One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

· Weekly Review -Τοπικά

By Δέφτερη Ανάγνωση


   Weekly Review -Τοπικά

Στην εσωτερική επικαιρότητα, το αβερωφικό συνέδριο του ΔΗΣΥ [όπου ο ΔΗΣΥ ήταν λλιον πο΄ούλλα] δεν φάνηκε να  προκάλεσε ιδιαίτερη αισθηση. Θα φανεί βέβαια στις δημοσκοπήσεις κλπ αλλά το ότι ο Αβέρωφ εφκήκεν με την βαρέλα που διεκδικεί με αξιώσεις τον χρυσό παπουτσόσυκο της χρονιάς, ότι «έφυεν ξυπόλητος» που το χωρκό του, φαίνεται να δείχνει ένα είδος πανικού... Να γλείφει [με βάση την δική του ορολογία] παντού πκιον..

Κατά άλλα έγινε τζαι κινητοποίηση στην Πάφο για τον Ακάμα...Με την νέα γενιά να παίζει σημαντικό ρόλο. Κάτι κινείται...

Στα υπολοιπα τα καθημερινά κόλπα τζαι σκάνδαλα της κυβέρνησης. Προσπαθεί μέσα από συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς να περάσει θέσεις για να βολέψει ή για να περιορίσει αποκαλύψεις – όπως το νέο νούμερο με την προσπάθεια αλλαγής ονόματος του βοηθού γενικού ελεγκτή για να δυσκολέψει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη..

Που φαίνεται να ανακάλυψε τζαι άλλη μυστήρια συμφωνία - για drones..

Άσε που έβαλε τζαι θέμα για το πόσα χρωστά στο δημόσιο ο ημέτερος Γιαννάκης που όλο ο κύκλωμα φαίνεται να προσπαθεί να τον ρίξει στα μαλακά...

Στα θετικά να αναφέρουμε τις αποκαλύψεις για τις καταγγελίες εναντίον του πρώην μητροπολίτη Κιτίου. Το θέμα δεν είναι μόνο το κουράγιο της κοπέλας αλλά τζαι όσοι την στήριξαν μετά από τόσα χρόνια...


· Weekly Review: Διεθνη

By Δέφτερη Ανάγνωση·         Weekly Review: Διεθνη

Η διεθνής επικαιρότητα ήταν στο προσκήνιο τζαι τούτην την εφτομάδα αφού στα τοπικά είχαμε τα συνηθισμένα: νέα σκάνδαλα, το συνηθισμένο δηλαδή ρεπερτόριο της νυν κυβέρνησης, τζαι μια ακόμα χαζοχαρούμενη δήλωση του Αβέρωφ ότι ξεκίνησε «ξυπόλητος».. τζαι εν «του χαρίστηκε κανένας»... Τέτοιες κωμωδίες περιφερόμενου θιάσου.

Στα διεθνή, αντίθετα, είχαμε την αναγνώριση της ρωσικής, τζαι των τοπικών της συμμάχων, νίκη στο Ντονμπάς. Σε σχέση με τις διεθνείς ισορροπίες, η εντυπωσιακή παρουσία από 130 μεχρι 140 χωρών στο φόρουμ της Πετρούπολης/Λένινγκραντ, απέκτησε την συγκριτική της εικόνα με την παρουσία μόνο 4 εκπροσώπων από τους 55 Αφρικανούς ηγέτες,  οι οποίοι είχαν καλεστεί σε τηλεοπτική ομιλία του Ζελένσκι...

Η μοναξιά της Δύσης απεικονίζεται στην εκ των φαινομένων περιορισμένη πια υστερία για το ουκρανικό στα δυτικά ΜΜΕ, αλλά τζαι από μαζικές διαμαρτυρίες [Βρετανία, Βέλγιο..] για τις συνέπειες στην Δύση των κυρώσεων ενάντια στην Ρωσία... Ποιοί πληρώνουν, δηλαδή, τα θεάματα Ζελένσκι. Τζαι επιπρόσθετα η εκλογή ενός τέως αντάρτη σαν του πρώτου αριστερού προέδρου στην Κολομβία εισιεν τον δικό της ιστορικό συμβολισμό στις διεθνείς τάσεις... Μια αριστερή νίκη σε αυτό το άντρο των αμερικάνικων παρεμβάσεων στην Λατινική Αμερική. Ενώ ταυτόχρονα ο Μακρόν έχανε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Γαλλία...

ΔΕΦΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ · Weekly Review

By Δέφτερη Ανάγνωση

 


·         Weekly Review

Στα διεθνή, η Ρωσία τζαι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς φαίνεται να διασφαλίζουν τις περιοχές που κατέλαβαν με την προέλαση των τελευταίων εβδομάδων. Μια τελευταία απόπειρα των εθνικιστών/ακροδεξιών [του «Δεξιού Τομέα» δαμέ – ενδεχομένως αφού συνετρίβησαν οι Αζοφ στην Μαριουπολη, ηρταν τα ακροδεξιά νούμερα από την δυτική Ουκρανία] να αντεπιτεθούν στο Σεβεροντονεσκ, συνετρίβη: η προσπάθεια φαίνεται ότι εισιεν σαν στόχο την ενίσχυση του ηθικού μετα την κατάρρευση  του ανατολικού μετώπου – είχαν τζαι άμεση αναμετάδοση. Τζαι εν μέρει η επίθεση με πυροβολικό φαίνεται να εισιεν σαν στόχο τζαι την «τιμωρία» των κατοίκων που υποδέχτηκαν «θερμά και δημόσια τους απελευθερωτές, για αυτούς, συμπατριώτες τους» [τις πολιτοφυλακές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπας]. Μεχρι το βράδυ η αντεπίθεση των πολιτοφυλάκων τζαι των ρωσικών δυνάμεων, όχι μόνο απώθησε τους ακροδεξιούς [που είχαν την στήριξη τζαι ομάδας μισθοφόρων] αλλα συνέτριψε, ουσιαστικά, κάθε είδος δικού τους στρατιωτικού χώρου στην περιοχή. Οπότε η συζήτηση μεταφέρθηκε στο αν τζαι που θα τοποθετηθούν νέοι δυτικοί πύραυλοι που το καθεστώς του Κίεβου – με την Ρωσία να καθορίζει πάλι το παιχνίδι, δηλώνοντας προκαταβολικά ότι κάθε εκτόξευση θα συνοδεύεται από απάντηση καταστροφής στόχου στην υπό έλεγχο του Κίεβου περιοχή.

Παράλληλα, γίνονται τζαι διαπραγματεύσεις για μεταφορά εμπορίου σιτηρών μεσω της Μαύρης Θάλασσας, αναγνωρίζοντας και πάλι τον ντε φάκτο έλεγχο της νότιας Ουκρανίας, τζαι της σχετικής θάλασσας από την Ρωσία τζαι τους σύμμαχους της στην ανατολική Ουκρανία/Ντονμπας.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, έχει αρχίσει να υποχωρεί από τα πρωτοσέλιδα η Ουκρανία. Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την Κίνα, αλλά τζαι η κάποτε αυλή τους [η Λατινική Αμερική] δεν φαίνεται να ελέγχεται – όπως φάνηκε από τις λατινοαμερικάνικες αντιδράσεις στην προσπάθεια τους να στήσουν συνάντηση της αμερικάνικης ηπείρου αποκλείοντας την Κουβα, την Βενεζουέλα τζαι την Νικαράγουα.

ΔΕΦΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - Weekly Review..

By Δέφτερη Ανάγνωση·         Weekly Review..

Στα διεθνή η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων τζαι των πολιτοφυλακών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς, συνεχίστηκε. Τζαι ο Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι το καθεστώς του έχασε τουλάχιστον το 20% του εδάφους. Η δήλωση μπορεί να έγινε σαν αναγνώριση δεδομένων, ή τζαι σαν προσπάθεια να ξανανοίξει το θέμα της διαπραγμάτευσης, για την οποία φαίνεται να πιέζουν μερικοί από τους δυτικούς παίκτες που νοιώθουν ήδη το μπούμερανγκ των κυρώσεων, αλλά τζαι την αυξανόμενη δυσφορία του τοπικού πληθυσμού. Τζαι το στρατιωτικό αδιέξοδο με την συντριβή των Αζόφ στην Μαριούπολη τζαι την προέλαση στο Ντονμπάς που συνοδεύτηκε απο την κατάρρευση του μετώπου του καθεστώτος του Κιέβου..

Ήδη πάντως, στα πλαίσια της αναγνώρισης της πραγματικότητας, μετά την αναγνώριση από τον Economist ότι απέτυχε η προσπάθεια υπονόμευσης της Ρωσίας μέσω οικονομικών κυρώσεων, τούτην την εφτομάδα είχαμε τζαι 2 κείμενα στην Guardian– το ένα αναγνωρίζει μέσω δημοσκόπησης ότι το δυτικό παραμύθι/αφήγημα για τον κακό λύκο Πούτιν δεν αγοράζεται εκτός Δύσης – τζαι στη Δύση φαίνεται να παρακμάζει. Σαν ευρύτερη ένδειξη της αποτυχίας των πάλαι ποτέ πανίσχυρων δυτικών μηχανισμών χειραγώγησης τζαι επιβολής. Σε ένα παράλληλο κείμενο αναγνωρίζεται επίσης ότι ο οικονομικός πόλεμος στον οποίο τόσο πολύ πόνταρε η Δύση [μερικοί μάλιστα είχαν τζαι φαντασιώσεις ανατροπής Πούτιν] αποδείχτηκε φρούδα ελπίδα. Το πρόβλημα είναι μάλλον οι απρόσμενές συνέπειες για τη Δύση..

· Weekly Review: ο επικοινωνιακός πόλεμος τζαι η κατασκευή θεαμάτων στο παγκόσμιο χωρκό.

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Τούτην την εφτομάδα στο ουκρανικό το μπλοκ της Δύσης που θέλει παράταση του πολέμου, το έριξε, μαζί με τους νεοναζί εκπροσώπους της στην Ουκρανία, στην κατασκευή θεαμάτων δαιμονοποίησης της Ρωσίας – οι εξεγερμένοι της ανατολικής Ουκρανίας είναι έτσι τζαι αλλιώς ρατσιστικά λογοκρινόμενοι/αόρατοι για τις φιλελέ ψυχές στην Δύση.. Αρχικά στην Μπούτσα εμφανίστηκαν πτώματα στον δρόμο μετά που έφυγαν οι Ρώσοι. Τζαι ύστερα ισως να εφτάσαν τζαι στο σημείο να ρίχνουν πυραύλους στην ανατολική Ουκρανία για να ρίξουν την ευθύνη στους Ρώσους. Τζαι χωρίς ανεξάρτητες πηγές, τα δυτικά ΜΜΕ τα οποία χρίστηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης/λογοκρισίας της Άλλης άποψης, το οποίο έχει επιβληθεί στους πολίτες των δυτικών κρατών, σαν τα μόνα που δικαιούνται να πακετάρουν πληροφορίες για το κοινό, αναπαραγουν πειθηνια. Έτσι το δυτικό κοινό βομβαρδίζεται ανελέητα με την πιο χοντροκομμένη προπαγάνδα ανάμεικτη με συναισθηματικούς οδυρμούς.

Η παράσταση Ζελένσκι, όμως, στην ανατολική Μεσόγειο κατάληξε σε μπούμερανγκ, όπως τζαι οι δυτικες ελπιδες στην Ουγγαρία.  Οι Ούγγροι έγραψαν κανονικά την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ σε συνεργασία με τοπικές υπηρεσίες Ζελενσκι στην Ουκρανία τζαι κέρδισε ο Ορμπάν.

Ναι σιγά σιγά κτίζεται τζαι η αντίσταση. Τζαι πρώτα πρέπει να στήσουμε τα οδοφράγματα του λόγου – της τεκμηρίωσης τζαι της ανάλυσης απέναν?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Μια πολλά καλή ανάλυση στο NewLeftReviewμε καταγραφή του φτηνιάρικου ρατσισμού που έφερε στην επιφάνεια το δυτικό άγχος για την απώλεια ηγεμονίας, αλλα τζαι μια τεκμηριωμένη καταγραφή τυ καθεστώτος διαπλοκής στο Κίεβο του Ζελενσκι σαν αχυράνθρωπου του Κοϊμοσκι που χρηματοδότησε τζαι το νεοναζιστικό τάγμα Αζοφ..

«There has been scarcely any realistic reflection on Zelensky’s record as a leader. One of the puzzles about Ukraine’s president is the counterintuitive relationship between his funding source and his election promises. His major donor was the brutal oligarch Ihor Kolomoisky who owns the 1+1 Media Group that broadcast Zelensky’s popular comedy vehicle, Servant of the People. Kolomoisky was an active proponent of war with Russia in Donbass who bankrolled the neo-Nazi Azov Battalion and other militias responsible for war crimes

https://newleftreview.org/sidecar/posts/the-belligerati?pc=1431

❌