One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Τζαι μέσα στον χαμό των σκανδάλων τζαι της ασυδοσίας πλανιέται τζαι το κυπριακό… Ο διεθνής παράγοντας, όπως συνήθως, θέλει να γίνει κάτι..

By Δέφτερη Ανάγνωση·         Τζαι μέσα στον χαμό των σκανδάλων τζαι της ασυδοσίας πλανιέται τζαι το κυπριακό…

Ο διεθνής παράγοντας, όπως συνήθως, θέλει να γίνει κάτι..

Το θέμα είναι τί στάση θα τηρήσει ο Αναστασιάδης.

Είναι ένας πρόεδρος χωρίς πια βάρος ή δυνατότητα πειθούς..

Ήδη θεωρείται από τους ξένους υπεύθυνος για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, τζαι αρκετοί [τζαι στην Κύπρο] θεωρούν ότι ο βασικός λόγος που ναυάγησε τα πάντα, όπως κατάγγειλε ο Παράσχος, ήταν η φαντασίωση ότι με το πρόγραμμα διαβατηρίων έκαναν [οικογενειακώς και ημέτεροι] λεφτά με την σέσουλα. Οπότε που να μπλέξουν άλλους σε τέτοιο κόλπο..

Αυτή είναι και η πιο πιθανή εκδοχή της συμπεριφοράς του - με την διαφοροποίηση ότι ο Αναστασιάδης ποτέ δεν ήθελε λυση. Η περιορισμένη, όπως αποδείχτηκε, αντίληψη που έχει για την πολιτική είναι βασικά, όχι μόνο εγωπαθής [σκέφτεται τον εαυτό του πάνω από όλα] αλλά βασικά εθνικιστική με την απλοϊκή έννοια του ρατσισμού..

Αν το 2004 καμώθηκε ότι στήριζε το σχέδιο Αννάν, αυτό ήταν μέρος της στρατηγικής να σταθεροποιηθεί στην καρέκλα – με ευρωπαϊκές ευλογίες τζαι στήριξη από το Κληριδικό πυρήνα που έλεγχε ακόμα το κόμμα τότε. Ήταν ξεκάθαρο ότι η θέση του δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα. Που όδευε προς το Όχι..

Το ερώτημα είναι τί θα κάμει τώρα..

Ουσιαστικά, ότι κάμει ζημιά θα είναι για την πλευρά που θα στηρίξει.

Αν πάει προς την απόρριψη και πάλι [όπως δείχνουν οι συμμαχίες που κάμνει τζαι ποιοί τον στηρίζουν βασικά] θα ενταθούν οι κριτικές ότι κάμνει γιατί θέλει να κρατήσει το μονοπώλιο της εξουσίας για όση θητεία του έμεινε...

Δεν υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να το παίξει.. Τάσσος..

Είναι τόσο φθαρμένη η εικόνα του που μόνο κωμική θα φανεί η εικόνα, ακόμα και στους απορριπτικούς, αν το παίξει «αγωνιστικό όχι» κοκ. Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι όταν το έκανε στο Κραν Μοντανά, τον στήριξε αρχικά και ο Πολίτης… Ήταν πολλά τα κέρδη φαίνεται γενικώς…J

Ενώ τώρα… Δεν έχει να προτείνει και κάτι… Όλοι θέλουν να φύγει τζαι θα είναι σχεδόν πολιτική αυτοκτονία να ταυτιστεί κάποιος ιδιαίτερα μαζί του..

Αν από την άλλη στραφεί προς την λύση, με φόντο το 2004, θα έχει μια εξίσου, αν όχι χειρότερη έκπληξη. Από τα αριστερά δεν προκείται να έχει συγχωροχάρτι επίσης. Οι οπαδοί της λύσης στον ΔΗΣΥ φαίνεται να είναι μειοψηφία – τζαι τα ενδιαφέροντα αυτής της τάσης φαίνεται είναι πολλαπλά [συμπεριλαμβανομένης τζαι της ημετεροκρατίας] αν κρίνει κανείς από το πόσο πειθήνια υπήρξε τζαι ότι ταυτίστηκαν μαζί της φιγούρες όπως ο Χ. Γεωργιάδης, η Σάβια, ο Τορναρίτης κοκ. Τζαι ο  Αναστασιάδης δεν μπορεί να τραβήξει μια εκστρατεία υπέρ της λύσης..

Μια λύση με προώθηση Αναστασιάδη θα φανεί στους απορριπτικούς σαν διεθνής εκβιασμός σε ένα διεφθαρμένο πρόεδρο, ενώ στους υποστηρικτές της λύσης [πέραν του Συναγερμού] θα φανεί σαν μια καιροσκοπική κίνηση ενός πολιτικάντη που έχασε την κότα με τα χρυσά αυγά τζαι προσπαθεί να πιαστεί από κάπου..

Υπάρχουν βέβαια και χειροτέρα σενάρια. Να διαπραγματευτεί κάτι σαν λύση 2 κρατών, ή όρους απαράδεκτους..

Ο Αναστασιάδης είναι ένας εγκλωβισμένος πολιτικάντης. Τζαι δεν θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίζει… Για πρώτη φορά στις διαπραγματευσεις δεν θα είναι ένας ε/κ με κάποια άποψη – θα είναι ένα άτομο με τη σκιά της διαφθοράς να κυριαρχεί πάνω του.

Δεν μπορεί να εμπιστευθεί η κοινωνία ένα τέτοιο άτομο. Ιδιαίτερα, αφού απέναντι του θα είναι ένας εθνικιστής..

Ειρωνικά, η μόνη λυση [πριν να τον ξεφορτωθούμε] για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι μια συλλογική ομάδα στις διαπραγματεύσεις…

Ο Αναστασιάδηες είναι καμένο χαρτί για όλους – τζαι επικίνδυνος αν κρίνει κανείς από το τί έχει κάμει, τι εισηγήθηκε τζαι πως επιμένει να συμπεριφέρεται παραπλανώντας..

❌