενικός Ειαγγελέας που διόρισε την Επιτροπή και όχι το ΥΣ.


  Ακόμα τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα. Γιατί καταργήθηκε η πρόνοια αποζημίωσης για τους εν ενεργεία κρατικούς αξιωματούχους; Όπως είναι γνωστό και τα 3 μέλη της Επιτροπής πλην του προέδρου, είναι εν ενεργεία κρατικοί αξιωματούχοι και συνεχίζουν να εργάζονται και να αμοίβονται από τις υπηρεσίες τους. Δηλαδή ενώ πριν, οι εν ενεργεία κρατικοί αξιωματούχοι πληρώνονταν μόνο εάν εργάζονταν εκτός του κανονικου τους ωραρίου και με το 50% της αμοιβής του μη κρατικού ή συνταξιούχου αξιωματούχου, αυτή η πρόνοια καταργήθηκε. Τώρα τα μέλη πληρώνονται το ίδιο με τον πρόεδρο και ανεξάρτητα εάν εργάζονται στις υπηρεσίες τους ή όχι…[..]


  [ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ
  LINKEDINΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ]

  https://www.linkedin.com/pulse/%25CE%25BC%25CE%25AE%25CF%2580%25CF%2589%25CF%2582-%25CF%2584%25CE%25BF-%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C-%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25B2%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BF-%25CE%25B5%25CE%25BE%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25AC%25CE%25B6%25CE%25B5%25CE%25B9-%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD-%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25B9%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25AE-christophi/?fbclid=IwAR2ahmavNRktjfqwR8YQN9tR5kWXTvn5QAfloUUpZIR6PLL0DP0jdy0iQU8

 

 

 • Να ξεκαθαρίσουμε κάτι απλό. Ο Αναστασιάδης είναι ήδη ένοχος «ατιμωτικού αδικήματος» λόγω διαπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων με δημόσιο λειτούργημα – η οικογένεια του εφκαλε λεφτά από ένα πρόγραμμα στο οποίο ο ίδιος υπογραφε διαβατήρια. Το χαζοχαρούμενο επιχείρημα που επούλησεν στους βολικούς δημοσιογράφους του Πολίτη «μα θα μείνουν άνεργα τα παιδια μου» εν φτηνό…

  Το θέμα είναι απλώς να μην έχουν σχέση με την πολιτεία, όσο εσύ είσαι πρόεδρος. Αλλά μερικοί άμα έβρουν βολικούς δημοσιογράφους λαλούν ότι νά’ ναι… όπως τζαι στα προεκλογικά προεδρικά
  debate με το ακουστικό στο αυτί του Αναστασιάδη. Που οι δημοσιογράφοι εκάμναν ότι εν εθωρούσαν ..

  Τζαι ήδη σε μια πρώτη έρευνα διαφάνηκε ότι χαρίστηκαν χρήματα [ένα εκατομμύριο] στον Σαουδάραβα γνωστό/φιλο του, ο οποίος μετά του δάνειζε το προσωπικό τζετ για οικογενειακά ταξίδια.. στις Σεϋχέλλες..


  Αν ο Αναστασιαδηες είσιεν τσίπα, θα είσιεν ήδη παραιτηθεί..
  Σαν κοινωνία όμως ζούμε την εικονα ενός σκανδάλου όπου ο εμπλεκόμενος σε δημόσια θέα προσπαθεί να συγκαλύψει τζαι να εμποδίσει την έρευνα. Τζαι τούτη η ντροπή ελπίζουμε να εν αρκετή για να κάμει την μετέπειτα κυβέρνηση να θεσμοθετήσει για να μην επαναληφθεί ποτε πια στο μέλλον - τζαι να μείνει του Αναστασιάδη η ιστορική μούζη ότι ήταν το αρνητικό παράδειγμα για να πάει η κοινωνία παρακάτω…

  Οπως το πραξικόπημα στο οποιο συμμετειχε ο πατερας του, έγινε το σήμα κατατεθέν να παραιτήσουν οι τραμπούκοι της εθνικοφροσύνης να κουβαλούν όπλα τζαι να απειλούν.
  Τωρά ηρτεν ο ιστορικος χρονος να τους περιορίσει τζαι το ημετεροκρατικό της αρπαχτής…

 

 

 • Ιδού τζαι το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο η παρέμβαση του Λοττίδη εν δικαιολογείται… Μάλλον το προεδρικό έν θα απειλούσε με αγωγή που κατά πάσα πιθανότητα, θα έχανε με βάση τα δεδομένα [νομικά τζαι πρακτικά – αποφυγή έρευνας]

  Christophoros Christophi

  Απόφαση του εφετείου 18/12/2020 που αφορά το Δίκαιο της Δυσφήμησης και το δικαίωμα άσκησης κριτικής κατά δημοσίων προσώπων.


  Το Εφετείο μείωσε το ποσό αποζημίωσης που δόθηκε πρωτόδικα, όμως προβαίνει/επαναλαμβάνει τις αρχές που ισχύουν συνεχίζοντας μία πιο φιλελεύθερη στάση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία χρόνια.


  Από την απόφαση:


  Η αξία της ανοικτής συζήτησης και η μεγάλη σημασία που πρέπει να αποδίδεται στην ενθάρρυνση έκφρασης γνώμης επί θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, χωρίς να επικρέμεται ο φόβος ποινικών ή άλλων κυρώσεων, ενέχει ανάλογη επίδραση στον καθορισμό του πλαισίου της έννοιας της αρχής της αναλογικότητας (
  Barfod v. Denmark, App. No. 11508/85, Ser. A. vol. 149 (1991) 13 EHRR, 493, par. 29, Παπαευσταθίου (ανωτέρω)).

  Είναι επίσης νομολογιακά αναγνωρισμένο ότι τα όρια της αποδεκτής κριτικής είναι ευρύτερα στις περιπτώσεις όπου εμπλέκεται δημόσιο πρόσωπο, το οποίο εκθέτει τον εαυτό του στη δημόσια σφαίρα και από το οποίο αναμένεται να επιδεικνύει ψηλότερο βαθμό ανεκτικότητας (Gra Stiftung Gegen Rassismus und Antisemitismus v. Switzerland, App. No. 18597/13, ημερ. 9.1.2018, παρα. 62).

  cylaw
  .org
  ΝΙΚΟΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ κ.α.
  v. ΛΟΥΚΑΙΔΗ, Πολιτική ΄Εφεση Αρ. 103/2014, 18/12/2020
  Π. Πολυβίου και Κ. Γεωργίου (κα), για τους Εφεσείοντες Αρ. 2. Χρ. Κληρίδης, Αχ. Αιμιλιανίδης και Λ. Πατσαλίδου (κα), για τον Εφεσίβλητο.

 

 

 • Τζαι ένα σχόλιο που έφυεν του Αναστασιάδη στην συνέντευξη-που-φαινοταν σαν-θέατρο, που ειπεν ότι….μετάνιωσε «εκατό φορές» [είπε μετά από ερώτηση πάσα του δημοσιογράφων του Πολίτη] – για το πώς σκέφτεται τους θεσμούς. Τζαι ενδεχομένως πώς στήθηκαν μερικές δίκες. Εννοείται ότι οι δημοσιογράφοι του Πολίτη, αλλάξαν υπάκουα θέμα. Έχουν το δεδοεμνο δηλαδη ότι οι πρόεδροι που ψηφίζει η επιχείρηση τους στελλουν παραπλανητικούς φακέλους σε δικαστικές υποθέσεις;… J ..Μήπως το προτιμούν μερικες φορες; ..Αλλωστε μερικοί φαινεται να αρέσκονται να στήνουν δίκες πρωτοσέλιδων με τους εαυτούς δικαστές τζαι εισαγγελείς…

  Αλλά τώρα πια, διηγόντας τα κλαις για την παρεΐτσα που κάποτε ονειρευόταν να καθορίζει πολιτική κομμάτων… :)  Andreas
  Pasiourtides
  :

  Στη σημερινή του συνέντευξη στον Πολίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε οτι «Άμα ήθελε να επέμβει η κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέμβει στις ανακριτικές αρχές...». Δεν ξέρω αν είναι κι αυτό μια μορφή «νέου ρεαλισμού».


  Αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι η αξιοπιστία της κυβέρνησης Αναστασιάδη βρίσκεται στον πάτο. Ο σεβασμός προς τους θεσμούς, αλλά και λέξεις όπως διαφάνεια και λογοδοσία, είναι ξένες για τους κυβερνώντες.


 

 • Ή αν θέλετε να διερευνήσουμε το είδος της φερεγγυότητας του δημόσιου λόγου του Αναστασιάδη [εντάξει μεν γελάτε με φόντο το «δεσμεύομαι».. :)] ..ιδού λαφαζανιες επιπέδου, που όμως ανοίγουν υποψίες για το που [Σεϋχέλλες ας πούμε;] μπορούν να είναι οι «πολλές οικονομίες» για τα οποίο κόμπαζε ο Ανάστος, τζαι για τα οποία παραπλανούσε στο πόθεν έσχες του στη Πολιτεία στην οποία νομικά οφείλει να τηρεί τους νόμους..:).. Οποθεν τζαι να το πιασει ο Αναστος ελαλεν η υπογραφεν παραπλανησεις… Ή τζαι τα δυο…

  Christos Poutziouris
  ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ


  Στις δυο πιο κάτω φωτογραφίες φαίνονται τα περιουσιακά στοιχεία του πτδ όπως ο ίδιος τα δήλωσε επίσημα στο πόθεν έσχες του το 2019 αλλά και από επίσημες δηλώσεις του στην
  Financial Times τον Μάιο του 2020.

  1.Στο πόθεν έσχες του δηλώνει ότι έχει €61.750.-σε καταθέσεις.  2.Στην συνέντευξη του στην Αγγλική εφημερίδα λίγους μήνες μετά δηλώνει ότι από το δικηγορικό επάγγελμα του έκανε τόσες μεγάλες αποταμιεύσεις ώστε δεν χρειάζεται να λαδωθεί από κανένα!  Από τα πιο πάνω σίγουρα το ένα ισχύει εφόσον δεν μπορεί να ισχύουν και τα δυο. Ή είναι πράγματι πολύ πλούσιος με καταθέσεις που δεν τις δηλώνει στο πόθεν έσχες του και στο φόρο εισοδήματος ή κορόιδεψε την Αγγλική εφημερίδα για τις καταθέσεις του όποτε σύμφωνα με το δικό του επιχείρημα είναι ευάλωτος σε λαδώματα εφόσον δεν έχει πολλά λεφτά.


  Αν πράγματι έχει μεγάλες καταθέσεις όπως είπε στην αγγλική εφημερίδα τότε αυτές δεν πρέπει να είναι στην Κύπρο οπόταν οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου ίσως τεκμηριώνονται. Σίγουρα οι καταθέσεις που δηλώνει στο πόθεν έσχες του δεν μπορεί να θεωρούνται μεγάλο ποσό που του απέφερε η επιτυχής άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος για τόσα χρόνια ! Μας ψεκάζουν ...  Τζαι θελει τζαι να τον πιστεύκουν θέμας.. :)

 

 

 • Σε γενικές γραμμές ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι ειλικρινής στο δημόσιο λόγο του, τεκμηριωμένα παραπλανεί, εμποδίζει μια έρευνα από το συνταγματικό αρμόδιο όργανο και την ανέθεσε σε ημέτερα ελεγχόμενους μηχανισμούς…

  Όποιος τον πιστεύει, είτε ανήκει στο κλαμπ των ημέτερα ευνοημένων, ή έχει κάποια δόση αφέλειας. Τζαι μάλλον η δεύτερη κατηγορία τείνει να εκλείπει..

 

 

 • Για την σιωπή των πολιτικών..

  Ο Παράσχος επικαλέστηκε 3 πολιτικούς ότι άκουσαν την φήμη ότι ο Ανάστος «φέρεται» να είπε για τα 3 εκατομμύρια που εφκαλεν..


  Η στάση των δυο εν μάλλον αναμενομένη. Ο Τσίπρας τέως πρωθυπουργός που ελπίζει να επανέλθει, δεν θα παρέμβαινε με δήλωση η οποία στις λεπτές ισορροπίες Αθηνών – Λευκωσίας θα προκαλούσε ένα είδος διπλωματικού επεισοδίου..με το να διαψευσει τον Αναστασιαδη…


  Ο Α. Κυπριανού επέλεξε την σιωπή βασικά. Οπότε απέφυγε να διαψεύσει τον Τσίπρα αλλά απεφυγε να διαψευσει τζαι τον Παράσχο. Ο Αντρος φαίνεται να έσιει μια τάση να κρατά μερικά στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι προκαλούν περισσότερη απαξίωση [όπως το ότι ο Αναστασιάδης είπεν ψέματα του Ακκιντζιη στο Μοντ Πελεραν ότι τάχα μου εν το ΑΚΕΛ που εν ήθελε να κλείσει η συμφωνία – τζαι είπεν το μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα σε μια άλλη φάση.]


  Το ενδιαφέρον εν αποστασιοποίηση που τον Ν. Παπαδόπουλο. Που την μια αν εθελεν να αυξήσει την θεσμική κρίση θα επιβεβαίωνε. Τούτο βέβαια θα σήμαινε τζαι διάψευση Τσίπρα που θα δημιουργούσε αμηχανία. Αλλά εν επέλεξε ουτε την σιωπή του Α. Κυπριανού. Εφκαλε ανακοίνωση η οποία ξεκινά με αναφορά στο σκάνδαλο των διαβατηρίων που «πρέπει να διερευνηθεί» τζαι μόνο στο δεύτερο σημείο, λαλει ότι εν εισιεν «γνώση των επίμαχων αναφορών του κ. Παράσχου» πριν το μάθει που το κείμενο. Οπότε ίσως να μεν θέλει γενικευμένη θεσμική κρίση αλλα τζαι δεν προτάσσει διάψευση.

  Θα δείξει στο μέλλον που θα κάτσει η πίλια…

 

 

 • Τζαι τωρά που απελευθερώθηκε από την εξάρτηση από την σχέση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ  με το προεδρικό, ο Παράσχος εξήγησε τζαι το σχόλιο του για τον ..άγνωστο Οδυσσέα… Είσιεν το ήθος να μιλήσει τζαι για τούτο… Οι αλλοι στον Πολίτη πουλούν σανό ακόμα σε μάντρα που φκιερώνει που τα πρόβατα…

  Σχόλιο από ένα δημοσιογράφο νεότερης γενιάς που τιμά επίσης το επάγγελμα τζαι τον ρόλο του με τα σχόλια του τα τελευταία χρόνια.


  Γιώργος Μιχαήλ

  Ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Καθημερινής Ανδρέας Παράσχος παραδέχθηκε πριν από λίγο, μιλώντας στο
  LegalMatters Podcast με τον δικηγόρο Χριστόφορο Χριστοφή, ότι αυτολογοκρίνονταν στην εφημερίδα σε σχέση με τα θέματα που αφορούσαν στην Επίτροπο Διοικήσεως, σύζυγο του εκδότη της εφημερίδας. Απ’ αυτή και μόνο τη παραδοχή αντιλαμβάνεται κανένας ότι η κόντρα Γενικού Ελεγκτή – Επιτρόπου Διοικήσεως δεν έτυχε δίκαιης και αντικειμενικής κάλυψης από την εφημερίδα, ενώ εξηγεί, σε κάποια βαθμό, και την πολεμική της εφημερίδας κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Κάποιοι σήμερα θα πρέπει να απολογηθούν γι΄ αυτού τους είδους τη «στρατευμένη» δημοσιογραφία, του κ. Παράσχου συμπεριλαμβανομένου.

  https://www.kathimerini.com.cy/gr/apopseis/arthrografia/andreas-parasxos/o-xamenos-odysseas?fbclid=IwAR0AeiOTTcTvC-FFlXxfhgHGf38t4rjHQjxh3Bd2croaqmEva_HXggre3Pw#.YACbgjBC7Jw.facebook

 

 

 

 

·          

 

 • Τζαι ένα σχόλιο - από όσους προσπαθούν να παρέμβουν στα παραμιλητά του Πολίτη: Από τα μηδενικά στις αμοιβάδες εν υπάρχει μια κοινή εννοιολογική [τζαι παραταξιακή] γενεαλογία απέναντι στην διαφωνία;

  κυριακος ασπρομαλλης

Με αποκάλεσε αμοιβάδα ο Δ.Διονυσίου του Πολίτη γιατι τον αποκάλεσα παπαγαλάκι.Μιλήσαμε αρκετά Γαλλικά.Ο προστάτης του Λοττίδη.Ο πιο Φανταχτερός παπαγάλος

 

 

 

 • Ρητορική ερώτηση: Θα μπορούσε ποτέ ο Αναστασιάδης να πει «the buck stops here” [η ευθύνη δεν θα μετατοπιστεί σε Αλλους];

  Τζαι στην Ολλανδία μετά από έρευνα τζαι αποκαλύψεις για λάθη κλπ παραιτήθηκε η κυβέρνηση. Δακάτω εμποδίζουν την έρευνα για να μεν βρεθούν μπροστά σε απρόσμενα δεδομένα από αποκαλύψεις. Έχουν ήδη αρκετά.. :)..Κατά τα αλλα τούτοι ότι τύποι, ηταν οι ήρωες όσων τους εκαμναν προεκλογική με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη»..:) Για να θυμόμαστε την φαιδρότητα μιας εποχής με φόντο τις σημερινές σιωπές…


  Τζαι σημειώστε ότι πολλά θύματα [στο σκάνδαλο στην Ολλανδία] ήταν οικογένειες μεταναστών. Φανταστείτε τον Νουρή τζαι ύστερα, άμα συνειδητοποιήσετε ότι το άτομο εν τζαι σε κόμμα που πουλά σανό μάρκας «Ευρώπη», μπορείτε να κατανοήσετε την απόσταση του δημόσιου λογού της εξουσίας που πουλά λαφαζανιες, από την πραγματικότητα…


  https
  ://www.bbc.com/news/world-europe-55674146


  Mark Rutte's government has stepped down after thousands of families were wrongly accused of child welfare fraud and told to pay money back.


  «Families suffered an "unparalleled wrong", Dutch MPs decided, with tax officials, politicians, judges and civil servants leaving them powerless.


  Many of those affected were from an immigrant background and hundreds were plunged into financial difficulty.


  Mr Rutte submitted the cabinet's resignation to the king.


  "Innocent people have been criminalised and their lives ruined," he then told reporters, adding that responsibility for what had gone wrong lay with the cabinet. "The buck stops here."

 

 

 • Τζαι στο κυπριακό; …Ο Αναστασιάδης τζαι τα διαφόρων ειδών φερέφωνα τζαι εκφραστικά όργανα του ΔΗΣΥ/Δεξιάς άρχισαν την εκστρατεία για διχοτόμηση υπό συγκάλυψη…

  Ο Διονυσίου τζαι ο Χ. Γεωργιάδης εκάμαν μια αρχική προσπάθεια να πουλήσουν τα δυο κράτη σαν σταδιακή διαδικασία..
  Ο Ανάστος στην κατάσταση που βρίσκεται μάλλον προτιμά να αποφύγει το κυπριακό. Τζαι αθθυμάται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.. Τζαι ακόμα ούτε ένας/μια δεν παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ… Που τα άτομα με τις φαιδρότητες των φανταχτερών λόγων,  που κάποτε φωνάζαν για λύση κοκ..

  Φαίνεται οτι ΔΗΣΥ αθθυμάται την λύση μόνο άμα εν αντιπολίτευση τζαι προσπαθεί μέσω της υποτιθέμενης στήριξης σε λύση να δημιουργήσει ένα διαίρει και βασίλευε για να αναρριχηθεί στην εξουσία – τζαι μετα, ποιος θυμάται την λυση… ιστορικό μάθημα 101…


  Ή για να το πούμε γενικότερα η επικάλυψή της ακροδεξιάς με τον Κληρίδη σαν επιφάνεια, δεν άλλαξε την νοοτροπία μερικών που ήταν τζαι οπαδοί του σχεδίου Άτσεσον τζαι προσπάθησαν με σφαγές το 74 να οδηγήσουν στην οριστική διχοτόμηση. Το φιλελεύθερο προσωπείο ήταν τελικά η αδύναμη μερίδα στο μπλοκ της δεξιάς όπως αποδείχτηκε. Όπως τζαι με το σχέδιο Άτσεσον τζαι το πραξικόπημα, μια μερίδα της δεξιάς, από την αστική τάξη μέχρι την ακροδεξιά, ονειρεύκεται πάντα εξουσία, καρέκλες τζαι διαπλοκή – είτε με διορισμούς από την Αθήνα [όπως έλπιζαν με το πραξικόπημα] είτε με διαπλοκή στην εξουσία τζαι συγκάλυψη από τα ΜΜΕ – όπως τωρά..


 

 • Είναι τζαι το μποϋκοτάζ μιας μορφή αντίστασης. Το ενδιαφέρον ένι αν θα αλλάξει τζαι η γραμμή τη Καθημερινή τζαι αν θα στραφεί στον απορριπτισμό τζαι τα δυο κράτη τωρά. Οπότε όσοι εν εκάμετε ήδη μποϋκοτάζ του Λοττίδη , σκεφτείτε το. :)

 

 

 • Να μην ξεχάσουμε τζαι τον κύριον Άριστο του Φιλ που τελικά αναγνώρισε την σφαγή στην Αλόα-Μαράθα-Σανταλάρη

  Παρ’ όλη την κριτική [για το παρελθόν] που θα θκιεβασετε πιο κάτω ο μόνος λόγος αυτού του σχολίου, είναι μια θετική αναγνώριση της απόφασης του Αριστου Μιχαηλίδη να σχολιάσει την σφαγή στα χωρκα Μαραθα-Αλοα-Σανταλαρης..Εν σημαντικό ότι το καταγράφει ο Αριστος. Για τον ίδιο. Αλλα τζαι για ευρύτερη οπτική γωνιά. Τα υπολοιπα εν για να γίνει κατανοητό το πλαίσιο της σημασίας της δήλωσης του…


  «Να το ξέρουμε αυτό, για τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος Ελληνοκυπρίων, αλλά να μην το ξεχνάμε ποτέ και για τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος Τουρκοκυπρίων.»


  Έχοντας υπό οψιν ότι ο Άριστος σκιζόταν κανονικά να αποφύγει τις αναγνωρίσεις των εγκλημάτων της ΕΟΚΑ β [αυτός ήθελε/θέλει και ξέπλυμα όσων επιτέθηκαν στο προεδρικό τον Ιούλη του 74 – γιατί υπάκουσαν διαταγές λαλει κάμνοντας ότι εν καταλάβει ότι κάποιοι άλλοι αντιστάθηκαν τζαι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε όσους επιλέγηκαν να επιτεθούν τζαι όσους ακόμα τζαι τότε αντιστάθηκαν] ή τζαι των μασκοφόρων της ΕΟΚΑ των Γρίβα-Παπαφώτη το 1958 [διότι υπήρξε τζαι η άλλη πτέρυγα της ΕΟΚΑ που δεν υπάκουσε στις διαταγές του Γρίβα]. Ακόμα σκέφτεται ο Άριστος να παραδεχτεί ότι εγκλήματα όπως την δολοφονία με λιθοβολισμό του Μένοικου το 1958 πρέπει να καταδικαστούν. Διότι ο Άριστος φαινεται να έχει ιστορικά ενοχή συνείδηση μαλλον..


  Όταν λοιπόν ακόμα τζαι ο Άριστος αναφέρει την σφαγή [τωρά γιατί κατέληξε οτι οι νεκροί να είναι 106 και όχι 126 ας το αφήσουμε] τζαι καταδικάζει το έγκλημα, είναι πρόοδος. Ιδιαίτερα όταν το παραδέχεται τζαι ενα εκφραστικά όργανο της ακροδεξιάς ρητορικής [ το οποίο τραγικά είναι διευθυντής σύνταξης στον Φιλελεύθερο που κάποτε έστησε ο Φίφης τζαι στήριξε ο Κατσαμπάς τζαι ο Αγγελίδης].


  Το ότι ο Αριστος προσπαθεί να το παίξει ότι δεν είναι έγκλημα πολέμου αλλά απλώς κάποιοι, είναι φτηνή υπεκφυγή… Ξέρει καλά ότι τα όπλα τοτε τα είχαν οι ακροδεξιοί της ΕΟΚΑ β… Έγκλημα πολέμου ήταν από το κράτος του πραξικοπήματος των εθνικοφρόνων ενωτικών. Σε αυτούς ανήκει το έγκλημα. Τζαι σε όσους τους συγκάλυπταν για χρόνια..


  Γιατί το παραμύθι της συλλογικής ευθύνης το προωθούσε η δεξιά για να συγκαλύπτει..
  Οι εθνικιστές ενωτικοί/διχοτομιστές τα έκαναν. Όχι ο συνολικός πληθυσμός… Τζαι όταν παραδέχεται ακόμα τζαι ο Άριστος το μεγαλύτερο έγκλημα στην νεότερη κυπριακή ιστορία, εν είδος προόδου.

  Καλο βημα Αριστε…Ατε κουτσα κουτσα ως το Λευκονοικο τον Μαη του 1958..Μπορεις…
  :)

  https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1098889/i-megli-sfag-gnaikopaidon-tha-stoicheionei-oli-tin-kypro-ga-oso-den-dikazontai-oi-egglimaties

 

 

 • Συμπτώματα αλλαγής;
  Καθώς το σκάνδαλο των διαβατηρίων απλώνεται, η επέλαση των «πύργων» στην κυπριακή καθημερινότητα αρχίζει να μειώνεται. Ήδη διάφορα εργοτάξια φαίνονται να αποχωρούν, ενώ στην Λευκωσία, στην οδο Κινύρα φαίνεται ότι αποφεύχθηκε η επέλαση με ψήφο του δημοτικού συμβουλίου – τζαι μάλιστα όπως γράφει η Χ. Χατζηδημητρίου με μια εντυπωσιακή αλλαγή ισορροπιών…
  Κάτι κινείται…


  Γλύτωσε η οδός Κινύρα

  Για σχεδόν δύο χρόνια το θέμα πηγαινοερχόταν: Δεκαώροφο στην οδό Κινύρα στη Λευκωσία. Σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της, κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα τους, όταν διαμορφωνόταν το τοπικό σχέδιο δήλωσαν πως τους αρκεί το ισόγειο κι ένας όροφος.
  Κι ενώ κράτησαν τη ρύθμιση αυτή, υπακούοντας στη συνέχεια σε αυστηρούς περιορισμούς ώστε να μην αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της περιοχής, κάποια στιγμή -όταν πλέον οι πύργοι μπορούσαν να ξεφυτρώνουν παντού- έπεσε η ιδέα για 10όροφο στην οδό Κινύρα. Με θέα τον Δημοτικό Κήπο, πίσω από τη Βουλή και πέντε λεπτά με τα πόδια στην Πλατεία Ελευθερίας, τα διαμερίσματα και γραφεία θα γίνονταν ανάρπαστα.

  «Από ψηλά είναι η καλύτερη θέα», έλεγε μία ατάκα της εποχής η οποία προπαγάνδιζε υπέρ της ανέγερσης πολυώροφων κτηρίων. Τα οποία δεν είναι κακό να γίνονται, αλλά δεν μπορεί να ξεφυτρώνουν παντού. Το Δημοτικό Συμβούλιο -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων Κυριάκος Τσιμίλλης (Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών), Κάτια Απέγητου (ΔΗΣΥ), Θεοδώρα Κναή (ΔΗΚΟ), Οδυσσέας Ελληνόπουλος (ΔΗΚΟ) και Όλγα Μαρουδιά (Αλληλεγγύη)- ήταν έτοιμο να παραχωρήσει την άδεια. Ενεπλάκησαν όμως οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι, άρχισαν να κινούνται παντού για να πείσουν γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή δεν πρέπει να γίνει η εν λόγω ανάπτυξη. Ήταν, μάλιστα, παρόντες σε μια θυελλώδη συνεδρία, στην οποία εν τη απουσία του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος απέσυρε το θέμα με οδηγίες του ίδιου του επιχειρηματία, ο οποίος δεν ήθελε -μάλλον- να ρισκάρει μια αρνητική τοποθέτηση (αν και το γενικό κλίμα ήταν υπέρ του). Υπήρξε, μάλιστα, πρόθεση όπως τροποποιηθούν τα σχέδια.
   

Μετά από διάφορες διεργασίες και χωρίς αλλαγή σχεδίων, το θέμα επανήλθε την Πέμπτη. Προς έκπληξη όλων όμως, η αίτηση απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία. 24 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά και μόνο 3 υπέρ, ενώ σε ενδεχόμενο σμίκρυνσης του κτηρίου κατά δύο ορόφων οι ψήφοι ήταν 18 κατά, 7 υπέρ και 2 αποχές. Εναντίον του 10όροφου τάχθηκε κι ο ίδιος ο δήμαρχος. Αρνητική ήταν η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου (14 κατά - 12 υπέρ) και για την περίπτωση Καϊμακλίου όπου ζητείτο οικοπεδοποίηση και δημιουργία 4 γηπέδων (συμπεριλαμβανόμενου και futsal) σε έκταση που κάποτε ανήκε στον Άγιο Τάφο. Ο διαχωρισμός των οικοπέδων θα γινόταν από την Αρχιεπισκοπή και τα γήπεδα από τον Αχιλλέα. Ωστόσο -και στην περίπτωση αυτή- υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους, ενώ το καθεστώς ιδιοκτησίας της γης φαίνεται να μην είναι ξεκάθαρο. Όπως και να ’χουν τα πράγματα, οι δημότες οφείλουν να έχουν λόγο. 

Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου    https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1103449/gytose-i-odos-kinyra

 

· Τα δεκάχρονα της Δέφτερης Ανάγνωσης.

By Δέφτερη Ανάγνωση

·         Τα δεκάχρονα της Δέφτερης Ανάγνωσης.

Όταν ξεκίνησε η Δέφτερη τον Γενάρη του 2012, είχε αρχίσει να διαφαίνεται ο εφιάλτης των πέτρινων χρόνων αυτής της δεκαετίας. Μια σειρά από δίκτυα της εξουσίας [οικονομικής, πολιτικής, παράγοντες του καθεστωτικού βαθέως κράτους] σύγκλιναν τότε τζαι η ήδη συγκεντροποιημένη βιομηχανία των ΜΜΕ, έγινε το εκφραστικό τους όργανο. Η υστερική εστίαση στον πρόεδρο για την έκρηξη στο Μαρί και τους νεκρούς είχε, όπως αποδείχτηκε, σαν στόχο την συγκάλυψη της κρίσης των τραπεζών. Έτσι, στην Δ.Α. παρακολουθήσαμε, σαν αναλυτική μεθοδολογία, το τρόπο με τον οποίο τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να συγκαλύψουν το ότι η κρίση που οδηγούσε στο μνημόνιο πήγαζε από τις τράπεζες τζαι όχι από το δημόσιο στο οποίο εστίαζαν εντελώς παραπλανητικά τα ΜΜΕ. Όλες οι τηλεοράσεις. Όλες οι εφημερίδες, εκτός των 2 εφημεριδων της θεσμικής αριστεράς [η Χαραυγή και η εβδομαδιαία Γνώμη]. Αυτή η ομοφωνία του κατεστημένου εξέλεξε τζαι συντηρεί στην προεδρία ένα θεσμικό σκάνδαλο, το οποίο αρχίζει επιτέλους να αρθρώνεται τζαι τον πολιτικό λόγο: ο Αναστασιάδης είτε πρέπει να διερευνηθεί από ανεξάρτητους αξιωματούχους για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ή να παραιτηθεί από ευθιξία – αν έχει/είχε.

Σήμερα τζαι σαν μηχανισμός κοινωνικής άμυνας άρχισε να διαμορφώνεται μια εναλλακτική Δημόσια Σφαίρα. Το μόνο αντίστοιχο την περίοδο 2007-12  ήταν τα blogs. Τα οποία όμως δεν είχαν άμεση μαζική απήχηση ανκαι ιστορικά λειτούργησαν σαν πρώιμη μορφή της μετέπειτα εναλλακτικής Δημόσιας Σφαίρας. Η πρώτη μορφή αντίστασης στο καθεστώς Αναστασιάδη ημέτεροι λτδ ήταν η κοινωνική οργή που απέτρεψε το καθολικό κούρεμα τζαι την ντε φάκτο κατάργηση της εγγύησης των 100,000 ευρώ για τις καταθέσεις [ότι δηλαδή ακόμα τζαι αμα παττίσει μια τράπεζα, που θα την αναλάβει όπως είδαμε το κράτος, θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις μέχρι 100,000]. Τζαι σε τζήνη την συγκυρία τα εσωστρεφή ελληνοκυπριακά ΜΜΕ ηττήθηκαν κατά κράτος από μια εξέγερση στο facebook τζαι με μαζική εκδήλωση έξω από την Βουλή. Σήμερα τα εναλλακτικά μέσα, απλώνονται από το facebook στο twitter  τζαι μπαίνει πκιον τζαι το αίσθημα ευελιξίας μπροστά στην ηλεκτρονική επικοινωνία, η οποία ελέγχεται από κάποιους μέτοχους [τζαι άρα αργά ή γληορα μπορεί να λογοκρίνει]. Τζηνο που εν το ευρύτερο πλαίσιο της εναλλακτικής δημόσιας σφαίρας ενεν οι εταιρίες/πλατφόρμες [facebook, twitter κλπ.]] - είναι το ιντερνέτ τζαι η ηλεκτρονική επικοινωνία ευρύτερα, καθώς διασταυρώνεται με το τηλέφωνο. Τζαι η εναλλακτική Δημόσια Σφαίρα που επιτρέπει την άμεση συμμετοχή όλων [καταργώντας τον μεσολαβητικό – τζαι εξαρτώμενο από τους ιδιοκτήτες- ρόλο των ΜΜΕ] υποχρεώνει τωρα τζαι τα καθεστωτικά να προσπαθούν να απαντήσουν… εν  ωραίον να θωρείς την διάχυση.. 

«Να δημιουργας χωρίς να σε ενδιαφέρει η ιδιοκτησία

Να δουλεύκεις χωρίς να σε ενδιαφέρει να σου αναγνωρίσουν το έργο

Η δουλειά γίνεται, μετά ξεχνιέται.

Έτσι διαρκεί για πάντα.»

Ταο τε ΤσινγκΣπόντες [14 Δεκεμβρίου 2020]

By Defteri Anagnosi

 

Το πρόγραμμα πώλησης διαβατηρίων

 τζαι η συνεισφορά του στην κυπριακή οικονομία: πλούτισαν μερικοί σε βάρος των πολλών στους οποίους αφήσαν την διεθνή εικόνα μιας χώρας «προς πώληση»: βυθισμένης στην διαπλοκή, την διαφθορά τζαι τον παραλογισμό [ όπως των αυτοκινήτων η των πόλεων που «πετούν»] ξεκινώντας από το θεσμό της προεδρίας τζαι της προεδρικής οικογένειας..


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΞΑΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ..

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ Μερικούς ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ - ΤΖΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΤΖΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΦΟΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΚΕΙΑ

 

 

 •  Στην διεθνή ειδησεογραφία, “Πωλείται η Κύπρος» σαν ανέκδοτο – όχι τυχαίο..

  Το σχόλιο-δήθεν πρόβλεψη της
  Saxo Bank [το οποίο δημοσιεύτηκε στο Forbes] ότι η εταιρεία Amazon θα «αγοράσει» [ναι, έτσι έγραφε – «buy»] την Κύπρο για να ξαναγράψει τον φορολογικό της κώδικα [για το συμφέρον της Amazon], μπορεί να είναι μια κωμική υπερβολή, αλλά, έστω και σαν ανέκδοτο, είναι εκφραστικό του πάτου που έχει πιάσει η χώρα με φόντο τα σκάνδαλο των διαβατηρίων.  Με ένα πρόγραμμα που έγινε διεθνές ανέκδοτο πια [σαν συνέχεια του ξεπλύματος μέσω των τραπεζών την προηγούμενη περίοδο] και με ένα πρόεδρο, του οποίου η οικογένεια φαίνεται να εμπλεκεται σε επιχειρήσεις εκατομμυρίων με το συγκεκριμενο πρόγραμμα, που είναι το παράξενο να προβλέπουν μερικοί, έστω και σαν ανέκδοτο, ότι θα «αγοραστεί» η χώρα μας ολοκληρη; Έργα και ημέρες Ν. Αναστασιάδη, Ε. Γιολίτη κοκ.

  Αυτούσια η «πρόβλεψη»:


  Amazon “buys” Cyprus

  «Wary of regulatory intervention, Amazon redomiciles its EU headquarters in Cyprus and helps the country rewrite its tax rules to benefit the tech giant. This provides a financial windfall to heavily indebted Cyprus, but pushes the EU to harmonize tax rules among its members.»

  https://www.forbes.com/sites/jamesphillipps/2020/12/08/amazon-to-buy-cyprus-and-move-hq-there10-outrageous-predictions-for-2021/?sh=67ef56f646a1

 

 

 • Από το σκάνδαλο των διαβατηρίων στο άγχος του Αβέρωφ/ΔΗΣΥ/κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό [ή ίσως τζαι για το ότι η δημοσια εξαγορά φαίνεται να αρκέφκει να έσιει πιθανό κόστος μπροστά σε ένα θυμό που διογκώνεται].

  Την εβδομάδα που πέρασε δυο ήταν οι βασικές ειδήσεις: οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των διαβατηρίων [όπου, ας πούμε, από 7 δισεκατομμύρια που απέφερε το πρόγραμμα, η Πολιτεία πήρε μόλις 49,7 εκατομμύρια – ούτε 1%, δηλαδή, δεν πήρε το δημόσιο] όπως τζαι ουσιαστικά η τεκμηρίωση της σύγκρουσης συμφερόντων του Χάσικου στην υπόθεση με την εταιρεία γυαλιών που εξυπηρέτησε εταιρεία που είχε, ας πουμε, «ειδικη» αντιμετώπιση.

  Τζαι σαν προέκταση τζήνης της αντιπαράθεσης, για τα διαβατηρια, στο πολιτικό σκηνικό κυριάρχησε η συζήτηση για την πιθανότητα μη έγκρισης του προϋπολογισμού – τζαι των προσπάθειων ΔΗΣΥ/κυβέρνησης να εκμαιευσει/εξαγοράσει κοκ ψήφους. Για να μην αναγκαστεί να δεχτεί άνοιγμα των φακέλων της υπόθεσης διαβατήρια που θα οδηγούσε σε νέες αποκαλύψεις για την εμπλοκή της οικογένειας Αναστασιάδη τζαι ποιοί κέρδισαν από την, εκ των φαινομένων, ευνοιοκρατική παραβίαση κανονισμών του προγράμματος. Αν και η εξαγορά αναμενόταν να είναι σχετικά εύκολη υπόθεση [όπως την παρουσίαζαν αρχικά τα ΜΜΕ] το σκηνικό αρχισε να αποκαλυπτει μια απροθυμία να ταυτιστούν μερικοί με την προσπάθεια συγκάλυψης.

  Έτσι ο Αβέρωφ, διαπιστώνοντας την απώλεια ελέγχου/επιρροής πάνω στον Ν. Παπαδόπουλο αλλά τζαι άλλους, άρχισε να παραμιλά για «μαγκιές», καταλαβαίνοντας ότι όπως εξελισσόταν η υπόθεση ο ΔΗΣΥ θα έπρεπε πια να είναι υπόλογος τζαι να βουρά να καλοπιάνει/ εξαγοράζει σε διαρκή βάση, αντί της σίγουρης επιβολής που υπήρχε συνηθισει πριν. Όταν ακόμα τζαι μερίδα της δεξιάς φωνάζει οργισμένη για τους μηχανισμούς χειραγώγησης της παραταξης τους, τα ΜΜΕ, κάτι σούζεται τζαι πιάνει τους κραδασμούς τζαι ο Αβέρωφ τζαι άλλοι.

 

 

 • Δυο εβδομάδες μετά από τις απειλές Αναστασιάδη να παύσει τον Γενικό Ελεγκτή, τώρα ήταν ο Αβέρωφ, σαν σε παράσταση «βαδίζω και παραμιλώ», που ζητούσε από τον Γενικό Ελεγκτή να πάει ο ίδιος στο Ανώτατο..Ενω ο δισπιρκασμενος Χασικος επιμενει..

  Που λαλεί τζαι το τραούδιν Αβέρωφ/Ανάστο κοκ..


  «Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες

  τότε και μόνο όταν είναι εφικτές

  μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις

  ασ’τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες»


  Από την άλλη, ο Χάσικος έφκαλε περίπατο τα απωθημένα του αυταρχισμού του. Την Κυριακή, τα πρωτοσέλιδο της Αλήθειας επανάφερε το θέμα της προσφυγής του Αναστασιάδη στο Ανώτατο εναντίον του Γενικού Ελεγκτή. Για να ξέρετε τα κολλήματα του καημένου του Σωκράτη που του έμεινεν, φαίνεται, αήπιν που το 74.. Κύριε Σωκράτη, το να σου κάμνουν, εσένα, του κόμματος σου κοκ, κριτική για διαφθορά [τζαι με τεκμήρια τα γέρημα] εν τζαι εν «αήθης επίθεση» κοκ. Ονομάζεται έλεγχος τζαι άμα εν έσιεις κάτι να φοβηθείς, απαντάς.  Μπορείς ομως;


  Εδώ ειναι η μαγκιά [αν υπάρχει] Χάσικε..
  Άμα όμως εν μπορείς να απαντήσεις, τότε μερικοί καταφεύγουν στον αυταρχισμό. Για να συνεχίσουμε με τους στίχους από την «συνέλευση των ποντικών» που αφιερώσαμε στα κλωθογυρίσματα του Αβέρωφ, εσένα πάει σου το:

  «Ποιος από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει

  να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά;»


  Όπου Σωκράτη, η «κουδούνα» είναι να έσιεις τεκμήρια να απαντήσεις..
  Με τόσο έλεγχο των ΜΜΕ [εφημερίδα, τηλεόραση  - εκαψετε τζαι τον Παρούτη τελικά στην απελπιδα προσπαθεια συγκαλυψης;..:)], τζαι εν έσιετε τί να πείτε, τζαι εκαταληξετε παλι να απειλατε; Η 15ηΙουλίου απέτυχε Σωκράτη… Τζαι είσιεν συνέπειες.. Σύνελθε.. :)

 

 

 • Από τις «αυστηρές κυρώσεις» στην «ικανοποίηση υπό τις περιστάσεις» τζαι αρλουμπολογία για τις λεκτικές αλλαγές στα προσχέδια που θυμίζουν πια στημένο σενάριο, παραχώρησης ψίχουλων για να κόφκει δρόμο η υπόθεση..

  Μια ακόμα φούσκα στα
  sidelines της εφτομάδας ήταν τζαι το κυπριακό. Η σύνοδος της ΕΕ αποφάσισε νέα παράταση για να δουν, αν και πώς, θα κάνουν ή δεν θα κάμουν κοκ, κάτι για την Τουρκία με βάση τις θέσεις της Ελλάδας τζαι της Κύπρου…Το ότι δεν θα έβγαινε κάτι από την σύνοδο ήταν ξεκάθαρο αν έβλεπε κανείς τα συμφέροντα που εμπλέκονται τζαι τα δεδομένα. Αλλά μεγάλο μέρος της ελληνοκυπριακής δημοσιογραφίας βόσκει πια σε ένα ελεγχόμενο κομματούιν γης με επιτρεπόμενα χόρτα μόνο εκείνα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

  Η περιγραφή λ.χ. του Φρίξου Δαλίτη στον Φιλελεύθερο για την συζήτηση τζαι τις «παρεμβάσεις Μητσοτάκη» ήταν τόσο κωμική που έμοιαζε με εκθεσούλα σε μαθητικό περιοδικό της νεολαίας του ΔΗΣΥ. Λες και ενδιαφέρει κανένα στην ΕΕ η άποψη του Μητσοτάκη..Υπαρχουν 3 δεδομένα στο τραπέζι και όποιος τα αγνοεί/παραβλέπει  είναι καταδικασμένος να αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα που ξεκινά με φούσκες Χριστοδουλίδη και καταλήγει σε αέρα κουπανιστό «ικανοποίησης υπό τις περιστάσεις»

1.    Το τουρκικό κράτος [πέρα δηλαδή από τον Ερντογάν] έχει πια ένα σημαντικό/κομβικό γεωπολιτικό ρόλο, όπως απέδειξε με τις παρεμβάσεις του από την Λιβύη μέχρι το Αζερμπαϊτζάν [ή ακόμα και πως διαχειρίστηκε έξυπνα την ήττα της συμμαχίας των ισλαμιστών στην Συρία στην οποία η Τουρκία είχε εμπλακεί με άλλα δυτικά συμφέροντα]. Δεν έχει μόνο ένα από τους πιο μεγάλους στρατούς του ΝΑΤΟ, αλλά κατέχει και μια γεωγραφική θέση και εχει ένα θεσμικό μείγμα [πλειοψηφικά μουσουλμανική κοινωνία με κοσμικούς θεσμούς] που την καθιστούν χώρα-κλειδί για την δυτική Ασία και την Μέση Ανατολή ευρύτερα. Το ότι οι χώρες που στήριξαν την Τουρκία επικαλούνταν συμφέροντα του ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να κάνει μερικούς να σκεφτούν..

2.    Η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία, έχει απονομιμοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό [καταλυτικά μπορεί να πει κάποιος] την περίοδο Αναστασιάδη. Ο καιροσκοπικός χαρακτήρας ενός προέδρου που εμφανώς [και τεκμηριωμένα] αδυνατεί να αντιληφθεί καν την έννοια της σύγκρουσης συμφερόντων, συμβαδίζει με τις ευθύνες που καταλογίζουν όλοι οι παρατηρητές [και της ΕΕ] για το αδιέξοδο στο κυπριακό μετά το Κραν Μοντανά και την ντε φάκτο μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα είδος κράτους μιας μερίδας [της δεξιας] μιας από τις 2 συνταγματικές κοινότητες. Με απλά λόγια, ο Αναστασιάδης υπήρξε το καλύτερο δώρο για τον Ερντογάν. Μπορεί να μην τιθεται αμεσα θεμα για την συμπεριφορα της Κυπριακής Δημοκρατίας τωρα [με τοσα αλλα πιο σημαντικα προβληματα], αλλά αν/οταν η ΕΕ βγει από την κρίση λειτουργίας στην οποια βολοδερνει αυτην την δεκαετια, μια από τις χώρες που θα βρεθούν υπό πίεση να ξεκαθαρίσουν τις υποχρεώσεις τους [από το 2004] είναι η Κύπρος. Το κόστος των ανόητων κινήσεων Αναστασιάδη να μπλοκάρει τους Τ/Κ εν μέσω πανδημίας [αντί να συνεργαστεί] τζαι να δηλώνει ξεδιάντροπα ότι δεν δέχεται την πολιτική ισότητα [για το φυσικό αέριο και όχι μόνο] θα έρθει να μας βρει – απλώς τώρα μετατρέπει την Κύπρο σε κράτος το οποίο αντιμετωπίζεται σαν minor trouble to be addressed later.

3.    Η ιδέα [από την ελληνοκυπριακή πλευρά και το ελληνικό κράτος] ότι η αυτό-ανακήρυξη ΑΟΖ δεσμεύει και την Τουρκία, είναι, όχι απλώς κωμική, αλλά εμποδίζει την κατανόηση της κατάστασης. Το ότι σε αυτήν την μορφή ρητορικής εσωτερικής αυτό-ικανοποίησης προστίθεται τζαι ο αποκλεισμός των τουρκοκυπριων από την συζήτηση για την ΑΟΖ, οδηγεί την απονομιμοποίηση που αναφέρθηκε πιο πάνω σε ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο διεθνώς. Είναι για αυτό που η ναυτική περικύκλωση της Κύπρου έχει γίνει ντε φάκτο, με τον Αναστασιάδη σε ένα κωμικό πια ρόλο, ανίκανου και αμήχανου κομπάρσου των εξελίξεων να αναζητά εσωτερικές δικαιολογίες. Και για αυτό μέχρι και η ΕΕ [ένα κλαμπ στο οποίο συμμετέχουν οι Ε/Κ και το Ελληνικό κράτος] συζητα θέμα περιφερειακής διάσκεψης κοκ. Μπορεί η ΕΕ να βγάζει ρητορικές ανακοινώσεις για να ικανοποιήσει με ρητορικά ψίχουλα Ε/κ και Αθήνα, αλλά ουσιαστικά όλοι κατανοούν πια ότι στο τραπέζι θα πρέπει αναπόφευκτα να υπάρχει μια καρέκλα και για τους τουρκοκύπριους και ότι τίποτα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς διάλογο – συμφωνία και με την Τουρκία.

 

 

 • Ιδου τζαι η λίστα με τα γραφεία που εξυπηρέτησαν την τωρα κακόφημη πια επιχείρηση/πρόγραμμα πώλησης κυπριακών διαβατηρίων..

  Η λίστα, όπως τζαι ουλλες οι λίστες σε τούτην την χώρα, εσιει την δική της παράξενη ιστορία – στο τελευταίο επεισόδιο ο Νουρης σε μια κρίση νεύρωσης [;] ή ότι άλλο μπορεί να ονομαστεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά αρνήθηκε να την δώσει στην Βουλή – παρα το ότι τη είχε δώσει ήδη ο προκάτοχος του, τζαι οι της Βουλής απλά ήθελαν να δουν αν υπήρξαν αλλαγές κοκ..Ο πανικός της ενοχής που πλανιέται πια σαν απειλητικό σύννεφο σε κάθε γραμμή, άραγε κύριε Νουρη;


  Τζαι επειδή οι λίστες που μόνες τους εν λαλούν τίποτε αν δεν μπουν σε πλαίσιο [ ένας κατακλυσμός στοιχείων μπορεί εύκολα να οδηγήσει το κοινό σε παραίτηση αφού δεν θα μπορεί να συγκρίνει ή να έχει ένα οργανωτικό σχήμα για να κατανοήσει ποιος είναι τι, κοκ – όπως γινοταν με τις λίστες που οδηγούσαν στην συγκάλυψη των μεγάλων δανειοληπτών των τράπεζων, στα μέσα της δεκαετίας του 2010] να καταγράψουμε ορισμένα στοιχεία –που αφορούν πιθανές περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων [άρα ίσως και στοιχείων διαπλοκής;].


  [Η Λιστα δημοσιοποιήθηκε από την κ. Ειρηνη Χαραλαμπίδου και δημοσιεύτηκε στην Χαραυγή της Κυριακής]


  Γ
  ραφεία τα οποία συνδέονται με πρώην και νυν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου [εκτελεστικη εξουσια ηοποια επαιρνε τις αποφασεις]
 • Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη
 • Κυριάκο Κούσιο [κυβερνητικός εκπρόσωπος – επιμένει ότι δεν υπαρχει σκάνδαλο, το δικηγορικό του γραφείο φέρεται να έχει επίσης σχέση με την εταιρεία Gordian η οποία εμπλέκεται σε τραπεζιτικά συμφέροντα και διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων]
 • Έμιλυ Γιολίτη  [υπουργός δικαιοσύνης. Ειδική από ότι φαίνεται στις συμβουλες για φοροαποφυγη, είχε επίσης ρόλο στην νομική εκπροσώπηση του καζίνο]
 • Σάββα Αγγελίδη [ βοηθός γενικός εισαγγελέας, πρώην υπουργός. Τωρα εμπλέκεται [στα πλαίσια της εισαγγελίας] για το αν και πως θα γίνουν έρευνες για σκάνδαλα στο πρόγραμμα των διαβατηρίων – παρα το ότι έγκρινε αμφισβητούμενες αποφάσεις και συμμετείχε στο πρόγραμμα και το δικηγορικό του γραφείο.]
 • Μάριος Δημητριάδης [πρώην υπουργός]


  Στην περιφέρεια του ΔΗΣΥ και οικογένειας Αναστασιάδη
  :
  Στη λίστα περιλαμβάνεται και το γραφείο το οποίο συνδέεται με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων του
  ΔΗΣΥ και στενό συνεργάτη του Αβέρωφ Νεοφύτου, Αλέξανδρο Σίνκα.

  Ο κ. Σινκα σχετίζεται οικογενειακά με την οικογένεια Μισιρλη, συμπέθερου του Αναστασιάδη – και με την επιχείρηση
  Imperio του γαμπρού του Αναστασιάδη.


  Δικηγορικά γραφεία με εμπλοκή σε αμφισβητούμενες υποθέσεις και πιθανές σχέσεις με ΜΜΕ:

  Το
    γραφείο Ανδρέας Νεοκλεους είχε εμπλοκή στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και από τον Μάρτιο του 2017 έχει μετονομαστεί σε Ηλίας Νεοκλέους, ως εκ τούτου παρουσιάζεται δύο φορές στη λίστα. Το γραφείο Νεοκλεους, το οποιο πιάστηκε μαζί με τον Ρικκο Ερωτοκρίτου να έχουν εμπλακεί σε διαδικασία στησίματος δίκης, έχει επενδύσεις σε ΜΜΕ. Πιο πρόσφατα στην Cyprus Mail [η οποία είχε πρόσφατα και πυρινη άρθρογραφια ενάντια στον Γενικό Ελεγκτή] και προηγουμένως είχε δώσει «δάνειο» στο Σίγμα μεσω Τσουρουλη.

  Πηγη:
  https://dialogos.com.cy/idoy-i-kryfi-lista-ton-parochon-ypiresion-gia-ta-chrysa-diavatiria/?utm_medium=ppc&utm_source=adwords&utm_campaign=onesignalpushnotifications                                                              


  Αξιοσημείωτα επιπρόσθετα στοιχεία

  Το γραφείο με τις περισσότερες προωθήσεις διαβατηρίων είναι του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Αναστασιάδη, του Μάριου Δημητριάδη. Σαφώς η υποψία διαπλοκή εστιάζεται σε άτομα που είχαν πρόσβαση στην εκτελεστική εξουσία η οποία έγκρινε [με χαλαρώσεις επισπεύσεις η μη] τα διαβατήρια. Όμως η οποία σχέση με τα ΜΜΕ [Οικονομική η πολιτική] είναι επίσης σημαντική για να κατανοηθεί και το πλαίσιο της συγκάλυψης όπου και όποτε υπήρξε.

  Επειδή επίσης κυκλοφορούν πληροφορίες ότι μεγάλα δικηγορικά γραφεία [με διασυνδέσεις με την εκτελεστική εξουσία] μοίραζαν υποθέσεις σε διασυνδεόμενα μικρότερα γραφεία χρειάζεται και μια πιο εξειδικευμένη ανάλυση διασυνδεσεων. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πορεία διερεύνησης θα πρέπει να είναι ποια δικηγορικά γραφεία είχαν εμπλοκή με ροές κεφαλαίων [και κατηγορίες για ξεπλυμα χρήματος] μεσω τραπεζών και ποιες από αυτές τες εμπλέκονται στο σκάνδαλο των διαβατηρίων.

  Τα σκάνδαλα των τραπεζών [και οι καταγγελίες για ροές κεφαλαίων μεσω των κυπριακών τραπεζών] υπήρξαν η προηγούμενη μορφή αυτού του είδους της εμπλοκής κυπριακών θεσμών με διεθνείς ροές κεφαλιών, φοροδιαφυγής, και εν δυναμει σκανδάλων..


        

 •  Η κωμική ασυνέπεια δεν αποδίδει –απλώς κωδικοποιείται για αυτό που είναι, τζαι θα παίρνει ψίχουλα για να σιωπά: η σχέση Κύπρου - ΕΕ…

  Στην περίπτωση Κύπρου – Ελλάδας έχουμε 2 κράτη με κυβερνήσεις που συμπεριφέρονται με μονομέρεια, παραβιάζοντας ευρωπαϊκούς κανονισμούς κοκ [ο Αναστασιάδης κλείνει τα οδοφράγματα μονομερώς, ο Μητσοτάκης στήνει ρατσιστικό θέαμα στον Έβρο] και μετά εμφανίζονται στην ΕΕ, όχι απλώς διεκδικώντας μια αυτονομία [όπως, ας πούμε, η δεξιά/ακροδεξιά στις κυβερνήσεις Πολωνίας ή Ουγγαρίας] γιατί θέλουν ένα ιδιαίτερο καθεστώς, αλλά σαν κράτη που θέλουν, τάχα μου, απόλυτη συνέπεια στις αρχές της ΕΕ [όπως στην αλληλεγγύη] αλλά μόνο σε θέματα που τους βολεύκουν. Τζαι τούτο γίνεται κραυγαλέο όταν το θέμα αφορά το κυπριακό – το οποίο για την τυπική και άτυπη θεσμική εξουσία στην ΕΕ έχει ευρύτερες οικονομικές και γεωπολιτικές διαστάσεις – με δεδομένη την γεωπολιτική θέση/ρόλο της Τουρκίας.

  Η αντίφαση τζαι η αποκλίνουσα εικόνα [ανάμεσα στο τί κάμνει, ας πούμε, η κυπριακή κυβέρνηση τζαι τί πάει να διεκδικήσει από την ΕΕ] μετά το Κραν Μοντανά, είναι πια έντονη τζαι διευρυνόμενη. Τούτη η διευρυνόμενη απόκλιση είναι η σιωπηρή [δεν αρθρώνεται για λόγους ευπρέπειας ή τζαι για να αποφεύγονται αδιέξοδα] αλλά είναι ο πραγματικός ελέφαντας στο δωμάτιο.


  Προηγούμενοι πρόεδροι/κυβερνήσεις προσπαθούσαν, τουλάχιστον, να πείσουν ότι θέλουν λύση, άρα οι τοπικές ιδιομορφίες αντικατόπτριζαν μια ευρύτερη σύγκλιση [μεταξύ ας πούμε κυπριακών συμφερόντων και ΕΕ] αν λυνόταν το κυπριακό. Έτσι ο Τάσσος μπορεί να είπε «όχι» στο δημοψήφισμα, αλλά προσπαθούσε [και μέσω Χριστόφια] να πείσει ότι γίνονταν προσπάθειες προσέγγισης των τουρκοκυπρίων [έστω και με την επιχορήγηση σπουδών σε σχολεία στην Κυπριακή Δημοκρατία κοκ – κάτι που η Σιζόπουλη εκδοχή της ΕΔΕΚ θέλει να καταργήσει σε ένα νέο παροξυσμό του «ο καθένας στην κοσμάρα του». Επί Χριστόφια ήρθε η Μερκελ για να στηρίξει την αρχή της διερεύνησης για φυσικό αέριο το 2011. Τώρα τί να στηρίξει κανείς;

  Ο Αναστασιάδης συμπεριφέρεται σαν τους καθολικούς φονταμενταλιστές στην Πολωνία [αλλά ακόμα και αυτοί τηρούν κάποια εσωτερικά προσχήματα όσον αφορά την διαφθορά κοκ] και τους ακροδεξιούς γενικότερα [με τις ταυτίσεις του – και τα ρατσιστικά θεάματα που στήνει επιλεκτικά] αλλά πάει στην Ευρώπη με το θράσος του κουτοπόνηρου που νομίζει ότι δεν τον βλέπουν, δεν ξέρουν.


  Η απονομιμοποίηση δεν είναι μόνο εσωτερική – είναι και εξωτερική… τζαι είναι ραγδαία..

 

 

 • Ο σουρεαλισμός της εποχή της κρίσης του δυτικού ηγεμονικού λόγου: περιμένουν αμερικάνικες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας γιατί αγόρασε μη-νατοϊκά οπλικά συστήματα, ενώ το ΝΑΤΟ επεμβαίνει υπέρ της Τουρκίας στην ΕΕ..

  Η Πολωνία στήριξε την Τουρκία με επιχειρήματα που αφορούσαν την σημασία της για το ΝΑΤΟ. Αυτό να το θυμούνται μερικοί καθώς ονειρεύονται νέες νεκραναστάσεις του μαρμαρωμένου βασιλιά με φόντο τον ..Μπάϊντεν [όπως ο Ιγνατιου τότε που ανάγγελλε αναλογα την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία]… Ο Μπάϊντεν υποτίθεται θέλει να ξαναφτιάξει ένα είδος πιο συνεργατικής στάσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
  . Αλλά το Κογκρέσο θέλει να επιβάλει κυρώσεις για τους S400.. Αρα το ΝΑΤΟ στην ΕΕ προσπαθεί να προστατεύσει την Τουρκία, αλλα οι ΗΠΑ Που θα θέλουν να φτιάξουν καλύτερες σχέσεις στο ΝΑΤΟ, θα κάμουν το αντίθετο;

  Μάλλον με φαινόμενο Γνωστικής Ασυμφωνίας μοιάζει το σκηνικό…

·          

 

 • Φτάσαμε στους 75 νεκρούς από τον κορωνοϊο το Σάββατο. Τζαι η ασυναρτησία των κυβερνητικών μέτρων συνεχίζεται..

  Η ασυναρτησία δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση φαίνεται να έβαζε και να βάζει ακόμα πάνω από όλα το κομματικό της συμφέρον. Όπως με την τραγική, όπως αποδείχτηκε, απόφαση να ανοίξει τα αεροδρόμιά για τον τουρισμό το καλοκαίρι. Τότε που αντι να οργανωθεί η κατάσταση για το δεύτερο κύμα που αναμένονταν, η κυβέρνηση το έριξε στα θεάματα για πολιτική υπεραξία – πάνω στην αρχική επιτυχία των επιστημόνων να εκλεχθεί το πρώτο κύμα. Μετα η κυβέρνηση άνοιξε τις πύλες. Τζαι μας ηβρεν το χάος της ανοργανωσιάς…
  Διότι από εκεί ξεκινά η τραγική μορφή του δεύτερου κύματος.

  Ήδη τώρα ολόκληροι εργασιακοί κλάδοι κινδυνεύουν αν κλείσουν. Δηλαδή γιατί θα ήταν χειρότερα [έστω οικονομικά] να περιοριστεί η ροή τουρισμού, να ενθαρρυνθεί ο εσωτερικός τουρισμός, έστω επιχορηγημένος, μέχρι να δούμε πως θα εξελισσόταν το δεύτερο κύμα, ή τζαι τα όποια εμβόλια;


  Τώρα το κράτος θα πληρώσει περισσότερα για να μην καταρρεύσει η οικονομία.
  Αλλά θα έχουν τζαι την ευθύνη των νεκρών.. Θα πρέπει να τα συζητήσουμε και αυτά σε κάποια φάση… Την ασυναρτησία των μέτρων που εμφανώς ευνοούσαν υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος, η καλόπιασμα ειδικών μερίδων του πληθυσμού.. [όπως οι αποφάσεις για τις εκκλησίες που εμφανώς οδήγησαν σε διάχυση του ιού, όπως και το τουριστικό άνοιγμα το καλοκαίρι].

  Αλλά όσοι καλόμαθαν με την παραβίαση των κανονισμών της ισονομίας για τόσα αλλά, τελικά θα θεώρησαν τζαι την κρίση του κορωνοϊου απλώς μια ακόμα πιθανή προσοδοφόρα επιχείρηση η μορφή εξυπηρέτησης ημέτερων..

 

 

 • Η «στάση πληρωμών» σαν υπεκφυγή – κατασκευή θεάματος για να μετατοπιστεί η εστίαση από την ενοχή μερικών; Το 2012-13 ήταν η ενοχή των τραπεζών για την κρίση, τώρα είναι η εμπλοκή των συμφερόντων της οικογένειας Αναστασιάδη στα σκάνδαλα των διαβατηρίων.

  Η απόφαση του ΔΗΚΟ να μην ψηφίσει τους προϋπολογισμούς μέχρι να δοθούν στο Γενικό Ελεγκτή οι φάκελοι για να συνεχίσει την έρευνα του στο σκάνδαλο των διαβατηρίων, έχει δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα εικόνα –επικοινωνιακά αλλά και θεαματικά.


  Η πρώτη κίνηση του ΔΗΣΥ, όπως και προηγουμένως με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των διαβατηρίων, ήταν να προσπαθήσει να παίξει σε επανάληψη παλιές κασέτες. Οπότε κινητοποιησε τα γνωστά φερέφωνα στα ΜΜΕ, αλλα τζαι μερικους που το έπαιζαν απόσταση, ας πούμε, στο ιντερνέτ για να τρέξουν για στήριξη «στην τελική ανάγκη» [σύνδρομο Πολίτης δηλαδή]. Το υπο προωθηση σενάριο ήταν η «στάση πληρωμών».


  Αυτό το σενάριο, το οποίο καλλιεργείτο από φερέφωνα του ΔΗΣΥ και πριν την ανοδο του στην εξουσία [για να ξεπλύνει εν μέρει το ότι είναι οι τράπεζες που ήθελαν στήριξη λόγω των σκανδάλων τους] επανήλθε για να συγκαλύψει ότι το προβλημα ήταν ότι ο ΔΗΣΥ δεν δεχόταν να γίνει έρευνα, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι ένας βασικός/κεντρικός εμπλεκόμενος είναι ο Αναστασιάδης και οι οικογενειακές του επιχειρήσεις.


  Οπότε όπως κάποτε προσπαθούσαν να ξεπλύνουν τις τράπεζες τώρα προσπαθούν να ξεπλύνουν την οικογένεια Αναστασιάδη και τους πέριξ..

 

 

 • Το δίλημμα της εποχής: πώς να εξαγοραστεί κάποιος τζαι να μην φαίνεται…

  Όταν άρχισε η προσπάθεια του ΔΗΣΥ για να συγκροτήσει μια εξαγορασμένη πλειοψηφία, η εικόνα όπως την μετέφερε ο Φιλελεύθερος φαινόταν σχετικά απλή: ο ΔΗΣΥ «είχε στο τσεπάκι» [γράφτηκε και αυτό] τους 3 ψήφους των αποχωρησάντων από το ΔΗΚΟ, τους ψήφους της Αλληλεγγύης της Θεοχάρους τζαι μιλούσε με ΕΔΕΚ-Λιλλήκα τζαι γΕλαμ. Παρά το ότι η εικόνα φαινόταν να ολοκληρώνεται, οι εμπλεκόμενοι δεν «εκόφκαν κουβέντα» δημόσια – πλην ίσως από τον Λιλλήκα που δεν φαίνεται πια να έχει ενδοιασμούς να δεχτεί να ολοκληρώσει την καριέρα του ως ανεμομυλος και με μετατόπιση στο ΔΗΣΥ. Για μια καρέκλα την εποχή της αποτυχίας...:).  Ανήκει ευρύτερα στην γενιά/είδος Προδρόμου στην πολιτική αν θα το δουμε ιστορικα.


  Οι άλλοι, όμως, ήταν κάπως παράδοξοι. Οι τέως του ΔΗΚΟ ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα συνεργαστούν με τον Κάρογιαν   [έκπληξή έκπληξη..:)] αλλά άφησαν ασαφές το θέμα του προϋπολογισμού. Ανάλογα και η Θεοχάρους μέχρι το τέλος της εβδομάδας δήλωνε ότι δεν πήραν ακόμα απόφαση. Ανάλογη σιωπή υπήρχε και από την ΕΔΕΚ.


  Ενώ το γΕλαμ, παρά τις εξαρτήσεις του, άρχισε να διαφαίνεται ότι η βοήθεια που θα έδινε θα ήταν η αποχή παρά η θετική ψήφος.


  Ανάλογα για αποχή έπαιζαν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, [ισως και φιλοκυβερνητικες διαρροες] και οι Οικολόγοι.


  Αυτή η ασάφεια εν μέρει οδήγησε και τον  Αβέρωφ στην κωμική δήλωση της εβδομάδας «αν είναι μάγκες [μιλώντας για το ΔΗΚΟ βασικά] ας καταψηφίσουν και τα δωδεκατημόρια.»


  Τα δωδεκατημόρια είναι ο τρόπος που μπορεί η κυβέρνηση να χρηματοδοτείται με μηνιαίες ψηφοφορίες στη βουλή.


  https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1078853/org-aberof-ga-toys-magges-poy-tha-katapsifisoyn?fbclid=IwAR0MnsOGZH9wXKqHoUxgjMYpO2oiajtQLodsCYvL05dT_CjqDvSJe_WQ-II


  Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η  κυβέρνηση-ΔΗΣΥ με το θέαμα της «στάσης πληρωμών» θα προσπαθούσε να εκβιάσει ψήφους. Όμως αυτό το ρητορικό σχήμα επίθεσης, δεν φαινόταν να λειτουργεί. Ήταν αντίθετα πολύ πιθανό η κυβέρνηση να βρισκόταν υπό επίθεση  [όπως το εστίαζε και ο δημόσιος λόγος του ΔΗΚΟ] ότι θυσίαζε την κοινωνία για να αποφύγει τις ευθύνες μελών της στο σκάνδαλο.


  Και για τον ΔΗΣΥ που μέχρι πρόσφατα είχε σαν βασικό πολιτικο-ιδεολογικό όπλο την ημετεροκρατία, το αίσθημα ότι χάνει την δυνατότητα να «κόφκει τζαι να ράφκει» κατά το «εμείς παπάες, εμείς τατάες» θα προκαλούσε τζαι ένα είδος κρίσης εξουσίας ανάμεσα στους εξαρτώμενους του..


  Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήταν λογικό να εμφανιστεί σαν ήρεμη δύναμη που μάζεψε ψήφους..
  Από ότι φαίνεται, όμως, το παζάρι ήταν σκληρό: Ο Φιλελεύθερος την Παρασκευή [11 Δεκεμβρίου, σελ. 7] έγραφε ότι στα γραφεία υπουργών έγιναν χώροι επισκέψεων στελεχών κομμάτων – μεγάλο παζάρι δηλαδή.. :)

  Γιατί τζαι μερικά κόμματα τα έχει φέρει σε δύσκολη θέση η τοποθέτησή του ΔΗΚΟ..
  Η στάση του γΕλαμ λ.χ. να προσπαθεί να κάνει μόνο αποχή είναι ενδεικτική.

  Με δεδομένο, το κλίμα ενάντια στην κυβερνητική διαπλοκή αυτοί που θα ψηφίσουν υπέρ το προϋπολογισμού πέρα από ρητορικά σχήματα για την έκτακτη ανάγκη, θα πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν επέμεναν να δοθούν στην Ελεγκτική Υπηρεσία οι φάκελοι…


  Το να προσπαθείς να πιάσεις ψήφους από ενα κοινό που δυσφορεί με την διαπλοκή/διαφθορά, τζαι εσύ να φαίνεσαι να συγκαλυφκεις την διαπλοκή εν βοηθά…
  Άρα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα το μπλοκ της συνεπούς αντιπολίτευσης, τζαι τους υποψήφιους προς εξαγορά ψήφων…

 

 

 • Για τον προϋπολογισμό: «Ενδιαφέροντες καιροί»

  Το Σάββατο, η Χαραυγή είχε σαν τίτλο για το θέμα του προϋπολογισμού το εξής «Δεν βγαίνουν τα κουκιά για ψήφιση προϋπολογισμού. Οι φοβέρες της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα κόμματα.» Αντίθετα, ο Φιλελεύθερος σε ένα πιο φιλοκυβερνητικό μοτίβο [όπως είναι και η γενικότερη γραμμή του οικονομικού του Φιλελεύθερου τα τελευταία χρόνια] ειχε σαν τίτλο τουσχετικου κειμενου το εξης: «Η Πέμπτη είναι μόνο η αρχή» και στο κείμενο σημειώνοταν: «Για την ώρα πάντως οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι την Πέμπτη είναι πιθανό να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, έστω και χωρίς τις ψήφους του ΔΗΚΟ.»

  Από την άλλη, ο Πολίτης, την ίδια μέρα, έφκαλε περίπατο το πίκρικο του ΔΗΣΥ [τζαι του επιπέδου γενικώς μερικών] με πρωτοσέλιδο ότι η κόρη του Ν. Παπαδόπουλου έχει επιβεβαιωθεί σαν κρούσμα, αλλά ο ίδιος δεν το δήλωσε, παρά το τί έκανε τεστ και δεν ήταν θετικό, κοκ… Σαν πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο ήταν μια δόση μικροπρέπειας του ΔΗΣΥ με όργανο τον Πολίτη.

  Όταν, συγκριτικά, ο Ν. Παπαδόπουλος ψήφιζε τους προϋπολογισμούς του κόμματος, το οποίο ξεπλένει ο Πολιτης, η εφημερίδα και το ραδιόφωνό της, λογοκριναν ακόμα και ερωτήσεις  κριτικές για τον κ. Παπαδόπουλο. Τώρα «παίζουν» ακόμα και με ένα οικογενειακό πρόβλημα, για να κάμουν κριτική για τα προβλήματα του ΔΗΣΥ στη Βουλή. Πολίτης σαν ενδεικτικό του επιπέδου αναστάτωσης στον ΔΗΣΥ.


  Το ότι τελικά θα βρεθεί μια φόρμουλα για να χρηματοδοτείται το κράτος, είναι μάλλον δεδομένο. Το θέμα, όπως εξελίσσεται, όμως πια ενδιαφέρον σε ένα άλλο διπλό επίπεδο:


  1.   
  Η κίνηση του ΔΗΚΟ κατέγραψε πια την αδυναμία του ΔΗΣΥ να επιβάλλεται με ευκολία στην Βουλή – τώρα πια πρέπει να εκλιπαρεί και να ζει με περικοπές κονδυλίων , σταυρώματα κοκ… Το τί θα περικοπεί είναι ενδιαφέρον επισης…

  2.   
  Οι πιθανές συμμαχίες του ΔΗΣΥ είναι πια μπροστά στο φόντο που βρίσκεται και ο ίδιος ο ΔΗΣΥ – τον κίνδυνο δηλαδή να καταγραφούν σαν πολιτικοί/πολιτικάντηδες η κόμματα που ξεπλένουν το σκάνδαλο των διαβατηρίων – με αναπόφευκτο background το ημετεροκρατικό βόλεμα..

  Υπάρχει βέβαια και  η υπόθεση που λειτουργεί σαν καταλύτης: Ποτε θα επιτραπεί στον Γενικό Ελεγκτή να κάμει την έρευνα…
  Ο πανικός του ΔΗΣΥ είναι πραγματικα εντυπωσιακος.. Τοσο βαθεια είναι τα σκανδαλα, που τρεμουν μια ερευνα ενώ ελεγχουν το 90% των ΜΜΕ;

  Ενδιαφέροντες καιροί που θα έλεγαν και οι Κινέζοι… :)

 

 

 • Πάντως ένα καλό από την αλλαγή ισορροπιών στην Βουλή [τζαι με φόντο ότι η κοινωνία πκιον παρακολουθεί χωρις να είναι πια εξαρτωμενη των Παρουτηδων» όπως το 2013] είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες αρκέφκουν να σκέφτονται να αποδεχτούν ένα «πάγωμα» εκποιήσεων..

  Το σκηνικό: Διαμορφώνεται πλειοψηφία στην Βουλή για «πάγωμα» εκποιήσεων πρώτης κατοικίας»..


  Ο Αναστασιάδης στην κοσμάρα του, σαν μονιμος δικηγόρος τραπεζών, θα μπλοκάρει την απόφαση της Βουλής τζαι ώσπου να πάει Ανώτατο αρκετός κόσμος θα χάσει τα σπίθκια του – αλλά αν κερδισει η βουλη στο Ανωτατο,  τοτε οι τράπεζες θα βρεθούν προ νέου ελέγχου από την Βουλή [τζαι φυσικά οι τράπεζες προτιμούν τον Ανάστο που τον έχουν ημέτερο/εξαρτωμενο τζαι τους έχει ξεπλύνει, αλλωστε, τόσες φορές]..Ασε που ηδη ειδαν την Βουλη να αντιστεκεται στις εγγυησεις που ηθελαν πριν λιγους μηνες..


  Οπότε για να αποφύγουν την επιτήρηση της Βουλής, ο σύνδεσμος τραπεζών εξετάζει θετικά πρόταση για αναστολή εκποιήσεων μέχρι τις 31 Μάρτιου για δάνεια ενυπόθηκων ακίνητων που αφορούν την κύρια κατοικία  αξίας μέχρι 350,000..


  Άμα φοούνται φορεί τους τζαι η τρύπα του βελονιού…
  :)

 

 

 • Που πήγαν τα λεφτά του σκανδάλου του διαβατηρίων;

  Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή από τον Φιλελεύθερο [με βάση την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή] είχαμε:


  3147 αιτήσεις – απορρίφθηκαν 88 [αυτοί δεν είχαν ημέτερο μέσο φαίνεται- η/τζαι δεν πλήρωσαν αρκετά ψηλά, που θα ελάλεν τζαι ο Πιττάτζης]


  Πολιτογραφήθηκαν 6324 – δηλαδή ουσιαστικά δόθηκαν άλλα τόσα διαβατήρια [ 3171] δωρεάν [σε συγγενείς, χαρέμια, υπάλληλους κοκ]


  Τα έσοδα υπολογίζονται σε 7 δισεκατομμύρια – Αλλά που επήαν αυτά τα 7 δις είναι ανοικτό θέμα. Προφανώς, αυτό το ποσό αναφέρεται και σε ποσα που πήραν τα δικηγορικά γραφεία, οι
  developers και άλλοι μεσάζοντες… Η Πολιτεία όμως η όποια έδινε τα διαβατήρια και η όποια ήταν ο θεσμός ο οποιος θα έπρεπε να είχε εισπράξει για να αναδιανέμει στους πολίτες, πήρε λιγότερο από 1%.

  Από 7000,000,000 πήρε 49,752,000..


  Όταν μερικοι εξσσφαλιζουν παρατυπα [περα από τους κανονισμους] διαβατήρια σε ημέτερους από τους οποίους αναμένουν, προφανως εξυπηρέτηση, και σαν ισως σαν είδος συναλλαγής, τοτε λογικα το κράτος θα πάρει ψίχουλα και οι πολίτες υπόλοιπα ψίχουλων..
  Κάποιοι όμως έφαγαν χοντρά..

  Και σαν πιθανή ένδειξη εικονικής αγοραπωλησίας, ο γενικός ελεγκτής ανέφερε και ένα παράδειγμα: «άτομο το οποίο εργοδοτείτο σε εταιρεία της οποίας 64 στελέχη/υπάλληλοι έλαβαν παράνομα από το υπουργικό συμβούλιο κυπριακό διαβατήριο, είχε υπογράψει αγοραπωλητήριο έγγραφο και μετά τον θάνατο του οι 550,000 που φερόταν να ειχε πληρωσει για αγορά κατοικίας, δεν δόθηκαν στους κληρονόμους του…»

 

 

 • Γενικότερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι μια καλή ευκαιρία για να συγκροτηθεί [από οσους/ες είναι συνεπεις] ένα έστω θεσμικό [αλλά με ιστορική προοπτική] Μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας και αντιμετώπισης της διαφθοράς σαν καθεστώτος - όπως κατάντησε η Κύπρος επι ΔΗΣΥ.. .

·         

 • Ιδού τζαι μια εισήγηση για να επιστραφεί μέρος όσων κερδηθηκαν από το πρόγραμμα, πίσω στους πολίτες σε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

  Bambos
  Papageorgiou:
  ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ


  Προτείνω να υπάρξει φορολογικός έλεγχος, από το Τμήμα Φορολογίας και την Ελεγκτική Υπηρεσία από κοινού στον καθένα χωριστά από τις 4000 φακέλους του προγράμματος παραχώρησης υπηκοότητας. Είναι πιθανόν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτογραφήσεων έγινε μέσα στα πλαίσια του νόμου και των κανονισμών. Όμως, από τον έλεγχο είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια αδήλωτοι φόροι. Και αυτό γιατί ακόμα κι αν οι πληρωμές έγιναν στο εξωτερικό, πάλι πρέπει να πληρωθεί φόρος στην Κύπρο. Να ελεγχθεί αν πληρώθηκε ο κανονικός συντελεστής του ΦΠΑ και αν πλήρωσαν ΦΠΑ όσοι ενδιάμεσοι έλαβαν προμήθειες.


  Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που επηρεάζονται από την πανδημία. Πολλοί έχουν χάσει την εργασία τους, άλλοι είδαν μείωση στο μισθό τους και άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις δουλειές τους. Αυτοί οι συμπολίτες μας θα είναι δυνατό να στηριχθούν με τα έσοδα από τον φορολογικό έλεγχο ων διαβατήριων.

 

 

 • Περισσότερα για το σκάνδαλο του καζίνο – στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η ευρύτερη οικογένεια και συμφέροντα Αναστασιάδη..: Αγνόησαν διεθνή δημοσιεύματα για ενδεχόμενα σκάνδαλα του ιδιοκτήτη, ενώ στην διερεύνηση των πολιτογραφήσεων προκύπτουν και διαφορά ύποπτα..

  Υπενθυμίζουμε ότι στο θέμα Καζίνο [στα πλαίσια του ευρύτερου σκανδάλου των διαβατηρίων] φέρεται να εμπλέκεται η ευρύτερη οικογένεια και περίγυρος Αναστασιάδη: από το δικηγορικό γραφείο Σινκα που σχετίζεται με συμφέροντα της οικογένειας του συμπέθερου Μισιρλή, μέχρι μηχανισμούς έγκρισης με αδελφότεκνη της οικογένειας Αναστασιάδη, μέχρι το ρόλο της νυν υπουργού δικαιοσύνης κοκ, μέχρι την υπογραφή από τον ίδιο τον Αναστασιάδη, των διαβατηρίων.


  Τώρα προκύπτει ότι φαίνεται να υπήρχαν και δημοσιεύματα για ύποπτες δραστηριότητες των ατόμων/υπεύθυνων του καζίνο..
  Αλλά φαίνεται οτι η κυβέρνηση έπαιξε πελλόν.. Τζαι από τις έρευνες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας [που τόσο ένοχα προσπαθούν να λογοκρίνουν] φαίνεται να υπάρχουν τζαι υποψίες για το καθεστώς με το οποίο τελικά πήραν και χατιρικά διαβατήρια διάφοροι του καζίνο..

  …Το καζίνο ήταν [όπως είπε ένας εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ «ιστορικό όραμα» για αυτούς. Οικονομικά σαφώς ετσι το βίωσαν μερικοί από ότι φαίνεται.... :)


  Οι επιχειρήσεις της «αγίας οικογένειας»...; :)


  Η κ. Γιολίτη έσιει κάτι να πει για τα πιο κάτω;
  Οξα θα απειλήσει τα διεθνή ΜΜΕ με δίκες;

  «Διεθνή δημοσιεύματα εμπλέκουν την εταιρεία του καζίνο
  Melco και τον πρόεδρο της Lawrence Ho Yau Lung σε σκάνδαλα σε Αμερική, Αυστραλία, Κίνα και Ιαπωνία…Τα δημοσιεύματα τα όποια αναφέρονται σε σκάνδαλα μεγατόνων έθεσε ενωπιον των αρμοδίων ο βουλευτής Στέφανος Στεφάνου κατά την χθεσινή λειτουργία της επιτροπής ελέγχου της Βουλής..

  υπήρξαν στο παρελθόν αναφορές σε ενδεχόμενα σκάνδαλα από το πρακτορείο
  Reuters, την Guardian στην Βρετανία,  τη New Daily and Age στην Αυστραλία, τον Al Jazeera,  και την ιστοσελίδα Casino News Daily..”

  Δοθηκαν 27 διαβατήρια με παραπλανητικά στοιχεία κατά χάρη και με επίσπευση
  ..»

  Χαραυγή, 11/12/2020, σελ. 10       

·          

 

 • Τζαι μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της εταιρείας/συμφέροντα πίσω από το Καζίνο που όπως πολλά σωστά λαλεί η Μαρια Χ. θα έπρεπε να είναι δουλειά της ελληνοκυπριακής θεσμικής δημοσιογραφίας ..Αλλά έτσι που κατάντησαν τα ε/κ ΜΜΕ ο ρόλος τους είναι μάλλον ο ανάποδος – πώς να λογοκρίνουν ή να μετατοπίζουν από τέτοιες έρευνες /τεκμήρια.. Τζαι δεν είναι θέμα δημοσιογράφων – είναι θέμα ιδιοκτητών..τζαι όπως λαλεί τζαι η κυπριακή σοφία «όποιος ανακατώνεται με τα πίτουρα, τρων τον οι όρνιθες..:

  Maria
  Christou

  Αυτές οι αναρτήσεις έπρεπε να γίνονται από δημοσιογράφους, οικονομολόγους, Βουλευτές, επιτροπές κομμάτων και πολιτικά πρόσωπα.


  Οι λόγοι που θέλουν να παύσουν και τον Γενικο Ελεγκτή με αφορμή το Καζίνο, οι δηλώσεις Δημήτρη Δημητρίου περί μεγαλύτερης επένδυσης κλπ.


  Τελικά, 7 χρόνια είναι βουτηγμενοι στο πιο χοντρό παράνομο παιχνίδι πλουτισμού, εξαιτίας του οποίου άλλαξε άρδην τόσο η στάση στο Κυπριακό, όσο και στην εξωτερική πολιτική.


  Διαβάστε την αρθρογραφία στα σχόλια.     Elena
  Hapeshi

  Ποιος είναι πίσω από το Καζίνο στην Κύπρο, και τα διεθνή σκάνδαλα του.


  Η
  Melco αναπτύσσει επί του παρόντος το City of Dreams Mediterranean, το πρώτο ολοκληρωμένο καζίνο της Κύπρου. Το καζίνο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη του 2021.

  Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ εταιρεία , -
  Melco-, έκανε το ντεμπούτο της το περασμένο καλοκαίρι με ένα προσωρινό καζίνο στη Λεμεσό, όχι πολύ μακριά από το σημείο ανάπτυξης του City of Dreams Mediterranean.


  ● Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της
  Melco είναι ο Lawrence Ho:

  Ο
  Lawrence Ho Yau Lung, όπως είναι ολόκληρο το όνομα, είναι ασιάτης Καναδός επιχειρηματίας γεννημένος στο Χονγκ Κονγκ, με διπλή ιθαγένεια: Καναδά και Χονγκ Κονγκ, και με εμπειρία στην κατασκευή και λειτουργία θέρετρων καζίνο στο Μακάο, τις Φιλιππίνες και την Κύπρο. Ανακηρύχθηκε ο «Καλύτερος Διευθύνων Σύμβουλος της Ασίας» στα Asian Excellence Awards για έβδομη φορά το 2018.

  Ο Χο είναι ο μόνος γιος και το μικρότερο παιδί του επιχειρηματία Στάνλεϊ Χο στο Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Ο πατέρας του, Δρ
  Stanley Ho, ήταν ο αμφιλεγόμενος νονός του τζόγου στο Μακάο. (Πέθανε το 2020).

  Ο Δρ Χο έχει κατηγορηθεί εδώ και πολύ καιρό ότι διατηρούσε στενούς δεσμούς με εγκληματικές συμμορίες της Τριάδας, μεταξύ άλλων μέσω των χειριστών "
  junket" που προσελκύουν παίκτες με υψηλές δαπάνες από την ηπειρωτική Κίνα, όπου ο τζόγος είναι παράνομος.


  ● Το Σκανδαλο στην Αμερική:


  Η Αμερικανική πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ το 2009 κατηγόρησε τον γίγαντα του καζίνο
  MGM για αμφισβητήσιμη συμπεριφορά για σύνδεση με την κόρη του Δρ Χο -Πανσί Χο-, μέσω του κοινού καζίνο του Μακάο. Η πολιτεία, έδρα του κέντρου τζόγου της Ατλάντικ Σίτυ, ανέφερε έγγραφα που αναφέρουν ότι ο Στάνλεϊ Χο είχε άμεσες σχέσεις με γνωστούς γκάνγκστερ.

  Επίσης, οι αρχές του Νιου Τζέρσεϋ αναφέρθηκαν σε μια έκθεση του 2002 σχετικά με τη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος στα καζίνο του Μακάο, που δημοσιεύτηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του
  Queensland. Ανέφερε ότι οι αίθουσες VIP στα καζίνο του Δρ Χο δημιούργησαν έναν «άνομο χώρο», όπου το οργανωμένο έγκλημα κέρδισε τη θέση του στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και όπου προσφέρονταν ναρκωτικά, πορνεία, αποκοπή δανείων και είσπραξη χρεών.


  ● Το Σκάνδαλο στην Αυστραλία :


  Η
  Melco και η Αυστραλιανή Crownδημιούργησαν μια κοινοπραξία που ονομάστηκε Melco Crown Entertainment το 2004, και η οποία είχε δύο καζίνο στο Μακάο, καθώς η Αυστραλιανή εταιρεία φάνηκε να επεκτείνεται υπεράκτια.

  Υπήρχαν σχέδια για άνοιγμα καζίνο στη φημισμένη λωρίδα τυχερών παιχνιδιών του Λας Βέγκας και επέκταση περαιτέρω σε ολόκληρη την Ασία, αλλά αυτό διαλύθηκε το 2016 , μετά τη σύλληψη 18 υπαλλήλων της
  Crown στην Κίνα για εγκλήματα τζόγου.

  Το 2019, ο
  Lawrence Ho αγόρασε το Αυστραλιανό Crown Resort του φίλου του James Parker, (έγινε ο 2ος μεγαλύτερος μέτοχος - ο Parkerεξακολουθούσε να είναι ο πρώτος). (Μέχρι τότε ήταν σε κοινοπραξία με την Crown για 12 χρόνια έως το 2016).

  Όμως αυτή η συμφωνία τέθηκε σε παύση εν μέσω μιας έντονης διαμάχης για τους δεσμούς της
  MRE με εταιρείες με τις οποίες απαγορεύτηκε να συνεργαστεί η Crown. Η διαμάχη ήταν το αντικείμενο κανονιστικών ακροάσεων που είχαν μόλις ξεκινήσει (Δεν επιτρέπεται στην Αυστραλία η σύνδεση με τον πατέρα του Χο, τον Δρ Stanley ).

  Τον Απρίλιο 2020: Ο
  Lawrence Ho, εν μέσω έρευνας υψηλού επιπέδου - αυστραλιανή έρευνα-, πούλησε το μερίδιό του στο Crown Resort, αφήνοντας τον James Parker μόνο του. (Το πούλησε στο Blackstone, ώστε να σταματήσει η έρευνα εναντίων του).

  Στον Χο απαγορεύτηκε να έχει συμφέροντα τζόγου στην Αυστραλία, επειδή οι αρχές πιστεύουν ότι έχει σχέσεις με το Κινέζικο οργανωμένο έγκλημα. Για παράδειγμα, προέκυψε ότι το
  Crown είχε εκτεταμένους δεσμούς με τον Huang Xiangmo, τον επιχειρηματία που απελάθηκε μετά από σύσταση της ASIO και του οποίου οι διασυνδέσεις τερμάτισαν την πολιτική καριέρα του ανερχόμενου Αυστραλού γερουσιαστή Εργασίας Sam Dastyari.


  ● Το Σκάνδαλο στην Κίνα :


  Το 2016, ο πιο υψηλόβαθμος από τους υπαλλήλους της κοινοπραξίας
  Melco-Crown που συνελήφθησαν στην Κίνα ήταν ο Jason O'Connor, ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της εταιρείας, υπεύθυνος για τις διεθνείς υπηρεσίες VIP. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω μιας εκτεταμένης καταστολής κατά της διαφθοράς στην ηπειρωτική Κίνα, που έχει στοχεύσει στην παράνομη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό μέσω υπόγειων τραπεζών και καζίνο, ιδίως στο θύλακα τυχερών παιχνιδιών του Μακάο.

  Μετά από αυτήν την καταστολή διαφθοράς (
  corruption crackdown), τα υπερπόντια καζίνο μπήκαν επιθετικά στη διαμάχη της προσοδοφόρας επιχείρησης προσέλκυσης Κινέζων τζογαδόρων υψηλής αξίας - γνωστών ως «φάλαινες» (whales) στη βιομηχανία - που τώρα αποφεύγουν το Μακάο.

  Η Κίνα, είχε τότε εντείνει την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου που περιορίζουν τα άτομα να μεταφέρουν ισοδύναμο ποσό μέχρι 50.000$ από τη χώρα κάθε χρόνο.


  Ένας Κινέζο-Αυστραλός είναι ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος μετά από τζόγο 850 εκατομμυρίων δολαρίων στο
  Crown Casino στην περίοδο οκτώ χρονών, όταν υπήρχε η κοινοπραξία.

  "Κανονικά αυτό που κάνουν σε ένα ταξίδι μάρκετινγκ είναι εκτός από το να συναντηθούν με τους παίκτες, είναι να πίνουν και να γευματίζουν μαζί τους, την ίδια στιγμή, εάν υπάρχουν χρήματα που εκκρεμούν, θα ζητήσουν από τους πελάτες τους να εξοφλήσουν το χρέος τους. Συνήθως, ως μέρος της δουλειάς τους, τους βοηθούν με την διακίνηση των χρημάτων». Ούτως ώστε να μπορούν να διακινήσουν εκτός Κίνας άνω των 50 χιλιάδων δολαρίων που είναι το όριο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, μέσω των καζίνων αυτών.


  Επίσης, η Κινεζική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες μάρκετινγκ των κορεατικών ομάδων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του δελεασμού τζογαδόρων με δωρεάν περιηγήσεις, δωρεάν ξενοδοχεία και υπηρεσίες σεξ.


  Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας προειδοποίησε αυστηρά ότι θα καταπολεμήσει τις όποιες προσπάθειες ξένων καζίνο για να δελεάσουν τους πολίτες της στο εξωτερικό.  ● Το Σκάνδαλο στην Ιαπωνία :

  (Σκάνδαλο ΑΚΙΜΟΤΟ)


  Το επόμενο εγχείρημα του Χο επεκτάθηκε στην Ιαπωνία στην
  Yokohama για ένα καζίνο, και σε άλλα μέρη για το "Hot Springs Resort and Ski Resort".

  Η εταιρεία χαρτοπαικτικών λεσχών του Χο,
  Melco Resorts & Entertainment (MRE) φέρεται να εμπλέκεται σε ένα αυξανόμενο πολιτικό σκάνδαλο διαφθοράς στην Ιαπωνία. Η Εισαγγελία του Τόκιο είχε εισβάλει στο τοπικό γραφείο του καζίνο του Μακάο στις 17 και 20 Ιανουαρίου 2020.

  Οι αναφορές έδειξαν ότι οι αρχές είχαν κατασχέσει έγγραφα και ότι ο χειριστής του καζίνο ήταν «πιθανό μέλος δωροδοκίας». Το Ιαπωνικό κράτος δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με το σκάνδαλο, στο οποίο αρκετοί δημόσιοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του μέλους του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος
  Tsukasa Akimoto, κατηγορήθηκαν ότι δέχονται δωροδοκίες από την κινεζική διαδικτυακή εταιρεία λαχειοφόρων αγορών " 500.com ", η οποία ήλπιζε να γίνει μία από τις λίγες τυχερές εταιρείες που κέρδισαν την ανέγερση Ιαπωνικού ολοκληρωμένου θέρετρο Καζίνο.

  Ο
  Akimoto συνελήφθη με υποψίες ότι έλαβε 3,7 εκατομμύρια (272,064 MOP / 34,002 $ δωροδοκίες από τον κινέζικο φορέα τυχερών παιχνιδιών 500.com

  Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι άτομα που συνδέονται με το
  500.com έφεραν παράνομα αδήλωτα χρήματα στην Ιαπωνία και έδωσαν αυτά τα χρήματα στον Βουλευτή Akimoto. Η κατηγορία είναι ότι το 500.com επιδίωξε να επηρεάσει τον Akimoto, ο οποίος κατείχε θέση επιρροής στη διαδικασία ανάπτυξης του καζίνο της Ιαπωνίας, στο να προτείνει το 500.com για μία από τις τρεις άδειες για ανάληψη.

  Ο
  Akimoto παραιτήθηκε από το κόμα του -LDP- μετά τη σύλληψή του, αλλά συνεχίζει να επιμένει ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe έχει θέσει σε παύση τη διάθεση των κανονισμών περί τυχερών παιχνιδιών της χώρας, αλλά δεσμεύθηκε επίσης να τηρήσει το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα αδειών καζίνο.

  Ο
  Lawrence Ho δεσμεύθηκε ακόμη και να μετεγκαταστήσει την εταιρική έδρα από το Μακάου στην Ιαπωνία εάν του επιτραπεί να κατασκευάσει ένα ολοκληρωμένο θέρετρο.  ● Το Σκάνδαλο στην Κύπρο:


  Η
  Cyprus Phassouri (Zakaki) Limited είναι μέλος του Ομίλου CNS το οποίο, μεταξύ άλλων, διεξάγει διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, των τηλεπικοινωνιών, των γαλακτοκομικών προϊόντων, μεγάλης κλίμακας γεωργίας, και εξαγωγών και εξόρυξη στην Κύπρο. Τώρα διαχειρίζεται μαζί με την Melco το Καζίνο.

  Με το Καζίνο στην Κύπρο, η
  Melco, είναι η πρώτη φορά που ανοίγεται στην Ευρωπαϊκή αγορά.

  18 εκτελεστικοί διευθυντές της
  Melco στην Κύπρο, και οι οικογένειές τους, πήραν τον Ιούλη του 2019 Κυπριακό διαβατήριο μέσω του προγράμματος πολιτογραφήσεων, πριν καν περάσουν 3 χρόνια από την κάθοδο της Melco στην Κύπρο (όπως είναι οι νόμιμες οδηγίες του Κυπριακού προγράμματος). Αυτό είναι το πρώτο σημείο που διερευνάται από το Φθινόπωρο του 2020, εφόσον φαίνεται ότι η γρήγορη-αίτηση (fast-track) υποβλήθηκε μετά από πρόταση της Κυπριακής κυβέρνησης να ενισχύσει τους δεσμούς με την εταιρεία επενδύσεων Melco.

  Το ενδιαφέρον των Κινέζων για επενδύσεις στο εξωτερικό τροφοδοτήθηκε από την αιφνίδια έκπληξη της υποτίμησης του Κινεζικού νομίσματος πριν από ένα χρόνο σε μια προσπάθεια της Κινεζικής κεντρικής τράπεζας να ενισχύσει τις εξαγωγές της χώρας.


  «Τα μετρητά εξακολουθούν να διαρρέουν από την Κίνα και τα χαμηλά επιτόκια στις ΗΠΑ και την ΕΕ ανάγκασαν τους Κινέζους επιχειρηματίες να εξερευνήσουν λιγότερο παραδοσιακές επιλογές όπως η Κύπρος». Η Κίνα από την άλλη, εντείνει την πάταξη της ροής του Κινεζικού χρήματος μέσω των καζίνων στις ξένες χώρες, και με την ψήφιση φέτος (2020) του καινούριου νόμου Εθνικής Ασφάλειας του Χονγκ Κονγκ, οι Κινεζικές αρχές θα μπορούν να συλλαμβάνουν και άτομα μη μόνιμους πολίτες του Χονγκ Κονγκ. (Στο οποίο μέχρι τώρα οι Κινέζοι επιχειρηματίες έβρισκαν ασφαλές καταφύγιο από τα διατάγματα εναντίων τους)     
  #Melco #casino #Lawrence #Ho #Cyprus #scandal

 

 

 • Και νέα στοιχεία στο τραπέζι του σκανδάλου των διαβατηρίων – φαίνεται ότι υπήρχε γνωμάτευση για τα προβλήματα του προγράμματος διαβατηρίων από το 2015… Αλλά τότε ο Χάρης Γεωργιάδης, όπως και η οικογένεια Αναστασιάδη, φαίνεται να νόμιζαν ότι ανακάλυψαν την κότα με τα χρυσά αυγά…

  Τζαι δώστου διαβατήρια, χαριστικές παραβιάσεις κανονισμών κοκ. Τζαι ατάκες για
  success story, καθώς οι λογαριασμοί των λίγων ημέτερων φούσκωναν, ενώ η κοινωνία βολόδερνε με τις συνέπειες του προηγουμένου σκανδάλου που συγκάλυψε η αναρρίχηση του ΔΗΣΥ στην εξουσία-  Του σκανδάλου των τραπεζών.

  «Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έχει εντοπιστεί γνωμάτευση του τέως Γενικού Εισαγγελέα του 2015, η οποία κάνει λόγο για «υπέρβαση εξουσίας» εκ μέρους του Υπουργικού Συμβουλίου! Ανέφερε μάλιστα ότι η γνωμάτευση στάληκε στην κυβέρνηση με αφορμή σχετική επιστολή της Κομισιόν, η οποία υπέβαλε ερωτήματα μέσω του λεγόμενου «διαρθρωμένου διαλόγου» (
  EU PILOT) για το θέμα των «χρυσών» διαβατηρίων."

  https://dialogos.com.cy/ekrypsan-gnomateysi-gia-to-skandalo-ton-diavatirion/?fbclid=IwAR0dNsl68NBKra7EPbbPWNy0fbUly-G8mBfURlMzBPQCbllvm41ZdcH-exg

 • Andreas Hassapopoulos 
  Ομάδα Στήριξης Γενικού Ελεγκτή


  Ο Σ. Χάσικος παραδέχεται ότι ακριβώς είπε η ΕΥ. Δηλαδή ότι η ιδιωτική εταιρεία του συνεβλήθη με τον εργολάβο που έκτισε τον πύργο της εταιρείας Α, της οποίας πολιτογραφούσε μαζικά υπαλλήλους. Ο εργολάβος ήταν σε πολλές περιπτώσεις ο πωλητής στο χαρτί των διαμερισμάτων προς τους πολιτογραφηθέντες. Επίσης, η εταιρεία Α σχετιζόταν με τον εργολάβο μέσω κοινού προσώπου.


  Είπε επί λέξει:

  "Η σύμβαση έγινε και υπεγράφη από τους διευθυντές της δικής μου εταιρείας και του εργολάβου του κτιρίου. Εξάλλου η εταιρεία γυαλιών συνεργάστηκε και με άλλους εργολάβους αφού αυτός ήταν ο τομέας δραστηριότητας της.


  https://www.facebook.com/100435738591819/videos/2954114851357509

 

 

 • Τα κόλπα της υπεκφυγής. Η κυβέρνηση του Πολίτη μάλλον τρέχει να ξεπλύνει την κ. Ρέα.. «Διέρρευσαν στην Cypra, την εταιρεία του Σφαγείου, υπηρεσιακή έκθεση για υπό εξέταση αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής αδειας.»

  Η εφημερίδα Πολίτης είναι ένα ενδιαφέρον σύμπτωμα του τρόπου συγκάλυψης της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Η δομή της συγκάλυψης είναι η εξής: μόλις ξεσπάσει η κυοφορείται ένα σκάνδαλο, η εφημερίδα θα πάρει αρχικά κριτική στάση απέναντι σε όσους εμπλέκονται [εκτός αν βέβαια αφορά άτομα τα οποία πρέπει να υπερασπιστεί άμεσα]. Ακολούθως θα κανει μια στροφή και θα αρχίσει να αναζητά άλλο σημείο εστίασης [από την κυβέρνηση η τους ημέτερους] για να μετατοπίσει τις ευθύνες.


  Πολλά παραδείγματα: Ευθύνες τραπεζών, περίοδος 2010-15. Ο Πολίτης θα αρχίσει να κατηγορεί τις δημόσιες δαπάνες για να μετατοπίσει την εστίαση των ευθυνών από τις τραπεζες παρα το ότι είναι εμφανες ότι και το δημοσιο-οικονομικο ελλειμα τζαι το δημοσιο χρεος κινουνται στο ευρωπαικο μεσο ορο.. Όταν τελικά γίνει σαφές ότι δεν θα μπορεί να ξεπλύνει τις τράπεζες, θα αρχίσει να κατηγορεί τον Γενικό Εισαγγελέα που πήρε τις τράπεζες στο δικαστήριο ..ότι δεν χειρίστηκε καλά το θέμα ας πουμε. Και όταν [παρά τις προσπάθειες του Πολίτη] η εισαγγελία θα πέτυχει μια σημαντική/ιστορική νίκη με την καταδίκη Ηλιάδη, η εφημερίδα θα κάνει ότι δεν το βλέπει και δεν θα την απασχολήσει [ξαφνικα ξεχασε το «τα λεει όλα»..:)] το σκανδαλο και η διαπλοκη [μεσω του δικηγορικου γραφειου Πολυβιου] που καταγγελθηκε οταν οι Νικολάτος - Οικονόμου ξέπλυναν τον Ηλιάδη.

  Ο Πολιτης απλα συνεχισε σαν καλο στρατωτακι να κατηγορεί τον Κληρίδη κοκ. Στο
  background  να αναφέρουμε το διαφημιστικό πακέτο των 50,000 ευρώ που δόθηκε στην εφημερίδα με όρο να κοπεί/λογοκριθεί κριτική για την Τράπεζα Κύπρου – την προηγουμενη περιοδο. Τότε που ήταν επικεφαλής ο Ηλιάδης… Παλιά χρέη ας πούμε;.. :)

  Έτσι έγινε λ.χ. τζαι με το θέμα του Σαουδάραβα με το τζετ, στα πλαίσια του σκανδάλου των διαβατηρίων. Αρχικά ο Πολίτης δημοσίευε κείμενα για το θέμα. Όταν όμως ο Γενικός Ελεγκτής άγγιξε ένα ζήτημα οικονομικής συναλλαγής [χαρίστηκαν χρήματα στη οικογένεια του Σαουδάραβα στις πολιτογραφήσεις, άρα θα μπορούσε να θεωρηθεί συναλλαγή η παραχώρηση του τζετ στη οικογένεια Αναστασιάδη] τότε ο Πολίτης άρχισε να κατηγορεί …τον Γενικό Ελεγκτή που αποκάλυψες την συναλλαγή. Όπως δηλαδή έκαμε τζαι με τον Γενικό Εισαγγελέα. Τράπεζες ποτζεί, Προέδρος και ανάλογα συμφέροντα ΔΗΣΥ ποδά.


  Έτσι και με το Σφαγείο. Ο Γενικός Ελεγκτής έθεσε το θέμα της επιταγής που ακυρώθηκε μεσω του γραφείου της ελέγκτριας  [σε μια πρωτοφανή κίνηση που φαινοταν να εχει στοχο να προστατευθεί το ιδιωτικό συμφέρον της οικογένειας της ελέγκτριας πάνω από το δημόσιο συμφέρον]. Ο Πολίτης, όμω, και παλιν σαν καλο στρατιωτακι, άρχισε να κατηγορεί τον Ελεγκτή. Και να ταυτίζεται ουσιαστικά με την ρητορική του Χάσικου που αντικατόπτριζε το κυβερνητικό λόγο.


  Τώρα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση εκανε ότι μπορουσε για να βοηθήσει το Σφαγείο της οικογένειας, ουσιαστικά, της Λογίστριας.
  Τώρα όμως ο Πολίτης δεν έχει πρωτοσέλιδο θέμα…

  Η υπόθεση φαίνεται να αφορά την περίοδο που υπουργός εσωτερικών ήταν ο κ. Πετρίδης..
  Οπως και η κυβέρνηση, έτσι και ο Πολίτης, μαλλον θελουν να ρίξουν το θέμα στα μαλακά.

  https://dialogos.com.cy/haravgi/wp-content/uploads/sites/3/2020/12/071220201.pdf

 

 

 • Η ένταση του δισπιρκάσματος του Αβέρωφ με τον Νικόλα Παπαδόπουλο είναι έκδηλη τζαι απολαυστική ώρες ώρες..

  Η αλήθκεια είναι ότι όσο ο Αβέρωφ μπορούσε να πουλά την εικόνα ότι είχε υπό την επιρροή του τον Νικόλα Παπαδόπουλο, μπορούσε να πουλά και τον εαυτό του σαν παράγοντα..
  Τώρα που του φκάλλει γλώσσα ο Νικόλας, το ερώτημα είναι – ποιός χρειάζεται πια ένα πολιτικάντη σαν τον Αβέρωφ;

  Μαλλον τζαι τουτο καιει περισσοτερο τον Αβερωφ... :)
  Η ψευτομαγκια του ηταν δανεικη ετσι τζαι αλλιως… :)

 

 

 • Η παρέμβαση του Κώστα Κληρίδη στην διαμάχη για τα διαβατήρια ήταν ενδεικτική του νηφάλιου τόνου της εντιμότητας του τέως Γενικού Εισαγγελέα.

  Εισηγήθηκε να τηρηθεί το σύνταγμα, να δοθούν δηλαδή οι φάκελοι στον Γενικό Ελεγκτή αλλά αφού ο νυν Γενικός Εισαγγελέας θεωρεί ότι οποιαδήποτε δημοσίευση μπορεί να βλάψει μια μελλοντική ποινική διαδικασία, να δεσμευτεί ο Γενικός Ελεγκτής ότι θα δημοσιοποιήσει την έκθεση του μετά την ερευνητική..


  Ο Γενικός Ελεγκτής έδειξε προθυμία αποδοχής..
  Αντίθετα η κυβέρνηση φαινόταν να τα μασά. Μοιαζουν με τρομοκρατημενους σε παρακρουση. Τώρα άρχισαν να προσπαθούν να μην δίνουν ούτε στην Βουλή στοιχεία που ζητούνται..

 

 

 • Ένα ακόμα τεκμήριο των συνεργαζόμενων ΜΜΕ στην χορωδία Κούσιου – εν τζαι το προβλημα βεβαια ότι άμα ακούουν για την Αντίσταση στο πραξικόπημα [η τζαι μονο την λεξη πραξικοπημα] μερικοί Συναγερμικοί παθαίνουν ένα κάτι ..σαν κρίση ενοχών [στην καλλιτερη των περιπτωσεων] η σαν αμηχανια για το πώς θα μιλησουν για τις συνεπειες του πραξικοπηματος ενω προσπαθουν να το λογοκρινουν εστιαζωντας στην εισβολη τζαι καμνωντας ότι ξηχανουν τι την εφερε..; :)

  Διοτι το πραξικοπημα δεν είναι απλα ένα χρονολογικο γεγονος. Είναι ένα κομβικο σημειο που αποκαλυπτει το αυταρχικο υποστρωμα της δεξιας σαν ιστορικης ιδεολογικης παραταξης, την ημετεροκρατικη της πρακτικη [να ξεπλενει ακομα και τους δολοφονους] τζαι την αδυναμια της να αναλαβει ευθυνες για τις συνεπειες των πραξεων της – τζι αυτων που συγκαλυπτει…

  Tasos Costeas
  «Ταύτιση και συγχρονισμός απόψεων - μια μικρή απόδειξη της διαπλοκής κυβέρνησης και ΜΜΕ. Στις 7 Δεκεμβρίου τιμάται στην Κύπρο η μέρα της Αντίστασης. Μετά από μια περιορισμένη εκδήλωση στη Λευκωσία ο Άνδρος Κυπριανού έκανε σχετικες δηλώσεις. Έκανε επίσης μια δήλωση για το θέμα της πανδημίας και είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όσων επηρεάζονται από το επερχόμενο λοκντάουν. Αυτό έγινε κατά τις 12:00 το μεσημέρι.


  Έλαχιστα λεπτά πριν τις ειδήσεις των 8, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέστειλε μια έκτακτη αλλά παράδοξη δήλωση που μιλούσε για ανευθυνότητα του ΓΓ του ΑΚΕΛ επειδή "ο Άνδρος Κυπριανού καλεί τους πολίτες να παρακούσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας." Ήταν μια πλήρως διαστρεβλωτική δήλωση που αποσκοπούσε στην εκτροπή της κοινής γνώμης από το κύριο θέμα απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της αντίστασης κατά του πραξικοπήματος και μια απρόκλητη και απρεπής δήλωση που δεν αρμόζει σε μια πολιτισμένη διακυβέρνηση.


  Και ως εκ θαύματος, τι συνέβη λίγο μετά τις 8; Τέσσερα ΜΜΕ, με διαφορά μερικών λεπτών το καθένα, αξιολόγησαν σαν πιο σημαντική είδηση αυτές τις άσχετες δηλώσεις Κούσιου και τις πόσταραν, σχεδόν ταυτόχρονα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


  Ούτε συνεννοημένοι να ήταν.. Ή μήπως ήταν;;»
 

 • Μιχαλακης Σαββιδης:

  Η ΠΥΘΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΑΡΟΥ


  Η Πυθία στην Πινδάρου έβγαλε νέο αλεπουδίσιο χρησμό για να σώσει την κυβέρνηση από τον εξευτελισμό να μην δίνει τους φακέλους στον Γενικό Ελεγκτή!


  Να πάει, μας λέει ο Αβέρωφ, ο ΓΕ στο Ανώτατο δικαστήριο να ζητήσει γνωμάτευση αν πρέπει να πάρει τους φακέλους ή όχι. Σας παίρνει χρόνο κ. Αβέρωφ να τα σκεφτείτε αυτά ή μήπως μασήσατε περισσότερη δάφνη από ότι έπρεπε? Να πάει ο ΓΕ στο Ανώτατο να το ρωτήσει πως να κάμει την δουλειά του? Αν θα πρέπει να πάρει τους φακέλους για να κάμει έλεγχο? Εκτός από γραφικοί καταντήσατε και θρασείς. Σαν να μας λέτε να πάει ο κτίστης να ζητήσει γνωμάτευση αν πρέπει να προμηθεύετε άμμο για να σουβατίσει, ή ο σουβλιτζης χοιρινό κρέας για να ψήσει σουβλάκια. Χωρίς φακέλους πως θα κάμει ολοκληρωμένο έλεγχο ο Ελεγκτής? Να αρχίσει και αυτός να μασά φύλλα δάφνης?


  Και γιατί δεν πάτε εσείς να ρωτήσετε αν πρέπει να δώσετε τους φακέλους ή όχι? Γιατί δεν πάτε μαζί στο Ανώτατο με τον ΓΕ αφού αποφασίσετε από κοινού σε πια σημεία θέλετε γνωμάτευση? Γιατί δεν αποδέχεστε την εισήγηση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα κ. Κληρίδη?


  Να σας πω γιατί.
  Διοτι αν πάει από μόνος του ο ΓΕ είναι σαν να δίνει λευκή επιταγή στο Ανώτατο να του πει πως να κάμει την δουλειά του και όχι πως καθορίζει το σύνταγμα και εσείς να βγείτε κούπα άπαννη. Διοτι θα παρουσιαστει στον κόσμο ότι είναι αυτός που εχει πρόβλημα και όχι εσείς. Να τον παρουσιάσετε σαν ένα τρελό, ένα μανιακό Δον Κιχώτη που πολεμά μόνος του τους ανεμόμυλους. Και εσείς έξω να κάμνετε χάζι. Και πόσο καιρό θα πάρει στο Ανώτατο να αποφασίσει? Μέχρι το 2023 είναι αρκετός ή θα χρειαστεί περισσότερο? Και για πιο Ανώτατο μιλάμε? Αυτό που έβγαλε από την πίσω πόρτα του κλέφτες των τραπεζών?

  Μαζί με το σανό κρατήστε και την δάφνη…Αρκετά εχει το παζάρι…………….

 

 

 • Ένα σχόλιο για την διαμαρτυρία έξω από κτήριο του συγκροτήματος ΜΜΕ, ΔΙΑΣ

  «
  The chicken came home to roost” [Απάντηση του Μάλκολμ Χ, εκπροσώπου μιας ριζοσπαστικής/αυτονομιστικής πτέρυγας του αφρο-αμερικανικού κινήματος, όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την γνώμη του για την δολοφονία του Κέννεντυ. Σε ελεύθερη μετάφραση το νόημα είναι: «Ότι εκάμετε ήρτεν πίσω να σας έβρει»]

  Κατ’ αρχήν και σαν θέμα αρχής ενάντια στην δαιμονοποίηση οι αναφορές στην κυρια Τσουρουλη [την μητερα του κ. Χρυσανθου] από μερικούς διαδηλωτές ήταν απαράδεκτες. Δεν έχει καμία ευθύνη η γυναίκα για την πορεία του γιου της. Ο οποίος κράτησε τις δικές του αποστάσεις όταν δήλωνε, τότε που σκιζόταν για να δαιμονοποιήσει [μεχρι και με παραπλανητικό βίντεο σε κλίμα υστερίας] την αντίσταση στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ότι και η «μητέρα του πάει για να δει τους συγγενείς της». Όχι τους συγγενείς τους – και αυτού δηλαδή. Μονο «δικοι της’ είναι..Δεν υπαρχει πιο κατω..Αλλά όσο και να αυτομαστιγώθει κάποιος, όταν το δηλητήριο που διοχετεύει στην αγορά έρθει να τον βρει, δεν θα κάμει εξαίρεση.


  Επί της ουσίας. Το θέμα είναι γιατί εστιάστηκε στο Σίγμα μια εκδήλωση που φαίνεται να είχε σαν στόχο και την διαφθορά, αλλά και την διαπλοκή– και κάτ‘ επέκταση στον Τσουρούλη. Η Χρυσταλλα Χατζηδημητρίου τιτλοφόρησε ένα σχετικό κείμενό της «ο μεγάλος θυμός». Δεν είναι τόσο  ότι ξυπνούν «πρωτόγονα», όπως τα ονόμασε, ένστικτα, αλλά ότι αναδύεται ένα θυμός όντως - κοινωνικής προέλευσης όμως.


  Η συγκεκριμένη εκδήλωση βαρούσε προς τα δεξιά, αν κρίνει κανείς από τα σχόλια που ακούγονταν στην βιντεογράφηση του «Αντιπολίτευση
  news». Η συνύπαρξη της εθνικόφρων σημαίας [άλλου κράτους – τυπικό της ακροδεξιάς] με μια εξίσου μεγάλη κυπριακή σημαία, έδειχνε όμως κάτι που ασφυκτιούσε ευρύτερα.

  Διότι όπως φάνηκε και στην εκδήλωση της Λεμεσού, υπάρχει μια δυσφορία ετερόκλητη. Τζαι η αντίσταση στον αυταρχισμό που διοχετεύει η εξουσία [με την Γιολίτη πρώτο τραπέζι πιστα] αναδύεται τζαι από τα αριστερά, όπως έδειξε η κινητοποίηση των Αντιφα. Εκεί, η Γιολίτη εκατεβασε στρατό στο κέντρο της Λευκωσίας. Αλλά οι Αντιφα, ο αριστερός θυμός, πήγε να συμπαρασταθεί στους εγκλωβισμένους μετανάστες στην Πουρνάρα, τζαι πρόταξε την «Υγεια» μαζί με την «Ελευθερια» σαν σύνθημα στην αντι-αυταρχική πορεία πριν 2 εβδομάδες.


  Το συγκροτημα ΔΙΑΣ αποδεικνύεται ένας στόχος και των 2 τάσεων. Που δεν συγκλίνουν ομως..Απλώς υπάρχει κάτι στο Σίγμα που ξεσηκώνει πια μια οργή/ένα θυμό ευρύτερα στη κοινωνία. Δεν είναι σύγκλιση – είναι διάχυτος θυμός.


  Κατ’ αρχήν για την υποκρισία. Το Σίγμα πρωτοστατεί στις δαιμονοποιήσεις μεταναστων [ο Τσουρούλης λ.χ. πρόβαλε μια βιντεογραφημένη αντιπαράθεση οπαδών κυπριακών ποδοσφαιρικών ομάδων σαν επεισόδια μεταναστών]. Και ταυτόχρονα όλοι ξέρουν ότι το κανάλι πήρε εκατοντάδες χιλιάδες για να στήσει εκπομπή με μετανάστες να μιλούν για την κουζίνα στην κουλτούρα τους..


  Ποσο πιο υποκριτής μπορεί να γίνει κάποιος σταθμός;
  Και είναι υγιές ότι οι ανθρωποι θυμώνουν πια με αυτήν την υποκρισία. Οι αριστεροί γιατί πήραν τα λεφτά, ενώ πουλούν ρατσισμό – και οι δεξιοί γιατί τους αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιους που θα πρέπει να φωνάζουν ενάντια στους μετανάστες, ενώ αυτοί που τους κουρτίζουν, παίρνουν χοντρά κονδύλια για ….αντιρατσισμό.

  Και ίσως η σχέση Τσουρούλη – Γιολίτη να πυροδοτεί επιπρόσθετα τη εστίαση, [πέρα από την υποκρισία]. Η κ. Γιολίτη ξεκίνησε με θετικές προδιαγραφές σαν γυναίκα υπουργός – αλλά σύντομα φάνηκε μια άλλη εικόνα που προκαλεί πια. Δεν είναι απλώς μια γυναίκα υπουργός.. Έχει μια επιδειξιμανία νεόπλουτου/ης [την όποια φαίνεται να ενθαρρύνει ο Τσουρουλης – επίσης αμφιλεγόμενη μορφή όσον αφορά την κοινωνική αναρρίχηση], και ένα αυταρχισμό που αναπόφευκτα την κωδικοποιεί σαν μέρος της ημετεροκρατίας του καθεστώτος που φαίνεται να απλώνεται σαν διαφθορά.

  Είναι υπουργός που οι φήμες την φέρουν διορισμενη λογω σχεσεων με  τις κόρες του Αναστασιάδη.  Και όταν σχολιάστηκε ο ρόλος της στο σκάνδαλο των διαβατηρίων σε σχέση με το καζίνο, φόρεσε ένα ύφος αυταρχισμού [όπως όταν κατεβαζε δυνάμεις καταστολής στο κέντρο της Λευκωσίας και συλλάμβαναν άτομα για «υποκίνηση σε διαδήλωση»] και απειλούσε με δίκη την κυρία που την σχολίασε. Η κ. Γιολίτη, είτε το παίζει απειλές είτε όχι, φαίνεται να είναι εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο των διαβατηρίων.


  Τζαι αφού ο κ. Τσουρούλης που φαίνεται να προσωποποιεί την αντιφατικότητα [ ή υποκρισία θα έλεγαν πολλοι] του σταθμού, φαινεται επισης να προσπαθεί εναγώνια να προβάλει την σχέση του με την υπουργό – τόσο εναγώνια όσο υπερασπίζεται την κυβέρνηση του κόμματός του σαν φανατικός εκπρόσωπος μερικές φορές- είναι λογικό ότι η δυσφορία για τα ΜΜΕ [την παραπλάνηση, χειραγώγηση, δαιμονοποιήσεις κοκ] τζαι για την διαφθορά σε συνδυασμό με την αυταρχισμό της εξουσίας, να εστιαστεί στην σύγκλιση που εκφράζει ο ΔΙΑΣ/ΣΙΓΜΑ τζαι η δυάδα Τσουρούλης-Γιολίτη…


  Υπάρχει θυμός..
  Ετερόκλητος… Αλλά οι αίτιες δεν είναι τυχαίες…

  Η αριστερή [των Αντιφα ας πούμε] τζαι η δεξιά [θρησκόληπτη, εθνικιστική κοκ] μορφή θυμού έχει διαφορετικές αφετηρίες…
  Αλλά ειναι συμπτώματα μιας διάχυτης απονομιμοποίησης της εξουσίας – που αγγίζει σαφώς τζαι τα ΜΜΕ, αλλά τζαι την υποκριτική επιδειξιμανία του νεόπλουτου κιτς, της λαγνείας του αριβισμού κοκ.

  Ο θυμός έχει πολλές δικαιολογημένες αίτιες – άσχετο αν μερικές εκφράσεις του είναι αιχμάλωτες αυτών που κατασκευάζουν τις αιτίες του θυμού. Η κριτική στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην σημερινή κατάντια των ελληνοκυπριακών ΜΜΕ, δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί αρνητική..
  Η εποχή του εύκολου ψέματος τελειώνει..

  ΥΓ. Για να έχουμε και εικόνα αυτών που διαμαρτύρονταν [ή του κλίματος που οδηγούσε στη διαμαρτυρία] τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση είναι ενδιαφέροντα όσον αφορά την ευρύτερη εικόνα


  https://www.facebook.com/FreeCyprusFromCorruptPoliticians/posts/929303977474732

 • Σχόλια από την εξωθεσμική αριστερή γαλαρία για το θέαμα Τσουρούλης – Γιολίτη - εκδήλωση διαμαρτυρίας αγανακτισμένων [διότι αθθυμίζει τζαι τζήνο το θέαμα] έξω από το συγκρότημα ΔΙΑΣ

  Marios
  Skouriotis


  Πάντως πέρα από την πλάκα ο Τσουρούλης είναι με τις ελίτ που θέλει να παίξει και όχι με τους κρουσμένους.

  Δεν είναι τόσο ηλίθιος.

  Εξέπλυνε βέβαια νάκκουρι το
  Gελαμ .Τόσο όσο όμως για να βρέθεται, αφού το μαγαζί για να δουλέψει θέλει και κανένα πελάτη *(σύντομα δεν θα μείνει ΕΟΚΑ να διαβάζει ΣΗΜΕΡΙΝΗ και πασόκος να ακούει ΛΑΖΑΡΟ).
  Αλλά όταν όμως έπρεπε πραγματικά να διαλέξει με το χέρι στην καρδιά προτίμησε Γιολίτη.

  Γιο ?

 • Η αποχώρηση του Τραμπ που τον Λευκό Οίκο θυμίζει Χάρη Γεωργιάδη που έμοιαζε τόσο κολλημένος στην καρέκλα που ακόμα τζαι μετά τις αποκαλύψεις της έρευνας για το πώς τα έκαμε μάνταρα [οργανωμένα ή μη] με τον φίλο του τον Χατζηγιάννη, στον Συνεργατισμο εκλώνετουν ποτζεί ποδά να μείνει κάπως… Σε βαθμο που εσκεφτεσουν ότι θα επιανε την καρεκλα να την παρει μαζι του στο υπονοδωματιο του... :)

 •   Για το kitsch του νεοπλουτισμού… γενικως:)

  Maria
  Christou

  Ο Σταυρής του Μάστερ σεφ, που η μάνα του δουλεύκει στες πατάτες και είναι και οργανωμένη, δεν έχει κουζίνα 150 χιλιάδες ευρώ.

  Η κόρη του Αναστασιάδη, που ήθελε να ασχοληθεί με κάτι να περάσει η ώρα της έκανε μια μικροανακαίνιση. Άλλαξε την κουζίνα των 50 χιλιάδων που είχε με μια των 150 χιλιαδων.

  Εισηγούμαι να την αποκαλούμε "Έπιπλο".

  Τι μας κόφτει εμάς;

  Δεν μας κόφτει.

  Κόφτει μας μόνο, ότι μια μάνα με 3 μωρά δεν είχε γκάζι να μαγειρέψει το 2020. Ποιος άνθρωπος ρε με οικογένεια δεν έχει ένα γκάζι;! Έστω μια εντοιχισμένη ηλεκτρική κουζίνα, που θα έλεγε και η Άντρη ψήνοντας μηλόκρεμα!!!

  Για να μην γίνει όμως κατά τύχη καμία εξέγερση, ο παπάς της ενισχύει την αστυνομία με άλλα 46 περιπολικά που αγόρασε από τον γαμπρο του.

  Διότι το να εξεγερθείς για φορολόγηση του πλούτου, είναι αλητεία.

  Επανάσταση δε, θα ήταν να κλείσεις και την παραγωγή κουζίνων αξίας ενός διαμερίσματος, οπότε ούτε συζήτηση.

  Μετροφυλλίστε κανένα περιοδικό και είμαστε οκ.

  Είναι γιορτές.

 • Τούτη η Γιολίτη έσιει τίποτε σύνδρομα bipolarity εκτός που συμπτώματα γκαφατζούς με φόντο τις επαγγελματικές της ικανότητες σε συμβουλές φοροαποφυγής όπως εμάθαμε;

  Την μια παίζει το «καλλιτερα να κάμνουμε λάθος από την μεριά της ελευθερίας». Ύστερα [πριν αλέκτωρ λαλήσει που λαλούν τζαι οι χριστιανοί] φκάλλει περιπατο ένα φτηνιαρικο ρατσισμο τζαι ένα ένα αυταρχισμό με στρατά στους δρόμους, παντές τζαι εν πραξικόπημα στο κέντρο της Λευκωσίας, ή απειλεί με δικαστήρια όταν της θυμίζουν [ή εστω θα μπορούσε να το δει σαν ερώτηση] την σχέση της με το καζίνο,  που σε κάμνει να απορείς για τα απωθημένα στο ασυνείδητο της..


  Ύστερα φκαίνει με ευαισθησία, ας πουμε, απέναντι στην κυρία που επήαν να την δαιμονοποιήσουν γιατί εδούλεφκε, ενώ ήταν μητέρα, τζαι κατά το δόγμα της μικροαστικής τύφλας για την πραγματικότητα, έπρεπε ταυτόχρονα να προσέχει τζαι τα παιθκιά της - τζαι την ίδια περίοδο, ξαπολά η άλλη πτέρυγα, φαίνεται, της Γιολίτη, μια βαρέλα για τους φυλακισμένους που ελπίζουν σε επανένταξη στην κοινωνία, σαν «εγκληματίες»..


  Που σου νεφκουν που παεις..:)


  https://www.reporter.com.cy/police/article/755128/entoni-antidrasi-fylakismenon-kata-goliti-otan-eide-ta-paidia-mas-tis-fanikan-diaforetika121?fbclid=IwAR0aTGeuPyH95fJgril0Wo-Vcuky1khya1Oe-o4f93tRGZz5L6Dl63yIMDw❌