«Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι συμμετείχαν στη γενική απεργία και μαζική κινητοποίηση έξω από το «κοινοβούλιο» στην κατεχόμενη Λευκωσία, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους σε μια σειρά «νομοσχεδίων» που, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσουν στην περαιτέρω μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, στην εξαθλίωση του κόσμου και στην υπονόμευση της οργανωμένης δράσης στον εργασιακό χώρο.
..Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Τέρμα στην κλοπή, στην αδικία και στην εξαθλίωση! Δεν θα σιωπήσουμε», «Δώστε χρήματα στα σχολεία, όχι στα παλάτια» και «Η περιουσία σας, αυτά που κλέψατε από τους εργαζόμενους». Οι ομιλητές από τα συνδικάτα τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η «κυβέρνηση» να αποσύρει τις επίμαχες ρυθμίσεις για το κόστος ζωής. Αναφέρθηκε ότι σε συναντήσεις με τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ, η απάντηση που έλαβαν ήταν «δεν μπορώ να κάνω τίποτα», γεγονός που ενέτεινε την οργή των συγκεντρωμένων και οδήγησε στην απαίτηση για παραίτηση της «κυβέρνησης».
Σαν σε ιστορική ανατροπή εικόνας των Bloody Christmas, του 1963, τα φετινά Χριστούγεννα, είχαν μιαν αύρα/αερούιν κυπριακής ελπίδας... Η κινητοποίηση των τουρκοκυπρίων μπορεί να έσιει να κάμει με τα εσωτερικά της κοινότητας τους – αλλά η δυναμική κινητοποίηση με βάση τα συνδικάτα, εν τζαι ιστορική κληρονομιά της κοινής κυπριακότητας στην νεωτερικότητα. Με ανάλογες κινητοποιήσεις αποτρέψαν οι ελληνοκύπριοι το καθολικό κούρεμα του Αναστασιάδη το 2013..
Μπορεί να ζουν πολιτικά χωριστά οι 2 κοινότητες, αλλά η επαφή, όπως τεκμηριώνει η ροή τζαι οι ουρές στα σημεία διέλευσης, δημιουργά μιαν κατάσταση όπου οι κυπραίοι βιώνουν ούλλο το νησί σαν χώρα τους..Ή τουλάχιστον τζιοίνοι που το επιλέγουν αντι να έχουν ονειρώξεις μεγάλων πατρίδων που έννεν κάν δικές τους
Πώς μπορείς να ονομάσεις την πρακτική να σε απειλούν με χειροτέρα για να προστατεύσουν μερικοί τα συμφέροντα τους; Θα μπορούσε κάποιος/α να πει/σκεφτεί παραλληλισμούς με πρακτικές υποκόσμου..
Για να συνεχίζουν να έχουν εγγυήσεις ή να μην πληρώνουν για τα υπερκέρδη, επικαλούνται μόνιμα τον ..κίνδυνο κρίσης όπως την προηγούμενη δεκαετία. Η κρίση όμως τότε ήταν προϊόν των τραπεζών... τζαι όχι της φορολόγησής τους..
Η αθλιότητα την οποία στηρίζει η εξαρτωμένη από τις τράπεζες πτέρυγα της Βουλής, τζαι η νυν κυβέρνηση, ουσιαστικά λαλεί – αν δεν υπακούσουμε στις τράπεζες, θα μας σύρουν σε καμιάν κρίση πάλε...
Είπαμε με το συμπάθκειον, αλλά τούτη η ρητορική [τζαι πρακτική] που την Αννίτα ως την Ατταλίδου τζαι τα χαζοχαρούμενα του Ν. Παπαδοπούλου, αθθυμίζουν με απλά λόγια, εκβιασμό – όπως, ας πούμε, το «αν δεν θέλεις καμιάν πόμπα..»..
Υπάρχει νομοθεσία για σύγκρουση συμφερόντων στη Βουλή. Ο Ν. Παπαδόπουλος καλά κάμνει να αθθυμάται..
Τούτοι/ες οι τύποι/τύπισσες που εψηφίσαν, στη βουλή, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των κερδών των τραπεζών, έχουν ή εν έχουν προσωπικά συμφέροντα;
Έχουμε τζαι τον καημένο τον Νικόλα να παπαγαλίζει ατάκες που την εποχή που εβούραν να ξεπλύνει τα συμφέροντα των τραπεζών, κάμνοντας ότι εν θωρεί την δίκη του σύγκρουση συμφερόντων..
Τζαι οι τοκογλύφοι κάποτε ενομίζαν ότι ελέγχαν ...
Υστέρα εξυπνήσαν στην οργή απέναντί τους...
Όσο για την Ατταλίδου – μόνη αυτό-αναιρέθηκες αγαπητή..
Το ότι οι τράπεζες εβουρήσαν μετά την απειλή στη βουλή, να κάμουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, απλώς τεκμηριώνει ότι φοούνται παρά τα φερέφωνα που έχουν στα ΜΜΕ τζαι ανάμεσα στους βουλευτές..
Να συνεχιστούν σε τακτικά χρονικά διαστήματα οι εισηγήσεις για προτάσεις νόμου φορολογίας των υπερκερδών τους κοκ. Αν θέλουν εκβιασμό στη βουλή, η κοινωνική οργή μπορεί να την προμηθεύσει...
Στο εσωτερικό, είχαμε ακόμα μια, αποκαλυπτική στιγμή για το νέο-αποικιακό καθεστώς με το οποίο λειτουργούν οι τράπεζες σε βάρος της κοινωνίας – δεν πέρασε στη Βουλή η πρόταση νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών... Είναι ίσως ευχάριστο ότι ήταν οριακό το αποτέλεσμα [ουσιαστικά ήταν ισοπαλία], άρα αυξάνονται όσοι κατανοούν την ανάγκη ελέγχου αυτών των οργανισμών, των τραπεζών, οι οποίες ζουν με κρατικές εγγυήσεις, τζαι φκάλλουν κέρδη με ένα καθεστώς αυθαιρεσίας – μέχρι τζαι ευρωπαϊκές οδηγίες παραβλέπουν τζαι αγνοούν, τζαι η πολιτεία παίζει πελλόν.....
Οι τράπεζες τζαι το καθεστώς διαπλοκής τους [με κράτος, δικαστικό σύστημα, ΜΜΕ κοκ] είναι πκιον μια ντε φάκτο υπονόμευση της Δημοκρατίας...
Τζαι θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά έτσι ψηφοφορίες στη Βουλή, για να αθθυμούμαστε σταθερά ποιοί εν οι εκπρόσωποι των υπερκερδών στη Βουλή..