Το οποίο δείχνει ότι το τουρκοκυπριακό δικαστικό σύστημα, σαν κληρονομιά του δικαστή Ζεκκιά τζαι άλλων, φαίνεται να εν πιο αυτόνομο που τους πολιτικάντηες, τζαι ενδεχομένως τζαι πιο δίκαιο [αφού καταδικάστηκε ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας] σε σύγκριση με το ελληνοκυπριακό...
Τζαι πριν ξεκινήσει η λεκτική κασέτα του ψευδού, να υπενθυμίσουμε ότι ο δικαστής Ζεκκιά, έφκαλεν την απόφαση για την αυτονομία της κυπριακής Εκκλησίας, από τους νόμους/πρακτικές της Πολιτείας, το 1948... τζαι κάπως έτσι το εκκλησιαστικό κατεστημένο εβολεύτηκεν..
Ο Ζεκκιά βέβαια εφάρμοσε τον νόμο σαν έντιμος νομικός– τζαι την ιστορική του συνέχεια... οι δικοί μας όμως; Φαντάζεστε τον Νικολάτο να καταδικάζει τον Αναστασιάδη;
Υγείαν
«Πρόστιμο σε τ/κ εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση θα πληρώσει ο Τατάρ
Ο Ερσίν Τατάρ καταδικάστηκε και θα πληρώσει 20.000 ΤΛ (66 ευρώ περίπου) στη διαδικτυακή εφημερίδα Οζγκιούρ σε αγωγή που είχε καταχωρίσει εναντίον του η εφημερίδα, επειδή κατά την προεκλογική εκστρατεία των «προεδρικών» του 2020, ο νυν Τ/κ ηγέτης είχε αποκαλέσει «πράκτορα και προσωπικό ξένων μυστικών υπηρεσιών» τη δημοσιογράφο και διευθύντρια της εφημερίδας Πινάρ Μπαρούτ.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει πως η Μπαρούτ και η εφημερίδα Οζγκιούρ, είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες με τις μυστικές συναντήσεις του Τατάρ και κάποιων «υπουργών» με την ομάδα του τότε Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι και κατέγραφαν την παρέμβαση της Τουρκίας στη βούληση της τουρκοκυπριακής κοινότητας κατά τις «προεδρικές εκλογές» του 2020 κάτω από τον τίτλο «Εδώ είναι οι φωτογραφίες της παρέμβασης».
Καθώς προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς τζαι πότε θα καταλάβει η κ. Γιαννάκη ότι «her time is up” [ετέλειωσεν ο χρόνος σου κυρία μου αφού προφανώς εν καταλάβεις αγγλικά, παρά το ότι ήταν προϋπόθεση για τις προαγωγές], ήρτεν μας τζαι νέο σκάνδαλο από τις πωλήσεις διαβατηρίων με στόχο το ιδιωτικό κέρδος...
Επειδή είδαμε την γελοιότητα της επί παραγγελία «δημοσιογραφίας» αξίζει να αθθυμήθουμε τζαι τις απόπειρες συγκάλυψης, τότε που αρκέψαν οι αποκαλύψεις... Το συγκρότημα ΔΙΑΣ με πρωτοστάτες τον καημένο το Τσουρούλη [εν βρίσκεται ένα πλάσμα να του πει ότι κάθε φορά που εμφανίζεται πκιον για να υποστηρίξει κάτι, σαν να πείθει τον κόσμο για το αντίθετο;] τζαι την εξίσου καημένη κ.Πέτρα.. Οι γκάφες του Τσουρούλη [που τες αντιγραφές μέχρι το πάθος να πείσει ότι η Γιολίτη δεν είσιεν εμπλοκή στην υπόθεση των διαβατηρίων, την ίδια ώρα που η άλλη τον διάψευδε] γράφουν βιβλίο. :) ...Η κ. Πέτρα έβλεπε συνομωσίες, τζαι αναρχοάπλυτους να υπονομεύκουν την εικόνα των πλυμένων στο μπαλκόνι της διαφθοράς – που τάχα μου η ίδια εν εθώρεν..
Αξεπέραστο τεκμήριο μιας εποχής που κατάντησε πια cult σημείο αναφοράς...
Τελικά η μειωμένη ροή νερού ένεν μόνο λόγω της μειωμένης βροχόπτωσης..
Κάποιο δικτυο ημετερων φαινεται να επετρεψε σε ιχθυοτροφείο να διοχετεύει τα νερά ποτζεί..
Τελικά εν έμεινε τίποτε που να μεν το ξεπούλησε το καθεστώς Αναστασιάδη;
«Αρκετοί διερωτώνται πως χάθηκε το νερό από το φράγμα του Σαϊττά:
Το 2017 ο τότε υπουργός Γεωργίας – και τώρα ποδοσφαιρικός παράγοντας – Νίκος Κουγιάλης παραχώρησε με επιστολή το 30% του Κούρη για τις ανάγκες ιχθυοτροφείου το οποίο λειτουργεί παράνομα στην κοίτη του ποταμού στην Τριμίκλινη.
Το νερό του Κούρη είναι εθνικός πλούτος, δεν είναι προσωπική περιουσία του κ. Κουγιάλη (ή του οποιουδήποτε άλλου έχει συμμετοχή σε αυτή την αλχημεία) για να το διανέμουν με αδιαφανείς διαδικασίες και ύποπτα κίνητρα.
Ο ιδιώτης κατασκεύασε ιδιωτικό φράγμα στον Κούρη πριν από το κυρίως φράγμα και εκτρέπει το 100% του νερού. (φωτο1) Από τον Μάϊο ούτε σταγόνα νερού δεν μπαίνει στο φράγμα (φωτό2).
Για τη μεταφορά του νερού τσιμεντώθηκε η κοίτη του Κούρη (φωτό3) και μπαζώθηκαν με τσιμέντο τα δέντρα (φωτό4).
Όλα αυτά κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ποταμών και της διαχείρισης των υδάτων, αλλά με τις ευλογίες του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας.»
Το ότι ο Ιωάννου έκαμεν τζαι στην κυβέρνηση Ανάστου ξεπερνιέται με την νυν κίνηση/απόφαση...
Τζαι το δισπίρκασμα του Νουρή, που αποκαλύφτηκε η πραγματικότητα, εν μια ευχάριστη κόντρα για όσους τον αντέξαμε τόσον τζαιρό...
«Πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Νίκο Νουρή και Κωνσταντίνο Ιωάννου αναφορικά με το συρματόπλεγμα στην πράσινη γραμμή με αφορμή τις δηλώσεις του νυν Υπουργού Εσωτερικών ο οποίος το χαρακτήρισε «πολιτικά επικίνδυνο διότι στην ουσία αναγνωρίζουμε τη διαίρεση της χώρας μας». Πέραν αυτού, ενδιαφέρον στο όλο ζήτημα προκαλεί και η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για το συρματόπλεγμα καθώς σε παλαιότερες δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Νίκος Νουρής έκανε εξαιρετική δουλειά στο μεταναστευτικό.»
· Μια ακόμα κληρονομιά του καθεστώτος Αναστασιάδη: Τζαι η κρίση νομιμότητας διευρύνεται...
Στα πέτρινα χρόνια της εποχής Αναστασιάδη η συνειδητοποίηση ότι ζούμε σε καθεστώς διαπλοκής εδιαχύθηκε στην κοινωνία – τζαι είσπραξε τζαι ο Αβέρωφ ένα οφειλόμενο πάσο... Ο Ανάστος από ότι ακούεται εισπράττει την απαξίωση με πακέτα... :)
Τωρα όμως έχουμε την διάχυση της απαξίωσης/κρίσης τζαι στις επιχειρήσεις – που μάλλον εν λογικό. Οι τράπεζες υπήρξαν ένας βασικός μηχανισμός, ο οποίος εδίαν την αίσθηση ότι εσυμπεριφέρετουν σαν κράτος εν κράτει..
Το τελευταίο σκηνικό με τη ψήφο της Βουλής ενάντια στο δικαίωμα των δανειοληπτών να προσφεύγουν στο δικαστήριο, εν κλασικό τεκμήριο... Δαμέ ως τζαι η Αλήθεια, του ΔΗΣΥ, εφκήκεν το Σάββατο με πρωτοσέλιδο κριτικής για τις τράπεζες..
Σε τούτο το πλαίσιο το αίσθημα διάχυτης διαφθοράς απλώνεται... Τωρα το αισθημα διαφθορας απλωνετται τζαι στις επιχειρησεις...
Κατι βράζει.
Στο τέλος, κάτι εν να ποκουππισεί το στούπωμα της μαείρισσας...
«Το νέο Ευρωβαρόμετρο για το μήνα Ιούλιο κατατάσσει την Κύπρο στην τρίτη θέση σε επίπεδα διαφθοράς στις επιχειρήσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης με ποσοστό που αγγίζει (72%).
Συγκεκριμένα, το 65% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστεύει ότι το πρόβλημα της διαφθοράς είναι ευρέως διαδεδομένο στη χώρα τους. Το 35% των εταιρειών στην ΕΕ θεωρεί τη διαφθορά ως πρόβλημα κατά την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα τους.
Σημειώθηκε μια μικρή αύξηση στο γενικό ποσοστό από το 2022, αλλά το ποσοστό παραμένει χαμηλότερο από το συνολικό ποσοστό που δήλωσε ότι το πρόβλημα της διαφθοράς ήταν ευρέως διαδεδομένο το 2015.
Η Τρίτη θέση της Κύπρου
Ο βαθμός στον οποίο η διαφθορά γίνεται αντιληπτή από τους ερωτηθέντες ως σοβαρό πρόβλημα διαφέρει σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών. Τα υψηλότερα ποσοστά εταιρειών για τις οποίες η διαφθορά αποτελεί πρόβλημα παρατηρούνται στη Ρουμανία (75%), την Ελλάδα (74%) και την Κύπρο (72%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Δανία (6%), την Εσθονία (7%) και την Ιρλανδία (7%).»