One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Το σύνδρομο τζαι το copy paste: όταν τα φερέφωνα αντιγράφουν - το whataboutism

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΌταν εφκήκαν αρχικά στο σεργιάνι τα φερέφωνα, με απαίτηση να γίνει αποδεκτή η λογοκρισία τζαι ο ρατσισμός, τζαι να λατρέψουν όλοι το ΝΑΤΟ, η πρώτη απόπειρα υπεκφυγής στις αντιδράσεις/αντίσταση στον εισαγόμενο αυταρχισμό ήταν με μια χαζοχαρούμενη εισαγωγή – το whataboutism. Όταν λ.χ. ρωτούσες τον τυπακο που το έπαιζε ότι ανακάλυψε την πολιτική, ή τον ατακάκια της λογοκρισίας, για το τί γινόταν τζαι τί έγινε στην Ουκρανία από το 2014 [με τους νεοναζί κοκ] σου πετούσαν την φράση. «Α αυτά είναι whataboutism..»..Μετά σε μπλοκάραν γιατί φυσικά δεν είχαν τί να απαντήσουν. Απλώς τους πάσαραν ή βρήκαν μια ατάκα [τα παιδάκια της ατάκας έτσι τζαι αλλιώς ] σαν είδος εξορκισμού, όπως οι μεσαιωνικοί παπάδες...

Ο όρος πηγάζει από τις συζητήσεις για το ιρλανδικό – τζαι ήταν βασικά η συντηρητική απάντηση, όταν κάποιος/α προσπαθούσε να εξηγήσει το ιστορικό τζαι πολιτικό πλαίσιο της ιρλανδικής αντίστασης στην Βρετανία τζαι την καταστολή. Ο φορέας του whataboutism ουσιαστικά τρέμει τον διάλογο τζαι φοάται τζαι την αναφορά σε ιστορικό τζαι συγκριτικό πλαίσιο..

Τώρα να πεις σε αυτούς τους καημένους του copy paste στην τρελή χαρά της αχαπαροσύνης, ότι η συγκριτική μέθοδος είναι βασικό απαραίτητο στοιχείο σε κάθε επιστημονική [ιδιαίτερα στις κοινωνικές επιστήμες] μέθοδος;

Πού να καταλάβουν, αντιγραφείς όπως είναι..

Θα σε μπλοκάρουν όπως ο κάθε χαφιεδούλης... :)


Τοπικά φερέφωνα

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤην ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, το Κωστούην το αμίμητο, αμόλησε άλλην μια χαζοχαρούμενη ατακούλα για «πουτινίτσες». Εννόαν τους Ακελικούς. Εν τζαι εν θέμα επιπέδου, που το Κωστούην εν είσιεν έτσι τζαι αλλιώς. Η εικόνα του εν τζαι εν του ατόμου που ξέρει ή πληροφορεί [σε τούτα εν σαν τις αντιγραφές του Πρετεντέρη – με ατακούλες.. :)]..

Εν θέμα σεξισμού..

Η πουτάνα είναι μια γυναικά εργαζομένη στις σεξουαλικές υπηρεσίες...

Συχνά είναι θύμα εκμετάλλευσης... Αλλά τζαι ο όρος έσιει την δική του σημειολογία..

Για τους άντρες «πουτάνα» είναι η γυναίκα στην οποία αρέσει το σεξ [το οποίο για την φαλλοκεντρική φαντασίωση είναι υποπτο]  αλλά όχι μαζί τους ή μόνο μαζί τους.. :) ... Ο όρος χρησιμοποιείται ευρύτερα σαν στίγμα για τις γυναίκες. Ότι δεν ειναι «πιστές» [υπάκουες Πηνελόπες], ότι φλερτάρουν ή φαίνεται να τους αρέσκουν τζαι άλλοι άντρες κλπ ή ακόμα τζαι γιατί προβάλλουν το σώμα τους ερωτικά... Είναι βασικά ένας τυπικός μηχανισμός ελέγχου της γυναίκας. Τζαι ιδιαίτερα των επιθυμιών της..

«Πούτανος» ας πούμε εν υπάρχει σαν όρος... τζαι άμα ένας άντρας κάμνει σεξ με διάφορες γυναίκες θεωρείται τζαι προσόν...της πουλούς.. :)

Τζαι η χαζοχαρούμενη ατακούλα του Κωστουθκιού με αναφορά στον Πούτιν [πουτινίτσες] σήμαινε ακριβώς ότι επειδή οι ακελικοί εν δαιμονοποιούν τον Πούτιν,  ή λαλούν διστακτικά, αλλά λαλούν το, για το τί επροηγήθηκε το 2014, εν σαν τις γυναίκες που ένεν πιστές/υπάκουες...

Πώς μπορεί να άτομο που φαίνεται να το παίζει γκέι απελευθέρωση μπλα μπλα κλπ, να φκαίνει τζαι ρατσιστής/σεξιστής απέναντι στις ετερόφυλες γυναίκες, εν ενδιαφέρον..

 

Κάποιες νευρώσεις κάπου που θα ελάλεν τζαι ο Σικμούνδος... :)

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο... Από την Οδησσό στις επιχειρήσεις Πολίτης λτδ... [με ή χωρίς διαφημιστικά πακέτα.. :)]

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΣτα τοπικά από ότι ακούσαμε, ο Κ. Κωνσταντίνου του Πολίτη, μετά τις υπηρεσίες του προς το Ισραήλ [ξεπλένοντας τζαι βομβαρδισμούς τζαι καταγγελίες για ομαδικούς βιασμούς] τζαι προς στις οικογένειες αστών που είχαν προβλήματα με καταγγελίες για ομαδικό βιασμό επίσης [τό μάθε ο άνθρωπος το επάγγελμα του πλυντηρίου τζαι έμεινε του το κ΄σγρι με τις γυναίκες που διαμαρτύρονται.. :)] τωρά φαίνεται ότι δίνει τζαι εξετάσεις για χαφιές/χαφιεδούλης –σε επίπεδο νηπιαγωγείου ή δημοτικού  βεβαίως, όπως αρμόζει σε μερικές ατάκες... :) ...Όπως ας πούμε το αγκρισμένο παιδάκι που τρέχει στην δασκάλα να «καταγγείλει» συμμαθητές/τριες του – με τους/τις οποίους/ες φοβάται να αντιπαρατεθεί σε μια λογική συζήτηση. Τζαι έτσι φτύνει ασυναρτησίες ο/η καημενούλης, όπως ο Κωσταντίνου. Δεν έσιει σημασία ότι πουλά λαφαζανιές. Απλώς το κάγρι της νεύρωσης, σπρώχνει στην απόγνωση φαίνεται. Θέλει να απειλήσει το παιδί εκλιπαρώντας τζαι κλαίωντας σε μιαν εξουσία....

Αυτό το σύνδρομο του αυταρχισμού λόγω αχαπαροσύνης, έχει ιστορικές ρίζες στην Κύπρο. Με ακροδεξιές καταβολές, από το 1948.. Τότε ο Πολύκαρπος Ιωαννίδης, που δεν μπορούσε, εννοείται, να τα βάλει σε διάλογο με τους αριστερούς ή απλώς τους κεντρώους μετριοπαθείς αντίπαλους του, ζητούσε από τις αποικιακές αρχές να απολυθούν από τα σχολεία... :) ..Η νεύρωση που μετατρέπεται σε αυταρχισμό..

Έτσι μπράβο Κωστούην λοιπόν. Συνέχισε την πορεία προς τον πάτο του υπόνομου... Η ξεφτίλα πρέπει να προβάλλεται σε όλο της το κωμικό εύρος. Για να μην υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για την γελοιότητα του αντικειμένου του έργου της... :)

[Η βασική νεύρωση του Κωνσταντίνου φαίνεται να πηγάζει από ένα πανικό απέναντι στην πιθανότητα διάλογου/άλλης άποψης -  τζαι έτσι μπλοκάρει οτιδήποτε τον κάμνει να φοάται ότι μπορεί να αναγκαστεί να συζητήσει αντί να πουλά απαγγελίες μονόλογου – τζαι άρα να απαντήσει, λογικά ή τεκμηριωμένα, τζαι έτσι να αποκαλυφθεί η άγνοια πίσω από τις ατακούλες. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλει τζαι λλίην κατανόηση το παιδί... Περαστικά λοιπόν.. :)]

Μισιαούλης και Καβάζογλου σύμβολα της κοινής ταξικής πάλης

By ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ

Στις 11 του Απρίλη 1965 έπεσαν από τα δολοφονικά βόλια της φασιστικής ΤΜΤ οι ήρωες της κοινής ταξικής πάλης όλων των Κυπρίων, Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστας Μισιαούλης. Οι φασίστες έστησαν καρτέρι στους δύο αγωνιστές και τους δολοφόνησαν άνανδρα. Τους βρήκε ο θάνατος αγκαλιασμένους στον παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας κοντά στην Κόσιη.

Σήμερα, 56 χρόνια μετά, για άλλη μια φορά τιμούμε τη μνήμη των δύο ηρωομαρτύρων συνεχίζοντας τον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή, απελευθέρωση και πραγματική επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Η θυσία τους εμπνέει την αντιφασιστική πάλη του σήμερα και την αναγκαιότητα για κοινό αντικατοχικό αγώνα και ταξική πάλη. Μισιαούλης και Καβάζογλου έγιναν σύμβολα της φιλίας και της συνεργασίας των δύο κοινοτήτων, σύμβολα της κοινής ταξικής πάλης, σε μια δύσκολη περίοδο για τον κυπριακό λαό.

Περισσότερα στο περσινό αφιέρωμά μας: Αγκαλιασμένοι στους αγώνες και στο θάνατο

❌