One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

· Η συζήτηση στο καφενείο της Πέμπτης για την κρίση του 2013, ανέδειξε τζαι το πλαίσιο του τί έγινε τότε.. Πώς ουσιαστικά η αποτροπή του κα

By Δέφτερη Ανάγνωση

·         Η συζήτηση στο καφενείο της Πέμπτης για την κρίση του 2013, ανέδειξε τζαι το πλαίσιο του τί έγινε τότε..

Πώς ουσιαστικά η αποτροπή του καθολικού κουρέματος χάρις στην λαϊκή εξέγερση αποτέλεσε την πρώτη και σημαντική ήττα της διαπλοκής. Διότι πολύ πριν ο Δρουσιώτης αθθυμηθεί [μετά που έχασε την καρέκλα – για να τα λαλούμεν ούλλα] να ονομάσει «συμμορία» τους μαστόρους και συνεργάτες του, το καθολικό κούρεμα είχε απορριφθεί μέσα που ένα οργισμένο κύμα διαμαρτυρίας το 2013. Γιατί ακριβώς ήταν μια κίνηση για να συγκαλυφθεί η ευθύνη των τραπεζών με άνοιγμα της επιβολής κουρεμάτων στις καταθέσεις κάθε φορά που οι τράπεζες θα τα εκαμαν μαντάρα…

Θα μετατρεπόταν, δηλαδή, η Κύπρος σε ένα είδος αποικίας των ξένων μεγαλοκαταθετών στις τράπεζες [τις οποίες έλεγχαν μέσω δικηγορικών γραφείων] – όποτε είχαν πρόβλημα οι τράπεζες θα τους διασφάλιζονταν ξεπλύματα ή φοροαπαλλαγή, - τζαι θα πλήρωνε η κοινωνία – τζαι οι καταθέτες με νέα κουρέματα..

Το ότι ομολογεί τώρα τζαι ο συνεργάτης του Αναστασιάδη, ο Δρουσιώτης, ότι ουσιαστικά εν ο Αναστασιάδης που ήθελε το καθολικό κούρεμα, ακριβώς για να μην χάσουν οι πελάτες του δικηγορικού του γραφείου, είναι η επιβεβαίωση…

Τζαι για τον Δρουσιώτη θα το πάρουμε σαν αναγνώριση ενοχής. Ένα mea culpa όμως δεν είχε το θάρρος να το πει δημόσια…

Γιατί τότε υπηρέτησε πιστά…

Ο Δρουσιώτης δεν έχει σημασία – έχει όμως σημασία για τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά τζαι την διαπλοκή να θυμόμαστε την νίκη ενάντια στο καθολικό κούρεμα που θα εξυπηρετούσε τους ημέτερους πελάτες του δικηγορικού γραφείου Αναστασιάδη..

Από τότε τέτοιος ήταν..

Τζαι η παραίτηση του Συλλούρη το 2020 ήταν η συνέχεια της νίκης ενάντια στο καθολικό κούρεμα το 2013…

Τζαι αναμένεται το επόμενο στάδιο..:)


• Ο Π. Δημητριάδης τζαι λόγω της βιωματικής του εμπειρίας, αλλά τζαι λόγω της ντε φάκτο μελέτης του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος την σ

By Δέφτερη Ανάγνωση

·         Ο Π. Δημητριάδης τζαι λόγω της βιωματικής του εμπειρίας, αλλά τζαι λόγω της ντε φάκτο μελέτης του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος την στιγμή της κρίσης, το 2012-13, είναι σήμερα ουσιαστικά ο κορυφαίος ακαδημαϊκός αναλυτής της διαφθοράς σε θεσμικό επίπεδο στην Κύπρο. Η ανάλυση του ότι η διαφθορά, στο σημερινό πλαίσιο,  ουσιαστικά οικοδομήθηκε αρχικά μέσα από το τραπεζιτικό σύστημα τζαι ακολούθως διαχύθηκε σε άλλους τομείς, είναι μια αφετηρία πια όποιας μελέτης για το θέμα – όπως τζαι το βιβλίο του ”A diary of the euro crisis in Cyprus”. Το οποίο είναι πια ένα κλασικό βιβλίο διεθνώς για την κρίση στην Κύπρο – αλλά είναι χρήσιμο τζαι εσωτερικά, γιατί καταγράφει την αρχή του πώς η αποτροπή της διαφάνειας τότε, άνοιξε την πόρτα στην μετάλλαξη της διαφθοράς τζαι στο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας.


Η παρουσίαση του ήταν τζαι μια αναφορά στο πλαίσιο του πώς η ήττα του τραπεζιτικού κατεστημένου μετά την αποτροπή του καθολικού κουρέματος οδήγησε στην κατασκευή [μέσω χαλαρώματος] του μηχανισμού της αρπαχτής των διαβατηρίων..


"Τα χρυσά διαβατήρια ήταν ιδέα του Νίκου Αναστασιάδη, ως δώρο σε πελάτες δικηγορικών γραφείων που έχασαν χρήματα στην Κύπρο για να κατευνάσει πνεύματα, ανέφερε χθες βράδυ ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και καθηγητής του Leicester Πανίκος Δημητριάδης.

Σε διαδικτυακή παρουσίαση του με τίτλο «Μισές αλήθειες από την κρίση του 2013» σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Σοσιαλιστική Έκφραση, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων (ΚΕΠ) ήταν δώρο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για να στηρίξει την ελίτ που είχε υποστεί ζημιά από την κρίση του 2013, αφού ήταν άμεσα διαπλεκόμενη με τις τράπεζες.


«Οι χαλαρώσεις του ΚΕΠ έγιναν με στόχο να στηρίξει τους μεγάλους ντιβέλοπερς και οδήγησαν σε νέα φούσκα στα ακίνητα», τόνισε.


«Με άλλα λόγια τα χρυσά διαβατήρια είναι η μετάλλαξη, αν όχι και αναβάθμιση, του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησε στην κρίση του 2013 – το ξέπλυμα των υπαιτίων της κρίσης του 2013», υποστήριξε."

https://www.stockwatch.com.cy/el/article/oikonomia/p-dimitriadis-idea-kai-doro-anastasiadi-ta-hrysa-diavatiria?fbclid=IwAR2dvh4Nj25HjRKH3gNA_8egrumWZNyHyGjY0dM1DtVgQgwtWMrBSw17D4chttps://www.stockwatch.com.cy/el/article/oikonomia/p-dimitriadis-idea-kai-doro-anastasiadi-ta-hrysa-diavatiria?fbclid=IwAR2dvh4Nj25HjRKH3gNA_8egrumWZNyHyGjY0dM1DtVgQgwtWMrBSw17D4c


Πανίκος Δημητριάδης Ενδεκα λόγοι που επιβάλλουν την άμεση παραίτηση Νίκου Αναστασιάδη

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤο πίο κάτω κείμενο το αφιερώνω στην Αναστασία Δημητριάδου (καμία συγγένεια μεταξύ μας) και στη γενιά της - την άκουσα πριν λίγο να δίνει συνέντευξη στον
Christophoros Christophi
* και με συγκίνησε


Οφείλουμε να κάνουμε το παν ώστε νέοι όπως τήν Αναστασία να δουν το μέλλον της Κύπρου με αισιοδοξία.
Τα πιό κάτω είναι καθαρά δική μου ευθύνη. Με συγχωρείτε ελπίζω γιά οιοεσδήποτε ανορθρογραφίες, αλλά ήθελα το κείμενο αυτό να αναρτηθεί απόψε.
ΕΝΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
1. Παραβιάζει το Αρθρο 41(2) του Συντάγματος το οποίο απαγορεύει ρητά στον εκάστοτε πρόεδρο να επιδίδεται σε εργασία η να εξασκεί επάγγελμα. Συγκεκριμένα το άρθρο προβλέπει:
«Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της θητείας αυτών δεν δύναται να επιδίδωνται είτε αμέσως είτε εμμέσως δι’ ιδίον λογαριασμόν η διά λογαριασμόν οιουδήποτε ετέρου προσώπου εις οιονδήποτε επί κέρδει η μη εργασίαν η ν’ασκώσιν οιονδήποτε επάγγελμα».
'Ανκαι ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το γραφείο που φέρει το όνομα του (!), είναι γνωστό ότι προωθεί συστηματικά τα οικονομικά συμφέροντα του γραφείου του. Από την πρώτη μάλιστα μέρα που εκλέγηκε.
Το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια αποτελεί απόδειξη ότι χρησιμοποιεί τη θέση του γιά να δημιουργήσει οικονομικά οφέλη γιά τον στενό οικογενειακό του κύκλο. Δηλαδή επιδίδεται εμμέσως πλην σαφώς σε εργασία γιά λογαριασμόν των παιδίων του.
Γενικότερα, η χρήση δημόσιου αξιώματος για προσωπικόν όφελος αποτελεί τον κλασικό ορισμό της διαφθοράς στη βιβλιογραφία των οικονομικών. Αφήνω στους νομικούς να μας διαφωτίσουν ως προς ποιές άλλες νομοθεσίες η πρόνοιες του Συντάγματος παραβιάζονται.
2. Έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας στην ΕΕ.
Το γεγονός ότι η Ευρωπαική Επιτροπή κατηγορεί την Κύπρο ότι παραβιάζει το ‘Αρθρο της Συνθήκης που προνοεί την ειλικρινή συνεργασία μεταξύ κρατών-μελών αποτελεί ενδειξη, αν όχι και απόδειξη, ότι δεν τον εμπιστεύονται στα ανώτατα δώματα της ΕΕ. Η Κύπρος, ως ημικατεχόμενη χώρα, χρειάζεται, όσο καμιά άλλη χώρα, στήριξη από την ΕΕ γιά να επιβιώσει.
3. Πάσχει από χρόνια εξάρτηση από αλκοόλ, η οποία έχει δημιουργήσει εύλογες υποψίες ότι δεν έχει την ικανότητα να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του αξιώματος που κατέχει.
Στις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις/καταθέσεις δείχνει να υποφέρει από απώλεια μνήμης, έλλειψη κρίσης και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Είναι συχνά αντιφατικός, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται, αλλοπρόσαλλος και οξύθυμος, παρουσιάζει τάσεις αυταρχισμού και φαίνεται να εχει έλλειψη αυτεπίγνωσης. Οι ειδικοί, π.χ. η ψυχολόγος κ. Χάρις Χαραλάμπους, εισηγούνται να υποβληθεί σε αξιολόγηση της διανοητικής του κατάστασης.
4. Θυσιάζει το εθνικό θέμα και γενικότερα το δημόσιο συμφέρον γιά να προωθεί προσωπικά και ιδοτελή συμφέροντα.
Οι καταγγελίες του καταξιωμένου δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να τις επαναλάβω. Πόσα ήταν τα εκατομύρια και αν φυγαδέυθηκαν στις Σευχέλλες η όχι δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει ότι ο Αναστασιάδης θέτει συστηματικά τα προσωπικά/οικογενειακά του συμφέροντα πάνω από το εθνικό θέμα.
Δεν ξεχνώ τα χρήματα που φυγάδευσε τις πρώτες μέρες της θητειάς του, παρά τις δικές μου προεδιοποιήσεις, ενώ την ίδια ώρα δεσμευόταν ότι δεν θα γίνει κούρεμα. Ανκαι δεν ήταν παράνομο ήταν πραγματικά ανέντιμο και ανήθικο.
5. Συμπεριφέρεται με τον πλέον αυταρχικό τρόπο προς οιονδήποτε τολμά να τον αμφισβητήσει η να τον επικρίνει.
Δεν ανέχεται τη διαφορετική άποψη και ούτε έχει την υπομονή να την ακούσει. Επιλέγει συνεργάτες που είναι «Γεσμεν» και έτσι γίνεται επιρρεπής σε σφάλματα τα οποία έχουν τεράστιο κόστος στον φορολογούμενο πολίτη πχ η κατάρρευση του συνεργατισμού, η στήριξη σε ανίκανη υπουργό κλπ. Επικρατεί γενική η αντίληψη οτι σταδιακά καταλύεει τη δημοκρατία. Εμπνευσμένοι νέοι όπως η Αναστασία Δημητριάδου μιλούν γιά «χούντα Αναστασιάδη» . Καταξιωμένοι δημοσιογράφοι όπως ο Ανδρέας Παράσχος μιλούν γιά «καθεστώς Αναστασιάδη».
Η προσωπική μου εμπειρία συνάδει πλήρως με τα πίο πάνω και παραθέτω αρκετά παραδείγματα στο βιβλίο που δημοσίευσα το 2017.
6. Δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης.
Εξαγοράζει συνειδήσεις η/και εκφοβίζει κανάλια και δημοσιογράφους, δημιουργώντας ένα καθεστώς λογοκρισίας. Δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν αντέχει την κριτική από τα ΜΜΕ.
7. Δεν σέβεται ανεξάρτητους θεσμούς της ΚΔ – ιδιαίτερα όταν αυτοί τολμούν να διαφωνήσουν μαζί του.
Εχει συγκρουσθεί με όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της ΚΔ, δεν χρειάζεται να θυμήσω τα δικά μου, θυμίζω όμως το «Ντροπή» του Κώστα Κληρίδη και τις συστηματικές επιθέσεις εναντίον του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από την στιγμή που τόλμησε να αποκαλύψει την κακοδιαχείριση του συνεργατισμού εκ μέρους του Υπουργού των Οικονομικών.
8. Ενώ έχει την πολιτική ευθύνη γιά μια ατέλειωτη σειρά από οικονομικά σκάνδαλα, πχ συνεργατισμός, χρυσά διαβατήρια, ταξίδια στος Σευχέλλες με ιδιωτικό τζέτ Σαουδάραβα, επιλέγει να τα υποβαθμίζει η/και ψεύδεται/παραπλανεί, αποφεύγοντας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Το κάθε ένα από αυτά τα σκάνδαλα, από μόνο του, επιβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης.
9. Παραβιάζει νόμους κατα το δοκούν (πχ κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους) και αγνοεί τις προειδοποιήσεις της νομικής υπηρεσίας του κράτους σε πλεόν σημαντικά θέματα, όπως αυτό των χρυσών διαβατηρίων. Γνωρίζουμε τώρα ότι η νομική υπηρεσία υπέδειξε ότι το ΠΠΕ παραβίαζε νόμοθεσίες της ΕΕ από το 2015.
10. Διορίζει ακατάλληλα η ανίκανα άτομα ως υπουργούς η/και θέσεις κλειδιά και αρνείται να τους παύσει ακόμη και όταν παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και προκαλούν την οργή των πολιτών.
Το παράδειγμα με την παραβίαση των ανθρωπίων δικαιωμάτων της δασκάλας σπό την κ. Γιολίτη είναι γνωστό. Σε αυτό ήλθαν να προστεθεί και η υπέρμετρη άσκηση βίας απο την αστυνομία σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ο τραυματισμός της Αναστασίας Δημητριάδου με κανόνι νερού. Προσθέτω ότι στη Βρετανία με τόσες διαδηλώσεις ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε κανόνι νερού εναντίον διαδηλωτών.
11. Η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης του όχι μόνο δεν δημιούργησε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και ποιοτικές θέσεις εργασίας αλλά επικεντρώθηκε στην αρπαχτή για μιά μικρή ελιτ, πχ. Πύργοι, διαβατήρια, καζίνο, σε βάρος των πολλών, της ΕΕ και του περιβάλλοντος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν σοφές υποδείξεις του οικονομικού συμβουλίου με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο Χρ. Πισσαρίδη, το οποίο ο ίδιος διόρισε, τις οποίες αγνόησε. Το ίδιο έγινε και με τις εισηγήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής γιά το μέλλον του τραπεζικού συστήματος, παρά τη δήλωση που έκανε το 2013 ότι δήθεν τις υιοθέτησε.
Οι πιό πάνω λόγοι συνθέτουν μιά θλιβερή εικόνα διεφθαρμένου, ανέντιμου, αναξιόπιστου, ανίκανου, αυταρχικού και επικίνδυνου γιά τη δημοκρατία ηγέτη.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η παραμονή του στην προεδρική καρέκλα μέχρι το τέλος της θητείας του δημιουργεί τεράστιους κίνδυνους γιά την ίδια την επιβίωση της ΚΔ.
Η παραίτηση του Νίκου Αναστασιάδη πρέπει να γίνει προτεραιότητα του κάθε υγιώς σκεπτόμενου Κύπριου Πολίτη, ανεξάρτητα από ιδεολογία η κομματικό χρωματισμό.
Σας καλώ να υπογράψετε το Petition το οποίο δεν ήταν δική μου πρωτοβουλιά (αλλά δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε άλλο, έστω και αν δεν παραθέτει επιμελώς τους λόγους που επιβάλλουν την παραίτηση του). https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/nikos_anastasiadis_axioymen_paraitisin_anastasiadi_1/
ΥΓ: Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να προστεθούν και πολλοί άλλοι λόγοι αλλά ήθελα να είμαι σύντομος και έτσι επικεντρώθηκα στα σημεία που θεωρώ τα πλέον σημαντικά.

https://www.facebook.com/christophoros.christophi.7/posts/1670814569777138

Ιδου τζαι η λίστα με τα γραφεία που εξυπηρέτησαν την τωρα κακόφημη πια επιχείρηση/πρόγραμμα πώλησης κυπριακών διαβατηρίων..

By Δέφτερη Ανάγνωση

·         Ιδου τζαι η λίστα με τα γραφεία που εξυπηρέτησαν την τωρα κακόφημη πια επιχείρηση/πρόγραμμα πώλησης κυπριακών διαβατηρίων..

Η λίστα, όπως τζαι ουλλες οι λίστες σε τούτην την χώρα, εσιει την δική της παράξενη ιστορία – στο τελευταίο επεισόδιο ο Νουρης σε μια κρίση νεύρωσης [;] ή ότι άλλο μπορεί να ονομαστεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά αρνήθηκε να την δώσει στην Βουλή – παρα το ότι τη είχε δώσει ήδη ο προκάτοχος του, τζαι οι της Βουλής απλά ήθελαν να δουν αν υπήρξαν αλλαγές κοκ..Ο πανικός της ενοχής που πλανιέται πια σαν απειλητικό σύννεφο σε κάθε γραμμή, άραγε κύριε Νουρη;

Τζαι επειδή οι λίστες που μόνες τους εν λαλούν τίποτε αν δεν μπουν σε πλαίσιο [ ένας κατακλυσμός στοιχείων μπορεί εύκολα να οδηγήσει το κοινό σε παραίτηση αφού δεν θα μπορεί να συγκρίνει ή να έχει ένα οργανωτικό σχήμα για να κατανοήσει ποιος είναι τι, κοκ – όπως γινοταν με τις λίστες που οδηγούσαν στην συγκάλυψη των μεγάλων δανειοληπτών των τράπεζων, στα μέσα της δεκαετίας του 2010] να καταγράψουμε ορισμένα στοιχεία –που αφορούν πιθανές περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων [άρα ίσως και στοιχείων διαπλοκής;]..

[Η Λιστα δημοσιοποιήθηκε από την κ. Ειρηνη Χαραλαμπίδου και δημοσιεύτηκε στην Χαραυγή της Κυριακής]

Γραφεία τα οποία συνδέονται με πρώην και νυν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου [εκτελεστική εξουσία η οποία έπαιρνε τις αποφάσεις]

  • Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

  • Κυριάκο Κούσιο [κυβερνητικός εκπρόσωπος – επιμένει ότι δεν υπαρχει σκάνδαλο, το δικηγορικό του γραφείο φέρεται να έχει επίσης σχέση με την εταιρεία Gordian η οποία εμπλέκεται σε τραπεζιτικά συμφέροντα και διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων]

  • Έμιλυ Γιολίτη  [υπουργός δικαιοσύνης. Ειδική από ότι φαίνεται στις συμβουλες για φοροαποφυγη, είχε επίσης ρόλο στην νομική εκπροσώπηση του καζίνο]

  • Σάββα Αγγελίδη [ βοηθός γενικός εισαγγελέας, πρώην υπουργός. Τωρα εμπλέκεται [στα πλαίσια της εισαγγελίας] για το αν και πως θα γίνουν έρευνες για σκάνδαλα στο πρόγραμμα των διαβατηρίων – παρα το ότι έγκρινε αμφισβητούμενες αποφάσεις και συμμετείχε στο πρόγραμμα και το δικηγορικό του γραφείο.]

  • Μάριος Δημητριάδης [πρώην υπουργός]

Στην περιφέρεια του ΔΗΣΥ και οικογένειας Αναστασιάδη

Στη λίστα περιλαμβάνεται και το γραφείο το οποίο συνδέεται με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων του ΔΗΣΥ και στενό συνεργάτη του Αβέρωφ Νεοφύτου, Αλέξανδρο Σίνκα.

Ο κ. Σινκα σχετίζεται οικογενειακά με την οικογένεια Μισιρλη, συμπέθερου του Αναστασιάδη – και με την επιχείρηση Imperio του γαμπρού του Αναστασιάδη

 

Δικηγορικά γραφεία με εμπλοκή σε αμφισβητούμενες υποθέσεις και πιθανές σχέσεις με ΜΜΕ

Το  γραφείο Ανδρέας Νεοκλεους είχε εμπλοκή στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και από τον Μάρτιο του 2017 έχει μετονομαστεί σε Ηλίας Νεοκλέους, ως εκ τούτου παρουσιάζεται δύο φορές στη λίστα. Το γραφείο Νεοκλεους, το οποιο πιάστηκε μαζί με τον Ρικκο Ερωτοκρίτου να έχουν εμπλακεί σε διαδικασία στησίματος δίκης, έχει επενδύσεις σε ΜΜΕ. Πιο πρόσφατα στην Cyprus Mail [η οποία είχε πρόσφατα και πύρινη αρθρογραφία ενάντια στον Γενικό Ελεγκτή] και προηγουμένως είχε δώσει «δάνειο» στον Τσουρούλη για να αγοράσει τις μετοχές του Σιγμα που κατείχε η Σκορδέλη.

Πηγη. https://dialogos.com.cy/idoy-i-kryfi-lista-ton-parochon-ypiresion-gia-ta-chrysa-diavatiria/?utm_medium=ppc&utm_source=adwords&utm_campaign=onesignalpushnotifications  

                                                                            

Αξιοσημείωτα επιπρόσθετα στοιχεία

Το γραφείο με τις περισσότερες προωθήσεις διαβατηρίων είναι της οικογένειας του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Αναστασιάδη, του Μάριου Δημητριάδη. Σαφώς η υποψία διαπλοκή εστιάζεται σε άτομα που είχαν πρόσβαση στην εκτελεστική εξουσία η οποία έγκρινε [με χαλαρώσεις επισπεύσεις η μη] τα διαβατήρια. Όμως η οποία σχέση με τα ΜΜΕ [Οικονομική η πολιτική] είναι επίσης σημαντική για να κατανοηθεί και το πλαίσιο της συγκάλυψης όπου και όποτε υπήρξε. Επειδή επίσης κυκλοφορούν πληροφορίες ότι μεγάλα δικηγορικά γραφεία [με διασυνδέσεις με την εκτελεστική εξουσία] μοίραζαν υποθέσεις σε διασυνδεόμενα μικρότερα γραφεία χρειάζεται και μια πιο εξειδικευμένη ανάλυση διασυνδέσεων. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πορεία διερεύνησης θα πρέπει να είναι ποια δικηγορικά γραφεία είχαν εμπλοκή με ροές κεφαλαίων [και κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος] μέσω τραπεζών και ποιες από αυτές τες εμπλέκονται στο σκάνδαλο των διαβατηρίων. Τα σκάνδαλα των τραπεζών [και οι καταγγελίες για ροές κεφαλαίων μεσω των κυπριακών τραπεζών] υπήρξαν η προηγούμενη μορφή αυτού του είδους της εμπλοκής κυπριακών θεσμών με διεθνείς ροές κεφαλιών, φοροδιαφυγής, και εν δυνάμει σκανδάλων..❌