One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Yesterday — November 28th 2020Your RSS feeds

Δημοσιογραφία Πολίτης λτδ; Η υπόθεση Ροζίτα –καταγραφή μνήμης.

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΔημοσιογραφία Πολίτης λτδ; Η υπόθεση Ροζίτα –καταγραφή μνήμης.

Corina Demetriou

«Πριν 2 χρόνια ο ΠΟΛΙΤΗΣ, καλύπτοντας δημοσιογραφικά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο ΤΕΠΑΚ, στοχοποίηση τον Antonis Theocharous, έναν από τους εντιμότερους ανθρώπους που γνωρίζω, με αρθρογραφία στην οποία ο Αντώνης φωτογραφίζεται περίπου ως ο εγκέφαλος πίσω από τη Ροζίτα Παυλίδου. Στις 26/1/2018 ο ΠΟΛΙΤΗΣ σε άρθρο του με τίτλο «Νέες καταγγελίες Ροζίτας και Υιού: Αυτός είναι ο εγκέφαλος» (παραθέτω το σύνδεσμο στο πρώτο σχόλιο) ο ΠΟΛΙΤΗΣ παρουσιάζει τους ισχυρισμούς της Ροζίτας Παυλίδου εναντίον του Αντώνη περίπου ως τετελεσμένο. Το άρθρο δεν ήταν μόνο κακής ποιότητας δημοσιογραφία με στόχο να προσελκύσει κλικς, ήταν πολύ περισσότερα και χειρότερα.

Το δικαστήριο σήμερα καταδίκασε τη Ροζίτα Παυλίδου ως ένοχη χωρίς εγκέφαλο (αλλά προφανώς με γερές βάσεις στα ΜΜΕ). Ο Αντώνης δικαιώθηκε, όπως δικαιώθηκε και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που δεν πίστεψε τη Ροζίτα και τον ΠΟΛΙΤΗ. Ο Αντώνης δε χρειάζεται τη συγνώμη του ΠΟΛΙΤΗ. Όμως πολλοί χρειάζεστε να είσαστε πιο υποψιασμένοι για το ρόλο που επιτελούν τα πλείστα ΜΜΕ.»


Πως λειτουργά ο Πολίτης- δείγμα κατασκευής θεάματος..

By Δέφτερη Ανάγνωση

Πως λειτουργά ο Πολίτης- δείγμα κατασκευής θεάματος..

Το πιο κάτω είναι ένα δημοσίευμα του Πολίτη για την υπόθεση της Ροζίτα. Προσέξετε την στομφώδη διατύπωση στην αρχη σαν πλαισιο κατευθυνησς του αναγνωστη. Ουσιαστικά, προωθεί τα συμφέροντα της  Ροζίτα που τελικά αποδείχτηκαν παραπλανήσεις – αλλά παρουσιάζει την εκδοχή της ένοχης πλέον σαν αλήθεια που απλώς θα αποκαλυφθεί…

Και φυσικα δεν είναι η μονη φορα…

Με φιλική διάθεση για τους αφελείς που πιστεύουν ακόμα αυτόν τον οργανισμό. Λτδ.. :)

«Ολο και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει το σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές σε δύο επίπεδα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές της εβδομάδας στη Νομική Υπηρεσία, έγινε ενημέρωση από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού για την πορεία των ερευνών και για τα σημαντικά ευρήματα που προκύπτουν, για ατασθαλίες σε εννέα ερευνητικά προγράμματα που εκπονήθηκαν υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους, πέραν των τριών που κατονομάζει η βασική κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Ροζίτα Παυλίδου στην κατάθεση της. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπεύθυνη λειτουργός Έρευνας του ΤΕΠΑΚ ισχυρίζεται ότι λειτουργούσε καθ’ υπόδειξη του καθηγητή. Από πλευράς της, η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες για τη διεύρυνση του κύκλου των ερευνών, ο οποίος θα συμπεριλάβει και τα 12 προγράμματα, μέσω ενός δεύτερου κύκλου ανακρίσεων. Ήδη χθες παραλήφθηκε από το ΤΕΠΑΚ μεγάλος όγκος μαρτυρικού υλικού που αφορά τα εννέα προγράμματα.»


Ο Πολίτης, η Ροζίτα τζαι οι μηχανισμοί συγκάλυψης…

By Δέφτερη Ανάγνωση


Ο Πολίτης, η Ροζίτα τζαι οι μηχανισμοί συγκάλυψης…

Το πέπλο της απόπειρας συγκάλυψης, δεν περιοριζόταν/περιοριζεται μόνο στον κομματικό ΔΗΣΥ ή στο προεδρικό τσίρκο. Τα δημοσιογραφικά φερέφωνα απλώνονται από τα τηλεοπτικά δελτία, με τις οικογενειακές κοκ προεκτάσεις, στους συμβούλους του προεδρικού στην συναγερμική [τζαι ακροδεξιά – να μεν ξηχάνουμε τον Άριστο Μιχαηλιδη] πτερυγα στον Φιλελεύθερο, τζαι φυσικά στις 2 συναγερμικές εφημερίδες… Τουλάχιστον η εφημερίδα του Χάσικου εν ειλικρινές συναγερμικό έντυπο. Ο   Πολίτης πήγε να το παίξει τζαι φανφάρα ο μίζερος…

Αλλά όλα εδώ αποκαλύπτονται.. :)

Βγήκε λοιπόν απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση της Ροζίτα με τις κομπίνες με ευρωπαϊκά προγράμματα και ηταν καταδικαστική. Ο Πολίτης την προηγουμένη περίοδο είχε στήσει ολόκληρα θεάματα για να στηρίξει την Ροζίτα τζαι να δαιμονοποιήσει τον   κ. Θεοχαρους που κατάγγειλε το σκάνδαλο…

Έχασε ο Πολιτης τζαι η Ροζίτα…J Τζαι σκεφτείτε ότι είναι ένα δικαστικό σώμα στο οποίο απλώνει πλοκάμια ο ΔΗΣΥ συν τα πλοκάμια της επιχείρησης Πολίτης - να μην ξεχνούμε την απόπειρα συγκάλυψης  όταν έγιναν οι αποκαλύψεις για τον Νικολάτο. Το πάθος της  επιχείρησης ενάντια στον Κώστα Κληρίδη συναγωνιζόταν μόνο με ένα –εκείνο του Πόλυ Πολυβίου ενάντια στον κ. Κληρίδη.

Μια ακόμα  τεκμηρίωση, λοιπόν, για απόπειρα παραπλάνησης από τον Πολίτη με στόχο συγκεκριμένα συμφέροντα -  όπως ήταν τζαι η λογοκρισια για συγκάλυψη των τραπεζών, τζαι  η φούσκα με  την Φόκους για  να ξεπλυθεί  ο ΔΗΣΥ, τζαι η απόπειρα δαιμονοποίησης της Ελένης Λοϊζίδου, όπως τζαι ο βρώμικος πόλεμος στους αξιωματούχους που δεν ελέγχει ο ΔΗΣΥ όπως τον Κώστα Κληρίδη τζαι τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κοκ…

Για τους αφελείς..

Τα φερέφωνα ίσως να έχουν ανάγκη το στόμφο επειδή φοβούνται την αλήθεια..

Τζαι να θέλετε να αλλάξει κάτι, αν είσαστε δισπιρκασμένοι κοκ με ότι γίνεται τζαι ότι αποκαλύπτεται ή συγκαλύφκεται, για την διαφθορά, για τ

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤζαι να θέλετε να αλλάξει κάτι, αν είσαστε δισπιρκασμένοι κοκ με ότι γίνεται τζαι ότι αποκαλύπτεται ή συγκαλύφκεται, για την διαφθορά, για τις γελοιότητες του αρχιεπισκοπου  σε μια υποτίθεται κοσμική πολιτεία, για το αδιέξοδο στο κυπριακό τζαι τις πάσες προς το σενάριο προσάρτησης της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία [σαν ολοκλήρωση του πραξικοπήματος τζαι της εισβολής] κοκ,  σταματήστε να σας φταίουν ούλλοι.

Τούτα συμπυκνώνονται σήμερα στα συμφέροντα πίσω που το κομβικό σημείο  «Διαφθορά»

Τζαι μεν μασάτε τις ανοησίες ότι φταίει συλλογικά η κυπριακή κοινωνία..

Τούτα εν κόλπα ξεπλύματος. Η κυπριακή κοινωνία είναι ένα θύμα [όπως τζαι άλλες κοινωνίες]- τζαι ζει σήμερα την χειρότερη της περίοδο από το 1960.

Η διαφθορά έσιει όνομα τζαι διεύθυνση.

Κάμετε κάτι. Πείστε έστω τζαι ένα άτομο να ψηφίσει οτιδήποτε εκτός που τον ΔΗΣΥ τζαι τους εξαρτωμένούς τους [είτε της ακροδεξιάς, είτε όσους φαίνεται να εκλιπαρούν διορισμούς με συναλλαγή]..

Όπως εκαμαν στην Αμερική για να ξεφορτωθούν τον Τραμπ.

Το κυπριακό αντίστοιχο εν το καθεστώς Αναστασιάδη.

Σώστε κάποιον/α από την αποβλάκωση.

Γράψετε στο ιντερνέτ.

Γράψετε το θυμό σας στους τοίχους με ένα σπρει ή ένα πινελλο...

Κάμετε μιαν ομάδα  δική σας.

Οργανώστε happenings.

Κάμετε εκδήλωση με 2, 3, 5 φίλους/ες σας.

Κάθε τί μετρά συσσωρευτικά στον ιστορικό χρόνο..

Αφήστε 100,000 λουλούδια να  ανθίσουν. Για το μέλλον..

Μια δικαστική τεκμηρίωση για το ότι ο ΔΗΣΥ, όχι μόνο προσπαθεί να συγκαλύπτει την διαπλοκή αλλά ξεδιάντροπα έχει σαν αξιωματούχο ένα άτομο

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΜια δικαστική τεκμηρίωση για το ότι ο  ΔΗΣΥ, όχι μόνο προσπαθεί να συγκαλύπτει την διαπλοκή αλλά ξεδιάντροπα έχει σαν αξιωματούχο ένα άτομο που παραδέχτηκε σε δικαστήριο ότι οτι παραπλανούσε συνειδητά  - όταν ο Δίπλαρος του ΔΗΣΥ επροσπάθεν να συγκαλύψει τις κόρες του Αναστασιάδη..

Τζαι απορείτε αν ο ΔΗΣΥ είναι, όπως το κατηγορούν, το κόμμα της αρπαχτής τζαι της εξαπάτησης;

Που αλλου θα υπήρχε αυτό το θράσος σε θέση αντιπροέδρου;

Marios A. Koukoumas

Ευθύμιος Δίπλαρος: Ψέυτης (κατ'ελάχιστον) και με Βούλα (δικαστική)!!!

ο Ευθ. Δίπλαρος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατά την τηλεοπτική εκπομπή του Μega «Νέα Μέρα» στις 20.3.2013.

1. «δήλωσε ανακριβώς και λανθασμένα ότι η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν 4 μήνες». Επί λέξει αναφέρεται: «Η δήλωση του εναγόμενου αυτή ήταν ψευδής, αναληθής και εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα.

2. «προέβη στις δηλώσεις για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες».

3. εκφράζει τη λύπη του και απολογείται προς τις ενάγουσες Χριστίνα Χριστόφια και Μαριάννα Χριστόφια.

Ανακοίνωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου μτά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για Σφαγείο CYPRA

By Δέφτερη Ανάγνωση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΛ Ε. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου
Κατά την σημερινή συνεδρία, ευτυχώς που φορούσαμε μάσκες, αλλιώς δεν θα αντέχαμε την τόση δυσωδία.
Η Γενική Λογίστρια του Κράτους κ. Ρέα Γεωργίου , απέτυχε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που τέθηκαν και αφορούσαν σε χειρισμούς της ίδιας.
Έχουμε εντοπίσει μια σειρά από καταχρηστικές παρεμβάσεις, προνομιακές μεταχειρίσεις, παραπλάνηση ως προς τα πραγματικά γεγονότα στην κατάθεση του λειτουργού του Γενικού Λογιστηρίου, στον οποίο είχε αναθέσει η Γενική Λογίστρια το χειρισμό της υπόθεσης για την απόσυρση της επιταγής. Ετσιθελικές συμπεριφορές σε βάρος των συμφερόντων της ΚΔ ,του κύπριου φορολογούμενου.
Όπως καταγράφει στο πόρισμα της η λειτουργός που διεξήγαγε την διοικητική έρευνα για το θέμα, επιδείχθηκε υπερβάλλων ζήλος από τον λειτουργό του Γενικού Λογιστηρίου, λόγω της ιδιάζουσας σχέσης που είχε η Γενική Λογίστρια με τον ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA.
Η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επίσης καταγράφει χειρισμούς που αποδεικνύουν ευνοιοκρατική μεταχείριση του σφαγείου, κυρίως ως προς τις οφειλές του σφαγείου για τα κτηνιατρικά τέλη προς τη Δημοκρατία, που σε κάποιο στάδιο είχαν συσσωρευτεί στο €1 εκ.
Σε ότι αφορά τη συζήτηση που έγινε γύρω από τις διαδικασίες που ακολούθησαν την απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για κλείσιμο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου.
Στη συζήτηση αναδείχθηκαν πρώτα απ’ όλα οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη δεσπόζουσα θέση, ουσιαστικά μονοπωλιακή θέση που απέκτησε το σφαγείο CYPRA, μετά το κλείσιμο του σφαγείου Κοφίνου.
Αναδείχθηκαν επίσης οι ευθύνες της κυβέρνησης για την λεηλασία δημόσιας περιουσίας του σφαγείου, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Έχουν καταντήσει γελοίοι… άτε να δούμε τζαι ποιά φερέφωνα εν να προσπαθήσουν να τους ξεπλύνουν με το «φταίουν ούλλοι»…Ο πατος ξεφτιλας το

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΈχουν καταντήσει γελοίοι… άτε να δούμε τζαι ποιά φερέφωνα εν να προσπαθήσουν να τους ξεπλύνουν με το «φταίουν ούλλοι»…Ο πατος ξεφτιλας του Κουσιου εφτασε σε νέο επιπεδο βαθους..

Christine Petrides

Εν ελλείψει επιχειρημάτων, βήχουν. Διεφθαρμένοι που την κορφή ως τα νύσια!

«Ολες οι παρανομίες, όλες οι αυθαιρεσίες, όλες οι παρατυπίες στο CYPRA έγιναν την περίοδο της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά οι κυβερνώντες, στον όγδοο χρόνο της διακυβέρνησής τους, κατέφυγαν ξανά στο γνωστό "φταίει ο Χριστόφιας". Αυτός και μόνο ο ισχυρισμός αποδεικνύει το μέγεθος της ένοχής τους.

Πλέον έγιναν γραφικοί!»

Στεφανος Στεφανου       

Οι εκκλησιαστικές τελετές στα δικαστήρια είναι σύμπτωμα ότι ο Ανάστος θα πουλήσει τζαι το δικαστικό σύστημα στον αρχιεπίσκοπο [για στήριξ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Οι εκκλησιαστικές τελετές στα δικαστήρια είναι σύμπτωμα ότι ο Ανάστος θα πουλήσει τζαι το δικαστικό σύστημα στον αρχιεπίσκοπο [για στήριξη του γΕλαμ; Για άλλο κανένα οικόπεδο στα Μεσοβούνια; Η τι;] ή μήπως είναι ένδειξη της απελπισίας τους, τζαι κάμνουν τελετές εξορκισμού για να αποφύγουν τις αποκαλύψεις τζιαι τις δίκες που λογικά θα πρέπει να ακολουθήσουν;

Τζαι τον διαχωρισμό των εξουσιών τον επικαλούνται όποτε τους βολεύκει? Το εγύρευκε η Υπουργός Δικαιοσύνης στα Δικαστήρια.. οξά εν μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης Διαβατηριάδηων να ελέγξουν το δικαστικό σώμα..?

 

Το ότι η κ. Ρέα στήνει πόδι τζαι εν παραιτείται σημαίνει μάλλον, ότι κρατά γερά χαρτιά με τα οποία απειλεί τον καθεστώς διαπλοκής… Σιγά δηλ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το ότι η κ. Ρέα στήνει πόδι τζαι εν παραιτείται σημαίνει μάλλον,  ότι κρατά γερά χαρτιά με τα οποία απειλεί τον καθεστώς διαπλοκής… Σιγά δηλαδή που χρειάζονται τζαι πολλά για εκβιάσει κανένας τον Αναστασιάδη..

Απλώς  τωρά επειδή ο Αναστασιαδης  ελεγχει τζαι την εισαγγελία με το δίδυμο των τέως, τζαι επίσης εμπλεκομένων, υπουργών μπορεί να αποφεύγει τις ενοχλητικές έρευνες, όπως του Κώστα Κληρίδη – για να αθθυμούμαστε τζαι τον ρολο του Πολίτη, τζαι της κ. Ρέας, ως μηχανισμών στο καθεστώς Αναστασιάδη..

Οπότε η πραγματική πίεση πάνω στην κ. Ρέα, εν που την κοινωνία τζαι την Βουλή. Σιγά που θα δεχτεί, μόνη  της, από ευθιξία (!!!), να χάσει το επίδομα τζαι το βόλεμα της για ευαισθησίες που εν τη ενδιάφεραν τόσα χρόνια που φυσικά έξερεν τί εκαμνε τζαι τι δεν έκαμνε ο σύζυγος..

Άλλωστε τυχαία έτρεξε να στηρίξει την Συναγερμική καμπάνια να φύγει γρηγορότερα ο Κώστας Κληρίδης;..

Ίσως να ανησύχαν τζαι τζήνη για τις αποκαλύψεις. Ισως, όμως, να ήθελε τζαι κάτι για να κρατά στο σιερι το προεδρικο.

Το θράσος της κ. Ρέας είναι έτσι τζαι αλλιώς αντίστοιχο του Ρίκκου τζαι του Ιωνά. Που την άλλην, οι μέχρι χτες ημέτεροί της θα πετάξουν τζαι ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το θράσος της κ. Ρέας είναι έτσι τζαι αλλιώς αντίστοιχο του Ρίκκου τζαι του Ιωνά. Που την άλλην, οι μέχρι χτες ημέτεροί της θα πετάξουν τζαι  την Ρέα [όπως τον Συλλούρη –ανάλογες υποθέσεις] που το πλοίο που βάλει νερά που ούλλες τες πάντες;..

Ιδού τζαι η κωμωδία: ο Αναστασιάδης θα παύσει κάποιον για σύγκρουση συμφερόντων;

Έσπασαν ούλλους τους καθρέφτες σε τζήνη την μάντρα τσίρκου που την ελαλούσαμεν κάποτε «προεδρικό»;.. :)

Η γελοιότητας της εξουσίας..


«Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.» Τζαι άμα κόψουν μέσα σαν ένοχοι, πουλούν χωρίς ίχνος ντροπής, στομφώδεις ανοησίε

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


«Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.»

Τζαι άμα κόψουν μέσα σαν ένοχοι, πουλούν χωρίς ίχνος ντροπής,  στομφώδεις ανοησίες, για να συγκαλύψουν την χυδαιότητα των ευθυνών τους.

Η υπόθεση με το σκάνδαλο της Γενικής Λογίστριας είναι ενδεικτική. Για χρόνια εκάμναν ότι εν έβλεπαν. Όταν τελικά ο κορωνοϊός τους ανάγκασε να εστιάσουν και άρχισε η διερεύνηση ουσιαστικά, τότε το σκάνδαλο της οικογενειακής σύγκρουσης συμφερόντων της κ. Ρέας έγινε κραυγαλέο με την αποκάλυψη, όχι μόνο του κόλπου με την κατάθεση που ακυρώθηκε, αλλά τζαι με την οικογενειακή διαπλοκή [τάχα μου ελέγχου], τότε το ένα εκφραστικο οργανο του ΔΗΣΥ, ο Πολίτης  άρχισε να ρίχνει  την μεχρι πριν 4 μηνών κολλητή σύμμαχο, στη θάλασσα…

Οι απολογητές του Αναστασιάδη, τζαι του Ρίκκου [για να μεν ξηχάνουμε]  αθθυμηθήκαν την σύγκρουση συμφερόντων- τζαι εξεχάσαν τον τυπάκο στο προεδρικό;

Έσιει δίκαιο ο Γρηγορης. Είναι αποφασισμένοι να μας κάμουν να γελούμε  μέχρι τελικής πτώσεως..

Gregoris Ioannou

Ποιον εν το πιο αστείο; Ότι ο ελεγκτής του σφαγείου του άντρα της Γενικής Λογίστριας εν ο αρφός της, οξά ότι ζητά την παραίτηση της Γενικής Λογίστριας ο Διαβατηριάδης-Συμπεθερογαμπριάδης για λόγους σύγκρουσης συμφέροντος;

Θα μας πεθάνουν που το γέλιο πρώτα τούτοι ρε. Εν γίνεται.         

Καμιά εξουσιοδότηση στον Αναστασιάδη να διορίζει στο δικαστικό σώμα αν δεν διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον της Βουλής στις επιλογές

By Δέφτερη Ανάγνωση


Καμιά εξουσιοδότηση στον Αναστασιάδη να διορίζει  στο δικαστικό σώμα αν δεν διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον της Βουλής στις επιλογές. Διαφορετικά να περιμένουμε τον επόμενο πρόεδρο
..

Για αυτό η Βουλή που είναι ο θεσμός, που τουλάχιστον πλειοψηφικά, αντιστέκεται δεν πρέπει να εγκρίνει, μέχρι να φύγει ο Αναστασιάδης από το προεδρικό, ή να αποκτήσει η βουλή ισότιμο λόγο στους διορισμούς, οποιαδήποτε αλλαγή στο δικαστικό σώμα που να του δίνει  την ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερη εξουσία τζιαι έλεγχο στην νομική υπηρεσία ή στον διορισμό δικαστών που βασικά θα τον ξεπλένουν – τζαι τζήνον τζαι τους ημέτερους.

Η πρόθεση τους είναι σαφής – τζαι φαίνεται τζαι από την παρεμπόδιση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή τζαι με τους διορισμούς ημέτερων στην Εισαγγελία..

Ουσιαστικά, είμαστε απέναντι σε ένα καθεστώς το οποίο πρέπει να παρεμποδιστεί να διαχύσει την διαφθορά ακόμα περισσότερο στο νομικό σώμα..

Είναι τόσα πολλά τα σκάνδαλα που έφτασαν στο κωμικό σημείο να θέλουν τώρα να υιοθετήσουν τις εισηγήσεις του Κώστα Κληρίδη, το οποίον πολέμησαν μέχρι την τελευταία μέρα αφυπηρέτησης του..

Ο στόχος τους είναι να αποκτήσουν την δυνατότητα να μετατρέψουν την Εισαγγελία τζαι το δικαστικό σώμα σε κομματικά γραφεία του ΔΗΣΥ.


Θυμάστε τζήνο το φρούτο που ονομάζετουν «φιλελεύθεροι»;.. Ίντα σιωπή α; Για το κυπριακό, για την διαφθορά της κυβέρνησης που στήριζαν. «Ανο?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΘυμάστε  τζήνο το φρούτο που ονομάζετουν «φιλελεύθεροι»;..

Ίντα σιωπή α; Για το κυπριακό,  για την διαφθορά της κυβέρνησης που στήριζαν. «Ανοίξαν στόμα γιε μου;»  που λαλεί τζαι ο Λιπερτης

Τσιμουδιά που λαλούν στα καλαμαρίστικα

Τσίπα ρε… που λαλούν στα  κυπριακά

Aceras Anthropophorum

«Κάτι φιλελεύθεροι καλόπιστοι κριτές της αχαπαροσύνης του Χριστόφκια που έθελεν κοινωνικόν κράτος τζ̆αι ήσ̆ιαν να ψηλώννουν οι φόροι τους τζ̆αι τα δημοσιονομικά ελλείμματα, κάτι που τα εξέραν ούλλα για την ανεπάρκειαν του κράτους, για τον νόμον ης προσφοράς τζ̆αι της ζήτησης τζ̆αι το perfection των νόμων της αγοράς, έχουν τίποτε να πούν για το αίσχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να διαχειρίζεται τες ζωές τζ̆αι την αξιοπρέπειαν αθρώπων τζ̆ει που τα χτηνά;

 

Τζ̆ειαμαί που θα πετάξεις τον γέρον σου, ή τον γέρον του άλλου να ψοφήσει, τζ̆ειαμαί θα καταλήξει το τομάριν σου, παλιοτόμαρον! Ππαραόπιστοι χριστιανοί αηδίασεν σας η ψυσ̆ή μου!

Να κρατiκοποιηθούν τζ̆αι να εξσυχρονιστούν στα Ευρωπαϊκά πρότυπα όλοι οι οίκοι ευγηρίας! Η ιδιωτική πρωτοβουλία για να καλύψει την κρατικήν ανεπάρκειαν δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης στο πρότυπον των καταφυγίων των ζώων για να φκάλλει κέρδος. Είναι έναν άλλον έναν χριστιανικόν αίσχος μεταξύ άλλων.

Κοσμικόν κοινωνικόν κράτος δικαίου ΤΩΡΑ. Αλλιώς κακόν ψόφον θα έχουμεν όλοι όσοι δεν θα κρατούμεν αρκετά για να αγοράσουμεν μιαν ελάχιστην αξιοπρέπειαν.»

Εικόνες και Τύποι/ισσες της our Νήσου ημών: "Στο χωριόν της εφωνάζαν την Γριστινούν" του Αντρέα Αντρέου

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΕικόνες και Τύποι/ισσες της our Νήσου ημών

Στο χωριόν της εφωνάζαν την Γριστινούν.

Andreas Andreou

Στο χωριόν της εφωνάζαν την Γριστινούν. Το εκμοντέρνισε όταν επήε στην πόλη με όλα τα άλυτα θέματα της που ενόμιζε ότι άφησε πίσω. Δεν της έμαθεν κανένας ότι οι ευαλωτότητες μας είναι η πηγή της δύναμης μας τζιαι άφηκεν τα ούλλα αδούλεφτα. Εμετακόμησεν αλλά υποσυνείδητα ενόμιζεν ότι η πόλη θα την ακολουθεί. Έτσι της το εδίδαξεν, τζιαι επίστεψεν το, η κυρία Κάλλη που εσπούδασε φιλόλογος για να λαλούν στο χωρκόν της ότι εν σπουδασμένη τζιαι για να ικανοποιήσει τον πόθον της μάνας της να μπει στο δημόσιο.

Η Κκρίστια έγινεν όλα όσα δεν διανοείται να γίνει ένας πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος. Συμβατικά επιτυχημένη. Τζιαι πολλά μάλιστα. Ξέρει τρεις τέσσερις γλώσσες - ξεχνά τα ελληνικά της ώρες ώρες τζιαι μιλά αγγλικά με αξάν που τα έμαθε στο Λάνταν που εσπούδαζε. Εταξίδεψεν πόλασελα. Διαβάζει ππόετρι με ύφος περισπούδαστο. Είναι βίγκαν φεμινίστρια. Έχει και γκέι φίλους - χαλόου εννοείται; Για όλα φταίει η μάνα της τζιαι ο τζίρης της αλλά στον έξω κόσμο δείχνει μια εικόνα ανθρώπου σκληροτράχηλου και φιλοσοφημένου, ειδικά κάθε φορά που μέσα της μαίνεται πόλεμος. Ξεροκαταπίννει τζιαι χαμογελά νευρωτικά. Τόσο νευρωτικά που ο κόσμος εν καταλάβει τίποτε. Ήβρεν τζιαι δουλειά σε οργανισμό με prestige γιατί της αξίζει – εκανόνησεν την ο ποτέθκοιος του κουμπάρου του σύγαμπρου αλλά μεταξύ μας α, γιατί πιστεύκουμεν στο μερττόκρρασι αλλά, omg, δις ις φάκκιν Σάηππρους, γουότ ττου του. Ουφ... Της το χρωστούσε η ζωή βέβαια. Έτσι νιώθει τζιαι ας μεν το εκφράζει. Συναναστρέφεται μόνο με άτομα της κλάσης της - γιατί της αξίζει – τζιαι για κάποιο περίεργο λόγο δεν μπορεί να εκφράσει τα εσώψυχα της μέσα στις συναναστροφές τις. Οι φίλοι της είναι και αυτοί καθωσπρέπει. Όλοι τους. Συμβατικά επιτυχημένοι τζιαι τζίνοι. Μορφωμένοι, νευρωτικοί, διαβάζουν ππόετρι, δουλειές με prestige, ταξιδάκια, καλός μισθός, σπίτι της τράπεζας... Είναι εντελώς καθωσπρέπει. ‘Όη σαν κάτι τριτοτέταρτους που το παίζουν αυθεντικοί. Ούφφοοου… Εν μπορώ τούτους τους κκομπλεξικούς που το παίζουν ολτέρνατιβ. Gosh’, λαλεί πουμέσα της και δεν διανοείται να σκεφτεί ότι μιλά για τον εαυτό της.

Όταν κυβερνάς για σχεδόν 8 χρόνια, μάλλον οι ευθύνες είναι πια αποκλειστικά δικές σου.

By Δέφτερη Ανάγνωση

Όταν κυβερνάς για σχεδόν 8 χρόνια, μάλλον οι ευθύνες είναι πια αποκλειστικά δικές σου. Ιδιαίτερα αν στην περίοδο της διακυβέρνησης σου είναι με δικά σου νομοσχέδια [τζαι παρατυπίες ] που φούντωναν τα σκάνδαλα όπως έγινε με την βιομηχανία διαβατήριων τζαι τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ πέρασε από την Βουλή χαλαρώματα για να ευκολύνει την διαπλοκή.

Τζαι μπροστά στο τσουνάμι πια των σκανδάλων, τί θα πει ο ΔΗΣΥ τζαι θα επαναλάβουν τα φερέφωνα του;.. «Φταίει ο Χριστόφιας», «Φταίνε ουλλοι» τ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 Τζαι μπροστά στο τσουνάμι πια των σκανδάλων, τί θα πει ο ΔΗΣΥ τζαι θα επαναλάβουν τα φερέφωνα του;..

«Φταίει ο Χριστόφιας», «Φταίνε ουλλοι» τζαι διάφορες άλλες παραλλαγές ισοπέδωσης σαν μηχανισμοί ξεπλύματος..

Για αυτό ούτε πρέπει να ξεχνάμε όσους ισοπεδώνουν, ούτε όσους προσπαθούν να μετατοπίσουν..

Τα δεδομένα που μόνο οι αφελείς, όσοι εκλιπαρούν ψίχουλα από το φαγοπότι της διαπλοκής, τζαι τα φερέφωνα κάμνουν ότι εν καταλάβουν:

1.    Κανένας άλλος κύπριος πρόεδρος, τζαι πουθενά αλλού στην ΕΕ, δεν υπέγραφε διαβατήρια σαν είδος βιομηχανίας από τα οποία κέρδιζαν το οικογενειακό του δικηγορικό γραφείο, τζαι η εταιρεία του γαμπρού του που είναι developer.

2.    Είναι ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του στα ΜΜΕ που συστηματικά προσπαθούν να συγκαλύψουν σκάνδαλα πολεμώντας τους ανεξάρτητους αξιωματούχους όπως τον Κώστα Κληρίδη, τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη τζαι προηγουμένως τον Πανίκο Δημητριάδη.

3.    Είναι ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του που φτάνουν στο σημείο να λαλούν συνειδητά χυδαία ψέματα για να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους - όπως ο Δίπλαρος για τις κόρες του Χριστόφια για να συγκαλύψει τις κόρες του Αναστασιάδη ή όπως ο Αναστασιάδης για το κούρεμα/δεσμεύομαι τζαι τον συμπέθερο.

4.    Το ότι ο ΔΗΣΥ είναι πια το κόμμα της διαπλοκής φαίνεται ξεκάθαρα από το θράσος της κυβέρνησης τους να εμποδίζουν  τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή να κάμει την δουλειά του – φοβούνται την αποκάλυψη των σκανδάλων τους. Είναι τζαι τούτο ένα τεκμήριο της ενοχής τους.


Μέχρι τζαι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που μέχρι τώρα εστήριζαν τους στα τραπεζιτικά [ή εκατάφερναν να συγκαλύφκουν τα κόλπα του λόμπι των τραπεζ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Μέχρι τζαι οι ευρωπαϊκοί  θεσμοί που μέχρι τώρα εστήριζαν τους στα τραπεζιτικά [ή εκατάφερναν να συγκαλύφκουν τα κόλπα του λόμπι των τραπεζών] αρκέψαν να υποψιάζονται τις πρακτικές τους

«Συναγερμός στις Τράπεζες από ΕΑΤ [Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών]… Σε ορισμένες χώρες η χρήση μορατόριουμ είναι υψηλότερο για το δανεισμό σε επιχειρήσεις από ότι σε δανεισμό σε νοικοκυριά»… Ανάμεσα τους είναι και η Κύπρος..

Δηλαδή ήταν απόλυτα βάσιμη η υποψία ότι η προσπάθεια του ΔΗΣΥ [και των φερέφωνων του] πριν λίγους μήνες να δοθούν εγγυήσεις στις τράπεζες χωρίς έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία, είχε σαν στόχο μια ανεξέλικτη χρηματοδότηση μεγάλων [και ημέτερων για τον ΔΗΣΥ] επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα, μεταφέροντας ουσιαστικά το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα νοικοκυριά και στους μικρομεσαίους..

Αυτό ακριβώς που έκαναν τζαι μετά το 2014, όταν οι τράπεζες, με την συγκάλυψη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, συγκάλυπταν τους μεγαλο-οφειλέτες τζαι έστηναν θεάματα για τους μικρούς, καταλήγοντας στο ζήτημα των Μη εξυπηρετούμενων να είναι πια ένα ζήτημα μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων από τους πολλούς στους λίγους μέσα από διάφορες κομπίνες εταιρειών κοκ…

Περιμένετε να δείτε τζαι ποτζεί, στα τραπεζιτικα, τα κόλπα όταν ξανανοίξει το απόστημα των τραπεζιτικών σκανδάλων - τζαι των διασυνδέσεων με το κύκλωμα δικηγορικών γραφείων – πολιτικάντηδων τζαι δικαστικών εμπλεκομένων.

Να δούμε σκάνδαλα που θα θαυμάζει μέχρι τζαι ο Αλ Τζαζίρα.. :)

Τα σέβη μας στη Δανάη τζαι την Αίμιλι. Ωραίες γυναίκες/Όμορφοι ανθρώποι – η μαγκιά 2 νεαρών γυναικών απέναντι στους τραμπ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Τα σέβη μας στη Δανάη τζαι την Αίμιλι.                                

Ωραίες γυναίκες/Όμορφοι ανθρώποι – η μαγκιά 2 νεαρών γυναικών απέναντι στους τραμπούκους της εθνικόφρωνης δειλίας:

Την δεκαετία του 1990 ένας από τους εθνικιστές δημοσιογράφους, σε μια επίδειξη αθλιότητας, είπε ότι «αρκούν μερικά άτομα» για να ναυαγήσουν μια λύση. Εννοούσε ότι αρκούσε μια ακροδεξιά μειοψηφία για να στήσει θεάματα τραμπούκων τζαι να ναυαγήσει λύση. Άλλωστε τούτο ήταν τζαι η ΕΟΚΑ β [μια μειοψηφία τραμπούκων που έφερε την εισβολή], τζαι όσοι εμπλέκονται σε δικοινοτικά εγκλήματα από το 1958 – τζαι στις δυο κοινότητες. Το πρόβλημα του εθνικισμού στην Κύπρο ήταν τζαι είναι πολλές φορές το ότι οι νούσιμοι σιωπούν – από φόβο, επιφύλαξη κοκ… Η θεαματική βία των τραμπούκων είσιεν σαν στόχο ακριβώς την καλλιέργεια τούτου του φόβου. Για αυτό ο Γ.Φ. Πιερίδης στο επικό του διήγημα για τον Σάββα Μένοικο, ιστορικό  πια σύμβολο της αντίστασης στους τραμπούκους, περιγράφει με αυτόν τον τρόπο την ανυπότακτη μαγκιά – που πλήρωσε μεν την ανυπόταχτη αξιοπρέπεια, αλλά έγινε τζαι ιστορικό σύμβολο ντροπής για τους τραμπούκους»:

«Τράβηξε μια τελευταία ρουφηξιά, πέταξε το τσιγάρο του και σηκώθηκε. Τ’ αποφάσισε. Αν είναι και τον περιμένουν, ας μην το βάλει στα πόδια. Να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, σαν άντρας με άντρες.»   Άουτο Ντα Φε.

Αυτήν την εβδομάδα 2 νεαρές γυναίκες στο Λύκειο Δασουπολης, στις ενδοσχολικές εκδηλώσεις για το ψευδοκράτος κοκ, στάθηκαν στα πόδια τους, σαν άνθρωποι, σαν γυναίκες, απέναντι σε ένα μπουλούκι εθνικιστών που αναμασούσαν σαν χαλασμένα κασετόφωνα τις ανοησίες της ΕΟΚΑ β [φερέφωνα κοινώς του «μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση»]: "Αίμα, τιμή, χρυσή @υγή," "Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό" και "Γρίβα ζεις και μας καθοδηγείς."

…Τζαι όταν οι τραμπούκοι προσπάθησαν να τις εκφοβίσουν αυτές με την μαγκιά του ανθρώπου που ξέρει ότι έχει δίκαιο, στάθηκαν εκεί, δεν φοβήθηκαν, δεν έφυγαν.

Όταν αρνείσαι να υποκύψεις στον τραμπουκισμό των λέξεων του ανεβασμένου τόνου φωνής, των απειλών κλπ κερδίζεις ήδη το ότι υποχρέωσες τον τραμπούκο να βγάλει στην επιφάνεια την εσωτερική γύμνια του, την ανικανότητα του να μπορεί πια να σκεφτεί, ετσι όπως τον έχουν καταντήσει..

Οι κοπέλες έστησαν απέναντι στους τραμπούκους δυο χειρόγραφα πλακάτ για το ότι η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους τζαι για την ειρήνη.

Οι τραμπούκοι φαίνεται να έχουν τζαι το σύνδρομο του άγχους του ευνουχισμού της

"Μερικοί από αυτούς που συμμετείχαν σε αυτό το τερατώδες που συνέβη, είναι οι ίδιοι "άνθρωποι" που κατήγγειλα πριν από ένα μήνα τόσο στο σχολείο όσο και στην αστυνομία για προσωπική επίθεση και απειλή μου, με σχόλια όπως "Ο βιασμός είναι δικαίωμα", "Έχω το δικαίωμα να βιάσω", "γ@μώ φεμινισμό", χωρίς να τους γνωρίζω ούτε καν να τους μιλήσω ΠΟΤΕ στη ζωή μου." [Αίμιλι]

Η Δανάη τζαι η Αίμιλι, για όλους τους υπόλοιπους που εν είμαστε τζιαμαί, δεν γονάτισαν.  Ήταν τα σώματα τζαι οι φωνές που εξέφρασαν στην Λευκωσία του 20202  το «No Pasaran/Δεν θα περάσουν», το σύνθημα της Πασιονάρια [του λουλουδιού του πάθους] στην ισπανική αντίσταση απέναντι τους φασίστες του Φράνκο. Ή όπως το έθεσε ποιητικά η Κατερίνα Γώγου, σαν φωνή της αντίστασης στην χώρα που γέννησε τον ελληνόφωνο φασισμό:

«Εσύ όμως λέει δεν θάσαι από αυτούς

Θα σηκωθείς και θα χορέψεις παραγγελιά»

Η κυπριακή αξιοπρέπεια…

Από την Τετάρτη, «άνοιξε η κάνουλα για ρευστό στην Κύπρο» γράφουν οι εφημερίδες. Δηλαδή φανταστείτε τί πάρτι με φαγοπότι μπορεί να ετοιμάζο

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Από την Τετάρτη, «άνοιξε η κάνουλα για ρευστό στην Κύπρο» γράφουν οι εφημερίδες. Δηλαδή φανταστείτε τί πάρτι με φαγοπότι μπορεί να ετοιμάζονται να κάμουν..  

«Νομότυπα», που ελάλεν τζαι ο Νουρής, στην επιφάνεια. Αλλά πουκατω που την επιφάνεια μάλλον ετοιμάζονται να στήσουν φαγοπότι ημέτερων. Όπως εκάμαν τζαι με τις τράπεζες. Οι γελοίοι έφτασαν στο σημείο να αρκέψουνν τζαι οι Ευρωπαίοι να τους υποψιάζονται ότι ούλλα κάμνουν τα για να συντηρούν μερικούς μεγάλους επιχειρηματίες – που λογικα τους αμείβουν ανάλογα. Τζαι τωρά θα μοιράζουν προνομιακά σε ημέτερους κοκ;… Για τούτο ετριβιτζιάζουνταν να θκιώξουν τον Γενικό Ελεγκτή. Ευτυχώς έχουμε κάποιες άμυνες ακόμα. Οπότε ετοιμαστείτε για μια νέα σειρά σκανδάλων της συναγερμικής ημετεροκρατίας.

Τζαι όσον αφορά τα σκάνδαλα διαφθοράς κανένας/καμία δεν παραιτήθηκε ακόμα.

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤζαι όσον αφορά τα σκάνδαλα διαφθοράς κανένας/καμία δεν παραιτήθηκε ακόμα.

Δεν παραιτήθηκε κανένα μέλος της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των διαβατηρίων που εγκριναν, ουτε ο Αναστασιάδης που εμπλέκεται από διάφορες πλευρές [οικογενειακά, σε σχέση με τον Σαουδάραβα κοκ]. Συνεχίζουν επίσης να εμποδίζουν την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή [τζαι σαν ένοχη παραδοχή υποσχέθηκαν να επιτρέψουν έρευνα…μετα τις βουλευτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν παραιτήθηκε ακόμα ουτε η κ. Ρέα παρα τις αποκαλύψεις για τα διαδοχικά περιστατικά σύγκρουσης συμφερόντων…

Τζαι η οργή πλανιέται σαν απονομιμοποίηση…

Αποσπάσματα από τα mainstream ΜΜΕ τζαι την Δημοσια Σφαίρα του ίντερνετ.

«[ η κ. Ρέα Γεωργίου] Το 2019 δε, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους, παραιτήθηκε από την τριμελή επιτροπή που είχε διοριστεί για να ερευνήσει την παραχώρηση υπηκοοτήτων. Κι όταν προέκυψε η συζήτηση για την αφυπηρέτηση του Κώστα Κληρίδη από την θέση του Γενικού Εισαγγελέα παρενέβη καθορίζοντας την ημερομηνία που θα έπρεπε να αποχωρήσει. Άσχετα όλα αυτά; Μάλλον κάπου τα νήματα ενώνονται 

https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1065537/kai-ta-zoa-sto-mantri

Τζαι καθώς μια νέα γενιά ανοίγει τον ορίζοντα για το μέλλον, φεύγουν μερικοί από όσους προσπάθησαν, επίσης σε χρόνια δύσκολα, κτίζοντας την

By Δέφτερη Ανάγνωση


Τζαι καθώς μια νέα γενιά ανοίγει τον ορίζοντα για το μέλλον, φεύγουν μερικοί από όσους προσπάθησαν, επίσης σε χρόνια δύσκολα, κτίζοντας την εικόνα της Κύπρου του μέλλοντος. Έφυγε ο Τάκης Κονής, ακτιβιστής, συγγραφέας τζαι ιστορικό στέλεχος του Νεοκυπριακού Συνδέσμου.

Αγωνίστηκε τζαι για την αξιοπρέπεια της ανεξαρτησίας της Κύπρου τζαι για την επανένωση σαν αναγνώριση του ιστορικού πλουραλισμού της Κύπρου..

Στη χώρα του καθεστώτος διαπλοκής τζαι διαφθοράς τούτην την εφτομάδα, είχαμε 3 σκάνδαλα τζαι 2 μορφές αναδυόμενης αντίστασης:

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Στη χώρα του καθεστώτος διαπλοκής τζαι διαφθοράς  τούτην την εφτομάδα, είχαμε 3 σκάνδαλα τζαι 2 μορφές αναδυόμενης αντίστασης:

Το σκάνδαλο της κυρίας Ρέας,  της Γενικής Λογίστριας καλά κρατεί –αφού τεκμηριώθηκε ότι ο ελεγκτής του σφαγείου του άντρα της εν ο αδελφός της, αποφάσισε να το παίξει «Αναστασιάδης» - αλλά μάλλον τζαι «κρατώ τζαι κάτι στο χέρι αν τολμήσουν οι τέως συνεργάτες μου του ΔΗΣΥ, να κάμνουν ότι ξεχνούν»..:)]: «δεν υπάρχει διαπλοκή τζαι απλά «στοχοποιούν την» λαλει. Σε λλίον εννά μας πει [σε στυλ  Ανάστου] ότι εν να παραιτηθεί αν προκύψει κάτι εναντίον της [εννοείται ότι κάμνει ότι εν καταλάβει ότι ήδη αποκαλύφτηκαν αρκετά]. Στον ΔΗΣΥ φαίνεται να υπάρχει διχασμός. Η πτέρυγα που εκφράζει ο Πολίτης, εφκήκεν με πρωτοσέλιδα εναντίον της τέως συνεργάτιδας του [ρίχνουν τα βαρίδια από την βάρκα πέρκι επιβιώσουν φαίνεται], ενώ ο ΔΗΣΥ φαίνεται να φοάται άμπα τζαι ανοίξει το στόμα της. Ταυτόχρονα, το ανοιχτό σκάνδαλο του εργοστασίου στο Δάλι [ανάλογου όπως φαίνεται με το σφαγείο της οικογενειακής επιχείρησης της κ Ρέας] συνεχίζεται, ενώ οι του ΔΗΣΥ αρκέφκουν τις προεκλογικές εξαγορές – με προτάσεις προς τους κυνηγούς [αμπελοπουλιών προφανώς] ότι θα διώκονται οι ακτιβιστές – τζαι ας φακκά η Ευρώπη.

Παραπλήσιο προεκλογικό σκάνδαλο τζαι η αποκάλυψη ότι ακόμα και στην υποχώρηση του καθεστώτος: θα δώσουν τελικά, λαλούν για όποιον τους πιστευκει ακόμα, άδεια στον Γενικό Ελεγκτή για έρευνα – μετά τις εκλογές… Ένα προεκλογικό κράτος ενός καθεστώτος διαπλοκής.

Στα θετικά αυτού του πάτου με λάκκο παρακάτω, είχαμε νέες μορφές αντίστασης. Αντιεθνικιστικά πανό εμφανίστηκαν σε απρόσμενους χώρους, ενώ 2 νεαρές εβάλαν τον πήχη της αντίστασης ένα μέτρο πιο ψηλά πια: αντίσταση στους τραμπούκους που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλονται με τις φωνές. Ταυτόχρονα, σε μια άλλη παράλληλη εξέλιξη, οι κάτοικοι της περιοχής που επηρεάζονται από το εργοστάσιο στο Δάλι, μπλοκάραν το εργοστάσιο με αυτοκίνητα..

«Περικυκλώστε τις Πόλεις» ήταν το σύνθημα της Μεγάλης Πορείας στην Κίνα – σαν στρατηγική μικρών κινήσεων που συγκροτούν σταδιακά, ένα παλιρροιακό κύμα..

Από τους θεσμούς όρθιοι στέκονται μέχρι στιγμής μόνο η  Ελεγκτική Υπηρεσία, τζαι μερικές επιτροπές της Βουλής [όπως η Επιτροπή Ελέγχου που εν ιδιαίτερα λειτουργική]…

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

By antifanicosia
Πορεία για την υγεία & την ελευθερία Μπλόκα στους δρόμους να ελέγχουν τα χαρτιά μας, στρατιωτικοποίηση της δημόσιας σφαίρας, απαγόρευση κυκλοφορίας τζιαι διαδηλώσεων, ατέλειωτες ουρές εργαζομένων για τεστ για covid-19, προστίματα με την κάθε ευκαιρία, αστυνομικές αυθαιρεσίες, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, απόλυτη επισφάλεια στην εργασία, μειώσεις μισθών & απολύσεις… Διαδηλώνουμε για την υγεία τζιαι την ελευθερία! – Γιατί το παραμύθι της

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ:

Σαν κοινωνία  χρωστούμε σε τούτες τες θκυο κοπέλες, ένα μεγάλο  ευχαριστώ, γιατί τόλμησαν σε ένα περιβάλλον  με ξαπολυτους τραμπούκους, να σταθούν απέναντί τους, ωραίες τζαι μάγκισσες, τζαι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια, τζαι τον πλουραλιστικό πλούτο, της κοινωνίας τζαι της χώρας μας, απέναντι στις μίζερες μειοψηφίες των δειλών που φωνάζουν για να εκφοβίσουν, τζαι άμα το φέρει η ανάγκη κόφκουνται του  βούρου, όπως το 74,  τζαι μετά παίζουν το «μα εγώ εν τζαι..» για τις ευθύνες του εθνικισμού/ρατσισμού τους..

Το βίντεο με τον καημένο τον Μόρφου να θεωρεί ότι ανακάλυψε την τασιηνόπιττα, με την ύπαρξη της λέξης «κορωνοιος» σε καρτούν, ήταν μάλλον θλ

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Το βίντεο με τον καημένο τον Μόρφου να θεωρεί ότι ανακάλυψε την τασιηνόπιττα, με την ύπαρξη της λέξης «κορωνοιος» σε καρτούν, ήταν μάλλον θλιβερή εικόνα.

Ο Μόρφου εν ακούετουν να έσιει την εμπάθεια του αρχιεπίσκοπου ή του Πάφου..

Αντίθετα εδιαν την εικόνα μιας εκπληκτικής αφέλειας. Τζαι καλά ο άνθρωπος στον δικό του κόσμο μπορεί να καρτερά επιβεβαίωση προφητειών..

Έννεν μόνος του παγκόσμια..

Αλλά να σκέφτεσαι ότι τούτος ο απλοϊκός λόγος γίνεται πιστευτός, εν θλιβερό…Η λέξη κορωνοϊός [τζαι οϊ μόνο η λέξη αλλά οι κορωνοΐοί –ως ιοί. Αφού τζιαι ο σαρς κορωνοϊκός ενι] υπήρχε τζαι πριν το 2020, τζαι η χρήση σε ένα καρτούν εν λαλει τίποτε παραπάνω από αδυναμία κατανόησης του πως τεκμηριώνεται κάτι.. Ο απλοικός λόγος συνήθως κάμνει κοπτορπατική – πιάνει ένα γεγονος, το αφαιρεί από το πλαίσιο του, τζαι μετά προσπαθεί να το συνδέσει, σαν δήθεν «τεκμήριο», με ότι ήθελε να φκάλει σαν κήρυγμα.. Άμα αφαιρέσεις το γεγονός ότι η έννοια «κορωνοιός» υπήρχε διότι από το 1980 [λόγω της επέκτασης των ανθρώπων στην φύση – όχι κάποια συνομωσίας] υπάρχουν ανάλογοι ιοι [που περνούν από τα ζωα στον άνθρωπο], τότε η χρήση του όρου δεν είναι παράξενη.. Το κωμικό είναι να θεωρείται κάτι τέτοιο [η ανακάλυψη της χρήσης της λέξης σε καρτούν] σαν τεκμήριο [για δηθεν κατασκευή εκστρατείας/συνομωσίας κοκ] αντί για αυτό που είναι η έκπληξη – ένδειξη άγνοιας. Είναι λες και κάποιος παθαίνει ένα ατύχημα ή αρρωστά τζαι μετά θυμάται ότι πριν χρονια του είπε κάποιος για την αρρώσκεια [σε μια άσχετη κουβέντα] ή για ανάλογο ατύχημα, τζαι στο πανικό του/της αρκέφκει να πιστεύκει ότι το άλλο άτομο είναι προφήτης ή συνωμότης κοκ..

Αυτοί οι μύθοι κάποτε στην παραδοσιακή εποχή [τζαι σε όσους από φοβο για την σημερινή πραγματικότητα προσπαθούν να ζουν αναδρομικά στο παρελθόν] έδιναν ένα είδος αισθήματος ασφάλειας [ότι υπήρχε μια λογική σχέση αιτίας-αποτελέσματος στο σύμπαν]..Σήμερα είναι απλώς μύθοι που δεν στέκουν στην ελάχιστη λογική ανάλυση τεκμηρίων…

Σαν «μέθοδος» η κοπτοραπτική δεν είναι κάτι νέο στον κυπριακό δημόσιο λόγο – αντίθετα μια ολόκληρη σειρά ανοησιών στην πολιτική, από τους απορριπτικούς εθνικιστες, με κλασικό παράδειγμα τον Λ. Μαύρο, αλλά τζαι από νεοφιλελεύθερους ή οπαδούς του σχεδίου Άτσεσον [που το θεωρούν τζαι ..ειρηνευτικό], τα ίδια κάμνουν. Πιάνουν ένα τσιτάτο από κάποιο δημοσίευμα τζαι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η προαποφασισμένη θέση της προπαγάνδας τους τεκμηριώνεται..Τουτη η πρακτικη εν τζαι διαφέρει που την προσπάθεια τον Μόρφου..

Η ιδέα ότι τα τεκμήρια πρέπει να μπαίνουν σε ιστορικό τζαι σημειολογικό πλαίσιο, τζαι να αναλύονται με φόντο την εποχή τους, τζαι όϊ την προπαγάνδα που θέλουν να πουλήσουν, εν κατι που ενεν δυσκολο- απλα ενεν βολικο για οσους θελουν πουλουν φουσκες…

Το θλιβερο με τον Μορφου τζαι τους οπαδους του εν ότι φαινεται να εχουν ταυτιστει με την δικη τους παραπλανηση…

Κωμική επιφυλλίδα σε ένα θλιβερό πλαίσιο κοπτοραπτικής..

Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι…:)

By Δέφτερη Ανάγνωση

Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι…J

Τζαι φυσικά σε έτσι κλίμα, σαν συνοριακός χώρος, εν τζαι γίνεται να αποφεύγαμε ένα αντικατοπτρισμό στο εκκλησιαστικό.

Η Εκκλησία εν έσιει πκιον την κάποτε δύναμη της. Ο νυν αρχιεπίσκοπος την έχει οδηγήσει στην ανυποληψία – άσχετο αν η ανασφάλεια κάμνει πολλούς να συμπεριφέρονταν με μια νεύρωση κωμική [όπως το βίτσιο να στοιβάζουν εικονούες σε γραφεία κοκ] …Η απώλεια των τράπεζων αλλά τζαι η εξάρτηση του αρχιεπίσκοπου από τον Αναστασιάδη θα συνοδεύουν τη εικόνα της Εκκλησίας, καθώς εκκοσμίκευση θα συνεχίσει να υποσκάπτει την πάλαι ποτέ εξουσία της.

Σε τούτο το πλαίσιο, η αντιπαράθεση που ξέσπασε για το ουκρανικό εν ενδιαφέρουσα…Ποιος θα κερδίσει τον πρώτο γύρο στην Σύνοδο στις 23 Νοεμβρίου εν ένα ζήτημα. Το ότι διαμορφώνονται πκιον 2-3 μπλοκ εν πολλά καλό. Στην προηγουμένη κρίση την δεκαετία του 1990, είχαμε τζαι πιστούς εξοργισμένους έξω που την αρχιεπισκοπή – για το θέμα Παγκράτιου…

Ας ελπίσουμε σε ανάλογα ρήγματα..:)

Before yesterdayYour RSS feeds

Βία κατά των γυναικών: αναγνώρισέ την! Πάλεψε εναντίον της! Σπάσε τη σιωπή!

By puk
Η 25η Νοέμβρη, η Παγκόσμια Μέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών, θα βρει τις γυναίκες σε πολλές χώρες του κόσμου σε συνθήκες lockdown. Συνθήκες στις οποίες τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται κατακόρυφα. Στην Κύπρο κατά τον πρώτο εγκλεισμό τα ποσοστά καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατα 30%. Κατά τη διάρκεια Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου παρόλο που […]

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

By pacomonia
Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες
Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,
Η σημερινή ανακοίνωση είναι το πιο επίσημο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας.
(Τρόποι ενίσχυσης πιο κάτω)
Η πανδημία με την περσινή διακοπή, τα φετινά κεκλεισμένων παιχνιδια και τα προστίματα όπως ήταν φυσικό έχουν άμεσα πλήξει οικονομικά το Σωματείο μας και είναι η ώρα να το κρατήσουμε για ακόμα μια φορά ζωντανό.
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση (φώτο) ως Διοικητικό Συμβούλιο είχαμε υποσχεθεί ότι παρά την πανδημία με προσωπικές θυσίες θα υλοποιούσαμε όλους τους στόχους και αυτό έχουμε πράξει.
Η ομάδα Κ19 έχει κτιστεί και προσφέρει νίκες.
• Η 1η ομάδα παλικαρίσια βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.
• Το Οίκημα έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά.
• Το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο είναι έτοιμο και ήδη γίνονται προπονήσεις.
• Το κυριότερο, το Σωματείο είναι συνεπές σε όλες του τις υποχρεώσεις.
Όλα αυτά στη χειρότερη χρονικά περίοδο για όλα τα Σωματεία. Οπόταν για να συνεχιστεί η σωστή δουλειά επιβάλλεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Λαός της, να μπει ξανά μπροστά.
☘
ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

• 50 μέλη του Σωματείου θα βάλουμε από €100 για να καλυφθεί το πρόστιμο των €5000 και να μην αφαιρεθουν βαθμοί. Επικοινωνήστε με άτομο του Δ.Σ. για να μπείτε στη λίστα.
Συνεχίζονται κανονικά οι χορηγίες σε στολή και ταμπέλες. Επικοινωνήστε με άτομο του Δ.Σ. για περισσότερα.
Μέχρι το τέλος του 2020 έχουμε στόχο την εγγραφή ακόμα 250 μελών. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://pacomonia.shop/index.php/product/membership/
Γίνε ένας από τα 10 Premium Members με εισφορά 1948 ευρώ. Μιλήστε με άτομο του Δ.Σ. για τα προνόμια.
Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικτυακές εισφορές εδώ: https://pacomonia.shop/index.php/product/xorigia-eisfora/
• Στηρίξτε τα προϊόντα της μπουτίκ του Σωματείου μας. Θα εκδοθούν συγκεκριμένα κομμάτια περιορισμένου αριθμού.

Πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε το Πολυτεχνείο

By pacomonia

Eλλάδα, Nοέμβρης του 1973. Τα τανκ των φασιστών επιτίθενται στην ελληνική νεολαία που αγωνίζεται για ελευθερία και ανεξαρτησία ενάντια στη φασιστική δικτατορία και τον ιμπεριαλισμό. 47 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο εμπνέει και τα οράματά του παραμένουν επίκαιρα. Η καλύτερη απόδοση τιμών στην εξέγερση και την πάλη του Πολυτεχνείου είναι η συνέχιση της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, η ένταση της ταξικής πάλης, η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και στη δικτατορία των μονοπωλίων, η πάλη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η πάλη για ρήξη και ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου. Άλλωστε από τη μαύρη επταετία στην Ελλάδα αναδείχθηκε εκ νέου και ο χαρακτήρας της αστικής εξουσίας, ως δικτατορίας του κεφαλαίου, που μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής δικτατορίας.

Τι άλλο παρά επίκαιρα είναι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ»; Κι όχι μόνο μουσειακά, επετειακά κι ακαδημαϊκά. Όχι μόνο ως ευχολόγια. Τα οράματα του Πολυτεχνείου έμειναν ανεκπλήρωτα, αλλά η πάλη για αυτά τα οράματα παραμένει επίκαιρη στο σημερινό κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Όπως επίκαιρη παραμένει και η αναγκαιότητα απόκρουσης του φασισμού, ότι χειρότερο έχει γεννήσει ο καπιταλισμός.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά της φασιστικής δικτατορίας και σε όσους έχασαν τη ζωή τους, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν άγρια, καταδιώχθηκαν και εξορίστηκαν. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε και σήμερα στο «δικό» μας ήρωα της αντίστασης στη Χούντα Γιώργο Τσικουρή, που έδωσε τη ζωή του στην πάλη κατά της δικτατορίας και τον οποίο πριν δυο μήνες τίμησε το σωματείο μας. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν σε μια ακόμη δικτατορία που υλοποίησε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που κορυφώθηκαν με το δίδυμο ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στον τόπο μας του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Το Πολυτεχνείο λοιπόν δεν ήτανε γιορτή, αλλά εξέγερση και πάλη λαϊκή. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς από τους αρνητές του Πολυτεχνείου, η Χούντα έχυσε αίμα φοιτητών και εργατών κλιμακώνοντας στις 17 του Νοέμβρη την καταστολή της εξέγερσης. Κάθε 17η του Νοέμβρη από τότε, το Πολυτεχνείο τιμάται όχι απλά ως μια ακόμη «επέτειος», αλλά ως ακόμη μια αγωνιστική κινητοποίηση, ακόμη μια αντι-ιμπεριαλιστική και αντιφασιστική κινητοποίηση. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο που οι κυβερνώντες στην Ελλάδα επιχείρησαν να απαγορεύσουν τις σημερινές κινητοποίησεις με πρόφαση την πανδημία, προχωρώντας μάλιστα και σε μια ευρύτερη περιστολή δικαιωμάτων βάζοντας στο τσουβάλι της απαγόρευσης τη συνάθροιση πέραν των 3 ατόμων ανά όλη την επικράτεια! Μια ξεκάθαρη επίθεση κατά της όποιας διεκδίκησης και κινητοποίησης του λαού και του εργατικού κινήματος που παραπέμπει στις κατασταλτικές κινήσεις της ίδιας της Χούντας. Έλαβαν όμως απάντηση από το ταξικό κίνημα ότι θα γίνει προσπάθεια η αντι-ιμπεριαλιστική κινητοποίηση προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με όλα τα μέτρα για την υγεία, όπως είχε γίνει και την Πρωτομαγιά. Στέλνοντας το μήνυμα ότι αφού η αντιλαϊκή επίθεση και οι ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις δεν αναστέλλονται, δεν μπορούν να αναβληθούν και οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες. Αγώνες απέναντι στο σύστημα και τις κυβερνήσεις που προφασίζονται την πανδημία και τη δημόσια υγεία για να ενεργοποιήσουν κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στο λαϊκό κίνημα, αλλά αφήνουν το ίδιο το σύστημα υγείας γυμνό και αθωράκιστο. Μια υγεία που έχουν εμπορευματικοποιήσει και θυσίασει στο βωμό του κέρδους αντί να υπηρετεί τον άνθρωπο.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

Γίνε μέλος online

By pacomonia

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας με περηφάνια και συγκίνηση, καθώς οι προσπάθειες των εθελοντών μας και της επιτροπής μελών για την πλήρη αυτοματοποίηση στην διαδικασία εγγραφής μελών, απέφεραν καρπούς.

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στον Πράσινο Λαό και σε όλα τα αδέρφια μας στο εξωτερικό, πως πλέον μέσα από την ιστοσελίδα μας θα μπορεί ο καθένας να εγγραφεί μέλος στην πράσινη μας οικογένεια, θα μπορεί να πληρώσει άμεσα τη συνδρομή του ηλεκτρονικά με την κάρτα του και θα περιμένει τις επόμενες μέρες την ταχυδρόμηση του πακέτου του.

Η διαδικασία αυτή έρχεται να προσθέσει κύρος στην επαγγελματική δουλειά που γίνεται από όλα τα παιδιά και θυμίζει πρότυπα μεγάλων ομάδων του εξωτερικού όπου μπορεί ο καθένας από το σπίτι του να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα που αγαπά και να γίνει μέλος της.

Η διαδικασία αυτή έρχεται παράλληλα με τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, τα lockdown και τα κλειστά γήπεδα. Έχουμε στερηθεί το μεγαλύτερο μας όπλο, εσάς και όμως με αυτό τον τρόπο που σήμερα ανακοινώνουμε θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτά τα δύσκολα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας.

Πράσινε Λαέ, περιμένουμε να αγκαλιάσεις αυτή την προσπάθεια, περιμένουμε το πακέτο μελών να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Κύπρου και στο εξωτερικό. Διάδωσε την είδηση σε κάθε αδελφό και φίλο που στηρίζει αυτή τη λαϊκή προσπάθεια μας. Όλοι μαζί να εγγραφούν στο Σωματείο μας βοηθώντας το οικονομικά, αλλά και παράλληλα να έχουν όλοι λόγο και άποψη για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Μαζί με τη διαδικασία εγγραφής μελών έχουμε ξεκινήσει και ειδικό link, όπου με παρόμοιο τρόπο θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να κάνει online την εισφορά του οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει. Τα προστίματα και τα πάγια έξοδα τρέχουν και οι δικές μας εισφορές είναι αυτές που θα ανακόψουν οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη πάει να εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον.

ΓΙΑ ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

https://pacomonia.shop/index.php/product/membership/

ΓΙΑ ONLINE ΕΙΣΦΟΡΕΣ

https://pacomonia.shop/index.php/product/xorigia-eisfora/

Με εκτίμηση και απέραντο σεβασμό σε αυτό τον Πράσινο Λαό

Επιτροπή Μελών Α.Λ.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Εθνικισμός, νεοφασισμός, σεξισμός. Αυτές είναι οι “αρχές” που υποθάλπει το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

By puk
 Την Δευτέρα 16/11, δύο μαθήτριες έγιναν θύματα εθνικιστικής, φασιστικής και σεξιστικής επίθεσης από συμμαθητές τους στο σχολείο της Δασούπολης. Την επίθεση έδωσαν στη δημοσιότητα με μεγάλη γενναιότητα δύο μαθήτριες μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απάντηση της διευθύντριας και του υπουργείου για το θέμα είναι αποκαλυπτικές της συγκάλυψης των ακροδεξιών και νεο φασιστικών στοιχείων μέσα […]

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΠΟΛΗΣ

By antifanicosia
[scroll for english] Αλληλεγγύη στις μαθήτριες, τις οποίες ελιντσάραν εθνικόφρονες μαθητές στο Λύκειο Δασούπολης επειδή είχαν πλακάτ που εγράφαν «Η Κύπρος για τους Κυπρίους» και «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» σε ελληνικά & τουρκικά. Οι δυο μαθήτριες εδεχτήκαν μόνες τους την επίθεση χωρίς καμιά στήριξη που άλλους συμμαθητές ή καθηγητές. Οι τελευταίοι μάλιστα όι μόνο εκαλύψαν τους

ΣΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

By siata

Τον περασμένο Ιούλη, κατατέθηκε πρόταση νόμου για ποινικοποίηση της αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών που την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ. Τούτη η πρόταση βασίζεται στο σκανδιναβικό μοντέλο (nordic model) τζιαι εν μέρος τούτου που ονομάζεται carceral feminism, της προσέγγισης, δηλαδή, που βλέπει την αυξημένη αστυνόμευση, επιτήρηση, διώξεις, φυλακίσεις τζιαι άλλες διαδικασίες του ποινικού συστήματος ως πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της βίας εναντίον των γυναικών. Σε τούτο το πλαίσιο, επικρατεί η αντίληψη ότι η πορνεία ισοδυναμεί με βία κατά των γυναικών τζιαι, συνήθως, η οποιαδήποτε συμμετοχή στην βιομηχανία του σεξ ορίζεται με όρους σωματεμπορίας (trafficking) αντί εργασίας, αποτρέποντας οποιαδήποτε συζήτηση για εργασιακά δικαιώματα τζιαι προστασίες των σεξεργατριών. Ειρωνικά, ενώ υπερτονίζεται η κακοποίηση τζιαι εκμετάλλευση εκ μέρους μαστροπών τζιαι πελατών, στις δηλώσεις των υποστηρικτών της πρότασης εν ακούμε λέξη για άλλες μορφές έμφυλης βίας, που εννά νομιμοποιηθούν ακόμα περισσόττερο, αν περάσει το νομοσχέδιο,–που μπάτσους, ιδιοκτήτες, λειτουργούς της υπηρεσίας αλλοδαπών τζιαι μετανάστευσης τζιαι άλλους.

Αφού περιγράψουμε εν συντομία το σκανδιναβικό μοντέλο, πάνω στο οποίο βασίζεται η πρόταση, τζιαι δούμε πώς πτυχές του βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, βάσει των υφιστάμενων νόμων, με αρνητικές συνέπειες για τες σεξεργάτριες, εν να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τζιαι να δούμε με μια κριτική ματιά τες υποβόσκουσες υποθέσεις γυρώ που το σεξ, την εργασία τζιαι την μετανάστευση. Μέσα που τούτη την ανάλυση, φτάννουμε σε κάποια συμπεράσματα τζιαι προβλέψεις για περισσότερη βία, επισφάλεια τζιαι καταστολή των ατόμων που πουλούν υπηρεσίες σεξ, σε περίπτωση εφαρμογής του προτεινόμενου νομοσχεδίου. Τούντα συμπεράσματα, όμως, έννεν ούτε τζιαινούρκα ούτε μόνο δικά μας. Εν βασισμένα στες φωνές σεξεργατριών/ων που άλλες χώρες, όπου εφαρμόστηκαν ίδια τζιαι παρόμοια νομοσχέδια ποινικοποίησης των πελατών, τζιαι άλλοι νόμοι, που κάθε άλλο παρά προστασία, δικαιώματα τζιαι ενδυνάμωση έχουν να προσφέρουν.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το σκανδιναβικό μοντέλο, στο οποίο βασίζεται η πρόταση για ποινικοποίηση αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών συγκεντρώνεται σε τέσσερις τομείς: τους αγοραστές, τα άτομα που πουλούν υπηρεσίες σεξ, υπηρεσίες «εξόδου» τζιαι τρίτα άτομα (π.χ. μαστροπούς ή διακινητές). Εστιάζει στην ποινικοποίηση των πελατών, πιστεύκοντας πως με τούτο τον τρόπο στέλνεται ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία –τζιαι κυρίως στους άνδρες–, ότι η αγορά υπηρεσιών σεξ εν κάτι κακό. Κατά συνέπεια, πιστεύκει ότι με τούντο τρόπο εννά μειωθεί η ζήτηση για τέθκοιες υπηρεσίες. Το άλλο, θεωρητικά δυνατό χαρτί του μοντέλου, που συνεισφέρει στην προβολή του ως πανάκεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεξεργάτριες, εν τα διάφορα σχέδια τζιαι υπηρεσίες «εξόδου», που σκοπεύκουν να βοηθήσουν όσες θέλουν να βρουν στήριξη τζιαι να αλλάξουν επάγγελμα.

Αντιλαμβανόμαστε γιατί πολλά που τούτα ακούουνται καλά, τουλάχιστον στα χαρτιά. Όπως εν να δούμε πάρακατω,όμως, στην εφαρμογή του, τίποτε έννεν τόσο καλόν όσον ακούεται. Εν υπάρχει τρόπος να μειωθεί η ζήτηση, χωρίς να αφήκει τα άτομα που πουλούν σεξ εκτεθειμένα σε συνθήκες επισφάλειας, επιτήρησης, καταστολής, με αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο τζιαι μειωμένη διαπραγματευτική δύναμη με τους πελάτες τους. Επίσης, αν τζιαι οι υποστηρικτές του μοντέλου τείνουν να τονίζουν την ποινικοποίηση της ζήτησης (πελάτες) σε αντιδιαστολή με την αποποινικοποιημένη προσφορά (σεξεργάτριες), επί του πρακτέου, σε κάθε χώρα που εφαρμόζονται τέθκοια μοντέλα διατηρείται άμεσα ή έμμεσα ποινικοποίηση της σεξεργασίας, μέσα που την ποινικοποίηση της προώθησης των υπηρεσιών αλλά τζιαι πρακτικών που χρησιμοποιούν οι σεξεργάτριες για δική τους ασφάλεια, όπως το να νοικιάζουν μαζί κάποιο χώρο για να εργάζονται. Σε μια σύντομη αναζήτηση για την Κύπρο, εμφανίζονται διάφορα περιστατικά συλλήψεων δύο ή τριών γυναικών, με κατηγορίες για μαστροπεία τζιαι «αποζείν από κέρδη πορνείας». Σε άλλες περιπτώσεις στο εξωτερικό, συνοδοί που διαφημίζονται ως «duo», διαφημίζοντας δηλαδή την δυνατότητα για τρίο μαζί με τον πελάτη τζιαι μια άλλη σεξεργάτρια, κατηγορούνται για διατήρηση οίκου ανοχής. Ο φόβος των ιδιοκτητών σπιτιών τζιαι διαμερισμάτων να μεν διωχθούν νομικά ως τρίτα πρόσωπα που κερδοφορούν που κέρδη πορνείας, μαστροποί ή διατηρητές οίκου ανοχής, δυσκολέφκει την πρόσβαση σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για πολλές σεξεργάτριες τζιαι διατηρεί ψηλά τον αριθμό των εξώσεων. Στην Αμερική, τα νομοσχέδια Fight Online Sex Trafficking Act (FOSTA) τζιαι Stop Enabling Sex Traffickers Act (SESTA), που περάσαν πριν θκυο χρόνια με στόχο να εμποδιστεί η σωματεμπορία μέσω διαδικτύου, κατέστησαν διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες υπεύθυνες για το τι κάμνουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τους. Μέσα που τούντες πλατφόρμες, όμως, πέραν που κάποια περιστατικά, που έχουν όντως να κάμουν με καταναγκαστική πορνεία ή σωματεμπορία, οι σεξεργάτριες επροωθούσαν τις υπηρεσίες τους, αλλά τζιαι εμπορούσαν να φιλτράρουν τους πελάτες τους πριν προχωρήσουν σε φυσική συνάντηση. Αν τζιαι η Αμερική εν υιοθετά το σκανδιναβικό μοντέλο, αφού εν πιο κοντά σε ένα μοντέλο πλήρους ποινικοποίησης της σεξεργασίας, αναφέρουμε τούτο το παράδειγμα, για να τοποθετήσουμε την πρόταση για αλλαγή νόμου στην Κύπρο εντός μιας παγκόσμιας κλίμακας επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων στο σεξ, στο όνομα της προστασίας τους τζιαι της καταπολέμησης της σωματεμπορίας.

Στην Κύπρο, είδαμε τούντο μοντέλο να παρουσιάζεται ως σωτήρια λύση στην αδυναμία της αστυνομίας να συλλάβει, να διώξει τζιαι να καταδικάσει μαστροπούς τζιαι διακινητές. Ήδη που δαμέ εν φανερή η σύνδεση μεταξύ πορνείας τζιαι σωματεμπορίας, που πηγάζει που συγκεκριμένες ιδεολογικές αντιλήψεις για το σεξ. Βλέπουμε σε διάφορες συζητήσεις μια προσπάθεια να αντλήσουν κοινωνική τζιαι ηθική νομιμοποίηση, μέσα που αναφορά στα θύματα σωματεμπορίας που η ΚΔ απέτυχε να προστατεύσει, τζιαι την ανυπαρξία καταδίκης οποιουδήποτε σωματέμπορα1. Για να εντάξουμε την πρόταση ποινικοποίησης αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών σε ένα σύντομο χρονικό των τελευταίων δέκα χρόνων, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

2009 – κατάργηση βίζας καλλιτέχνιδος
2010 – καταδίκη ΚΔ που ΕΔΑΔ για υπόθεση Οξάνας
2014 – ποινικοποίηση χρήσης υπηρεσιών θυμάτων σωματεμπορίας
2020 – πρόταση για ποινικοποίηση αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών

Όσον αφορά το προτεινόμενο «σχέδιο εξόδου», έννεν κακό που μόνο του να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για σεξ-εργάτριες που αυτόβουλα θέλουν να αλλάξουν τομέα εργασίας ή να υπάρχει πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης με μια λογική μείωσης της βλάβης (harm reduction), που θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων διανομή προφυλακτικών, δωρεάν εξετάσεις για ΣΜΝ, σεμινάρια για ασφαλέστερη εργασία κ.ά. Το όνομα, όμως, εν που μόνο του προβληματικό τζιαι ιδεολογικά φορτισμένο, ενδεικτικό του πώς κάποιοι φαντάζονται την εργασία στην βιομηχανία του σεξ, ως ένα εφιάλτη,δηλαδή, που τον οποίο κάποια πρέπει να διαφύγει. Αν τζιαι δεν εδημοσιευτήκαν οι λεπτομέρειες της πρότασης, κάποια πράματα εν προβλέψιμα. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα τέτοιο σχέδιο κοστίζει. Πολλά. Τούτο, γιατί ένα σημαντικό κομμάτι του εν μπορεί, παρά να εν η οικονομική υποστήριξη όσων σταματούν να δουλέφκουν ως σεξεργάτριες, ώσπου να βρουν μια δουλειά, μέσα που την οποία να μπορούν να διασφαλίζουν αρκετούς πόρους για να ζουν. Στην Σουηδία, όμως, που συχνά παρουσιάζεται ως το success story του μοντέλου, τα λεφτά που εχορηγηθήκαν στην αστυνομία, σε πολλαπλές περιπτώσεις, με στόχο την επιβολή του μοντέλου εν δυσανάλογα περισσότερα σε σχέση με όσα εχορηγήθηκαν σε διάφορα κέντρα που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες τζιαι στήριξη σε σεξεργάτριες2. Στην Κύπρο, ενώ θεσμοί, όπως η Πολυθεματική Συντονιστική Ομάδα κατά της εμπορίας προσώπων υπολειτουργούν, κοινωνικές υπηρεσίες τζιαι αστυνομία καθυστερούν ή αδυνατούν να προστατεύσουν τζιαι να περιθάλψουν αποτελεσματικά, αναγνωρισμένα θύματα σωματεμπορίας, τζιαι ενώ διανύουμε ακόμα μια περίοδο οικονομικής κρίσης, ακόμα τζιαι που την οπτική κάποιου που πιστέφκει στην δύναμη τζιαι τη θέληση του κράτους να προστατεύσει ευάλωτες ομάδες, εν παντελώς αφελές να περιμένουμε ότι ένα τέτοιο «σχέδιο εξόδου» εννα στηριχτεί αποτελεσματικά με τους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Εκτός τζι αν στον νου τους έχουν πως τούτος θα εν, απλώς, ένας μηχανισμός, μέσα που τον οποίον εργάτριες στην βιομηχανία του σεξ ή στην καταναγκαστική πορνεία θα μπορούν να ενταχθούν σε κάποιον άλλο τομέα της οικονομίας, όπου υπάρχει ανάγκη για φτηνή εργασία.

ΣΕΞ

Ο ηθικός πανικός που δημιουργείται γύρω που το σεξ βοηθά να τεθεί ως επείγουσα προτεραιότητα η πάταξη του φαινομένου της σεξ-εργασίας, αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε συζήτηση για εργασιακά δικαιώματα ή βελτίωση των συνθηκών τζιαι του βιοτικού επιπέδου όσων εργάζονται στην βιομηχανία του σεξ. Στον λόγο τους, οι SWERFS (Sex Exclusionary Radical Feminists)3 επικεντρώνονται γύρω που την βία που δέχονται οι εργαζόμενες στην βιομηχανία του σεξ, τζιαι επιλεκτικά αναπαράγουν τον λόγο επιζούσων γυναικών, που ήταν δέκτριες βίας εντός της βιομηχανίας, «επιβεβαιώνοντας» την γενικευμένη θέση τους ενάντια στην πορνεία, τζιαι υποστηρίζοντας ότι η τιμωρία των πελατών εν αναγκαία. Έτσι, οι “εξερχόμενες” που την βιομηχανία του σεξ γυναίκες γίνονται σύμβολο της πληγωμένης, τραυματισμένης θηλυκότητας, τζιαι η ποινικοποίηση των πελατών φαντάζει φεμινιστική δικαιοσύνη. Το σεξ τοποθετείται σε τούντες συζητήσεις ως κάτι εξιδανικευμένο που εν πουλιέται τζιαι πρέπει να περιορίζεται εντός ρομαντικών σχέσεων, με την συναισθηματική σύνδεση με το άλλο άτομο να δρα ρυθμιστικά. Εν η ίδια μισογυνική αντίληψη που υποτιμά τες γυναίκες που εν βρίσκουν κάποια ουσιοκρατική ιερότητα στο σεξ, τζιαι εναλλάσσουν συχνά ή έχουν διάφορους σεξουαλικούς συντρόφους. Για τους άντρες, εν φαίνεται να υπάρχει η ίδια ανησυχία, αφού το συχνό περιστασιακό σεξ εν γίνεται αντιληπτό ως κάτι που απειλεί την ακεραιότητά τους ως άτομα. Ίσως τούτος να εν τζιαι ένας που τους λόγους, που ενώ οι άντρες σεξεργάτες γίνονται τζιαι τζείνοι δέκτες –ομοφοβικής κυρίως– βίας που πελάτες τζιαι μπάτσους, τα μάθκια του παγκόσμιου κινήματος ενάντια στην πορνεία εν σχετικά κλειστά προς τες εμπειρίες τους.

Που την άλλη, απέναντι στον λόγο των SWERFS, υπάρχουν τζιαι κάποιες υπεραπλουστευμένες αναλύσεις, που διαπλεκόμενες με ταξικά τζιαι φυλετικά προνόμια, σε μια προσπάθεια απενοχοποίησης της σεξεργασίας εν αφήνουν χώρο για να συζητηθεί η βία τζιαι οι εργασιακές συνθήκες, αφού επισκιάζονται που συζητήσεις για ευχαρίστηση μέσα που την ίδια την εργασία. Εντός τούτης της ρητορικής που εστιάζει στην ηδονή/ευχαρίστηση, δημιουργείται, επίσης, κάποιες φορές μια ψευδαίσθηση ότι τα συμφέροντα των σεξεργατριών τζιαι του πελάτη είναι ένα, αφήνοντας στο περιθώριο συζητήσεις για ασφάλεια, λεφτά ή διαπραγματευτική δύναμη. Για μια θεώρηση της σεξεργασίας, ικανή να αντιληφθεί τις υλικές ανάγκες των εργατριών στη βιομηχανία του σεξ, είναι σημαντικό να κρατούμε ότι οι εργάτ@ είναι εκεί ως εργαζόμεν@ που θέλουν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους, τζιαι ότι τούτη η επιτακτική οικονομική ανάγκη διαφέρει που το ψυχαγωγικό ενδιαφέρον των πελατών σε αυτές τις υπηρεσίες. Τούτη η αναγνώριση επιτρέπει να συζητηθεί τζιαι η βία, μεταξύ άλλων προκλήσεων και συνθηκών, που αντιμετωπίζουν οι σεξ-εργάτριες, χωρίς να καταλήγουμε στες στερεοτυπικές φιγούρες της «καημένης πόρνης» τζιαι του «κακού/ανήθικου πελάτη», που συχνά προωθούν οι υποστηρικτές της ποινικοποίησης των πελατών.

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ακούεται συχνά το επιχείρημα, ότι τα άτομα που εργάζονται στην βιομηχανία του σεξ είτε εξαναγκάζονται είτε οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες εξωθούν τα στην πορνεία. Που μιαν ελευθεριακή σκοπιάν, όμως, ούλλη η εργασία εν εξαναγκαστική, που την στιγμή που εν ο μόνος τρόπος να διασφαλίσει κάποια την διαβίωσή της. Τούτον εν σημαίνει ότι εν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει εκμετάλλευση γυναικών σε κυκλώματα μαφιόζων. Σωματεμπορία τζιαι μαύρη εργασία υπάρχει τζιαι πέραν που την βιομηχανία του σεξ, αλλά κανένας εν αμφισβητεί με την ίδια ευκολία τζιαι ζήλο ότι η απλέρωτη τζιαι υποτιμημένη εργασία μεταναστών στες αγροτικές περιοχές εν εργασία, τζιαι ότι τούτα τα άτομα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εργασιακά δικαιώματα τζιαι προστασία. Όσο για το ότι «καμιά εν θα εθκιάλεε τούτη τη δουλειά, αν είσσιεν επιλογή», το επιχείρημα ακυρώννεται μόνο του, αν απλώς κάποια ανοίξει τα αφτιά της στες φωνές των σεξεργατριών ανά το παγκόσμιο, που οργανώνονται τζιαι δημιουργούν φορείς ενδυνάμωσης τζιαι προάσπισης των δικαιωμάτων τους, τοπικά τζιαι διεθνή δίκτυα, σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ τους τζιαι διεκδικούν εργασιακά δικαιώματα. Αν δεν υπάρχει ακόμα στην Κύπρο μια οργάνωση όπως το Red Umbrella, εν σημαίνει πως εν υπάρχουν ούτε ντόπιες σεξεργάτριες που επιλέξαν τούντο επάγγελμα οικειοθελώς. Όποια τζιαι αν ένι η έκταση της καταναγκαστικής πορνείας στην Κύπρο, τέθκοια επιχειρήματα αποκλείουν εκ των προτέρων που εργασιακή προστασία τζιαι κοινωνικές υπηρεσίες, άτομα ούλλων των φύλων, ντόπιες τζιαι μετανάστες, που υπάρχουν αδιαμφισβήτητα, τζιαι δουλεύκουν ή θέλουν να εργαστούν στην βιομηχανία του σεξ. Ένα χώρο που μάλλον αντιλαμβανόμαστε ως κάτι πολλά πιο ευρύ τζιαι συμπεριληπτικό: συνοδοί, strippers, σεξουαλικοί βοηθοί ατόμων με αναπηρίες, διαδικτυακά cam models, fetish τζιαι BDSM υπηρεσίες, με ή χωρίς διεισδυτικό σεξ. Αντίστοιχα, οι πελάτες τούντων υπηρεσιών έννεν μόνο (ετεροφυλόφιλοι) άντρες, ούτε ούλλοι κακοποιητές. Το σκανδιναβικό μοντέλο τζιαι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο εν βοηθά για την δημιουργία συνθηκών τζιαι συνειδήσεων που να διευκολύνουν τα άτομα στην βιομηχανία του σεξ να φκουν προς τα έξω, να αναγνωριστεί η φωνή τους τζιαι ναν μέρος της διαδικασίας για νομοθετικές αλλαγές που θα μπορούσαν, ίσως, να τους εγγυηθούν περισσόττερην ασφάλεια τζιαι δικαιώματα.

ΣΥΝΟΡΑ & ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

Όπως ήδη αναφέραμε, οι υποστηρικτές της ποινικοποίησης των πελατών θεωρούν την σεξεργασία άμεσα συνυφασμένη με την βία τζιαι πιστέφκουν ότι, χτυπώντας την ζήτηση, χτυπούν τζιαι τα κυκλώματα σωματεμπορίας. Η ρητορική τους αδυνατεί να διαχωρίσει αποτελεσματικά την καταναγκαστική πορνεία τζαι την σεξεργασία, δημιουργώντας έναν ηθικό πανικό γύρω που το σεξ τζιαι τζείνους/ες που το γοράζουν. Λαλούν ότι εν κατακρίνουν τα «θύματα» για τες υπηρεσίες που παρέχουν, παρ’ όλα αυτά, η ταύτιση της σεξεργασίας με την σωματεμπορία ενισχύει τες προϋπάρχουσες κοινωνικές αντιλήψεις για την σεξεργασία ως κάτι ανήθικό τζιαι εξευτελιστικό.

Πολιτικές που κάμνουν πιο δύσκολη την ζωή τζιαι εργασία των σεξεργατριών, εν μπορούν, παρά να δυσκολέφκουν τζιαι τες ζωές των ατόμων που θεωρούνται θύματα σωματεμπορίας. Στην πραγματικότητα, άτομα που εμπίπτουν τζιαι στες θκυο ομάδες χρησιμοποιούν παρόμοιες τακτικές για πιο ασφαλή εργασία. Επιπρόσθετα, αν φανταστούμε ένα φάσμα μεταξύ συναινετικής, αυτόβουλης σεξεργασίας στα αριστερά, τζιαι εκμεταλλευτικής ή/τζιαι καταναγκαστικής πορνείας ατόμων που την άλλη, η αυξημένη ανάγκη για μεσάζοντες τζιαι τρίτα άτομα, όπως προκύπτει μέσα που το σκανδιναβικό μοντέλο, μπορεί να σπρώξει προς τα δεξιά, άτομα που δούλεφκαν ανεξάρτητα τζιαι με σχετική αυτονομία, δυνατότητα επιλογής των πελατών τζιαι όρων εργασίας. Ένα παράδειγμα εν ότι όσο πιο δύσκολη γίνεται η εξεύρεση τζιαι ενοικίαση χώρου εργασίας, τόσο περισσότερο χρειάζεται κάποιος διαμεσολαβητής, τον οποίο η σεξεργάτρια θα πρέπει να πληρώννει επιπρόσθετα που το ενοίκιο για να της εξασφαλίζει χώρους. Τούτος ο μεσάζοντας μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει υπέρογκα ποσά ή να απειλήσει για καταγγελία στην αστυνομία, που θα είσσιεν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό, τη σύλληψη των πελατών της τζιαι έξωση που το διαμέρισμα. Μέσα που τούτο το παράδειγμα, φαίνεται ότι το σκανδιναβικό μοντέλο, στην ουσία, αναγκάζει τις σεξεργάτριες να δουλέφκουν ακόμα περισσότερο ή πιο εντατικά αντί να μειώννεται η σεξεργασία, αφού προκύπτει επιπρόσθετο κόστος. Τζιαι τούτο το επιπρόσθετο κόστος, σε συνδυασμό με την ανάγκη να γίνεται η δουλειά μακριά που τα μμάθκια της αστυνομίας, αυξάνουν την ευαλωτότητα των εργαζομένων που έχουν περιορισμένη πλέον δυνατότητα επιλογής πελατών τζιαι λλιόττερη αυτονομία στην εργασία τους.

Για τες μετανάστριες που παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες, ένας συνδυασμός των περιορισμών τζιαι παρανομοποίησής τους, όπως προκύπτει μέσα που την μεταναστευτική πολιτική του κράτους, αφήνει τες συχνά καταχρεωμένες τζιαι ευάλωτες σε εκμετάλλευση μαφιόζικων δικτύων. Η καταναγκαστική πορνεία τζιαι οι ακραίες σχέσεις εκμετάλλευσης όσων εργάζονται στην βιομηχανία του σεξ, έννεν μια εξαίρεση στην κατά τ’ άλλα μέλι-γάλα εργασιακή πραγματικότητα των μεταναστριών. Είτε έρτουν «νόμιμα» είτε «παράνομα», το καθεστώς συνόρων τζιαι μετανάστευσης προς την Ευρώπη-Φρούριο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εργασιακή τζιαι σεξουαλική εκμετάλλευσή τους.4 Η απειλή της απέλασης αποθαρρύνει τες καταγγελίες για βία τζιαι εκμετάλλευση, που τζείνες που έχουν εξαρχής την πιο λλίη πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης, τζιαι μπορεί να ενισχύσει την σχέση εξάρτησης με μαφιόζικα δίκτυα τζιαι αφεντικά.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μέσα που την πρόταση για ποινικοποίηση τζιαι τες ανακοινώσεις που την εσυνοδεύσαν5 δημιουργείται η εντύπωση ότι μια νομοθετική αλλαγή μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία. Όπως φαίνεται, όμως, που όσα επροαναφέραμε, οι νόμοι έννεν απλώς συμβολικά τζιαμέ, για να περνούν μηνύματα, αλλά καθορίζουν τις δυνάμεις τζιαι τις εξουσίες του αστυνομικού σώματος τζιαι άλλων θεσμών.Αν τζιαι εν εππέσαμε που τα σύννεφα, εν ειρωνικό ότι η πρόταση ήρτε που την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της θεσμικής αριστεράς, φανερώνοντας τον συντηρητισμό της τζιαι την ολοκληρωτική εγκατάλειψη οποιασδήποτε μορφής αναγνώρισης της ταξικότητας του ζητήματος. Ενώ οι καλοπροαίρετες ευαισθησίες των «αγγελιαφόρων» επιτρέπουν τους να διεκδικούν χώρο στη δημόσια σφαίρα ως πολιτικά υποκείμενα, προωθούνται καταναγκαστικές μορφές «φροντίδας», με κόστος την αύξηση της αστυνόμευσης τζιαι επιτήρησης των ζωών των σεξεργατριών/ών, πολλές που τες οποίες εν μετανάστριες που βρίσκονται στον πάτο της ταξικής πυραμίδας. Η καταναγκαστική πορνεία τζιαι σωματεμπορία αποσυνδέονται εντελώς που τες κρατικές πολιτικές ως ανεξάρτητα φαινόμενα, αντί να γίνουνται αντιληπτά ως συμπτώματα των μεταναστευτικών πολιτικών της ΚΔ τζιαι του καθεστώτος συνόρων της ΕΕ. Εν ανησυχητική, επίσης, η επιλεκτική αναφορά ερευνών, που αναδεικνύουν την σύνδεση μεταξύ κυκλωμάτων πορνείας τζιαι σωματεμπορίας. Μέσα που τούτη την πραγματική σύνδεση, εν εντελώς αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι κτυπώντας την πορνεία εννα κτυπηθεί τζιαι η σωματεμπορία. Ακόμα τζιαι σε έρευνα της Βουλής για την ποινικοποίηση τζιαι τα αποτελέσματά της σε χώρες μέλη της ΕΕ, που έγινε κατόπιν αιτήματος της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, Σκεύης Κουκουμά, τον Μάρτη του 2019, αναφέρονται αρνητικά αποτελέσματα της ποινικοποίησης στες χώρες που εφαρμόζεται. Στην Γαλλία «είχε καταστροφικό αποτέλεσμα για τις εκπορνευόμενες, αφού κατέστησε τη θέση τους πιο επισφαλή»6. Για άλλες χώρες, αναφέρεται ότι βοήθησε μόνο στο να μειωθεί η αγοραπωλησία σεξουαλικών υπηρεσιών στους δρόμους –ωθήθηκαν, δηλαδή, οι σεξεργάτριες σε πιο αόρατες συνθήκες εργασίας–ή ότι εν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για σύνδεση της ποινικοποίησης αγοράς υπηρεσιών με τη μείωση της σωματεμπορίας. Όσο για την αναφορά των σουηδικών αρχών ότι τουλάχιστον εν αυξήθηκε η σεξεργασία μετά την εφαρμογή της ποινικοποίησης, κάτι που συχνά χρησιμοποιείται για την υπεράσπιση του μοντέλου, προκύπτει που μεθοδολογικές αδυναμίες λόγω της έλλειψης στοιχείων για την σεξεργασία που γίνεται σε κλειστούς χώρους.7 Η ανυπομονησία των υποστηρικτών της πρότασης για ποινικοποίηση τζιαι εξάλειψη του φαινομένου της πορνείας βάλλει σε δεύτερη μοίρα την φυσική τζιαι οικονομική ασφάλεια των σεξεργατριών, στο όνομα της πάλης ενάντια στην πατριαρχική βία. Εν έχουμε, όμως, ούτε ψευδαισθήσεις ότι η αποποινικοποίηση ή οποιοδήποτε σύνολο νομοθετικών αλλαγών, μπορούν να εξαλείψουν την βία της πατριαρχίας. Όπως για παράδειγμα, η αποποινικοποίηση των εκτρώσεων εν φέρνει που μόνη της αναπαραγωγική δικαιοσύνη. Αγώνες για σύνορα ανοικτά, εργασιακά δικαιώματα, πρόσβαση σε υπηρεσίες τζιαι εργασία χωρίς απειλή απέλασης, πιο φτηνά ενοίκια, εν μόνο μερικά που τα νήματα που συνδέουν τες διεκδικήσεις μας με τους αγώνες των σεξεργατριών. Όμως, μόνο μέσα που την συμπερίληψη των ατόμων, των οποίων οι ζωές επηρεάζονται άμεσα που τέθκοιες αποφάσεις, τζιαι την ανάλυση των μηχανισμών της καταπίεσης που βιώνουν, μπορούν να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές. Εν επιτακτική η αναγνώριση της εργασίας στη βιομηχανία του σεξ ως εργασίας (γενικότερα, όι μόνο της «συνουσίας επι πληρωμή»8) τζιαι η αλλαγή προς μια δικαιωματική τζιαι εργασιακή προσέγγιση της σεξεργασίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ & ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 1. State department, Trafficking in Persons Report 2020
 2. Parliament of Sweden, Makt att forma samhället och sitt eget liv – nya mål i jämställdhetspolitiken, 2005
 3. Sex Worker Exclusionary Radical Feminists: οι φεμινίστριες, δηλαδή, που, βάσει δευτεροκυμματικών κυρίως θέσεων για το σεξ, την πορνογραφία τζιαι την βία, αντιτίθενται στην σεξεργασία, αλλά συχνά τζιαι στες ίδιες τες ενεργές σεξεργάτριες.
 4. Για περισσότερα βλ. μπροσούρα Σώματα Φτηνά Σώματα Ξένα: Η κρατική στρατηγική της μετανάστευσης, antifa λευkoşa, 2019: 3η έκδοση, αναθεωρημένη.
 5. Γραπτή Δήλωση της Σκεύης Κουκουμά για την κατάθεση Πρότασης Νόμου που αφορά την ποινικοποίηση της αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών, 2020
 6. Ποινικοποίηση αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών στις χώρες μέλη της Ε.Ε. και αποτελεσματικότητα σχετικής νομοθεσίας, Βουλή των Αντιπροσώπων, Υπηρεσία ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων. 2019
 7. Challenging the Introduction of the Nordic Model, NSWP Global Network of Sex Work Projects, 2017
 8. Πρόταση Νόμου για ποινικοποίηση της αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών, 2020

Για περαιτέρω διάβασμα στα αγγλικά προτείνουμε το βιβλίο Revolting Prostitutes, The Fight for Sex Workers’ Rights.

Ελλάδα: 17 Νοέμβρη 2020 – Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

By puk
αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Ξεκινήματος, Ελληνικού τμήματος της ISA, για το τί έγινε στις πορείες την Τρίτη 17 Νοέμβρη. Η 17η Νοέμβρη του 2020 δεν θα μείνει στην ιστορία απλά ως μια ακόμα ημέρα που τιμήθηκαν οι αγώνες και η θυσίες της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη Χούντα και για Δημοκρατία. Θα […]

Σπόντες [16 Νοεμβρίου 2020]

By Defteri Anagnosi

 

Η ελπίδα: χιλιάδες τουρκοκύπριοι στους δρόμους ενάντια στις παρεμβάσεις της Άγκυρας. Οι οπαδοί του Τατάρ στην νότια Κύπρο, δημοσιογράφοι τζαι πολιτικάντηδες, αυτοί δηλαδή που λειτουργούν σαν όργανα της Αγκυρας, επιμένουν να προσπαθούν να ξεπλύνουν την ενοχή τους για τα θεάματα που ανέβασαν τον Τατάρ στην εξουσία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ξεπλύνουν την διαπλοκή στην νότια Κύπρο. Διότι η διαπλοκή είναι το alter ego του Τατάρ – τζαι τούτος ανέβηκε στην εξουσία εξαγοράζοντας τζαι ανεμίζοντας τα λεφτά από το εξωτερικό. Είναι για αυτό που η τουρκοκυπριακή κινητοποίηση είναι η συνέχεια των ελληνοκυπριακών κινητοποιήσεων ενάντια στην διαπλοκή… Η διχοτόμηση τζαι η διαπλοκή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως τζαι η αντίσταση στους δρόμους ενάντια τζαι στα δυο. Κάποιοι πουλούν την Κύπρο για καρέκλες τζαι κρυφούς λοαρκασμούς σε τράπεζες, τζαι κάποιοι είναι στους δρόμους σαν η φωνή του μέλλοντος…

 

 

 • Η Μεγάλη Πορεία για επανένωση ξεκίνησε με την αντίσταση στον διαχωρισμό από την δεκαετία του 1950, τζαι που τα τότε επικαλείτουν την κοινή γεωγραφική μοίρα/εμπειρία ενός χώρου που αντιστέκεται στις εισβολές, στις εσωτερικές εθνικιστικές εκκαθαρίσεις τζαι στη λογική των «προστατών» που δήλωναν χωρίς ντροπή από το 1964 «είμαστε εδώ για να τους διαχωρίσουμε» όπως το είπε ο Μπωλ, ο υφυπουργός του Άτσεσον στον Packard..

  Η απάντηση του ποιητή εκ μέρους της ιστορικής μνήμης, του χώρου τζαι κυπριακού πείσματος που επανέρχεται μόνιμα – όπως εφάνηκεν τζαι στην βόρεια Λευκωσία την περασμένη Τρίτη:


  Κ.Π.

  «Δεν είναι η νοσταλγία της εξορίας

  που με γυρνάει κοντά σου αιχμάλωτο της Άνοιξης

  μικρή Αντρολύκου του Χίλια Εννιακόσια Τριανταδύο - τριαντατρία.

  Είν' του νησιού μου η νοσταλγία για τη φιλία

  βλαστών της ίδιας γης,

  που χάλασαν οι Πράσινες Γραμμές - σφήνες του μίσους».


  Τεύκρος Ανθίας. 1965. Κυπριακή Τραγωδία.


  Το 1931, ο Τεύκρος Ανθίας δημοσίευσε την ποιητική συλλογή «Η Δευτέρα Παρουσία», για την οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε τον αφορισμό του. Παράλληλα, ο Ανθίας συνελήφθη από τους Άγγλους λόγω της συμμετοχής του στα Οκτωβριανά και φυλακίστηκε για πέντε μήνες στην Κοντέα. Λίγο αργότερα, το 1932, οδηγήθηκε στην εξορία, στη μακρινή κοινότητα της Ανδρολύκου στη Χερσόνησο Ακάμα.

  Από την πρώτη ημέρα, ο Ανθίας ανέπτυξε μία αδελφική σχέση μαζί με τους Τ/κ κατοίκους της κοινότητας. Κατά τη διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών της δεκαετίας του ’50, ο Ανθίας έφερνε πάντα στο μυαλό του σαν παράδειγμα την Ανδρολύκου. Ο Ανθίας αφιερώνει πρωτοσέλιδο της “Χαραυγής” το 1956 με τίτλο: “Για εσένα γράφω μικρή Ανδρολύκου”, θέλοντας να τονίσει τη συνεργασία Ε/κ και Τ/κ. Αλλά και το 1964, με αφορμή τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας, έγραψε ένα από τα πιο σημαντικά ποιητικά του έργα, “Η κυπριακή τραγωδία”, που περιλάμβανε μέσα και την περίπτωση της Ανδρολύκου, προτάσσοντας την ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων.

 

 

 • Το πιο ωραίο την εβδομάδα που πέρασε ήταν το αδυσώπητο χιούμορ για την απόφαση της κυβέρνησης της διαπλοκής να βάλει σε καραντίνα 2 επαρχίες, τζαι μάλιστα με απειλές της Γιολίτη [που όσο πάει γίνεται όλο και πιο κωμική– προσπαθεί τωρα να μας το παίξει χούντα;] ότι θα κατεβάσει τον στρατό για το «καλό μας».

  Στις αποκαλύψεις των σκανδάλων την σειρά της είχε η κυρία Ρέα, η γενική λογίστρια που οικονομά δεκάδες χιλιάδες κάθε χρόνο για να ελέγχει τα οικονομικά του κράτους – αλλά, τί βολικό, δεν πρόσεξε ότι ο σύζυγος της [άλλος που πουλά ρατσισμό σαν απόπειρα ξεπλύματος] δεν πλήρωνε τις κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων του. Αυτή η κυβέρνηση, τζαι το κλίμα που δημιουργεί σαν διάχυτη άδεια για διαπλοκή, κατάντησε κινούμενο σκάνδαλο..


  https://twitter.com/Athkeiaseros/status/1326980444768919565?fbclid=IwAR3R42KJujZOqp0vVqld0BGn6LNMHaALxQgSRHQtsylWBuDOSod3ovR-ksU

 

 

 • Η κωμικοτραγωδία μιας κυβέρνησης που προσπαθώντας να συγκαλύψει το μεγαλύτερο [πολιτικό, οικονομικό, ποινικό] σκάνδαλο στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, στο οποίο τεκμηριώνεται ο φόβος της για την αλήθεια με την απαγόρευση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας,  σύρνει αυταρχισμό στους δρόμου [τζαι τες θάλασσες] σαν τα στραγάλια… Ένας δικηγόρος πρόεδρος που εμίλαν για την ανάγκη να φορεί ο κόσμος μάσκα χωρίς να φορεί ο ίδιος… so typical..


·           

 • Εικόνες από την συγκέντρωση της Λεμεσού ενάντια στο lockdown της πόλης:

  Η συγκέντρωση είχε ένα αξιοσημείωτο πλήθος – το οποίο όμως δεν ηταν τζαι τοσο παράδοξο αν το βάλει κανείς σε ένα χωρόχρονικο πλαίσιο. Η πλατεία του διοικητηρίου συνήθως είναι γεμάτη κοσμο τέτοια ώρα τα Σάββατο..νεαροκοσμο και όχι μόνο. Αρα ηταν τζαι ένας οικείος χώρος όπου θα μπορούσε να εκφραστεί η διάχυτη δυσφορία που υπήρχε τζαι ανάμεσα στους νέους που βίωναν ξαφνικά και παλιν ένα εγκλεισμό, αλλα τζαι ευρύτερα από κοσμο που βίωνε με την οργή, που εμφανιστηκε ήδη στο ιντερνέτ, την εστίαση του
  lockdown στην Λεμεσό. Υπήρχαν όμως σαφέστατα τζαι άτομα που είχαν ερτει προετοιμασμένοι με κουκούλες…Ηταν τζαι με τούτην την διάσταση ένα ετερόκλητο πλήθος.

  Οι διοργανωτές όπως φάνηκε τζαι από την εξέδρα περιλάμβαναν μια σαφή τάση προς τα δεξιά, με πρώτο τραπέζι στην πίστα τον κ. Λευτέρη Γεωργίου, ηγέτη ενός υποτίθεται «κινήματος» για άστεγους που είναι υπό διερεύνηση για κατάχρηση κοκ, και με προϊστορία από την κερκίδα του δεξιού σωματείου της πόλης. Ταυτόχρονα όμως ένα από τα διαφημιστικά για την συγκέντρωση παρέπεμπε όχι μόνο στον κορωνοϊο αλλα τζαι στην διαφθορά – με σημειολογικές αναφορές στην εικόνα με τα
  cyprus papers του Αλ Τζαζιρα. Τζαι όντως ακουστήκαν τζαι συνθήματα ενάντια στην διαφθορά – τζαι τον «Πρόεδρο και την Βουλή» όπως έγραψε ο onlineφιλελεύθερος…

  Στην πόλη κυκλοφορούσαν ήδη πληροφορίες για 2 πορείες – η μια θα ξεκινούσε υποτίθεται από τον Μόλο [οπού είχαν γίνει τα προηγούμενα επεισόδια με φόντο την πιο ακροδεξιά συμμετοχή]…


  Το πλήθος σε αυτό το πλαίσιο ηταν ετερόκλητο. Ο εθνικός ύμνος του ελληνικού κράτους ηταν μια απόπειρα κωδικοποίησης της συγκέντρωσης προς την συντηρητική/εθνικιστική διάσταση αφού έγινε και νύξη για τη σημερινή κατάσταση της Αμμοχώστου. Παραδόξως [;] όμως μερικά από τα  συνθήματα ηταν σαφώς υιοθετημένα από τον αντιεξουσιαστικο χώρο – να ακουγεται σε μια υποτίθεται συντηρητική εκδήλωση το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» τζαι «πόλεμος στο πόλεμο των αφεντικών»,  έδειχνε τζαι μια υπόγεια διάβρωση του ακροδεξιού πλαισίου του κρατικού ύμνου των Αθηνών από συνθήματα αυτών που καίνε τις ελληνικές σημαίες στην Αθήνα.


  Μια καταγραφή από αυτόπτη μαρτυρα του ετεροκλήτου σκηνικού: Μια οικογένεια ελληνικής καταγωγής, όπως φαινόταν εμφανώς από την προφορά τους, ηταν εκφραστική: ηταν ένα ζευγάρι ελλήνων που κατέβηκαν στην εκδήλωση με τα δυο τους παιδια. Όταν όμως άρχισε ο ελληνικός εθνικός ύμνος, γυρίζει η γυναίκα και λέει στον άντρα  – «Που μπλέξαμε ρέ…πάμε να φύγουμε..»


  Ανάλογα ηταν τζαι αισθήματα αρκετών αλλων που μπορεί να ταυτίστηκαν με την σημειολογία των αναρχικών συνθημάτων αλλα έβλεπαν στην εξέδρα μια συγκαλυμμένη συντηρητική ορχήστρα. Η ομιλία του ατόμου που διαδέχθηκε στην εξέδρα τον κ. Γεωργίου, ηταν ισως εκφραστική: δεν υπήρχε καμία επίκληση στην θρησκευτική ταύτιση [που ηταν ο μηχανισμός αντίδρασης στην Λεμεσό στο
  lockdown της περασμένης άνοιξης]. Τα αρχικά του κρύα «ανέκδοτα» με τον κορωνοϊο που «είχε χρονόμετρο» κλπ ηταν απλοϊκά αναμασήματα που μπορεί και να πήγαζαν από την θρησκοληψία που κάμνει ότι εν καταλάβει πως λειτουργει η επιστημονική διάγνωση. Το πλήθος, όμως, δεν ηταν μονοδιάστατα χωρίς μάσκες.

  Αντίθετα αρκετοί, παρα το ότι ηταν εκεί, φορούσαν μάσκες. Αλλα μαζί με τα μπλα μπλα [σαν υποτίθεται ανέκδοτα για το κορωνοϊο που είχε «χρονόμετρα», «ρολόγια» κοκ] που αποτυγχαναν εμφανώς να προκαλέσουν εστω και λίγο γέλιο στο ακροατήριο, ξεκίνησε με μια αναφορά στην ανάγκη για «τέχνη/θέατρο» [όχι ακριβώς τα ενδιαφέροντα των οπαδών του θεού] τζαι κατέληξε με την ανάγκη για «φλερτ».


  Ηταν ένα ετερόκλητο πλήθος που έκφραζε μια διάχυτη δυσφορία. Υπήρχε τζαι το δόλωμα για διαμαρτυρία ενάντια στην διαφθορά. Αλλα υπήρχε τζαι διαμαρτυρία για ότι εβιωνετουν σαν στοχευμένα μέτρα εναντίον της Λεμεσού. Με τούτην την έννοια υπήρχε τζαι κάτι τοπικιστικό. . Ήταν εμφανώς ενοχλημένος ο κόσμος τούτος για ότι εβιωνε σαν στοχοποίηση της Λεμεσού. Άκουες το στα πηγαδάκια γυρώ γυρώ.


  Κάτι τρίζει στα υπόγεια εκεί που διασταυρώνεται η δυσφορία για τον αυταρχισμό με την συνειδητοποίηση ότι αυτοί που επιβάλουν, είναι ταυτόχρονα αυτοί που θα έπρεπε να είναι υπό διερεύνηση για τα σκάνδαλά των διαβατηρίων.
  Τζαι τούτη η υπόγεια οργή που μεταφράστηκε στην συγκέντρωση του ετεροκλήτου πλήθους, δεν θα εξαφανιστεί.

  Ταυτόχρονα, όπως σωστά, σχολίασε ένας φίλος, αυτή η δυσφορία δεν πρέπει να αφεθεί να χειραγωγείται από καιροσκόπους. Τζαι εκφράζεται που μερικούς τζαι η υποψία ότι υπαρχει πιθανότητα το όλο σκηνικό να ηταν τζαι στημένο για να δικαιολογηθεί η επιβολή. Υπήρχε και η εντύπωση λες και κάποιος από του διοργανωτές δεν ήθελε συνθήματα του είδους «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».


  Αυτό που εκφράζει η δυσφορία, [που πήρε το πλήθος στην πλατεία – πέρα από τις οποιες προκαταλήψεις/κίνητρα των διοργανωτών] είναι η βαθιά απονομιμοποίηση της εξουσίας – τζαι για το ότι δεν διαχειρίστηκε θετικά την προηγουμένη συνεργασία του κόσμου για «το κοινό καλο» την περασμένη άνοιξη - από τα μηδέν κρούσματα βρεθήκαμε σε εκτόξευση τζαι αποφάσεις πια που φαίνονται αυταρχικές από μια εξουσία που εμφανώς ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα, τζαι την συγκάλυψη των παρανομιών/παρατυπιών της.


  Οσο για την αντιπαραθεση-πετροπολεμο κλπ με την αστυνομία μετα – φαίνεται να διαμορφώνεται τζαι ένα κλίμα συγκρουσιακό σε μερικούς χώρους ..που για την ώρα θυμίζει εικόνες εξω από γήπεδα. Τζαι ενδεχομένως η αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο τους οπαδούς του δεξιού σωματείου με τις δεδομένες προκαταλήψεις. Απο ότι ακούγεται τζαι οι οπαδοί του αλλου σωματείου της πόλης έχουν τα δικά τους παράπονα/αντιπαραθέσεις με την δύναμη επιβολής στην πόλη.:)


  https://www.facebook.com/Cyprusmedia.cy/videos/399407384435149

 • Το σκάνδαλο της εφτομάδας σε Ιστορικό συγκριτικό φόντο -  για το οποίο πήρε 4 μέρες τα καθεστωτικά ΜΜΕ να ομολογήσουν ότι το σφαγείο με τα κρούσματα [τζαι τα σκάνδαλα που αποκαλύφτηκαν καθ’ οδόν] ειναι του συζύγου της Γενικής Λογίστριας του κράτους….

  Maria
  Christou

  Μάλιστα.

  Το σφαγείο στο οποίο εργάζονταν οι αιτητες ασυλου που κόλλησαν Κορωνοιο μέσα στα Λεωφορεία ( είπε η Γιολιτη) και που δεν ήξερε το Υπουργείο Εργασίας ότι εργάζονταν παράνομα, ανήκει στον σύζυγο της Γενικής Λογιστριας του Κρατους.

  Εργάζονταν ΠΑΡΆΝΟΜΑ, επειδή πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα, σημαίνει εργάζονταν ΧΏΡΙΣ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ.

  Αρα.

  Ο Σύζυγος της Γενικής Λογιστριας ΕΊΧΕ Παράνομα ΔΟΎΛΟΥΣ στη δουλεψη του.

  Επιπλέον ο ίδιος σύζυγος, έχει ιδιόκτητες "κατοικίες" - ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ - όπου διεμεναν με ενοίκιο οι Δούλοι.

  Είναι ξεκάθαρο ότι φταίνε οι Δούλοι!

  Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι Σύλλογος Μαφιόζων.

  Είναι ο ίδιος Σύλλογος Μαφιόζων που μας επιτηρει με Στράτο, αυτό το λεπτό που μιλούμε.

 

 

 • Λιξιόν: κυπριακή έκφραση η οποία παραπέμπει στην έννοια του/της αχόρταγου, του ατόμου που προσπαθεί μονίμως να αρπάξει κάτι από τους γύρω του, να συσσωρεύει για να την νεύρωση της συσσώρευσης, όπως ο πονιστηκωμενος/η τρώει μέχρι σκασμού σε βαθμό που δεν μπορεί πια να χωνέψει, αλλά επιμένει να μπουκώνει. Ψυχαναλυτικά ενδέχεται να έχει να κάμει με το πρωκτικό στάδιο. Στην κυπριακή ποίηση παραμένει παροιμιώδης η καταδίκη του λίξη από τον Δ. Λιπερτη στο ποίημα «η Αρκοντιά»:

  «Αρκόντηνε θέμι πολλά…

  -Μμα για την αθθρωπκιά του

  Είπεν κανένας τίποτε; Ανοίξαν στόμα γυιε μου;

  Θεεμου, καψε τζι’ αφησε να μεν τον δω ποττε μου

  Τον ππίσην, τον λιμάντερον, τούντο το κακόν κακκάτιν

  Που πάντα πάνω στο δικό του αλλού έσιει αμμάτιν.»

 

 

 • Σήμερα η Κύπρος είναι αντιμέτωπη με 3 ίσης σημασίας, διαφορετικής χρονικής διάρκειας, αλλά αλληλοδιαπλεκόμενα [με κοινές αιτίες] προβλήματα: την πανδημία, το κυπριακό τζαι την διαπλοκή:
  Η πανδημία σε κάποια φάση θα τελειώσει, το κυπριακό [στην παρούσα του μορφή πάει πίσω στο 74 [ή τζαι στο 64 για τους τουρκοκύπριους].
  Η διαπλοκή έσιει ιστορικές ρίζες όπως το κυπριακό, αλλά τούτην την περίοδο φαίνεται να έσιει γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παράταση του κυπριακού σε βάρος των κυπρίων τζαι των 2 κοινοτήτων, τζαι στην επιστροφή της πανδημίας με πολλαπλάσια χειρότερο τρόπο μετά τον έλεγχο της την περασμένη άνοιξη.

  Ο έλεγχος της διαπλοκής πλέον είναι προϋπόθεση για όλα τα άλλα…

 

 

 • «Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο  ενίσχυσης της λογοδοσίας και διαφάνειας» Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

  Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον Δείκτη Διαφθοράς «Μετά το 2013, η βαθμολογία της Κύπρου πέφτει συνεχώς και έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που εκδίδεται ο δείκτης αυτός για την Κύπρο… Πλήρης κατολίσθηση.» Τζαι τα φερέφωνα, τζαι όσοι αφελείς τους απέμειναν σαν οπαδοί/αναγνώστες/τριες κοκ, τα είχαν με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως τα σκυλάκια του Παβλόφ που αντιδρούσαν ρυθμισμένα σε ένα ήχο, χωρίς πια να βλέπουν την πραγματικότητα μπροστά τους.

  Κατηγορούσαν τον αγγελιαφόρο – για να ξεπλύνουν την πιο διαπλεκόμενη διακυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τζαι όταν το σκάνδαλο εμφανιστηκε τζαι σαν τηλεοπτικό θέαμα, έμειναν άφωνοι μπροστά στην προσπάθεια της διαπλοκής να εμποδίσει την έρευνα – τζαι στις προσπάθειες της να μετατοπίσει την εστίαση του δημόσιου λόγου, διορίζοντας ημέτερους εμπλεκομένους για αποφύγει την πραγματική έρευνα. Αυτό είναι ένα «Δεν ξεχνώ» αντίστοιχο με εκείνο για το 74 – «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την εισβολή όπως «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την Κυπριακή Δημοκρατία στην ανυποληψία για ιδιοτελή μικροπρεπή συμφέροντα.

Η διαφθορά στην Κύπρο την εποχή του καθεστώτος  Αναστασιάδη- ο έλεγχος της διαπλοκής/διαφθοράς μετα το 2013 παθαίνει «κατολίσθηση»..

 

 

 

 • Η διαπλοκή, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, η κυρία Ρέα, το κυπριακό, η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τζαι επιστροφή του κορωνοϊου..

  Η επιστροφή σε χειρότερη εκδοχή της κρίσης του κορωνοϊού [με τις εφημεριδες να γραφουν οτι το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 3.8% με 11 νεκρούς σε 48 ώρες – με τα νοσοκομεία σε κατάσταση αδυναμίας να ανταπεξέλθουν κοκ] από 0 κρούσματα στις αρχές του καλοκαιριού, είναι αποτέλεσμα της τραγικά κακής διαχείρισης του ανοίγματος των αεροδρομίων για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα αντί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με φόντο τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας τζαι της κοινωνίας.


  Το κυπριακό διολισθαίνει προς τον ρεαλιστικό πια κίνδυνο της διχοτόμησης, μετά την στάση της κυβέρνησης πριν τζαι μετά το Κραν Μοντανά της οποίας ο εμφανής στόχος αποδείχτηκε ότι ήταν η υπονόμευση των δυναμικών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για λύση – με την διαπλοκή σαν αιτία στο φόντο αυτών που μαθαίνουμε τωρά για τα εκατομμύρια που έκαναν μερικοί από το εμπόριο διαβατηρίων. Παράτυπα τζαι παράνομα αν κρίνει κάνεις από το αποκαλυπτικό τους άγχος για παρεμπόδιση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή. Και πάλι η ημετεροκρατία οδηγεί στην διεύρυνση της τραγωδίας που έφερε η άλλη, ανάλογη ιδιοτέλεια, της ακροδεξιάς τον Ιούλη του 74, όταν πουλήσαν την Κύπρο με την φαντασίωση των καρεκλών που θα τους πρόσφερε η χούντα. Τωρά χάνεται τζαι το Βαρώσι.


  Η διάχυση της διαπλοκής όπως δείχνει η αποκάλυψη σκανδάλων είναι πια σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση – αυτήν την εβδομάδα είχαμε τις αποκαλύψεις για τα οικογενειακά συμφέροντα της κυρίας Ρέας Γεωργίου, γενικής λογίστριας του κράτους που φαίνεται ενδιαφερόταν κάπως περισσότερο για τα ημέτερα/οικογενειακά της συμφέροντα παρά για τα δημόσια οικονομικά.


  Η διαπλοκή/ημετεροκρατία τζαι το κυπριακό/κίνδυνος διχοτόμησης [προσάρτησης της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία] είναι αλληλένδετα πια όπως η ανάγκη Εκδημοκρατισμού τζαι Επανένωσης.


  Θα τα καταφέρουμε.

 

 

 • Για τα τεκμήρια του ποιοί εφτιαξαν, διαχειρίζονταν αποκλειστικά, τζαι ξέπλυναν το σκάνδαλο των διαβατηρίων - ή οι «καλοπροαίρετοι συναγερμικοί» που ξέχασαν να μιλήσουν όταν έπρεπε -  τζαι που φώναζουν, μερικές φορές, για να συγκαλύψουν την εξουσία που τους δόθηκε.. Για να αθθυμούμαστε, δηλαδή, πως άτομα που κάποτε [πριν την καρέκλα] μπορεί τζαι να διαμαρτύρονταν για την διαπλοκή, ξαφνικά [με την καρέκλα] έγιναν κήρυκες της συγκάλυψης… [που αντιστοιχεί βεβαια τζαι για την σιωπή μερικών που φώναζαν για το κυπριακό, αλλά μετά το Κραν Μοντανά, ξέχασαν να μιλούν.. :)

  Όλοι κάνουν λάθη. Αλλά να βγάζει κάποια/ος τζαι κήρυγμα από γυάλινο σπίτι μπροστά από το θρυμματισμένο καθρέφτη της αυτοεικόνας του/της, εν τζαι νάκκον αστείο…
  :)

  Αποσπάσματα από τα πρακτικά της συνεδρίας της Βουλής το περασμένο καλοκαίρι όπου αντί να περιοριστουν τα παραθυράκια διαπλοκής, μερικοι τα άνοιξαν διάπλατα… για όσους θέλουν να ξεχνούν ή να κάμνουν ότι εν αθθυμούνται ότι ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα της κυβέρνησης… που διαμόρφωσε, τζαι διαχειριζόταν αποκλειστικά, το πρόγραμμα-σκάνδαλο τζαι  υπέγραφε τα διαβατήρια με εσωτερικούς μηχανισμούς επιτάχυνσης, χατηρκών κοκ για τα διαβατήρια των σκανδαλων…


  «Η Ελένη Μαύρου, πρόεδρος της Επιτροπής, θύμωσε τόσο πολύ που πλησίασε τον Αβέρωφ Νεοφύτου και του είπε κάτι βαρύ. Έναν πολύ προσβλητικό χαρακτηρισμό, από αυτούς που δεν λέγονται δημόσια στις κομματικές αντιπαραθέσεις. Εκείνος αντέδρασε ψύχραιμα, απαντώντας ότι «δεν είναι προσωπικό το θέμα». Και βεβαίως δεν ήταν προσωπικό το θέμα. Ήταν ηθικό, ήταν θεσμικό, ήταν βαθιά πολιτικό και δεν τιμούσε ούτε τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά ούτε και το Δημοκρατικό Κόμμα.


  «Κάποιες από τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί τώρα, τελευταία στιγμή, έχω την εντύπωση ότι προστατεύουν την αρπαχτή. Όχι τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τη σοβαρότητα στην εφαρμογή του σχεδίου», είχε δηλώσει τότε η Ελένη Μαύρου. Για να της απαντήσει η Ξένια Κωνσταντίνου ότι: «Οι πλείστες τροπολογίες τις οποίες έχουμε υποβάλει εδώ και δύο ημέρες, επαναφέρουν ουσιαστικά το κείμενο του αρχικού νομοσχεδίου. Οπότε δεν δικαιολογείται καμία έκπληξη». Καμία απολύτως έκπληξη! Αυτό επέβαλλε η κομματική νομιμοφροσύνη στη νέα βουλευτή να πει, κι έπειτα κάποιοι απορούν γιατί ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στις εκλογές, εκτοξεύοντας την αποχή στα ύψη.»


  Να θυμίσουμε ότι οι τροπολογίες του ΔΗΣΥ είχαν σαν στόχο να μείνει η επένδυση σε διαμερίσματα αντί να υπάρχει επιλογή για ευρύτερες επενδύσεις στην οικονομία [εξυπηρετώντας και το επάγγελμα του γαμπρού του προέδρου] αλλά τζαι το να μπορούν οι «επενδυτές» να φέρνουν δωρεάν την φαμίλια – συγκαλύπτοντάς έτσι τις ενδεχομένως
  under the table συμφωνίες και παλιν του συναγερμικου κυκλωματος της εξουσιας…

  https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1050425?fbclid=IwAR33XX4-8F1vvv723lzRqzfrseztbbWjOIn5JJ4yzR6vQv0YEeJYqgSbocU

 

 

 

 • Ένα κατ’ αρχήν σχόλιο για την ήττα των Αρμενίων στην διαμάχη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Στον σημερινό μεταβατικό κόσμο μετρά η διεθνής αναγνώριση αλλά τζαι η γεωπολιτική ισορροπία.

  Οι Αρμένιοι παρά την προσπάθεια τζαι την διεθνή κινητοποίηση έχασαν ξεκάθαρα. Τζαι η τελική συμφωνία έσωσε τουλάχιστον την αρμένικη αυτοκυβέρνηση σε μέρος του Καραμπάχ. Η ήττα δεν είχε να κάμει με την προσπάθεια. Όπως το έθεσε με εξαιρετική σαφήνεια ο Βασίλης Ραφαηλίδης για τον ελληνικό εμφύλιο: «Στον πόλεμο δεν κερδίζουν οι ήρωες. Νικούν αυτοί που έχουν τα όπλα.»

  Το Αζερμπαϊτζάν είχε την στήριξη της Τουρκίας, η οποία μετά την επιτυχία της να σταματήσει τζαι να ανατρέψει την προέλαση του Χαφτάρ στην Λιβύη, καταγράφει τώρα μια ακόμα νίκη στο νέο της ρόλο σαν περιφερειακή μεγάλη δύναμη. Πολιτικά οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ είχαν ένα ξεκάθαρο γεωπολιτικό μειονέκτημα. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τότε που διαλυόταν η ΕΣΣΔ, δεν έτυχε διεθνούς αναγνώρισης.

  Έτσι όταν το Αζερμπαϊτζάν [με στρατιωτική ενίσχυση και αυτοπεποίθηση] εξέλυσε την επίθεση του, ήταν δύσκολο σε μια εποχή η οποία οδεύει πια στο πολύ-πολικό σύστημα [με την Τουρκία σαν μεγάλη δύναμη στην Ασία αλλά και στην Μέση Ανατολή] να στηριχθεί [νομικα τζαι πολιτικα] το Ναγκόρνο Καραμπάχ από καποιο διεθνη παικτη με φοντο τις τασεις αποσκιρτησης σε διαφορες χωρες/περιοχες. Είναι μια αποσκιρτήσα περιοχή, μη αναγνωρισμένη, τζαι γεωγραφικά στο εσωτερικό του Αζερμπαϊτζάν.

  Γεωπολιτικά τζαι στρατιωτικά ήταν σε αδύναμη θέση τζαι όντως όσο συνεχιζόταν πόλεμος η ολική ήττα ήταν αναπόφευκτη. Έτσι το Αζερμπαϊτζάν συνέχισε τις επιθέσεις παρα τις υποτιθέμενες εκεχειρίες μέχρι την αναγνώριση της νίκης του. Η τελική εμφάνιση της Ρωσίας σαν διαμεσολαβητή που έστειλε ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ουσιαστικά έσωσε ότι μπορούσε να σωθεί – απέτρεψε την πλήρη κατάληψη του θυλάκα. Και ανέδειξε την δυνατότητα/ικανότητα της Ρωσίας να λειτουργει σαν εγγυητής στην περιοχή – και να συναντώνται το τουρκικό με το ρωσικό κράτος για συμβιβασμούς [υπενθυμίζεται ότι αρχικά η θέση της Τουρκίας ηταν η πλήρης «ανακατάληψη» της περιοχής]..


  Για την Κύπρο τα συγκριτικά  δεδομένα είναι σαφή.

1.    Η ύπαρξη διεθνούς αναγνώρισης τζαι δύναμης του ΟΗΕ στο νησί είναι η μόνη ασφάλεια για τους κύπριους τζαι των 2 κοινοτήτων με δεδομένο ότι η περιοχή βρίσκεται στην γεωπολιτική ακτίνα του τουρκικού κράτους. Η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας επι Αναστασιάδη [με τις κωμικές φανφάρες για τριμερείς, τάχα μου, συμμαχίες, την υιοθέτηση μονομερών στάσεων ότι οι Τ/Κ δεν δικαιούνται πολιτική ισότητα για το φυσικό αέριο κοκ], τζαι αντιπαράθεσης με τον ΟΗΕ,  φέρνουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα όρια του ευάλωτου πια.

2.    Ταυτόχρονα οι ψευτομαγκιές του εθνικισμού οδηγουν, ήδη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τούρκικού κράτους – όπως έκαναν τα ακροδεξιά όργανα με τα καραγκιοζιλίκια [σε αναμετάδοση Σίγμα] στο οδόφραγμα της Δερύνειας πριν τις τουρκοκυπριακές εκλογές.

 

 

 • Η κυρία Ρέα Γεωργίου, η γενική λογίστρια, είναι σύζυγος του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σφαγείου το οποίο μετατράπηκε σε βιομηχανία διάχυσης του κορωνοϊου τζαι έτσι αποκαλύφθηκε ότι τελικά ο σύζυγος της λογίστριας μας δεν πλήρωνε τις κοινωνικές ασφαλίσεις ως όφειλε.
  Τζαι το γραφείο της λογίστριας φαίνεται ότι ενδιαφερόταν περισσότερο να μην κατασχεθεί οικογενειακό ποσό [λόγω παρατυπιών του συζύγου της] παρά για τα οικονομικά της Δημοκρατίας
  .

  Η κυρία ούτε καν φαίνεται να σκέφτηκε να απέχει από τα καθήκοντα της σαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να γίνει σχετική έρευνα. Όταν έγινε προσπάθεια έρευνας, την ξέπλυνε φαίνεται καποιος «ερευνητης» απο το υπουργείο του ..Χάρη Γεωργιάδη. Για να έχουμε εικόνα των δικτύων..:)

 

·          

 • Τα δεδομένα τα σκανδάλου της κ. Λογίστριας το 2017..

  Αφού η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ [με τον Χάσικο που εξαφανίστηκε τωρά - εν μιλά ούτε ο ίδιος, ούτε η εφημερίδα του για το θεμα] έκλεισε άρον άρον το κρατικό σφαγείο, ο σύζυγος της κ. Λογίστριας, βρέθηκε να στήνει ιδιωτικό σφαγείο. Ας πούμε ότι τυχαία συμβαίνουν αυτά. Και καταθέτει ένα ποσό 54,000 ευρώ σαν εγγύηση. Ο χρόνος περνά και ο σύζυγος δεν τηρεί τους όρους. Οι κρατικές υπηρεσίες ζητούν να κατασχεθεί το ποσό λόγω αθέτησης δεσμεύσεων. Στα πολλά αποφασίζεται η κατάσχεση του ποσού και το ποσό κατατίθεται στον λογαριασμό της Δημοκρατίας. Ο σύζυγος καταφέρνει να πάρει απόφαση δικαστηρίου για μια ακόμα αναστολή. Οπότε θα ανέμενε κανείς ότι ο δικηγόρος του ή ο ίδιος θα έτρεχαν οπου αρμοζει για να ακυρώσουν την κατάσχεση του ποσού. Αλλά εδώ αρχίζει η αποκάλυψη της κωμωδίας.


  Εντελώς παράδοξα αυτόν τον ρόλο τον αναλαμβάνει υπάλληλος της συζύγου του ιδιοκτήτη του σφαγείου. Και όταν ο Κώστας Κληρίδης [για τον οποίο φυσικά είχε τώρα και προσωπικό/ιδιοτελή λόγο να θέλει να υπονομευσει η καλή μας Λογίστρια] ζητά να γίνει έρευνα, αναλαμβάνει ένα αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών. Του υπουργείου του Χάρη Γεωργιάδη δηλαδή. Του κυρίου που διόρισε τον Χατζηγιαννη για τον οποίο μάθαμε τον ημετεροκρατικό τρόπο που διαχειριζόταν τον Συνεργατισμού από την έρευνα Αρέστη. Και ο οποίος ήταν υπό διερεύνηση στην προηγουμένη τράπεζα όπου εργαζόταν – για παρατυπίες την εποχή του κουρέματος. Αλλά διορίστηκε γιατί ήταν συμμαθητής /ημέτερος του Χάρη.

  Έτσι λειτουργούσε ο Χάρης λοιπόν. Ο ερευνών λειτουργός, του υπουργείου του Χάρη, ξεπλένει τον υπάλληλο της κυρίας Ρέας – για να επανελθουμε στην υποθεση της Λογιστριας. Ο υπαλληλος φυσικά αρνήθηκε ότι έκανε ότι έκανε για το συμφέρον της οικογένειας της προϊσταμένης του. Έτσι μείναμε με ένα υπάλληλο που έδινε οδηγίες [και μάλιστα «λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου» όπως κατέγραψε η έρευνα - άψε σβήσε ενημέρωση δηλαδή] στις κτηνιατρικές υπηρεσίες να ακυρώσουν την κατάσχεση του ποσού. Πως ήξερε για το θέμα [και μάλιστα «λίγη ώρα» μετά την απόφαση του δικαστηρίου], με ποια κίνητρα παρέμβαινε σε τράπεζα για να αποσύρει χρήματα από το δημόσιο, είναι από τα ενδιαφέροντα ερωτήματα της υπόθεσης. Ο υπάλληλος όμως πήρε και προαγωγή από την σύζυγο του κυρίου που πήρε τα λεφτά του πίσω, [τα έχασε μετά στο δικαστήριο αλλά τα είχε ανάγκη φαίνεται εκείνη την μέρα.. :)] μέσω του γραφείου της συζύγου.


  Όπως, ας πούμε, ο Χατζηγιάννης, φίλος τζαι συμμαθητής του Χάρη είναι υπό διερεύνηση για το τι έκανε την κλειστή περίοδο του κουρέματος τζι ο συμμαθητής υπουργός τον πιάνει από την διερεύνηση τζαι του δίνει «προαγωγή» σε επικεφαλής τράπεζας – την οποία οδηγεί στην διάλυση. Με ημέτερα συμφέροντα όμως και πάλι στο
  background.

  Έτσι φαίνεται να λειτουργεί το καθεστώς. Ο φίλος, ο υπάλληλος η προϊστάμενη , οι συμμαθητές… Συναγερμός ημετεροκρατίας…

 

 

 • Για να ξέρουμε γιατί μερικοί ήθελαν τζαι θέλουν να ξεφορτωθούν τον Γενικό Ελεγκτή, όπως εκάμαν με την εντιμότητα του Κώστα Κληρίδη το περασμένο καλοτζαίρι:

  «Οι υποψίες για εμπλοκή της ίδιας της γενικής λογίστριας στην εν λόγω υπόθεση προέκυψαν
   όταν την ίδια ημέρα, στις 12/9/2017 και λίγη ώρα μετά που εκδόθηκε το διάταγμα του Δικαστηρίου, ανώτερος λειτουργός από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας επικοινώνησε με το Λογιστήριο του Υπουργείου Γεωργίας με το αίτημα να ζητήσουν πάραυτα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από την τράπεζα την απόσυρση της επιταγής για να μην εξαργυρωθεί στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Σύμφωνα, πάντα, με την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όντως την ίδια ημέρα έσπευσε λειτουργός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην τράπεζα και ακύρωσε την επιταγή. Οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας υποψιάστηκαν την εμπλοκή της γενικής λογίστριας στην υπόθεση, διότι
   ουδείς από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες είχε ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο για την έκδοση του δικαστικού διατάγματος. Αυτός που προφανώς ενημέρωσε τη γενική λογίστρια ήταν ο σύζυγός της.

  Δεν έγινε γνωστή η κατάληξη της έρευνας. Πάντως, ο εν λόγω ανώτερος υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου έλαβε, πρόσφατα, προαγωγή στην Κλ. Α14, όπως λέχθηκε χθες στη Βουλή.»


  https://politis.com.cy/politis-news/kypros/akros-ektetheimeni-i-geniki-logistria/?fbclid=IwAR2aphSKR6bwDdzky4lOkvjeKdcxjL-EOjQlewZQjLtTB2UFxLqs7J4JsEE

 

 

 • Η καλή μας Λογίστρια, λοιπόν, που ειχε άποψη και για το πότε επρεπε να αφυπηρετήσει ο γενικός εισαγγελέας [για να εξυπηρετηθούν – εκ των φαινόμενων- τα συμφέροντα/ενδιαφέροντα της κυβέρνησης] αλλά δεν ήξερε η καημένη [τάχα μου] για τα οικονομικά του συζύγου οικογένειας της [αλλά το γραφείο της έτρεξε να ανακαλέσει κατάσχεση ποσού από τον σύζυγο της – λες και το γραφείο της ενδιαφερόταν περισσότερο για τα συμφέροντα του συζύγου αντί για αυτό που την πληρώνουμε - τα δημόσια οικονομικά]..
  Τζαι ακόμα να παραιτηθεί…


  Για να θυμόμαστε ποια είναι η κυρία Ρέα με βαση τις δημοσιες παρεμβασεις της… είναι η κυρία η οποία εμφανίστηκε να έχει και άποψη πότε θα αφυπηρετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα από πότε μια λογίστρια έχει άποψη πότε θα ολοκληρώσει την θητεία ενας Γενικός εισαγγελέας, αφού δεν υπήρχε οικονομικη διεκδίκηση/ζήτημα ήταν ενδιαφέρον σύμπτωμα. Εξυπηρέτησης κάποιων; Βοήθεια σε ξέπλυμα; Άμα βάλει κανείς τα δεδομένα σε πλαίσιο τότε το σκηνικό αρχίζει να αποκτά μορφή – και καθαρίζει κάπως η εικόνα.


  Το ότι τώρα αποκαλύφθηκε ότι έρχεται και αυτή από οικογένεια που στοίβαζε κέρδη κλείνοντας τα μάτια στα εν δυνάμει οικονομικά σκάνδαλα της οικογένειας της, γιατί να μας εκπλήσει;..Το σκηνικό έχει σαν σύμβολο τον Αναστασιάδη. Ο οποίος, όπως φαίνεται, την ίδια εποχή [που ασκουσαν πιεση για αφυπηρετση του Κωστα Κληριδη], καθόταν σε αναμμένα καρβουνά αναμένοντας το βίντεο του Αλ Τζαζίρα. Ήξεραν ότι ερχόταν. Τζαι όπως τρέμουν τώρα τον Γενικό Ελεγκτή [γιατί δεν μπορούν να τον ελεγξουν] έτρεμαν τότε τζαι τον  Γενικό Εισαγγελέα. Μπορεί να ήταν λοιπόν βολική η κ. Ρέα όπως μπορεί να ηταν τζαι ο υπάλληλος της για τις 54.000 του συζυγούς της το 2017.


  https://dialogos.com.cy/paremvasi-genikis-logistrias-analamvanei-kathikonta-o-neos-ge-apo-ti-mera-diorismoy/?fbclid=IwAR3DtkUrhXlCtoyzCvCnvE2myyWQyR2jhVDkqnJK6esClyR0PnldZeeQCzc

 

 

 • Για να έχουμε, λοιπόν, συνολική  εικόνα τι εξυπηρετούσε τζήνο το σιασάρισμα να αποχωρήσει άρον άρον ο Γενικός Εισαγγελέας: ήξεραν ήδη για το βίντεο του Αλ Τζαζίρα τζαι κάποιοι ήταν αγχωμένοι να φύγει ο Κώστας Κληρίδης μπας και προλάβαινε την προβολή του βίντεο τζαι άνοιγε την πόρτα, όπως θα έκανε σαν έντιμος αξιωματούχος, στον τρόμο τους – την ανεξάρτητη έρευνα.

  «Εμείς, ως Νομική Υπηρεσία ή Γενικός Εισαγγελέας, δεν ρωτηθήκαμε, ούτε μας ζήτησε κανένας να δώσουμε οδηγίες για αστυνομική διερεύνηση διαρροών», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η έρευνα της Αστυνομίας για τις διαρροές ξεκίνησε όταν ο ίδιος βρισκόταν ακόμη στη Νομική Υπηρεσία.


  Όπως έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, η Αστυνομία διερευνά από τις 3 Ιουνίου 2020 τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέρρευσαν τα έγγραφα που αφορούν στις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο
  Al Jazeera

  https://www.kathimerini.com.cy/gr/politiki/kliridis-den-rotithikame-gia-to-thema-tis-diarrois-eggrafon-sto-al-jazeera?fbclid=IwAR3fi3YR4SvINtNEBi29pJozeViZlmHF67iNOHdXF1Y7VdDplfX-8-1SSf8


  Τα γεγονοτα:
  Οι δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα είχαν ειδοποιήσει τους εμπλεκομένους στο βίντεο ότι θα το προβάλαν τζαι έτσι τεκμηριωμένα από τον Ιούνιο του 2020 η αστυνομία [χωρίς όμως να πληροφορήσουν τον Γενικό Εισαγγελέα -  αρά ήθελαν οπωσδήποτε να τον αποφύγουν/αποκλείσουν, τζαι η απόκρυψή της αστυνομικής έρευνας είναι ξεκάθαρο τεκμηριο για αυτήν την πρόθεση].


  Ηξεραν – τζαι προφανώς ήξερε τζαι ο κατ’ εξοχήν εμπλεκόμενος με οικογενειακό δικηγορικό γραφείο τζαι γαμπρό
  developer, ο Αναστασιάδης, που υπογράφει τα διαβατήρια. Αν, λοιπόν, έμενε ο Κ. Κληρίδης στην θέση του για άλλο ένα μηνα, τζαι αν προβαλλόταν τότε το βίντεο, θα μπορούσε ο κ. Κληρίδης με την εντιμότητα του, να  διατάξει να αφεθεί να συνεχιστεί η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή, ή ακόμα χειρότερα για το προεδρικό, και να συγκροτήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησης όπως έκαμε με τον Συνεργατισμό ή την υποθεση Ρίκκου. Αυτό μάλλον ήταν που προκάλεσε τον πανικό στο προεδρικό.

  Τζαι έτσι, για να θυμίζουμε τα γεγονότα, ξαφνικά ο Πολιτης τζαι η κυρία Ρέα Γεωργίου, αμολήθηκαν να επιμένουν να αφυπηρετήσει πιο γρήγορα ο Κώστας Κληρίδης παρά την δηλωμένη πρόθεση του Γενικού Εισαγγελέα να προετοιμάσει μια ομαλη διαδοχή – χωρίς να διεκδικεί οποιαδήποτε επιπλεον οικονομικά οφελήματα.


  Φαινεται ότι για αυτούς που έτρεμαν την πιθανότητα έρευνας ο Κώστας Κληρίδης, έπρεπε να φύγει για να διοριστούν οι εμπλεκόμενοι με τα διαβατήρια υπουργοί, τζαι να μπλοκαριστεί η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή.


  Είδατε που τελικά έχουν νόημα τα φαινομενικά παράδοξα σκηνικά [ο Καλατζής τζαι η κ. Ρέα ας πούμε, μα κτυπιούνται να φύγει πιο γρήγορα ο Γενικός Εισαγγελέας];
  Θυμίζουμε ότι τέως Γενικός Εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες από τις 3 Ιουνίου του 2020 ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί. Το άγχος μερικών προφανώς τους έκανε να στήνουν θεάματα για να απαλλαγούν από την εντιμότητα του κ. Κληρίδη..

 

 

 • Τζαι πολλά σωστά το έθεσαν οι Ενεργοί Πολίτες για την κυρία Ρέα:

  Alexei
  Voloboev
  , ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
  Απαιτούμε να τεθεί σε διαθεσιμότητα η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, μέχρι να ολοκληρωθεί (αν ποτέ αρχίσει) η πειθαρχική έρευνα.
  Η κυρία Γεωργίου αμείβεται με 123 881 ευρώ ετησίως, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους, όχι της εταιρείας του συζύγου της.

 

 

 • Ώστε πληρώνουμε 123, 881 ευρώ ετησίως την κυρία Ρέα που δεν ξέρει, τάχα μου, για τις παρατυπίες του συζύγου της [τα εισοδήματα δεν είναι οικογενειακά; Ζουν χωριστά με τον σύζυγο της;]  - και δεν φαίνεται να ενδιαφέροταν για τα εισοδήματα του κράτους που δεν πληρώνει ο σύζυγος…

  Ενδιαφέρουσα  λογίστρια έχουμε..
  Τζαι από ότι μάθαμε παρέμβηκε για να αποσυρθεί κατάσχεση επιταγής του συζύγου της… Ο υπάλληλος της μάλλον ενδιαφερόταν περισσότερο να βοηθήσει τα οικογενειακά οικονομικά της λογίστριας αντί τα οικονομικά του κράτους… Ενδιαφέρον γραφείο έχουν εκεί στο Λογιστήριο – είναι σίγουρο ότι καταλάβουν σε ποιους οφείλουν νομιμοφροσύνη; Στο δημόσιο ας πούμε αντί στην οικογένεια της προϊσταμένης; Ο Υπάλληλος πάντως πήρε προαγωγή. Τα ατομικά συμφέροντα φαίνονται να εξυπηρετούνται καλά σε εκείνο το γραφείο…

  Κοίτα να δεις με τι ασχολείται η λογίστρια του κράτους με τέτοια αμοιβή – 123, 881 ευρώ…
  Γιατί να είναι παράξενο που το άλλο νούμερο της κυβέρνησης, η κ. Γιολίτη θέλει να φκάλει τζαι τον στρατό στους δρόμους; Πολλύς πανικός μυρίζει σε μερικούς παντως :)

·          

 

 • Τζαι ο Χάσικος εν θα κάμει καμίαν δήλωση για το σφαγείο συνέπεια των έργων τζαι ημερών του; Διότι επί ημερών του ξεκίνησε αυτό το διαρκές σκάνδαλο με το ιδιωτικό σφαγείο της οικογένειας της Λογίστριας αλλά τζαι αλλα διάφορα χαριτωμένα – της εποχής/καθεστώτος της διαπλοκής – όπου, όπως γράφηκε τωρά, ιδιωτικά συμφέροντα «που έφταναν μέχρι τα κρατικά δώματα» οδήγησαν στο να αφεθεί να λεηλατηθεί το κρατικό σφαγείο Κοφίνου για να έχουν ελεύθερο πεδίο να φτιάξουν μερικοί δικό τους ιδιωτικό ολιγοπώλιο με χαμηλό κόστος τζαι αυξημένα ιδιωτικά κέρδη – που μας έφεραν στο σφαγείο της οικογένειας της κ. Ρέας…

  «Όταν τον Οκτώβριο του 2013 υπό τις διαμαρτυρίες συντεχνιών, εργαζομένων, αλλα και κάποιων εκ των πολιτικών, έκλεινε το σφαγείο Κοφίνου για να παραδώσει πλέον αμαχητί όλο το πεδίο του τομέα της σφαγής ζώων σε ιδιωτικά σφαγεία, κανένας δεν υπολόγισε την εξέλιξη. Δηλαδή ότι μια υποδομή που λειτουργούσε άψογα, και ηταν σύγχρονη, θα παραδιδόταν σε ένα όργιο λεηλασίας. Και σε επτά χρόνια από τότε θα είχε καταστραφεί εθνικός πλούτος αξίας πέραν των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, ώστε το ημικρατικά σφαγείο να εξαφανιστεί, να μην δύναται να επανέλθει σε λειτουργία πλέον.


  Παράλληλα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο σχεδιασμός για την τύχη του περιλάμβανε ότι με διευθετήσεις που θα γίνονταν μεσω της Αρχής Κρατικών Επιχορηγήσεων, το εργοστάσιο θα πωλειτο η θα ενοικιαζόταν σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη για να συνεχίσει να λειτουργει. Ωστόσο, αναφέρουν γνώστες των χειρισμών που έγιναν τότε, παρενεβησαν ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, με πλάτες που εκτείνονταν μεχρι τα κρατικά δώματα, και εξουδετέρωσαν τις προσπάθειες της Αρχής Κρατικών Επιχορηγήσεων.


  Οικονομικά συμφέροντα που ενδιαφερονταν να δραστηριοποιηθούν στο τομέα παραγωγής κρέατος, αλλα ταυτόχρονα να μην επενδύσουν σε μια σχετικά ακριβή υποδομή όπως ηταν το Σφαγείο Κοφίνου.»


  Π. Βασίλα, Μεθόδευσαν τη λεηλασία του σφαγείου Κοφίνου, Φιλελεύθερος 14/11.2020

 

 

 • Ο μαγικός κόσμος του «efficiency» [τάχα μου] των ιδιωτικοποιήσεων: η τραγωδία της Ήλιος με 121 νεκρούς σαν συνέπεια ιδιωτικοποίησης  [που διαφήμιζε ο Αβέρωφ της εποχής Κληρίδη] τζαι η ιδιωτικοποίηση του Σφαγείου Κοφίνου με «λεηλασία» του δημόσιου από  ιδιωτικά συμφέροντα που έφταναν στα «κρατικα δώματα»- με συνθήκες εξαθλίωσης για τους εργαζομενουςμτζαι μη καταβολή οφειλόμενων [για τις κοινωνικες ασφαλισεις] στην Πολιτεία. Τζαι εν αντρέπουνται να πουν τζαι κανένα συγνώμη για τις τόσες αρλούμπες..

 

 

 • Η Γιολίτη έχει χοντρά λεφτά σύμφωνα με το πόθεν έσχες της.. «Το φυσάει» ήταν η δημοσιογραφική έκφραση. Από που μαζεύτηκαν, κυρία Έμιλυ; Η ειδικότητα σου, λένε,  ήταν να συμβουλεύεις εκατομμυριούχους να αποφεύγουν φορολογίες. Στερούσες, δηλαδή, εισοδήματα σε φτωχές χώρες, βοηθώντας αυτούς που ήθελαν να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους...;

  Έτσι έκανες τα λεφτά; Τζαι για αυτό φοβάσαι να αποκαλύψεις ποιοι ήταν πελάτες;
  Διότι για να στήσεις δικαστικό θέαμα, κάτι φοβάσαι.. Διαφορετικά απλώς δημοσιοποίησε τους πελάτες ή [αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις ζήτα να διερευνήσει ο Γενικός Ελεγκτής τις υποθέσεις διαβατηρίων στις οποίες εμπλέκεται το γραφειο στο οποιο εργαζοσουν όπως επαραδεχτηκες]… Αν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς είναι απλό. Όμως όντως δεν έχεις κάτι να φοβηθείς;
  Ιδού το ζήτημα…
  :)


 •  Όταν η ταξική τύφλα μετατρέπεται σε ανόητο δημόσιο λόγο: η κ. Γιολίτη των εκατομμύριων που δεν θέλει να συζητούνται δημόσια [τζαι βουρά τζαι σε δίκες αντί απλώς να δημοσιοποιήσει τις υποθέσεις διαβατηρίων που ανέλαβε το γραφειο της] πουλά τζαι ταύτιση με τον καθημερινό πολίτη.. Συνάχτου μαντάμ, συνάχτου  - έσιει τζαι η κωμωδία τα όρια της…

  Γιώργος Μιχαήλ:

  «
  Είμαι Λεμεσιανή και ξέρω πως οι συντοπίτες μου, όπως και οι Παφίτες θα δοκιμαστούμε ιδιαίτερα. Γνωρίζω όμως πως έχουμε τα ψυχικά αποθέματα και θα κάνουμε όλα όσα πρέπει», μας είπε χθες η υπουργός Δικαιοσύνης σε μια απέλπιδα προσπάθεια της να μετριάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων των δύο πόλων για το τοπικό λοκντάουν και τη δημιουργία πόλεων και πολιτών δύο ταχυτήτων. Αυτό όμως που φαίνεται σκοπίμως να αγνοεί η υπουργός είναι το γεγονός ότι η πανδημία και τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν δοκιμάζουν όλους τους Λεμεσιανούς και τους Παφίτες με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση.

  Διότι προφανώς και δεν είναι θέμα μόνο ψυχικών αλλά και οικονομικών αποθεμάτων που για κάποιους κάποια στιγμή αρχίζουν να εξαντλούνται, ενώ για κάποιους άλλους σαν και του λόγου της με 8,1 εκατ. ευρώ περιουσία, αυτά τα αποθέματα φαντάζουν ανεξάντλητα. Όπως και να το κάνουμε, δεν δοκιμάζονται το ίδιο ένας μεροκαματιάρης και ένας εκατομμυριούχος Λεμεσιανός ή Παφίτης. Διότι, όπως μας είπε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους» για να ζήσουν την οικογένεια τους και που ίσως αύριο αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω του λουκέτου που μπήκε σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και επομένως είναι λογικό αυτοί οι άνθρωποι να αντιδρούν και να ανησυχούν.

  Προφανώς όμως η κα Γιολίτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Συνεπώς, η πόλη που ζούμε και η καταγωγή μας δεν μας κάνουν αυτόματα όλους ίσους και όμοιους απέναντι στην πανδημία γι΄αυτό και η προσπάθεια της υπουργού να ταυτιστεί με τους Λεμεσιανούς και τους Παφίτες, ωσάν να είναι μια εξ αυτών, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, εκτός από ατυχής και προκλητική, υποτιμά και τη νοημοσύνη των πολιτών…»

·        

 

 •  Ο Λακκοτρύπης τζαι οι φιλοι του…

  Ο Λακκοτρύπης  ήταν ο υπουργός που υποσχόταν φυσικό αέριο από το 2015 τζαι τελικά ήταν ο υπουργός που παρακολουθούσε τα τουρκικά πλοια να μπλοκάρουν γεωτρήσεις στην τοποθεσία Σουπιά… Με ενδιαφέροντες φίλους πάντως…
  :)·          

 • Για να φτάσουμε στην σχιζοφρένεια του στρατού στους δρόμους από την κυρία του Σίγμα, θα πρέπει να δούμε πως τα έκανε μαντάρα η κυβέρνηση:

  Αρχές του περασμένου καλοκαιριού η Κύπρος και χάρις στην στάση των πολιτών, αλλά τζιαι του γεγονότος ότι είναι νησί με φυσικά σύνορα αλλά τζαι αραιοκατοικημένο συγκριτικά, κατάφερε να έχει έλεγχο των κρουσμάτων. Όπως και η Κίνα, ας πούμε, την αρχή της άνοιξης. Όλοι έλεγαν ότι αναμενόταν ένα δεύτερο κύμα. Τί έκαμε η κυβέρνηση;

  Από την μια κράτησε κλειστά τα οδοφράγματα, προωθώντας την πολιτική διχοτόμησης [αντί να συνεργαστεί με την τουρκοκυπριακή πλευρά σε ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου] αλλά άνοιξε τα αεροδρόμια στον τουρισμό [όχι όμως τζιαι στους φοιτητές – οι οποίοι έπρεπε να περάσουν σιήλια ζόρκα για να έρτουν]…Τζαι όπως φαίνεται πιο κάτω, από την ανακοίνωση του
  Mediterranean, η είσοδος για τους τουρίστες γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες. Τζαι μετά αναλώθηκε στο πως θα εξυπηρετήσει τις τράπεζες αντί να φτιάξει μια υποδομή για τα νοσοκομεία κ.ο.κ.

  Οι οικονομικές απώλειες από τον τουρισμό ήταν σημαντικές – αλλά η λογική λαλεί ότι με τα δεδομένα που υπήρχαν θα μπορούσε η κυβέρνηση να έχει αποφασιστικούς [τζαι περιοριστικους στην αναγκη] ελέγχους στα αεροδρόμια/λιμάνια τζαι να καλύψει το κόστος από το ευρωπαϊκό κονδύλι για αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα, υπηρέτησε και πάλι τα ιδιωτικά/ιδιοτελή συμφέροντα, οδηγώντας την χώρα σε μια χειρότερη κατάσταση από την περασμένη άνοιξη. Τζαι τελικά ο μαζικός τουρισμός εν ήρτεν αλλά το ξεσάλωμα για τον τουρισμό μας ξαναέφερε μαζικα τον κορωνοϊο. Αν η τοπική οικονομία αφηνόταν να λειτουργήσει χωρίς την ανεξέλεγκτη ροή από τα εξω, το πιο πιθανό είναι ότι θα είχαμε τζαι καλυτερα οικονομικά δεδομένα.


  Αλλά η κυβέρνηση φάνηκε να ενδιαφέρεται και παλιν για τις τράπεζες, τους ξενοδόχους τζαι τα θεάματα – να βοηθήσει τον Τατάρ [υπομεύκοντας τον Ακιντζί με την πλήρη απομόνωση των τουρκοκυπριων - πλην της Τουρκία που ευνοούσε τον Τατάρ] τζαι για να πουλά ο Αναστασιάδης τα θεάματα της ανασφάλειας του..
  Τώρα θα αναλάβει την ευθύνη για τους νεκρούς;

  «Της επιστολής των Ιατρικών Υπηρεσιών, ακολούθησε γραπτή απάντηση του νοσοκομείου το οποίο μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «όταν συμμετείχε στη διενέργεια των εξετάσεων
  RT-PCR στα αεροδρόμια με άλλο ένα Εργαστήριο, ο υπουργός Μεταφορών ζητούσε να εκδίδουν αποτελέσματα μοριακών εξετάσεων PCR σε μιάμιση ώρα από τη δειγματοληψία, τη στιγμή που παγκοσμίως δεν υπήρχε μηχάνημα που να μπορεί να ολοκληρώσει την εξέταση σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες».

  https://dialogos.com.cy/xespama-apo-ton-g-d-toy-mediterranean-sovares-kataggelies-gia-ta-test-sta-aerodromia/?ct=t(RSS_EMAIL_CAMPAIGN)&mc_cid=c29c7586ff&mc_eid=49402b2c3b

 

 

 • Κατά τα άλλα είναι εντυπωσιακή τζαι η τσαπατσουλιά [αποφάσεις χωρίς νομική έγκριση τζαι επίκληση αποικιακών νόμων] τζαι για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης [μπροστά στον πανικό] αλλά τζαι με το πόσο βολεύκουνται με τους αποικιακούς νόμους που λειτουργούν ακόμα. Κατά τα άλλα – πουλούν τζαι ΕΟΚΕΣ άμα λάχει… :)

  Ακριβώς όπως τα γράφει ο Πάμπος Παπαγεωργίου:


  «ΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

  Δεν αμφισβητώ ούτε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, ούτε την ανάγκη περιοριστικών μέτρων.

  Νομίζω όμως ότι δεν είναι σωστό βασικά δικαιώματα και ελευθερίες να περιστέλλονται με υπουργικά διατάγματα χωρίς κοινοβουλευτική εποπτεία. Η Βουλή οφείλει να τροποποιήσει αμέσως τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο, έτσι ώστε τέτοια μέτρα να προαπαιτούν έγκριση από την ίδια.

  Πρόκειται για ένα αποικιοκρατικό νόμο του 1932 ο οποίος έδινε έκτακτες εξουσίες στον Κυβερνήτη. Το μετέπειτα Σύνταγμα για παρόμοιες καταστάσεις προβλέπει έγκριση από τη Βουλή.»


 •  Ένα ακόμα εξαιρετικό κείμενο της Χρυσταλλας Χατζηδημητρίου – υπάρχει τζαι έντιμη κυπριακή δημοσιογραφία.. :)
  Ο φτηνιάρικος ρατσισμός σαν υπεκφυγή Μετατοπισης – ο σύζυγος της κ. Ρέας, της λογίστριας, σε μια ακόμα απόπειρα ρατσιστικής μετατόπισης [μετά τον Νουρή τζαι την Γιολίτη]..


  Ο διευθυντής του σφαγείου
  Cypra, Γιώργος Ι. Γεωργίου, λέει πως για τα 93 συν 22 κρούσματα που έχουν σχέση με το σφαγείο του, φταίνε τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών που του προωθούν για εργασία άτομα αφρικανικής καταγωγής και πολύ νεαρής ηλικίας «με τους οποίους η συνεννόηση καθίσταται δύσκολη τόσο λόγω επικοινωνιακών εμποδίων όσο και λόγω ιδιοσυγκρασίας».

  Tο πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε πρωτίστως γιατί οι εργαζόμενοι στο σφαγείο είναι νεαροί κι Αφρικάνοι (και ως τέτοιοι είναι αμπάλατοι. Αυτό δεν το λέει, αλλά εννοείται. Ιδιοσυγκρασία το λέει). Οι εν λόγω νεαροί Αφρικανοί «άμοιροι και φτωχοί αιτητές πολιτικού ασύλου που έχουν ανάγκη να δουλέψουν» (αυτό είναι περιγραφή του κ. Γεωργίου) «δεν θα διστάσουν να απαντήσουν και ψέματα στο ερωτηματολόγιο (που σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμπληρώνουν για να εισέλθουν στον χώρο εργασίας) για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην».


  Σε αυτό έχει δίκαιο ο κ. Γεωργίου. Αλλά, αφού γνωρίζει πως οι «άμοιροι και φτωχοί» δεν θα διστάσουν να δώσουν ψεύτικα στοιχεία για να μπορέσουν να δουλέψουν, γιατί δεν φρόντισε ο ίδιος να επαληθεύει τα στοιχεία με τακτικά τεστ στους εργαζόμενους του; Πράγμα που υπόσχεται να κάνει στο μέλλον, «άμα με το καλό επαναλειτουργήσει το σφαγείο».


  Ένα άλλο ερώτημα, που δεν το θέτουμε εμείς αλλά το υπουργείο Εσωτερικών, είναι «πως
    βρέθηκαν να απασχολούνται στο χώρο του σφαγείου 79 παράνομα εργαζόμενα άτομα;» Κι όταν το Υπουργείο λέει «παράνομα» εννοεί πως στα άτομα αυτά δεν καταβάλλοντο κοινωνικές ασφαλίσεις ώστε η εργοδότηση τους να είναι νόμιμη.

  Ένα άλλο θέμα που θέτει ο κ. Γεωργίου είναι η αξιοπιστία των χημείων. Αυτοί οι «φτωχοί και άμοιροι», περιφέρονται για μέρες από χημείο σε χημείο μέχρι να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό που θα τους επιτρέψει να βρουν εργασία. «Στα μεσοδιάστημα διακινούνται ανεξέλεγκτα διασπείροντας τον
  COVID-19 στην κοινότητα», σύμφωνα πάντα με τον κ. Γεωργίου. Κάνουν μάλιστα ωτοστόπ και κάποιοι καλοί Σαμαρείτες (η έκφραση ανήκει στον κ. Γεωργίου) που σταμάτησαν να τους μεταφέρουν κόλλησαν τον ιό.

  Με άλλα λόγια αυτοί οι «φτωχοί και άμοιροι» που κάνουν τις δουλειές που δεν καταδεχόμαστε πια να κάνουμε εμείς και σίγουρα όχι με το αντίτιμο που τους δίνουν και ανασφάλιστοι, όχι μόνο είναι άξιοι της μοίρας τους αλλά φταίνε κιόλας. Αλλά «με τη βοήθεια της Παναγίας θα το ξεπεράσουμε» σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου και «θα βγούμε πιο σοφοί και πιο δυνατοί». Κι ίσως η Παναγία φροντίσει και για τις κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων, τους μισθούς και τις συνθήκες


  Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου, 
  https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1059800/i-panaga-tha-sosei-to-sfagio

 

 

 • Βρε βρε την κυρία Ρέα μας..
  Η κυρία Ρέα που εν η λογίστρια μας υποτίθεται, εν είσιεν προβλημα με τον σύζυγο της που εν επλήρωνε κοινωνικές ασφαλίσεις, άρα έκοφκε που τα έσοδα του κράτους/πολιτείας το οποίο πληρώνει την κ. Ρέα για να κρατά τους ισολογισμούς.. Χρειάζεται τζαι άλλη απόδειξη ότι η κυρία εν έκαμνε το καθήκον για το οποίο πληρωνόταν τζαι φαίνεται να έπαιζεν πελλόν, με [τι βολικό] την συγκάλυψη του συμφέροντος του συζύγου της;


  "Στην κλήση αναφέρονται ολογράφως τα ονόματα 79 αλλοδαπών τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να εργοδοτούνται από το σφαγείο που δραστηριοποιείται στην Κάτω Μονή και για τα οποία δεν καταβάλλονται κοινωνικές ασφαλίσεις. Επισημαίνεται ότι στον κατάλογο του Τμήματος Μετανάστευσης στην Αστυνομία περιλαμβάνονται συνολικά 52 άτομα, 27 αιτητές ασύλου, 14 φοιτητές και 11 εργαζόμενοι άλλης εταιρείας. "


  https
  ://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1058574/klisi-stin-cypra-ga-adiloti-ergsia-sto-sfagio?fbclid=IwAR3uwtcfT-4C6VdIZHwgoQ9N15jArijYOA3wNYfFM9g3oIyA4eKZDNuSS94


 •  Το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση θα ήταν να λάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί, τόνισε ο Έρικ Σουκιούρογλου εκ μέρους της Πλατφόρμας Διαφθορά Τέλος και της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες σχετικά με το σκάνδαλο με τα «χρυσά διαβατήρια».

  Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑυπέδειξε ότι πρέπει να προκηρυχθούν προεδρικές εκλογές σημειώνοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί ελπίδα στον πολίτη ότι μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι κάνει ότι μπορεί για να μην υπάρξει άπλετο φως στην υπόθεση και εμποδίζοντας τον Γενικό Ελεγκτή να κάνει τη δουλειά του.

  Ο Έρικ Σουκιούρογλου επισήμανε ότι δεν παρευρέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, λέγοντας ότι δεν μπορούν να συζητούν με μια κυβέρνηση που δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Σημείωσε
    ότι έχουν κουραστεί με τα «θα» και τα «δεσμεύομαι». Επίσης είπε ότι ντρέπονται για την κατάντια της χώρας μας, σημειώνοντας ότι αν γινόταν το 1/10 της συγκεκριμένης υπόθεσης σε άλλη χώρα, τότε θα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις με τη βοήθεια των πολιτών με στόχο να διορθωθεί η κατάσταση.

  https://dialogos.com.cy/plithainoyn-oi-fones-gia-paraitisi-tis-kyvernisis-o-ptd-empodizei-to-ge-na-kanei-ti-doyleia-toy/?fbclid=IwAR1yHrs5EAnY8E2vdRgeIcG15kcI0mopoeNXgzP1F6rVvAR3hQ40_p12N5s

 •  Ένας ακόμα ευνοούμενος του καθεστώτος της ημετεροκρατίας;

  Cyprus
  Natural Coastline - Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών:
  Ενάμιση χρόνο μετά την έκδοση διατάγματος από το δικαστήριο για κατεδάφιση όλων των οικοδομών οι οποίες έχουν ανεγερθεί κατά παράβαση της χορηγηθείσας άδειας, για το ξενοδοχείο που ανεγείρεται στην περιοχή Βαθειά Γωνιά του Δήμου Αγίας Νάπας, από τις ιδιωτικές εταιρείες
  Rock Amour Estate Company Ltd και A. Tsokkos Developers Ltd, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη.
  Δεν έπεσε ούτε ένα τούβλο σε ξενοδοχείο.


  Άγγελος Νικολάου, 11.11.2020, Ο Φιλελεύθερος


  «Με άδεια για 5 ορόφους έκτισαν 8, καταπάτησαν "πράσινο" και Διατάγματα, κατασκεύασαν τείχος 260 μέτρων και ζητούν... νομιμοποίηση. Όργιο παρανομίας και αυθαιρεσίας από
  Rock Amour Estate και A. Tsokkos Developer.

  Πήρε… μπόι κατά παράβαση των όρων της οικοδομικής άδειας το πεντάστερο
  Chrysomare, βάζοντας και τον όμιλο Τσόκκος στο κάδρο της αυθαιρεσίας. Ισχύοντος τελικού διατάγματος κατεδάφισης έκοψαν και έραψαν με ορόφους, πράσινο και παραλία, κτίζοντας «συμπαγές τείχος 260 μέτρων». Δεν έχει υπάρξει συμμόρφωση επί του εδάφους, διαμηνύει ο Νίκος Νουρής.

  Για μεγάλης έκτασης προσθηκομετατροπές επί του ξενοδοχείου
  Chrysomare στην Αγία Νάπα, με αποτέλεσμα την ανέγερση ενός… νέου κτηρίου που διαφέρει εξ ολοκλήρου από το αδειούχο, ελέγχονται οι εταιρείες Rock Amour Estate και A. Tsokkos Developer. Τρόπους… νομιμοποίησης της πολεοδομικής παρανομίας που συντελέστηκε, παρά την έκδοση τελικών διαταγμάτων κατεδάφισης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αναζητούν πλέον μέσω ιεραρχικής προσφυγής που αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου από την υπουργική επιτροπή περί τα τέλη του μήνα. Ως τεκταίνεται από σειρά εγγράφων που εξασφάλισε το dejure, τίθεται ζήτημα καταφανούς παράβασης των όρων της χορηγηθείσας πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, ορατής τόσο σε ύψος όσο και σε όγκο. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα παράλληλο με το παραλιακό μέτωπο συμπαγές τείχος, μήκους σχεδόν 260 μέτρων, που αποκόπτει τη θέα προς τη θάλασσα δημιουργώντας εύλογα έντονες αντιδράσεις από δημότες και επιχειρηματίες της περιοχής.»

  Γράφει: Νάταλι Μιχαηλίδου

  https://dejure.com.cy/nomothetika/paranomia-mamoyth-stin-agia-napa-to-chroniko-tis/?fbclid=IwAR0ezS1-mOfT0daFfC5oZ_penU2f3jH98PuCaB0qLX6rahnNBwu0tJjf7JA

 

 

 • Έργα και ημέρες στο «ιστορικό όραμα» των ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη – από τον τρόμο του  ανοίγματος των φακέλων στο πως δόθηκαν τα διαβατήρια, στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

  Αυθόρμητη στάση εργασίας εργαζομένων σε εργοτάξιο στην Λεμεσό.

  Οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία
  AVAX-TERNA JV κατέρχονται αυτή την στιγμή σε αυθόρμητη στάση εργασίας. Η εργαζομενοι προχώρησαν σε αυθόρμητη στάση εργασιας στο εργοτάξιο City of Dreams Mediterranean ( CASINO) για τον λόγο του ότι η εταιρεία καθυστερα επανειλημμένα την καταβολή των μισθών των εργαζομένων.
  Σημειώνουμε ότι στη στάση εργασίας συμμετέχουν πέραν των 500 εργαζομένων.

 

 

 

 • Ένα ακόμα τεκμήριο για την διατυπωση «Πλήρης κατολίσθηση στην διαφθορά επι κυβέρνησης Αναστασιάδη: η Κύπρος για πρώτη φορά στην Ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη»..

  Corina
  Demetriou

  «Το ερώτημα δεν είναι γιατί η εταιρεία
  CYPRA του συζύγου της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας, τσουβάλιασε μετανάστες εργάτες σε containers κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς να τηρά κανένα μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να κολλήσουν όλοι κορονοιό.
  Το ερώτημα είναι γιατί οι αρμόδιες αρχές αδειοδοτούν και επιτρεπουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης εναντίον της οποίας υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και κυβερνητικές παραδοχές για σωρεία παρανομιών, όπως επέμβαση σε δημόσια περιουσία, κατασκευή φράγματος και επέμβαση σε κοίτη ποταμού, για παράνομη ανάγερση υποστατικού και μετατροπής του σε σφαγείο, για διαρροές υγρών και αερίων αποβλήτων που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους και την υγεία των κατοίκων της περιοχής, για σφαγές κόσερ χωρίς άδεια και πολλά άλλα.

  Οπουδήποτε αλλού, οι παρανομίες αυτές θα οδηγούσαν σε αναστολή των εργασιών και κατεδάφιση των παρανόμων κατασκευών, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ εφ όσον ο ιδιοκτητης συνδεεται με κρατικό αξιωματούχο. Στην Κυπρο συμβαίνει το αντίθετο. Η διασυνδεση ατόμου που παρανομεί με κρατικό αξιωματούχο δεν ειναι ούτε λόγος παραίτησης από το κρατικό αξίωμα, ούτε λόγος αναστολής εργασιών. Είναι λόγος να συνεχίζει να παρανομεί ανενόχλητος.»

·        

 

 •  Το Νταχάου της Κοφίνου. Που τωρά μάλλον εν πιο καθαρό ποιοί το συγκάλυπταν…

  «Σε κυπριακό Νταχάου εξελίσσεται το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου, αφού τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι κάτοικοι της περιοχής κινδυνεύουν εξαιτίας των χημικών που απελευθερώνουν μονάδες επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων.


  Αυτό κατέδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Υπηρεσίας Ασύλου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Συγκλονισμό προκαλούν τα όσα ακούστηκαν χθες στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος που συζήτησε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από τη συγκέντρωση ρυπογόνων εργοστασίων στην περιοχή της Κοφίνου.


  Δόθηκαν τριάντα νεφελοποιητές στα βρέφη που γεννήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου, ανέφερε η κα Νατάσα Γεωργίου, εκπρόσωπος της Ομάδας Εθελοντών
  Kofinou We careVolunteersSupport.

  Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι κάθε βρέφος που γεννιέται στο Κέντρο έχει αναπνευστικά προβλήματα, όπως παρατηρήθηκε από την τετραετή δραστηριοποίηση της Ομάδας Εθελοντών στο Κέντρο. Επεσήμανε δε ότι σύμφωνα με τη μελέτη του ΤΕΠΑΚ κάποιες από τις χημικές ενώσεις που ελευθερώνονται στον αέρα από την επεξεργασία ζωικών αποβλήτων στις παρακείμενες μονάδες είναι καρκινογόνες ανεξάρτητα από την ποσότητα συγκέντρωσής τους και ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι Ιατρικές Υπηρεσίες και το Κρατικό Χημείο. Υπογράμμισε ότι πλέον η Ομάδα δεν μπορεί να αποστείλει στο Κέντρο εθελοντές, αφού δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.»


  Από τον Οκτωβρη του 2019

  https://dialogos.com.cy/kypriako-ntachaoy-stin-kofinoy/?fbclid=IwAR356BAjFeWsg-1Ycg5tCvA4SIOiPWmm4R-rri1uHEjSnyn-MfN05FQX_bk

 

 

 

 • Τζαι τί κάμνει ένα καθεστώς διαπλοκής άμα κόψει μέσα;  Απαγορεύει τις έρευνες, στήνει θεάματα αυταρχισμού, κατασκευάζει ημέτερες επιτροπές [ξεπλύματος],  διορίζει ημέτερους για έλεγχο, τζαι στηνει θεαματα με μερικους [σχετικους η ασχετους] για να δειξει ότι θα «ακουσει την κοινωνια»..

  Demetris
  Demetriou

  «Προτάσεις για πάταξη της διαφθοράς ετοιμάζει ο Πρόεδρος – Διάλογος με την κοινωνία των πολιτών.

  Στην σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμμετείχαν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών όπως του
  Cyprus Integrity Forum, της παράλληλης Βουλής, της οργάνωσης Oxygono και του Cyprus Forum, του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών, του Κυπριακού Ινστιτούτου Ελέγχου Πληροφορικής και του Οργανισμού Νεολαίας….» Εφημερίδα Πολίτης.
  Αν οι οργανώσεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη για να ξεπλύνουν (επικοινωνιακά τουλάχιστο ) τα λαμόγια του προεδρικού ονομάζονται « κοινωνία των πολιτών» τότε
  εγώ ονομάζομαι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

  ΥΓ. Σημειώστε επίσης [όπως δημοσιεύτηκε στο ίντερνετ που είναι πια η πραγματική δημόσια σφαίρα της κυπριακής κοινωνίας, «Τραπεζίτης (Τράπεζα Κύπρου) είναι ο πρόεδρος του
  Cyprus Integrity Forum»

 

·          

 • Η εξουσία είναι γυμνή τζαι εσωτερικά τζαι εξωτερικά – τζαι κανένα θέαμα δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Ούτε ο στρατός στους δρόμους, ούτε η αναδίπλωση από την ανοησία, ούτε το δημμένο φρύδι του θεάματος επικοινωνίας των πληρωμένων συμβούλων, ούτε τα εξαρτώμενα ΜΜΕ..

  Τούτο που εράϊσεν εν πολλά βαθύ. Τα θεάματα μπορεί να δώσουν μια μιτσιά παράταση, όπως τζαι οι διορισμένοι. Αλλά στο βάθος κυοφορείται μια αποστασιοποίηση τζαι μια οργή που αργά ή γληορα θα σαρώσει…


  Τζαι εν καλά να το σκέφτονται μερικοί…
  Γιατί το ότι εν φαινεται να μπορουν να συγκαλυφθουν, εν μαλλον εξόφθαλμο πκιον…


  Γιαννάκης Ηρακλέους:

  «Τι άλλο έμεινε ν' ακούσουμε;

  "Μπορείς να τους ξεγελάς

  όλους για λίγο καιρό,

  λίγους όλο τον καιρό,

  αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."

  Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος.


  Μέτρα για βελτίωση της εικόνας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Δηλαδή έννα τραβήσεις τ' αφτίν της Μαρικκούς που τα Λεύκαρα, κύριε Πρόεδρε; Διότι εν τζιείνη που αμαύρωσε την εικόνα της Κύπρου, έννεν;! Επίσης, δικαιολογημένη χαρακτήρισε την οργή του κόσμου για τα θέματα διαφθοράς, οπόταν με τη φόρα που πήρε, έχω τον άξιο να διαδηλώσει εναντίον της διαφθοράς!


  Το πόσο, αυτός ο πρόεδρος, υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου φάνηκε και όταν δήλωνε πως η αυτοκριτική πρέπει να οδηγεί στην παραδοχή λαθών (σώπα!), τα οποία δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση! Στην εκμετάλλευση, είπε, συμμετείχαν πρόσωπα από όλους τους ιδεολογικούς και επαγγελματικούς χώρους, διαβεβαίωσε δε ότι εισπράττοντας το αίσθημα αγανάκτησης των πολιτών "δεν θα χαριστεί σε κανέναν" (ε, πε αλλόνα!), αποδεικνύοντας έτσι πως είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, είτε περιπαίζει μας καραμπινάτα.

  Προσποιείσαι Πρόεδρε πως δεν αντιλήφθηκες ότι οι πολίτες εν με την αφεντιά σου που εν αγανακτισμένοι; Ακόμη και αν δεν είχες λερωμένη τη φωλιά σου (που την έχεις!), τι έκαμες ώστε τα πρόσωπα "από όλους τους ιδεολογικούς και επαγγελματικούς χώρους" (έτσι λαλούν τωρά τους απατεώνες;) να μην διασύρουν τη χώρα μας; Πού εξανακούστηκε σιόρ να προβαίνει κάποιος σε αυτοκριτική κριτικάροντας τους άλλους;! Πού εξανακούστηκε, πολιτικός να δηλώνει πως αν αποδειχθεί ότι προέβη σε έκνομες ενέργειες θα πάει σπίτι του; Σ

  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, κύριε Πρόεδρε, όποιος παρανομεί, έννεν σπίτι του που πάει. ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ που πάει! Σε μια ευνομούμενη πολιτεία κανένας αξιωματούχος δεν θα διανοείτο να εγκρίνει έστω και ένα αίτημα μέλους της οικογένειάς του. Πόσω μάλλον όταν ο αξιωματούχος είναι ο Ανώτατος Άρχων της χώρας. Ο οποίος μάλιστα ανερυθρίαστα παραδέχθηκε πως ενέκρινε 42 αιτήσεις πολιτογράφησης που ΤΟΥ υπέβαλε το δικηγορικό ΤΟΥ γραφείο!

  Σε μια κανονική χώρα ο Πρόεδρος θα πήγαινε διαπομπευμένος σπίτι του ζητώντας 42 φορές συγγνώμη. Άσε που ο Πρόεδρος μιας κανονικής χώρας ποτέ δεν θα εξευτέλιζε τον θεσμό που εκπροσωπεί καταδεχόμενος να πάει μούχτιν διακοπές με όλο του το σόϊ στις Σεϋχέλλες.


  Στο Μπουρδελιστάν όμως, όϊ μόνον εν αντρέπεται αλλά έσ
  hει μούτρα τζιαι μιλά. Έλεος πκιον...»

 

 

 • Η Κύπρος ήταν είναι τζαι θα είναι πάντα συνοριακός χώρος. Εκτός, βέβαια, αν η ανοησία της  ελληνοκυπριακής εθνικοφροσύνης συμπληρώσει την ανοησία του 1974 τζαι κάμει την Τουρκία κυρίαρχο – διότι η τύφλα απέναντι στα γεωπολιτικά δεδομένα τζιαμαι οδηγα, όπως τζαι η ιδιοτέλεια που μετάτρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία σε περίγελο διεθνώς με ένα πρόεδρο που πουλά διαβατήρια οικογενειακώς τζαι εν καταλάβει ότι εκατάντησεν βαρίδι για την χώρα…

  Σαν συνοριακός χώρος η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την αναγνώριση του εσωτερικού της πλουραλισμού τζαι με ένα καθεστώς που θα σέβονται οι πολίτες. Αυτήν την στιγμή η δεξιά διακυβέρνηση αναπαράγει για τρίτη φορά [η πρώτη ήταν η περίοδο του Γιωρκατζισμού την δεκαετία του 1960, η δεύτερη την δεκαετία του 1990 επί Κληρίδη] ένα καθεστώς διαπλοκής, τζαι ημετεροκρατιας που οδηγά στην χώρα σε εσωτερική απονομιμοποίηση τζαι εξωτερική καταγραφή σαν κράτος ξεπλύματος χρημάτων τζαι ύποπτων τύπων.

  Η ανατροπή αυτήν την φορά πρέπει να εν αποφασιστική.. τζαι το θέμα της διαπλοκής που εξελίσσεται σε κομβικό εσωτερικό ζήτημα [αλλά συνδεόμενο άμεσα με το κυπριακό] πρέπει να γίνει σημείο εστίασης…

  Εν μιτσής ο τόπος, τζαι ευάλωτος σε έτσι περιοχή, για να ανεκτει τζαι για άλλο χρόνο αυτήν την κατάσταση του λιξιού για τα χρήματα που θελουν να έχουν όσοι φαίνεται να πάσχουν από την νεύρωση του πονιστηκωμένου.


  Πρέπει να φύουν, τζαι πολλά καλά κάμνει η Βουλή να τους μπλοκάρει…

 

 

 • Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι… :)

  Τζαι φυσικά σε έτσι κλίμα, σαν συνοριακός χώρος, εν τζαι γίνεται να αποφεύγαμε ένα αντικατοπτρισμό στο εκκλησιαστικό.
  Η Εκκλησία εν έσιει πκιον την κάποτε δύναμη της. Ο νυν αρχιεπίσκοπος την έχει οδηγήσει στην ανυποληψία – άσχετο αν η ανασφάλεια κάμνει πολλούς να συμπεριφέρονταν με μια νεύρωση κωμική [όπως το βίτσιο να στοιβάζουν εικονούες σε γραφεία κοκ]…

  Η απώλεια των τράπεζων αλλά τζαι η εξάρτηση του αρχιεπίσκοπου από τον Αναστασιάδη θα συνοδεύουν τη εικόνα της Εκκλησίας, καθώς εκκοσμίκευση θα συνεχίσει να υποσκάπτει την πάλαι ποτέ εξουσία της.


  Σε τούτο το πλαίσιο, η αντιπαράθεση που ξέσπασε για το ουκρανικό εν ενδιαφέρουσα…Ποιος θα κερδίσει τον πρώτο γύρο στην Σύνοδο στις 23 Νοεμβρίου εν ένα ζήτημα. Το ότι διαμορφώνονται πκιον 2-3 μπλοκ εν πολλά καλό. Στην προηγουμένη κρίση την δεκαετία του 1990, είχαμε τζαι πιστούς εξοργισμένους έξω που την αρχιεπισκοπή – για το θέμα Παγκράτιου.

  Ας ελπίσουμε σε ανάλογα ρήγματα...

 

 

 • Το βίντεο με τον καημένο τον Μόρφου να θεωρεί ότι ανακάλυψε την τασιηνόπιττα, με την ύπαρξη της λέξης «κορωνοιος» σε καρτούν, ήταν μάλλον θλιβερή εικόνα.

  Ο Μόρφου εν ακούετουν να έσιει την εμπάθεια του αρχιεπίσκοπου ή του Πάφου..
  Αντίθετα εδιαν την εικόνα μιας εκπληκτικής αφέλειας. Τζαι καλά ο άνθρωπος στον δικό του κόσμο μπορεί να καρτερά επιβεβαίωση προφητειών..
  Έννεν μόνος του παγκόσμια..


  Αλλά να σκέφτεσαι ότι τούτος ο απλοϊκός λόγος γίνεται πιστευτός, εν θλιβερό…Η λέξη κορωνοϊός [τζαι οϊ μόνο η λέξη αλλά οι κορωνοΐοί –ως ιοί. Αφού τζιαι ο σαρς κορωνοϊκός ενι] υπήρχε τζαι πριν το 2020, τζαι η χρήση σε ένα καρτούν εν λαλει τίποτε παραπάνω από αδυναμία κατανόησης του πως τεκμηριώνεται κάτι.. Ο απλοικός λόγος συνήθως κάμνει κοπτορπατική – πιάνει ένα γεγονος, το αφαιρεί από το πλαίσιο του, τζαι μετά προσπαθεί να το συνδέσει, σαν δήθεν «τεκμήριο», με ότι ήθελε να φκάλει σαν κήρυγμα..

  Άμα αφαιρέσεις το γεγονός ότι η έννοια «κορωνοιός» υπήρχε διότι από το 1980 [λόγω της επέκτασης των ανθρώπων στην φύση – όχι κάποια συνομωσίας] υπάρχουν ανάλογοι ιοι [που περνούν από τα ζωα στον άνθρωπο], τότε η χρήση του όρου δεν είναι παράξενη.. Το κωμικό είναι να θεωρείται κάτι τέτοιο [η ανακάλυψη της χρήσης της λέξης σε καρτούν] σαν τεκμήριο [για δηθεν κατασκευή εκστρατείας/συνομωσίας κοκ] αντί για αυτό που είναι η έκπληξη – ένδειξη άγνοιας. Είναι λες και κάποιος παθαίνει ένα ατύχημα ή αρρωστά τζαι μετά θυμάται ότι πριν χρονια του είπε κάποιος για την αρρώσκεια [σε μια άσχετη κουβέντα] ή για ανάλογο ατύχημα, τζαι στο πανικό του/της αρκέφκει να πιστεύκει ότι το άλλο άτομο είναι προφήτης ή συνωμότης κοκ.


  Αυτοί οι μύθοι κάποτε στην παραδοσιακή εποχή [τζαι σε όσους από φοβο για την σημερινή πραγματικότητα προσπαθούν να ζουν αναδρομικά στο παρελθόν] έδιναν ένα είδος αισθήματος ασφάλειας [ότι υπήρχε μια λογική σχέση αιτίας-αποτελέσματος στο σύμπαν]. Σήμερα είναι απλώς μύθοι που δεν στέκουν στην ελάχιστη λογική ανάλυση τεκμηρίων…


  Σαν «μέθοδος» η κοπτοραπτική δεν είναι κάτι νέο στον κυπριακό δημόσιο λόγο – αντίθετα μια ολόκληρη σειρά ανοησιών στην πολιτική, από τους απορριπτικούς εθνικιστες, με κλασικό παράδειγμα τον Λ. Μαύρο, αλλά τζαι από νεοφιλελεύθερους ή οπαδούς του σχεδίου Άτσεσον [που το θεωρούν τζαι ..ειρηνευτικό], τα ίδια κάμνουν. Πιάνουν ένα τσιτάτο από κάποιο δημοσίευμα τζαι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η προαποφασισμένη θέση της προπαγάνδας τους τεκμηριώνεται..Τουτη η πρακτικη εν τζαι διαφέρει που την προσπάθεια τον Μόρφου.


  Η ιδέα ότι τα τεκμήρια πρέπει να μπαίνουν σε ιστορικό τζαι σημειολογικό πλαίσιο, τζαι να αναλύονται με φόντο την εποχή τους, τζαι όϊ την προπαγάνδα που θέλουν να πουλήσουν, εν κατι που ενεν δυσκολο- απλα ενεν βολικο για οσους θελουν πουλουν φουσκες…


  Το θλιβερο με τον Μορφου τζαι τους οπαδους του εν ότι φαινεται να εχουν ταυτιστει με την δικη τους παραπλανηση.
  Κωμική επιφυλλίδα σε ένα θλιβερό πλαίσιο κοπτοραπτικής...
Η διαπλοκή, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, η κυρία Ρέα, το κυπριακό, η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τζαι επιστροφή του κορωνοϊου..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Η διαπλοκή, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, η κυρία Ρέα, το κυπριακό, η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τζαι επιστροφή του κορωνοϊου..

Η επιστροφή σε χειρότερη εκδοχή της κρίσης του κορωνοϊού [με τις εφημεριδες να γραφουν οτι το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 3.8% με 11 νεκρούς σε 48 ώρες – με τα νοσοκομεία σε κατάσταση αδυναμίας να ανταπεξέλθουν κοκ] από 0 κρούσματα στις αρχές του καλοκαιριού, είναι αποτέλεσμα της τραγικά κακής διαχείρισης του ανοίγματος των αεροδρομίων για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα αντί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με φόντο τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας τζαι της κοινωνίας.

Το κυπριακό διολισθαίνει προς τον ρεαλιστικό πια κίνδυνο της διχοτόμησης, μετά την στάση της κυβέρνησης πριν τζαι μετά το Κραν Μοντανά της οποίας ο εμφανής στόχος αποδείχτηκε ότι ήταν η υπονόμευση των δυναμικών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για λύση – με την διαπλοκή σαν αιτία στο φόντο αυτών που μαθαίνουμε τωρά για τα εκατομμύρια που έκαναν μερικοί από το εμπόριο διαβατηρίων. Παράτυπα τζαι παράνομα αν κρίνει κάνεις από το αποκαλυπτικό τους άγχος για παρεμπόδιση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή. Και πάλι η ημετεροκρατία οδηγεί στην διεύρυνση της τραγωδίας που έφερε η άλλη, ανάλογη ιδιοτέλεια, της ακροδεξιάς τον Ιούλη του 74, όταν πουλήσαν την Κύπρο με την φαντασίωση των καρεκλών που θα τους πρόσφερε η χούντα. Τωρά χάνεται τζαι το Βαρώσι.

Η διάχυση της διαπλοκής όπως δείχνει η αποκάλυψη σκανδάλων είναι πια σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση – αυτήν την εβδομάδα είχαμε τις αποκαλύψεις για τα οικογενειακά συμφέροντα της κυρίας Ρέας Γεωργίου, γενικής λογίστριας του κράτους που φαίνεται ενδιαφερόταν κάπως περισσότερο για τα ημέτερα/οικογενειακά της συμφέροντα παρά για τα δημόσια οικονομικά.

Η διαπλοκή/ημετεροκρατία τζαι το κυπριακό/κίνδυνος διχοτόμησης [προσάρτησης της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία] είναι αλληλένδετα πια όπως η ανάγκη Εκδημοκρατισμού τζαι Επανένωσης.

Θα τα καταφέρουμε.


«Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο ενίσχυσης τη

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η διαφθορά στην Κύπρο την εποχή του καθεστώτος  Αναστασιάδη- ο έλεγχος της διαπλοκής/διαφθοράς μετα το 2013 παθαίνει «κατολίσθηση»..

«Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο  ενίσχυσης της λογοδοσίας και διαφάνειας» Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον Δείκτη Διαφθοράς «Μετά το 2013, η βαθμολογία της Κύπρου πέφτει συνεχώς και έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που εκδίδεται ο δείκτης αυτός για την Κύπρο… Πλήρης κατολίσθηση.» Τζαι τα φερέφωνα, τζαι όσοι αφελείς τους απέμειναν σαν οπαδοί/αναγνώστες/τριες κοκ, τα είχαν με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως τα σκυλάκια του Παβλόφ που αντιδρούσαν ρυθμισμένα σε ένα ήχο, χωρίς πια να βλέπουν την πραγματικότητα μπροστά τους. Κατηγορούσαν τον αγγελιαφόρο – για να ξεπλύνουν την πιο διαπλεκόμενη διακυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τζαι όταν το σκάνδαλο εμφανιστηκε τζαι σαν τηλεοπτικό θέαμα, έμειναν άφωνοι μπροστά στην προσπάθεια της διαπλοκής να εμποδίσει την έρευνα – τζαι στις προσπάθειες της να μετατοπίσει την εστίαση του δημόσιου λόγου, διορίζοντας ημέτερους εμπλεκομένους για αποφύγει την πραγματική έρευνα. Αυτό είναι ένα «Δεν ξεχνώ» αντίστοιχο με εκείνο για το 74 – «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την εισβολή όπως «δεν ξεχνώ» ποιοί έφεραν την Κυπριακή Δημοκρατία στην ανυποληψία για ιδιοτελή μικροπρεπή συμφέροντα.


Σήμερα η Κύπρος είναι αντιμέτωπη με 3 ίσης σημασίας, διαφορετικής χρονικής διάρκειας, αλλά αλληλοδιαπλεκόμενα [με κοινές αιτίες] προβλήματ?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΣήμερα η Κύπρος είναι αντιμέτωπη με 3 ίσης σημασίας, διαφορετικής χρονικής διάρκειας, αλλά αλληλοδιαπλεκόμενα [με κοινές αιτίες] προβλήματα: την πανδημία, το κυπριακό τζαι την διαπλοκή:

Η πανδημία σε κάποια φάση θα τελειώσει, το κυπριακό [στην παρούσα του μορφή πάει πίσω στο 74 [ή τζαι στο 64 για τους τουρκοκύπριους]. Η διαπλοκή έσιει ιστορικές ρίζες όπως το κυπριακό, αλλά τούτην την περίοδο φαίνεται να έσιει γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παράταση του κυπριακού σε βάρος των κυπρίων τζαι των 2 κοινοτήτων, τζαι στην επιστροφή της πανδημίας με πολλαπλάσια χειρότερο τρόπο μετά τον έλεγχο της την περασμένη άνοιξη..

Ο έλεγχος της διαπλοκής πλέον είναι προϋπόθεση για όλα τα άλλα…

Λιξιόν: κυπριακή έκφραση η οποία παραπέμπει στην έννοια του/της αχόρταγου, του ατόμου που προσπαθεί μονίμως να αρπάξει κάτι από τους γύρω τ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Λιξιόν: κυπριακή έκφραση η οποία παραπέμπει στην έννοια του/της αχόρταγου, του ατόμου που προσπαθεί μονίμως να αρπάξει κάτι από τους γύρω του, να συσσωρεύει για να την νεύρωση της συσσώρευσης, όπως ο πονιστηκωμενος/η τρώει μέχρι σκασμού σε βαθμό που δεν μπορεί πια να χωνέψει, αλλά επιμένει να μπουκώνει.
Ψυχαναλυτικά ενδέχεται να έχει να κάμει με το πρωκτικό στάδιο. Στην κυπριακή ποίηση παραμένει παροιμιώδης η καταδίκη του λίξη από τον Δ. Λιπερτη στο ποίημα «η Αρκοντιά»:

«Αρκόντηνε θέμι πολλά…

-Μμα για την αθθρωπκιά του

Είπεν κανένας τίποτε; Ανοίξαν στόμα γυιε μου;

Θεεμου, καψε τζι’ αφησε να μεν τον δω ποττε μου

Τον ππίσην, τον λιμάντερον, τούντο το κακόν κακκάτιν

Που πάντα πάνω στο δικό του αλλού έσιει αμμάτιν.»


Η κωμικοτραγωδία μιας κυβέρνησης που προσπαθώντας να συγκαλύψει το μεγαλύτερο [πολιτικό, οικονομικό, ποινικό] σκάνδαλο στην Ιστορία της Κυ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Η κωμικοτραγωδία μιας κυβέρνησης που προσπαθώντας να συγκαλύψει το μεγαλύτερο [πολιτικό, οικονομικό, ποινικό] σκάνδαλο στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το σκάνδαλο των διαβατηρίων, στο οποίο τεκμηριώνεται ο φόβος της για την αλήθεια με την απαγόρευση της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας,  σύρνει αυταρχισμό στους δρόμου [τζαι τες θάλασσες] σαν τα στραγάλια… Ένας δικηγόρος πρόεδρος που εμίλαν για την ανάγκη να φορεί ο κόσμος μάσκα χωρίς να φορεί ο ίδιος…
so typical..

❌