One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Το άγχος των φερέφωνων του ΝΑΤΟ για την απείθαρχη αριστερά

By Δέφτερη Ανάγνωση

Το μένος μιας μερίδας των δεξιών ΜΜΕ, για την άρνηση υποταγής της αριστεράς στο ΝΑΤΟ είναι χιουμοριστικό για την περιρρέουσα υποκρισία [ποιοί μιλούν για βομβαρδισμούς, θύματα, πρόσφυγες τζαι ειρήνη] αλλά τζαι διπλά ενδεικτικό της εποχής:

Από την μια είναι σαφές ότι δεν κατάφεραν να επιβάλουν στην κοινωνία την υποταγή στην Νατοϊκή λογοκρισία τζαι τον ανάλογο ρατσισμό. Η προσπάθεια να πουλήσουν απλοϊκή ταύτιση «εισβολής»/ «εισβολής» ξέφτισε γρήγορα για μια μερίδα του πληθυσμού που το έψαξε κάπως – ιστορικά τζαι συγκριτικά. Εν τζαι το γέρημο το πραξικόπημα – τζαι στην Λευκωσία του 1974 τζαι στο Κίεβο του 2014.

Οπότε, καθώς η αντίσταση πολλαπλών εστιών [για το νεοναζισμό από το 2014, για τον αντι-ρωσικό ρατσισμό, για την δυτική υποκρισία που τωρά αθθυμήθηκε την ειρήνη κοκ] άρχισε να απλώνεται, είχαμε τζαι τις κωμικές παραστάσεις... Ο Νομικός ισως να ηρέμησε κάπως – έσιει εφτομάδα να δούμε επίπεδο «πουτινίτσας». Ο Κωστούης [ή η επιχείρηση γενικότερα..:)] πουλά Ουκρανία [με πάθος που αθθυμιζει το ξεπλυμα των τραπεζών την προηγουμένη δεκαετία. Ατε να μεν πουμε, από οίκτο, την συνειρμική προέκταση των διαφημιστικών πακέτων..:)]...Δακρύβρεχτα θεάματα [ποιός;. Το Κωστούην που ήταν «standing with Israel» σε κάθε βόμβα που έριχνε το κράτος του απαρτχάιντ στην Μέση Ανατολή, τζαι όπου τις έριχνε.. :)] ...Ο Στόγιας από ότι μεταφέρθηκε έσιει αυπνίες, ενώ ο Σ. Αντωνίου [των εθνικοφρόνων σωματείων λτδ] είσιεν τζαι ανάλυση  για να διαφωτίσει την ανυπόταχτη αριστερά ότι .. «έχασε το δρόμο» [όταν το καγρι γίνεται φαντασίωση προφανώς...:)]. Άμα ο απόγονος της ΕΟΚΑ β ενοχλείται, κάτι καλό μάλλον γίνεται... :).. Εν όπως τον Γρίβα που εθελεν τζαι «αριστερους εθνικοφρονες».... Άμα βρεθεί στα θκυο στενά η εθνικοφροσύνη θα φανταστει τζαι θα πουλήσει ό,τι νά’ ναι...

Από την άλλη, πέρα από την αντίσταση στο λαϊκό επίπεδο στην νατοϊκή επιβολή, το δισπίρκασμα της δεξιάς τζαι των φερέφωνών της μάλλον έσιει να κάμει τζαι με το ότι νοιώθουν το τέλος μιας εποχής. Όπου ας πούμε ταυτίζονταν με αμερικάνικους βομβαρδισμούς τζαι μετά επουλούσαν τους σαν «ρεαλιστική πραγματικότητα».. Τωρά τί να πουν μπροστά στην πραγματικότητα ότι οι ΗΠΑ που τους είχαν σαν φερέφωνα να φωνάζουν για «Μαδούρους», τωρά εκλιπαρούν τον Μαδούρo για να συνεργαστεί μαζί τους; Αύριο τα φερέφωνα, τζαι τα πρωτοσέλιδα, μπορεί να γλείφουν επίσης, τζαι ξανά, τζιαμέ που φτύνουν σήμερα..

Άμα είσαι πρόθυμος ιθαγενής να προσφέρεις υποταγή, φωνάζοντας ό,τι σου πασάρουν, μάλλον εν καλά που ανησυχείς...

Καθώς αλλάζει ο κόσμος, εσύ θα μείνεις ξεκρέμαστος σαν Ζελένσκι όταν ο Κοϊμόσκι [ο ολιγάρχης πίσω από τον ηθοποιό που κάμνει τον πρόεδρο] θα παίρνει τις αποφάσεις.


· Προεκλογικά – περί ΔΗΠΑ τζαι γιατί δεν συμμετέχουν σε αξιωματα στο κόμμα του Κάρογιαν οι Μουσιούτας, Βότσης τζαι Τρυφωνίδης...

By Δέφτερη Ανάγνωση

Κανονικά, με βάση την τάση των εκ καθήκοντως δημοσιογράφων που υποτίθεται [διότι μάλλον χειραγώγηση φαίνεται να προσπαθούν να κάμουν] καλύφκουν την προεκλογική περίοδο, το σκηνικό στην ΔΗΠΑ, που υποτίθεται, και πάλι, ότι εκφράζει ένα 6% των ψηφοφόρων, θα έπρεπε να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως – όπως τα «χαλιά» τζαι το «ελαφρύ προβάδισμα» του Παμπορίδη που πουλούσαν μερικοί/ες από φτηνό αέρα όπως αποδείχτηκε..

Στην ΔΗΠΑ, λοιπόν, τα στελέχη που αποχωρήσαν από το ΔΗΚΟ πριν τις βουλευτικές τζαι εκ των φαινομένων, έφεραν μια μάζα ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ [να πουμε 3 με 4%;] στο σχήμα που είχε στήσει ο Κάρογιαν, δεν συμμετέχουν σαν αξιωματουχοι στο κόμμα. Οι μεν Μουσιούτας τζαι Τρυφωνίδης, επελεξαν να μεινουν «εκτος ηγετικης πυραμιδας» – ενώ ο Προκοπίου [που δεν εκλέγηκε τελικά] επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» [βλ. φιλελευθερος, 17/2, σελ. 6] τζαι για τον Βότση [που εκλέγηκε αλλά έφαεν του την θέση ο Κάρογιαν, σαν πρόεδρος του κόμματος] έμεινε μετέωρο το γιατί. Περιμένει να φύει ο Κάρογιαν τζαι να του δώσει την θέση; Καλά κρασιά.. :)

Επί της ουσίας αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι οι 4 τέως βουλευτές του ΔΗΚΟ, ή έστω οι 2 που εκλέγηκαν, θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με τις επιλογές του σχήματος Κάρογιαν – το οποίο βασίζεται σε τέως διορισμένους του Αναστασιάδη [όπως τον αμίμητο Λακκοτρύπη που επέβλεψε με φούσκες τζαι ανοησίες το ναυάγιο του προγράμματος γεωτρήσεων]..

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΗΠΑ του Κάρογιαν μπορεί να πάει με Αβέρωφ, στον οποίον οφείλει καρέκλες, αλλά τζαι με Χριστοδουλίδη, αν έχουν επαφή με τον Πάλμα..

Οι αποχωρήσαντες από το ΔΗΚΟ, όμως, έχουν μια αυτόνομη [από τον Κάρογιαν] βάση τζαι άρα μπορεί να παίξουν σε διάφορα ταμπλό..

Όπως έφυαν, ας πούμε, από το ΔΗΚΟ μπορεί να φύουν με περισσότερη ευκολία από την ΔΗΠΑ.. που είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει στο μέλλον. Τζαι υπάρχει βέβαια τζαι το ζήτημα αν οι Δηκοϊκοί που στήριξαν συγκεκριμένα άτομα στις βουλευτικές, θα τα ακολουθήσουν στις προεδρικές, ή αν θα επιστρέψουν, έτσι τζαι αλλιώς, στον ιστορικό τους χώρο...

Οπότε, όπως τζαι με την ΕΔΕΚ, τζαι σε τούτο το σχήμα, την ΔΗΠΑ, μάλλον φαίνεται ότι θα έχουμε ευμετάβλητες στάσεις τζαι ροές..

❌