One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Αφιέρωμα: Αναζητώντας ερμηνείες για το ξεπλυμα [των παραπλανήσεων και των ενοχών] των τράπεζων από μερίδα το Ανώτατου Δικαστηρίου ……….. ?

By Unknown
Για μερικά χρόνια το μουρμουρητό της προσπάθειας μετατόπισης των ευθυνών για την τραπεζιτική κρίση, εστιαζόταν στο ότι «δεν κάνει τίποτα η εισαγγελία» - αφού η κυβέρνηση ήθελε να ξεφορτωθεί τον γενικό εισαγγελέα. Τελικά, όμως η εισαγγελία κατάφερε, όχι μόνο να κερδίσει την αγωγή της ομάδας Βγενόπουλου σε διεθνές δικαστήριο, αλλά κατάφερε να στείλει και φυλακή ένα από τους προύχοντες των τραπεζών που οδήγησαν στην κρίση και το μνημόνιο – τον Α. Ηλιάδη. Μια επιτυχία στη διερεύνηση του σκανδάλου σε διεθνές συγκριτικό πλαίσιο – εκτός απ την Ισλανδία και την Ιρλανδία δεν υπήρξαν τέτοιες καταδίκες πουθενά αλλού [ΗΠΑ, Βρετανία, ΕΕ κοκ]. Αλλά τελικά οι «καλύτεροι τραπεζίτες» του Αβέρωφ Νεοφύτου, είχαν άλλο πέπλο προστασίας. Το Εφετείο του Ανώτατου, με τις ψήφους των κ. Τεύκρου Οικονόμου και Μύρωνα Νικολάτου, απάλλαξε τον Ηλιάδη με το επιχείρημα ότι ναι μεν παραπλανούσε, όπως λέει ο νόμος, αλλά.. λένε οι δικαστές, δεν είχε κακές προθέσεις! ....Και έτσι Ανώτατο Δικαστήριο ενός δικαστικού συστήματος το οποίο εστιάζει στην παρατυπία, [την οποια, ετσι και αλλιως, παραδεχτηκε στην συγκεκριμενη περιπτωση του Ηλιαδη] παρά στην ουσία των θεμάτων, ξαφνικά αποφάσισε να γίνει παρεμβατικό και σε μορφή μέντιουμ, αποφάσισε να ξεπλύνει τον Ηλιάδη με βάση τις προθέσεις του.Και φαίνεται ότι ο ένας από τους δικαστές, ο κ. Τεύκρος Οικονόμου, έχει μια ιδιόμορφα επιλεκτική αντίληψη του τί είναι πρόθεση και σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιείται η μαντική ικανότητα, η οποία κινητοποιεί την «ευαισθησία» του. Ήταν ο δικαστής στην υπόθεση με το Μαρί, και ενώ έκανε τα στραβά μάτια στην παρατυπία της αλλαγής καταθέσεων, στην περίπτωση το Κ. Παπακώστα, για το Α. Ιωαννίδη, ο οποίος με βάση όλα τα τεκμήρια ήταν ο υπεύθυνος για τους θανάτους από την έκρηξη, θυμήθηκε ξαφνικά τα λάθη και τις ανθρώπινες αδυναμίες.[1] Ο Ιωαννίδης και τα λάθη του, ξεχάστηκαν, και αφού έπρεπε να φορτωθεί κάπου η ευθύνη του, σαν μέλος του στρατού, φορτώθηκε στον Παπακώστα.Και έχει επίσης και μια ενδιαφέρουσα σύνδεση με τον κ. Πικη, τον δικαστή, ο οποίος συνδέθηκε με ότι έγινε αντιληπτό ως προσπάθεια ξεπλύματος για τα τραπεζιτικά – ήταν βασικος ομιλητής στην αφυπηρέτηση του Πική.[2]Για να θυμόμαστε και το τότε πλαίσιο το οποίο ευρύτερα έθεσε ξεκάθαρα στο τραπέζι το ζήτημα της μεροληψίας, και εκ μέρους των μέχρι τότε υπεράνω υποψίας, για το ευρύτερο κοινό, δικαστών του Ανώτατου: ο κ. Πικής, επικεφαλής της κακόφημης πια επιτροπής την οποία διόρισε ο Αναστασιάδης την άνοιξη του 2013 σύμπλευσε [όταν ο Αναστασιάδης έλεγε «να μεν διερευνήσετε πρώτα εμένα»] με την παραπλάνηση ότι θα διερευνούσε τον Αναστασιάδη [ενώ με βάση τον νόμο τον οποίο διορίστηκε, δεν επιτρεπόταν] για το θέμα του συμπέθερου και των εκροών πριν το κούρεμα. Και ο κ. Πικής φαινόταν από τις εστιάσεις του κατά την διάρκεια των καταθέσεων, ότι ο στόχος του ήταν να προωθήσει την «αφήγηση των τραπεζιτών» ότι για όλα φταίει το Δημόσιο.


Το ξέπλυμα

Η δικαστική απόφαση για αθώωση του Ηλιάδη ήταν οριακή και συμπωματική. Στους 3 ψήφους 1 δικαστής [η κ. Τάσια Ψαρά – Μιλτιάδου] ψήφισε εναντίον της αθώωσης,[3]και 2 δικαστές [Νικολάτος και Οικονόμου] υπέρ. Και άμα σκεφτείς κανείς ότι οι δικαστές στο πρωτόδικο δικαστήριο, αλλά και ο κ. Κληρίδης, επίσης τέως δικαστής του Ανώτατου, διαφωνούν με την απόφαση των δυο τότε εμφανώς η σχετικότητα, το λιγότερο της απόφασης, είναι σαφής και εμφανής.Αυτό θα ήταν αποδεκτό αν ήταν μια συνηθισμένη απόφαση. Όμως, δεν ήταν – ξαφνικά δυο δικαστές του Ανώτατου σε μια συγκυριακή πλειοψηφία, ουσιαστικά παρεμβαίνουν στην εφαρμογή του νόμου για παραπλάνηση μετόχων και του κοινού, ο οποίος αποτελεί την αιχμή του δόρατος για διερεύνηση των σκανδάλων των τραπεζών που οδήγησαν στην κρίση. Η δικαιολογία τους ήταν λίγο πολύ ότι ο Ηλιάδης ναι μεν παραπλάνησε, αλλά το έκανε υπό πίεση, του ξέφυγε [«έφυεν μου» όπως είπε και ο Ηλιάδης προκαταλαμβάνοντας την δικαιολογία των δικαστών].Όμως τί ξέφυγε του Ηλιάδη; Ένα ψέμα, μια παραπλάνηση, η οποία είχε ως στόχο ακριβώς την παραπλάνηση είτε με την αρχική μη αναφορά, ή με την μετέπειτα παραπλάνηση. Αν πρόκειται κάθε δικαστής να κρίνει χωρίς τεκμήρια ότι δεν χειραγωγείται η τιμή στην αγορά, τότε καταργείται η ισονομία και κάθε δικαστής θα απαλλάσσει όποιους θέλει. Όχι μόνο υπήρξε χειραγώγηση [ ο κ. Ηλιάδης έκανε σκόπιμα με βάση όλα τα τεκμήρια κάτι τέτοιο και την περίοδο της αγοράς των ελληνικών ομολόγων το 2009-10[4]αλλά και με την προσπάθεια του λογοκρίνει με διαφημιστικά πακέτα της πληροφόρηση από τα ΜΜΕ [όπως δείχνει η υπόθεση λογοκρισίας του Μ. Ολύμπιου από τον Πολίτη μετα από παρέμβαση του Ηλιάδη με αντίτιμο διαφημιστικό πακέτο][5]αλλά αυτή η νομοθεσία είναι το μόνο όπλο που υπάρχει για να διερευνηθούν οι τράπεζες. Οι 2 δικαστές ξαφνικά έγιναν οικονομολόγοι και έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν τι έγινε στο τέλος του Ιουνίου που η Ηλιάδης έλεγε ψέματα που του εφεφκαν. Άμα σου φύει κάτι, είναι κάτι που θέλεις να συγκαλύψεις. Ή ένα ψέμα που έλεγες και πριν και αναγκάστηκες να το ξαναπείς. Εξαπατώντας όσους σε άκουσαν.Αλλά οι δυο δικαστές θεωρήσαν ότι ο Ηλιάδης δεν πρέπει να πάει φυλακή παρά το ότι παραβίασε το νόμο και παραπλάνησε, διότι… αναγκάστηκε.. του έφυεν… Γιατί να μην εφαρμόζεται αυτή η ευνοϊκή ερμηνεία για όλες τις ανάλογες υποθέσεις; Τότε κανένας δεν θα τιμωρείται για στήσιμο τιμών, εξαπάτηση κοινού κοκ. Ή και σε άλλες υποθέσεις, όπου υπαρχει παραπλάνηση και ο κατηγορούμενος επικαλείται πίεση κοκ… απόφαση του Ανώτατου είναι μια οπισθοδρόμηση στην εποχή πριν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Είναι anything goesφτάνει να έχετε χρήματα που σας αγοράζουν εικόνα στους κύκλους της ελίτ [πολιτικό δικαστικής] που προσφέρει από ότι φαίνεται.. ερμηνείες απαλλαγής από δικαστικές καταδίκες..

Το ότι ο Ηλιάδης παραπλανούσε σκόπιμα και συνειδητά είναι σαφές από τα τεκμήρια που κατατέθηκαν στο δικαστήριο και δεν αμφισβητήθηκαν – ούτε από τους δικαστές του Ανώτατου. Αλλά οι δικαστές ήταν αλλού, όπως και η δικαιοσύνη.

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες του κ. Τεύκρου Οικονόμου

Ας πάρουμε όμως και την πιθανότητα να υπάρχει ένα τέτοιο είδος ερμηνείας/δόγματος για κατανόηση παραπτωμάτων – και απαλλαγή. Ένας δικαστής Τεύκρος Οικονόμου ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου στην υπόθεση με το Μαρί. Εκεί είχε να αντιμετωπίσει ανάλογα θέματα – και η μεροληπτική του στάση ήταν τόσο κραυγαλέα, που κάνει το σχόλιο του Παπακώστα για την προαγωγή του δικαστή στο Ανώτατο, αιχμηρή αναφορά σε μια θλιβερή πραγματικότητα, η οποία συμπληρώνεται τώρα με την απαλλαγή του Ηλιάδη. Στην δίκη για το Μαρί ήταν ξεκάθαρα τα τεκμήρια ότι ο άμεσα υπεύθυνος για τους 13 θανάτους ήταν ο Α. Ιωαννίδης διοικητής της βάσης, ο οποίος, παρά τους στρατιωτικούς κανονισμούς, που επιβάλλουν εκκένωση σε περιπτώσεις τέτοιων πυρκαγιών, αλλά και παρά τις συμβουλές συναδέλφων του, επέμενε να «δίνει οδηγίες» να πάνε κοντά στην φωτιά οι δίδυμοι, και να πάει εκεί η πυροσβεστική. Αυτός ήταν ο ουσιαστικός αρμόδιος μάστορας ανάμεσα σε όποιους άλλους, που φωνάζαν, με βάση τα τεκμήρια, όταν ο Τάντης είπε «πάμε τζαι φωνάζουν οι μαστόροι».Ο κ. Τ. Οικονόμου, έδειξε μια ανάλογη ευαισθησία όπως και για τον Ηλιάδη. Τα λάθη είναι ανθρώπινα μας είπε.

Αλλά η ευαισθησία έμεινε εκεί. Όταν έφτασε στην περίπτωση του Παπακώστα η στάση του ήταν εντελώς διαφορετική. Ενώ ήξερε ότι ο Παπακώστας είχε κανονίσει διυπουργική επιτροπή από τον Φεβρουάριο του 2013, η οποία αποφάσισε να γίνει έρευνα στο περιεχόμενο των κοντέινερ για να πουληθούν ή καταστραφούν, ο στρατός, και ο κ. Ιωαννίδης δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Να πάνε έστω στο τοπικό χημείο. Και όταν αρχίσαν οι εκρήξεις και ο Παπακώστα ξεκίνησε τις διαδικασίες για μετακίνηση, ο αρμόδιος της βάσης, δεν φαινόταν να καίγεται ιδιαίτερα. Ούτε καν κοπήκαν τα χόρτα, τα οποία ζήτησε να κοπούν η πυροσβεστική – και έδινε οδηγίες ο κ. Ιωαννίδης στους δίδυμους να σβήνουν την φωτιά να μην επεκταθεί…Στην περίπτωση του Παπακώστα ο κ. Οικονόμου ουσιαστικά μετέφερε τις ευθύνες του Ιωαννίδη – ο οποίος είχε όλες τις δυνατότητες να πράξει και δεν έκανε τίποτε μέχρι την τελική τραγική απόφαση να διατάξει να πάνε οι μελλοντικοί νεκροί κοντά στο χώρο της φωτιάς. Κανένας άλλος δεν έπαθε τίποτα. Και όχι μόνο δεν εφάρμοσε έστω ανάλογα την σούπερ ευαισθησία για τον Ιωαννίδη, αλλά σε μια κίνηση που θέτει υπό αμφισβήτηση τα κίνητρα του, επέτρεψε την κατάθεση αλλοιωμένων καταθέσεων, που εμφανώς πάρθηκαν στο κλίμα υστερίας, πιέσεων και δαιμονοποιήσεων του καλοκαιριού του 2011.

Ο Τεύκρος Οικονόμου καταδίκασε τον Παπακώστα για να απαλλάξει τον Ιωαννίδη. Αυτή ήταν ντε φάκτο η [συνειδητή ή δομική] στρατηγική της υποτιθέμενης ευαισθησίας του.

Στην περίπτωση του Ηλιάδη, ο Οικονόμου «ανακάλυψε» και πάλι ευαισθησία.

Και τί σύμπτωση – απαλλάσσοντας ένα από τους «καλύτερους» τραπεζίτες [σύμφωνα με τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος]. Η τραπεζιτική κρίση, όπως είναι πια σαφέστατα τεκμηριωμένο ξεκίνησε με την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνικη οικονομία, από το 2011. Και το Μαρί, στο τότε πλαίσιο χρησιμοποιήθηκε για να συγκάλυψη τα προβλήματα των τραπεζών – τις συνέπειες που είχε η έγκριση από τον Ορφανίδη της μετατροπής της Εγνατίας του Βγενόπουλου σε παράρτημα της Λαϊκής [η οποία δηλαδή αναλάμβανε τα κοστα – τα οποία θα μετέφερε μετα στο δημόσιο] και το πορτφολιο με ελληνικά ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία αποκτήθηκαν επίσης παραπλανητικά [όσον αφορά την δημόσια πληροφόρηση] το 2009 -10.Και έτσι ο δικαστής που μετέφερε την αίθουσα του δικαστηρίου τις δαιμονοποιήσεις και τις μεροληπτικές στάσεις των ΜΜΕ για το Μαρί, βρίσκεται να ξανα-εφαρμόζει την ίδια επιλεκτική ευαισθησία – από το Μαρί στην Τράπεζα Κύπρου.Και τώρα τί; Με ένα δικαστικό σύστημα το οποίο φαίνεται πια να συνηγορεί με το κουκούλωμα του σκανδάλου των τραπεζών – όπως έγινε και με το χρηματιστήριο. Αύριο θα διορίσουν και τον Ηλιάδη κάπου;Η αποφυλάκιση του Ηλιάδη φαινεται να είναι μερος ενος ευρυτερου πλαισιου – στο οποιο εμπιπτει και η αποφυλάκιση του Ρίκκου. Και δεν είναι απλώς η προσπάθεια να επιβληθεί ξανά καθεστώς ασυδοσίας των τραπεζών. Δείχνει και μια ρήξη πια στο ίδιο το δικαστικό σώμα. Από την μια έχουμε τους κ. Κληρίδη, και την δικαστή Τασια Ψαρά Μιλτιαδου, η οποια ψήφισε ενάντια στην απαλλαγή. Από την άλλη τον κ. Οικονόμου, ο οποίος φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του Σάντη στη αμίμητη δίκη για την Δρομολαξιά. Αλλα και του Πική που προσπάθησε σε βαθμό αυτοεξευτελισμου να συγκαλύψει την αίτια της κρίσης στις τράπεζες και να μεταφέρει το θέμα στο δημόσιο.

Ο μύθος ότι η δικαστική εξουσία είναι αμερόληπτη κατέρρευσε όπως το φύλο συκής με την απόφαση που διάβασε ο κ Οικονόμου. Η δικαστική εξουσία άμα θέλει να εξυπηρετήσει κανει επίδειξη επιλεκτικής ευαισθησίας. Και από την άλλη, όταν κάνει την δουλειά της δέχεται και συντονισμένες επιθέσεις – όπως η διερευνητική  με πρόεδρο τον κ. Αρέστη, για τον Συνεργατισμό. Γιατί αγγίζει σκάνδαλα].

Σαφέστατά, πια, κάθε δικαστής θα πρέπει να αξιολογείται με βάση τις αποφάσεις που παίρνει, αλλά και τις διασυνδέσεις που δείχνουν οι μεροληπτικές αποφάσεις..

Το ελληνοκυπριακό διαστικτό σύστημα απέτυχε την κοινωνία. Δυστυχώς. Κερδίσαμε, σαν κοινωνία, την δίκη με τον Βγενόπουλο στο Παρίσι και χάσαμε στην Λευκωσία.

Είναι και το καθεστώς εξαίρεσης του τοπικού βαθέως κατεστημένου μια αναπόφευκτη πια παράμετρος αξιολόγησης…


Υ.Γ. Και ιδού που η Ιστορία ήρθε να θυμίσει την διασταύρωση του θεάματος Μαρί με την προσπάθεια συγκάλυψης των τραπεζών

Δεν έγινε αναφορά στον κ. Νικολάτο διότι ο ίδιος υπήρξε συνεπής – ψήφισε και για αθώωση του Παπακώστα.

Ο κ. Οικονόμου, όμως, άφησε την μεροληπτική του στάση να καταγραφεί. Άλλωστε ως δικαστής καταδίκασε τον διευθυντή της πυροσβεστικής που αθωώθηκε από το Ανώτατο ανάμεσα σε άλλα διότι «αφού ο Νικολάου τις ημέρες που σημειώθηκε η έκρηξη είχε άδεια απουσίας και δεν έδινε ο ίδιος οδηγίες.»[6]Τόσο δύσκολο ήταν να το κατανοήσει ο κ. Οικονόμου; Αναπόφευκτα η υποψία για άλλα κριτήρια πέρα από τα τεκμήρια είναι εκεί. Και εκείνη η καταδίκη είχε ως στόχο να μετατοπίσει την έμφαση από τον Ιωαννίδη και την επιμονή του να πάει εκεί η πυροσβεστική. Απλώς ο Οικονόμου μετάφερε τις ευθύνες του Ιωαννίδη παρακάτω. Και ο ίδιος πήρε προαγωγή..[7]

«Ποιά μηνύματα εκπέμπονται Αλλωστε, όταν ο πρόεδρος του πρωτόδικου Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση, δικαστής Τεύκρος Οικονόμου, μετά την έκδοση της διάτρητης απόφασης του, προήχθη δυο φορές: Μάλιστα, με την δεύτερη προαγωγή του βρέθηκε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου,

όπου μοιραία η παρουσία του δυνατόν να είχε επηρεάσει την απόφαση της έφεσης μου στο Ανώτατο Δικαστήριο ανεξαρτήτως της συμμετοχής του η όχι στην διαδικασία.» Κ. Παπακώστας, σελίδα 295]

Κάποιοι ήθελαν τον κ. Οικονόμου φαίνεται. Άλλωστε αυτές τις εποχές ξανακούσαμε φράσεις του είδους «Με δικαστή τον Σάντη….» κάποιοι διαβεβαίωναν για να εκμαιεύσουν καταθέσεις…. Και ανάλογα με «δικαστές στο Ανώτατο»;…

Η Ιστορία είναι μπροστά μας, όπως και η απονομή ευθυνών για την θεσμική δολοφονία του Κ Παπακώστα.

Και ιδού που η Ιστορία ήρθε να θυμίσει την διασταύρωση του θεάματος Μαρί με την προσπάθεια συγκάλυψης των τραπεζών.[3] «΄Εχω την άποψη πως δεν διατυπώνεται λόγος έφεσης που αφορά πως λανθασμένα το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι στοιχειοθετείται η υποκειμενική υπόσταση της κατηγορίας 4 με βάση τον ισχύοντα τον ουσιώδη χρόνο Νόμο.

Τέτοια θέση θα έπρεπε να διατυπωθεί ως ξεχωριστός και ad hoc λόγος προσβολής της δικανικής κρίσης.  ΄Οσα λέχθηκαν περί υποκειμενικής υπόστασης του  εγκλήματος αφορούσαν ευρύτερα το επιχείρημα του lex mitior και άλλα παρεμφερή.  Εν πάση περιπτώσει δεν είχαν αυτοτέλεια, ώστε να αποτελούν ξεχωριστό λόγο έφεσης.  Συνεπώς, δεν πρόκειται απλώς για μη επαρκή ανάπτυξη λόγου έφεσης.» http://www.supremecourt.gov.cy/judicial/sc.nsf/4c31e0475169fcdec22572c600210bd8/51a5a988ced80952c22576be002aacaf?OpenDocument


[4]Έρευνα της τράπεζας Κύπρου: εφημεριδα Αληθεια, 29 Αυγουστου 2012: «Ετσι φορτωθηκε ελληνικα ομολογα η Τραπεζα Κυπρου»

[7] Και πηρε προαγωγη για το Ανωτατο: «Μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Πρόεδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου και του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τεύκρου Οικονόμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση με έργα αποδίδει στη Δικαιοσύνη της σημασία που της αξίζει.» - https://www.laimitomos.com/%CE%BC%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81/


Σπόντες [17 Δεκεμβρίου 2018]

By Defteri Anagnosi


 • ·       Δυο καλά νέα από την Βουλή – άρχισαν τα γκράφιτι τζαι τα πανό διαμαρτυρίας να εμφανίζονται τζαι μέσα στην Βουλή – τζαι, όσον αφορά, τα αποτελέσματα, να μια πρώτη καλή κίνηση μπλοκαρίσματος του φαγοποτιού του δημόσιου πλούτου από τους ημέτερους του ΔΗΣΥ: απορρίφθηκαν από την βουλή οι προϋπολογισμοί για τις ιδιωτικοποιήσεις… Το επαναλαμβάνουμε: ζούμε σε καθεστώς το οποιο μπορει να ονομαστει «ξεδιάντροπη διαπλοκή» – άρα το ιστορικό καθήκον σε αυτό το στάδιο είναι η παρεμπόδιση της εξουσίας των ΜΜΕ τζαι των συγκαλυμμένων επιχειρηματιών, να διαλύσουν/υφαρπασουν τα πάντα…

·        

 

 • ·     Έρχεται η Λουτ και θα ζήσουμε αραγε πάλι την πληκτική επανάληψη των σεναρίων αναξιοπρέπειας του κυβερνητικού κυκλώματος και των ελεγχόμενων ΜΜΕ τους;..Θα το παίζουν, δηλαδη, επιφανειακά ευγενικοί, και θα ρίχνουν υπονοούμενα, για να μπορέσουν μετα να δαιμονοποιησουν την Λουτ, τον ΟΗΕ τις οποιες προτάσεις κοκ;…Και ο Johnnie Walker θα περιφέρεται με σύνδρομα στέρησης, και θα κλωτσά πόρτες και καρέκλες όπως την άνοιξη του 2017;..Η και θα ξεχάσει να φορέσει το κοστούμι της τελετής και θα βγάλει δημοσια γυμνή την αγένεια του στερητικού συνδρόμου;…Στον προεργασία ο Φιλελεύθερος έβλεπε «νερωμένα σχέδια», ο Τζίβας του Πολίτη αναζητούσε εσωτερικούς ύποπτους στα αριστερά, η Καθημερινή του Λοττιδη πουλούσε σενάριο 15ης Ιουλίου με κέτσαπ ΝΑΤΟ [«Η Κύπρος είναι Δύση και μπλα μπλα θα προστατευθεί» - ετσι δεν έλεγε και ο Νικόλαος της 15ης του 74?] κοκ…Ο ΟΗΕ, ο οποίος λειτουργει με βάση την ιστορική κωδικοποίηση των θέσεων για το Κυπριακό, είναι, σε αυτό το πλαισιο, η διαθεσιμη ρεαλιστική προστασία των Κυπρίων [βόρεια και νότια] ενάντια σε όσους [και στο εσωτερικό] θα πουλούσαν την Κύπρο αν είχαν την ευκαιρία, σε όσους θέλουν τον διαχωρισμό για να έχουν μονοπώλιο [υφαρπαγής εξουσίας, γης, κοκ]… Κατά τα αλλα προχωρά η επιστροφή των Μαρωνιτων στα χωριά τους, η δυσφορία αρχίζει να διεισδύει [και να ενοχλεί – και είναι θετικό δείγμα τέτοια ενόχληση] και στην Βουλή, και μια συνεργασία της αντιπολίτευσης στην Βουλή μπλόκαρε την απόπειρα του Χ. Γεωργιάδη και όσων εξυπηρετεί, να αρπάξουν και άλλο δημόσιο πλούτο μέσα από ιδιωτικοποιήσεις…

·        

 

 • ·        Σκάνδαλα Χατζηγιάννη – με τον Χατζηγιάννη να είναι το εμβληματικό άτομο της επιφάνειας του συναγερμικού τρόπου διαχείρισης; Ο Χατζηγιάννης, λοιπόν, όπως μάθαμε από την Διερευνητική για τον Συνεργατισμό, φαίνεται ότι εμπλεκόταν σε παράνομες μεταφορές χρημάτων την περίοδο του κουρέματος. Για ποιούς το έκανε κοκ, έμεινε λογοκρινόμενο γιατί αντί να τιμωρηθεί, τον πήρε το συναγερμικό δίκτυο και τον  έβαλε επικεφαλής του Συνεργατισμού. Έτσι τιμωρείσαι για τις παρανομίες, άμα είσαι ημέτερος την εποχή του ξεδιάντροπου; Σήμερα, δημοσιεύουμε στοιχεία που μας αποστάλθηκαν για μια εταιρεία με την οποία φαίνεται ότι είχε πάρε δώσε με εταιρεία γραμμένη στο όνομα του Χατζηγιάννη.
  «Τα στοιχεία αφορούν μια εταιρεία που δημιουργήθηκε στην Γερμανία και είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 4,7 εκατομμύρια περίπου και με μέτοχο ένα Ανδρέα Τάουπερτ, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας.Όπως φαίνεται το 2013 μέσα στην εποχή του κουρέματος δημιουργήθηκε στην Κύπρο η εταιρεία Σπάνταου και αυτή με διευθυντή τον Χατζηγιάννη. Έκανε διασυνοριακή συγχώνευση με την γερμανική εταιρεία και απόκτησε όλα τα περιουσιακά της, η κυπριακή.Το παράξενο είναι ότι έφευγαν λεφτά και εταιρείες από την Κύπρο το 2013 και αυτός έφερε   στην Κύπρο τα περιουσιακα της γερμανικής. Η γερμανική εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της είναι υπό έρευνα φορολογική στην Αγγλία από τις αρχές εκεί για απόκρυψη εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Αυτός στην Αγγλία δηλώσε ότι δεν είναι δικη του εταιρεία η γερμανική αλλά του Χατζηγιάννη.»

  Δημιουργούσε εταιρείες ο Χατζηγιαννης για να μεταφέρει χρήματα εξω η να τα ξεπλένει για άλλους; 
  Αλλά αυτά ήταν προφανώς τα ερωτήματα τα οποία θα διευρύνονταν και ξαφνικά διακόπηκε βολικά η έρευνα με παρέμβαση του «αόρατου χεριού» της κυβέρνησης [όλο αόρατα είναι η ξενόδουλη εθνικοφροσύνη μας – αόρατος θεός, αόρατο χέρι της αγοράς, αόρατο χέρι διαπλοκής;]


 • ·       Ώστε τελικά το Limni resort του Σιακόλα με τις τόσες διαμάχες, πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Κύπρου. Το πρώτο, φαινομενικά έστω, καλό είναι ότι για όσο καιρό είναι στα χέρια της τράπεζας, δεν θα συνεχιστούν οι πιέσεις για να προχωρήσει η επέκταση του επιχειρηματικού χώρου στην περιοχη. Μέχρι τον επόμενο… Άρα δεν θα τρέχει κατ’ ανάγκη οι κυβέρνηση να προσφερει εξυπηρετησεις [και αρα να εχει να αντιμετωπισει και την ΕΕ] – και έτσι μπορούν να αναπνεύσουν κάπως οι οικολόγοι ακτιβιστές. Αν υπάρχει όμως επίσης κάτι που δικαιώνει το κίνημα και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι  το γεγονός ότι τα γήπεδα γκολφ, όχι μόνο δεν είναι οικολογικά βιώσιμα, αλλά δεν είναι ούτε οικονομικά.. Όταν το έλεγαν μερικοί, το κατεστημένο έβαζε τα φερέφωνα του να τους παρουσιάζουν σαν ακραίους με ακραίες εκδοχές… Τώρα;… Η αποτυχία του εγχειρήματος και οικονομικά είναι στην ίδια την είδηση – το παίρνει η Τράπεζα Κύπρου σαν μη εξυπηρετούμενο της εταιρείας; …Άμα ούτε ο Σιακόλας με τόσα μέσα και ευκολίες από τις τράπεζες δεν κατάφερε να το κανει κερδοφόρο, μήπως αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είναι όντως κάττος;

·        

 

 • ·         Σχόλιο του Νεόφυτου Νεοφύτου το οποίο προφανώς είναι προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών – δηλαδή ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών διέδιδε ότι για συνομιλίες θα ήταν καλά να «περιμένουμε 2-3 χρόνια»;«13/12: «Και ενώ ο Χριστοδουλίδης διέδιδε σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο διάφορα περί Λουτ... ότι δεν προλαβαίνουμε και δεν θέλει η Τουρκία και χάνεται και αυτή η πρωτοβουλία... και να περιμένουμε ακόμα 2-3 χρόνια τσακ !!! η Λουτ ξανακτύπησε ... μες τα νευρα πάλε οι δικοί μας ... που εν θέλουν νέες νεκατοσούρες !!!!»Δηλαδη με το χρονοδιαγραμμα Χριστοδουλιδη, πεέρασε ήδη ο ένας χρόνος σχεδόν από την αρχη της δευτερης θητειας της θεομηνίας της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, βάλε ακόμα 2-3, πάμε στα σχεδόν 4 τζαι μετά θα ξεκινήσουν νέα προεκλογική για προεδρικές. Τζαι θα φορέσουν τα ανάλογα προεκλογικά κοστούμια οι των ΜΜΕ-επιχειρήσεων ξεπλύματος της διαπλοκής και της διχοτόμησης, ότι «κανουν κριτικη στον ΔΗΣΥ».. αλλά ο ΔΗΣΥ είναι η «μόνη λυση», κοκ και πρεπει να ψηφιστει κοκ… Τετοια ονειροποληματα στο προεδρικο….


 • ·   Η στήλη εισηγείται ότι ο Αναστασιάδης και οι πέριξ του δεν θέλουν διχοτόμηση, όπως φυσικά δεν θέλουν λυση. Αν ο Τάσσος όντως ειλικρινά θεωρούσε την μη λύση σαν την δεύτερη καλύτερη από την προτιμητέα για τις αντιλήψεις του λύση [ένα υβρίδιο μορφης ενιαίου κράτους με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση και μια διζωνικη-δικοινοτικη ομοσπονδιακη μορφή], ο Αναστασιάδης Johnny Walker φαινεται οτι προτιμά την μη-λύση σαν την πρώτη επιλογή, και ακολουθεί, σαν δεύτερη, ένα σενάριο Ντενκτάς η και συμφεροντων του Τουρκικου κρατους [συνομοσπονδία, δυο κράτη, δωρεά, όπως με τον Συνεργατισμό, της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία κοκ]. 
  Οι λόγοι, όπως αποδείχτηκε επανειλημμένα είναι οικονομικοί. Μόνο με το μοντέλο της συντήρησης του
  status quo του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης θα μπορεί ένα δικηγορικό γραφείο μεσαίου βεληνεκούς και ικανοτήτων, όπως αυτό του δικηγορου-προεδρου, να το παίζει διαχειριστής τόσων εκατομμυρίων. Επιπλέον, μόνο στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης το οποίο σήμερα προστατεύεται με τον έλεγχο όλων των τηλεοράσεων από το δίκτυο συμφερόντων του ΔΗΣΥ μπορεί και το πιο αισχρό σκάνδαλο να συγκαλυφθεί. Και όπως φαίνεται υπαρχει και ανάλογο δικαστικό δίκτυο για να ξεπλένει επίσης στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Άρα η τοπική ε/κ εξουσία τρέμει την πιθανότητα διαταραχής αυτού του οικοδομήματος, που μοιάζει μεν στερεό αλλα δίνει επίσης την εντύπωση ότι στέκεται σε πήλινα πόδια… Η συμμέτοχη των τ/κ θα ανοίξει αναποφευκτα δρόμους διαφάνειας, [εστω και σαν εσωτερικος εναλλακτικος πολος εξουσιας] και, όπως σε ένα «κανονικο»/νεωτερικο δημοκρατικο καθεστως με checks and balances, θα περιορίσει την απόλυτη εξουσία της ε/κ μεριδας της οικονομικο – πολιτικης ελιτ που διαχιειρζεται το κρατος… Αυτό για το οποίο φώναζαν οι πέριξ του Johnny Walker μετα το 2004, ουσιαστικά ήταν αυτό που όπως αποδείχτηκε μετά το 2013 θέλουν για τους εαυτούς τους.

·        

 

 • ·         Και έτσι ο Χριστοδουλίδης, αφού προσπάθησε να ψήσει του δημοσιογράφους να προβάλουν την εικόνα ότι δεν υπάρχει θέμα επανέναρξης συνομιλιών [και φυσικά φταίει η Τουρκία, μέχρι που ο Τσαβούσογλου είπε ότι είναι έτοιμοι και άφησε πάλι ξεκρέμαστο τον μαθητευόμενο υπάλληλο wannabe Υπουργό], άμα ήρθε στην Κύπρο και είδε ότι το σενάριο «για όλα φταίνε οι άλλοι» δεν παίζει, έβαλε το άλλο κοστούμι [με την ανάλογη κασέτα]: άρχισε να το παίζει σοβαρός και διαλλακτικός [αυτός που ώρες προηγουμένως έστηνε θεάματα αδιαλλαξίας «φταίει η Τουρκία» για όλα]. Και έτσι μας βγήκε «μα ποιόν ΝΑΤΟ. Όϊ σιόρ. Παρεξήγηση..» Απλώνεται φαίνεται το σύνδρομο του Johnny Walker που περπατά μόνος, σαν φάντασμα στο προεδρικό και παραμιλά..
  Gregoris Ioannou:Μα άκουσα καλά πριν λίγο στο ΡΙΚ; Ο μαθητευόμενος μάγος της Γεροσκήπου πήρε πίσω τελικά το κακό ανέκδοτο περί ΝΑΤΟ στο πλαίσιο λύσης του κυπριακού; Έτσι είναι τα πυροτεχνήματα. Βγάζουν λάμψη και θόρυβο αλλά σε λίγο σβήνουν. Μουάχαχαχα»

·        

 

 • ·      Άλλωστε ο Αναστο Johnny Walker ήταν σαφής στο παραμιλητό του στην οθόνη πρόσφατα: το ΑΚΕΛ και «μερικά έντυπα» τον πιέζουν, τον καημένο, τον «πιστόλι στον κρόταφο» για ότι ο ίδιος εισηγήθηκε για το κούρεμα το 2013, για «όποια λυση» [αυτόν που τις δέχεται όλες τις πιθανες λυσεις, πλην της πιθανής που είναι μπροστά του]… Προσέξετε - δεν είπε «τηλεοράσεις», άρα τζηνοι οι ιδιοκτήτες εν σίουροι.. :)…Σε ποιά άλλα κράτη, με δημοκρατικούς, υποτίθεται, θεσμούς, ο επικεφαλής του κράτους, έχει τέτοιο έλεγχο των ΜΜΕ, και φαίνεται να εμπλέκεται σε καθεστώς διαπλοκής; Ισραήλ [τουλάχιστον εκεί μερικοί θεσμοί λειτουργούν ακόμα και ετσι η διερεύνηση για την διαπλοκή Νετανιάχου έφερε εισηγήσεις, από την αστυνομική έρευνα, για δικαστική δίωξη λόγω διαπλοκής με οργανισμό ΜΜΕ], και στην Ουγγαρία [όπου η κυβέρνηση του Ορμπάν φαίνεται να προωθεί νομοθεσία για να μην μπορούν να διωχθούν στελέχη της από τα δικαστήρια] …Και η Κύπρος όπου η αστυνομία του Ιωνά δεν υπάρχει πιθανότητα να διερευνήσει την διαπλοκή των ημέτερων του μάστρου της [τυχαία σκίστηκε ο Ιωνάς να στήνει θεάματα για να διορίσει τους δικούς του επικεφαλής;..:)] και τα δικαστήρια που φάνηκε να έχουν γραμμή «προστασίας του Ηλιάδη”. Αφού τον αποφυλάκισε η δυάδα Οικονόμου – Νικολάτου στο Ανώτατο, τώρα τον αφαίρεσαν και από το κατηγορητήριο σε άλλη υπόθεση – γιατί υπήρχαν αναφορές στην συγκεκριμένη υπόθεση, και σε άλλες… Νέο κολπο αυτόματης απαλλαγής αυτό; Μετα την αμίμητη παράσταση Νικολάτου – Οικονόμου που εισηγήθηκαν τζιόλας πως θα έπρεπε να προχωρήσουν οι δικηγόροι του Ηλιάδη;…Κεκτημένη ταχύτητα η μήνυμα και στα κατώτερα δικαστήρια;… Όμως και τα καθεστώτα που αγγιζουν σαν θεαμα απονομιμοποιησης το οριο του ξεδιάντροπου να θυμούνται.. ότι όλα έχουν ένα τέλος… Το σοκ του επίλεκτου των ΜΜΕ στην Γαλλία, του Μακρόν ως μικρού εκσυγχρονιστή αυτοκράτορα, απέναντι στους οργισμένους δρόμους του Παρισιού ήταν μια πρώτη προειδοποίηση… Να μην κοιμάστε ήσυχοι… J

·        

 

 • ·         Το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής [και σαν υποδοχή της Λουτ;] διακήρυσσε την δήλωση εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών ότι η Κύπρος είναι δυτική και πρέπει να προστατευθεί. Από ποιους; Και η Τουρκία, ας πουμε, μέλος του ΝΑΤΟ, «δεν είναι δυτική χωρα»; Η μήπως είναι δυτική χώρα το Ισραήλ που είναι ανατολικότερα της Τουρκίας – και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;. Προφανώς ο Αμερικάνος εκπρόσωπος δεν μιλούσε για γεωγραφικά «δυτικές» χώρες, ούτε για στρατιωτικά [μέσω ΝΑΤΟ] αλλα για «φιλικές προς τις ΗΠΑ» χώρες. Τζαι προφανώς δεν λογαριάζουν οι ΗΠΑ να έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία. Αρα επιβεβαιώνονται οι αναλυσεις ότι τα φούμαρα για ΝΑΤΟ αφορούσαν τις σχεσεις με το Ισραήλ – η ενδεχομενως να εμπλεκουν την Κυπρο τζαι σε διαμαχη των ΗΠΑ με το Ισραηλ με αφορμη την ενοικιαση από κινεζους ισραηλιτικου λιμανιου. Οι ΗΠΑ το παίζουν προστάτες Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας [άραγε θα μας πουν ότι και αυτή είναι «δυτική» χώρα…εδώ που έχουν φτάσει why not?]. Και εμείς με τέτοιους συμμάχους [το Ισραηλ;;..!!..:)] θα διεκδικήσουμε «δίκαιο» ή θα «πιέσουν» κάποιοι την Τουρκία προς όφελος μας;. Άλλα ο Johnny Walker μπορεί να ενδιαφέρεται μόνο για το πάγωμα του κυπριακού, και όχι μια λυση που θα έχει τα «όποια» μη θετικά αποτελέσματα για τα κέρδη του δικηγορικού γραφείου στην Λεμεσό..

·        

 

 • ·         Το σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο και η ασυνάρτητη πολιτική των ΗΠΑ φαίνεται ακόμα πιο εμφανής αν δει κανείς την πολιτική των άλλων «δυτικών» συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή. Η Σαουδική Αραβία όχι μόνο είναι στα δύο στενά αλλα άρχισε και αυτή την αυτονομοποίηση τις σχέσεις της από τις ΗΠΑ – και σε σχέση με τους εξοπλισμούς [από Ρωσία] αλλα και την ρύθμιση [ενάντια στις επιθυμίες των ΗΠΑ] της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου. Με το Ισραήλ η τάση αυτονομοποίησης [αυτό δηλαδή που ξεκίνησε η Κύπρος με την αδέσμευτη πολιτική που μας προστάτευσε και από τις συνέπειες του καλοκαιριού του 1974 όταν οι περιφερειακές χώρες του ΝΑΤΟ [Ελλάδα – Τουρκία] έκαναν εισβολές και ανέλαβαν τον έλεγχο του νησιού με καταστροφικά αποτελέσματα] έχει επίσης ξεκινήσει από πριν και ενδεχομένως αυτό «τρώει» τους αμερικάνους «και αλλού κνιθονται»..Το Ισραήλ μπορεί να έχει πανίσχυρο λόμπι που χειραγωγεί την αμερικανική εξωτερική πολιτική, αλλα δεν είναι χαζό όπως την τοπική δουλοπρεπή παράσταση Johnny Walker. Καταλαβαίνοντας την μελλοντική προοπτική [της Ασίας συνολικά και της Κίνας ειδικά] στήνει συνεργασίες με την Κίνα με φόντο το προτζεκτ για τους νέους δρόμους του Μεταξιού. Και σε αυτό το πλαίσιο οι κινέζοι νοίκιασαν το λιμάνι της Χάιφα…Τζαι εξοργίστηκαν οι Αμερικανοί. Τζαι θα φύουν λαλούν που το λιμάνι της Χάιφα. Αρα γυρευκουν εναλλακτικό τόπο [Κύπρο;] για να εκβιάσουν το Ισραήλ;..Τζαι υποτίθεται το Ισραήλ [με συμμαχίες με την Κίνα], η ΗΠΑ [που θέλουν να το εκβιάσουν να μεν εσιει σχέσεις με την Κίνα] τζαι η Κύπρος επι Johnny Walker “που σου νεφκω που παεις», [που προσφέρεται στις ΗΠΑ για να εκβιάσει το Ισραήλ] είναι ..σύμμαχοι, και «δυτικοί”. Καλά η Αίγυπτος γιατί ενεν δυτική αφού εν δυτικότερα του Ισραήλ;…Μα ακόμα τζαι τζιαμαι οι Αμερικανοί εν νοιώθουν ασφάλεια;…Πως είπαμε ήταν εποχή της ήττας των σταυροφόρων και της αναδίπλωσης;
  https://sputniknews.com/middleeast/201812161070727068-usa-navy-stop-docking-haifa-israel-china/  «The US Navy said it may halt operations in Haifa once a Chinese firm takes over the port in 2021, following an agreement with Israel’s national security cabinet. Haifa, the largest port city in Israel, has regularly hosted US-Israeli naval drills and American ships. However, the 2015 agreement between Israel’s Transportation Ministry and Shanghai International Port Group (SIPG), which is partly state-owned, could cast a shadow of doubt over the future of the US-Israeli partnership, the Jerusalem Post reported. The agreement grants SIPG control over the port for 25 years beginning in 2021. The company paid $2 billion for the project and reportedly plans to transform the port’s bay terminal into the largest harbour in the country.»


·        

 

 • ·       Ιδού και πως αποκαλύπτεται η εικόνα πίσω από τις λαφαζανιές για τα success story: η Τράπεζα Κύπρου έχει προβλήματα – πάλι της λείπουν 400 εκατομμύρια; Θυμίζουμε ότι για 500 εκατομμύρια που της έλειπαν για την ανακεφαλαιοποίηση το 2012, μας έριξε στο μνημόνιο την Ιούνιο εκείνου του χρόνου. Ναι, όταν ο Ηλιάδης έλεγε ψέματα μεχρι και στις 20 Ιουνίου – αλλά το δικαστικό δίκτυο ξεπλύματος τον απάλλαξε από την καταδίκη…Τώρα έχουν πρόβλημα πάλι, όπως είχε φυσικά και η Ελληνική – σε εκείνη την περίπτωση ο ΔΗΣΥ φαίνεται ότι έστησε το σενάριο διάλυσης του Συνεργατισμού, και αφού φόρτωσε στο κράτος τα μη εξυπηρετούμενα που δημιούργησε η πολιτική της ακραίας λιτότητας του Χάρη Γεωργιάδη, πήρε μετά τις κερδοφόρες καταθέσεις και τις έδωσε στην Ελληνική, με κρατικές εγγυήσεις παρακαλώ. Εριξε και ένα δανειακι στην ημέτερη Logicom για να έχει και η οικογένεια του προέδρου του ΔΗΣΥ ένα πιο προσωπικό συμφέρον στο όλο κολπο. Σιγά που ήταν να λείπει ο Μάρτης που την Σαρακοστή… J ..Οπότε τώρα με την Τράπεζα Κύπρου πως θα το παίξουν; Ήδη μερικοι υποδεικνουν ότι και το ΕΣΤΙΑ είναι μια έμμεση κρατική επιχορήγηση.. Άντε να δούμε με ποιό άλλο κολπο θα δώσουν στην τράπεζα του Πολυβίου εκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογουμένων… Είναι να μην θυμώνει η κοινωνια με οσους ψηφίζουν τέτοια ξεπλύματα; Για αυτό εκεινα τα πανό στην Βουλή ηταν ο οργισμενος ψιθυρος που πλανιεται στα υπογεια της κοινωνιας και αναζητα χωρο να ακουστει… J • ·      Κοιτάξετε κέρδη και απώλειες – κοιτάτε άνοδο της Ελληνικής και της Logicom [και της Δήμητρας από την οποία αγοράσαν μετοχές οι δανειολήπτες της τελευταίας στιγμής στον Συνεργατισμό – η Logicom πάλι] και πτώση της τράπεζας Κύπρου.. Τα τραπεζιτικά κεφάλαια που επιχορηγεί το κυβερνών κόμμα…Και οι απωλειες από την εξωτερικη πολιτικη της υποτελειας [για να αποδειξουν μερικοι ότι είναι «δυτικοι»];
 • ·         Christakis Nikitas:Το Σχέδιο Εστία, είναι μια ακόμα κουτοπονηριά της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Είναι ένα συγκεκαλυμένο Bailout, για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου από πτώχευση.Θα λαμβάνει η Τράπεζα Κύπρου στο διηνεκές λεφτά των φορολογουμένων, ασχέτως αν ο δανειολήπτης είναι εκατομμυριούχος.
  Είναι μια άλλη κανονικότατη κλεψιά και απάτη του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής των Αντιπροσώπων, χειρότερη του κουρέματος...

·          
 • ·     Η διαρκής κρίση των τραπεζών και η κρίση των αστέγων στην Κύπρο το 2018. Ξαφνικά, λες και από το τίποτα, μας ήρθε η εικόνα/πληροφορία για άστεγους στην Κύπρο. Ήταν μια ακόμα διαρροή από όσα έκρυψε η κυβερνητική προπαγάνδα προεκλογικά μέσω των ΜΜΕ. Όμως, ίσως να είναι και μια πιο άμεση συνέπεια της κρίσης που υποβόσκει στην Τράπεζα Κύπρου. Η Τράπεζα έχει εμφανώς προβλήματα, και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων. ‘Ετσι ακούστηκε ότι απέκτησε μέχρι και το Limni resort του Σιακόλα. Εκείνο που φαινεται να κανει μαζικά είναι να αποκτά ακίνητα. Για να πουλήσει αυτά τα ακίνητα, θα την βόλευε να κανει έξωση στους ένοικους για να μπορέσει να τα πουλήσει εύκολα και οι νέοι ιδιοκτήτες να εκτοξεύσουν τα ενοίκια, αφού είναι φανερό ότι υπάρχει πια πρόβλημα στέγης ιδιαίτερα για νέους.

  Ετσι λ.χ. φανηκε να προσπαθησαν να κανουν [οι από εκει διαχειριστες] με ακινητα του Συνεργατισμου στην Λεμεσο.. Άρα η τράπεζα δημιουργεί μέσω της αγοράς δυο προβλήματα: αυξάνει τις τιμές [αφού οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν τωρα να τις αυξήσουν] αλλά ταυτόχρονα ρίχνει στην ομάδα των αστέγων και νέα θύματα, τα οποία ξεσπιτώνει. Αυτα τα άτομα που θα μείνουν;.. όπως και με την επιβίωση την εποχή του μνημονίου, θα καταφύγουν στους γονιούς. Αλλά και οι νέοι πώς να τολμήσουν πια να αναζητήσουν σπίτια με παγωμένους μισθούς και
  part time προσφορές εργασίας- την αθλιότητα που μας αφήνει η Ζέτα σαν κληρονομιά της; Ή σε λίγο καθώς άτομα θα αρχίσουν να διαρρέουν από το οικογενειακό δίκτυ που έχει ήδη τις εντάσεις του, θα έχουμε και άστεγους στους δρόμους. Εκεί εξω από το δικηγορικό γραφείο το Ανάστου να ξαπλώνουν – για να έχουμε την χαρακτηριστική εικόνα αυτής της εποχής...

 • ·   Ο Τζίβας είναι στον Πολίτη ότι είναι ο Πιμπίσιης για τον Φιλελεύθερο: εκφραστικά όργανα, φερέφωνα, δημοσιογράφοι εκπρόσωποι τύποι του προεδρικού; Όπως θέλετε ονομάστε τους. Βέβαια, ο Πολίτης είναι συνολικά ως επιχείρηση, Αναστασιαδική – κάμνει λλια κούτζια διότι και οι οπαδοί τους οποίους χειραγωγεί ακόμα η συγκεκριμένη επιχείρηση, δυσφορούν για τον Ανάστο, οπότε τους συγκρατεί με δολώματα δήθεν κριτικής, που προεκλογικά γίνονται.. κριτική στήριξη… J ..Ο Αλουπός που εχώνετουν τζαι ο νούρος του… Ίσως σε αυτό το πλαίσιο να υπάρχουν και ρωγμές διαφοροποίησης – ατομα/δημοσιογραφοι που διαφοροποιουνται στο κυπριακο σαφως υπαρχουν στην επιχειρηση/εφημεριδα/ραδιοδωνο….J ..Ο καημένος ο Τζίβας όμως είναι ένα είδος νούρου που μόνος του. Είναι άτομο με άμεσο συμφέρον από τα θεάματα Αναστασιάδη… Ένα αστεροσκοπείο  για το οποίο ο Τζίβας θα ζει με φαντασιωσεις να παίξει ρόλους και καρέκλες… Οπότε γίνεσαι ή δεν γίνεσαι… φωνή;

  Απολαύστε δείγμα «δημοσιογραφίας» [εξυπηρετήσεων;] από τον υπεύθυνο ύλης του Πολίτη… Όχι τυχαίο άτομο στην ιεραρχία της επιχείρησης δηλαδή…
   Και για να μην νομίζετε ότι ο Τζίβας είναι δήθεν απλώς ένα άτομο, ιδού και πως περιγραφει την μεταφορά οδηγιών [με την ρητορικη που αναπαρηγαγε και ο Τζιβας στο σχολιο του] από το προεδρικό στον Πολίτη, ο Νεόφυτος Νεοφύτου, που έχει εικόνα της δημοσιογραφικής πιάτσας, και φαίνεται να έχει και συμπάθειες με άτομα από το χώρο του Πολίτη:
  «Την θέση αυτή υποστήριξε πρώτα-πρώτα ένα παπαγαλάκι του προεδρικού μετά μάθαμε οτι ο κος Βίκτωρας Παπαδόπουλος επισκέφθηκε την εφημερίδα Πολίτης και ενημερωσε επιλεκτικά 2-3 δημοσογράφους του συγκροτήματος... την ίδια θέση ακούσαμε και απο το ραδιόφωνο του Πολίτη ...για να δούμε και την Κυριακάτική έκδοση του ... αντί να τρίζει η άμαξα ...» • ·         Η αποχώρηση του Τσελεπή, ήταν ίσως καθυστερημένη… Οι λόγοι είναι και ψυχολογικοί – επικοινωνιακοί και πολιτικοί. Η στήριξη της διαδικασίας των συνομιλιών με ε/κ εκπροσωπο τον Αναστασιάδη Johnny Walker από το 2013 κουβαλούσε και ένα εφησυχασμό του κόσμου που θέλει λυση. Και στα αριστερά και στα δεξιά. Σε αυτό ακριβώς το κλίμα καλής προαίρεσης πάτησε ο Johnny Walker για να στήσει [με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ] τα θεάματα παραπλάνησης. Έτσι πέρασε απαρατήρητο το αισχρό ψέμα ότι δήθεν έχασαν την συγκλίσεις [και δεν μπορούσαν να ζητήσουν άλλο αντίγραφο μέσω ημέηλ;] και μετά ότι δήθεν συζητούσαν ανακυκλώνοντας όλα τα θέματα. Και τελικά το 2017 ο Johnny Walker έγινε αγενής και ξεδιάντροπος σχεδον δημοσια: από το θέαμα με το ψήφισμα για τις υπογραφές του 1950 – τις οποιες επέτρεψε η άποψη του κόμματος του -  μεχρι την συμπεριφορα απεναντι στον Άιντα και τον Ακιντζί, και εξευτελιστικό θέαμα στο Κραν Μοντανά.

  Η ανοιχτή κριτική από τον Α. Κυπριανού ήταν μια αναπόφευκτη κίνηση. Για να μην έχει αυταπάτες ο κόσμος:  για να κατανοηθει το μεγεθος, αξίζει να μαζέψει κανείς το τι ανοησίες διοχετεύει. Τα τελευταια χρονια, στα δίκτυα του ο ΔΗΣΥ σαν μηχανισμός για να αποκοιμίζει τους ψηφοφόρους / οπαδούς – από το «θα έρθει με λυση σε λίγες εβδομάδες» στο «δυστυχώς η Τουρκία τα θέλει ολα».  Είναι ιστορικό καθήκον για την αριστερά να διαμορφώσει τον ξεκάθαρο πόλο της αντίστασης στην διχοτόμηση και την επιστροφή στην αποικιοκρατία [αυτό που υπονοούσε η ανοησία για το ΝΑΤΟ] ..Και ο κ. Τσελεπής χαίρει ενός διάχυτου σεβασμού παγκύπρια – και έχει και μια προσωπική υπόληψη να υπερασπιστεί. Σαν άτομο δεν ειχε πρόβλημα να διαφωνήσει με τις εκτιμήσεις του Τάσσου το 2004 – και να τα πει στο ΡΙΚ. Δεν θα μπορούσε ένα άτομο το οποίο συγκέντρωσε στο πρόσωπο του την αίσθηση ότι λέει την αλήθεια, να σιωπήσει και γίνει γλάστρα στα χαζοθεαματα ενός
  Johnny Walker….

·          
 • ·         Η σιωπή είναι ομολογία… Για τους δεξιούς φιλελε να το ξαναπούμε, αφού μερικοί κάτι πάνε να πουν… Η αριστερά το 2004 βρέθηκε σε μια δύσκολη επιλογή, και μια σημαντική της μερίδα, ένα 12% ας πούμε, ψήφισε ναι, παρά την διαφορετική άποψη του κόμματος της ευρύτερης αριστεράς. Οι φιλελέδες έχουν πια μπροστά τους τον πρόεδρο που εκφράζει όσα κατηγορούσαν [και μερικές φορές σαφως πιο ακραία] τον Τάσσο – εκείνος ποτέ δεν συζήτησε δυο κράτη, ούτε συνομοσπονδία.. Τώρα σιωπούν και σαν πειθήνιο πρόβατα ψήφισαν τον Ανάστο και χάρις στην αποχή επανεκλέγηκε ο Johnny Walker..

  Η αδυναμία τους να κάνουν μια έστω υποτυπώδη κίνηση [ο Μαλάς πήρε στο δεύτερο γύρο τα ίδια ποσοστά που πήρε το 2013 – άρα όσοι συναγερμικοί ψήφισαν, ψήφισαν τον Johnny Walker έχοντας σαν φόντο τα ψέματα, τα θεάματα, τις γελοιοποιήσεις κοκ του 2017, από το Μοντ Πελεράν στο Κραν Μοντανά… Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν μερικοί. Απλώς φαίνεται ότι υπάρχουν άλλα συμφέροντα που διασταυρώνεται με την ημετεροκρατία, που δεν μετατρέπουν τις όποιες απόψεις [όσο βαρύγδουπα και αν τις αναφέρουν] σαν δευτερεύοντα θεματάκια… Άυτοί ανέμιζαν την σημαία της εναντίωσης σε ότι περιγραφε η εκφραση «πελατειακές σχέσεις» - και τωρα στηριζουν με φτηνες δικαιολογιες το κατ΄εξοχην κομμα της διαπλοκης ιστορικα και του παροντος…Αμα απλα εισαγεις λεξεις που ακουγονται αποικιακα βαρυγδουπες αλλα δεν κατανοεις τις τοπικες συνεπειες, τοτε δεν αντικρυζεις τον καθρεφτη της πραγματικοτητας..Και η αντιφαση είναι ισως οδυνηρη για να γινει κατανοητη..Αλλα ποσο χρονο μπορει να παρει το denial of reality?…J

·          
 • ·         Μα σαν να έπεσε γραμμή σε μερικούς δικαστές να μην δικάζουν πια τον Ηλιάδη;…J.. «Ανεξάρτητη δικαιοσύνη» του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης;… Ενώ αν ήταν κανένας/καμιά μη ημέτερη και μη ανήκουσα στον κύκλο προστασίας της αστικής τάξης, εν θα εταρασεν φυλλο…J

·          
 • ·         Ο Johnny Walker πήγε στο ευρωκοινοβούλιο να πουλήσει ρατσισμό; ..Μετά τον αμίμητο ρατσισμό τους να μας πει ότι όλοι οι τ/κ είναι όργανα της Άγκυρας [και κανένας τους δεν θα σκέπτονταν ορθολογικά για τους αγωγούς φυσικού αερίου – και άρα πρέπει να τους αφαιρεθεί η δυνατότητα πραγματικής συμμέτοχής στις αποφάσεις], τώρα πήγε και ανακήρυξε την Κύπρο ότι κινδυνεύει από κύμα μεταναστών… Αν κινδυνεύει από κάτι η Κύπρος Johnny Walker είναι από τις πρακτικές δικηγορικών γραφείων, όπως του οικογενειακού σου, να πουλά την Κύπρος με την μορφή διαβατήριων και το κτίσιμο πύργων για να τους εγκαταστήσετε [με χοντρό αντίτιμο] παραβλέποντας και τις νομοθεσιες και τους κανονισμούς για ανέγερση αυτών των εν δυνάμει οικολογικών εκτρωμάτων. Όσο για την μετανάστευση, μιλάς εσύ ρε; Εσύ που πρότεινες δυο κράτη στο υπουργό της Τουρκίας; Εσύ, δηλαδή, που αποδεχόσουν να ανοίξει το βόρειο σύνορο για πάντα στην μετανάστευση από την Τουρκία; [αυτό είναι τα δύο κράτη και η χαλαρή συνομοσπονδία κοκ].. Εσύ που πήρες μια σύγκλιση να μείνει για πάντα η αναλογία 4 προς 1 [ε/κ – τ/κ] με βάση την μετανάστευση από Ελλάδα και Τουρκία, και με τις χαζομάρες σου την έχασες το 2017 και μετατράπηκε σε αναλογία 1 προς 1; …Μιλάς εσύ;

·          
·         Σώπα. Μα σοβαρά ξεκίνησαν οι διαδικασίες αλλαγής της Γιωρκάτζη από το 2015;..Τζαι εσείς του Σίγμα εν είδατε ακούσετε τίποτε τζαι εκαρτερούσατε να σας το πει το Μπλούμπεργκ; Εσείς που ανακαλύφκετε [μέσω Ρίκκου μήπως;] ότι τάχα μου ο Δημητριάδης έβαλε κάμερες [τις οποίες έβαλε ο τόσο αγαπητός σας, Ορφανίδης] στην Κεντρική Τράπεζα [τζαι δεν εμπήκετε καν στο κόπο να ρωτήσετε]; Κοίτα ανομοιογένεια ευαισθησίας, ρε παιδί μου… Αλλά άμα το πουν οι ξένοι τότε το ανακαλύφκετε; Τζαι ύστερα να μεν σας λαλουμεν το σύνδρομο του πειθήνιου στην τοπική εξουσία ιθαγενή, που γοητεύεται μόνο και μόνο από τις γυαλιστερές πέτρες των ξένων ιεραπόστολων;… Bloomberg: Πολιτικές πιέσεις στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου «Το 2015 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για απόλυση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.»


 • Για την ιστορική μνήμη τζαι τα εγκλήματα [στο εσωτερικό των κοινοτήτων] για τα οποία κανένας δεν διώχθηκε… Γιατί ήταν ημέτεροι του βαθέως κράτους το οποίο ούτε ο Μακάριος δεν μπορούσε να αγγίξει… Ήταν όχι μόνο διαπλεκόμενο με μερίδα της αστικής τάξης [εδώ ο Γρίβας φέρεται να ζητούσε λεφτά και από τον Λανίτη] αλλά φυσικά και της πρεσβείας του ελληνικού κράτους που επέμενε μεχρι την δεκαετία του 1980 ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνει τοπικό πανεπιστήμιο – είδος κράτους εν κράτη δηλαδή η πρεσβεια…. «10 Δεκεμβρίου 1973. Ο Αντώνης Ανδρόνικου ταξίδευε μαζί με τη 14χρονη κόρη του Ελένη προς τον Μαζώκαμπο. Οι δυο τους πέρναγαν πολλές ώρες μαζί, ακούγοντας μουσική και συζητώντας και εκείνη ήταν ακόμη μία συνηθισμένη μέρα. Μέχρι που ένα αυτοκίνητο με δύο «αστυνομικούς» τους σταμάτησε λίγο έξω από την Παρεκκλησιά. Ήταν η τελευταία φορά που η Ελένη είδε τον πατέρα της, να την κοιτάζει δακρυσμένος από το αυτοκίνητο ενώ απομακρυνόταν. Δυο μέρες μετά βρέθηκε νεκρός σε σκουπιδότοπο με διάτρητο από τις σφαίρες σώμα, στην Αγία Βαρβάρα.» •     Για την παρέμβαση στην βουλή: Θικτηκε ο πρόεδρος της Βουλής και ζήτησε να φύγουν τα μηνύματα. Για κάποιους όμως δεν είναι απλά μηνύματα. Είναι τα αποτελέσματα των δικών σας αποφάσεων κ πρόεδρε. Για αυτό κ η κοινωνία σας αποστρεφεται. Γιατί απλά βρίσκεστε σε διάσταση με τη βάση της κοινωνίας. Κωστας Ιερειδης


 • ·   Κύριε ελέησον [τζαι την επίκληση γράφει την ένας συνειδητός άθεος] – δηλαδή η κόρη του Κασουλίδη ακόμα λαλεί τους Γλυξμπουργκ «βασιλιάδες» [τζαι τους διαδοχους] ούτε καν τέως [«η αυτού βασιλική  υψηλοτης διάδοχος»] ; Αραγες σου καρτερα τους να «παλινορθωθουν;] • ·  Θυμάστε τον Γιάγκο Δημητρίου της Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος είχε προκαλέσει bank run [διευκολύνοντας ετσι την δωρεά των καταθέσεων του Συνεργατισμου στην Ελληνικη;..Κανονικά θα έπρεπε να ήταν ήδη υπό διερεύνηση για ψευδείς δηλώσεις στην Βουλή – και η διερεύνηση να αφορά και πιθανη σκοπιμότητα. Τέλος πάντων [ζούμε την εποχή των ξεπλυμάτων Αναστου- οπότε..], σε μια φάση είπε ότι θα αποχωρήσει από την Κεντρική. Και μερικά από τα δημοσιογραφικά φερέφωνα που συγκάλυπταν την κατασκευή του σκανδάλου του Συνεργατισμού, είχαν και κροκοδείλια δάκρυα. Αλλα ο κ. Δημητρίου τελικά φαίνεται ότι αλλαξε γνώμη – από ότι κυκλοφορεί στην Κεντρική ανακοίνωσε εσωτερικά ότι τελικά, δεν θα παραιτηθεί τωρα…
  Εκτός από την εποχή του ξεδιάντροπου είμαστε και στην εποχή του «ειπα-ξηειπα- και τι έγινε”; Άμα έχεις πλάτες αντι να σε διερευνούν σου δίνουν και προαγωγή όπως φάνηκε από την εμπειρία της τράπεζας Κύπρου του Χατζηγιάννη κοκ. Αρα θα του δώσουν και παράσημο του Δημητρίου για την ζημιά που έκανε στον Συνεργατισμό;. Ή για το ψέματα στην Βουλή που προκάλεσαν το Bank run;…Το πιο αθώο αυτής της υπόθεσης με το «παραιτουμαι-ξηπαρατουμαι» είναι το ότι κανει ετσι για να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη…Αλλα μπορεί να έχει και φαντασιώσεις νέων διορισμών…Ήταν η δεν ήταν βολικός αλλωστε για τα σχέδια μερικών να διαλύσουν τον Συνεργατισμό;. Άντε να δούμε αν παίζει και σενάριο revolving door επιβράβευσης. Θα δουμε και ισως να εχουμε και μερικες απαντησεις…

·          
 • ·       Για το κωμικό παιχνίδι «παίζω – ξιπαιζω» των ημέτερων, μάθαμε ότι διορίσαν κάπου τον Σκαλιά [τον τύπο στο υπουργείο παιδείας που το έπαιζε ιδεολογικός εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού στην σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς – και μετα παραιτήθηκε. Δήθεν..; ..:)]..Σιγά που θα αφήναν ένα «δικο τους» ο οποίος τους εξυπηρέτησε να παραιτηθεί και να μην τον ανταμείψουν μετα; Και στο κοσμο της διαπλοκής για μια εικόνα ζει το σύστημα – να φαίνεται ότι δεν ξεχνάς του «ημέτερους» για να παραδειγματίζονται οι υπόλοιποι…J.. Και πόσα θα οικονομά τωρα ο κ. Σκαλιας; http://www.philenews.com/eidiseis/paraskinio/article/625362/proedria-ga-ton-gorg-skalia

·          
 • ·      Πρέπει να αναληφθεί σοβαρή εκστρατεία όσων θεσμών δεν ελέγχονται ακόμα από την νυν κυβερνητική εξουσία και τα παρακλάδια της, για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ελέγχου της διαπλοκής…Τωρα για τα γενικότερα κίνητρα διορισμών και το μοναδικά καθοριστικό προσόν που απαιτείται [να είναι κανείς ημέτερος, υπάκουος και εξυπηρετικός της νυν εξουσίας] είναι κάτι που η νομοθετική εξουσία [αφού από ότι φαίνεται και η δικαστική άρχισε να δείχνει συμπτώματα ελεγχόμενης πια] θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά. Πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός ελέγχου αυτής της διάχυτης πια σύγκρουσης συμφερόντων…Το θέμα δεν είναι πόσο καλοί οι κακοί ειναι οι βουλευτές – το θέμα είναι θεσμικό. Η εκτελεστική εξουσία φαίνεται να έχει ξεφύγει πια όσον αφορά την διαπλοκή και είναι θεσμική υποχρέωση της βουλής να βάλει όρια έλεγχου στην ασυδοσία…Θα δείξει…

·          
 • ·       Να επανέλθουμε και στα δικαστικά μετα το νέο αμίμητο δείγμα προστασίας ημέτερων – την απαλλαγή του Ηλιάδη χωρίς καν δίκη.. Αν δεν τον έβαζε η εισαγγελία τον Ηλιάδη στο κατηγορητήριο θα το χρησιμοποιούσαν οι κ. Νικολατος και Οικονόμου, για να απαλλάξουν πάλι [αν καταδικάζονταν ο Ηλιάδης] ενώ τωρα τον αφαιρούν προκαταβολικά; Υγείαν κύριοι...
  Για τον κύριο Οικονόμου τα δεδομένα της αναρρίχησης του και των αντιφατικών αποφάσεων και ευαισθησιών του [όταν βολεύει] είναι εμφανή από την δίκη για το Μαρί μεχρι την απαλλαγή Ηλιάδη. Όμως ο κ Νικολατος;..Παρα την αρχική θετική εικόνα, είναι πια δύσκολο να αποφύγουμε τις επαναλαμβανόμενες πληροφορίες για συμφέροντα του εν λόγω δικαστή όσον αφορά ευνοιοκρατική αντιμετώπιση οικογενειακών συμφερόντων του, εξω δηλαδή από τα πλαίσια για όλους του υπόλοιπους – αυτό που λέγεται ισονομία..
  Να το θέσουμε σαν ερώτηση: Αληθεύει κ. Νικολατο ότι υπήρξε μια σχετική ευνοιοκρατική αντιμετώπιση σε σχέση με υπόθεση αξιογράφων; Και αν υπήρξε, δεν θα ήταν στοιχειωδώς δεδομένο να μην συμμετέχετε στην διαδικασία εξέτασης της έφεσης Ηλιάδη; Ελπίζουμε σε διάψευση διότι η πληροφορία επανέρχεται και προφανώς η λογοκρισία της δεν πρόκειται να την εξαφανίσει… Ιδού λοιπόν χώρος για έντιμη και τεκμηριωμένη διάψευση. Εκτός και αν...

·          
 • ·   Η Δημοκρατία των «δημοκρατικών» φιλελε του 1989 στην ανατολική Ευρώπη. Ο Ορμπαν της Ουγγαρίας, πέρασε νομοσχέδιο από την Βουλή με βάση το οποίο δημιουργείται ένα παράλληλο δικαστικό σύστημα υπό τον υπουργό δικαιοσύνης το οποιο θα ασχολείται με θέματα διοίκησης [άρα δεν θα υπόκεινται στο δικαστικό σύστημα η διαφθορά και διαπλοκή της κυβέρνησης – έμαθε από τα προβλήματα του Νετανιάχου φαίνεται ο Ορμπαν] ενώ πέρασαν και νομοθεσία που αυξάνει τις ώρες overtime τις οποιες μπορεί να ζητήσει μια εταιρεία από τους εργοδοτουμενους της, από 250 σε 400 ώρες.. «Νόμος της Δουλείας»/Slavery Law..
  The law will create a new court system, overseen by justice minister Laszlo Trocsanyi, by January 2020 and remove the authority of Hungary’s Supreme Court on administrative matters including elections, taxation, police and public institutions. It can also rule on matters regarding protests, strikes, construction permits and data privacy.
  “This gives the justice minister so much power to appoint, promote and discipline judges that it paves the way for a clear interference,” said Marta Pardavi of the Hungarian Helsinki Committee, a legal non-governmental organisation. She added that the government should have waited for an opinion from the Venice Commission, the Council of Europe’s legal advisory arm, which said it would not be able to issue recommendations until spring.
  The new court was approved easily thanks to the two-thirds majority won by Prime Minister Viktor Orban’s Fidesz party in April, along with another bill to increase the overtime hours companies could ask employees to work from 250 hours to 400 hours per year. Detractors have dubbed the bill a “slavery law”. [Financial Times 13/12/2018]


 • ·        Το εδώ σύμπλεγμα Johnny Walker που θυμίζει Νετανιαχου και Ορμπαν στον έλεγχο των ΜΜΕ αλλα και στις ύποπτες διασυνδέσεις που ονομάζονται και διαπλοκή σε άλλες χώρες [αλλα εδώ τα ΜΜΕ μας δεν…J] δεν ελέγχει την Βουλή και ούτε μπορεί να φανταστεί πλειοψηφία σε εκλογές οπότε εξαγοράζει εύνοια – ελέγχει, όμως, την μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ,  τις εναπομείναντες συστημικές τράπεζες [πλην της Russian Commercial Bank] – και υπαρχουν αυξανόμενα συμπτώματα ελέγχου και μερίδας του δικαστικού σώματος…Και φυσικά οι επιθέσεις ενάντια στους ανεξάρτητους αξιωματούχους που δεν ελέγχονται [Κληρίδης και Ο. Μιχαηλίδης] είναι μέρος αυτού του σκηνικού…Το κυπριακό και η λυση του απειλεί να ανοίξει αυτό το κλειστό σύστημα σε έλεγχο από μια, ανεξέλεγκτη, για εκείνους κοινότητα [τους τουρκοκύπριους]..ειναι να μην «βαδίζει και παραμιλά» ο Johnny Walker με την οποια Λουτ, τον οποιο Γκουτέρες, τα οποια «εντυπα, το οποιο ΑΚΕΛ, κοκ;..

·          
 • ·       Προέδρος πουλά διαβατήρια της χώρας του μέσω οικογενειακού δικηγορικού γραφείου…Απολαύσετε τον Johnny Walker σε παραλήρημα λαφαζανιας όταν του έριξαν και στο ευρωκοινοβούλιο σπόντες για το σκάνδαλο της διαπλοκής της πώλησης  διαβατηρίων με την εμπλοκή και του δικού του οικογενειακού δικηγορικού γραφείου. Προσέξετε πως πετασσει την μάππα εκτός – αναφέρει τα κυπριακά ποσοστά σε σχέση με το συνολικό μέγεθος της ΕΕ. Χαζό επιχείρημα – Αμα είσαι μικρή χώρα είναι λογικό ακόμα και η κομπίνα να είναι συγκριτικά σε μικρό ποσοστό σε σχέση με τους άλλους- το θέμα είναι με τα δικά σου συγκριτικά μεγέθη πως φαίνεται. Και μετα δεν έχουμε λέει ..ποδοσφαιρικές ομάδες κοκ που ελέγχονται από ξένους. Τι λες ρε; Δεν έχουμε ένα ελεγχόμενο [από την παράταξη σου] οργανισμό ποδοσφαίρου, με ημέτερη σας «παράγκα», και ομάδες μέσω των οποίων γίνονται ξεπλύματα μέσω στοιχημάτων διεθνως κοκ; Και μετα θέσπισαν λέει «αυστηρά κριτήρια».

  Δαμέ ούτε καν τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς για την ανέγερση των πύργων κοκ δεν τηρούν όσοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες των δικηγορικών σας γραφείων τζαι επηρετε.. «αυστηρά μέτρα»; Το ότι σε έχουν όλοι για άτομο που δεν έχει νόημα να ακούς τι λέει γιατί «το δεσμεύομαι» του είναι τεκμηριωμένη παραπλάνηση, είναι εν μέρει βοηθητικό για να μην ακούς γέλια όταν μιλάς. Εδώ θα πουλούσες το δάσος πάνω που το Πέρα Πεδι τζαι μιλάς εσύ για «μέτρα»…υγείαν. Θα περασει και αυτή η καταστροφή. «Τζαι θα αντέξει η Κύπρος» που ελαλούσαν τζαι οι παλιοί…
   Και εννοείται ότι μερικα ΜΜΕ είδαν.. «συμφέροντα» πίσω από την κριτική για τα κυπριακό πρόγραμμα πωλήσεων διαβατηρίων. Σιγά που ο Λοττιδης και οι υπήκοοι του θα τολμούσαν να δουν το σκάνδαλο που βγάζει μάτι όχι απλά πανευρωπαϊκά αλλα παγκόσμια – «Πρόεδρος πουλά διαβατήρια της χώρας του μέσω οικογενειακού δικηγορικού γραφείου»…

«Κληθείς να απαντήσει ο Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε άδικο να στοχοποιείται η Κύπρος για τις ελάχιστες υπηκοότητες που παραχωρεί, σημειώνοντας πως η Κύπρος έδωσε μόνο το 0,3% των υπηκοοτήτων που δόθηκαν από ευρωπαϊκές χώρες σε υπηκόους τρίτων χωρών. «Δεν είναι στη δική μου χώρα που ολιγάρχες τρίτων χωρών είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, ούτε είναι στη δική μου χώρα που μεγάλες πλατείες και κτίρια ανήκουν σε ολιγάρχες» σημείωσε μάλιστα δεικτικά.

«Έχουμε θεσπίσει αυστηρά κριτήρια και έχουμε υποστεί έλεγχο, έχουμε υιοθετήσει πολιτικές περιορίζοντας τον αριθμό των όσων κατ΄ έτος μπορούν να αποκτήσουν υπηκοότητα και έχουμε αποφασίσει να εργοδοτήσουμε ξένο Οίκο για να ελέγχει τις διαδικασίες και τον έλεγχο των οικονομικών πόρων των επενδυτών. Είμαστε απόλυτα προσεκτικοί», υπογράμμισε»


❌