One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

• Από το μέτωπο της επικοινωνιακής αντίστασης

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Η κυπριακή κοινωνία έσιει αντιστάσεις τελικά στην ολοκληρωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά η εικόνα ένεν καλή, για την νατοϊκή επικοινωνιακή πολιτική, ούτε στην υπόλοιπη ΕΕ... με βάση τη δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε. Όταν λογοκρίνεις τις απόψεις από την άλλη πλευρά μιας διαμάχης, τζαι φορτίζεις τους κάτοικους με ένα ρατσιστικό οχετό ενάντια στους Ρώσους [αφού δεν ανέτρεψαν τον Πούτιν όπως αφελώς νόμιζες/έλπιζες μετα τις κυρώσεις που επέβαλες] ότι τάχα είναι σαν τον «Ασιάτη βάρβαρο» που θα σου κάμει επίθεση, τζαι όϊ μόνο στην Κύπρο αλλά ευρύτερα, σε 10 χώρες, τα ποσοστά αποδοχής για την στάση των ΗΠΑ [που είναι βασικός Νατοϊκός «παίκτης» στα παρασκήνια που προωθεί τον πόλεμο]  είναι κάτω του 50%, τότε μάλλον το υπό κατασκευή κλίμα μπάζει νερά...

Όταν είσιες τέτοιο σαρωτικό έλεγχο στην προπαγάνδα τζαι τουλάχιστον 3 χώρες [Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία] φαίνονται να διατηρούν σοβαρές αποστάσεις από την επιβαλλομένη ομοφωνία, χάνεις σημαντικό έδαφος. Άσε που οι ερωτήσεις φαίνονται να υποβάλουν τζαι ένα πλαίσιο θετικών απαντήσεων για τις αντι-ρωσικες θέσεις... όπως τζαι οι σχολιασμοί. Ιδού λ.χ. σχόλιο από τον Φιλελεύθερο με τον προσδιορισμό της διαφωνίας σαν «ουραγός»: «..ενώ οι δύο αυτές χώρες [Κύπρος, Βουλγαρία] είναι ουραγοί στη λίστα των κρατών που πιστεύουν ότι η Ουκρανία είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας (48% η καθεμία).»

Στην πραγματικότητα, όμως, η Κύπρος τζαι η Βουλγαρία θα μπορούσαν να έχουν δίκαιο – αν με το «ευρωπαϊκή οικογένεια» η αναφορά πάει στην ΕΕ. Αλλά στον υποβαλλόμενο συνειρμό, από την μια είναι οι «Βάρβαροι» τζαι που την άλλη «οι Ευρωπαίοι.. Με τέτοια επίπεδα υποβολής, των ΜΜΕ τζαι των ερωτήσεων, τα ποσοστά, όπως σε ανάλογες κατασκευασμένες υστερίες [ΗΠΑ, 11/9] θα έπρεπε να είναι άνω του 80-90%.. Η διαφοροποίηση, όμως, δαμέ, φαίνεται να αυξάνεται όταν η ερώτηση πάει στον στρατιωτικό εξοπλισμό – δηλαδή την εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο. Δαμέ οι χώρες που διαφωνούν [με ποσοστά άνω των 50% γίνονται 4 [προστίθεται τζαι η Ουγγαρία], ενώ στα συνολικά ποσοστά [για εξοπλισμό] πέφτουν δραματικά κάτω από 80% με 8 ακόμα χώρες να είναι ανάμεσα στο 50-70%...


https://philenews.com/eidiseis/kosmos/article/1462289/kypros-h-moni-chora-stin-ee-opoy-oi-perissoteroi-den-theoroyn-kyria-ypefthyni-ti-rosia?fbclid=IwAR3xjKqqVr9TTHmhr8MKQQ0xDpl5QflKcY1jIVzNafp1qiZ7qR-KMItNQ44

Μια νίκη της αντίστασης μπροστά σε ένα κατακλυσμό χειραγώγησης/προπαγάνδας/λογοκρισίας από τα ΜΜΕ: Αντέχουμε...

By Δέφτερη Ανάγνωση


Η κατασκευασμένη υστερία για το ουκρανικό, η δαιμονοποίηση της Ρωσίας σε βαθμό ρατσισμού, τζαι η προσπάθεια επιβολής μιας μόνο άποψης χωρίς αντίλογο, χωρίς άλλη οπτική, με απαιτήσεις μάλιστα για «δηλώσεις μετάνοιας/αποκήρυξης» [που θύμιζαν μασκοφόρους του 1958 ή τζαι Μακρόνησο στο ελληνικό εμφύλιο], δεν επιβλήθηκε... Το ότι η Mail τζαι άλλα ΜΜΕ που λειτούργησαν σαν φορείς της προπαγάνδας του ΝΑΤΟ, πρόβαλαν την κυπριακή αντίσταση, ήταν τζαι ενα είδος προσπάθειας να κλαψουρίσουν αποικιακά - ότι δεν είμαστε «καλοί [πειθήνιοι/υπάκουοι] ευρωπαίοι». Αλλά η τάση δεν είναι μόνο κυπριακή. Απλώνεται ευρύτερα τζαι στην Ευρώπη – όταν έσιεις μια τόσο μονοδιάστατη προπαγάνδα τζαι εν καταφέρνεις να συσπειρώσεις γενικά στήριξη στην πολιτική που υποβάλεις σε ποσοστά 80%+, κάτι εν πάει καλά. Αξίζει όμως τζαι μια αναγνώριση των υπόγειων αντιστάσεων μας, των αναχωμάτων «no Pasaran» στην  απόπειρα χειραγώγησης [τζαι τραμπουκισμού]...

Τζαι τα ΜΜΕ που από το πρωί [με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που μεταδίδονται σαν πρωινό ξύπνημα από τα ραδιόφωνα] ως την νύχτα [με τις τηλεοπτικές ειδήσεις] αναπαρήγαγαν τα κλισέ, πρέπει να είδαν πια τα όριά τους. Εν μια υπόγεια αντίσταση που εκτίζετουν ούλλην την προηγούμενη δεκαετία... τζαι τωρά δείχνει τις απελευθερωμένες ζώνες του μυαλού μερίδας του πληθυσμού – ακόμα τζαι υπό επίθεση...

Άλλωστε η ξεφτίλα της εξάρτησης της πλειοψηφίας των τοπικών ΜΜΕ ήταν/είναι πια εξόφθαλμη [τζαι από το εξωτερικό με εκθέσεις τζαι που το εσωτερικό με την κωμική παράσταση λογοκρισίας του ΡΙΚ.. :)]

Weekly Review: Όταν φέρνει ο φούρνος την πυρά – τα αυταρχικά φερέφωνα του ΝΑΤΟ στην ΕΕ αναζητούν «εκλεπτυσμένους» τρόπους αναγνώρισης της Γεωγρα

By Δέφτερη Ανάγνωση
Στο Ουκρανικό είχαμε 3 εξελίξεις που αντιστοιχούν στις 3 διαστάσεις του πολέμου.

Στο στρατιωτικό επίπεδο από τα μέσα της εβδομάδας, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις πολιτοφυλακές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς, φαίνεται να προελαύνουν από το νότο τζαι την ανατολή, με την πρακτική της σταδιακής εμπέδωσης που ακολουθούν μέχρι τώρα. Ταυτόχρονα, φαίνεται να διασφαλίζουν τον έλεγχο του εναέριου χώρου με πυραυλικές τζαι αεροπορικές επιθέσεις ιδιαίτερα σε αποθήκες όπλων που στελλει η Δύση, τζαι διακοπή μορφών συγκοινωνιών, όπως οι σιδηρόδρομοι.

Στο οικονομικό διεθνές επίπεδο, η  αδυναμία της Δύσης να επιβληθεί, ήταν εμφανής τζαι στην σύνοδο των G20, αλλά τζαι στο γεγονός ότι κράτη, αλλά τζαι εταιρείες, στην Δύση κινούνται πια ανοικτά προς το νέο καθεστώς πληρωμών σε ρούβλια που καθιέρωσε η Ρωσία. Ένα σημαντικό άλμα αλλαγής στις διεθνείς συναλλαγές. Οι αμερικανοί προσπάθησαν να πιέσουν την Κίνα, αλλά μάλλον τον παιχνίδι [για τους αμερικάνους] φαίνεται χαμένο. Ακόμα τζαι αν ανοίξουν ένα ακόμα μέτωπο σε μια περιοχή [τη Ασία] που έσιει ξεφεύγει πια από τον έλεγχο τους, εν αμφίβολο αν μπορούν πκιον να επιτύχουν κάτι.. Ένα άλλο μέτωπο μάλλον θα σημαίνει μια ακόμα ήττα όπως φάνηκε από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν. Οι θεαματικές νίκες γίνονται σκόνη από τις συνέπειες. Μέχρι τζαι οι αμερικανοί μάλλον εκαταλάβαν τον πκιον. Τζαι η Ασία έσιει πολλά πυρηνικά...

Επικοινωνιακά, τα δυτικά ΜΜΕ αγκομαχούν κάθε βράδυ με τις τηλεοράσεις να προβάλουν μονομερώς την προπαγάνδα των Ζελένσκι/Kolomoyskyi [του φερέφωνου αμερικάνων τζαι ολιγαρχών τζαι του ολιγάρχη που τον κατασκεύασε]... Η δυσφορία τζαι η αυξανόμενη απώλεια εμπιστοσύνης ειναι ευδιάκριτη πάντως. Ήδη η προβαλλόμενη λογοκρινόμενη εικόνα των δυτικών ΜΜΕ άρχισε να κωδικοποιείται σαν ο ορισμός της «προπαγάνδας».... Η Δύση έπαιξε με τις κυρώσεις τζαι  έπαθε μπούμερανγκ, αν τώρα τζαι τα ΜΜΕ της πάψουν να πείθουν τουλάχιστον το εσωτερικό τους κοινό, η εσωτερική νομιμοποίηση της εξουσίας θα έσιει σοβαρά προβλήματα – όπως φαίνεται τζαι με την διεθνή οικονομική κατάσταση για τα δυτικά συμφέροντα.. Ήδη οι δυο εκλογές που έγιναν στην ΕΕ [Ουγγαρία τζαι Γαλλία] εν τζαι έδειξαν ότι το κοινό πείστηκε από την επαναλαμβανόμενη προπαγάνδα ώστε να παραχθεί ομοφωνία/συσπείρωση ή κοινή αποδοχή..

Η εποχή που η Δύση αγόραζε [με το βάρος του ευρώ τζαι του δολαρίου – τζαι την αόρατη απειλή επεμβάσεων] μάλλον εξαντλήθηκε σε κάποιο αγωγό για να εξυπηρετηθούν μερικοί ολιγάρχες τζαι μικροπρεπή εσωτερικά συμφέροντα στην Δύση... :) ..Άμα δεν κατανοείς ότι τέλειωσε η εποχή της ηγεμονίας σου, καταντάς να σέρνεσαι με την κάθε Νούλαντ να νομίζει ότι «κάνει παιχνίδι» την ώρα που ανοίγει ένα λάκκο για ότι νομίζει ότι υπερασπίζει..

· Ο ρατσισμός των νεοναζί που εν θωρούν εν μεταδοτικός;

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Η πιο κάτω είδηση [από λατινοαμερικάνικο ΜΜΕ] τεκμηριώνει τον φτηνιάρικο ρατσισμό όσων γλείφουν ακόμα όπου τους φτύνει ο ολιγάρχης πίσω από τον Ζελένσκι..

Πήγαν περίπου μισό εκατομμύριο πρόσφυγες [από τους βομβαρδισμούς των νεοναζί τζαι των ενόπλων του Ζελένσκι] στην Ρωσια..

Τζηνοι ενεν προσφυγες;

Τζαι πάνω από 120,000 από την Μαριούπολη..

Τόσοι δημοσιογράφοι ήταν τυφλοί ή απλώς όργανα;..

Τούτους τους πρόσφυγες εν τους είδαν, εν του άκουσαν..

Πόσο πιο κάτω, σε τι βαθος πατου, εν επίσημα η καταγραφή σαν ρατσισμός – αποικιακός ή απλώς ναζιστικός;

Τζαι όσοι άκουσαν για τουτους τους προσφυγες αλλά επαίξαν πελλόν, ουσιαστικά στήριζαν ένα ξεδιάντροπο ρατσισμό ενάντια στους ρωσόφωνους/Ρώσους τζαι όσους αντιστέκονται στους νεοναζί..

«In total, since the beginning of the military operation, 557,565 people, including 111,870 minors, were evacuated to Russia. - Kremlin: US tries to distract and divert attention from Ukrainian biolabs issue - President Recep Tayyip Erdogan described the consultations held by the warring parties in Istanbul as positive.

Russia evacuates more than 14,000 people from Ukraine on a day with no Kiev involvement

Russia evacuated in one day more than 14,000 people from various regions of Ukraine, and the Donetsk and Lugansk People's Republics, without participation of the Ukrainian authorities, said the head of the Russian National Defense Management Center Mikhail Myzintsev.

"Despite all the difficulties and obstacles created by Kiev, over the past day, without the participation of the official authorities, UNHCR and the International Committee of the Red Cross, 14,168 people were evacuated to Russia from dangerous regions of Ukraine, the Donetsk and Lugansk People's Republics, including 891 children," Maizintsev told the press, he said.

In total, since the beginning of the military operation, 557,565 people, including 111,870 minors, were evacuated to Russia, he added.

In particular, 121,497 people were evacuated from the Ukrainian city of Mariupol, 2,464 of whom left the city in the last 24 hours.

According to Maizintsev, Russia received 2,734,699 requests for evacuation from Ukrainian citizens in 2,123 localities of the country.»

https://www.telesurenglish.net/news/LIVE-Russia-Evacuates-the-Masses-Without-Kiev-Involvement-20220402-0006.html

· Ο ρατσισμός των νεοναζί που εν θωρούν εν μεταδοτικός;

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΗ πιο κάτω είδηση [από λατινοαμερικάνικο ΜΜΕ] τεκμηριώνει τον φτηνιάρικο ρατσισμό όσων γλείφουν ακόμα όπου τους φτύνει ο ολιγάρχης πίσω από τον Ζελένσκι..

Πήγαν πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες [από τους βομβαρδισμούς των νεοναζί τζαι των ενόπλων του Ζελένσκι] στην Ρωσια..

Τζηνοι ενεν προσφυγες;

Τζαι πάνω από 120,000 από την Μαριούπολη..

Τόσοι δημοσιογράφοι ήταν τυφλοί ή απλώς όργανα;..

Τούτους τους πρόσφυγες εν τους είδαν, εν του άκουσαν..

Πόσο πιο κάτω, σε τι βαθος πατου, εν επίσημα η καταγραφή σαν ρατσισμός – αποικιακός ή απλώς ναζιστικός;

Τζαι όσοι άκουσαν για τουτους τους προσφυγες αλλά επαίξαν πελλόν, ουσιαστικά στήριζαν ένα ξεδιάντροπο ρατσισμό ενάντια στους ρωσόφωνους/Ρώσους τζαι όσους αντιστέκονται στους νεοναζί..

«In total, since the beginning of the military operation, 557,565 people, including 111,870 minors, were evacuated to Russia. - Kremlin: US tries to distract and divert attention from Ukrainian biolabs issue - President Recep Tayyip Erdogan described the consultations held by the warring parties in Istanbul as positive.

Russia evacuates more than 14,000 people from Ukraine on a day with no Kiev involvement

Russia evacuated in one day more than 14,000 people from various regions of Ukraine, and the Donetsk and Lugansk People's Republics, without participation of the Ukrainian authorities, said the head of the Russian National Defense Management Center Mikhail Myzintsev.

"Despite all the difficulties and obstacles created by Kiev, over the past day, without the participation of the official authorities, UNHCR and the International Committee of the Red Cross, 14,168 people were evacuated to Russia from dangerous regions of Ukraine, the Donetsk and Lugansk People's Republics, including 891 children," Maizintsev told the press, he said.

In total, since the beginning of the military operation, 557,565 people, including 111,870 minors, were evacuated to Russia, he added.

In particular, 121,497 people were evacuated from the Ukrainian city of Mariupol, 2,464 of whom left the city in the last 24 hours.

According to Maizintsev, Russia received 2,734,699 requests for evacuation from Ukrainian citizens in 2,123 localities of the country.»

https://www.telesurenglish.net/news/LIVE-Russia-Evacuates-the-Masses-Without-Kiev-Involvement-20220402-0006.html

 

· Πεντάγωνο – Υπουργείο εξωτερικών..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Πάντως εν φαίνεται να είναι μόνο οι ευρωπαίοι [ή μερικοί ευρωπαίοι] που αντιδρούν στο επικοινωνιακό κολπο να στήνεται ένα θέαμα δηθεν εγκλημάτων από το καθεστώς του Κίεβου, τζαι ατεκμηρίωτα να υιοθετειται σαν «αλήθκεια» από τα δυτικά ΜΜΕ τζαι talking heads πολιτικάντηες. Για να πιέσουν για κυρώσεις αμερικάνικων συμφερόντων..

Η διαφοροποίηση αμερικανικού υπουργείου άμυνας [που έζησε το φιάσκο στο Ιράκ τζαι το Αφγανιστάν λόγω ανοησιών των πολιτικάντηδων] τζαι υπουργείου εξωτερικών – Νούλαντ λτδ ισως να είναι ενδεικτικη τζαι εσωτερικων διαφοροποιησεων.

Όπως ξεφούσκωνε το θέαμα «σφαγή στη Μπούτσα» το Πεντάγωνο είπεν αποστασιοποιημένα ότι εν μπορεί να επιβεβαιώσει..

Τζαι την άλλη μέρα που εξύπνησεν ο Μπάϊντεν θα έβαλεν τες φωνές τζαι είπαν ότι «από ότι φαίνεται..κλπ»...

Εν πιθανο το Πεντάγωνο να εσιει τζαι πληροφοριες – τζαι μαλιστα για τους νεοναζί να κουβαλουν πτώματα ατόμων που εδολοφονήσαν οι ίδιοι ή άλλους νεκρούς τζαι να τους εβαλαν στο δρόμο για το θέαμα που σκηνοθέτησε κάποιος από το επιτελείο... των δυτικών συμβούλων...

Αλλα τουτα εν δημοσιοποιουνται..Εν τυχαια που εφαηθηκαν να βαλουν τον Ασσαντζ φυλακη – γιατι αποκαλυφκε τι ξερουν τζαι τι κρυφκουν...:)

https://www.reuters.com/world/pentagon-cant-independently-confirm-atrocities-ukraines-bucha-official-says-2022-04-04/?taid=624b185ee5704a0001745fb1&utm_campaign=trueAnthem%3A%20Trending%20Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter&fbclid=IwAR2RkIKataB15ryTWB6iGJrFMjjYTpI2ya54rfNRH1xZsecnDelL5GAoHSo

· Κριτήρια αξιολόγησης του ουκρανικού: στρατιωτικά/γεωπολιτικά, οικονομικά τζαι επικοινωνιακά

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΠέρα από τα θεάματα  των δυτικών ΜΜΕ που εξασφάλισαν λογοκρισία της Άλλης άποψης/οπτικής, υπάρχουν 3 βασικές διαστάσεις της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία:

1.    Το στρατιωτικό. Σε αυτό το επίπεδο η στρατηγική της Ρωσίας φαινεται ότι ήταν να ανοίξει μια σειρά από μέτωπα τζαι μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, μαζί με τις πολιτοφυλακές των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς, της νοτιοανατολικής περιοχής, με κομβικό σημείο την απελευθέρωση ης Μαριούπολης, να αποχωρήσει που το Κίεβο σαν ένδειξη καλής θέλησης στην δήλωση [τζαι θέση στις διαπραγματεύσεις] από το καθεστώς Ζελένσκι οι αποδεχεται την ουδετεροποίηση της Ουκρανίας. Από ότι φαίνεται τώρα η εστίαση είναι στα ανατολικά. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο η Ρωσία εξασφάλισε μια ντε φάκτο θέση επιτηρητή λόγω αεροπορικού ελέγχου [τζαι της τοποθέτησης της πυρηνικής επιλογής στο τραπέζι] στην ουδετεροποίηση τζαι τον έλεγχο των εξοπλισμών. Η εστίαση τώρα φαίνεται να είναι η περιοχή Ντονμπάς που είναι σε ποσοστά 80-90% απελευθερωμένη, τζαι πιο βόρεια προς το Χάρκοβο. Σε τούτο το πλαίσιο το καθεστώς του Κίεβου ζητά όπλα, αλλά βασικά κατασκευάζει θεάματα τα οποία προωθούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ με στόχο τζαι άλλες κυρώσεις – τζαι άρα παραπάνω εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων τζαι για την ενεργεια αλλα τζαι σαν ειδος προκριμα υπογειας αντιπαραθεσης ΗΠΑ – Γερμανιας.  Τα θεαματα Ζελενσκι για δυτικη καταναλωση εχουν σαν στοχο την πιεση στην Γερμανια να αποδεχτει να πληρωνει πιο ακριβα τζαι να αγοραζει από τις ΗΠΑ φυσικο αεριο. Τζαι εμπεδωνει τζαι μια μορφη εξαρτησης. Η “whois the boss”..:)

 

2.    Στο οικονομικό επίπεδο είχαμε την έκπληξη. Ενώ η αντοχή της Κίνας, του Ιράν, της Βενεζουέλας στις κυρώσεις ήταν ενδεικτική της απώλειας ελέγχου από τις ΗΠΑ, η στάση της Ρωσίας άνοιξε μια ολόκληρη νέα σειρά δεδομένων:

Κατ’ αρχήν η Ρωσία φάνηκε να αναμένει το τσουνάμι των κυρώσεων. Τζαι πέρασε σε μια ενδιαφέρουσα αντεπίθεση σε δυο επίπεδα: αρχικά ζήτησε να πληρώνεται σε ρούβλια, τα οποία αντιστοιχεί τώρα με τον χρυσό. Έχει ουσιαστικά φύγει από το σύστημα του δολαρίου. Τούτο που μόνο του εν ιστορική στιγμή τζαι ίσως να εξηγά αρκετή συμπάθεια από μη δυτικές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, το δυτικο δήθεν πυρηνικό κουμπί του swift απλώς αντικαταστάθηκε από ένα κινεζικό.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η Ρωσία έβαλε στο τραπέζι τις διάφορες εξαγωγές της – πέρα δηλαδή από την ενέργεια. Τζαι τελικά η Ρωσία εν πολύτιμη τζαι για το σιτάρι. Ο Πούτιν δήλωσε ότι πρώτα θα διατηρηθούν χαμηλές τιμές για την εσωτερική αγορά, μετά θα γίνουν καλές τιμές για φιλικές χώρες τζαι μετά.. :)

Ουσιαστικά όπως παρατήρησε ένας αναλυτής σε επίπεδο παγκόσμιου συστήματος η Ρωσία, όχι μόνο αντικαθιστά το δολάριο κατηγορώντας [δικαιολογημένα] τις ΗΠΑ για μη φερεγγυότητα, αλλά αναδεικνύει τις χώρες παραγωγής πρώτων υλών σαν ίσο παίκτη με τις δυτικές απόπειρες υφαρπαγής [με διάφορους τρόπους] ή τον εκβιασμό για χαμηλές τιμές, του πλούτου των μη δυτικών..

 

3.    Επικοινωνιακά. Η εξουσία στην Δύση δαμέ πόνταρε για να προκαλέσει είτε εσωτερική πίεση στην Ρωσία είτε εξωτερική γενική καταδίκη [η τζαι εσωτερικες πιεσεις για μη πειθηνιους στο «κομμα του πολεμου» - όπως φαινεται με τα ουκρανικα θεαματα σαν πιεση από τους αμερικανους στους ευρωπαιους ιδιαιτερα στους γερμανους].... Εκατάφερεν μεν να πέτυχει ένα είδος σιωπής των αμνών [εσωτερικών ΜΜΕ] αλλά ο πληθυσμός εν φαίνεται πειθήνιος. Πέρα που την Σερβία, το φιάσκο της ομιλίας Ζελένσκι σε Αθήνα τζαι Λευκωσία ήταν ενδεικτικό ότι το επικοινωνιακο σύστημα δεν ελεγχει πλήρως – ακόμα τζαι με καθεστώς λογοκρισίας.. Οι εκλογές στην Ουγγαρία μετατράπηκαν σε ένα είδος δημοψηφίσματος ανάμεσα στον Ορμπάν με θετικές σχέσεις με την Μόσχα [οι απείθαρχοι Ούγγροι στο σύμφωνο της Βαρσοβίας, γίνονται τώρα απείθαρχοι και πάλι αλλά τώρα απέναντι στην δύση με αποκούμπι ..την Ρωσία.. :) ..έτσι πάει η γεωπολιτική]. Απέναντι του ήταν μια συμμαχία που στήριξε η ΕΕ. Αλλά ο Ορμπάν κέρδισε σαφώς. Κέρδισε η ανησυχία για τις αυξήσεις στην οικονομία, αλλά τζαι η μνήμη των Ούγγρων για τον αυταρχισμό του ουκρανικού εθνικισμού. Τζαι η Ουγγρική κοινότητα στην Ουκρανία εν μάρτυρας...

Αναλογα μπορει να πει κανενας τζαι για τον Ερτογαν – οι δημοσκοπησεις τον δειχνουν να ανεβαινει με το να κρατα αποστασεις από την Δυση τζαι να το παιζει μεσολαβητης..

· Weekly Review: ο επικοινωνιακός πόλεμος τζαι η κατασκευή θεαμάτων στο παγκόσμιο χωρκό.

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Τούτην την εφτομάδα στο ουκρανικό το μπλοκ της Δύσης που θέλει παράταση του πολέμου, το έριξε, μαζί με τους νεοναζί εκπροσώπους της στην Ουκρανία, στην κατασκευή θεαμάτων δαιμονοποίησης της Ρωσίας – οι εξεγερμένοι της ανατολικής Ουκρανίας είναι έτσι τζαι αλλιώς ρατσιστικά λογοκρινόμενοι/αόρατοι για τις φιλελέ ψυχές στην Δύση.. Αρχικά στην Μπούτσα εμφανίστηκαν πτώματα στον δρόμο μετά που έφυγαν οι Ρώσοι. Τζαι ύστερα ισως να εφτάσαν τζαι στο σημείο να ρίχνουν πυραύλους στην ανατολική Ουκρανία για να ρίξουν την ευθύνη στους Ρώσους. Τζαι χωρίς ανεξάρτητες πηγές, τα δυτικά ΜΜΕ τα οποία χρίστηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης/λογοκρισίας της Άλλης άποψης, το οποίο έχει επιβληθεί στους πολίτες των δυτικών κρατών, σαν τα μόνα που δικαιούνται να πακετάρουν πληροφορίες για το κοινό, αναπαραγουν πειθηνια. Έτσι το δυτικό κοινό βομβαρδίζεται ανελέητα με την πιο χοντροκομμένη προπαγάνδα ανάμεικτη με συναισθηματικούς οδυρμούς.

Η παράσταση Ζελένσκι, όμως, στην ανατολική Μεσόγειο κατάληξε σε μπούμερανγκ, όπως τζαι οι δυτικες ελπιδες στην Ουγγαρία.  Οι Ούγγροι έγραψαν κανονικά την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ σε συνεργασία με τοπικές υπηρεσίες Ζελενσκι στην Ουκρανία τζαι κέρδισε ο Ορμπάν.

.. μερικοί εν φαίνεται να έχουν ξυπνήσει ακόμα από το σύνδρομο της αναπαραγωγής των κλισέ που τους ταΐζει η προπαγάνδα που τρέμει την άλλη ά?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

·         Καθώς αυξάνεται ο κόσμος που όϊ μόνο αμφιβάλει για την Νατοϊκή προπαγάνδα για την Ουκρανία, αλλά τζαι όσοι πια μιλούν ξεκάθαρα για την αθλιότητα της στήριξης των νεοναζί, όπως τζαι της επιβολής εσωτερικής λογοκρισίας στην Δύση, μερικοί εν φαίνεται να έχουν ξυπνήσει ακόμα από το σύνδρομο της αναπαραγωγής των κλισέ που τους ταΐζει η προπαγάνδα που τρέμει την άλλη άποψη..

Ο Α. Λόρδος σε ένα μίζερο λόγο άρπα-κόλλα κλισέ επιτέθηκε σε ένα σχολιογράφο, τον Μιχαλάκη Σαββίδη γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει μερικά από τα κλισέ που υιοθέτησε ο Λόρδος για το ουκρανικό...

Ιδού το αυταρχικό παραλήρημα, που αξίζει να το διαβάσει κάποιος τζαι να σκεφτεί πως καταντούν ετσι μερικοί ανθρωποι.

Αλλά αξίζει να δείτε τζαι τα σχόλια των αναγνωστών... Αν ο Λόρδος νόμιζε ότι θα έβρισκε μόνο πίσκαλα από friends, μάλλον θα απογοητεύτηκε.

 Όντως μια μεγάλη, τζαι αυξανόμενη μερίδα το κόσμου δεν αγοράζει πια τις δυτικές πληροφοριακές πατάτες. Τα είδαμε, τα ακούσαμε ξανά τζαι ξανά. Δαιμονοποιηση του ηγέτη μιας χώρας, για να δημιουργηθεί ένα κλίμα όπου θα μπορεί η δυτική προπαγάνδα να πουλά όποια λαφαζανια η υπερβολή, χωρίς αντίλογο...

 Το ότι  ο κ. Λόρδος αναπαράγει χωρίς σκέψη τζαι τεκμηρίωση εν ενδεικτικό μιας νοοτροπίας...Γραφει οργισμένα ενάντια στον Πούτιν τον οποίον κατηγορεί ότι εφαρμόζει το βιβλίο του Οργουελ, «1984» - τζαι εν θωρεί ο καημένος τον καθρέφτη: ότι ο ίδιος ο κ. Λόρδος ταυτίζεται με την λογοκρισία των κατά τα αλλα δυτικών «Δημοκρατιών». Δημοκρατική λογοκρισία όπως ας πουμε «το άσπρο είναι μαύρο»..:)..Αμα δεν μπορεί κάποιος να δει την διαφορά, μάλλον εν επίσης υπερβολικό να περιμένει κάποιος/α ότι θα μπορούσε, στο μένος του, να καταλάβει τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της ουκρανικής κοινωνίας, τζαι να δει με ειλικρίνεια των ρολό των νεοναζί στο κρατικό μηχανισμό..

https://www.facebook.com/akislordos/posts/10209644844713930

Είναι πραγματικά βλακώδης ( και πάλι) ανάρτηση κάποιου ΜΙΧ.Σαβ και απίστευτα υβριστική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Πολεμάει ολόκληρο το Ουκρανικό Έθνος ενωμένο πίσω από ένα ( Εβραίο) δήθεν Ναζί , ένα έθνος που επιθυμεί να ζει ελεύθερα και δημοκρατικά , που δεν αποδέχεται την δικτατορία ενός διεφθαρμένου καθεστώτος , ενός τυράννου που δολοφονεί η φυλακίζει η δηλητηριάζει όσους τολμούν να σκεφτούν ελεύθερα στη χώρα τους ( εννοώ τη ΡΩΣΣΙΑ) ενός δολοφόνου , ίσως του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο που φέρει το όνομα ΠΟΥΤΙΝ . Ενος Πούτιν που διάβασε το 1986 του Όργουελ και εφαρμόζει τις μεθόδους του Μεγάλου Αδελφού. Και εδώ τπαρχουν δεκαδες άνθρωποι που θαυμάζουν και χειροκροτούν τις ανοησιες αυτές, χωρις να σχολιάζει κανενας ότι ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στο έδαφος αλλα ισοπεδώνει σαν αδίστακτος εγκληματίας ολόκληρες πόλεις θάβοντας στα ερείπια δεκάδες η εκατοντάδες χιλιάδες. ΝΤΡΟΠΗ. Και βλέποντας τα ονόματα που γνωρίζω από το φβ διαπιστώνω ότι οι δηθεν αριστεροί ( παραμένοντας πιστοί στο Σταλινισμό ; ) και οι ακροδεξιοί και άλλοι εθνικιστές Κύπριοι και Ελλαδίτες συμμάχησαν στον αισχρό αυτό πόλεμο εναντίον του ηρωικού Ουκρανικού λαού. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;;

Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έσιει πκιον κάποιος/α στους δυτικούς οικονομικούς θεσμούς, μετά την χυδαιότητα της κατακράτησης του πλούτου τη?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


·         Πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έσιει πκιον κάποιος/α στους δυτικούς οικονομικούς θεσμούς, μετά την χυδαιότητα της κατακράτησης του πλούτου της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ τζαι την Βρετανία, τζαι στο σκηνικό πλιάτσικου που φάνηκε να εμφανίζεται στην αρχή του ουκρανικού σε σχέση με ρωσικά κεφάλαια κοκ [πέραν των ολιγαρχών]... Είχες την αίσθηση ότι μερικοί ονειρευόταν απλώς μια αρπαγή... Όπως εκάμναν οι δυτικοί αποικιοκράτες τότε που κατακτούσαν τον κόσμο...

Αυτά όμως ήταν κόλπα της αποικιοκρατίας... τζαι αν, στον μετααποικιακό κοσμο, η Δύση διατήρησε κάποια αξιοπιστία, για αποθήκευση πλούτου, ήταν γιατί μερικοί θεσμοί υπόσχονταν, υποτίθεται, αποφυγή πολιτικών παρεμβάσεων..

Τελικά, μερικοί στην Ουάσιγκτον τζαι το Λονδίνο μπορεί να ονειρεύονταν πτώματα ουκρανών για να πουλήσουν αντι-ρωσική υστερία, αλλά στο τέλος θα είναι αυτοί που υπογράφουν το τέλος της Δύσης σαν φερέγγυου χώρου διαφύλαξης χρυσού ή Άλλων μορφών αποθήκευσης πλούτου...

Οι απρόσμενες συνέπειες..

.. αποδεικνύεται περίτρανα πόσο μούφα ήταν τα περί ισχυρής δήθεν πολιτικής επιρροής της Ρωσίας στη Κύπρο

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Gregoris Ioannou

Ο αυτοματισμός με τον οποίο η (ελληνο-) Κυπριακή Δημοκρατία διάλεξε στρατόπεδο στον Ουκρανικό πόλεμο, υιοθετώντας όλες τις κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία, η χωρίς αντίλογο πρόσκληση/αποδοχή αιτήματος του Ζελένσκυ να μιλήσει στο κυπριακό κοινοβούλιο ενώ άλλες χώρες της ΕΕ είπαν όχι και η περίσσια άνεση των Αμερικανών να απαιτούν την παράδοση των Ρωσσικής κατασκευής όπλων της Εθνικής Φρουράς στην Ουκρανία, αποδεικνύει περίτρανα πόσο μούφα ήταν τα περί ισχυρής δήθεν πολιτικής επιρροής της Ρωσίας στη Κύπρο.

Κάποια νούμερα πούλησαν θεωρίες μάλιστα ότι δήθεν έφταιγε η Ρωσία για την μη λύση του Κυπριακού τόσα χρόνια, ή ακόμα και για την δημιουργία του και βρήκαν και απελπισμένους που ήθελαν από κάπου να πιαστούν να τις αγοράσουν. Συγχίζοντας το μπίζινες με την πολιτική, τους ολιγάρχες με το κράτος, ακόμα και τους Ρώσσους με τους Ουκρανούς, μας τσαμπουνούσαν ότι ελέγχει όλο το κυπριακό πολιτικό σύστημα η Ρωσία και ότι είμαστε δήθεν Ρωσική αποικία. Όπου νάσαι θα ξαναρχίσει καπάκι το μπλα μπλα για το ΝΑΤΟ ως παράγοντας της λύσης του Κυπριακού και άλλες ιστορίες για αγρίους. Σε αυτή την επερχόμενη συζήτηση η συνεισφορά μου θα περιοριστεί σε μια ατάκα του Πανούση: «πατριώτες μην ξεχνάτε ότι στην νέα τάξη πραγμάτων, εμείς είμαστε τα πράγματα». 😊

Εσωτερικές αμερικάνικες διαμάχες. Το υπουργείο εξωτερικών σαν τα κατάλοιπα του αμερικανικού νέο-αποικιακού μοντέλου/φαντασίωσης τζαι ο ρ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


Τελικά, δεν είναι μόνο στην ΕΕ που αρκέφκουν να τρίζουν οι εκ των άνω υποβαλλόμενες διαταγές για το ουκρανικό... Από ότι φαίνεται στις ΗΠΑ υπάρχει τζαι μια αντιπαράθεση ανάμεσα στο υπουργείο άμυνας [που κατανοεί καλλύτερα τζαι την ρωσική στρατηγική τζαι την καταστροφική πιθανότητα να εμπλακούν σαν ΗΠΑ, στο ουκρανικό] τζαι που την άλλην το υπουργείο εξωτερικών [το βαθύ κράτος της Νούλαντ λτδ ας πούμε;...:)] που φαίνεται να ενθαρρύνει τζαι στις υστερίες των ΜΜΕ για πιο έντονη αντιπαράθεση...

Καθώς οι Ρώσοι ετοιμάζονταν για την επίθεση ενάντια στους Αζόφ στην Μαριούπολη, ενώ τα ΜΜΕ πουλούσαν το παραμύθι ότι στάλωσε η ρωσική επιχείρηση, ή ότι βομβάρδιζαν άμαχους δήθεν από δυσφορία, το Πεντάγωνο διέρρεε πληροφορίες ότι ουσιαστικά οι Ρώσοι κινούνταν συγκρατημένα τζαι ότι η όλη στρατηγική τους φαίνονταν να πηγαίνει σύμφωνα με το πλαίσιο που καθόρισαν από την αρχή..

Που κατάντησε η χώρα [οι ΗΠΑ] - να πουλούν θεάματα [για διάφορα συμφέροντα προφανώς, αφού η Ουκρανία φαίνεται να λειτουργούσε σαν αποικία των ΗΠΑ - τζαι στα ξεπλύματα κεφαλαίων από ότι φαίνεται] τζαι το Πεντάγωνο [που έζησε το φιάσκο στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, την Λιβύη κοκ] να είναι ο ειλικρινής του κλαμπ..

Δυο ανώνυμοι αξιωματούχοι σε άρθρο του Newsweekαπορούν με το επίπεδο παραπλάνησης τζαι συμφωνούν ότι ουσιαστικά η Ρωσία αποφεύγει τις μαζικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές...

«The Pentagon is engaged in a consequential battle with the U.S. State Department and the Congress to prevent a direct military confrontation with Russia, which could unleash the most unimaginable horror of war.

President Joe Biden is caught in the middle of the fray. So far he is siding with the Defense Department, saying there cannot be a NATO no-fly zone over Ukraine fighting Russian aircraft because “that’s called World War III, okay? Let’s get it straight here, guys. We will not fight the third world war in Ukraine.”

[...]

But on Tuesday, the Pentagon took the bold step of leaking two stories to reporters that contradict those tales. “Russia’s conduct in the brutal war tells a different story than the widely accepted view that Vladimir Putin is intent on demolishing Ukraine and inflicting maximum civilian damage—and it reveals the Russian leader’s strategic balancing act,” reported Newsweek in an article entitled, “Putin’s Bombers Could Devastate Ukraine But He’s Holding Back. Here’s Why.”

The piece quotes an unnamed analyst at the Pentagon’s Defense Intelligence Agency (DIA) saying, “The heart of Kyiv has barely been touched. And almost all of the long-range strikes have been aimed at military targets.”

A retired U.S. Air Force officer now working as an analyst for a Pentagon contractor, added: “We need to understand Russia’s actual conduct. If we merely convince ourselves that Russia is bombing indiscriminately, or [that] it is failing to inflict more harm because its personnel are not up to the task or because it is technically inept, then we are not seeing the real conflict.”

The article says:

“As of the past weekend, in 24 days of conflict, Russia has flown some 1,400 strike sorties and delivered almost 1,000 missiles (by contrast, the United States flew more sorties and delivered more weapons in the first day of the 2003 Iraq war). …

A proportion of those strikes have damaged and destroyed civilian structures and killed and injured innocent civilians, but the level of death and destruction is low compared to Russia’s capacity.

‘I know it’s hard … to swallow that the carnage and destruction could be much worse than it is,’ says the DIA analyst. ‘But that’s what the facts show. This suggests to me, at least, that Putin is not intentionally attacking civilians, that perhaps he is mindful that he needs to limit damage in order to leave an out for negotiations.'”

A second retired U.S. Air Force officer says:

“I’m frustrated by the current narrative—that Russia is intentionally targeting civilians, that it is demolishing cities, and that Putin doesn’t care. Such a distorted view stands in the way of finding an end before true disaster hits or the war spreads to the rest of Europe. I know that the news keeps repeating that Putin is targeting civilians, but there is no evidence that Russia is intentionally doing so. In fact, I’d say that Russian could be killing thousands more civilians if it wanted to.”

These Pentagon sources confirm what Putin and the Russian Ministry of Defense have been saying all along: that instead of being “stalled,” Russia is executing a methodical war plan to encircle cities, opening humanitarian corridors for civilians, leaving civilian infrastructure like water, electricity, telephony and internet intact, and trying to avoid as many civilian casualties as possible.” https://consortiumnews.com/2022/03/23/pentagon-drops-truth-bombs-to-stave-off-war-with-russia/

Αν θέλετε να μάθετε τζαι ποιοί κατασκευάζουν την εικονική πραγματικότητα [του στυλ – «ο ουκρανικός στρατός νικά.. ουπς μόλις χάσαμε την Μαρ

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΥπάρχει μια οργανωμένη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων... Τζαι μάλιστα φαίνεται να εξασφάλισε μονοπωλιακό καθεστώς με την απαγόρευση άλλων οπτικών..

Τζαι τα ψέματα τούτου του μονοπώλιου επιτρέπονται, έστω τζαι αν αφορούν τζαι την συγκάλυψη εγκλημάτων – ενώ η άλλη οπτική γωνιά, η στοιχειώδης δημοσιογραφική πρακτική της σύγκρισης, απαγορεύεται για τα δυτικά ακροατήρια με εκ των άνω διαταγές..

Τζαι δεν υπάρχει ίχνος ενδιαφέροντος για την πραγματικότητα – μερικοί προφανώς κερδίζουν από ένα πόλεμο που θα μπορούσε να διευθετηθεί με την ουδετερότητα της χώρας [όπως η Σουηδία οξά η Σουηδία εν πολλά δύσκολη τζαι το καθεστώς το πραξικοπήματος του 2014, εν δέχεται;] τζαι τήρηση έστω των συμφωνιών του 2015..

«WASHINGTON DC — Since the Russian offensive inside Ukraine commenced on February 24, the Ukrainian military has cultivated the image of a plucky little army standing up to the Russian Goliath. To bolster the perception of Ukrainian military mettle, Kiev has churned out a steady stream of sophisticated propaganda aimed at stirring public and official support from Western countries.

The campaign includes language guides, key messages, and hundreds of propaganda posters, some of which contain fascist imagery and even praise Neo-Nazi leaders.

Behind Ukraine’s public relations effort is an army of foreign political strategists, Washington DC lobbyists, and a network of intelligence-linked media outlets.

Ukraine’s propaganda strategy earned it praise from a NATO commander who told the Washington Post, “They are really excellent in stratcom — media, info ops, and also psy-ops.” The Post ultimately conceded that “Western officials say that while they cannot independently verify much of the information that Kyiv puts out about the evolving battlefield situation, including casualty figures for both sides, it nonetheless represents highly effective stratcom.”

Key to the propaganda effort is an international legion of public relations firms working directly with Ukraine’s Ministry of Foreign Affairs to wage information warfare.

According to the industry news site PRWeek, the initiative was launched by an anonymous figure who allegedly founded a Ukraine-based public relations firm.»

https://www.mintpressnews.com/ukraine-propaganda-war-international-pr-firms-dc-lobbyists-cia-cutouts/280012/

Ένα ενδιαφέρον σύμπτωμα [η πολιτική διάσταση της αυταρχικής υστερίας] τζαι μια απορία [υπαρχουν καλοί τζαι κακοί ολιγαρχες από την τέως ΕΣΣ

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Την υστερία σε σχέση με το ουκρανικό, στην Κύπρο, προσπάθησαν να την προωθήσουν οι νεοφιλελεύθεροι – οι τέλος παντων όπως μπορεί να ονομαστεί η παρειτσα που πουλούσε κάποτε «ευαισθησίες» τζαι υστερα ανακάλυψε στον πανικό της ότι θέλει λογοκρισία, χαφιεδισμούς, επιλεκτικό ρατσισμό κοκ. Το ότι ακολούθησαν οι πιο εθνικόφρονες δεν ηταν έκπληξη...Για την ελληνοκυπριακή δεξιά ο απλοϊκός διαχωρισμός άσπρου – μαύρου ηταν πάντα ο μόνος τρόπος που μπορούσε να κατανοεί το περιβάλλον της. Με φόντο το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει: να έχουν πρόσβαση στην εξουσία... Οποτε τζαι οι σπασμοί υστερίας γιατί υπήρχε κίνημα ειρήνης [το ανακάλυψαν λόγω ανάγκης..:)] που δεν ξεχνούσε το ιστορικό πλαίσιο τζαι απέδιδε ευθύνες τζαι στο ΝΑΤΟ. Η σύγκριση τζαι το ιστορικό πλαίσιο τους οδηγούσε σε παράκρουση...

Αυτό το σύμπτωμα των ημερών θα πρέπει να θεωρείται σαν θετικό με την έννοια της αποκάλυψης τζαι του τέλους μιας σειρας ψέματων. Τούτοι ενι , τούτοι ηταν...:)

Η απορία εν η εξής: οκ ανακάλυψαν τζαι τα φερέφωνα [εν εξόφθαλμο πκιον] της δεξιάς ότι υπήρχαν Ρώσοι ολιγαρχες τους οποίους εξυπηρετα το κόμμα τζαι ο πρόεδρος που εψηφισαν...Παίζουν πελλον βέβαια ότι οι νυν υστερικοί ενάντια στους Ρώσους ολιγαρχες εψήφιζαν το κόμμα που τους ευκόλυνε τζαι στο οποίο εκαμναν εισφορές. Τζαι για το χατίρι των οποίων εθελαν να μας φορτώσουν τζαι το καθολικό κούρεμα το 2013 – σαν «μένουμε Ευρώπη»..:)..Ε ατε τωρα οι Ρώσοι ολιγαρχες εν κακοί [αφού ετσι σας είπαν να λαλείτε], οι Ουκρανοί;...Εν καλοί ολιγαρχες;...Ως γεγονός; Τι άραγε χρηματοδοτούν οι Ουκρανοί ολιγαρχες;..:)..Τζαι άραγε ποιον σύστημα παράγει ολιγαρχες;..:)

Ναι σιγά σιγά κτίζεται τζαι η αντίσταση. Τζαι πρώτα πρέπει να στήσουμε τα οδοφράγματα του λόγου – της τεκμηρίωσης τζαι της ανάλυσης απέναν?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Μια πολλά καλή ανάλυση στο NewLeftReviewμε καταγραφή του φτηνιάρικου ρατσισμού που έφερε στην επιφάνεια το δυτικό άγχος για την απώλεια ηγεμονίας, αλλα τζαι μια τεκμηριωμένη καταγραφή τυ καθεστώτος διαπλοκής στο Κίεβο του Ζελενσκι σαν αχυράνθρωπου του Κοϊμοσκι που χρηματοδότησε τζαι το νεοναζιστικό τάγμα Αζοφ..

«There has been scarcely any realistic reflection on Zelensky’s record as a leader. One of the puzzles about Ukraine’s president is the counterintuitive relationship between his funding source and his election promises. His major donor was the brutal oligarch Ihor Kolomoisky who owns the 1+1 Media Group that broadcast Zelensky’s popular comedy vehicle, Servant of the People. Kolomoisky was an active proponent of war with Russia in Donbass who bankrolled the neo-Nazi Azov Battalion and other militias responsible for war crimes

https://newleftreview.org/sidecar/posts/the-belligerati?pc=1431

Για τις απρόσμενες συνέπειες των δυτικών κυρώσεων – όπως απροσμενη συνέπεια του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ηταν η ολοκληρωτικ?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΟυσιαστικά η δυτική στάση, από την αρχή [με την παραγνώριση των ρωσικών ευαισθησιών για το ΝΑΤΟ, το πραξικόπημα του 2014, τζαι την μη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ] σύρεται από τον καιροσκοπισμό της αμερικάνικης ηγεσίας [τζαι των νεοσυντηρητικων του βαθέως κράτους], οδηγεί την Ρωσία στην ανάπτυξη της αυτάρκειας τζαι την δημιουργια ενός Ευρωασιατικου οικονομικού μπλοκ. Το οποίο, ηταν ο βασικός φόβος της Δύσης, τζαι για τον οποίο προειδοποιούσε μεχρι τζαι ο Κίσσινγκερ..

Michael Hudson Well, one is to serve very much like a protective tariff on the sanctioned country. For instance, when America made sanctions on European trade with Russia, Lithuania dutifully stopped exporting cheese to Russia. Well, the result is that Russia set up its own cheese’s sector, and now it’s self-sufficient in cheese. If you sanction a country, you force it to become more self-reliant and across the board, from agriculture to dairy products to technology, Russia is forced to become more self-reliant and at the same time to depend much more on trade with China for the things that it is still not self-reliant in. So America is bringing about exactly the opposite of what it intended. It’s hopeless to somehow isolate Russia and then be able to go after China without Russia. And instead, what it’s doing is integrating the Eurasian core, Russia and China, exactly the policy that Henry Kissinger warned against going all the way back to Mackinder a century ago that said, Eurasia is the world island, Russia and China could be the whole world centre. That’s what the fight is all about. Well, American sanctions are driving Russia and China together, and America has gone to China and said, Please don’t support Russia. It most recently, on Monday, March 14, Jake Sullivan came out and told China, we will sanction countries that break our sanctions against Russia. And basically, China said, fine. You know, we’ll just break off all the trade between East and West now and the East, Eurasia is pretty much self-sufficient. The West is not self-sufficient since it began to industrialise, and it’s heavily dependent on Russia for not only oil and gas, but palladium and many raw materials. So the sanctions are ending up driving a wedge between the European countries.

https://www.counterpunch.org/2022/03/25/the-blowback-from-sanctions-on-russia/

Η βλακεία των κυρώσεων για το φυσικό αέριο – ή όταν οι Ουκρανοί θα χάσουν τζαι τα αυκά τζαι τα καλάθκια..

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Πριν λλίους μήνες, οι αμερικανοί [τζαι τα ευρωπαϊκά τους φερέφωνα] εφώναζαν ενάντια στον βόρειο αγωγό 2, διότι θα προσπερνούσε την Ουκρανία, άρα το φιλο-δυτικό καθεστώς του πραξικοπήματος του 2014, δεν θα είχε τα εισοδήματα από την διέλευση αερίου από την Ουκρανία..

Τώρα οι αμερικανοί τζαι τα φερέφωνα τους θέλουν να κοπεί πλήρως το ρωσικό φυσικό αέριο. Άρα οι Ουκρανοί εν θα έχουν τα εισοδήματα για τα οποία εφώναζαν κοκ προηγουμένως..

Αλλά οι αμερικανοί θα πουλούν το φυσικό τους αέριο τζαι μάλιστα σε πολλά πιο ακριβές τιμές...

Περί αποικιών λόγος... Τζαι η εξουσία της αποικίας φωνάζει για την.. «κυριαρχία» της..

Κάτι φαίνεται να κινείται τζαι στην ΕΕ; ...Τελικά, ο Μπάϊντεν έμεινε τζαι νακκον μισοδότζιη...

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Ο Μπάϊντεν, τζαι οι ΗΠΑ, φαίνεται να είναι ο βασικός δυτικός κερδισμένος μέχρι τώρα –  για την ώρα κανένας εν φαίνεται να αθθυμάται το Αφγανιστάν [όπως τζαι ούτε τις αναλογίες της χρήσης από τους αμερικάνους των νεοναζί τζαι των ισλαμιστών], ενώ η προσπάθεια για περιορισμό των ρωσικών εισαγωγών φυσικού αερίου ρίχνει τους ευρωπαίους στο έλεος των αμερικάνικων εξαγωγών σε πολύ ακριβότερες τιμές φυσικά.

https://dialogos.com.cy/financial-times-symfonia-gigas-gia-promitheia-tis-ee-me-fysiko-aerio-apo-tis-ipa/

Ένας βολικός πόλεμος για την τέως ηγετική χώρα στο παγκόσμιο σύστημα...

«Τέως» αφού το βεληνεκές της επιρροής σαφώς έσιει μειωθεί όπως δείχνει τζαι η διεθνής απροθυμία ταύτισης με την Δύση..

Τούτην την εφτομαδα όμως άρχισαν κάπως τζαι οι εσωτερικοί τριγμοί. Ο Μπάϊντεν επήεν στην Ευρώπη με στόχο να το παίξει ηγέτης του ΝΑΤΟ/δυτικού κόσμου... Αλλά μάλλον ήβρεν αντρόσιην..

Ο βασικός στόχος, όπως εφαίνετουν από τον τρόπο που οι αμερικανοί προωθούσαν την εκστρατεία τους στα ΜΜΕ, ήταν η άμεση απόφαση για διακοπή παροχής ενέργειας από την Ρωσία... Οι γερμανοι αυτήν φορά μάλλον εβάλαν όριο – τζαι αρνήθηκαν..

Αλλά τζαι η προσπάθεια να καθοριστεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα αγοράς ενέργειας [ιδιαίτερα με φόντο τις ΗΠΑ σαν βασικό προμηθευτή] προκάλεσαν τζαι αντιδράσεις από τον ευρωπαϊκό νότο – που ήθελε μια επιχορήγηση στην τιμή. Τζαι φυσικά ο βόρειοι αρνήθηκαν..

Οπότε δηλαδή επανήλθαμε [έστω τζαι συγκαλυμμένα για την ώρα] στην προηγουμένη διαμάχη  «βορείων» τζαι «νοτίων» για την λιτότητα που επιβλήθηκε λόγω ..κοίτα δεις..μιας τραπεζιτικής κρίσης στις ΗΠΑ..

Τούτη η εξάρτηση μάλλον κοστίζει στους ευρωπαίους – τζαι καθώς οι αμερικανοί πάσιν που μια κρίση σε άλλη, προφανώς κάποια στιγμή μπορεί να έρτει τζαι η ευρωπαϊκή ώρα της «ωριμότητας», αυτονομίας που θα ελάλεν τζαι ο Καντ..

Μια ακόμα αντίσταση [εστω τυπική σαν ελάχιστος σεβασμός στους πολίτες] στο αυταρχικό καθεστώς επιβολής μονοδιάστατης πληροφόρησης – σαν α

By Δέφτερη Ανάγνωση


Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πλην Σερβίας, οι πολίτες θεωρούνται υπήκοοι που μπορεί να παρασυρθούν. Τεθκια κατάντια. Για την συγκάλυψη της διαπλοκής/διαφθοράς τζαι τους νεοναζί της δυτικής Ουκρανίας. Αλλα τζαι σαν αποκάλυψη του πανικού της εξουσίας..

«Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να μην εφαρμόσει το μέτρο της ΕΕ της 1ης Μαρτίου 2022 σχετικά με τη διανομή περιεχομένου από ορισμένα ρωσικά κανάλια, συγκεκριμένα το Sputnik και το Russia Today. Αν και αυτά τα κανάλια αποτελούν εργαλεία στοχευμένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πιστεύει ότι η αντιμετώπιση αναληθών και επιβλαβών δηλώσεων με γεγονότα είναι πιο αποτελεσματική από την απαγόρευσή τους.»

https://kosmodromio.gr/2022/03/25/elbetia-kata-ths-anastolhs-ths-thleop/

Οι στόχοι των αμερικανών – τζαι η φτήνια που πριμοδοτεί ουκρανικά πτώματα για να κερδίσουν κάποιοι στις επόμενες εκλογές..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Οι λόγοι που οι αμερικανοί φαίνεται να ήθελαν την ρωσική επέμβαση, ίσως να είχαν να κάμουν πολύ λιγότερο με το τί θα γίνει στην ανατολική Ευρώπη κοκ, τζαι πολύ περισσότερο με το τί θα γίνει στο εσωτερικό των ΗΠΑ ή/τζαι της Δυσης ευρύτερα...

Όσο κυνικό τζαι να ακούεται – τζαι ανεξάρτητα από το κόστος τζαι τις απρόσμενες συνέπειες: Οι αμερικανοί, το αμερικανικό βαθύ κράτος, όπως το εκπροσωπεί η Νούλαντ λ.χ., ήθελε αντιπαράθεση  - τζαι ουκρανικά πτώματα..

Από την οπτική του βαθέως κράτους μια κρίση στην Ουκρανία θα έδινε την ευκαιρία στις ΗΠΑ να σβήσουν από την επικαιρότητα τζαι την μνήμη το φιάσκου στο Αφγανιστάν... Τα ουκρανικά πτώματα θα βοηθούσαν σε αυτό. Οι Ρώσοι δεν βοήθησαν, όμως, ιδιαιτερα το αμερικανικό πλάνο, γιατί δεν ακολουθήσαν την αμερικανική πρακτική του carpet bombing..

Ταυτόχρονα, με μια κρίση στην Ουκρανία, το αμερικανικό κράτος μετά την εσωστρεφή προεδρία Τραμπ θα εμφανίζονταν με νέα ρούχα – φιλειρηνικό, απέναντι σε επικίνδυνες ανατολικές αρκούδες. Τζαι παράλληλα θα έκανε επίδειξη της οικονομικής του πυγμής με τις κυρώσεις...Τζαι οι αμερικανοί θα πουλούσαν τζαι όπλα που θα βοηθούσε τα συμφέροντα του στρατιωτικού-βιομηχανικού κατεστημένου [όπως θα βοηθούσε τζαι την αμερικανική εξαγωγή ενέργειας το μπλοκάρισμα του ρωσικου βόρειου αγωγού]..

Στον οικονομικό τομέα, οι αμερικανοί κέρδισαν σαφώς – αλλά σε βάρος των ευρωπαίων. Οι Ρώσοι, όμως, φάνηκε να είχαν προετοιμαστεί, τζαι η διατήρηση σχέσεων με τις μεγάλες δυνάμεις εκτός Δύσης [τζαι η συσσώρευση χρυσού για περάσουν από το δολάριο στην αντιστοιχία του ρουβλιού με τον χρυσό] ήταν μάλλον ένα κρύο ντους για τους αμερικάνους..

Κάποτε οι αμερικανοί, το 1956, είχαν εξευτελίσει δυο αυτοκρατορίες [έστω τζαι υπό παρακμή], την βρετανική τζαι την γαλλική στην κρίση του Σουέζ..

Τωρά μπορούσαν να κοιτάζουν μόνο τα κέρδη τους σε βάρος των ευρωπαίων συμμάχων τους..

Ο τρίτος παράγοντας, τζαι ο πιο χυδαίος, που έσπρωχνε τους αμερικάνους προς την αντιπαράθεση ήταν τελείως εσωτερικός: Έρχονται κοινοβουλευτικές εκλογές [για Κογκρέσο και Γερουσία] στις ΗΠΑ. Οι κυβερνώντες δημοκρατικοί κινδυνεύουν να χάσουν έδρες τζαι την ισχνή πλειοψηφία τους. Ταυτόχρονα, οι ρεπουπλικάνοι, το ιστορικό κόμμα, βρίσκεται αντιμέτωπο με τους οπαδούς του Τραμπ, οι οποίοι απειλούν ουσιαστικά ότι θα στηρίξουν υποψήφιους που πρόσκεινται στον Τραμπ, αντί στο κομματικό κατεστημένο. Οπότε μια κρίση με την Ρωσία, τζαι μια δαιμονοποίησή της, ελπίζεται [τζαι από τους δημοκρατικούς, αλλά τζαι που το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο] ότι θα μετατραπεί σε απόσταση από τον Τραμπ τον οποίον τα ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν σαν «όργανο του Πούτιν». Με ανοησίες σαν δήθεν αποδείξεις... Η στιγμή της παρακμής κατασκευάζει Τραμπ τζαι παράνοιες..

Μέχρι στιγμής πάντως οι υποψήφιοι που στηρίζει ο Τραμπ, δεν φαίνεται να χάνουν έδαφος στο εσωτερικό των ρεπουμπλικάνων..

Η κατάντια της ΕΕ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Ο μεγάλος χαμένος της αντιπαράθεσης μεχρι στιγμής είναι σαφώς η ΕΕ.. Η Γερμανία αναγκάστηκε να υποχωρήσει στην αμερικανική πίεση τζαι να μην εγκρίνει [για την ώρα] τον βόρειο αγωγό. Αυτό σημαίνει ότι με βάση το ουκρανικό [αν δεν καταφέρουν οι γερμανοί να αυτονομηθούν από τους Αμερικάνους] οι αμερικανοί θα υποχρεώνουν τους ευρωπαίους να πληρώνουν πολύ πιο ακριβά για ενέργεια..

Το μόνο ίχνος αντίστασης/αντίδρασης των ευρωπαίων ήταν ότι οι γερμανοί ανακοίνωσαν, νέα έξοδα για αγορά εξοπλισμών. Τωρά αν θα μείνουν στο ΝΑΤΟ σαν υποδεέστερη χώρα στους αμερικάνους ή αν θα τολμήσουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, είναι ασαφές ακόμα. Αν δοκιμάσουν να διεκδικήσουν «ευρωπαϊκό στρατό» οι αμερικανοί μπορεί να τους στήσουν καμιάν Ουκρανία τζαι στην Δύση..

Πάντως σε αυτόν τον τομέα οι αμερικανοί κέρδισαν με σαφήνεια. Τζαι ανέτρεψαν μια εν δυνάμει ρωσο-γερμανική συνεργασία για το προβλεπτό μέλλον θα μπορούσε να πει κάποιος/α, που ήταν μια έγνοια σε αμερικάνικους κύκλους..

Η Ευρώπη δέχτηκε και ένα δεύτερο πλήγμα – την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών. Ένα τομέα ο οποίος είχε βελτιωθεί σαφώς από την μεταπολεμική περίοδο [μετά το 1945].. Η απαγόρευση ρωσικών τηλεοράσεων τζαι ο χυδαίος αντι-ρωσικός ρατσισμός, ουσιαστικά γελοιοποίησε την ό,ποια εικόνα ευρωπαϊκού διαφωτισμού κλπ κλπ..

Ουσιαστικά, οι ευρωπαίοι κατάντησαν να πριμοδοτούν τους νεοναζί στην Ουκρανία – ενώ στις χώρες τους υποτίθεται ότι απαγορεύουν την ναζιστική προπαγάνδα. Με αυτήν την έννοια ότι στήριζαν [έστω τζαι υπό αμερικανική πίεση στην Ουκρανία] ήρθε τζαι βρήκε τους ευρωπαίους στο σπίτι τους..

Ουσιαστικά, τα νεοναζιστικά τάγματα κλπ σαν οι ισλαμιστές της Ευρώπης, μπορεί αύριο να κάνουν πορείες στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων..


Η απαγορευμένη ερώτηση στα δυτικά ΜΜΕ τζαι στις αρλουμπολογίες των φερέφωνων: Τί θα στοίχιζε, δηλαδή, στην ΕΕ αν πίεζε το υποχείριό της στο ?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤζαι τί θα έχανε η Δύση αν επέμενε ότι έπρεπε να τηρηθούν οι συμφωνίες του Μινσκ για την ανατολική Ουκρανία, αντί να παίζει πελλόν στο συνεχή βομβαρδισμό της περιοχής από τους νεοναζί;

Για μια φορά θα τηρούσε τζαι η Δύση τον λόγο της.

Τωρά αντίθετα μάλλον θα χάσει τζαι τα αυκά τζαι τα καλάθκια. Τζαι αργά ή γρήγορα το νεοναζιστικό αίσχος στην Ουκρανία θα δημοσιοποιηθεί...

Τζαι τότε ποιά αντροπη θα ντραπεί;

Μια αξιολόγηση των δυτικών προσμονών από μια σύγκρουση που άφησαν να εξελιχθεί – αν δεν την προώθησαν ενεργά με σκόπιμες προκλήσεις: πώς η

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


Αν κρίνει κάποιος/α από τον Economist τζαι άλλα δυτικά ΜΜΕ το αναμενόμενο σενάριο φαίνεται να ήταν να εισβάλει η Ρωσία, μετά να κατασκευαστεί ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης [όπου θα απαγορευόταν η συζήτηση για το τί έγινε το 2014-2022, τζαι γενικά η άλλη οπτική] το οποίο θα επέτρεπε να εμφανίζονται οι Ρώσοι σαν εγκληματίες, τζαι να δημιουργηθεί σε αυτό το πλαίσιο μια παγκόσμια υστερία. Τζαι με το «πυρηνικό όπλο» της αποσύνδεσης της Ρωσίας από το swift,  να προκληθεί μια εσωτερική κρίση στην Ρωσία, να ανατραπεί ή να περιοριστεί η ηγεσία Πούτιν... τζαι να φκει δικαιωμένη η Δύση. Τζαι «φιλειρηνική» υποίθεται..

Αφού η Δύση δεν τα καταφέρνει με τα όπλα θα νικούσε με τις κυρώσεις τζαι τον πληροφορικό πόλεμο..

Σε τέτοιο πλαίσιο, η θέση της Ρωσίας ότι υπερασπιζόταν τον εαυτό της από πυρηνικά όπλα [αν έμπαινε το καθεστώς του Κιέβου στο ΝΑΤΟ] όπως τζαι η καταστολή στην ανατολική Ουκρανία θα λογοκρινόταν τζαι θα εξαφανιζόταν [τουλάχιστον από τα δυτικά ΜΜΕ] όπως γινεται τζαι με την εμπειρία των Παλαιστίνιων, τζαι όσων άλλων υπέφεραν από την Δύση αποικιακά τζαι μετα-αποικιακά..

Αλλά αλλάξαν οι τζαιροί... :)

Ο ρωσικός στρατός δεν αμολήθηκε όπως οι αμερικανοί στο Ιράκ – να τρέχουν να φτάσουν στην Βαγδάτη για να ανακοινώσουν θέαμα νίκης με μαζικούς βομβαρδισμούς παντού. Οι Ρώσοι κινήθηκαν στρατηγικά, εξασφαλίζοντας μια σταδιακή επέκταση από τα ανατολικά σύνορα προς το κέντρο με εστίαση σε συγκεκριμένες περιοχές.

Τα δυτικά ΜΜΕ με την ευλογία της πολιτικής εξουσίας προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την ρωσική στρατηγική σαν «δυσκολία», «απρόσμενη αντίσταση των ουκρανών» κοκ σαν είδος ψυχολογικού πολέμου. Αλλά εμφανώς ο υπόλοιπος πλανήτης δεν ακολουθούσε. Τζαι σε αντίθεση με τους αμερικάνους [στο Ιράκ, την Λιβύη, τον Παναμά κοκ] συγκλίναν γύρω από το Κίεβο, αλλά επέμεναν σε συγκεκριμένα θέματα τζαι συζητούσαν.

Στο μεταξύ, οι δυτικοί πάτησαν το υποτιθέμενο «πυρηνικό» κουμπί του swift.. Δεν κατάρρευσε η Ρωσία... Αντίθετα αναδείχτηκε το αντίστοιχο κινεζικό σύστημα... Η πρακτική των απρόσμενων συνεπειών...

Μετά άρχισε ο πανικός με τους αμερικάνους να τρέχουν παντού να ζητούν στήριξη [τζαι από την Βενεζουέλα] καθώς οι κυρώσεις άρχισαν να έχουν επιπτώσεις στην Δύση σαν μπούμερανγκ...

Ούτε ο Πούτιν, ούτε η Ρωσία φαίνονταν να καταρρέουν...

Αντίθετα η δημοτικότητα του Πούτιν φαίνεται να ανεβαίνει, τζαι αν κρίνει κανείς από το μαζικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Μόσχα, μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία τον στηρίζει... όπως τζαι την επέμβαση στην Ουκρανία..

Η Δύση βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση: η μεν Ευρώπη θα πληρώσει οικονομικό τίμημα για μια περιπέτεια στη οποία την έσπρωξαν οι αμερικανοί, ενώ είναι εμφανές τζαι ένα αίσθημα αμηχανίας μπροστά στο γεγονός ότι πια μια μη-δυτική χώρα βάζει στο τραπέζι στρατιωτική ισχύ τζαι πυρηνικά τζαι απαιτεί σεβασμό.. άλλοι τζαιροί.. :)

Αυτές τις μέρες, προωθείται η ιδέα επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς ώστε να επεκταθεί η «δημοκρατία» πιο πέρα. Αυτή η σχολή σκέψης θέλει την

By Δέφτερη Ανάγνωση


Σ’ αυτό το σενάριο υπονοείται ή λέγεται ότι μια ήττα της Ρωσίας, ώστε να τοποθετηθούν όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας, θα βοηθήσει την δημοκρατία να επεκταθεί ακόμα πιο πέρα.

Ιστορικά βέβαια, είναι πολλά τα σημεία του πλανήτη όπου μπήκε η Δύση, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, και οι χώρες καταστράφηκαν, σε σημείο που δεν συνήλθαν ποτέ, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά.

Στον κόσμο μας, η αποικιοκρατία έχει συσσωρεύσει πλούτο στις χώρες της Δύσης κι άφησε τον υπόλοιπο κόσμο στην φτώχεια. Αυτή η διαφορά δεν φαίνεται να αλλάζει, μάλιστα η Δύση έχει κερδίσει στην εκκίνηση προ πολλού και καθόρισε την συνεχή σχέση ροής κεφαλαίου από φτωχές χώρες σε πλούσιες σε σημείο συνεχούς αφαίμαξης.

Η ροή κεφαλαίων κι εξαγορά των τοπικών ελίτ, συν την δημιουργία σιόκ (δόγμα του σιόκ Χιλή Αργεντινή κ.α), κάτι το οποίο γίνεται και στις χώρες, όπου θα μπαίνει η «δημοκρατία» αναμένεται μια επανάληψη του ίδιου φαινομένου.

Συνήθως, η δημοκρατία είναι ανάλογη με το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, παρόλο που μεγάλα κομμάτια εργαζομένων στη Δύση δεν την απολαμβάνουν λόγω ακραίας φτώχειας, όπως επίσης και δημοκρατικών ελλειμάτων.

Ο εκδημοκρατισμός της Ρωσίας δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω του ΝΑΤΟ, ούτε κι ο εκδημοκρατισμός της Ουκρανίας, της οποίας ο λαός έχει συμφέρον στην ουδετερότητα κι όχι την στρατικοποίηση που επιδιώκει η Δύση.

Θυσιάζοντας τον Ουκρανικό λαό, ο οποίος δεν θα είχε πόλεμο σε περίπτωση αποδοχής της ουδετερότητας, συν η ανεξαρτησία δυο Ρωσόφωνων περιοχών της, απλώς στρατικοποιεί την περιοχή και τον πλανήτη ακόμα περισσότερο.

Το σύνδρομο τζαι το copy paste: όταν τα φερέφωνα αντιγράφουν - το whataboutism

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΌταν εφκήκαν αρχικά στο σεργιάνι τα φερέφωνα, με απαίτηση να γίνει αποδεκτή η λογοκρισία τζαι ο ρατσισμός, τζαι να λατρέψουν όλοι το ΝΑΤΟ, η πρώτη απόπειρα υπεκφυγής στις αντιδράσεις/αντίσταση στον εισαγόμενο αυταρχισμό ήταν με μια χαζοχαρούμενη εισαγωγή – το whataboutism. Όταν λ.χ. ρωτούσες τον τυπακο που το έπαιζε ότι ανακάλυψε την πολιτική, ή τον ατακάκια της λογοκρισίας, για το τί γινόταν τζαι τί έγινε στην Ουκρανία από το 2014 [με τους νεοναζί κοκ] σου πετούσαν την φράση. «Α αυτά είναι whataboutism..»..Μετά σε μπλοκάραν γιατί φυσικά δεν είχαν τί να απαντήσουν. Απλώς τους πάσαραν ή βρήκαν μια ατάκα [τα παιδάκια της ατάκας έτσι τζαι αλλιώς ] σαν είδος εξορκισμού, όπως οι μεσαιωνικοί παπάδες...

Ο όρος πηγάζει από τις συζητήσεις για το ιρλανδικό – τζαι ήταν βασικά η συντηρητική απάντηση, όταν κάποιος/α προσπαθούσε να εξηγήσει το ιστορικό τζαι πολιτικό πλαίσιο της ιρλανδικής αντίστασης στην Βρετανία τζαι την καταστολή. Ο φορέας του whataboutism ουσιαστικά τρέμει τον διάλογο τζαι φοάται τζαι την αναφορά σε ιστορικό τζαι συγκριτικό πλαίσιο..

Τώρα να πεις σε αυτούς τους καημένους του copy paste στην τρελή χαρά της αχαπαροσύνης, ότι η συγκριτική μέθοδος είναι βασικό απαραίτητο στοιχείο σε κάθε επιστημονική [ιδιαίτερα στις κοινωνικές επιστήμες] μέθοδος;

Πού να καταλάβουν, αντιγραφείς όπως είναι..

Θα σε μπλοκάρουν όπως ο κάθε χαφιεδούλης... :)


· Weekly news 1 – το ουκρανικό σαν σύμπτωμα του μετα-αποικιακού κόσμου που αναδύεται

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΗ αντιπαράθεση στην Ουκρανία αρκέφκει να αποκτά ένα ακόμα πιο σαφές μετα-αποικιακό πλαίσιο. Η προσπάθεια των ΗΠΑ να απομονώσουν την Ρωσία, οικονομικά τζαι επικοινωνιακά, φαίνεται να συναντά ένα τείχος, το οποίο συγκροτούν οι μεγάλες δυνάμεις του αναδυόμενου τέως αποικιακού κόσμου, τζαι χώρες που άντεξαν τις δυτικές επεμβάσεις.

Η προσπάθεια της Δύσης [των ΗΠΑ με την ΕΕ σαν εξαρτώμενο υποχείριο] να μετατρέψει την ρωσική επέμβαση σε μια παγίδα για την Ρωσία – τζαι να δώσει έτσι ένα «μάθημα» στους μη ευρωπαίους «υπάνθρωπους», όπως αποκαλούν οι νεοναζί του Κιέβου τους Ρώσους τζαι τον υπόλοιπο πλανήτη εκτός Δυσης, μάλλον οδηγείται σε αδιέξοδο.

Οι Ρώσοι τζαι οι πολιτοφυλακές των Λαϊκών Δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας απλώνονται σταθερά με εμπέδωση, ελέγχοντας [ή απελευθερώνοντας για τους ίδιους] ήδη το ένα τρίτο της χώρας.

Τζαι στην Δύση αντίθετα, η συνοδευτική αύρα της αποικιοκρατίας, ο ρατσισμός, οδηγείται σε ένα κωμικό κρεσέντο. Τάχα ευαισθησία για τους ουκρανούς που κινούνται προς την Δύση, αλλά απόλυτη λογοκρισία για τους ουκρανούς [της ανατολικής τζαι της νότιας Ουκρανιας] που υπέφεραν, έγιναν πρόσφυγες ή αντιστάθηκαν στους νεοναζί του Κιέβου τζαι της δυτικής Ουκρανίας. Πίσω στις εποχές που οι δυτικοί θα κατακτούσαν τον κόσμο ..για να τον εκπολιτίσουν.. τζαι υπήρχαν διαφορετικά ειδη ανθρώπων...

Εν για τούτο που η αντοχή της Ρωσίας φαντάζει στον εκτός Δύσης κόσμο, την πλειοψηφία του πλανήτη, δηλαδή, σαν το όριο που συναντά επιτέλους η ασυδοσία της μετααποικιακής Δύσης. Τα όριά της... τζαι στρατιωτικά τζαι που την άποψη της οικονομικής τζαι επικοινωνιακής επιβολής.

Τοπικά φερέφωνα

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΤην ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, το Κωστούην το αμίμητο, αμόλησε άλλην μια χαζοχαρούμενη ατακούλα για «πουτινίτσες». Εννόαν τους Ακελικούς. Εν τζαι εν θέμα επιπέδου, που το Κωστούην εν είσιεν έτσι τζαι αλλιώς. Η εικόνα του εν τζαι εν του ατόμου που ξέρει ή πληροφορεί [σε τούτα εν σαν τις αντιγραφές του Πρετεντέρη – με ατακούλες.. :)]..

Εν θέμα σεξισμού..

Η πουτάνα είναι μια γυναικά εργαζομένη στις σεξουαλικές υπηρεσίες...

Συχνά είναι θύμα εκμετάλλευσης... Αλλά τζαι ο όρος έσιει την δική του σημειολογία..

Για τους άντρες «πουτάνα» είναι η γυναίκα στην οποία αρέσει το σεξ [το οποίο για την φαλλοκεντρική φαντασίωση είναι υποπτο]  αλλά όχι μαζί τους ή μόνο μαζί τους.. :) ... Ο όρος χρησιμοποιείται ευρύτερα σαν στίγμα για τις γυναίκες. Ότι δεν ειναι «πιστές» [υπάκουες Πηνελόπες], ότι φλερτάρουν ή φαίνεται να τους αρέσκουν τζαι άλλοι άντρες κλπ ή ακόμα τζαι γιατί προβάλλουν το σώμα τους ερωτικά... Είναι βασικά ένας τυπικός μηχανισμός ελέγχου της γυναίκας. Τζαι ιδιαίτερα των επιθυμιών της..

«Πούτανος» ας πούμε εν υπάρχει σαν όρος... τζαι άμα ένας άντρας κάμνει σεξ με διάφορες γυναίκες θεωρείται τζαι προσόν...της πουλούς.. :)

Τζαι η χαζοχαρούμενη ατακούλα του Κωστουθκιού με αναφορά στον Πούτιν [πουτινίτσες] σήμαινε ακριβώς ότι επειδή οι ακελικοί εν δαιμονοποιούν τον Πούτιν,  ή λαλούν διστακτικά, αλλά λαλούν το, για το τί επροηγήθηκε το 2014, εν σαν τις γυναίκες που ένεν πιστές/υπάκουες...

Πώς μπορεί να άτομο που φαίνεται να το παίζει γκέι απελευθέρωση μπλα μπλα κλπ, να φκαίνει τζαι ρατσιστής/σεξιστής απέναντι στις ετερόφυλες γυναίκες, εν ενδιαφέρον..

 

Κάποιες νευρώσεις κάπου που θα ελάλεν τζαι ο Σικμούνδος... :)

De facto μέλος του ΝΑΤΟ: Η «απρόκλητη» επίθεση στην Ουκρανία

By ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Η μάχη του Καλού με το Κακό, των Δημοκρατιών με τον νέο Χίτλερ, οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Ρωσίας να επανέλθει στα γεωγραφικά όρια της Σοβιετικής Ένωσης, η καταδίκη της ρωσικής επίθεσης ως απρόκλητης και αδικαιολόγητης, συνθέτουν σήμερα το κυρίαρχο πλαίσιο συζήτησης. Είναι όμως αυτή η αλήθεια ή μια ακόμα προπαγάνδα;

Η αλήθεια χωρά μερικά σημεία ακόμα.

Η Ουκρανία είχε μετατραπεί σε προωθημένο φυλάκιο της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολή και ακολούθως της ΕΕ, όπως εξήγησε ο βραβευμένος για την πρωτότυπη συνεισφορά του στην Πολιτική Επιστήμη, Αμερικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Mearsheimer (https://www.youtube.com/watch?v=Nbj1AR_aAcE) μιλώντας σε ένα ακροατήριο Βρετανικού Πανεπιστημίου στις 22 Φεβρουαρίου 2022. Οι εναλλαγές στην εξουσία της χώρας, «ήταν αποτέλεσμα και των απευθείας επεμβάσεων της Δύσης».

Η έχθρα με τη Ρωσία καλλιεργήθηκε με σκοπό την εδραίωση του πιο πάνω δόγματος. Η Ρωσία, από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008, με την οποία Γεωργία και Ουκρανία λάμβαναν την υπόσχεση της ένταξης στο ΝΑΤΟ με εκκίνηση της επίσημης διαδικασίας, αντέδρασε και τόνισε ότι δεν θα αποδεχθεί την κυοφορούμενη κατάσταση. Οι ΗΠΑ όμως, ήθελαν να συνεχίσει η επέκταση σε Γεωργία και Ουκρανία.

Γιατί όμως η Ουκρανία έπρεπε να μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ; Το 2007, ένα χρόνο πριν λάβει η Ουκρανία το καθεστώς υπό ένταξης στο ΝΑΤΟ χώρας, στο βιβλίο του «Η Δεύτερη Ευκαιρία» ο Ζμπ. Μπρεζίνσκυ, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, φώτιζε τους λόγους: «Αν η Τουρκία και η Ουκρανία πειστούν ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη έχει κλείσει γι’ αυτές, η μεν πρώτη μπορεί να διολισθήσει …προς τη Μέση Ανατολή, η δε δεύτερη, με την τρωτότητα της, θα εξάψει τις όποιες αυτοκρατορικές φιλοδοξίες έχουν απομείνει στη Ρωσία». Επομένως, η πορεία της Ουκρανίας προς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί στρατηγικό στόχο όχι κατ’ ανάγκη όπως λέγεται, του λαού της χώρας, αλλά των ξένων υπερδυνάμεων για να «απωθήσουν» τη πιθανή μελλοντική επέκταση της Ρωσίας. Συνάγεται λογικά και εκ των εξελίξεων ότι η Ρωσική επίθεση προκλήθηκε από την εφαρμογή των στρατηγικών στόχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την διαπάλη για διασφάλιση υπεροχής. Προκύπτει το ερώτημα εάν προέβλεπαν την αντίδραση της Ρωσίας.

Ακολούθως, ξέσπασε ο πόλεμος στην Γεωργία. «Σας είχαμε προειδοποιήσει» είπε η Ρωσία.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2014 η κρίση ξέσπασε στην Κριμαία, αποτέλεσμα των απευθείας επεμβάσεων της Δύσης στα εσωτερικά της Ουκρανίας, του διωγμού του Γιανουκόβιτς. Δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν δεχθεί οι Ρώσοι, η Σεβαστούπολη και η έξοδος του Ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα, να μετατραπεί σε Νατοϊκή βάση.

Έτσι, η Ρωσία εκμεταλλευόμενη τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία επιδίωξε οι «φιλο-ρώσοι» να μην ηττηθούν στην Ανατολική Ουκρανία. Πήραν την Κριμαία από την Ουκρανία, κάτι που σήμαινε ότι θα διαμελίσουν την Ουκρανία πριν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Γιατί; Η εξήγηση βρίσκεται και στην Realpolitik. Παραβιαζόταν η «ισορροπία ισχύος», οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά, έστω ανισόμετρη όπως ήταν. Η ιδέα ότι μπορεί να μεταφυτευτεί το ΝΑΤΟ στα Ρωσικά σύνορα δημιουργεί αντικειμενικό φόβο στην κυρίαρχη ρωσική πολιτική σκηνή. Το αντίστοιχο και για το ΝΑΤΟ, η επέκταση Ρωσίας (η καλύτερη της Σοβιετικής Ένωσης) στα σύνορα των ΗΠΑ, π.χ. στην Κούβα, θα ήταν ανήκουστη.

Όμως, οι Νατοϊκοί σύμμαχοι, υπό τον μύθο ότι αποτελούν τη κατεξοχήν δύναμη καλού, δεν τροποποίησαν αλλά συνέχισαν τον βασικό σχεδιασμό επέκτασης. Το ερώτημα κατά πόσο προέβλεπαν μια μεγαλύτερη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, προκύπτει ξανά πιο αμείλικτο.

Το Φθινόπωρο, 2021, επεκτάθηκε η κρίση. Γιατί τώρα; Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, μετέτρεπαν σιγά σιγά την Ουκρανία σε ανεπίσημο, επί του εδάφους, de facto μέλος του ΝΑΤΟ: Οι κυβερνήσεις Τραμπ και Μπάιντεν, εξόπλιζαν τους Ουκρανούς, όπως έκαναν και στη Συρία κατά αντιστρόφως ανάλογο τρόπο: στη Συρία ανακοίνωσαν ότι ο Άσσαντ αποτελεί απειλή που πρέπει να εκλείψει και ενίσχυσαν με δισεκατομμύρια τον ένοπλο αγώνα κατά της κυβέρνησης του, ενώ στην Ουκρανία υποστήριξαν με εξοπλισμούς, επενδύσεις και κάθε μέσο την ανάδειξη φιλο-αμερικανικής κυβέρνησης. Εάν η Ρωσία δεν επέμβαινε στρατιωτικά στην Συρία, όπου διατηρούσε στρατιωτικές βάσεις, θα υπήρχε σήμερα άλλη κυβέρνηση και άλλος χάρτης επί του εδάφους.

Τι σήμαινε πρακτικά για τη Ρωσία η de facto ΝΑΤΟποίηση της Ουκρανίας; Απειλή. Η Τουρκία πώλησε επιθετικά drones στην Ουκρανία, οι Βρετανία και ΗΠΑ έδωσαν όλα τα είδη όπλων στην Ουκρανία, ονομάζοντας τα αμυντικά. Όμως είναι αστεία και προπαγανδιστική η φράση “αμυντικά” σε αντιπαράθεση με το επίθετο “επιθετικά” όπλα. Το δίλημμα ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα, σε ανασφάλεια και πόλεμο, γιατί ο απέναντι όταν εξοπλίζεται ο γείτονας κινείται με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο, τον βλέπει ως εχθρό. Η Realpolitik προτάσσει ότι «όποιος θέλει ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο» αλλά η απάντηση μπορεί να είναι διαφορετική: η στρατιωτικοποίηση και η κούρσα εξοπλισμών προκαλεί τον πόλεμο!

Όπως σημειώνει ο Αυστραλός τέως πρεσβευτής και καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, Τ. Kevin «Είδαμε από τις 17 Φεβρουαρίου και μετά μια αποφασιστική, πολύ απειλητική, αλλά ανόητη προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου κατά μήκος της γραμμής επαφής, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου Τάγματος Αζόφ (σ.σ. φασιστών), να προχωρήσουν και να καταλάβουν το Ντονμπάς ακόμη και κάτω από τη μύτη των 130.000 ρωσικών στρατευμάτων που περιμένουν εντολές στην κοντινή Ρωσία. Η ουκρανική κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι και των Αμερικανών συμβούλων του, όπως η Βικτόρια Νούλαντ, είχαν πείσει τον εαυτό τους ότι ο Πούτιν δεν θα τολμούσε τώρα να εισβάλει στην Ουκρανία μετά από όλες τις δυτικές προειδοποιήσεις για ευρύτερη τιμωρία». Για τρίτη φορά προβάλλει χωρίς απάντηση το ερώτημα κατά πόσο πρόβλεπαν ότι οι κινήσεις αυτές θα εξωθήσουν ή όχι τη Ρωσία σε πόλεμο ο οποίος θα παρουσιαζόταν ως αμυντικός.

Η πιο πάνω ανάλυση στηρίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα. Όσο παράνομη είναι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόσο σχεδιασμένη και συστηματική υπήρξε η πρόκληση της από τους υλοποιούμενους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Και σήμερα, μιλάμε για μια διαφορετική Ρωσία. Η παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Ρωσία, σημαίνει και μονοπώλια. Σημαίνει και εξαγωγές κεφαλαίων και επενδύσεις, σημαίνει οικονομική δύναμη. Η χρηματιστική ολιγαρχία που υπάρχει στις αναπτυγμένες οικονομίες εκτός Ρωσίας, υπάρχει και στη Ρωσία. Επομένως, οι οικονομικές σχέσεις στη Ρωσία είναι σήμερα διαφορετικές σε σχέση με την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και της παλινόρθωσης του καπιταλισμού. Αντικειμενικά επομένως, το κεφάλαιο είναι αναμενόμενο να γίνεται πιο επιθετικό, όχι μόνο για να προασπίσει τα συμφέροντα του αλλά και για να τα επεκτείνει. Αυτή η αλλαγή έχει την αντανάκλαση της στο πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο. Δεν πρέπει ασφαλώς να υποτιμηθεί ότι πρόκειται για μια χώρα με τεράστια ιστορία και κοινωνικές κατακτήσεις, η οποία «ταπεινώθηκε» μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ και τη μετάβαση από πυρηνική υπερδύναμη σε αντιμετώπιση της ως «μέτριας ή περιφερειακής δύναμης». Σημειώνει στο βιβλίο του η «Παγκόσμια Τάξη» το 2014 ο Kissinger, κάποτε «οι σλαβικές φυλές σε απόσταση μεγαλύτερη των χιλίων εξακοσίων χιλιομέτρων στα ανατολικά είχαν συνασπιστεί για να σχηματίσουν μια ομοσπονδία με έδρα την πόλη του Κιέβου (σήμερα πρωτεύουσα και γεωγραφικό κέντρο του κράτους της Ουκρανίας, παρότι σχεδόν όλοι οι Ρώσοι την θεωρούν ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι της δικής τους πατρογονικής κληρονομιάς)». Οι ιστορικές αναπολήσεις του περίφημου παρελθόντος και το αλυτρωτικό τους περιεχόμενο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εργαλειοποιούνται για εξυπηρέτηση επεκτατικών φιλοδοξιών και συντηρούν τον εθνικισμό, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Τουρκία με την άνοδο Ερντογάν. Στην περίπτωση της Ρωσίας, αυτές εξάπτονται και με τη σειρά τους τροφοδοτούνται από τις επί του εδάφους εξελίξεις και την άσβεστη προς το παρών επιθετικότητα των δυτικών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η «δυτική Δημοκρατία».. Στην Τσεχία πάεις δικαστήριο τζαι φυλακή αν γράψεις, πεις, ή εκφράσεις θετική άποψη για την ρωσική ηγεσία, πολιτική

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Πρέπει να έχουν μεγάλο άγχος για την απείθαρχη πτέρυγα της κοινωνίας για να πετάσσουνται έτσι απειλές.... Τζαι οι προηγούμενοι, είπαμε, εν ήταν «δημοκρατικοί».. ενώ τούτοι;... :)

Gregoris Ioannou

Once McCarthyism is unleashed the narrowing of the permissible scope of political opinion is not only imposed through social and political pressure but can also take the form of economic sanctions (such as be fired from work) and criminal sanctions (for social media comments) including jailing.

Here is what the Supreme State Prosecutor of the Czech Republic has announced on the 26th February 2022:

…If someone publicly (including demonstrations, the Internet or social networks) agreed (accepted or supported the Russian Federation's attacks on Ukraine) or expressed support or praised the leaders of the Russian Federation in this regard, they could also face criminal liability under certain conditions for the criminal offense of approving a criminal offense pursuant to Section 365 of the Criminal Code, or for the criminal offense of denying, questioning, approving and justifying genocide pursuant to Section 405 of the Criminal Code….

https://verejnazaloba.cz/nsz/informace-k-moznym-trestnepravnim-limitum-svobody-projevu-ve-vztahu-k-situaci-na-ukrajine/#:~:text=Brno%2026.,Listiny%20z%C3%A1kladn%C3%ADch%20pr%C3%A1v%20a%20svobod.

Τζαι όμως τα δυτικά ΜΜΕ αγωνίστηκαν ηρωικά να κατασκευάσουν εσωτερική λογοκρισία μόνα τους – τζαι να προωθούν φτηνές λαφαζανιές....

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Ας πάρουμε ένα τοπικό δείγμα. Ο Φιλελεύθερος, το Σάββατο 5 Μαρτίου, πούλησε ένα ψέμα πρωτοσέλιδα, τζαι μια συγκάλυψη στον υπότιτλο..

Τίτλος: «Ξύπνησαν πυρηνικό εφιάλτη. Βομβάρδισαν ένα από τα 15 πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας»

Η είδηση είναι ψέμα, το οποίο πούλησε το καθεστώς του Κιέβου ποντάροντας στα υποτελή δυτικά ΜΜΕ. Τελικά μετά τζαι που ανακοίνωση των αμερικάνων, διευκρινιστηκε ότι δεν βομβαρδίστηκε το πυρηνικό εργοστάσιο... εν απλά αργή/slowη κατανόηση στον Φιλελεύθερο;.. :) ..Αλλά ένας άλλος υπότιτλος παρακάτω δείχνει τζαι το επίπεδο απουσίας κατανόησης..

«Σφυροκοπούν τις πόλεις, αντέχει το Κίεβο και η Μαριούπολη».. Το να αναφέρεσαι στην Μαριούπολη τζαι να μεν αναφέρεις ότι τζιαμέ εν ένα που τα πιο επίμαχα ουκρανικά ακροδεξιά στρατιωτικά τμήματα [που ένεν κάτοικοι της περιοχής], το «τάγμα Αζόφ» που είναι, με δημόσιες εικόνες, νεοναζιστικό, εν ξέπλυμα...Τζαι εν ακριβώς για το τάγμα Αζόφ, που κρατά τους κάτοικους όμηρους, που έβαλε η Ρωσία την θέση για να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι...

Αλλά αμα είσαι αιχμάλωτος της προπαγάνδας.... Αναπαράγεις...

Τζαι μια εικόνα για την Μαριούπολη [που δεν έφτασε προφανώς στα ε/κ ΜΜΕ]..

«Harris Kalyvas

Βγαίνει ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση ομογενής από την μαριόπολη και στην ερώτηση αν θα φύγει, απαντάει ότι είναι αδύνατο γιατί θα τους σκοτώσουν οι ακροδεξιοί του τάγματος Αζοφ (ουκρανοί) . Δυστυχώς δεν ήταν σε σύνδεση ο Μητσοτάκης να του πεί have you been in Mariopol? No, you have not been in Mariopol να τον βάλει στην θέση του...

Ο δυτικός πανικός

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΑν υπάρχει κατι που αξίζει να το δει κανείς σαν ιστορικο σημείο καμπής, είναι αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί σαν πανικός της Δύσης. Η λογοκρισία των ρωσικών ΜΜΕ ήταν κωμική, αλλά τζαι ένδειξη ενός πανικού. Οι καημένοι οι δυτικοί ακροατές/θεατές υπήρξαν γενικά τόσο πειθήνιοι σε τόσα τζαι τόσα, τζαι ξαφνικά η εξουσία τους ανακοίνωσε ότι δεν τους εμπιστεύεται τζαι θα τους κόψει την ρωσική πληροφόρηση γιατί ήταν ευάλωτοι.. 30 χρόνια μετά τον ψυχρό πόλεμο...

Αυτή η ανησυχία της Δύσης μπορεί να θεωρηθεί ιστορικα πρόοδος. Για πρώτη φορά το κέντρο της διεθνούς αποικιοκρατίας όχι μόνο φοβάται τα όπλα [που είναι λογικό] αλλά φοβάται την εικόνα, το επιχείρημα, τον άλλο λόγο..

Δύσκολο να μην το συνδέσει κανείς με την κρίση της δυτικής ηγεμονίας πια...

Ακόμα τζαι οι αποφάσεις για την ΕΕ ήταν εμφανώς υπό πίεση..

Τζαι σε μια επίδειξης ξεφτίλας απείλησαν την Σερβία να εφαρμόσει μέτρα διαφορετικά θα της βάλουν κυρώσεις στην ενταξιακή της πορεία..

Ο αυταρχισμός της κ. Ούρσουλα τεκμηριώνει πια την κρίση της δυτικής ηγεμονίας...

Σαν κωμικό επιπλέον τεκμήριο η Ρωσία έκλεισε τα δυτικά κανάλια μετά την δυτική λογοκριτική κίνηση..

Εκόπηκεν το ρεύμα στον «διαφωτισμό», όπως παρατήρησε σαρκαστικά ένας σχολιογράφος στο ιντερνέτ..

Η αντιπαράθεση σε διεθνές επίπεδο: Δυο ψηφίσματα στον ΟΗΕ

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η κίνηση της Ρωσίας να επέμβει στην Ουκρανία μετά από ατέρμονες αναβολές για διασφάλιση ότι το ΝΑΤΟ τζαι οι αμερικανικές βάσεις εν θα εμφανιστούν στα σύνορα της Ρωσίας, τζαι τις επίσης ατέρμονες αναβολές για εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ τζαι τερματισμό των βομβαριδισμών των αυτόνομων περιοχών του Ντονμπάς, έθεσε ένα διπλό ζήτημα στην διεθνή κοινότητα:

1.    Το ένα αφορουσε το ότι η Δυση [το τέως αποικιακό κέντρο] τζα ιδιαίτερα οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται στην μεταψυχροπολεμική περίοδο, όπως τους εσύμφερε αγνοώντας τον υπόλοιπο πλανήτη. Άρα η Ρωσία έβαλε ένα όριο από την δική της οπτική γωνία. Αναπόφευκτα με βάση την εμπειρία οι παραπάνω χώρες εκτός Δύσης είχαν σαφώς αρνητική εικόνα/ εμπειρία από δυτικές επεμβάσεις.

2.    Από την άλλη η ρωσική επέμβαση φαινόταν [οι ρώσοι, όμως, υποστήριζαν ότι δεν είχαν στοχο την κυριαρχία της Ουκρανίας] να παραβίαζε την αρχή της κυριαρχίας/sovereignty, στην οποία βασίζεται ο ΟΗΕ τζαι την οποία επικαλούνται διάφορες χώρες. Αλλά εν επίσης σαφές ότι η ευαισθησία εν επιλεκτική. Η ασυδοσία του Ισραήλ, ας πούμε, είναι κραυγαλέα.

Με φόντο αυτές τις δύο διαστάσεις, οι δυτικοί εξαπέλυσαν μια εκστρατεία υστερίας για να αποδείξουν ότι η Ρωσία ήταν απομονωμένη. Το κέντρο βάρους σε αυτό το πλαίσιο έπεσε σε διεθνείς οργανισμούς για τον αθλητισμό [πόσο πιο ντροπιαστικό μπορεί  να είναι να αποκλείσεις την ομάδα των παραπληγικών από ολυμπιακούς αγώνες;..Αλλά η υστερία δεν βοηθά στην στρατηγική σκέψη] τζαι εφτάσαν μέχρι τον ΟΗΕ... Στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, οπότε κατέφυγαν στην Γενική Συνέλευση.. Αυτή την Συνέλευση την οποία οι ΗΠΑ τζιαι το προστατευόμενο κράτος του Ισραήλ γράφουν συνήθως στα παλιά τους τα παπούτσια... Τώρα όμως οι ΗΠΑ πήγαν για να πάρουν ψήφισμα. Κέρδισαν ένα ψήφισμα, όπως θα αναμενόταν με βάση το ζήτημα της κυριαρχίας, αλλά το ένα τέταρτο σχεδόν είτε δεν ψήφισε, είτε ψήφισε εναντίον, είτε δεν συμμετείχε... Τζαι άμα το δούμε πληθυσμιακά, μάλλον ήταν πλειοψηφικό το μπλοκ της αποχής.. Το μπλοκ, δηλαδή, που δεν στήριξε την αμερικανική θέση – τζιαι που είδε τζιαι κάπως θετικά τη ρωσική θέση για την ασυδοσία της Δύσης....

Αν μάλιστα συγκρίνουμε τα ψηφίσματα για την καταδίκη του ναζισμού [το οποίο προώθησε η Ρωσία με εστίαση στο καθεστώς του Κιέβου τζιαι την ανοχή στήριξη στους νεοναζί από το 2014] τότε εμφανώς η ρωσική θέση είχε συντριπτική αποδοχή – μόνο οι ΗΠΑ τζιαι οι Ουκρανία ψήφισαν εναντίον, τζιαι αποχή εκάμαν οι ευρωπαίοι, οι καναδοί τζιαι οι αυστραλοί... το δυτικό κλαμπ.... Αντίθετα, στο ψήφισμα για τη ρωσική επέμβαση υπέρ της ρωσικής θέσης ψήφισαν 5 χώρες, τζιαι 35 απείχαν καλύπτοντας ουσιαστικά την Ασία, μαζί με τα πληθυσμιακά μεγαθήρια Κίνα τζιαι Ινδία, αλλά τζιαι ολόκληρη την κεντρική Ασία [ η ψήφος του Αφγανιστά υπέρ των αμερικανών είσιεν να κάμει με το ότι ψήφισαν οι εκπρόσωποι του προηγούμενου καθεστώτος – οι φιλοαμερικανοί δηλαδή. Οι ταλεμπάν δήλωσαν αποχή.] Στην Αφρική το σκηνικό φαίνεται μοιρασμένο – σημάδι ότι η νεοαποικιοκρατία δεν πείθει... τζιαι στη Λατινική Αμερική υπήρχαν 3 αποχές τζιαι μια μη συμμετοχή..

Οι πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία σε σύγκριση με την αμερικανική επίθεση στο Ιράκ: διαφορετική στρατηγική τζαι στόχοι...

By Δέφτερη Ανάγνωση


Η ρωσική επίθεση δεν φαίνεται να είσιεν στόχο την θεαματική νίκη όπως οι αμερικανοί το 2003 στο Ιράκ. Γενικά, οι αμερικανοί στις εκστρατείες τους εβασίζουνταν στην επικοινωνιακή εικόνα. Ο έλεγχος των τηλεοράσεων εδίαν τους ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο να διαμορφώνουν την εικόνα για το εσωτερικό τους κοινό αλλά τζαι παγκόσμια. Έτσι οι αμερικανοί βομβάρδιζαν τζαι στο CNNεπροβάλαν την ικανότητα της αμερικάνικης στρατιωτικής τεχνολογίας ή φτηνές λαφαζανιές όπως με τον κορμοράνο. Οι Ρώσοι βέβαια, σε αντίθεση με τους ιρακινούς έχουν ΜΜΕ τζαι μάλιστα προφανώς πολλά πειστικά που υπονομεύουν, δηλαδή, την δυτική απολυταρχική προπαγάνδα. Για αυτό εσιασάραν να τα λογοκρίνουν οι δυτικοί.

Αλλά εν τζαι η στρατηγική των Ρώσων διαφορετική. Οι Ρώσοι εν φαίνεται να είχαν την εμμονή να πέτυχουν κάτι θεαματικό άμεσα για να πουλήσουν θέαμα – όπως οι αμερικανοί που εβουρούσαν να φτάσουν στην Βαγδάτη, τζαι είχαν μαζί τους έτοιμα δημοσιογραφικά δίκτυα για να κατασκευάσουν το θέαμα της πτώσης του αγάλματος του Σαντάμ, τζαι μετά την ανακήρυξη «νίκης» από τον Μπους σε ένα πλοίο.

Αντίθετα, η στρατηγική των Ρώσων φαίνεται να βασίζεται στην εμπέδωση – όπως τζαι στην Συρία. Δηλαδή, την κατάληψη στρατηγικών χώρων, τζαι στην σταδιακή προέλαση. Η ρωσική κίνηση βασικά εξασφαλίζει τα σύνορα τζαι προχωρεί προς το εσωτερικό με στρατηγικές κινήσεις παρά με γλήορα θεάματα. Έτσι στην πρώτη φάση καταλήφθηκε το Τσέρνομπιλ. Μετά η εστίαση ήρτεν που τον νότο με την κατάληψη του φράγματος που εμπόδιζε το νερό να πάει στην Κριμαία. Ο στρατός πλησίαζε το Κίεβο τζαι το Χάρκοβο αλλά σταδιακά τζαι διερευνητικά. Ταυτόχρονα, οι πολιτοφύλακες από τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς αρκέψαν να περνούν στην αντεπίθεση, τζαι σε κάποια φάση ανακοινώθηκε ότι ολόκληρη η παραλία της Αζοφικής θάλασσας ελέγχεται από την πολιτοφυλακή τζαι τον ρωσικό στρατό από την Κριμαία τον οποίο συνάντησε έξω από την Μαριούπολη. Η επόμενη κίνηση αφορούσε την κατάληψη του πιο μεγάλου [σε λειτουργία] πυρηνικού σταθμού στο νότο, ενώ ο ρωσικός στρατός ανάλαβε την διοίκηση της πόλης Χερσόν δίπλα που το φράγμα. Τζαι τωρα ουσιαστικά πολιορκείται η Μαριούπολη τζαι τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται να μπήκαν τζαι στο Χάρκοβο βόρεια. Ο λόγος που οι Ρώσοι επέμεναν σαν πρώτο μέτρο κοινής αποδοχής στην δημιουργία διάδρομων για να φύγουν οι άμαχοι, είναι ακριβώς ότι οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη, αλλά τζαι ομάδες εθνικιστών στο Χάρκοβο χρησιμοποιούν πολίτες σαν ασπίδες..

Οι αμερικανοί όταν κατέλαβαν την Βαγδάτη διορισαν ένα δικό τους κυβερνήτη – πιο αποικιακό σύνδρομο δύσκολα βρίσκεις. Οι Ρώσοι αντίθετα φαίνεται να επενδύουν στις πολιτοφυλακές του Ντονμπάς, αλλά τζαι σε μελλοντικές μορφές ουκρανικής αυτοδιοίκησης... Για αυτό τζαι η επιφυλακτικότητα τους ενδεχομένως να προχωρήσουν άμεσα σε ένα πόλεμο με μαζικό βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών... Οι Ρώσοι μάλλον θέλουν ενα γείτονα που θα σέβεται τις ευαισθησίες τους, τζαι εν θαn ρατσιστικός απέναντι σε ομόγλωσσους κλπ, ενώ οι αμερικανοί μάλλον ήθελαν [όπως το ελαλούσαν άλλωστε] να διοικήσουν ένα κράτος, τζαι να το «κατασκευάσουν σαν έθνος» [nation building] όπως βόλευε τις ΗΠΑ... ένα κράτος ευρωπαίων εποίκων ήθελε να κατασκευάσει ένα νεοαποικιακό κράτος για τους ιθαγενείς της Μεσοποτάμιας. Η ύβρις ήταν σαφής. Αλλά οι αμερικανοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν..


Αφιερωμένο στις ευαίσθητες ψυχές που κτυπιούνται να αναπαράγουν την δαιμονοποίηση του Πούτιν, αλλά ξηχάνουν ότι το καθεστώς του Κιέβου στ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

Αλλά είπαμε, μερικοί έχουν τα τζαι με τις γυναίκες που διαμαρτύρονται για ομαδικούς βιασμούς... :) ..Είναι να μην θέλουν λογοκρισία αφού εφκήκαν να ξεπλύνουν ταυ «Αδόλφου τα παιδιά..»;

«Τάγμα Αζόφ»: Του Αδόλφου τα παιδιά βγήκαν παγανιά

«Οχτώ χρόνια μετά την ίδρυσή της κι ενώ πλέον έχει και πολλά «παρακλάδια», η πάνοπλη ομάδα νεοναζιστών με το βαρύτατο μητρώο –επιθέσεις σε αντιφασίστες, Ρομά, υπερμάχους των δικαιωμάτων, φεμινιστριών, ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων– αποτελεί πλέον επίσημο μέλος της ουκρανικής Εθνοφρουράς και αναπτύσσει την τρομοκρατική δράση της.»

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/334515_tagma-azof-toy-adolfoy-ta-paidia-bgikan-pagania

Τζαι ένα ακόμα ακροδεξιό νούμερο που τίμησε το καθεστώς Ζελένσκι κοκ.. Ο «Δεξιός Τομέας» τζαι τα ορφανά του Αδόλφου στην Ουκρανία...


Weekly Review 2: στα εσωτερικά, της Κύπρου, η εικόνα ηταν γενικά προσανατολισμένη στην Ουκρανία...

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ σαν πειθήνια όργανα, υιοθέτησαν την ευρωπαϊκή οδηγία για λογοκρισία, τζαι προπαγανδα για το καθεστως του Κιέβου, ενώ τα ορφανά της ακροδεξιάς του 74, που ντύθηκαν φιλελέ, ένοιωσαν φαίνεται να αναδύεται μέσα τους, η νοσταλγία του παλιού «αποφασίζωμεν και διατάζομεν»... ο ένας ήθελε να μην δημοσιεύονται συνεντεύξεις του Ρώσου πρέσβη [δημοσιογράφος υποτίθεται.. :)], ο άλλος [ο χαφιεδούλης μπλοκαράκιας] είπαμε, εβούραν όπως το κομπλεξικό παιδάκι να καταγγείλει στην φαντασιακή δασκάλα του νηπιαγωγείου στο οποίο ζει ακόμα στον νου του, όποιον [τζαι ευρύτερα, την συζήτηση που] δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει σε ένα λογικό διάλογο. Το σενάριο είναι απλό, γνωστό, τζαι σχεδόν παιδιάστικο πια – δαιμονοποίηση του ηγέτη της αντίπαλης χωρας - προσωποποίηση, δηλαδή, της διαμάχης σε ένα άτομο που κατασκευάζεται σαν «δαίμονας»/ψυχοπαθής κοκ. Ξεκινήστε από την εξόντωση των ιθαγενών της Αμερικής από τους «καλούς χριστιανούς» εποίκους, τζαι φτάστε στις δαιμονοποιήσεις για να νομιμοποιούνται οι μεταπολεμικές εισβολές, τζαι τα μαζικά εγκλήματα κοκ – από το Ιρακ, στην Γιουγκοσλαβία, στην Λιβύη... στην Παλαιστίνη στην Υεμένη κοκ... Τώρα ο στόχος της δαιμονοποίησης λέγεται Πούτιν..

· Weekly review :

By Δέφτερη Ανάγνωση

Στα διεθνή, είχαμε την σταδιακή αλλά σταθερή προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων αλλά τζαι των πολιτοφυλακών του Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς. Στην Δύση, ταυτόχρονα είχαμε μια δραματική υποτροπή τζαι σε σχέση με τον αυταρχισμό τζαι τον ρατσισμό: το να κατασκευάζονται απαγορεύσεις !! συγγραφέων, συνθετών κοκ γιατί κατάγονται από μια χώρα με την οποία διαφωνεί το καθεστώς της χώρας που απαγορεύει [Κροατία, Ελλάδα, Γερμανία..], είναι μια εντυπωσιακή παλινδρόμηση για την Ευρώπη. Με το συμβολικό κερασάκι στην τούρτα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης [με το δόγμα της μαντάμ Ούρσουλα «αποφασίζωμεν τζαι διατασσωμεν»] να είναι η απαγόρευση ρωσικών καναλιών σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση...

Κοίτα να δεις που οι Ρώσοι με μια τηλεόραση μπορούν να τα βάλουν με όλες τις δυτικοευρωπαϊκές μαζί – τζαι άρα πρέπει να προστατευθούν οι αθώες/άδολες ψυχές [τζαι ιδιαίτερα οι σκέψεις]  των ευρωπαίων πολιτών [που προφανώς θεωρούνται μαννοί που εν μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους] που θα παρασυρθούν από τον ρωσικό πόθο... :)

Τζαι έσιει τζαι περιφερομένους χαφιέδες τούτης της ξεφτίλας που φωνάζουν για παραπάνω λογοκρισία..


Όταν η κατασκευή τζαι το ξέπλυμα του αυταρχισμού εκτός συνόρων, έρκεται πίσω σαν καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που αναστέλλει ακόμα τζαι το ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η ΕΕ ανέχτηκε την ενθάρρυνση των νεοναζί τζαι του αυταρχικού καθεστώτος που κατασκευάστηκε από το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία. Σήμερα, η ΕΕ οπισθοχωρεί για πρώτη φορά, όσον αφορά την καταστολή τζαι τον περιορισμό τυπικών δικαιωμάτων, στο επίπεδο της δεκαετίας του 1950 – για να υπερασπιστεί το καθεστώς που επέβαλαν οι αμερικανοί [ενάντια τζαι στην ίδια την Μέρκελ] το 2014 – με την αποκαλυπτική φράση της Νούλαντ «fuckthe EU».. Ένα κλαμπ που έχασε το παιχνίδι [με τους αμερικάνους] τζαι βουρά να επιβάλει κυρώσεις, τζαι εσωτερικούς κανόνες αυταρχισμού... Καλή απελευθέρωση στους αιχμάλωτους πολίτες της ΕΕ που τους κατάντησαν να θέλουν άδεια να θκιεβασουν Ντοστογιέφσκι ή να θωρούν φιλμ του Κοστουρίτσα... Τον Μακαρθισμό των δηλώσεων μετάνοιας/αποκήρυξης, όπως τζαι τον ρατσισμό, πρέπει να τον αντιμετωπίσεις – εν φεύκει μόνος του..Η νέα ρωσική εξωτερική πολιτική..

By Δέφτερη Ανάγνωση


Το πιο κάτω απόσπασμα από ένα Ρώσο ακαδημαϊκό, για την νέα πολιτική της Ρωσίας απέναντι στην Δύση αξίζει να θκιεβαστεί για να κατανοηθεί το νέο πλαίσιο κινήσεων της Ρωσίας.

Δεν αφορά μόνο το θέμα της Ουκρανίας αλλά τζαι μια συνολική αλλαγή. Η Ρωσία δεν αρκείται πια στην επίκληση αρχών, που έτσι τζαι αλλιώς αγνοούνται από την Δύση με απλές υποσχέσεις. Η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο όπου θα αναγνωρίζεται σαν ενα ισότιμο μέλος των συζητήσεων στον γεωπολιτικό της χώρο – αντί σαν παρίας που θα του πετούν ένα κοκκαλάκι υποσχέσεων, σε ένα σύστημα όπου η Δύση θα καθορίζει με ένα δικό της ιδεολογικό πλαίσιο την πραγματικότητα. Η Ρωσία κινείται πέρα από την μεταβατική περίοδο του μεταψυχροπολεμικού κόσμου..

«It seems like Russia has entered a new era of its foreign policy – a ‘constructive destruction’, let’s call it, of the previous model of relations with the West. Parts of this new way of thinking have been seen over the last 15 years – starting with Vladimir Putin’s famous Munich speech in 2007 – but much is only just becoming clear now. At the same time, lackluster efforts to integrate into the western system, while maintaining a doggedly defensive attitude, has remained the general trend in Russia’s politics and rhetoric.

Constructive destruction is not aggressive. Russia maintains it isn’t going to attack anyone or blow them up. It simply doesn’t need to. The outside world provides Russia with more and more geopolitical opportunities for medium-term development as it is. With one big exception. NATO’s expansion and formal or informal inclusion of Ukraine poses a risk to the country’s security that Moscow simply won’t accept.

For now, the West is on course to a slow but inevitable decay, both in terms of internal and external affairs and even the economy. And this is precisely why it has started this new Cold War after almost five hundred years of domination in world politics, the economy, and culture. Especially after its decisive victory in the 1990s to mid-2000s. I believe it will most likely lose, stepping down as the global leader and becoming a more reasonable partner. And not a moment too soon: Russia will need to balance relations with a friendly, but increasingly more powerful China.

Presently, the West desperately tries to defend against this with aggressive rhetoric. It tries to consolidate, playing its last trump cards to reverse this trend. One of those is trying to use Ukraine to damage and neuter Russia. It’s important to prevent these convulsive attempts from transforming into a full-fledged standoff and to counter the current US and NATO policies. They are counterproductive and dangerous, though relatively undemanding for the initiators. We are yet to convince the West that it is only hurting itself.»

By Professor Sergey Karaganov, honorary chairman of Russia’s Council on Foreign and Defense Policy, and academic supervisor at the School of International Economics and Foreign Affairs Higher School of Economics (HSE) in Moscow

https://www.rt.com/russia/550271-putin-doctrine-foreign-policy/

Ο εσωτερικός διαχωρισμός στην Ευρώπη τζαι στην Δύση ευρύτερα.

By Δέφτερη Ανάγνωση


Οι συζητήσεις στην ΕΕ για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ανάδειξαν πιο έντονα τους εσωτερικούς διαχωρισμούς. Οι «ανατολικοί» εμφανώς θα ήθελαν μια κίνηση ανάλογης έντασης [έστω τζαι σε μη στρατιωτικό επίπεδο] με την ρωσική. Αλλά εμφανώς για άλλες, δυτικές χώρες, η επανάληψη σεναρίων όπως του Κοσόβου, δεν είναι πια στο τραπέζι. Ενώ το σενάριο ενός καθολικού παγκόσμιου αποκλεισμού, όπως έγινε με το Ιράκ την δεκαετία του 1990 μάλλον δεν έχει πιθανότητες στο νέο πλαίσιο. Η Ρωσία έχει ένα δικό της πλαίσιο συναλλαγών πέρα από την Δύση... Απέναντι δεν υπάρχει πια μια ξεδοντιασμένη Ρωσία. Τζαι στο οικονομικό πεδίο η διαπλοκή των οικονομιών αρκέφκει να δείχνει τζαι τα όρια των κυρώσεων. Μια σκληρή γραμμή θα έσιει οικονομικές επιπτώσεις τζαι στις δυτικές χώρες...Η Πολωνία τζαι οι χώρες της Βαλτικής λ.χ. θέλουν μια πιο σκληρή γραμμή, αλλά μια τέτοια στάση θα έσιει επιπτώσεις τζαι για τις δυτικές οικονομίες. Η διαπλοκή των οικονομιών δεν είναι πια μόνο ένας μηχανισμός πίεσης από την Δύση αλλά τζαι ένας μηχανισμός έμμεσου επηρεασμού της Δύσης. Το ζήτημα του αποκλεισμού της Ρωσίας από το σύστημα swiftείναι χαρακτηριστικό. Πηγάζει τζαι από τις επιπτώσεις στην Δύση αλλά, όπως παρατηρήθηκε, τζαι από τον πραγματικό κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα εναλλακτικό σύστημα από την Ρωσία τζαι την Κίνα. Η εποχή του τέλους της ηγεμονίας του δολαρίου πλησιάζει αναπόφευκτα καθώς αλλασουν τζαι οι οικονομικές ισορροπίες – τζαι το θέμα ειναι αν οι δυτικοί θέλουν να επιταχύνουν την διαδικασία, με άσκοπα θεάματα – όπως έκαναν οι αμερικανοί με την στρατιωτική τους υπεροπλία που κατάληξε τελικά στο εξευτελισμό του Αφγανιστάν... Υπάρχουν δομικές διαδικασίες στις οποίες τα θεάματα δεν επιδρούν... Τζαι μερικά θεάματα μάλλον μπορεί να λειτουργήσουν σαν μπούμερανγκ...

Για την ώρα οι εσωτερικές πιέσεις για συμμόρφωση φαίνεται να οδηγουν σε αποκλεισμό ρωσικών τράπεζων από το σύστημα. Αν θα επεκταθεί γενικώς στην οικονομία θα φανεί...Ειναι φανερό ότι η Δύση προσπαθεί να πέτυχει συσπείρωση. Αλλα όπως πρέπει να έχουν δείξει τζαι οι προηγούμενες εμπειρίες σε ετσι σημεία αιχμής, θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος/α τζαι τις συνέπειες μεσοπρόθεσμα τζαι μακροπρόθεσμα..

https://www.bbc.com/news/world-europe-60519181

https://www.philenews.com/eidiseis/kosmos/article/1410516/ektaktes-diloseis-fon-nter-laien-ektos-swift-rosikes-trapezes?fbclid=IwAR0hlzvC9GO4gr9Du37mqPMblG46-B3EPWEjYq3Ozmb86v7ikoIoVvowFb4

❌