One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Ναι σιγά σιγά κτίζεται τζαι η αντίσταση. Τζαι πρώτα πρέπει να στήσουμε τα οδοφράγματα του λόγου – της τεκμηρίωσης τζαι της ανάλυσης απέναν?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Μια πολλά καλή ανάλυση στο NewLeftReviewμε καταγραφή του φτηνιάρικου ρατσισμού που έφερε στην επιφάνεια το δυτικό άγχος για την απώλεια ηγεμονίας, αλλα τζαι μια τεκμηριωμένη καταγραφή τυ καθεστώτος διαπλοκής στο Κίεβο του Ζελενσκι σαν αχυράνθρωπου του Κοϊμοσκι που χρηματοδότησε τζαι το νεοναζιστικό τάγμα Αζοφ..

«There has been scarcely any realistic reflection on Zelensky’s record as a leader. One of the puzzles about Ukraine’s president is the counterintuitive relationship between his funding source and his election promises. His major donor was the brutal oligarch Ihor Kolomoisky who owns the 1+1 Media Group that broadcast Zelensky’s popular comedy vehicle, Servant of the People. Kolomoisky was an active proponent of war with Russia in Donbass who bankrolled the neo-Nazi Azov Battalion and other militias responsible for war crimes

https://newleftreview.org/sidecar/posts/the-belligerati?pc=1431

· Weekly news 1 – το ουκρανικό σαν σύμπτωμα του μετα-αποικιακού κόσμου που αναδύεται

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΗ αντιπαράθεση στην Ουκρανία αρκέφκει να αποκτά ένα ακόμα πιο σαφές μετα-αποικιακό πλαίσιο. Η προσπάθεια των ΗΠΑ να απομονώσουν την Ρωσία, οικονομικά τζαι επικοινωνιακά, φαίνεται να συναντά ένα τείχος, το οποίο συγκροτούν οι μεγάλες δυνάμεις του αναδυόμενου τέως αποικιακού κόσμου, τζαι χώρες που άντεξαν τις δυτικές επεμβάσεις.

Η προσπάθεια της Δύσης [των ΗΠΑ με την ΕΕ σαν εξαρτώμενο υποχείριο] να μετατρέψει την ρωσική επέμβαση σε μια παγίδα για την Ρωσία – τζαι να δώσει έτσι ένα «μάθημα» στους μη ευρωπαίους «υπάνθρωπους», όπως αποκαλούν οι νεοναζί του Κιέβου τους Ρώσους τζαι τον υπόλοιπο πλανήτη εκτός Δυσης, μάλλον οδηγείται σε αδιέξοδο.

Οι Ρώσοι τζαι οι πολιτοφυλακές των Λαϊκών Δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας απλώνονται σταθερά με εμπέδωση, ελέγχοντας [ή απελευθερώνοντας για τους ίδιους] ήδη το ένα τρίτο της χώρας.

Τζαι στην Δύση αντίθετα, η συνοδευτική αύρα της αποικιοκρατίας, ο ρατσισμός, οδηγείται σε ένα κωμικό κρεσέντο. Τάχα ευαισθησία για τους ουκρανούς που κινούνται προς την Δύση, αλλά απόλυτη λογοκρισία για τους ουκρανούς [της ανατολικής τζαι της νότιας Ουκρανιας] που υπέφεραν, έγιναν πρόσφυγες ή αντιστάθηκαν στους νεοναζί του Κιέβου τζαι της δυτικής Ουκρανίας. Πίσω στις εποχές που οι δυτικοί θα κατακτούσαν τον κόσμο ..για να τον εκπολιτίσουν.. τζαι υπήρχαν διαφορετικά ειδη ανθρώπων...

Εν για τούτο που η αντοχή της Ρωσίας φαντάζει στον εκτός Δύσης κόσμο, την πλειοψηφία του πλανήτη, δηλαδή, σαν το όριο που συναντά επιτέλους η ασυδοσία της μετααποικιακής Δύσης. Τα όριά της... τζαι στρατιωτικά τζαι που την άποψη της οικονομικής τζαι επικοινωνιακής επιβολής.

Τους παλαιστίνιους εν τους θέλει η δυτική προπαγάνδα αλλά μια χαρά τους χρησιμοποιεί άμα το φέρει ανάγκη... Η παλαιστίνια μιτσιά που βαφτίσ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Όταν το Ισραήλ βομβαρδίζει, σκοτώνει, ανατινάζει σπίθκια κλπ  η δυτική προπαγάνδα βόσκει αλλού..

Όταν όμως πρέπει να πουλήσει «αντίσταση» τάχα μου από ..ουκρανούς, τότε χωρίς ντροπή πιάνει τζαι εικόνες παλαιστινίων τζαι λανσάρει τες για.. ουκρανικές..

Η παλαιστίνια στην Μέση Ανατολή με φανελλούαν για τον ήλιο, που λαλεί στον στρατιώτη του Ισραήλ να «πάει έσσω του», μεταφερομένη στην ..Ουκρανία..

Εξεχάσαν τα γέρημα ότι εν κυκλοφορούν με φανελλούες στην Ουκρανία..εν κρυάδα..:). Τζια ότι η συγκεκριμένη φωτό εν μια δεκαετία πριν γιατί πλέον η μιτσιά ενηλικιώθηκε στις φυλακές του Ισραήλ..

Τζαι όμως τα δυτικά ΜΜΕ αγωνίστηκαν ηρωικά να κατασκευάσουν εσωτερική λογοκρισία μόνα τους – τζαι να προωθούν φτηνές λαφαζανιές....

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Ας πάρουμε ένα τοπικό δείγμα. Ο Φιλελεύθερος, το Σάββατο 5 Μαρτίου, πούλησε ένα ψέμα πρωτοσέλιδα, τζαι μια συγκάλυψη στον υπότιτλο..

Τίτλος: «Ξύπνησαν πυρηνικό εφιάλτη. Βομβάρδισαν ένα από τα 15 πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας»

Η είδηση είναι ψέμα, το οποίο πούλησε το καθεστώς του Κιέβου ποντάροντας στα υποτελή δυτικά ΜΜΕ. Τελικά μετά τζαι που ανακοίνωση των αμερικάνων, διευκρινιστηκε ότι δεν βομβαρδίστηκε το πυρηνικό εργοστάσιο... εν απλά αργή/slowη κατανόηση στον Φιλελεύθερο;.. :) ..Αλλά ένας άλλος υπότιτλος παρακάτω δείχνει τζαι το επίπεδο απουσίας κατανόησης..

«Σφυροκοπούν τις πόλεις, αντέχει το Κίεβο και η Μαριούπολη».. Το να αναφέρεσαι στην Μαριούπολη τζαι να μεν αναφέρεις ότι τζιαμέ εν ένα που τα πιο επίμαχα ουκρανικά ακροδεξιά στρατιωτικά τμήματα [που ένεν κάτοικοι της περιοχής], το «τάγμα Αζόφ» που είναι, με δημόσιες εικόνες, νεοναζιστικό, εν ξέπλυμα...Τζαι εν ακριβώς για το τάγμα Αζόφ, που κρατά τους κάτοικους όμηρους, που έβαλε η Ρωσία την θέση για να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι...

Αλλά αμα είσαι αιχμάλωτος της προπαγάνδας.... Αναπαράγεις...

Τζαι μια εικόνα για την Μαριούπολη [που δεν έφτασε προφανώς στα ε/κ ΜΜΕ]..

«Harris Kalyvas

Βγαίνει ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση ομογενής από την μαριόπολη και στην ερώτηση αν θα φύγει, απαντάει ότι είναι αδύνατο γιατί θα τους σκοτώσουν οι ακροδεξιοί του τάγματος Αζοφ (ουκρανοί) . Δυστυχώς δεν ήταν σε σύνδεση ο Μητσοτάκης να του πεί have you been in Mariopol? No, you have not been in Mariopol να τον βάλει στην θέση του...

Erdoğan’ın “demokrasi şölenine” figüran oldunuz

By Union of Cypriots - Kıbrıslılar Birliği - Ένωσις Κυπρίων
Oz Karahan – Avrupa Gazetesi (19.10.2020) – Erdoğan’ın dünkü “demokrasi şölenine” oyları ve yürekleri ile katkı koyan Kıbrıslıları tebrik ederim(!). Şimdi Kıbrıs’ın işgal bölgesinde gerçekleşen “seçimlerde” Kıbrıslıların iradesi ortaya çıkmış gibi susun ve her zamanki gibi korkak bir şekilde köşenize çekilip homurdanmaya devam edin. Ama siz “cevap irade” demiştiniz değil mi? İradenize müdahale mi var?…

Continue reading

❌