One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Yesterday — July 6th 2022Your RSS feeds

Στην προεκλογική είχαμε ένα προβληματικό επεισόδιο λογοκρισίας που μάλλον [λογικά – αφού τούτοι φοούνται ότι θα τους κόψει ψήφους ο Χριστ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


 Στην προεκλογική είχαμε ένα προβληματικό επεισόδιο λογοκρισίας που μάλλον [λογικά – αφού τούτοι φοούνται ότι θα τους κόψει ψήφους ο Χριστοδουλίδης] έρκεται που αβερωφικούς – αν τζαι [ας ελπίσουμε τυχαία] εκολλήσαν τζαι μερικοί άλλοι στο παναΰριν...

Το θέμα αφορούσε μια σελίδα που ξεκίνησε σαν ειδησεογραφική, τζαι σε μια φάση πρόσφατα φαίνεται να την αγόρασε ή κάπως να μεταλλάχτηκε σε ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη... Το γιατί εν έκαμε δική του σελίδα, είναι μια απορία, αλλά με δεδομένο το πώς λειτουργούν τζαι τα ΜΜΕ η κίνηση εν ήταν παράξενη. Οι εφημερίδες τζαι οι τηλεοράσεις λ.χ. δεν στηρίζουν κάποιους τυχαία...

Οπότε το ότι ξαφνικά στήθηκε ένα σενάριο να μπλοκαριστεί η σελίδα του υποψήφιου γιατί λαλεί έγινε καταγγελία ότι.. εδιαγράφαν κριτικά σχόλια, ήταν γελοίο ...Δαμέ ο τυπάκος στον Πολίτη το έσιει κάμει επάγγελμα να διαγράφει μπροστά στο κίνδυνο να βρεθεί σε διάλογο [που μάλλον φοάται οτι εν θα ξέρει να απαντήσει] αλλά κανένας εν εσκέφτηκεν ότι τούτο εν αιτία να του μπλοκάρουν τον τοίχο του. Δικός του ένι τζαι ό,τι θέλει [τζήνος τζαι η ανασφάλεια του] κάμνει. Τζαι όποιου/ας εν του αρέσκει γράφει τον – όπως λογικά θα έπρεπε να κάμουν τζαι όσοι διαφωνούσαν με την αλλαγή στο συγκεκριμένο σάιτ που έγινε του Χριστοδουλίδη..

Αλλά στην περίπτωση Χριστοδουλίδη, είχαμε τζαι κόσμο, λλίους ευτυχώς, οι οποίοι έπιασαν το φκιολίν που εφαίνετουν να προωθείται από συνεγείο Αβέρωφ λτδ, τζαι εσερβίραν το. ...σαν είδηση επιτυχίας ενάντια στον Χριστοδουλίδη..

Ο θέμα ένεν ο Χριστοδουλιδης – εν η λογοκρισία. Τζαι η υποκρισία να μεν βλέπει κάποιος τη σύγκριση με το τί δεν λογοκρίνεται, ενώ λογοκρίνεται κάτι άλλο επιλεκτικά..

Τζαι σήμερα η ό,ποια διαμάχη με τον Χριστοδουλίδη πηγάζει εμφανώς από την πτέρυγα του Αβέρωφ – ο οποίος χάνει οπαδούς από τους ψηφοφόρους του κόμματός του.. τζαι άρα έσιει κάθε συμφέρον να προωθεί μια ακόμα από τις κλασικές επιθέσεις λάσπης τζαι λογοκρισίας τις οποίες μας έσιει συνηθίσει το κόμμα της διαπλοκής τα τελευταία 10 χρόνια..

Η λογοκρισία εν σοβαρό θέμα για να αντιμετωπίζεται αβερωφικα... :) ..Σήμερα κάποιοι άλλοι, αύριο εμείς ή κάποιοι δικοί μας... Ο λόγος του/της άλλου/ης εν προϋπόθεση για διάλογο τζαι ύπαρξη δημόσιας σφαίρας. Οι μονόλογοι ως συνήθως επίσης εν συμπτώματα ανασφάλειας...

Before yesterdayYour RSS feeds

· Weekly Review: ο επικοινωνιακός πόλεμος τζαι η κατασκευή θεαμάτων στο παγκόσμιο χωρκό.

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Τούτην την εφτομάδα στο ουκρανικό το μπλοκ της Δύσης που θέλει παράταση του πολέμου, το έριξε, μαζί με τους νεοναζί εκπροσώπους της στην Ουκρανία, στην κατασκευή θεαμάτων δαιμονοποίησης της Ρωσίας – οι εξεγερμένοι της ανατολικής Ουκρανίας είναι έτσι τζαι αλλιώς ρατσιστικά λογοκρινόμενοι/αόρατοι για τις φιλελέ ψυχές στην Δύση.. Αρχικά στην Μπούτσα εμφανίστηκαν πτώματα στον δρόμο μετά που έφυγαν οι Ρώσοι. Τζαι ύστερα ισως να εφτάσαν τζαι στο σημείο να ρίχνουν πυραύλους στην ανατολική Ουκρανία για να ρίξουν την ευθύνη στους Ρώσους. Τζαι χωρίς ανεξάρτητες πηγές, τα δυτικά ΜΜΕ τα οποία χρίστηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης/λογοκρισίας της Άλλης άποψης, το οποίο έχει επιβληθεί στους πολίτες των δυτικών κρατών, σαν τα μόνα που δικαιούνται να πακετάρουν πληροφορίες για το κοινό, αναπαραγουν πειθηνια. Έτσι το δυτικό κοινό βομβαρδίζεται ανελέητα με την πιο χοντροκομμένη προπαγάνδα ανάμεικτη με συναισθηματικούς οδυρμούς.

Η παράσταση Ζελένσκι, όμως, στην ανατολική Μεσόγειο κατάληξε σε μπούμερανγκ, όπως τζαι οι δυτικες ελπιδες στην Ουγγαρία.  Οι Ούγγροι έγραψαν κανονικά την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ σε συνεργασία με τοπικές υπηρεσίες Ζελενσκι στην Ουκρανία τζαι κέρδισε ο Ορμπάν.

.. μερικοί εν φαίνεται να έχουν ξυπνήσει ακόμα από το σύνδρομο της αναπαραγωγής των κλισέ που τους ταΐζει η προπαγάνδα που τρέμει την άλλη ά?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

·         Καθώς αυξάνεται ο κόσμος που όϊ μόνο αμφιβάλει για την Νατοϊκή προπαγάνδα για την Ουκρανία, αλλά τζαι όσοι πια μιλούν ξεκάθαρα για την αθλιότητα της στήριξης των νεοναζί, όπως τζαι της επιβολής εσωτερικής λογοκρισίας στην Δύση, μερικοί εν φαίνεται να έχουν ξυπνήσει ακόμα από το σύνδρομο της αναπαραγωγής των κλισέ που τους ταΐζει η προπαγάνδα που τρέμει την άλλη άποψη..

Ο Α. Λόρδος σε ένα μίζερο λόγο άρπα-κόλλα κλισέ επιτέθηκε σε ένα σχολιογράφο, τον Μιχαλάκη Σαββίδη γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει μερικά από τα κλισέ που υιοθέτησε ο Λόρδος για το ουκρανικό...

Ιδού το αυταρχικό παραλήρημα, που αξίζει να το διαβάσει κάποιος τζαι να σκεφτεί πως καταντούν ετσι μερικοί ανθρωποι.

Αλλά αξίζει να δείτε τζαι τα σχόλια των αναγνωστών... Αν ο Λόρδος νόμιζε ότι θα έβρισκε μόνο πίσκαλα από friends, μάλλον θα απογοητεύτηκε.

 Όντως μια μεγάλη, τζαι αυξανόμενη μερίδα το κόσμου δεν αγοράζει πια τις δυτικές πληροφοριακές πατάτες. Τα είδαμε, τα ακούσαμε ξανά τζαι ξανά. Δαιμονοποιηση του ηγέτη μιας χώρας, για να δημιουργηθεί ένα κλίμα όπου θα μπορεί η δυτική προπαγάνδα να πουλά όποια λαφαζανια η υπερβολή, χωρίς αντίλογο...

 Το ότι  ο κ. Λόρδος αναπαράγει χωρίς σκέψη τζαι τεκμηρίωση εν ενδεικτικό μιας νοοτροπίας...Γραφει οργισμένα ενάντια στον Πούτιν τον οποίον κατηγορεί ότι εφαρμόζει το βιβλίο του Οργουελ, «1984» - τζαι εν θωρεί ο καημένος τον καθρέφτη: ότι ο ίδιος ο κ. Λόρδος ταυτίζεται με την λογοκρισία των κατά τα αλλα δυτικών «Δημοκρατιών». Δημοκρατική λογοκρισία όπως ας πουμε «το άσπρο είναι μαύρο»..:)..Αμα δεν μπορεί κάποιος να δει την διαφορά, μάλλον εν επίσης υπερβολικό να περιμένει κάποιος/α ότι θα μπορούσε, στο μένος του, να καταλάβει τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της ουκρανικής κοινωνίας, τζαι να δει με ειλικρίνεια των ρολό των νεοναζί στο κρατικό μηχανισμό..

https://www.facebook.com/akislordos/posts/10209644844713930

Είναι πραγματικά βλακώδης ( και πάλι) ανάρτηση κάποιου ΜΙΧ.Σαβ και απίστευτα υβριστική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Πολεμάει ολόκληρο το Ουκρανικό Έθνος ενωμένο πίσω από ένα ( Εβραίο) δήθεν Ναζί , ένα έθνος που επιθυμεί να ζει ελεύθερα και δημοκρατικά , που δεν αποδέχεται την δικτατορία ενός διεφθαρμένου καθεστώτος , ενός τυράννου που δολοφονεί η φυλακίζει η δηλητηριάζει όσους τολμούν να σκεφτούν ελεύθερα στη χώρα τους ( εννοώ τη ΡΩΣΣΙΑ) ενός δολοφόνου , ίσως του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο που φέρει το όνομα ΠΟΥΤΙΝ . Ενος Πούτιν που διάβασε το 1986 του Όργουελ και εφαρμόζει τις μεθόδους του Μεγάλου Αδελφού. Και εδώ τπαρχουν δεκαδες άνθρωποι που θαυμάζουν και χειροκροτούν τις ανοησιες αυτές, χωρις να σχολιάζει κανενας ότι ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στο έδαφος αλλα ισοπεδώνει σαν αδίστακτος εγκληματίας ολόκληρες πόλεις θάβοντας στα ερείπια δεκάδες η εκατοντάδες χιλιάδες. ΝΤΡΟΠΗ. Και βλέποντας τα ονόματα που γνωρίζω από το φβ διαπιστώνω ότι οι δηθεν αριστεροί ( παραμένοντας πιστοί στο Σταλινισμό ; ) και οι ακροδεξιοί και άλλοι εθνικιστές Κύπριοι και Ελλαδίτες συμμάχησαν στον αισχρό αυτό πόλεμο εναντίον του ηρωικού Ουκρανικού λαού. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;;

Μια ακόμα αντίσταση [εστω τυπική σαν ελάχιστος σεβασμός στους πολίτες] στο αυταρχικό καθεστώς επιβολής μονοδιάστατης πληροφόρησης – σαν α

By Δέφτερη Ανάγνωση


Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πλην Σερβίας, οι πολίτες θεωρούνται υπήκοοι που μπορεί να παρασυρθούν. Τεθκια κατάντια. Για την συγκάλυψη της διαπλοκής/διαφθοράς τζαι τους νεοναζί της δυτικής Ουκρανίας. Αλλα τζαι σαν αποκάλυψη του πανικού της εξουσίας..

«Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να μην εφαρμόσει το μέτρο της ΕΕ της 1ης Μαρτίου 2022 σχετικά με τη διανομή περιεχομένου από ορισμένα ρωσικά κανάλια, συγκεκριμένα το Sputnik και το Russia Today. Αν και αυτά τα κανάλια αποτελούν εργαλεία στοχευμένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πιστεύει ότι η αντιμετώπιση αναληθών και επιβλαβών δηλώσεων με γεγονότα είναι πιο αποτελεσματική από την απαγόρευσή τους.»

https://kosmodromio.gr/2022/03/25/elbetia-kata-ths-anastolhs-ths-thleop/

Σε λλίον τζαιρόν πάντως εν να υπάρχει ανάγκη για δημοκρατικό κίνημα στην Δύση αν συνεχιστεί η υστερία..

By Δέφτερη Ανάγνωση

Πάει που την λογοκρισία στον ρατσισμό τζαι τουτο που φκαίνει στην επιφάνεια εν ένα βαθύτερο απωθημένο. Τούτος ο αχταρμάς που ανακατώνει την ΕΣΣΔ [«οι κομμουνιστές» το οποίο φαινεται να κινητοποιεί τοπικά τα ορφανά της ΕΟΚΑ β που εντυθήκαν φιλελέ μασκέ] τζαι την αυτοκρατορικη Ρωσία [τσάρος, βάρβαροι Ασιάτες κλπ] εν ένα κοκτέιλ ρατσισμού τζαι αυταρχισμού που εν η Δύση [σαν πολίτες, σαν κοινωνίες που κέρδισαν κάτι μετά το 1945  τζαι την δεκαετία του 1960] που θα πληρώσει το κόστος στο τέλος με τις όποιες αυταρχικές συνέπειες..

Στο βάθος τούτου του υστερικού οχετού που θωρούμεν, υπάρχει φυσικά το ντε φάκτο γεγονός της κρίσης της δυτικής ηγεμονίας παγκόσμια. Η επιφύλαξη [στην Ασία όλες οι μεγάλες δυνάμεις αρνήθηκαν ταύτιση με την Δύση] εν διάχυτη ακριβώς γιατί η Ρωσία στα μάθκια των μη δυτικών εμφανίζεται σαν ένα οριο στις αυθαιρεσίες της Δύσης..

Τζαι έτσι κλίμα διεθνώς προκαλεί εσωτερικές υστερίες σε όσους είχαν μάθει [ή ζούσαν με την φαντασίωση] να εν οι «ηγεμόνες» του πλανήτη..


Η «δυτική Δημοκρατία».. Στην Τσεχία πάεις δικαστήριο τζαι φυλακή αν γράψεις, πεις, ή εκφράσεις θετική άποψη για την ρωσική ηγεσία, πολιτική

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Πρέπει να έχουν μεγάλο άγχος για την απείθαρχη πτέρυγα της κοινωνίας για να πετάσσουνται έτσι απειλές.... Τζαι οι προηγούμενοι, είπαμε, εν ήταν «δημοκρατικοί».. ενώ τούτοι;... :)

Gregoris Ioannou

Once McCarthyism is unleashed the narrowing of the permissible scope of political opinion is not only imposed through social and political pressure but can also take the form of economic sanctions (such as be fired from work) and criminal sanctions (for social media comments) including jailing.

Here is what the Supreme State Prosecutor of the Czech Republic has announced on the 26th February 2022:

…If someone publicly (including demonstrations, the Internet or social networks) agreed (accepted or supported the Russian Federation's attacks on Ukraine) or expressed support or praised the leaders of the Russian Federation in this regard, they could also face criminal liability under certain conditions for the criminal offense of approving a criminal offense pursuant to Section 365 of the Criminal Code, or for the criminal offense of denying, questioning, approving and justifying genocide pursuant to Section 405 of the Criminal Code….

https://verejnazaloba.cz/nsz/informace-k-moznym-trestnepravnim-limitum-svobody-projevu-ve-vztahu-k-situaci-na-ukrajine/#:~:text=Brno%2026.,Listiny%20z%C3%A1kladn%C3%ADch%20pr%C3%A1v%20a%20svobod.

Ο δυτικός πανικός

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΑν υπάρχει κατι που αξίζει να το δει κανείς σαν ιστορικο σημείο καμπής, είναι αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί σαν πανικός της Δύσης. Η λογοκρισία των ρωσικών ΜΜΕ ήταν κωμική, αλλά τζαι ένδειξη ενός πανικού. Οι καημένοι οι δυτικοί ακροατές/θεατές υπήρξαν γενικά τόσο πειθήνιοι σε τόσα τζαι τόσα, τζαι ξαφνικά η εξουσία τους ανακοίνωσε ότι δεν τους εμπιστεύεται τζαι θα τους κόψει την ρωσική πληροφόρηση γιατί ήταν ευάλωτοι.. 30 χρόνια μετά τον ψυχρό πόλεμο...

Αυτή η ανησυχία της Δύσης μπορεί να θεωρηθεί ιστορικα πρόοδος. Για πρώτη φορά το κέντρο της διεθνούς αποικιοκρατίας όχι μόνο φοβάται τα όπλα [που είναι λογικό] αλλά φοβάται την εικόνα, το επιχείρημα, τον άλλο λόγο..

Δύσκολο να μην το συνδέσει κανείς με την κρίση της δυτικής ηγεμονίας πια...

Ακόμα τζαι οι αποφάσεις για την ΕΕ ήταν εμφανώς υπό πίεση..

Τζαι σε μια επίδειξης ξεφτίλας απείλησαν την Σερβία να εφαρμόσει μέτρα διαφορετικά θα της βάλουν κυρώσεις στην ενταξιακή της πορεία..

Ο αυταρχισμός της κ. Ούρσουλα τεκμηριώνει πια την κρίση της δυτικής ηγεμονίας...

Σαν κωμικό επιπλέον τεκμήριο η Ρωσία έκλεισε τα δυτικά κανάλια μετά την δυτική λογοκριτική κίνηση..

Εκόπηκεν το ρεύμα στον «διαφωτισμό», όπως παρατήρησε σαρκαστικά ένας σχολιογράφος στο ιντερνέτ..

Weekly Review 2: στα εσωτερικά, της Κύπρου, η εικόνα ηταν γενικά προσανατολισμένη στην Ουκρανία...

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ σαν πειθήνια όργανα, υιοθέτησαν την ευρωπαϊκή οδηγία για λογοκρισία, τζαι προπαγανδα για το καθεστως του Κιέβου, ενώ τα ορφανά της ακροδεξιάς του 74, που ντύθηκαν φιλελέ, ένοιωσαν φαίνεται να αναδύεται μέσα τους, η νοσταλγία του παλιού «αποφασίζωμεν και διατάζομεν»... ο ένας ήθελε να μην δημοσιεύονται συνεντεύξεις του Ρώσου πρέσβη [δημοσιογράφος υποτίθεται.. :)], ο άλλος [ο χαφιεδούλης μπλοκαράκιας] είπαμε, εβούραν όπως το κομπλεξικό παιδάκι να καταγγείλει στην φαντασιακή δασκάλα του νηπιαγωγείου στο οποίο ζει ακόμα στον νου του, όποιον [τζαι ευρύτερα, την συζήτηση που] δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει σε ένα λογικό διάλογο. Το σενάριο είναι απλό, γνωστό, τζαι σχεδόν παιδιάστικο πια – δαιμονοποίηση του ηγέτη της αντίπαλης χωρας - προσωποποίηση, δηλαδή, της διαμάχης σε ένα άτομο που κατασκευάζεται σαν «δαίμονας»/ψυχοπαθής κοκ. Ξεκινήστε από την εξόντωση των ιθαγενών της Αμερικής από τους «καλούς χριστιανούς» εποίκους, τζαι φτάστε στις δαιμονοποιήσεις για να νομιμοποιούνται οι μεταπολεμικές εισβολές, τζαι τα μαζικά εγκλήματα κοκ – από το Ιρακ, στην Γιουγκοσλαβία, στην Λιβύη... στην Παλαιστίνη στην Υεμένη κοκ... Τώρα ο στόχος της δαιμονοποίησης λέγεται Πούτιν..

· Weekly review :

By Δέφτερη Ανάγνωση

Στα διεθνή, είχαμε την σταδιακή αλλά σταθερή προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων αλλά τζαι των πολιτοφυλακών του Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς. Στην Δύση, ταυτόχρονα είχαμε μια δραματική υποτροπή τζαι σε σχέση με τον αυταρχισμό τζαι τον ρατσισμό: το να κατασκευάζονται απαγορεύσεις !! συγγραφέων, συνθετών κοκ γιατί κατάγονται από μια χώρα με την οποία διαφωνεί το καθεστώς της χώρας που απαγορεύει [Κροατία, Ελλάδα, Γερμανία..], είναι μια εντυπωσιακή παλινδρόμηση για την Ευρώπη. Με το συμβολικό κερασάκι στην τούρτα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης [με το δόγμα της μαντάμ Ούρσουλα «αποφασίζωμεν τζαι διατασσωμεν»] να είναι η απαγόρευση ρωσικών καναλιών σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση...

Κοίτα να δεις που οι Ρώσοι με μια τηλεόραση μπορούν να τα βάλουν με όλες τις δυτικοευρωπαϊκές μαζί – τζαι άρα πρέπει να προστατευθούν οι αθώες/άδολες ψυχές [τζαι ιδιαίτερα οι σκέψεις]  των ευρωπαίων πολιτών [που προφανώς θεωρούνται μαννοί που εν μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους] που θα παρασυρθούν από τον ρωσικό πόθο... :)

Τζαι έσιει τζαι περιφερομένους χαφιέδες τούτης της ξεφτίλας που φωνάζουν για παραπάνω λογοκρισία..


Όταν η κατασκευή τζαι το ξέπλυμα του αυταρχισμού εκτός συνόρων, έρκεται πίσω σαν καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που αναστέλλει ακόμα τζαι το ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η ΕΕ ανέχτηκε την ενθάρρυνση των νεοναζί τζαι του αυταρχικού καθεστώτος που κατασκευάστηκε από το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία. Σήμερα, η ΕΕ οπισθοχωρεί για πρώτη φορά, όσον αφορά την καταστολή τζαι τον περιορισμό τυπικών δικαιωμάτων, στο επίπεδο της δεκαετίας του 1950 – για να υπερασπιστεί το καθεστώς που επέβαλαν οι αμερικανοί [ενάντια τζαι στην ίδια την Μέρκελ] το 2014 – με την αποκαλυπτική φράση της Νούλαντ «fuckthe EU».. Ένα κλαμπ που έχασε το παιχνίδι [με τους αμερικάνους] τζαι βουρά να επιβάλει κυρώσεις, τζαι εσωτερικούς κανόνες αυταρχισμού... Καλή απελευθέρωση στους αιχμάλωτους πολίτες της ΕΕ που τους κατάντησαν να θέλουν άδεια να θκιεβασουν Ντοστογιέφσκι ή να θωρούν φιλμ του Κοστουρίτσα... Τον Μακαρθισμό των δηλώσεων μετάνοιας/αποκήρυξης, όπως τζαι τον ρατσισμό, πρέπει να τον αντιμετωπίσεις – εν φεύκει μόνος του..❌