One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Αλλά στο τραπεζιτικό τομέα εν πολλά τα προβλήματα που μάλλον προσπαθεί να συγκαλύψει ο πειθήνιος κ. Ηροδότου τζαι ο άλλος πειθήνιος του τρα

By Δέφτερη Ανάγνωση
Η αδιαφάνεια που καταγγέλλεται συχνά για τις σχέσεις μετόχων των τραπεζών με τα ταμεία εκποιήσεων περιουσιών, είναι μια ενδιαφέρουσα σιωπή. Όχι απλώς από τους αρμόδιους αλλά τζαι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.. Οι αξιωματούχοι είναι πειθήνιοι, τα ΜΜΕ τί; Αναμένοντας ας πούμε τα «διαφημιστικά πακέτα»:... :)

Σύνδεσμος κατά της ασυδοσίας των τραπεζών

H helix subco SARL ( η σε ότι επωνομαστει αρκετές φορες) είναι η ιδιοκτήτρια της Gordian.

H helix subco SARL δεν είχε λεφτά να αγοράσει τηνGordian.

Όταν η τράπεζα μετέφερε δάνεια λογιστικής αξίας 1.7 δις στην Gordian ( H αξια τους τους στην τράπεζα ήταν παραπάνω από διπλάσια) και η Gordian ενώ ήταν ανενεργή αμέσως απέκτησε αξία. Οι δε μετοχές τς ανήκαν στους μετόχους της τράπεζας οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα τις έδωσαν πίσω στην τράπεζα.

Η τράπεζα έπρεπε να δώσει σύμφωνα με το σχέδιο τις μετοχές στην Helix subco SARL και να πάρει το αντάλλαγμα. Αυτό δεν έγινε. Η τράπεζα έδωσε τις μετοχές και η GORDIAN δανείστηκε από την μητρική helix( δεν ξέρουμε αν έδωσε τα λεφτά στην τράπεζα ή στους μετοχους) με ένα επιτοκιο τοκογλυφικο.

Επί όλων των περιουσιακών στοιχείων της Gordian έχουν εγγραφεί επιβαρύνσεις. Ακόμα και στους τρεχούμενο.

Είναι φανερό ότι το παιγνίδι χοντραίνει.

Η τράπεζα εξακολουθεί να είναι παττισμενη, η εταιρεία στην οποία πήγαν τα δάνεια είναι παττισμενη ενώ πουλά κάθε μέρα περιουσιες πολιτών και επιχειρήσεων.

Που πάνε τα λεφτά?

Η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να τοποθετηθεί. Ως επόπτης των τραπεζών και των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων ωφειλει να τοποθετηθεί. Η κοινωνία είναι ανάστατη. Κλεφτουν καποιοι με πλαστά υπόλοιπα τις περιουσιες πολιτών και επιχειρήσεων και στην ουσία τα κέρδη τα καρπονονται καποιοι "αγνωστοι".

Η κατάσταση είναι τεταμένη και αν συνεχίστει το κρυφτούλι σημαίνει ότι έχει πολλούς εμπλεκομενους.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με άλλες εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων.

Γραμματέας της Gordian είναι το Γραφείο Κουσιου.

Στηρίζουμε την απεργία της ΔΕΔΕ στο Παν. Κύπρου

By siata

Η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) εξαγγέλλει 48ωρη απεργία στις 22/01/2018 για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών της που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μέλη της ΔΕΔΕ παρουσιάζουν τα αιτήματα τους και εκθέτουν τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας τους σε συνέντευξη στο kontrasusta.org.


Η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) έχει εξαγγείλει 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 22 και 23 του Γενάρη στο πανεπιστήμιο Κύπρου, λόγω της άρνησης των πρυτανικών αρχών να συζητήσουν μία σειρά από αιτήματα και εισηγήσεις της που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας του ερευνητικού και διδακτικού έργου, καθώς επίσης στοιχειώδη δικαιώματα όπως αξιοπρεπή μισθό, άδεια μητρότητας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα αιτήματα αυτά, που θα λειτουργήσουν προς όφελος τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και της κοινωνίας σαν σύνολο, είχαν τεθεί από την ΔΕΔΕ επίσημα εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο η πρυτανεία επέλεξε να τα αγνοήσει επιδεικτικά.

Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σε πρόσφατη δήλωσή του έφτασε μέχρι το σημείο να ισχυριστεί ότι τα «παιδιά αυτά» [sic] δεν μπορούν να απεργήσουν γιατί δεν είναι εργαζόμενοι, προφανώς επειδή θεωρεί ερευνητές και διδάσκοντες, κατόχους διδακτορικού τίτλου, ως σκλάβους κι όχι ως ισότιμα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς απέναντι σε δουλοπάροικους. Παρόμοια αυταρχικότητα επέδειξε και απέναντι στους φοιτητές τους οποίους εξανάγκασε, με την απειλή της μη εγγραφής στα μαθήματα, να πληρώσουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την οποία ο ίδιος επέλεξε, χωρίς καμία συζήτηση και χωρίς να δώσει εναλλακτική επιλογή. Φυσικά η αλαζονεία του δεν περιορίζεται στα «στενά» όρια του πανεπιστημίου. Πριν από λίγο καιρό είχε απειλήσει τους πολίτες της Λάρνακας με ακύρωση των σχεδίων για δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα, εάν οι Λαρνακείς δεν αποδέχονταν την κατασκευή βιομηχανικού λιμανιού στην πόλη τους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ερευνητές και διδάσκοντες που εκπροσωπεί η ΔΕΔΕ αποτελούν μία ακόμα κατηγορία επισφαλώς εργαζόμενων και πενιχρά αμειβόμενων ανθρώπων, η οποία εμφανίζεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο αλλαγής των εργασιακών σχέσεων που ακολουθεί ο νεοφιλελευθερισμός. Η στήριξή μας στις κινητοποιήσεις της ΔΕΔΕ είναι σημαντική και μας αφορά όλους γιατί διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Ευελπιστούμε ότι ο αγώνας τους θα αποτελέσει την απαρχή διεκδικήσεων και από άλλες κατηγορίες επισφαλώς εργαζομένων όπως συμβασιούχων αορίστου χρόνου, εργαζομένων με παροχή υπηρεσιών ή ημιαπασχολούμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι έρμαια στις ορέξεις των αφεντικών.

Απέναντι στην ασυδοσία της κυριαρχίας απαντούμε με αλληλεγγύη.

Νίκη στον αγώνα της ΔΕΔΕ.

Συσπείρωση Ατάκτων

16/01/2018

❌