One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Πάλι ζημιές οι τράπεζες; Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ζημιές 174,8 εκατομμυρίων. Αλλά μας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο… Όπως έκαμε τζα

By Δέφτερη Ανάγνωση·         Πάλι ζημιές οι τράπεζες; Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ζημιές 174,8 εκατομμυρίων. Αλλά μας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο… Όπως έκαμε τζαι το 2012.. Τζαι μετά μας έριξε στο μνημόνιο… Θα πρέπει κάποτε να αντιμετωπίσουμε τζαι τις τράπεζες, τζαι τους μηχανισμούς μέσω των οποίων ελέγχουν κρατικές αποφάσεις, σαν ένα ζήτημα που κρατά την κοινωνία αιχμάλωτη… Διότι κάποτε τζαι οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις… Τζαι άμα εν μπορούν… J

Από την εποχή που οι κυπριακές τράπεζες άνοιξαν στο ξένο κεφάλαιο, τζαι αφού το παραδέχεται τώρα τζαι ο πειθήνιος Ηροδότου, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους – από τότε αρχισαν οι τράπεζες να λειτουργούν σαν μεσάζοντες των διεθνών ροών κεφαλαίου – τζαι ξεπλύματος…

Το ημετεροκρατικό ολιγοπώλιο που φτιάχτηκε επί καθεστώτος Αναστασιάδη ουσιαστικά κρατά δέσμια την κυπριακή κοινωνία σε ξένα συμφέροντα… Φόρτωσαν με δάνεια τζαι εύκολες υποσχέσεις την κοινωνία πριν το 2010 [όπως είχαν φορτώσει του αγρότες δάνεια οι τοκογλύφοι πριν το 1920] τζαι τούτην την δεκαετία αναλώνεται η κοινωνία να ξεπουλιούνται σπίτια τζαι περιουσίες σε ξένα συμφέροντα, ενώ κάθε λλιον έρκουνται οι τράπεζες για κρατική ενισχυτή, εγγυήσεις κοκ από το δημόσιο. Δηλαδή οι τράπεζες εξυπηρετούν διεθνή συμφέροντα, τζαι για χάριν τους βάλλει πλάτη το κυπριακο δημόσιο [όπου πληρώνομε ούλλοι] τζαι μια μερίδα πολιτων αντιμετωπίζεται σαν δεύτερης κατηγορίας πολίτες τζαι οι περιουσίες τους ξεπουλιούνται χωρίς να μπορούν να τις αγοράσουν....Τζαι οι τραπεζες «ευχαριστουν» τον Αβερωφ «για όλα»..

Καταντήσαμε να είμαστε μια κοινωνία που υπηρετεί τις τράπεζες τζαι τα τοπικά συμφέροντα [πάλι πολιτικάντηδες και δικηγορικά γραφεία] που εξυπηρετούν τις ροές ξένου κεφαλαίου..

Τζαι το καθεστώς φρόντισε να εξαλείψει [με ύποπτες διαδικασίες, όπως ανακάλυψε η έρευνα της επιτροπής Αρέστη] την μόνη κυπριακή τράπεζα, τον Συνεργατισμό, η οποια υποκειτο σε καποιο έλεγχο από τις τοπικές κοινωνίες, τζαι η οποία μπορούσε να ρυθμίσει κάπως την αγορά..

Αργά ή γληορα αυτή η υπόθεση με τις τράπεζες θα πρέπει όχι μόνο να διερευνηθεί αλλά τζαι να απαλλαγει η πολιτεία από την εξάρτηση από τις ροές ξένου κεφαλαίου …

Τα δικηγορικά γραφεία μερικων κοκ ας πάσιν αλλου να φκάλουν λεφτά σε βάρος ανθρώπων που είναι αιχμάλωτοι δανείων..

Μπορεί να εν πολλά τα λεφτά, αλλά μάλλον εν τζαι πολλά τα σκάνδαλα όπως εφάνηκεν που την έρευνα της επιτροπής Αρέστη…


Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι…:)

By Δέφτερη Ανάγνωση

Ένα σχίσμα στην Εκκλησία; Γιατί όχι…J

Τζαι φυσικά σε έτσι κλίμα, σαν συνοριακός χώρος, εν τζαι γίνεται να αποφεύγαμε ένα αντικατοπτρισμό στο εκκλησιαστικό.

Η Εκκλησία εν έσιει πκιον την κάποτε δύναμη της. Ο νυν αρχιεπίσκοπος την έχει οδηγήσει στην ανυποληψία – άσχετο αν η ανασφάλεια κάμνει πολλούς να συμπεριφέρονταν με μια νεύρωση κωμική [όπως το βίτσιο να στοιβάζουν εικονούες σε γραφεία κοκ] …Η απώλεια των τράπεζων αλλά τζαι η εξάρτηση του αρχιεπίσκοπου από τον Αναστασιάδη θα συνοδεύουν τη εικόνα της Εκκλησίας, καθώς εκκοσμίκευση θα συνεχίσει να υποσκάπτει την πάλαι ποτέ εξουσία της.

Σε τούτο το πλαίσιο, η αντιπαράθεση που ξέσπασε για το ουκρανικό εν ενδιαφέρουσα…Ποιος θα κερδίσει τον πρώτο γύρο στην Σύνοδο στις 23 Νοεμβρίου εν ένα ζήτημα. Το ότι διαμορφώνονται πκιον 2-3 μπλοκ εν πολλά καλό. Στην προηγουμένη κρίση την δεκαετία του 1990, είχαμε τζαι πιστούς εξοργισμένους έξω που την αρχιεπισκοπή – για το θέμα Παγκράτιου…

Ας ελπίσουμε σε ανάλογα ρήγματα..:)

Στηρίζουμε την απεργία της ΔΕΔΕ στο Παν. Κύπρου

By siata

Η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) εξαγγέλλει 48ωρη απεργία στις 22/01/2018 για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών της που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μέλη της ΔΕΔΕ παρουσιάζουν τα αιτήματα τους και εκθέτουν τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας τους σε συνέντευξη στο kontrasusta.org.


Η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) έχει εξαγγείλει 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 22 και 23 του Γενάρη στο πανεπιστήμιο Κύπρου, λόγω της άρνησης των πρυτανικών αρχών να συζητήσουν μία σειρά από αιτήματα και εισηγήσεις της που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας του ερευνητικού και διδακτικού έργου, καθώς επίσης στοιχειώδη δικαιώματα όπως αξιοπρεπή μισθό, άδεια μητρότητας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα αιτήματα αυτά, που θα λειτουργήσουν προς όφελος τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και της κοινωνίας σαν σύνολο, είχαν τεθεί από την ΔΕΔΕ επίσημα εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο η πρυτανεία επέλεξε να τα αγνοήσει επιδεικτικά.

Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σε πρόσφατη δήλωσή του έφτασε μέχρι το σημείο να ισχυριστεί ότι τα «παιδιά αυτά» [sic] δεν μπορούν να απεργήσουν γιατί δεν είναι εργαζόμενοι, προφανώς επειδή θεωρεί ερευνητές και διδάσκοντες, κατόχους διδακτορικού τίτλου, ως σκλάβους κι όχι ως ισότιμα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς απέναντι σε δουλοπάροικους. Παρόμοια αυταρχικότητα επέδειξε και απέναντι στους φοιτητές τους οποίους εξανάγκασε, με την απειλή της μη εγγραφής στα μαθήματα, να πληρώσουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την οποία ο ίδιος επέλεξε, χωρίς καμία συζήτηση και χωρίς να δώσει εναλλακτική επιλογή. Φυσικά η αλαζονεία του δεν περιορίζεται στα «στενά» όρια του πανεπιστημίου. Πριν από λίγο καιρό είχε απειλήσει τους πολίτες της Λάρνακας με ακύρωση των σχεδίων για δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα, εάν οι Λαρνακείς δεν αποδέχονταν την κατασκευή βιομηχανικού λιμανιού στην πόλη τους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ερευνητές και διδάσκοντες που εκπροσωπεί η ΔΕΔΕ αποτελούν μία ακόμα κατηγορία επισφαλώς εργαζόμενων και πενιχρά αμειβόμενων ανθρώπων, η οποία εμφανίζεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο αλλαγής των εργασιακών σχέσεων που ακολουθεί ο νεοφιλελευθερισμός. Η στήριξή μας στις κινητοποιήσεις της ΔΕΔΕ είναι σημαντική και μας αφορά όλους γιατί διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Ευελπιστούμε ότι ο αγώνας τους θα αποτελέσει την απαρχή διεκδικήσεων και από άλλες κατηγορίες επισφαλώς εργαζομένων όπως συμβασιούχων αορίστου χρόνου, εργαζομένων με παροχή υπηρεσιών ή ημιαπασχολούμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι έρμαια στις ορέξεις των αφεντικών.

Απέναντι στην ασυδοσία της κυριαρχίας απαντούμε με αλληλεγγύη.

Νίκη στον αγώνα της ΔΕΔΕ.

Συσπείρωση Ατάκτων

16/01/2018

❌