One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Yesterday — November 28th 2020Your RSS feeds

Το ότι η κ. Ρέα στήνει πόδι τζαι εν παραιτείται σημαίνει μάλλον, ότι κρατά γερά χαρτιά με τα οποία απειλεί τον καθεστώς διαπλοκής… Σιγά δηλ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το ότι η κ. Ρέα στήνει πόδι τζαι εν παραιτείται σημαίνει μάλλον,  ότι κρατά γερά χαρτιά με τα οποία απειλεί τον καθεστώς διαπλοκής… Σιγά δηλαδή που χρειάζονται τζαι πολλά για εκβιάσει κανένας τον Αναστασιάδη..

Απλώς  τωρά επειδή ο Αναστασιαδης  ελεγχει τζαι την εισαγγελία με το δίδυμο των τέως, τζαι επίσης εμπλεκομένων, υπουργών μπορεί να αποφεύγει τις ενοχλητικές έρευνες, όπως του Κώστα Κληρίδη – για να αθθυμούμαστε τζαι τον ρολο του Πολίτη, τζαι της κ. Ρέας, ως μηχανισμών στο καθεστώς Αναστασιάδη..

Οπότε η πραγματική πίεση πάνω στην κ. Ρέα, εν που την κοινωνία τζαι την Βουλή. Σιγά που θα δεχτεί, μόνη  της, από ευθιξία (!!!), να χάσει το επίδομα τζαι το βόλεμα της για ευαισθησίες που εν τη ενδιάφεραν τόσα χρόνια που φυσικά έξερεν τί εκαμνε τζαι τι δεν έκαμνε ο σύζυγος..

Άλλωστε τυχαία έτρεξε να στηρίξει την Συναγερμική καμπάνια να φύγει γρηγορότερα ο Κώστας Κληρίδης;..

Ίσως να ανησύχαν τζαι τζήνη για τις αποκαλύψεις. Ισως, όμως, να ήθελε τζαι κάτι για να κρατά στο σιερι το προεδρικο.

Το θράσος της κ. Ρέας είναι έτσι τζαι αλλιώς αντίστοιχο του Ρίκκου τζαι του Ιωνά. Που την άλλην, οι μέχρι χτες ημέτεροί της θα πετάξουν τζαι ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το θράσος της κ. Ρέας είναι έτσι τζαι αλλιώς αντίστοιχο του Ρίκκου τζαι του Ιωνά. Που την άλλην, οι μέχρι χτες ημέτεροί της θα πετάξουν τζαι  την Ρέα [όπως τον Συλλούρη –ανάλογες υποθέσεις] που το πλοίο που βάλει νερά που ούλλες τες πάντες;..

Ιδού τζαι η κωμωδία: ο Αναστασιάδης θα παύσει κάποιον για σύγκρουση συμφερόντων;

Έσπασαν ούλλους τους καθρέφτες σε τζήνη την μάντρα τσίρκου που την ελαλούσαμεν κάποτε «προεδρικό»;.. :)

Η γελοιότητας της εξουσίας..


«Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.» Τζαι άμα κόψουν μέσα σαν ένοχοι, πουλούν χωρίς ίχνος ντροπής, στομφώδεις ανοησίε

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


«Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.»

Τζαι άμα κόψουν μέσα σαν ένοχοι, πουλούν χωρίς ίχνος ντροπής,  στομφώδεις ανοησίες, για να συγκαλύψουν την χυδαιότητα των ευθυνών τους.

Η υπόθεση με το σκάνδαλο της Γενικής Λογίστριας είναι ενδεικτική. Για χρόνια εκάμναν ότι εν έβλεπαν. Όταν τελικά ο κορωνοϊός τους ανάγκασε να εστιάσουν και άρχισε η διερεύνηση ουσιαστικά, τότε το σκάνδαλο της οικογενειακής σύγκρουσης συμφερόντων της κ. Ρέας έγινε κραυγαλέο με την αποκάλυψη, όχι μόνο του κόλπου με την κατάθεση που ακυρώθηκε, αλλά τζαι με την οικογενειακή διαπλοκή [τάχα μου ελέγχου], τότε το ένα εκφραστικο οργανο του ΔΗΣΥ, ο Πολίτης  άρχισε να ρίχνει  την μεχρι πριν 4 μηνών κολλητή σύμμαχο, στη θάλασσα…

Οι απολογητές του Αναστασιάδη, τζαι του Ρίκκου [για να μεν ξηχάνουμε]  αθθυμηθήκαν την σύγκρουση συμφερόντων- τζαι εξεχάσαν τον τυπάκο στο προεδρικό;

Έσιει δίκαιο ο Γρηγορης. Είναι αποφασισμένοι να μας κάμουν να γελούμε  μέχρι τελικής πτώσεως..

Gregoris Ioannou

Ποιον εν το πιο αστείο; Ότι ο ελεγκτής του σφαγείου του άντρα της Γενικής Λογίστριας εν ο αρφός της, οξά ότι ζητά την παραίτηση της Γενικής Λογίστριας ο Διαβατηριάδης-Συμπεθερογαμπριάδης για λόγους σύγκρουσης συμφέροντος;

Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.         

Καμιά εξουσιοδότηση στον Αναστασιάδη να διορίζει στο δικαστικό σώμα αν δεν διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον της Βουλής στις επιλογές

By Δέφτερη Ανάγνωση


Καμιά εξουσιοδότηση στον Αναστασιάδη να διορίζει  στο δικαστικό σώμα αν δεν διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον της Βουλής στις επιλογές. Διαφορετικά να περιμένουμε τον επόμενο πρόεδρο
..

Για αυτό η Βουλή που είναι ο θεσμός, που τουλάχιστον πλειοψηφικά, αντιστέκεται δεν πρέπει να εγκρίνει, μέχρι να φύγει ο Αναστασιάδης από το προεδρικό, ή να αποκτήσει η βουλή ισότιμο λόγο στους διορισμούς, οποιαδήποτε αλλαγή στο δικαστικό σώμα που να του δίνει  την ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερη εξουσία τζιαι έλεγχο στην νομική υπηρεσία ή στον διορισμό δικαστών που βασικά θα τον ξεπλένουν – τζαι τζήνον τζαι τους ημέτερους.

Η πρόθεση τους είναι σαφής – τζαι φαίνεται τζαι από την παρεμπόδιση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή τζαι με τους διορισμούς ημέτερων στην Εισαγγελία..

Ουσιαστικά, είμαστε απέναντι σε ένα καθεστώς το οποίο πρέπει να παρεμποδιστεί να διαχύσει την διαφθορά ακόμα περισσότερο στο νομικό σώμα..

Είναι τόσα πολλά τα σκάνδαλα που έφτασαν στο κωμικό σημείο να θέλουν τώρα να υιοθετήσουν τις εισηγήσεις του Κώστα Κληρίδη, το οποίον πολέμησαν μέχρι την τελευταία μέρα αφυπηρέτησης του..

Ο στόχος τους είναι να αποκτήσουν την δυνατότητα να μετατρέψουν την Εισαγγελία τζαι το δικαστικό σώμα σε κομματικά γραφεία του ΔΗΣΥ.


Όταν κυβερνάς για σχεδόν 8 χρόνια, μάλλον οι ευθύνες είναι πια αποκλειστικά δικές σου.

By Δέφτερη Ανάγνωση

Όταν κυβερνάς για σχεδόν 8 χρόνια, μάλλον οι ευθύνες είναι πια αποκλειστικά δικές σου. Ιδιαίτερα αν στην περίοδο της διακυβέρνησης σου είναι με δικά σου νομοσχέδια [τζαι παρατυπίες ] που φούντωναν τα σκάνδαλα όπως έγινε με την βιομηχανία διαβατήριων τζαι τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ πέρασε από την Βουλή χαλαρώματα για να ευκολύνει την διαπλοκή.

Τζαι μπροστά στο τσουνάμι πια των σκανδάλων, τί θα πει ο ΔΗΣΥ τζαι θα επαναλάβουν τα φερέφωνα του;.. «Φταίει ο Χριστόφιας», «Φταίνε ουλλοι» τ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 Τζαι μπροστά στο τσουνάμι πια των σκανδάλων, τί θα πει ο ΔΗΣΥ τζαι θα επαναλάβουν τα φερέφωνα του;..

«Φταίει ο Χριστόφιας», «Φταίνε ουλλοι» τζαι διάφορες άλλες παραλλαγές ισοπέδωσης σαν μηχανισμοί ξεπλύματος..

Για αυτό ούτε πρέπει να ξεχνάμε όσους ισοπεδώνουν, ούτε όσους προσπαθούν να μετατοπίσουν..

Τα δεδομένα που μόνο οι αφελείς, όσοι εκλιπαρούν ψίχουλα από το φαγοπότι της διαπλοκής, τζαι τα φερέφωνα κάμνουν ότι εν καταλάβουν:

1.    Κανένας άλλος κύπριος πρόεδρος, τζαι πουθενά αλλού στην ΕΕ, δεν υπέγραφε διαβατήρια σαν είδος βιομηχανίας από τα οποία κέρδιζαν το οικογενειακό του δικηγορικό γραφείο, τζαι η εταιρεία του γαμπρού του που είναι developer.

2.    Είναι ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του στα ΜΜΕ που συστηματικά προσπαθούν να συγκαλύψουν σκάνδαλα πολεμώντας τους ανεξάρτητους αξιωματούχους όπως τον Κώστα Κληρίδη, τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη τζαι προηγουμένως τον Πανίκο Δημητριάδη.

3.    Είναι ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του που φτάνουν στο σημείο να λαλούν συνειδητά χυδαία ψέματα για να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους - όπως ο Δίπλαρος για τις κόρες του Χριστόφια για να συγκαλύψει τις κόρες του Αναστασιάδη ή όπως ο Αναστασιάδης για το κούρεμα/δεσμεύομαι τζαι τον συμπέθερο.

4.    Το ότι ο ΔΗΣΥ είναι πια το κόμμα της διαπλοκής φαίνεται ξεκάθαρα από το θράσος της κυβέρνησης τους να εμποδίζουν  τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή να κάμει την δουλειά του – φοβούνται την αποκάλυψη των σκανδάλων τους. Είναι τζαι τούτο ένα τεκμήριο της ενοχής τους.


Στη χώρα του καθεστώτος διαπλοκής τζαι διαφθοράς τούτην την εφτομάδα, είχαμε 3 σκάνδαλα τζαι 2 μορφές αναδυόμενης αντίστασης:

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Στη χώρα του καθεστώτος διαπλοκής τζαι διαφθοράς  τούτην την εφτομάδα, είχαμε 3 σκάνδαλα τζαι 2 μορφές αναδυόμενης αντίστασης:

Το σκάνδαλο της κυρίας Ρέας,  της Γενικής Λογίστριας καλά κρατεί –αφού τεκμηριώθηκε ότι ο ελεγκτής του σφαγείου του άντρα της εν ο αδελφός της, αποφάσισε να το παίξει «Αναστασιάδης» - αλλά μάλλον τζαι «κρατώ τζαι κάτι στο χέρι αν τολμήσουν οι τέως συνεργάτες μου του ΔΗΣΥ, να κάμνουν ότι ξεχνούν»..:)]: «δεν υπάρχει διαπλοκή τζαι απλά «στοχοποιούν την» λαλει. Σε λλίον εννά μας πει [σε στυλ  Ανάστου] ότι εν να παραιτηθεί αν προκύψει κάτι εναντίον της [εννοείται ότι κάμνει ότι εν καταλάβει ότι ήδη αποκαλύφτηκαν αρκετά]. Στον ΔΗΣΥ φαίνεται να υπάρχει διχασμός. Η πτέρυγα που εκφράζει ο Πολίτης, εφκήκεν με πρωτοσέλιδα εναντίον της τέως συνεργάτιδας του [ρίχνουν τα βαρίδια από την βάρκα πέρκι επιβιώσουν φαίνεται], ενώ ο ΔΗΣΥ φαίνεται να φοάται άμπα τζαι ανοίξει το στόμα της. Ταυτόχρονα, το ανοιχτό σκάνδαλο του εργοστασίου στο Δάλι [ανάλογου όπως φαίνεται με το σφαγείο της οικογενειακής επιχείρησης της κ Ρέας] συνεχίζεται, ενώ οι του ΔΗΣΥ αρκέφκουν τις προεκλογικές εξαγορές – με προτάσεις προς τους κυνηγούς [αμπελοπουλιών προφανώς] ότι θα διώκονται οι ακτιβιστές – τζαι ας φακκά η Ευρώπη.

Παραπλήσιο προεκλογικό σκάνδαλο τζαι η αποκάλυψη ότι ακόμα και στην υποχώρηση του καθεστώτος: θα δώσουν τελικά, λαλούν για όποιον τους πιστευκει ακόμα, άδεια στον Γενικό Ελεγκτή για έρευνα – μετά τις εκλογές… Ένα προεκλογικό κράτος ενός καθεστώτος διαπλοκής.

Στα θετικά αυτού του πάτου με λάκκο παρακάτω, είχαμε νέες μορφές αντίστασης. Αντιεθνικιστικά πανό εμφανίστηκαν σε απρόσμενους χώρους, ενώ 2 νεαρές εβάλαν τον πήχη της αντίστασης ένα μέτρο πιο ψηλά πια: αντίσταση στους τραμπούκους που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλονται με τις φωνές. Ταυτόχρονα, σε μια άλλη παράλληλη εξέλιξη, οι κάτοικοι της περιοχής που επηρεάζονται από το εργοστάσιο στο Δάλι, μπλοκάραν το εργοστάσιο με αυτοκίνητα..

«Περικυκλώστε τις Πόλεις» ήταν το σύνθημα της Μεγάλης Πορείας στην Κίνα – σαν στρατηγική μικρών κινήσεων που συγκροτούν σταδιακά, ένα παλιρροιακό κύμα..

Από τους θεσμούς όρθιοι στέκονται μέχρι στιγμής μόνο η  Ελεγκτική Υπηρεσία, τζαι μερικές επιτροπές της Βουλής [όπως η Επιτροπή Ελέγχου που εν ιδιαίτερα λειτουργική]…

Before yesterdayYour RSS feeds

Θα πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλά λεφτά σε ιδιωτικούς λογαριασμούς [εδώ τζαι στο εξωτερικό] που ενδεχομένως αποκτηθηκαν παρ

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Θα πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλά λεφτά σε ιδιωτικούς λογαριασμούς [εδώ τζαι στο εξωτερικό] που ενδεχομένως αποκτηθηκαν παράτυπα λόγω του σκανδάλου των διαβατηρίων. Θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορές..

Και αυτό είναι ένας επιπρόσθετος λόγος να γίνει πραγματική έρευνα – για να δούμε πως αποκτήθηκαν μερικά κεφάλαια, που κατέληξαν τα χρηματα των διαβατηρίων, τζαι πως χρησιμοποιούνται – τζαι αν χρησιμοποιούνται τζαι για να υπονομευτεί η Δημοκρατία τζαι η ισονομία με εξαγορές..

Τζαι ο Δρουσιώτης [η άλλη μορφή της δημοσιογραφικής εξάρτησης] αθθυμήθηκε ξαφνικά ότι τελικά στο Κραν Μοντανά εν ήταν ο Αναστασιάδης πρόεδ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Τζαι ο Δρουσιώτης [η άλλη μορφή της δημοσιογραφικής εξάρτησης] αθθυμήθηκε ξαφνικά ότι τελικά στο Κραν Μοντανά εν ήταν ο Αναστασιάδης πρόεδρος. Όχι κύριοι/κυρίες. Ήταν ο Κοτζιάς τελικά. Κοινώς λαφαζανιές ενός δημοσιογράφου σε αναζήτηση ρόλου… J [έσιει «πηγές» το άτομο λαλεί – σιγά τζαι εν να πάθουν τίποτε οι πηγές 3 χρόνια χωμένες στην πούγκα σου ρε Δρουσιώτη. Τζαι κοίταξε πέρκι έβρεις τζημέσα τζαι τις συγκλίσεις που κατέγραψε ο κάποτε φίλος σου ο Ντάουνερ. Περί φανφάρας λόγος]

Κατά την νέα λαφαζανια του Δρουσιώτη την ευθύνη για το ναυάγιο την είσιεν ο Κοτζιάς που παράσυρε τον Αναστασιάδη… Ο Δρουσιώτης που τόσο πολύ αγωνίστηκε από το 2013 να υπηρετήσει τον Αναστασιάδη που στόμα είσιεν τζαι γλώσσαν εν είσιεν ο καημένος, ώσπου έχασε την καρεκλα στις Βρυξέλλες..

Τελικά, φαίνεται ότι κατά τις «πηγές» του Δρουσιώτη, ήταν ο Κοτζιάς που εφακκαν τις πόρτες, που έστηνε μέσω δημοσιογραφικών φερέφωνων τις επιθέσεις ενάντια στον Άϊντε, ήταν ο Κοτζιάς που έφυεν που το Μόντ Πελεράν, ήταν ο Κοτζιάς, τζαι οϊ ο ΔΗΣΥ, που άφησε να περάσει στη βουλή το ψήφισμα για τις υπογραφές του 1950 για προσάρτηση, ήταν ο Κοτζιάς που εμίλαν με τον Τσαβούσογλου για δυο κράτη…

Δρουσιώτης πουλώντας μαραπέλλες στο παζάρι…

Αυτό ήταν το άτομο που μερικοί εμπιστεύτηκαν κάποτε…

Έτον τζιαμαί. Να κανονίζει τα συμβόλαια της Γιωρκάτζη, τζαι μετά να σιωπά βολικά, μέχρι να χρειαστεί καρεκλά τζαι μετά.. να πουλά ότι λαφαζανιά εν βολική…

Το καλό αυτών των θεαμάτων είναι το ξεκαθάρισμα το who is who..

Τζαι η συγκυρία μπορεί να εξηγά τζαι τα κίνητρα.. :)

Ο Άριστος Μιχαηλίδης του Φιλελεύθερου είναι τόσο αποκαλυπτικός στις εξαρτήσεις του..Το Σάββατο ανέλαβε να εκθειάσει τον Αβέρωφ [ναι τον Αβ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Ο Άριστος Μιχαηλίδης του Φιλελεύθερου είναι τόσο αποκαλυπτικός στις εξαρτήσεις του..Το Σάββατο ανέλαβε να εκθειάσει τον Αβέρωφ [ναι τον Αβέρωφ που μας περιπαίζει χυδαία με τις δηλώσεις για το πόθεν έσχες, το Αβερωφ της Logicom κοκ] γιατί λαλεί θα μας οικονομήσει χρήματα με το να μην έχει φρουρούς…

 

 Καλή η σκέψη για οικονομία. Αλλά η μεγαλύτερη οικονομία θα είναι να επιτραπεί η έρευνα [για τα διαβατήρια] από τον Γενικό Ελεγκτή τζαι έτσι θα μάθουμε πόσα λεφτά από τα όσα κερδήθηκαν από τα διαβατήρια πήγαν σε ημέτερους του ΔΗΣΥ.. Στον πρόεδρο τζαι τη οικογένεια του, σε νυν τζαι τέως υπουργούς, τζαι φίλους  developers [όπως ο Λεπτός ας πούμε;] τζαι απευθείας χορηγίες στον ΔΗΣΥ. Έτσι θα μάθουμε τα πραγματικά εισοδήματα του ΔΗΣΥ..

Τζαι θα αυξηθούν τα  έσοδα της Πολιτείας με την φορολόγηση κρυφών εισοδημάτων. Αλλά θα ξέρουμε τζαι πως χρηματοδοτείται ο ΔΗΣΥ – τζαι πως το συγκεκριμένο κόμμα αντλεί εισοδήματα τζαι τί εν δυνάμει ανταλλάγματα προσφέρει. Για να ξέρουμε πάλε – για λόγους φορολογίας αλλά τζαι ενδεχόμενης διαπλοκής…J

Τζαι ίσως πως εξαγοράζονται μερικοί. Τζαι στα ΜΜΕ λ.χ.… ;)

Ο Αβέρωφ [μαζί με το κόμμα του] αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για να εμποδίσει την  έρευνα για τα διαβατήρια που εμπλέκει την ηγεσία του κόμματος τους, - τζαι μέρος αυτής της προσπάθειας, σαν μετατόπιση, είναι τζαι το θέαμα ευαισθησίας για τους φρουρούς [τώρα αθθυμήθηκε;] ακολουθώντας τον Αδάμου του ΑΚΕΛ. Τυπικό κόλπο Αβέρωφ από τα βενζινάδικα μέχρι τα θεάματα με εργαζόμενους – ο Αβέρωφ παραγωγός λαδιού..

Ένας δημοσιογράφος θα καταλάβαινε ότι ήταν ένα τυπικό φτηνό θέαμα – με στόχο την συγκάλυψη του μεγάλου θέματος της έρευνας του Ελεγκτή..

Ένας δημοσιογράφος θα.. Αλλά ο κύριος Άριστος φαίνεται μάλλον στρατευμένος στο ξέπλυμα… έσιει τζαι κάτι λογιστικά που συνδέουνται με τον Φιλελευ΄θερο τζαι πρωταγωνιστούν στην έκδοση χρυσών διαβατηρίων..:) ..?

Περαστικά.. :)

Ιδού ΤΖΑΙ το πραγματικό ερώτημα; Πόσα εκατομμύρια πήρε άτυπα ο ΔΗΣΥ από το πρόγραμμα διαβατηρίων;  Μούγκα α;.. :)Ο στόχος μιας διαφθαρμένης παρέας που θέλει να συνεχίσει να κάνει πάρτι πάνω στο 60% της νήσου είναι πέρα από ολοφάνερος. Ο Ανσαστασιάδης δεν

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Λ. ΛΑΡΚΟΥ: Ο στόχος μιας διαφθαρμένης παρέας που θέλει να συνεχίσει να κάνει πάρτι πάνω στο 60% της νήσου είναι πέρα από ολοφάνερος. Ο Ανσαστασιάδης δεν μισούσε τον Ακιντζί. Τα διαβατήρια λάτρευε. Δεν αγάπησε ξαφνικά τον Τατάρ. Για τα διαβατήρια έχει πάθος.

Για την Ιστορική Μνήμη: Πως ο Αναστασιάδης αγωνίστηκε για να μπορέσει το τουρκικό κράτος να εκλέξει πρόεδρο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα [η μορφές πραξικοπήματος τζαι μετά το 1974]

Larkos Larkou

«Έξω από τα καλούπια...

Τι έγινε ψες στην οικία Σπέχαρ; Ο Γ. Γ. Μαρκές το προέβλεψε με ακρίβεια. Το είπε «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».

Ν. Αναστασιάδης: «εξέφρασα την αποφασιστικότητα να συμμετάσχω σε μια νέα πενταμερή συνάντηση..προκειμένου να συζητήσουμε στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ε. Τατάρ: «επειδή στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί που έχουν τα δικά τους κράτη πρέπει να ζήσουμε δίπλα δίπλα...ως οι κοινοί ιδιοκτήτες αυτού του νησιού». Συμμετέχει σε άτυπη πενταμερή «αλλά θα πρέπει στο τραπέζι να τεθούν και άλλες ιδέες.. έξω από καλούπια...ύστερα από τόσα χρόνια».

Επί της ουσίας η δήλωση Αναστασιάδη («χωρίς αμφιβολία υπάρχει διάσταση θέσεων») λέει μόνο την ψεσινή αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως αυτό που είδαμε ψες ηταν η συνειδητή επιδίωξη Αναστασιάδη:

1.    Ψες μίλησε για «διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία». Αυτήν που αγνοούσε όταν μιλούσε στη ΓΣ του ΟΗΕ, αυτήν που ζητούσε να φύγει από το Κείμενο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 1η Οκτωβρίου-αφαιρέθηκε από το τελικό κείμενο, ενώ υπήρχε η αναφορά στο προτελευταίο. Αυτήν που εξόντωνε επί 3 χρονια και 3 μήνες με την απόρριψη της εισήγησης Ακιντζί να γίνει το Πλαίσιο Γκουτέρες «στρατηγική συμφωνία για την λύση».

 

2.    Ο Αναστασιάδης «χωρίς αμφιβολία» εργάστηκε για την νίκη Τατάρ. Σήμερα ο αγώνας δικαιώνεται: ακούει από τον Τατάρ αυτά που ο ίδιος είπε στον Τσαβούσογλου.

 

3.    Ο στόχος μιας διαφθαρμένης παρέας που θέλει να συνεχίσει να κάνει πάρτι πάνω στο 60% της νήσου είναι πέρα από ολοφάνερος. Ο Ανσαστασιάδης δεν μισούσε τον Ακιντζί. Τα διαβατήρια λάτρευε. Δεν αγάπησε ξαφνικά τον Τατάρ. Για τα διαβατήρια έχει πάθος.

 

4.    4. Λοιπόν, μπορεί να ελέγχει το πολιτικό ρεπορτάζ στη νήσο και να κάνει το μαύρο-άσπρο, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τη δουλειά της Επιτροπής στις Βρυξέλλες: μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου υποχρεώνεται να παραδώσει στον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ν. Ρέιντερς όλα τα ονόματα όσων έχουν πάρει κυπριακό διαβατήριο. Όλα. Από το 2013 μέχρι σήμερα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν δίνει ιδιαίτερα βαρύτητα στο ζήτημα και ίσως να είδε και το γνωστό video παραγωγής Αλ Τζιαζίρα...»


Η κωμική υποκρισία του Ανάστου στο κυπριακό τώρα που εσυναντήθηκε με τις συνέπειες των έργων του [όπως μερικοί προγόνοι του συναντήθηκαν, μ

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Η κωμική υποκρισία του Ανάστου στο κυπριακό τώρα που εσυναντήθηκε με τις συνέπειες των έργων του [όπως μερικοί προγόνοι του συναντήθηκαν, μετά το καλοκαίρι του 74, με τις συνέπειες των δικών τους εθνικόφρονων έργων, βλέπωντας τον τουρκικό στρατό στο κέντρο της Λευκωσίας]… Τζαι ο Αναστασιάδης, τί ξεφτίλα, τώρα, όπως περιμέναμε ούλλοι ξέροντας σε τί κωμικό επίπεδο μπορεί να σέρνεται, άρχισε να μιλά… για την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία… βρε βρε… Τζαι ο μπαμπάς σου Ανάστο μετά το 74 αγάπησε την Κυπριακή Δημοκρατία ένεν;

Αναστασιάδη δεν γλύτωσες τίποτα – απλώς φορτώθηκες την ευθύνη για το Βαρώσι. Τζαι την Μόρφου όπου η τελική προσφορά ήταν στο Μοντ Πελεράν..

Ήταν δύσκολο, αλλά τελικά μάλλον τα κατάφερες να σε αθθυμούνται σαν το άτομο που εξυπηρέτησε την Τουρκία όσο τζαι το πραξικόπημα του 74.. τζήνον έφερε την εισβολή, εσύ νομιμοποιάς την ναυτική περικύκλωση, το άνοιγμα του Βαρωσιού τζαι την ολοκληρωτική εγκατάλειψη της Μόρφου…

Τζαι έκαμες ότι εμπόρες να βοηθήσεις την Τουρκία να εκλέξει ενα ημέτερο στην ηγεσία των τ/κ…

Τζαι ήλπιζεις ότι εν να σε ξεπλύνει ο Δρουσιώτης για το Κραν Μοντανά; ..ότι τάχα μου είσαι σαν το μωρό που κάμνει ότι του πουν τζαι επαράσυρεν σε ο Κοτζιάς;.. :)

Μάνα μου ρε..

Εν ξεπλένεσαι. Απλώς αποκαλύπτεται ο Δρουσιώτης.. Τζαι το προβλημα του μάλλον πρέπει να είναι πως θα ξεπλυθεί ο ίδιος στο μέλλον.. :)

Τζαι η δήθεν ευαισθησία σου για την ΔΔΟ εν κωμική αποκάλυψη του αδιέξοδου σου..

Όταν η ημετεροκρατία τζαι ο φόβος της αλήθειας συγκλίνουν. Κατά τα άλλα να υποθέσουμε ότι ο ΔΗΣΥ τζαι τα όργανα του, λαλούν μας ότι θέλουν μό

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Όταν η ημετεροκρατία τζαι ο φόβος της αλήθειας συγκλίνουν. Κατά τα άλλα να υποθέσουμε ότι ο ΔΗΣΥ τζαι τα όργανα του, λαλούν μας ότι θέλουν μόνο ημέτερους να τους ερευνούν – ή τζαι ευρύτερα μονο συναγερμικούς να στελεχώνουν τους ανεξάρτητους οργανισμούς;

Διότι αριστερούς εν θέλουν, τωρά εν θέλουν καν κάποιο [τον Γενικό Ελεγκτή είπαν μας] διότι πέρασε από φοιτητική οργάνωση του ΔΗΚΟ..

Μήπως τούτο εν τζαι ομολογία της εμμονής του ΔΗΣΥ στην ημετεροκρατία;

Όταν η ημετεροκρατία τζαι ο φόβος της αλήθειας συγκλίνουν. Κατά τα άλλα να υποθέσουμε ότι ο ΔΗΣΥ τζαι τα όργανα του, λαλούν μας ότι θέλουν μό

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Όταν η ημετεροκρατία τζαι ο φόβος της αλήθειας συγκλίνουν. Κατά τα άλλα να υποθέσουμε ότι ο ΔΗΣΥ τζαι τα όργανα του, λαλούν μας ότι θέλουν μόνο ημέτερους να τους ερευνούν – ή τζαι ευρύτερα μονο συναγερμικούς να στελεχώνουν τους ανεξάρτητους οργανισμούς;

Διότι αριστερούς εν θέλουν, τωρά εν θέλουν καν κάποιο [τον Γενικό Ελεγκτή είπαν μας] διότι πέρασε από φοιτητική οργάνωση του ΔΗΚΟ..

Μήπως τούτο εν τζαι ομολογία της εμμονής του ΔΗΣΥ στην ημετεροκρατία;

Πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι ο Ανάστος, τζαι η κλίκκα της ημετεροκρατίας γενικώς, για να καταφεύγουν στο σε ποιά φοιτητική οργάνωση πρ

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι ο Ανάστος, τζαι η κλίκκα της ημετεροκρατίας γενικώς, για να καταφεύγουν στο σε ποιά φοιτητική οργάνωση πρόσκειτο ο Γενικός Ελεγκτής πριν δεκαετιες, σε μια ακόμα προσπάθεια μετατόπισης – από το φόβο τους για έρευνα στο ποια διαβατήρια διαπεραίωσε το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη, με τι αντίτιμο, αν έπαιξε ρόλο ο developer γαμπρός, πόσα χαρίστηκαν στις οικογένειες των επενδυτών, τζαι με τι αντίτιμο στην προεδρική οικογένεια κοκ;…[σχόλιο που μας στάλθηκε] ..

Να θυμίσουμε επίσης ότι το χαζοχαρούμενο επιχείρημα ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε σχέσεις με φοιτητική οργάνωση του ΔΗΚΟ, και άρα δεν κάμνει να ερευνά σκάνδαλα του Ανάστου, το εισηγήθηκε πρώτος ο ΚωνΚων [ή το κωστούην όπως του αρέσκει να λαλεί άλλους] του Πολίτη… Όταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ερευνούσε την υπόθεση στο Πέρα Πεδί πριν τις εκλογες του 2018.. Για να ξέρουμε με τί αγχώνονται μερικοί τζαι μερικά πλυντήρια..

Για την ακρίβειαν ο Κωστής ο Κωνσταντίνου έγραψεν επιπλέον ότι Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε καταφατικά ο  στο Τετ α Τετ όταν ρωτήθηκε αν "πρόσκειται στο ΔΗΚΟ", κάτι που δεν έγινεν, όπως τεκμηριώνει το βίντεο της συνέντευξης. 

""

Ένα δεκαπενθήμερο μετά τις αλήστου μνήμης ατάκες του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο «Τετ α Τετ» ότι ήταν «Αναγέννηση» (ΔΗΚΟ) όταν ήταν φοιτητής και την απίστευτη καταφατική απάντηση που έδωσε στον Τάσο Τρύφωνος όταν εν συνεχεία τον ρώτησε εάν πρόσκειται στο ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε στο (ίδιο) γενικό ελεγκτή να διερευνήσει την υπόθεση με το Πέρα Πεδί."

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 03/11/2017

https://politis.com.cy/apopseis/kata-varvaron/to-psygeio-moy-pali-einai-entaxei-alla-einai-palio/

"

Ένα δεκαπενθήμερο μετά τις αλήστου μνήμης ατάκες του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο «Τετ α Τετ» ότι ήταν «Αναγέννηση» (ΔΗΚΟ) όταν ήταν φοιτητής και την απίστευτη καταφατική απάντηση που έδωσε στον Τάσο Τρύφωνος όταν εν συνεχεία τον ρώτησε εάν πρόσκειται στο ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε στο (ίδιο) γενικό ελεγκτή να διερευνήσει την υπόθεση με το Πέρα Πεδί.

Νομίζω πως ήταν η μεγαλύτερη που έκανε από τον διορισμό Ρίκκου.

Όχι ότι δεν το ήξεραν πολλοί για τον γενικό ελεγκτή –και όσοι δεν το ήξεραν το έμαθαν τότε με τη μελανή εκείνη παράγραφο στα χρονικά της δημοκρατίας και της Δημοκρατίας μας με την παράσταση στη Σαλαμίνα και την παραγγελιά του αρχηγού, του Ψεύτη Νικόλα– αλλά όταν είσαι ανεξάρτητος αξιωματούχος και σε ρωτούν για κομματικές προτιμήσεις, αλλιώς επιβάλλεται να το χειρίζεσαι.

Διότι δεν σε εργοδοτεί μόνο ο Νικόλας αλλά και οι υπόλοιποι.Όπως φορολογείται εκείνος, φορολογούνται και όλοι οι άλλοι, όλων των κομμάτων. Μπορεί εδώ η χαρά να μην αφήνει την ΔΗΚΟϊκή φύση να κρυφτεί αλλά είθισται να κρατούν οι ανεξάρτητοι, όσο είναι, τα προσχήματα.

Τώρα, θα μου πείτε, πιστεύω ότι δεν θα είναι αμερόληπτος ο γενικός ελεγκτής στον τρόπο που θα το κρίνει; Λέω αυτό: εγώ, εάν ήμουν τόσο ΔΗΚΟϊκός –και δη του Ψευδονικόλα– ώστε αντί να διαφυλάξω την ανεξαρτησία του αξιώματός μου, να χαριεντίζομαι και να λέω ότι ναι είμαι του τάδε κόμματος από τηλεοράσεως, δεν θα τα κατάφερνα. Όχι.

Αλλά και πάλι, όσα κι αν μου έτυχαν σ’ αυτή τη ζωή, τέτοιο κακό, το να γεννηθώ και ΔΗΚΟϊκός και του SahteΝικόλα, δεν μου έτυχε. Δόξα τω Ανυπάρκτω. Συνεπώς, δεν μπορώ παρά να κρίνω υποκειμενικά.

Εύχομαι ειλικρινά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης να μπορεί και να κρίνει καλύτερα ή έστω διαφορετικά από ό,τι έπραξε τότε, με τη Σαλαμίνα.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως, όσο και τραγικό περισσότερο για τον Πρόεδρο αλλά και για τον ελεγκτή σημείο, είναι πως ο γενικός (πλέον γενικώς) ελεγκτής δεν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει αυτό το θέμα το οποίο δεν αφορά την Πολιτεία.

Ωστόσο, όπως έχει δείξει και με άλλες αφορμές, δεν έχει κανένα θέμα να ασχοληθεί, είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελίες ή αιτήματα, με τα πάντα. Τα πάντα όμως. Είτε τον αφορούν είτε όχι.

Να σκεφτείτε, προχθές που αγόρασα ένα τηγάνι τάχα μου αντικολλητικό και πήγα να μαγειρέψω και κόλλησαν τα πάντα –κόλλησαν μιλάμε, σαν τον Νικόλα με τον Αναστασιάδη, που του έλεγε και ο μακαρίτης ο Τάσσος ότι θα καταντήσει γραφικός με την εμμονή του και δεν τον πίστευε, θυμάσαι Νικόλα;– απάνω στα νεύρα μου με το παλιοτηγάνι, έπιασα τον εαυτό μου ασυναίσθητα να λέει: να το στείλω του Οδυσσέα σιόρ!

Και μετά, έκανα μια παύση και είπα: Μα τι μαλ… λέω; Γιατί να ασχοληθεί ο γενικώς Οδυσσέας με το τηγάνι μου; Ποιο κανάλι θα το δείξει;

Έτσι σκέφτομαι να το ταχυδρομήσω στην Έπαυλη της μαντάμ Λοράνς, με ψευδώνυμο. «Μαρούλλα Πίτσιακκου» λ.χ. και τη διεύθυνσή μου.

Με ένα σημείωμα ότι ψήφιζα Κληρίδη γιατί με ανάγκαζε ο άντρας μου αλλά τώρα πέθανε. Και ότι ο Νικόλας είναι η ελπίδα μας κ.λπ. Μαζί με μια παράκληση να μου στείλουν ένα καινούργιο. Άκουσα ότι είναι πολύ large μ’ αυτά. Και με άλλα.

Μόνο από ένα επίπεδο αποζημιώσεων και πάνω είναι που υπάρχει πρόβλημα εκεί, ειδικά εάν είναι ήδη δικοί τους. Εκεί, μόνο, δεν υπάρχει καμία… λεβεντιά.

Αλλά διάφορα άλλα, τα μικρά – μικρά, τα κοιτάνε, λέει, με κατανόηση. Ξέρω; Θέλω και νέο φούρνο τώρα που το σκέφτομαι!..

Έτσι που λέτε, Πρόεδρε. Ελπίζω να έχω λάθος και ο Οδυσσέας να τα κρίνει τα πράγματα όπως πρέπει. Αν θα είναι καλό ή κακό αυτό, δεν ξέρω.

Αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο από το να τα κρίνει όπως θα τα έκρινα εγώ εάν ήμουν τόσο ΝικολοΔΗΚΟϊκός ώστε να το λέω και από τηλεοράσεως όντας γενικός ή έστω και γενικώς ελεγκτής.

Ο καθένας μας πληρώνει για τις επιλογές του Πρόεδρε. Μόνο που για τις πλείστες από τις δικές σας, η αλήθεια να λέγεται, δεν πληρώνετε μόνο εσείς. Καλά ξεμπερδέματα σας εύχομαι. Καλή κίνηση δεν μου φαίνεται.

Και μακάρι να βγω… Νικόλας.

Καλά εντάξει. Ψεύτης απλώς. Όχι και τόσο. Τόσο είναι της αντροπής.


Άμα γελούν [έστω τζαι πουκάτω πουκάτω] ακόμα τζαι όσοι σε ξέπλεναν τόσα χρονιά Ανάστο ..μάλλον το σκάνδαλο εν παραπάνω που διάφανο. Τζαι περι

By Δέφτερη Ανάγνωση

Άμα γελούν [έστω τζαι πουκάτω πουκάτω] ακόμα τζαι όσοι σε ξέπλεναν τόσα χρονιά Ανάστο ..μάλλον το σκάνδαλο εν παραπάνω που διάφανο. Τζαι περιπαίζεις τον εαυτό σου με τους φανφροσμούς ότι έσυ, ο κατ’ εξοχήν ύποπτος θα κάμεις έρευνες.. τζαι θα ελεγξεις την διαφθορα… J. .ο φανφαρονισμός σου  αθθυμίζει τον Τραμπ…

Εκείνους που ξέρουν όλοι σε σχέση με το σκάνδαλο των διαβατηρίων είναι η οικογένεια Αναστασιάδη. Έχει οικογενειακό δικηγορικό γραφείο που βγάζει λεφτά από την προώθηση υποθέσεων διαβατηρίων. Ο χαρούμενος γαμπρός είναι developer  που πουλά διαμερίσματα σε αυτούς που αγοράζουν διαβατήρια [υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του προεδρείου τζαι της εν λόγω οικογένειας έστησε πόδι να μείνει η επένδυση στα νέα διαμερίσματα/σπίτια αντι αλλου όπως υφιστάμενα κτίρια], ενώ ο μπαμπάς είναι πρόεδρος που υπογράφει τα διαβατήρια. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων – ατιμωτικού αδικήματος με βάση με το σύνταγμα [ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψιν ο διασυρμός της χωράς από το πώς η κυβέρνηση του μπαμπά/προέδρου που υπογράφει τα οικογενειακά διαβατήρια ξεχείλωσε το πρόγραμμα τζαι απειλείται η χώρα με κυρώσεις πέρα από τον διασυρμό].

Επιπλέον η εν λόγω οικογένεια εμπλέκεται άμεσα σε υπόθεση συναλλαγής όπως την κατέγραψε ο Γενικός Ελεγκτής με τον Σαουδάραβα ο οποίος έτυχε χαριστικής αντιμετώπισης για την πολιτογράφησης οικογένειας του – τζαι μετά παραχωρούσε δωρεάν το τζετ του στην οικογένεια Αναστασιάδη για ταξίδια. Αυτό είναι σοβαρή υπόθεση συναλλαγής.

Ο Αναστασιάδης είναι επίσης ύποπτος για την παραχώρηση διαβατηρίων στους υπευθύνους του καζίνου, το οποίο ο ίδιος εγκαινίασε με αρκετή [αν και γελοία] φανφάρα.

Το ότι αρνείται [ένοχα θα μπορούσε να πει κανείς] να αφήσει τον Γενικό Ελεγκτή να κάνει την έρευνα για τα διαβατήρια σε σχέση με το καζίνο και άλλες υποθέσεις είναι από μόνο του ύποπτο τεκμήριο παραβίασης του συντάγματος για τις αρμοδιότητες του γενικού ελεγκτή – με φόντο τις υποψίες για πιθανές ευνοιοκρατικές αντιμετωπίσεις τζαι πιθανές μορφές συναλλαγών.

Για την κατάντια της Γιολίτη να απειλεί για να αποφύγει να είναι ειλικρινής για τους πελάτες της τζαι το πρόγραμμα των διαβατηρίων, ιδού τζ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


 

Για την κατάντια της Γιολίτη να απειλεί για να αποφύγει να είναι ειλικρινής για τους πελάτες της τζαι το πρόγραμμα των διαβατηρίων, ιδού τζαι ένα σχόλιο από τον Μαρίνο Νομικό που σώζει κάπως την αξιοπρέπεια της mainstreamδημοσιογραφίας που παραπαίει ανάμεσα σε ξεπλύματα τύπου ΔΙΑ-ΠΟΛΙΤΗ τζαι τον φόβο των ιδιοκτήτων ή των σχέσεων τους με το προεδρικό..

Όταν η Υπουργός Δικαιοσύνης έχει νευράκια για τα διαβατήρια και ξεσπάει πάνω σε απλούς πολίτες με αγωγές για υπέρογκες αποζημιώσεις

«Η κυρία Έμιλυ Γιολίτη πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως είναι πρώτα Υπουργός Δικαιοσύνης και μετά ιδιώτης και δικηγόρος. Και ως Υπουργός είναι εκεί για να υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών, ΟΛΩΝ των πολιτών που ζουν στις ελεύθερες περιοχές ή τέλος πάντων ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και όχι το δικό της.

Η κυρία Έμιλυ Γιολίτη ως δικηγόρος, το εθνικό επάγγελμα της Κύπρου και όχι υπό το καλύτερο φως μετά την οσκαρική This is Cyprus ερμηνεία του Ανδρέα Πιττάτζιη στο βίντεο του Al Jazeera, έμαθε να αντιδρά ενστικτωδώς με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Όχι δεν πούλησε διαβατήριο στη Θεανώ Καλαβανά, αναφέρομαι στην αγωγή που κίνησε στη γνωστή ακαδημαϊκό για μερικά tweets που η Υπουργός θεώρησε ότι θίγουν την προσωπική και επαγγελματική της υπόληψη. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γύρω από τα επίμαχα tweets αφού η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, όμως μπορώ να πω ότι α) η Θεανώ συνέδεσε το γραφείο της κας Γιολίτη με την έκδοση συγκεκριμένων διαβατηρίων και β) η τελευταία διαψεύδει κατηγορηματικά την εν λόγω σύνδεση. Κι εκεί έπρεπε να μείνει το θέμα.

Αν η κα Καλαβανά συνέδεσε λανθασμένα το γραφείο της Υπουργού με συγκεκριμένους κατόχους διαβατηρίων θα πρέπει να ανακαλέσει, να γράψει συγγνώμη λάθος αλλά αυτοί που ανέφερα δεν είναι πελάτες της κας Γιολίτη. Και η τελευταία να απαντήσει όσο σκληρά, καυστικά ή διπλωματικά θέλει, έχει κάθε δικαίωμα. Να απαντήσει όμως, όχι να στέλνει εκφοβιστικές αγωγές ώστε να φροντίσει ότι η Θεανώ δεν θα φιμωθεί μόνο για την υπόθεση για τα διαβατήρια αλλά για πάντα. Γιατί όταν μια πανίσχυρη δικηγόρος με τεράστια πολιτική δύναμη, γνωριμίες και πλάτες κινεί αγωγή ζητώντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό όχι από κάποιο εξίσου ισχυρό μιντιακό συγκρότημα (όχι βέβαια, είναι αρκετά έξυπνη για κάτι τέτοιο) αλλά από μία απλή πολίτη χωρίς άκρες, μέσα ή την οικονομική ευχέρεια να αντιδράσει, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι η κίνηση γίνεται αφενός για να συνθλίψει -για πάντα- μία πολύτιμη αντιπολιτευτική φωνή αλλά και να στείλει μηνύματα εκφοβισμού και τσαμπουκά στις υπόλοιπες. 

Ως δημοσιογράφος θεωρώ ότι η ορθότητα των γεγονότων που αναπαράγονται είναι αδιαπραγμάτευτη αλλιώς χάνεις κάθε δίκιο που μπορείς να έχεις πριν ή μετά. Αν η κα Γιολίτη έχει την αλήθεια με το μέρος της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, πόσο μάλλον μερικά tweets. Μπορεί να αποκαταστήσει με στοιχεία την αλήθεια και να πάει παρακάτω, όπως κάνουν όλοι οι πολιτικοί που εισέρχονται στον στίβο με τις κατάλληλες αντοχές. Η Υπουργός πιστεύει ότι θίχτηκε η προσωπική και επαγγελματική της υπόληψη επειδή συνδέθηκε με καναδυό tweets με κάποια λερωμένα διαβατήρια που δεν εξέδωσε. Ναι αλλά κάποιοι εξέδωσαν αυτά τα διαβατήρια, αυτό παραμένει ένα αδιάψευστο γεγονός. Κάποια δικηγορικά γραφεία που θα ισχυριστούν ότι έκαναν απλά τη δουλειά τους και πιθανότατα δεν θα υποστούν συνέπειες, όπως επίσης και το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και η ίδια, το οποίο επίσης πολύ χλωμό να διωχθεί ποινικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κάποιος Υπουργός, οι περισσότεροι άλλωστε συμμετέχουν και σ’ αυτή την κυβέρνηση ή υπηρετούν θεσμούς όπως ο Γενικός Εισαγγελέας που υποτίθεται ότι θα ερευνήσουν τους πρώτους (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;). Και μιας και πιάσαμε τα ανέκδοτα, το γεγονός ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης, η πολιτική προϊστάμενος δηλαδή των υπηρεσιών που υποτίθεται θα διερευνήσουν ενδελεχώς και εξονυχιστικά την υπόθεση των διαβατηρίων, διατηρεί δικηγορικό γραφείο που ασχολήθηκε με την πώλησή τους (σύμφωνα με δική της παραδοχή) φαντάζει κι αυτό... άμωμο κι αμόλυντο;

Από τη στιγμή που δεν θα διωχθεί κάποιο δικηγορικό γραφείο ή Υπουργός για τα βρώμικα διαβατήρια, η Θεανώ Καλαβανά στη χειρότερη περίπτωση να απέδωσε στο γραφείο της  Γιολίτη λάθος πελάτες. Αυτό αν είναι ανακριβές να ανακληθεί και να αποκατασταθεί η αλήθεια από την πλευρά της ακαδημαϊκού. Αλλά η Υπουργός αφού κόπτεται τόσο πολύ για τα fake news ας δει ποιος γνωστός δημοσιογράφος και CEO ποστάρει βίντεο με επεισόδια Κυπρίων χουλιγκάνων από το 2017 και γράφει ότι είναι από τα έκτροπα της περασμένης εβδομάδας στη Λεμεσό με δράστες... αιτητές ασύλου απλά και μόνο για να ευθυγραμμιστεί με τη δική της ξενοφοβική -και επίσης λανθασμένη όπως αποδείχτηκε αργότερα- δήλωση.

Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πόσο μάλλον μία Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να ανέχεσαι την κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, και να απαντάς με επιχειρήματα, γεγονότα και την ίδια σου τη δουλειά. Και όχι με τυποκτόνες αγωγές για εκφοβισμό και απειλές προς πάσα κατεύθυνση. Αν δεν αντέχεις πας σπίτι σου. Ή ξύδι που λέει και η (πάντα αγαπημένη, από χθες λίγο περισσότερο) συνάδελφος Κάτια Σάββα: Ξυδι

https://avant-garde.com.cy/articles/nea/istories/i-agogi-tis-gioliti

Το πιο κουφό βέβαια με την Γιολίτη είναι ότι εξακολουθεί να έχει σχέση με τον Τσουρούλη ο οποίος τεκμηριωμένα μόλις την προηγούμενη εβδομά?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το πιο κουφό βέβαια με την Γιολίτη είναι ότι εξακολουθεί να έχει σχέση με τον Τσουρούλη ο οποίος τεκμηριωμένα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψευδόταν χυδαία δημόσια όταν πρόβαλε βίντεο αντιπαράθεσης οπαδών των ομάδων ΑΕΛ-Απόλλωνα σαν βίντεο από με επεισόδια μεταναστών..

Υπάρχει όριο στην υποκρισία, κυρία Γιολίτη, ή απλώς κάμνετε επίδειξη ότι επειδή έχετε χρήματα να τραβολογάτε κόσμο στα δικαστήρια [επειδή φοβάστε τον δημόσιο διάλογο και έρευνα για την εμπλοκή σας στην υπόθεση των διαβατηρίων;] θα προσπαθήσετε να λογοκρίνετε;..

Γελοία θα καταντήσετε..

Απλώς συνεχίστε… Ένας καθρέφτης πάντως θα σας βοηθούσε…. :)

Αφιερωμένο σε όσους πουλούσαν την εικόνα του παππού για να ξεχαστεί ο πολιτικάντης που πουλούσε διαβατήρια, σαν υποτίθεται πρόεδρος, για ο?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΑφιερωμένο σε όσους πουλούσαν την εικόνα του παππού για να ξεχαστεί ο πολιτικάντης που πουλούσε διαβατήρια, σαν υποτίθεται πρόεδρος, για οικογενειακό όφελος..

Το ακόλουθο είναι ένα σχόλιο της κόρης του Γιάννη Ρίτσου  για τον Μητσοτάκη σε σχέση με τον Κορωνοϊο. Το κείμενο θα μπορούσε ανετά να απευθύνεται στον Αναστασιάδη τζαι τους πέριξ του. Με προσθήκες ότι οι «δικοί μας χαμένοι» αντί να σκεφτούν πως θα εμποδίζαν ή περιόριζαν το νέο κύμα, απλώς σκέφτονταν μόνο τους ξενοδόχους φίλους του προεδρικού, πως θα επιχορηγήσουν τις ημέτερες τράπεζες [δίνοντας τους τώρα τζαι free hand να υφαρπάζουν – μέσω εκποιήσεων- σπίτια του κόσμου τώρα που εν σε δυσκολία. Τζαι όπως δείχνουν τζαι οι έρευνες του Γενικού Ελεγκτή , να δημιουργούν συνθήκες που μερικοί έκαναν τζαι τον φόβο της πανδημίας επιχείρηση…Τζαι φυσικά μια κατάσταση οπού η υπονόμευση της αρχής της ισονομίας εκφραζόταν ξεκάθαρα με την προνομιακή αντιμετώπισης των συμφερόντων της εκκλησίας σε σχέση με Άλλους οργανισμούς τζαι δραστηριότητες [όπως στην γελοία απόφαση να αποφασίζει η εκκλησία για τους κανόνες προστασίας ενώ όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να υπακουουν το κράτος.

«Τί lockdown ρε χαμένε, που κλειστήκαμε δυόμιση μήνες μέσα για να δώσουμε χρόνο να θωρακιστεί το ΕΣΥ και δεν κάνατε τίποτα!
Τί
lockdown ρε χαμένε, που βγήκες με φόντο τα ηλιοβασιλέματα να πεις για την ωραία covid-free χώρα μας, όπου μπορούσαν να έρχονται οι τουρίστες χωρίς να πάρεις ούτε ένα μέτρο προστασίας του ντόπιου πληθυσμού!
(Ο ανώτερος αριθμός κρουσμάτων που είχαμε τον Ιούνιο ήταν μια μέρα 55.
 Και φτάσαμε τον Αύγουστο να έχουμε μέσα σε ενάμιση μήνα τόσα κρούσματα όσα είχαμε από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο.  Και φτάσαμε να έχουμε 2646 κρούσματα τη σημερινή μέρα.)


Τί
lockdown, ρε χαμένε, που πετάγατε τα λεφτά δεξιά κι αριστερά σε σκόιλ ελικικού και στις ουασινγκτόνιες του Μεγάλου Περίδρομου, και στους καναλάρχες και, και , και, και δεν ξοδέψατε δεκάρα τσακιστή να προσλάβετε γιατρούς και καθηγητές και οδηγούς λεωφορείων.
Πού είναι η δική σου "ατομική ευθύνη";
 Πού είναι η ευθύνη όλων σας;
Ποιός άφησε το Σύστημα Υγείας να δουλεύει μόνο χάρη στο φιλότιμο και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό;
 
Ποιός άφησε το Σύστημα Υγείας να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα;
 
Ποιός έριξε πάνω μας όλο το βάρος της προστασίας μας;
Ποιός μας άφησε απροστάτευτους και τώρα επιδιώκει να λιμοκτονήσουν όσοι επιζήσουν;
Πεντακόσια διαγγέλματα με θλιμμένο ύφος να κάνεις, δεν σε απαλλάσσουν.
 Οι ευθύνες είναι όλες πάνω στην κυβέρνησή σου.»

 

Έρη Ρίτσου

https://www.alfavita.gr/koinonia/336750_xespase-i-eri-ritsoy-ti-lockdown-re-hamene?fbclid=IwAR2FH3yPk1pkmXtm2x61AeHInBW2SKeQbww74XhdmvwDd2OmPD0rGfVHLx0

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε 2 νέες πληροφορίες από το σκάνδαλο που έκαμε τον Αναστασιάδη το απόλυτο περίγελο τζαι ταύτισε την Κυπριακή Δημοκ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Αυτήν την εβδομάδα είχαμε 2 νέες πληροφορίες από το σκάνδαλο που έκαμε τον Αναστασιάδη το απόλυτο περίγελο [πλην όσων βολεύονται με ποικίλους τρόπους από τέτοιο καθεστώς] τζαι ταύτισε την Κυπριακή Δημοκρατία με την διαφθορά τζαι το ξεπούλημα διαβατηρίων σε όποιον νά’ ναι φτάνει να πλήρωνε, όπως είπεν τζαι ο Πιττάτζης, τζαι να βολεύονται οι διάφοροι – δικηγορικά γραφεία, developers, πολιτικάντηδες:

1.    Όχι μόνο έλεγαν ψέματα στο εσωτερικό [αν θέλετε να γελάσετε δεν έχετε παρά να δείτε ή να θυμηθείτε το πομπώδες ύφος των κυβερνητικών φερέφωνων όταν κατηγορούσαν αρχικά τον Αλ Τζαζίρα σαν ύποπτο, τζαι πως τωρά κάμνουν ότι τους χωρεί η τρύπα του βελονιού τζαι υπόσχονται – αυτοί..!!- έρευνες κοκ] αλλά τζαι στην ΕΕ… Αυτοί που πουλούσαν «Μένουμε Ευρώπη» φαίνεται οτι επιχειρούσαν να εξαπατήσουν την ΕΕ: σύμφωνα με δημοσίευμα της Χαραυγής [[2/11] αντί να στείλουν τον συνολικό αριθμό αυτών στους οποίους έδωσαν διαβατήρια, έστειλαν παραπλανητικά πιο μικρό αριθμό – στην Ευρώπη δήλωσαν μόνο 2855 διαβατήρια, ενώ ο αριθμός που έδωσαν/ξεπουλησαν σε τιμές ευκαιρίας [τζαι πολλά πιθανό διαπλοκής αν κρίνει κανείς από τον φόβο τους να αφήσουν τον γενικό ελεγκτή να κάμει την δουλειά του] φαίνεται ότι φτάνει στα 6324 διαβατήρια…

2.    Η αστυνομία άφησε να διαρρεύσει ότι εκτός από το να προσπαθεί να ξεπλύνει τον Πιττάτζη όπως μας πληροφόρησε ο ημέτερος της εξουσίας, η εφημερίδα Πολίτης, άρχισε τζαι τις έρευνες με βάση την έρευνα Καλογήρου. Τζαι από οτι φαίνεται ο τυπάκος που έκανε δωρεές στον αρχιεπίσκοπο [που τώρα αγάπησε τζαι ο Πολίτης] ήταν τελικά πολλά ύποπτη υπόθεση.

Άτε ρε.. :)

Τζαι θα αφήσουν τον ελεγκτή να κάμει την δουλειά του;..

Μπα… τρέμει το προεδρικό τζαι οι συνοικίες της εξάρτησης…

Από τον Τραμπ στον Αναστασιάδη; Μια από τα ίδια – νομίζουν ότι βρέχει… ..

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Από τον Τραμπ στον Αναστασιάδη; Μια από τα ίδια – νομίζουν ότι βρέχει… J..

Αν απορείτε με το θράσος του Τραμπ, που ενώ ξέρει ότι έχει χάσει τζαι στο συνολικό αριθμό ψήφων αλλά τζαι με βάση τις Πολιτείες/εκλέκτορες λόγω της μαζικής ψηφοφορίας μεσω επιστολών, μεν κάμνετε ότι εν θωρείτε… Το ξεκάθαρο κυπριακό αντίστοιχο είναι η κωμική κατάσταση Αναστασιάδη του οποίου η οικογένεια έχει δικηγορικό γραφείο [όπως ο Πιττάτζης ας πούμε.. :)], του οποίου ο γαμπρός είναι developer [όπως ο Τζιοβάνης ας πούμε], τζαι ο οποίος σαν πολιτικός υπογράφει τα διαβατήρια [παίζοντας τον ρόλο του Συλλούρη όχι σαν άγγελος αλλά σαν μικρός θεούλης/god] από τα οποία πλουτίζει η οικογένεια του, αλλά τούτο το άτομο κάμνει ότι εν καταλάβει ότι εν το συμβολικό τζαι το πολιτικό κέντρο του σκανδάλου των διαβατηρίων… Όπως ο Τραμπ κάμνει ότι εν καταλάβει ότι έχασε τις εκλογές.. Τζαι όπως τζαι ο Τραμπ, έτσι τζαι ο Αναστασιάδης έσιει ένα συνεργείο [από τα ΜΜΕ μέχρι το κόμμα του]  που κάμνουν ότι εν θωρούν το σκάνδαλο του ρολού τζαι εισοδημάτων του..

Γιώργος Μιχαήλ

Το άκρον άωτον της υποκρισίας, δημαγωγίας και του λαϊκισμού να ελέγχεσαι για διαφθορά και να εξαγγέλεις μέτρα κατά της διαφθοράς..

«Παραιτηθείτε…»

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


·    «Παραιτηθείτε…» Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις έξω από το προεδρικό για παραίτηση του Αναστασιάδη τζαι της κυβέρνησης της διαφθοράς – για τα διαβατήρια τζαι όχι μόνο… Την Παρασκευή υπήρχε νέα εκδήλωση της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» τζιαι της Πλατφόρμας κατά της Διαφθοράς, ενώ το Σάββατο υπήρξε μια μαζική πορεία την οποία διοργάνωσε το ΑΚΕΛ..

Από τον Τραμπ στον Αναστασιάδη..

By Δέφτερη Ανάγνωση

Από τον Τραμπ στον Αναστασιάδη..

Τζαι ο Τραμπ τζαι ο Αναστασιάδη εξέφραζαν στην συγκυρία αυτής της δεκαετίας μια συντηρητική στροφή που κατέφυγε σαν άμυνα στην ακροδεξιά, αλλά τζαι μιας διαχείρισης της εξουσίας με στοιχεία διαπλοκής τζαι προσπάθειας γαντζώματος στην εξουσία με απόπειρες υπονόμευσης των θεσμικών πλαισίων με στόχο την ημετεροκρατία τζαι τον αυταρχισμό.

Όπως ο Τραμπ έστηνε θεάματα για να αποφύγει την εκλογική ήττα, ανάλογα τζαι ο Αναστασιάδης προσπαθεί να αποφύγει την θεσμική έρευνα του Γενικού Ελεγκτή με διορισμούς ημέτερων στην εισαγγελία  [όπως έκανε τζαι ο Τραμπ για το Ανώτατο].

Τζαι οι δυο επίσης φαίνονται διατεθειμένοι να κυβερνούν με μια βάση μια μειοψηφία τζαι διασπώντας τους αντιπάλους τους.

Τζαι οι δυο επίσης οδήγησαν την χώρα τους στην ανυποληψία διεθνώς – για ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα…

Η διαφορά τους εν στα ΜΜΕ – ο Τραμπ εκατάφερεν να χρησιμοποιεί ο ίδιος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν μηχανισμό, ενώ ο Αναστασιάδης μάλλον χρησιμοποιεί το χρήμα για να εξαγοράσει την κατασκευή θετικής εικόνας. Με τούτην την έννοια ο Τραμπ έφτιαξε μια μιντιακή εικόνα – ο Αναστασιάδης τρέμει την στιγμή που θα βρεθεί χωρίς κατασκευασμένο σενάριο [τζαι μιντιακή συγκάλυψη] απέναντι στους πολίτες – ξέρει ότι εν αντιπαθής τζαι με τίποτε εν μπορεί να πείσει…


Η επιτυχία του Αλ Τζαζίρα ήταν ότι έδειξε την βασική δομή της διαπλοκής: την σχέση δικηγορικών γραφείων – developers – πολιτικών με πρόσβαση στ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 Ήταν μια ξεκάθαρη εικόνα του σκανδάλου της οικογένειας Αναστασιάδη σαν ενιαίας δομής:

n  Δικηγορικό γραφείο [το οποίο διαχειρίζονται οι κόρες]

n  Εργοληπτική εταιρεία του γαμπρού που πουλά διαμερίσματα [Μισιρλής]

n  Πολιτικός που διευκολύνει [Αναστασιάδης]..

Η συγκεκριμένη μορφή της δομής στο βίντεο [Πιττάτζης – Τζιοβάνης – Συλλούρης] ήταν απλώς σαν μια αναπαράσταση του μεγάλου σκανδάλου ενός προέδρου που χωρίς ίχνος ντροπής υπόγραφε μέχρι πρόσφατα διαβατήρια από τα οποία είχαν εισοδήματα εκατομμυρίων οι οικογένειας των κόρων του..

Το ότι κανείς δεν του εξήγησε [λόγω οτι φόβου των τασακιων τζαι των δαιμόνων] τί είναι η σύγκρουση συμφερόντων,  είναι εκφραστικό του επιπέδου της εξαγοράς/διαπλοκής που δημιουργήθηκε…

Δεν ξανα-ϋπήρξε τέτοια κατάσταση…

Ο Αναστασιάδης μετατρέπεται στο απόλυτο πρότυπο προς αποφυγήν για την μελλοντική Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα. Τζαι όσοι τον στήριξαν τζαι κέρδισαν οικονομικά από αυτό το ξέπλυμα οφείλουν μια συγνώμη…

Τα συνθήματα, αλλά τζαι οι δηλώσεις, στην διαδήλωση έξω που το Συνεδριακό ήταν καταγραφή ανάδυσης αποσπάσματων του συλλογικού υποσυνείδητ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

Από την μια ήταν η τάση που θα μπορούσε να ονομαστεί «καθωσπρεπικη»..Άτομα που ένοιωσαν ντροπή σαν Κύπριοι/ες με την εικόνα που προβαλλόταν για την χώρα μας [τζαι μπορεί να πει κάποιος/α ότι μερικοί προσπαθούσαν να οικειοποιηθούν την δυσφορία – ηταν εμφανές λ.χ. ότι τα καθεστωτικά media επροβαλαν τα πλακάτ της ομάδας που προσπαθεί να φτιάξει ο Χριστοφίδης, τέως πρύτανης τζαι συνεργάτης του νυν καθεστώτος σε αναζήτηση άλλης καρέκλας, αν δει κανείς την Ιστορια]. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να περιγραφεί σαν «μικροαστικό» [«τί θα πει  ο κόσμος για εμάς»] σε αυτήν την στάση, αλλά υπήρχε ταυτόχρονα και μια γλυκιά κυπριακή διάσταση. Περιγράφοντας τις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις των τουρκοκυπρίων αριστερών στους θύλακες την περίοδο 64-74, ο Ν. Μούδουρος παρατήρησε ότι οι αριστεροί μπορεί να μην φώναζαν συνθήματα [λόγω της παρουσίας της ένοπλης εξουσίας της δεξιάς/ΤΜΤ], αλλά περπατούσαν σαν σε πορεία ντυμένοι με τα «Μαύρα τους κοστούμια». Καθώς πρέπει…Κύπριοι, Κύριοι/ες ακόμα και στο ρίσκο..

Στην παρούσα συγκυρία αρκετοί ελληνοκύπριοι ένοιωσαν μια διευρυνομενη απόσταση από την ΕΕ. Που είναι γεγονός – το οποίο αρχίζει να γίνεται κατανοητό. Δεν μπορείς να έχεις ένα πρόεδρο σαν τον Αναστασιάδη και να περιμένεις σοβαρότητα… Δεν είναι καν ιδεολογικό το ζήτημα. Είναι η αισχρότητα και η κωμική συμπεριφορά ενός τύπου ο οποίος υπογράφει διαβατήρια από τα οποίο βγάζουν χρήματα οι κόρες του [από το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο] και ο γαμπρός με την εταιρεία πώλησης διαμερισμάτων σαν μέρος της βιομηχανίας διαβατηρίων. Ακόμα και όσοι από σεβασμό της καθώσπρέπει δημόσιας συζήτησης, προσπαθούσαν να αποφύγουν τις συμπαραδηλωσεις όσων ακούγονταν για το σκάνδαλο των διαβατηρίων, είδαν τις επιφυλάξεις τους να καταρρέουν μπροστά στα μάτια τους όταν είδαν τον Πιττάτζη [τον δικηγόρο – τον οποίον μαγικά τα καθεστωτικά ΜΜΕ εξαφάνισαν από το προσκήνιο σε μια κίνηση που θύμιζε τις γνωστές κινήσεις ξεπλύματος] τζαι τον Συλλουρη [στην θέση του Αναστασιάδη] να το παίζουν άνετοι για παραβίαση κανόνων κοκ… Ήταν η εικόνα του Αναστασιάδη όπως φαίνεται κωμική στην Ευρώπη που εξόργισε με το βίντεο το Αλ Τζαζίρα – απλώς φαινόταν το πρόσωπο του Συλλούρη, αλλά η υποσυνείδητη συμπαραδήλωση ήταν αναπόφευκτα η εικόνα του Αναστασιάδη..

Η άλλη διάσταση της συγκέντρωσης ήταν η εξελικτική συνέχεια των κινημάτων αυτής της δεκαετίας, η οποία νομιμοποίησε επίσης τον κυπριακό λόγο στα συνθήματα και τα πλακάτ, τζαι που ήταν πιο συνειδητή για τις πολιτικές προεκτάσεις – εξού τζαι η σύνδεση της διαφθοράς της εξουσίας με το κυπριακό τζαι την διχοτόμηση σαν επιλογή άρνησης λύσης τζαι απώλειας της μονοπωλιακής εξουσίας...

Ήταν μια ενδιαφέρουσα σύγκλιση. Διότι οι 2,000 [η και περισσότεροι] διαδηλωτές/τριες σε μια καθημερινή εκδήλωση σε ένα χώρο εκτός κέντρου [Συνεδριακό] ήταν μια δυναμική διόγκωσης – σε πόλεις όπως η Αθηνά θα ήταν αναλογικά, δεκάδες χιλιάδες…

Για αυτό έτρεξε ο Αβέρωφ να κλείσει όπως όπως το θέμα. Με την παραίτηση Συλλούρη..

Είναι ιστορικά αναγκαίο, για την μελλοντική ανατροπή, να ξέρει κανείς και τα κομβικά σημεία που πανικοβάλουν την εξουσία. Τζαι τις ιστορικές δυναμικές υπό διαμόρφωση..


Η διαδήλωση έξω του το Συνεδριακό ήταν καταλυτική.. ανήκε σε τζήνες τις ιστορικές στιγμές, όπως την εκδήλωση έξω που την Βουλή, τον Μάρτιο το

By Δέφτερη Ανάγνωση

 Η διαδήλωση έξω του το Συνεδριακό/Βουλή ήταν καταλυτική – τζαι πέρα από το ποιοί εκάμαν την αρχική έκκληση, ανήκε σε τζήνες τις ιστορικές στιγμές, όπως την εκδήλωση έξω που την Βουλή πάλε, τον Μάρτιο του 2013 που απέτρεψε το καθολικό κούρεμα.

Το αυθόρμητο πλήθος εξέφρασε την ετερογένεια της κοινωνικής οργής τζαι μιας ιστορικής μορφής ωρίμανσης..

Η έντονη παρουσία των συνθημάτων στα Κυπριακά,  οι αιχμές, πέρα από την εστίαση στον Συλλούρη, για τον Αναστασιάδη λ.χ. ή για το ευρύτερο σκηνικό, κωδικοποιούσαν την ιστορική εξέλιξη/ανέλιξη των κυπριακών κινητοποιήσεων σε νέο επίπεδο..

Οι φωνές ενάντια στην προσπάθεια των γΕλαμιτών να το παίξουν «παρουσία» έδωσε μια επιπρόσθετη εξελικτική διάσταση – σε σύγκριση με το 2013..

Ο Συλλούρης δεν παραιτήθηκε γιατί απλώς τον πίεζαν μερικά σχόλια δημοσιογράφων – ήξερε από πείρα ότι αρκούσε ένα τηλέφωνο από το προεδρικό στους «μαστόρους» για να σκάσουν. Αυτό που έκανε τον Αβέρωφ να πιέσει [ή και να δώσει ότι έδωσε στον Συλλούρη για να φύγει και να κρατήσει το στόμα του κλειστό – σε σχέση με το Αναστασιάδη] ήταν η δυναμική ενός πλήθους που θα μπορούσε να διευρυνθεί ανεξέλεγκτα…

Θυσίασαν τον Συλλούρη για να αποφύγουν τα χειρότερα…προς τον παρον..


Ηταν μια εφτομάδα που αποκάλυψε τα δίκτυα διαπλοκής με φόντο το προεδρικό [τζαι τα διαβατήρια που υπογραφεί ο Αναστασιάδης] τζαι που η Δημό

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΗταν μια εφτομάδα που αποκάλυψε τα δίκτυα διαπλοκής με φόντο το προεδρικό [τζαι τα διαβατήρια που υπογραφεί ο Αναστασιάδης] τζαι που η Δημόσια Σφαίρα των πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα, τσάκισε την δουλοπρεπή «δημοσιογραφία» των υποτακτικών των ελεγχόμενων/εξαγορασμένων ΜΜΕ…

Το βίντεο του Αλ Τζαζίρα ήταν καλοκαμωμένο. Αλλά το θράσος της εξουσίας, ήταν αρχικά το ίδιο – επροσπαθήσαν να το θάψουν. Τζαι, ακολούθως, κατά την παράδοση της αθλιότητας, εκάμαν μια απόπειρα να συγκαλύψουν – εφταίαν όσοι το έκαμαν όχι αυτά που αποκάλυπτε. Αλλά τούτην την φορά, εν έπαιξε.

Το ντοκιμαντέρ/ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα έδειχνε την γελοία έπαρση της εξουσίας, αλλά ακόμα παραπάνω η κοινωνία ήταν πκιον φορτισμένη όσον αφορά το πληροφοριακό optimal point. Οι συνεχόμενες αναφορές κάθε λλίους μήνες στα πραγματικά η/και εν δυνάμει σκάνδαλα με τα οποία συνδέεται ή μπορεί να συνδέεται το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη, ο Μαλαισιανός που καταζητείται στην χώρα του τζαι εγόρασεν διαβατήριο, επιχορηγώντας τον αρχιεπίσκοπο με 300,000.. Ο Σαουδάραβας που έπιασε δωρεάν διαβατήρια για το χαρέμι του τζαι δάνειζε το τζετ του για οικογενειακά ταξίθκια της φαμίλιας Αναστασιάδη… Το θράσος του κάθε Νουρή, τζαι των διορισμένων τέως υπουργών στην εισαγγελία να το παίζουν ότι θα διορίσουν επιτροπή ημέτερων για να εμποδίσουν έρευνα από το Γενικό Ελεγκτή… Με την στήριξη φυλλάδων όπως τον Πολίτη..

Η έκρηξη ήταν το ξεπέρασμα ενός ορίου αηδίας.

Ο Συλλούρης προφανώς εν επίστευκεν αρχικά ότι τώρα θα ήταν διαφορετικά που τόσες άλλες φορές. Ο Αναστασιάδης, όμως, καθώς ένοιωθε την παλιρροιακή οργή να απλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έφκαλε την γελοιότητα του δισπιρκάσματος του περίπατο – τζαι είπεν στους δημοσιογράφους ότι θα τους πάρει ο θκιάολος αν τολμήσουν να τον ρωτήσουν. Τζήνοι φυσικά υπάκουσαν δουλοπρεπώς..

Αλλά την άλλην ημέρα ήταν ο ίδιος ο Αναστασιάδης που αναγκάστηκε να απολογηθεί με το χαζό επιχείρημα ότι ήταν.. αστείο.. Την επομένη, μετά από μια μαζική διαδήλωση, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τζαι ο Συλλούρης…

Ήταν μια μίνι εξέγερση που ξεκίνησε από μια εξωτερική εικόνα [του Αλ Τζαζίρα που λειτούργησε σαν καθρέφτης για το εσωτερικό] τζαι απλώθηκε σαν πυρκαγιά στα social media, σαρώνοντας τον έλεγχο της εξουσίας [τζαι των εκατομμύριων που επενδυθήκαν για έλεγχο των ΜΜΕ τζαι για συμβούλους προπαγάνδας στο προεδρικό]…

Το να «να σας πάρει ο θκιάολος» [τζαι ξαφνικα στην ροη, εκαταλαβε πως αυτοκαρφωνετουν για τον πανικο του, τζαι επροσπαθησεν  να πει πιο «ευγενικά»..καλαμαρίστικα – «στον δαίμονα» - αποφεύγοντας ακομα τζαι τζιαμαι την εκφραση «στον διαολο»..σαν ύστατη προσπάθεια να διατηρήσει τα προσχήματα στον πανικό του] ηταν η πανικόβλητη κραυγή αποκάλυψης ενός ενόχου που διαισθανόταν το μέλλον…


Εθνικιστές στην Δερύνεια: Ψευτομαγκιές όπως ακριβώς οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι το 74 αφήσαν τον Βαρώσι να πέσει χωρίς πυροβολισμό, ενώ εί?

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η εκδήλωση των ελληνοκύπριων εθνικιστών οπαδών του Τατάρ στην νότια Κύπρο, η οποία διαφημίστηκε, προβλήθηκε από κανάλια κοκ τζαι γενικά τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ηταν συγκριτικά με τις διαφαινόμενες προθέσεις, μια αποτυχία.

Το Σίγμα [που στήριξε την εκδήλωση] ανέβασε τον αριθμό σε 600 άτομα. Άμα σκεφτεί κάνεις ότι ανακοίνωσαν τζαι λεωφορεία από όλες τις πόλεις τζαι επιστράτευσαν τζαι τους μοτοσικλετιστές του εθνικού θέματος, η εικόνα ηταν απογοητευτική… Ακόμα τζαι το ρεπορτάζ του Φιλελευθέρου* περιορίστηκε σε εικόνες μικρών ομάδων τζαι το βίντεο περιστρεφόταν γύρω από τα ίδια…https://www.youtube.com/watch?v=9IlTPLe9VIA&feature=emb_logo

Αλλά ο Αναστασιάδης της έδωσε ξεκάθαρο ξεπλυμα σαν εκδήλωση παρά την εμφανή προεκλογική της διάσταση σαν είδος φόρτισης του κλίματος υπέρ του Τατάρ στις τουρκοκυπριακές εκλογές της άλλης μέρας. Τζαι αν πέτυχαν κάτι οι οπαδοί του Τατάρ ήταν να μαζέψουν στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος ομοϊδεάτες τους αποφασισμένους να συντηρήσουν την διχοτόμηση – τζαι να εμποδίσουν τους Βαρωσιώτες να επιστρέψουν. Που ήταν τζαι ο άτυπος/ανομολόγητος στόχος των νότιων ομοϊδεατών τους..

Η συγκριτικά μικρή προσέλευση δείχνει, στα θετικά, τζαι ένα ίσως επίπεδο ωριμότητας αρκετών. Που κατάλαβαν ότι η δήθεν ευαισθησία για το Βαρώσι που θυμήθηκε ξαφνικά επετείους του Αυγούστου τον Οκτώβρη, είσιεν σαν στόχο την καλλιέργεια μίσους. Παίζοντας με τα θεάματα εγκλημάτων. Ξεχνώντας βέβαια ότι οι λαλίστατοι εθνικιστές που προέτρεπαν άτομα να πάνε σαν θύματα σε σφαγή, ήταν εξαφανισμένοι όταν οι Γκρίζοι λύκοι δολοφονούσαν τον Ισαάκ σε δημόσια θεά. Ούτε ένας από αυτούς που πουλούσαν φούσκες αέρα για παραβίαση της γραμμής αντιπαράταξης δεν τόλμησε να πάει να βοηθήσει τον Ισαάκ..

Ψευτομαγκιές όπως ακριβώς οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι το 74 αφήσαν τον Βαρώσι να πέσει χωρίς πυροβολισμό, ενώ είχαν προηγουμένως δολοφονήσει 126 αμάχους, γυναικόπαιδα… Σε αυτά ήταν ικανοί – στο να σκοτώνουν αμάχους, τζαι να διουν δικαιολογίες για την τουρκική εισβολή..

Αν έμαθαν μερικοί κάτι είναι θετικά..

Αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα μας πουλήσει κανένας πια τον Αναστασιάδη ότι ήθελε οτιδήποτε άλλο πλην την εκλογή Τατάρ. Ιδού ανακοίνωση που ουσιαστικά δικαιολογεί μια παράλογη εκδήλωση που θα μπορούσε να γίνει λ.χ. έστω μετά τις εκλογές κοκ- εκτός αν κάποιος ήθελε να φορτίσει το κλίμα..

Το ότι ελπίζει να αποφευχθούν επεισόδια δεν αρκεί…*https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/1041484/-eimaste-oloi-ammochostianoi-eimaste-oloi-keryneiotes-eikones-binteo

                Ο Αναστασιάδης ξύπνησε και πάλι τις μνήμες του φόβου και πριμοδότησε τον Τατάρ..

By Δέφτερη Ανάγνωση

 Μια παράμετρος που φαίνεται να αλλαξε τα δεδομένα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών ηταν σαφώς η πτώση της αποχής. Η συμμετοχή από 58.21% εκτοξεύθηκε 9% στο 67.3%..

Τζαι αν συγκρίνει κανένας τα αποτελέσματα Ακκιντζιη και Τατάρ σε Λευκωσία [οπού παρα τα καμώματα Αναστασιάδη δεν είχαμε επεισόδια] με την ένταση που κατασκεύασαν οι τραμπούκοι στην περιοχή του Βαρωσιου, τζαι ξέπλυναν σαν «δίκαιο» οι δηλώσεις Αναστασιάδη είναι σαφής η εικόνα: 56% ο Ακκιντζιη στην Λευκωσία, 57% ο Τατάρ στο Βαρώσι…

Δεν είναι περίπλοκα μαθηματικά. Τα σκηνικά στην Δερύνεια με τους τραμπούκους της ελληνοκυπριακής δεξιάς να προκαλούν τους ομοϊδεάτες τραμπούκους των Γκρίζων Λύκων, πρέπει να θύμισαν σε πολλούς τουρκοκύπριους  την περίοδο 64-74 όπου «εξαφανίζονταν» τουρκοκυπριοι από τους δρόμους και όταν ζούσαν υπό πολιορκία η ακόμα χειρότερα την σφαγή στην Αλοα-Μαραθα-Σανταλαρη μόλις ανατολικά του Βαρωσιου. Τι άλλο θα θύμιζαν οι ελληνικές σημαίες και το σύνθημα «Η Κύπρος είναι ελληνικη» σε ένα χώρο με τόσα τραύματα..

Και όμως μεχρι πριν λίγο καιρό κτίζονταν και πρωτοβουλίες τουρκοκυπριων για να ανοίξει το Βαρώσι δικοινοτικά…

Ο Αναστασιάδης ξύπνησε και πάλι τις μνήμες του φόβου και πριμοδότησε τον Τατάρ..

Από εκεί και πέρα ακόμα και το 48+% που πηρέ ο Ακκιντζιη είναι εντυπωσιακό..

Τι να ελπίζουν ο τουρκοκυπριοι;

Η Τουρκία τους δανείζει χρήματα αλλα δεν ήθελε τον Ακκιντζιη. Η ΕΕ βόσκει αλλου – κάποτε θα ανοίξει τα οδοφράγματα..

Ο Αναστασιάδης ηταν σκόπιμα προκλητικός με τις δηλώσεις ενάντια στην συμμετοχή τουρκοκυπριων στις συζητήσει για το φυσικό αέριο κοκ…Και έχει αποκαλυφθεί σαν ένας καιροσκόπος που δεν τον ενδιαφέρουν καν οι ελληνοκύπριά συμπολίτες του..

Το ότι 48% επέμεναν στην ελπίδα παρα αυτήν την αθλιότητα, ειναι εντυπωσιακό..

Το ότι κεντρώοι και αλλοι τελικά προτίμησαν την ασφάλεια μπροστά στους τραμπούκους του νότου, την αθλιότητα Αναστασιάδη τζαι τους εκβιασμούς της Αγκυρας δεν είναι μεγάλη έκπληξη…

Απλα είναι θλιβερό…

Οσο για τους τραμπούκους, τι να καταλάβουν τα όργανα;. Τους χόρεψε ο Ερντογαν στο ταψί – τζαι τζείνους τζαι τον μίζερο δικηγόρο που κάμνει τον πρόεδρο στην νότια, πια, Λευκωσία..

Η δήλωση στήριξης Τατάρ από Αναστασιάδη..

By Δέφτερη Ανάγνωση

 Όταν το βραδυ του πρώτου γύρου των τουρκοκυπριακών εκλογών, μια αμάδα τραμπούκων απειλπουσε με επεισόδια και φωτιές στο οδόφραγμα Δερύνειας, και μετα οργάνωσαν διάφοροι μια εκδήλωση συνέχειας, τότε ηταν αναπόφευκτο ότι θα πυροδοτουνταν τα σύνδρομα ανασφάλειας των τουρκοκυπριων. Τζαι θα κινητοποιούνταν οι της ποτζει ΕΟΚΑ β [Γκρίζοι Λύκοι] τζαι θα συσπείρωναν όσους φοβούνται επιστροφή στο 64-74..

Η δήλωση Αναστασιάδη προς τους οργανωτές της δεύτερη εκδήλωσης το βραδύ πριν τον δεύτερο γύρο των τουρκοκυπριακών εκλογών, ζητούσε να μην γίνουν επεισόδια αλλα ουσιαστικά καλόπιανε τη ελληνοκυπριακή ακροδεξιά. Μετα από τόσες συζητήσεις για την ομοσπονδία λες σε όσους πουλούν ανέξοδα αρλούμπες για «επιστροφή» με ελληνικές σημαίες και συνθήματα «Η Κύπρος είναι ελληνικη», ότι έχουν δίκαιο;. Προφανώς σκόπιμα πυροδοτείς τον φόβο στην άλλη πλευρά που θυμάται, αναπόφευκτα, ότι είσαι ο γιος του αστυνομικού διευθυντή του πραξικοπήματος στην Λεμεσό, που δεν έκανε τίποτα για την Τοχνη, που δήλωνε πρόσφατα ότι οι τουρκοκυπριοι δεν πρέπει να έχουν λόγο για το φυσικό αέριο κοκ..

Καλοπιάνεις τη αποδώ ακροδεξιά τζαι ποσό δύσκολο είναι η ποτζει ακροδεξιά να στήσει θέαμα ότι «θα μας επιτεθούν πάλι;»..

Τάχα μου τυχαία θυμήθηκαν τον Ισαακ-Σολωμου τον Οκτώβρη…

Παρέδωσαν το Βαρώσι στον Ερντογαν. Όπως το 74..

Αλλα θα αντέξουμε τζαι θα τα ξεπεράσουμε τζαι τούτα..

Όπως τόσα αλλα..

..Παρα τις υστερίες παρα τις πιέσεις οι μισοί τουρκοκυπριοι άντεξαν…

Τουρκοκυπριακές εκλογές

By Δέφτερη Ανάγνωση


Τελικά παρα τις ελπίδες της πρώτης Κυριακής, οι συντονισμένες κινήσεις του τουρκικού κράτους [με ξεδιάντροπη εξαγορά ψήφων ] αλλα τζαι η βοήθεια από τους νοτίους διχοτομιστες [με το εθνικιστικό θέαμα στην Δερύνεια [εστω και αν δεν ηταν επιτυχημένο στην βόρεια Κύπρο μεταφέρθηκε όπως έλπιζαν προφανώς οι διοργανωτές – τζαι οι εξ αποστάσεως υποστηρικτές όπως ο Αναστασιάδης]..

Τζαι η άθλια δήλωση Αναστασιάδη απλά θύμισε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες του να υπονομεύσει της διαδικασία λύσης..
Τωρα κατάφερε να δώσει στον εθνικιστή Τατάρ [που ανοίγει το Βαρώσι με δικούς του όρους] την εξουσία..
Δεν υπαρχει πιο κάτω πάτος..
Τωρα κατάφερε να εκλέξει τον εκλεκτό του Ερντογαν στην βόρεια Κύπρο..
Μια ακόμα 15η Ιουλίου…

Αλλα θα αντέξουμε. Τζαι θα ολοκληρώσουμε την Μεγάλη Πορεία για εκδημοκρατισμό τζαι επανένωση..


Από τις εκλογές των τουρκοκυπρίων, στην απαγορευμένη έρευνα την οποία έκαμε τελικά ο Αλ Τζαζίρα, στην εξέγερση του ιντερνέτ τζαι των δρόμω?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 
Ήταν μια ιλιγγιώδης εφτομάδα..

από τις εκλογές των τουρκοκυπρίων, στην απαγορευμένη έρευνα  την οποία έκαμε τελικά ο Αλ Τζαζίρα, στην εξέγερση του ιντερνέτ τζαι των δρόμων που οδήγησε στην ακύρωση του προγράμματος, την παραίτηση Συλλούρη [με ύποπτες συναλλαγές που θυμίζουν υπόθεση Ρίκκου – με συγκριτικα πολλά λλιοτερα οφέλη για τον Ρικκο τότε..:)] τζαι θεσμική απαίτηση πκιον για άνοιγμα της απαγορευμένης έρευνας..

Η εφτομαδα ξεκίνησε με πλειοψηφία της αριστεράς-δυναμικών της επανένωσης-τουρκοκυπριακής αυτονομίας από την Τουρκία, στις εκλογές στην βόρεια Κύπρο… Ακολούθησε εκδήλωση διαμαρτυρίας τραμπούκων της ελληνοκυπριακής ακροδεξιάς στην νότια πλευρά του οδοφράγματος. Κρατούσαν ελληνικη σημαία – όπως τζαι η ΕΟΚΑ β το 74, όταν προετοίμαζε την πρόσκληση εισβολής μεσω του πραξικοπήματος.

Μετά είχαμε το βίντεο του Αλ Τζαζιρα που συμπύκνωνε στην σχέση

--Δικηγόρου [Πιττάτζη – δικηγορικών γραφείων ευρύτερα στην προεδρία Αναστασιάδη] – --Developer [Τζοβάνι, προεδρικός γαμπρός που «πετά» στην Λεμεσό κοκ] –

--Πολιτικάντης που πουλά εξυπηρετήσεις με «αγγέλους»/υπουργούς [Συλλούρης, πρόεδρος Βουλής, «γέννημα θρέμμα» κατά τον Αβέρωφ, της δεξιάς – με φόντο τον πρόεδρο δικηγόρο που απαγορεύει έρευνα από την Ελεγκτική Υπηρεσία]

Τζαι μετά την κατάρρευση των ηλίθιων, πια, υπεκφυγών είχαμε το κλείσιμο του προγράμματος, την παραίτηση Συλλούρη….Τζαι την απειλή του ΔΗΚΟ, σαν αντιπολίτευση πια, ότι αν δεν επιτραπεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία να κάμει την δουλειά της [στους φακέλους του υπουργείου εσωτερικών]  την οποία φαίνεται να τρέμει η κυβέρνηση, δεν θα ψηφίσει του προϋπολογισμούς τον Δεκέμβριο… https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1040135/ston-aera-o-kratikos-proypologsmos

How interestingJ

Με φόντο την τεκμηρίωση της μετατόπισης της πληροφόρησης από τα καθεστωτικά ΜΜΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης/ιντερνέτ… Τζαι μια νέα μαζική πλουραλιστική εκδήλωση με σαφή στοιχεία ιστορικής σημειολογικής συνέχειας των κινημάτων των δρόμων της δεκαετίας…

Ήταν στιγμή μιας θύελλας που έρχεται σαν μέρος της Μεγάλης Πορείας για τον Εκδημοκρατισμό τζαι την Επανένωση..

Ιδού ο Τζίβας.. στην εφημερίδα που εξυπηρετεί τζαι το προεδρικό τζαι τον ΔΗΣΥ με θεαματάκια παραπλάνησης σε αφελείς

By Δέφτερη Ανάγνωση

Τζαι για να μεν υπάρχει εντύπωση ότι ο υστερικός εθνικισμός τους Άριστου [διευθυντή σύνταξης του Φιλελευθέρου] εν μόνο τζιαμαί, ιδού τζαι το alter ego στην εφημερίδα που εξυπηρετεί τζαι το προεδρικό τζαι τον ΔΗΣΥ με θεαματακια παραπλάνησης σε αφελείς που νομίζουν ότι ο Πολίτης δεν συμπλέει με τον Ανάστο…

Ιδού ο Τζίβας..

Ο Τζίβας του Αστεροσκοπείου που βγήκε να πουλήσει εθνικό φρόνημα ανωτερότητας – πουλώντας ως συνήθως την ημιμάθειά του…

Το Βαρώσι το κράτησαν κλειστό, ρε Τζίβα για να μην λεηλατηθεί – τζαι να το εχουν σαν διαπραγματευτικο ατου, αφου τουτο αφησαν οι ιδεολογικοι σου προγονοι, οι εθνικοφρονες του τοτε με διαφορα «ν»…

Θα μπορούσες να μάθεις και λίγα γεγονότα αντί να πουλάς την αχαπαροσύνη σαν εθνικό φρόνημα..

Αλλά είπαμε εσύ ήσουν [δεν είναι;] αναμεσά σε αυτούς που το 2017, στόλιζαν τον Αναστασιάδη σαν «ηγέτη» όταν έφυγε από το Κραν Μοντανά..

Οπότε τί μαραζώνεις τωρά που ο Τατάρ, ο τουρκοκύπριος Αναστασιάδης, σας σερβίρει την συνέπεια της αποχώρησης από το Κραν Μοντανά;..

Ηγέτης α;.. :)

Όπως η 15 Ιουλίου έφερε την 20… Ξέρεις..Η αλήθκεια που μάσιεσαι να συγκαλύψεις μια ζωή.. :)

Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι τελικά η ανεση του Τατάρ να ανοίξει την παράλια είναι αποτέλεσμα του «ηγέτη» σου;..Η απλα εν το γυριζει η γλωσσα σου;

Αλλα θα μπορουσε να πει κανεις ότι ετσι είναι η εθνικοφροσύνη, ετσι και αλλιως -  το μόνο που φαινεται να μπορει να κατάλαβει από αρχαίο πολιτισμό είναι κανένα «ν» ποτζεί ποδά..:)..

Τζαι το 74 άλλωστε οι εθνικόφρονες που πάθαιναν λαγνεία για τα οποια «ν», αφού σκότωσαν 126 αμάχους, γυναικόπαιδα, μετά το έριξαν στο αγώνα δρόμου αντί να ρίξουν έστω τζαι ένα πυροβολισμό άμυνας για το Βαρώσι..

Ξεχνά ή κάμνει ότι ξεχνά ο κ. Τζίβας..

Οπως άλλωστε ξέχνουν ευρυτερα μερικοι την ευθύνη τους για το ότι το Βαρώσι κινδυνεύει να εποικιστει –σαν αποτελεσμα-συνέπεια της πολιτικής Αναστασιάδη..Οπως η εισβολή ηταν αποτέλεσμα-συνέπεια της εθνικοφροσύνης της 15ης Ιουλίου…

Γιώργος Ο.Τζιβας

October 9 at 7:43 PM · 

Τα Νι του Πολιτισμού και οι κουβαλητοί

Τι αξίας πολίτης είσαι όταν αποδέχεσαι να μπεις σε μιαν αιχμάλωτη πόλη που για μισό αιώνα κρατά ερείπιο η δική σου πατρίδα;

Θέλει πολλή αναισθησία και υποκουλτούρα να βολτάρεις σε μια βουβή κι έρημη πόλη, να πάρεις και την αμαξούδα του μωρού για να σεριανίσεις μέσα σε μια πόλη φάντασμα σαν να πας βόλτα στην γειτονιά σου.

Τι αντίληψη μπορείς να έχεις του τι εστί ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ; Μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτό το "Ν" σε ξεπερνά κατά πολύ;

Τίποτε δεν μπορείς να αντιληφθείς. Κουβαλητός ήρθες κουβαλητός μπήκες,. Τα ίδια έκαναν και οι Ναζί και άλλοι παρόμοιοι τους. Αλλά με μια διαφορά που πρέπει να προσέξουμε. Δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση στην παγκόσμια ιστορία όπου έκας κατακτητής κρατούσε κλειστή μια πόλη σχεδόν μισό αιώνα. Όποιος έχει άλλο παράδειγμα ας μου το γνωστοποιήσει.

Μισός αιώνας κι εσύ μπήκες με χαμόγελο και με σημαίες για να ευχαριστηθείς που η καταστροφή και η λεηλασία φαίνονται ακόμα ολοφάνερα. Ποιος άλλος λαός ανέχτηκε τέτοιου είδους βαναυσότητα. Δεν εννοώ τους τουρκοκύπριους που είναι πιασμένοι στο δίχτυ πότε της κεμαλικής και πότε της ισλαμικής Τουρκίας.

Είδα και σημαίες του Αζερμπαιτζάν να ανεμίζουν έξω από το ΛΥΚΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ κι έξω από το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ. Ξέρω πως παρόμοιες αναγραφές είχε και στην Σμύρνη και παντού από όπου πέρασε η μάστιγα της Ασίας. Αλλά εκεί μέσα σε λίγες μέρες τα έσβηναν ή τα κατέστρεφαν.

Εδώ όμως αυτά τα Νι δεν σβήστηκαν για μισό αιώνα. Προφανώς θα το κάνουν σύντομα. Η ματαιότητα της επαναπροσέγγίσης με την έννοια της πόλης και του πολίτη είναι η πιο φαρμακερή και δηλητηριώδης ασφυξία που μας συμβαίνει. Θέλουν να μας κάνουν κάτι πιο λίγο από πολίτες. Όχι πως είμαστε τίποτα σπουδαίοι πολίτες αλλά μισό αιώνα κάναμε κάποια μισά βήματα μπροστά.

Αυτοί όμως; ΛΥΚΕΙΟ(ν) ΓΥΜΝΑΣΙΟ(ν)...Αντιλαμβάνονται πως αυτά τα ΝΙ τους ξεπερνούν και τους καταδικάζουν στο επίπεδο του κουβαλητού που δεν μπορεί να γίνει ποτέ πολίτης. Όποιος έχει διαφορετική γνώμη στην Τουρκία είναι σε κελί. Κι όποιου η χώρα του συνορεύει με την μάστιγα της Ασίας θρηνεί νεκρούς και τραυματίες.

Ιρακ, Συρία, Κύπρος, Λιβύη,Αρμενία το Αιγαίο να κάνει ακόμη υπομονή...

Λοιπόν τα πιο πάνω είναι αφιερωμένα στους κουβαλητούς και στα κεφαλαία Ν που ορθώνονται μπροστά τους και δεν μπορούν να κατανοήσουν πως αυτά τα Νι είτε τα σβήσουν, είτε τα αλλάξουν, είναι αυτά που γέννησαν τον πολιτισμό που είχε την ιστορική ατυχία να τους έχει στην τραυματική πορεία της ιστορίας του.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2790037841272594&id=100007992159274 

Όταν η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι συναντά την αναμονή για τον Γκοντο

By Δέφτερη Ανάγνωση


Costas L

Περιμένοντας τον Γκοντό.

Οταν ένα παιδί δολοφονήθηκε στην Μητρόπολη της Πάφου,

Οταν πρωτεργάτες του πραξικοπήματος εκλέγονταν στη Βουλή,

ανέμεναν από την Ελλάδα, ιμίσιη μου, ν ανοίξει ο φακελος της Κύπρου,

για ν αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οταν ενας διεφθαρμένος πολιτικός, ο οποίος συνεργάστηκε με όλους και δεν επαύθη από τον τότε πρόεδρο Κληρίδη, εν τέλει δικάστηκε και φυλακίστηκε στην Ελλάδα .

Οταν, ηγεσίες της Εκκλησίας, των κυβερνώντων και των ενδιάμεσων (Με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις στελεχών) συναγελάζονταν με το επιτόπιο υποκατάστημα της χρυσής αυγής, ανέμεναν απόφαση με βούλα δικαστηρίου για να καταλάβουν όσα δεν αντελήφθησαν τόσο καιρό.

Η αφάνταστη ελαφρότητα του είναι,

σ όλο της το μεγαλείο.


Ώστε το κυβερνητικό μας τσίρκο χάριζε και διαβατήρια σε χαρέμια

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Ώστε το κυβερνητικό μας τσίρκο χάριζε και διαβατήρια σε χαρέμια – για να εξυπηρετηθεί ο ημέτερος του Αναστασιάδη που του εκανόνιζε [σαν ανταλλαγή υπηρεσιών;] οικογενειακά ταξίθκια με το τζετ… Αλήθκεια πόσα έφκαλε το όποιο δικηγορικό γραφείο που τον Σαουδάραβα φίλο του Ανάστου;

Τζαι τωρά ανακαλύπτουμε ότι μπορεί να πληρώσουμε τζαι εξτρα για τις φιλίες της προεδρικής οικογένειας;

Το δικαιο και ορθολογικο είναι να πληρώσουν οι μεσάζοντες..λ.χ. δικηγορικά γραφεία ή μεσάζοντες με πρόσβαση σε κυβερνητικά στελέχη που χάρισαν σε ιδιώτες το δημόσιο χρήμα…

«Οι κύπριοι φορολογούμενοι ενδέχεται να κληθούν να καλύψουν τον ΦΠΑ που γλίτωσαν οι πολιτογραφηθέντες επενδυτές που αγόρασαν πολυτελείς κατοικίες, υποστήριξε χθες ο γενικός ελεγκτής.»

Διότι τούτα είναι τα έξτρα. Όταν η κυβέρνηση του Αναστασιάδη  εχάρισεν τα διαβατήρια της οικογένειας του φίλου, ουσιαστικά αφαιρούσε δημοσιά εισοδήματα – για ιδιωτικό όφελος…Τζήνα τα εισοδήματα μάλλον εμπήκαν σε ιδιωτικούς λογαριασμούς σαν δόσεις μεσαζόντων [ή να τα πούμε «μίζες»;] – τζαι έτσι το δημόσιο έχασε λεφτά που έπρεπε να αναπληρωθούν με «δημόσιο χρέος» ή αυξημένες φορολογίες…

Κάποτε θα πρέπει να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο για το πόσες χιλιάδες/εκατομμύρια εχαθήκαν [χαρίστηκαν] τζαι ποιοί κέρδισαν που τούτο το κόλπο της Συναγερμοκρατίας..

https://www.stockwatch.com.cy/el/article/voyli-ktimatagorakataskeyes-forologika/tha-plirosoyme-kai-ton-fpa-ton-disekatommyrioyhon

Το θέμα με το Βαρώσι είναι ξεκάθαρο..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Αν δεν λυθεί το κυπριακό, τότε οι Τουρκοκύπριοι θα το ανοίξουν με κάποιο τρόπο με πρόσκληση στους ελληνοκυπρίους να επιστρέψουν – αλλά αναλόγως των συνθήκων θα εξαρτηθεί σε ποιά διοίκηση

Οπότε υπάρχει βάση στο φόβο ότι το άνοιγμα της παραλίας θα οδηγήσει σε κάποιο διάστημα, τζαι σε ανάλογες συγκυρίες, στην αγορά ή κατάληψη των ε/κ περιουσιών στην περιφραγμένη πόλη. Τζαι πάλε ο πιο πιστός σύμμαχος των τούρκικών συμφερόντων είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-δικηγορικών γραφείων-τραπεζών που οδηγούν μια μερίδα του πληθυσμού στην εξαθλίωση [λ.χ. κατάσχεση σπιτιών λόγω ΜΕΔ κοκ] τζαι στην οικονομική εξάρτηση – τούτο το μέρος το πληθυσμού θα πουλήσει την γη τους στο Βαρώσι για να καλύψει τις ανάγκες τους τωρα, τζαι απέναντι στις πιέσεις των τραπεζών..

Όμως ουσιαστικά το άνοιγμα του Βαρωσιου θα γίνει για να μετατραπεί η πόλη σε εμπορικό λιμάνι τζαι τουριστικό χώρο… Η ελληνοκυπριακή εξουσία, όπως ο Αναστασιάδης, έχει κάθε συμφέρον να προσπαθήσει να το μπλοκάρει – ανάλογα τζαι οι μαγαζάτορες νότια της Δερύνειας..

Το Βαρώσι/Αμμόχωστος δεν θα επιστραφεί στους ελληνοκύπριους. Είναι μια πόλη στην όποια κατοικούν ήδη τουρκοκυπριοι τζαι όσοι θέλουν να παν θα πρέπει να το σεβαστούν τζαι οι ψευτομαγκιες εν θα έχουν πέραση. Το Βαρώσι θα είναι δικοινοτική ανοικτή πόλη…

Το άνοιγμα της χωρίς λυση θα οδηγήσει σε νέες ρωγμές στην ελληνοκυπριακή κοινότητα… Λογικά οι τουρκοκύπριοι χωρίς κίνηση χαλαρώματος, έστω, του αποκλεισμού, δεν πρόκειται να επιστρέψουν την πόλη [ή εστω το ελληνοκυπριακό μέρος] στην διοίκηση του ΟΗΕ… Αν γίνουν χαλαρώσεις τότε θα αρχίσουν να φωνάζουν όσοι άλλοι ελληνοκύπριοι δεν θα επιστρέψουν κοκ…

Από παντού το μήνυμα/γραφιτι στους τειχους λαλει – Ομοσπονδιακή λύση…

Το ποσο χρόνο θα σπαταλήσουμε σαν κοινωνία μέχρι να φτάσουμε στο αναπόφευκτο, εξαρτάται από το ποσο γαντζωμένο στην εξουσία είναι το ιδιοτελές συμφέρον μερικών τζαι οι φαντασιώσεις του παρελθόντος στις οποίες είναι αιχμάλωτοι μερικοί αλλοι…

 


«Παραιτηθείτε»…η έκφραση που έχει αρχίσει να κωδικοποιείται σαν ένα είδος γκράφιτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

 
«Παραιτηθείτε»…το ότι αυτή η έκφραση, αυτήν την εβδομάδα, έχει αρχίσει να κωδικοποιείται, σαν ένα είδος γκράφιτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εστίαση στον Αναστασιάδη τζαι τον Χριστοδουλίδη, είναι μια σημαντική κομβική στιγμή που θα πρέπει να καταγραφεί..

Ξεπεράστηκε ένα ακόμα σημείο αμφιταλάντευσης..

Για τον Αναστασιάδη το θέμα πκιον [τζαι μάλλον δύσκολα θα αποφύγει να είναι η βασική εικόνα του σαν πολιτικού, τζαι χειρότερα, σαν προέδρου – οσον αφορά την ιστορική καταγραφή] αφορά την εμπλοκή του τζαι των οικογενειακών του συμφερόντων στην διαφθορά/σύγκρουση συμφερόντων του σκανδάλου των διαβατηρίων/πύργων κοκ..

Για τον Χριστοδουλίδη, η εικόνα που θα το συνοδεύει είναι της πλήρους αποτυχίας με φόντο την αυτάρεσκη δήλωση του, όταν άρχισε η συζήτηση για άνοιγμα του Βαρωσιού, ότι είναι .. «μπλόφα». Τελικά αυτό που αποδείχτηκε ότι είναι η αρμόζουσα λέξη για την όποια σοβαροφάνεια του Χριστοδουλίδη είναι η λέξη «φιάσκο». Σαν επιστέγασμα μιας ολόκληρης σειράς υποσχέσεων γεωμετρικών σχημάτων – τρίγωνων, τετράγωνων κοκ. Περί φανφαρονισμού λόγοςΤα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ είχαν ακόμα μια εφτομάδα ξεφτίλας λόγω εξάρτησης που το προεδρικό.

By Δέφτερη Ανάγνωση

 
Να καταγράφονται τζαι τούτα για να αθθυμούμαστε:

Μετά την επιστροφή των Ανασταστασιάδη-Χριστοδουλίδη με το φιάσκο των θεαμάτων που είχαν υπαγορευσει, για «σπαρτιάτικες πολιτικές», χωρίς δηλαδή να πάρουν οποιαδήποτε μορφή κυρώσεων [έστω για άτομα σιόρ] προς την Τουρκία, προσπάθησαν να μετατοπίσουν το θέμα ..Πως τάχα μου πέτυχαν κάτι… Έτσι ο πειθήνιος Πολίτης άρχισε να λανσάρει την «αποχώρηση» του Γιαβούζ, τζαι ακολούθησε ο Πιμπίσιης στον Φιλελεύθερο…

Τζαι υστερα ήρτεν το προεκλογικό άνοιγμα της παραλίας του Βαρωσιού για να τεκμηριώσει ακόμα μια φορά ποσο εκτός πραγματικότητας είναι τόσο οι νυν πολιτικοί στην εξουσία όσο τζαι τα φερέφωνα τους στα ΜΜΕ…

Το Σάββατο μιλούσαν για το Μπαρμπαρός…

 

Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Κυβέρνηση, ο Γενικός Εισαγγελέας τζαι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας οφείλουν να παραιτηθούν

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Της Μαρίας ΕμμανουήλΟ Γενικός Εισαγγελέας οφείλει ΑΜΕΣΑ να παραιτηθεί, γιατί εμπλέκεται στο σκάνδαλο αφού ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε τα Χρυσά Διαβατήρια τζαι τωρά καλείται να εποπτεύσει την διερεύνηση του σκανδάλου.

Επίση οφείλει να παραιτηθεί τζαι ο Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος όϊ μόνο ως υπουργός ενέκρινε χρυσά Διαβατήρια, αλλά επιπρόσθετα το δικηγορικό του γραφείον ανάλαμβανεν υποθέσεις εκδόσεων διαβατηρίων.. δηλαδή παίζει να ενέκρινεν ως υπουργός τες αιτήσεις του γραφείου του...! .. :)

Εξ΄άλλου εν φανερό γιατί τους εδιόρισεν ο Αναστασιάδης, 2 εμπλεκόμενους εν ενεργεία υπουργούς.. για να σσιεπάσουν.. Οπως τζαι την φίλην των κόρων, σύντροφο του Tσουρούλλη του εξαγορασμένου ΜΜΕ, την οπιάν εδιόρισεν στο νευραλγικό πόστο του Υπουργού Δικαιοσύνης. Η οποία επίσης επαραδέχτηκεν ότι το γραφείον της έφκαλεν διαβατήρια, παρόλην την προηγούμενην μανιασμένην άρνηση του Τσουρούλλη.

Αν υπήρχεν οποιαδήποτε αμφιβολία για τους λόγους που ο Πρόεδρος επροχώρησεν στους προβληματικούς διορισμούς, εξανεμίστηκε με τον μπλοκάρισμα που τον Γενικό Εισαγγελέα, της έρευνας που διεξήγαγε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επίσης οφείλει να παραιτηθεί, αφού εν μπλεμένος τζαι στες 3 ενότητες των δικτύων.. Πολιτικός / Δικηγορικόν Γραφείον / Developers..

Ουσιαστικά εν μια κυβέρνηση που σωστά αποκαλείται κυβέρνηση Διαβατηριάδηων, αφού εκτός που τον Πρόεδρο, την Γιολίτη τζαι τον Σάββαν Αγγελίδη, εκδίδαν διαβατήρια ο Κούσιος, η Νατάσα Πηλίδου τζαι ο Μάριος Δημητριάδης.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου τεκμηριώνει τούτον που εξέραμεν δηλαδή, ότι μεγάλος αριθμός πολιτικών του τόπου, αντιλαμβάνονται την σχέση τους με την κυβερνητική μηχανή, όϊ ως έντιμοι τζαι αποτελεσματικοί διασφαλιστές της χρηστής διοίκησης για το κοινόν καλό, αλλά ως διαμεσολαβητές για να διεκπεραιώνουνται οι "δουλειές' πελατών και κυκλωμάτων με ίδιον όφελος..


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ που μόλις εμάθαν γύρω στον Μάη για την έρευνα του
Al Jazzera, το ΜΜΕξαπάτησης, ο Πολίτης, εξεκίνησεν πυροβόλο επιθέσεων, κατά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, για να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο....
❌