One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

· Γαλλικές εκλογές: τζαι ξαφνικά η αριστερά kingmaker τζαι οι υποψήφιοι με θέσεις ενάντια στην εξάρτηση από το ΝΑΤΟ φαίνεται να φκάλλουν πλ

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΟι γαλλικές εκλογές που μάλλον πληκτικές ήταν μέχρι πρόσφατα ξαφνικά εφκάλλαν ενδιαφέρουσες διαστάσεις..

Η εικόνα του Μακρόν σαν αδιαμφισβήτητου νικητή, εσούστηκεν κάπως. Με 28% τζαι με την Λεπέν [με στήριξη άλλων της ακροδεξιάς στο δεύτερο γύρο] να κοντέφκει επίσης το 30%+ η έκπληξη της βραδιάς γίνεται καθοριστική. Το κίνημα του Μελανσόν μάζεψε την αριστερά από διάφορες πτέρυγες τζαι οριακά [ για 1+%] θα μπορούσε να πάει δεύτερο γύρο..

«Οι φήμες για το πρόωρο τέλος μου, ήταν μάλλον υπερβολικές» θα εσχολίαζεν η αριστερά, όπως θα ελάλεν τζαι ο Μ. Τουέιν... Μέχρι τζαι η Γιολίτη δακάτω σε μιαν φάση έφκαλε συμπέρασμα ότι μόνο δεξιοί υποψήφιοι θα είχαν σοβαρές πιθανότητες στις εκλογές...

Τελικά γκρεμοτσακίστηκε η υποψήφιος του δεξιού κόμματος, τζαι η αριστερά έφτασε σχεδον στο 22% - συν τα διάφορα μικρά κόμματα  ή τζαι ιστορικά κόμματα με χαμηλό ποσοστό..

Ο Μακρόν μάζεψε τέως σοσιαλιστές ψηφοφόρους τζαι ανάλογους που την κεντροδεξιά [τζαι ηλικιακά τους συνταξιούχους]... αλλά μάλλον το παιχνίδι τωρά αννοίει.. Ο Μακρόν εσύναξε τις νεοφιλελεύθερες ανοησίες σαν τάχα μου τεχνοκρατικές εισηγήσεις... τζαι είπεν ότι σκέφτεται ξανά το συνταξιοδοτικό κλπ. Ποιός τον πιστεύκει βέβαια.Διοτι ποτε το ειπεν; Μετα τον πρωτο γυρο των εκλογων όταν εγινε φανερο ότι θελει αριστερους ψηφους [οι οποιοι Λεπεν μπορει να μεν πασιν αλλα μπορει να παν αποχη]. Τζαι στις φοιητικες διαδηλωσεις, το κλιμα ηταν εναντια στις δυο κακες επιλογες [«ουτε ο νεοφιλελευθερος, ουτε η φασιστρια»]... Αλλά τζαι πόση νομιμότητα του έμεινε αν εκλεγεί με το εκλιπαρείν [«γιατί ένεν η Λεπεν» τζαι όϊ γιατί έσιει κάτι ο ίδιος για το οποίο αξίζει να εκλεγεί]  την αριστερά;

Μια ενδιαφέρουσα επίσης διάσταση – η πλειοψηφία των ψηφοφόρων μάλλον δεν είναι νατοϊκοί – για να το πούμε έμμεσα..

Τον Μελανσόν είχαν τον επίσης στο μάτι  σαν φιλο-πουτινικό... τώρα μάλλον θα γλείψουν τζιαμέ που έφτυναν.. Ο Μελανσόν εν ανάφερε ούτε τον Κοντορόσκυ, ούτε κανένα άλλο φιλελέ νούμερο σαν σύμμαχο του στην ρωσική πολιτική. Αναφέρθηκε αριστερά τζαι αριστερότερα..

« Jean-Luc Mélenchon considers that Putin is a president elected by the ballot box and that one must therefore treat him as a legitimate president. Mélenchon declared to be opposed to his domestic policy and said that if he were Russian, he would be in the opposition; he takes for example the fact that his friend of the Russian Left Front, Sergey Udaltsov, is imprisoned in Russia.[74][75][76]

...... Mélenchon wants France to withdraw from NATO (North Atlantic Treaty Organization),[94][95] and advocates for what he calls a "separate France" which is pacifist.[59] He opposes the concept of a unified European army.[96]

https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Luc_M%C3%A9lenchon

· Πεντάγωνο – Υπουργείο εξωτερικών..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Πάντως εν φαίνεται να είναι μόνο οι ευρωπαίοι [ή μερικοί ευρωπαίοι] που αντιδρούν στο επικοινωνιακό κολπο να στήνεται ένα θέαμα δηθεν εγκλημάτων από το καθεστώς του Κίεβου, τζαι ατεκμηρίωτα να υιοθετειται σαν «αλήθκεια» από τα δυτικά ΜΜΕ τζαι talking heads πολιτικάντηες. Για να πιέσουν για κυρώσεις αμερικάνικων συμφερόντων..

Η διαφοροποίηση αμερικανικού υπουργείου άμυνας [που έζησε το φιάσκο στο Ιράκ τζαι το Αφγανιστάν λόγω ανοησιών των πολιτικάντηδων] τζαι υπουργείου εξωτερικών – Νούλαντ λτδ ισως να είναι ενδεικτικη τζαι εσωτερικων διαφοροποιησεων.

Όπως ξεφούσκωνε το θέαμα «σφαγή στη Μπούτσα» το Πεντάγωνο είπεν αποστασιοποιημένα ότι εν μπορεί να επιβεβαιώσει..

Τζαι την άλλη μέρα που εξύπνησεν ο Μπάϊντεν θα έβαλεν τες φωνές τζαι είπαν ότι «από ότι φαίνεται..κλπ»...

Εν πιθανο το Πεντάγωνο να εσιει τζαι πληροφοριες – τζαι μαλιστα για τους νεοναζί να κουβαλουν πτώματα ατόμων που εδολοφονήσαν οι ίδιοι ή άλλους νεκρούς τζαι να τους εβαλαν στο δρόμο για το θέαμα που σκηνοθέτησε κάποιος από το επιτελείο... των δυτικών συμβούλων...

Αλλα τουτα εν δημοσιοποιουνται..Εν τυχαια που εφαηθηκαν να βαλουν τον Ασσαντζ φυλακη – γιατι αποκαλυφκε τι ξερουν τζαι τι κρυφκουν...:)

https://www.reuters.com/world/pentagon-cant-independently-confirm-atrocities-ukraines-bucha-official-says-2022-04-04/?taid=624b185ee5704a0001745fb1&utm_campaign=trueAnthem%3A%20Trending%20Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter&fbclid=IwAR2RkIKataB15ryTWB6iGJrFMjjYTpI2ya54rfNRH1xZsecnDelL5GAoHSo

Μια άλλη μάτια στην πενταμερή

By ΧΡΙΣΤΟΣ Κ. ΚΟΥΡΤΕΛΛΑΡΗΣ

Η λεγόμενη άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό δεν συγκαλείται σε κενό χρόνου και άσχετα με γεωπολιτικές εξελίξεις. Αντίθετα, η πενταμερής θα πραγματοποιηθεί εν μέσω αναδιατάξεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που στόχο έχουν την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στο φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η κάθε μια χώρα για λογαριασμό της δικής της αστικής τάξης και των πολυεθνικών τους.

Συγκαλείται η πενταμερής σε μια ιδιαίτερη περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αλλαγή ένοικου στο Λευκό Οίκο, τη μετά Brexit εποχή για την Βρετανία, τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα της Τουρκίας, αλλά και τις τεράστιες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις για μια σειρά χώρες της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου) λόγω της πανδημίας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αρκετές λοιπόν μεγάλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανοβρετανών, των Τούρκων, των Ισραηλινών και των υποτιθέμενων Ευρωπαίων συμμάχων, ψάχνουν αυξημένο μέγεθος ελέγχου και επιρροής στην περιοχή μας.

Επιπρόσθετα των προαναφερθέντων, είναι και η προκλητική τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος στο Κυπριακό από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Αυτά όμως δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δύναμη στην Κύπρο που να τα προβάλλει στην όποια ανάλυση της για την πενταμερή. Αντίθετα και αγνοώντας ή και αποσιωπώντας πλήρως τα ευρύτερα γεωπολιτικά πλαίσια, μήπως και προβληματιστεί ο λαός για το μέλλον του, τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα εισήγαγαν και την πενταμερή στην προεκλογική ανταλλαγή τροχιοδεικτικών πυρών, προς άγρα ψήφων από συγκεκριμένες ομάδες ψηφοφόρων.

Δεν αξιολογείται μάλιστα, πως οδεύουμε προς τη Διάσκεψη αυτή εν μέσω αναθέρμανσης των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων. Για κάποιους η Διάσκεψη λειτουργεί ως ένα απλό προεκλογικό θήραμα και ας επικαλούνται ένα δήθεν πατριωτισμό, που δυστυχώς παραπλανεί μέρος του λαού. Και άσχετα αν εντάθηκαν οι απειλές κατά της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εάν ο κλοιός επιβολής λύσεων από τα έξω είναι μπροστά μας και αν το ψευδοκράτος γίνεται ολοένα πιο αντιδραστικό και επιθετικό, η ενότητα του εσωτερικού μετώπου είναι ανύπαρκτη.

Παράλληλα, είναι προκλητικός, ψευδής και επικίνδυνος ο όρος άτυπη πενταμερής. Με όλο το πιο πάνω διεθνές γεωπολιτικό πλαίσιο που περιγράφηκε και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος πάντοτε αποτελούσε μήλο της έριδος για τον αγγλικό ιδιαίτερα ιμπεριαλισμό, πως γίνεται η πενταμερής να είναι άτυπη; Και αφού είναι άτυπη, προς τι τα για ακόμα μια φορά εκβιαστικά από κάποιους, περί τελευταίας ευκαιρίας;

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ακόμα ένα στοιχείο – τεκμήριο, που καταδεικνύει το ρόλο της Μ. Βρετανίας και οφείλουμε να μη ξεχνούμε ποτέ. Σύμφωνα λοιπόν με αναφορά στο πόρισμα της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου, σημειώνεται πως «τις προθέσεις της Τουρκίας για εισβολή στην Κύπρο γνώριζε η Μεγάλη Βρετανία για αρκετό χρονικό διάστημα πριν από την εκδήλωσή της. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Βρετανία ήδη είχαν εγκρίνει την τουρκική εισβολή, γνωρίζοντας για το πραξικόπημα πριν υλοποιηθεί το πρώτο σκέλος του δίδυμου εγκλήματος».

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, τεκμηριώνεται η εκτίμηση των Κύπριων κομμουνιστών για επικίνδυνη διάσκεψη με νατοϊκό πρόσημο. Επίσης, αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά, η σωστή θέση αρχής που είχε το Εθνικό Συμβούλιο αλλά και το ΑΚΕΛ, όταν απέρριπταν την πενταμερή και επεδίωκαν για τη διεθνή πτυχή του κυπριακού, μόνο τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με τη συμμετοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δυστυχώς οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου πήγαν περίπατο, όπως περίπατο πήγαν και οι διαχρονικές θέσεις του ΑΚΕΛ στο ζήτημα αυτό.

Ο λαός άρα πρέπει να επαγρυπνά και να βρίσκεται σε εγρήγορση, το μέλλον του κινδυνεύει, αυτή η πολύπαθη χώρα και η Κυπριακή Δημοκρατία απειλείται. Ο λαός, εμείς, οφείλουμε και μπορούμε να πούμε την τελευταία λέξη. Ο λαός της Κύπρου, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι, να καθορίσουμε μόνοι μας και χωρίς παρεμβολές, νουθεσίες και επιβολές το δικό μας μέλλον. Ο λαός να γίνει ο αφέντης του τόπου, της γης του, της θάλασσας του και του πλούτου που του ανήκει.

❌