Στο Ουκρανικό, η γενική εικόνα στη Δύση πκιον εν το “πώς” [παρά το “αν”] θα σταματήσει ο πόλεμος. Η ήττα εν σαφή... τζιαι πρέπει να γίνει minimized.. Ο Μακρόν εκάλεσε συνάντηση των “πρόθυμων” [όπως οι αμερικάνοι στην εισβολή στο Ιράκ, ας πούμεν; ...)] διότι εν εβρέθηκεν προφανώς ίχνος γενικής ομοφωνίας είτε για τα στρατεύματα, είτε για μακροχρόνια στρατιωτική επένδυση στην Ουκρανία. Άρκεψε να ατονίζει [εν μέσω αποστασιοποιήσεων κρατών ή πληθυσμών] τζιαι η απόπειρα γενικής εκστρατείας για την “Ευρώπη μας” παντές τζιαι έννεν η Ευρώπη που κάμνει μόνιμα επεκτατικούς, αποικιακούς κλπ πολέμους ενάντια σε άλλες περιοχές του πλανήτη - που το Μεσαίωνα....
Στο πρακτικό επίπεδο αξίζει να δει κάποιος/ α πώς θα διαμορφωθούν οι δυναμικές της γεωπολιτικής στο εσωτερικών των χωρών... Στην Ευρώπη υπάρχει ήδη μια αμφιταλάντευση σε αρκετές ανατολικο-ευρωπαϊκές εκστρατείες υστερίας της μαντάν Ούρσουλα.. Προφανώς λειτουργεί ακόμα η ιστορική μνήμη...
Οι εξελίξεις στην Τουρκία εν ενδιαφέρουσες: ο Εντρογάν έσιει φτιάξει το προφίλ ενός ηγέτη που “παίζει” σε διεθνές επίπεδο, αλλά στο εσωτερικό της Τουρκίας, παίζει ενάντια σε δύο αρνητικές δυναμικές: υπάρχει μια συμπαγής κεμαλική αντιπολίτευση, η οποία εκφράζεται μαζικά τζιαι στους δρόμους, η οποία μπορεί να συνεργαστεί με τα πιο μιτσιά κόμματα.... Άρα το διεθνές προφίλ μπορεί να μεν εν αρκετό για τον Ερντογάν – για να οπαρατείνει την ηγεμονία του.. Η σύλληψη του Ιμάμογλου εν εμφανής απόπειρα να διασφαλίσει την άνοδό του στην εξουσία... Αλλά κινδυνεύκει να πάδει ότι επάθαν οι κεμαλικοί στις αρχές του 21ου αιώνα.. Τα πολλά χρόνια στην κυβέρνηση φέρνουν τζιαι φθορά τζιαι επιθυμία για αλλαγή... Τζιαι η καταστολή μπορεί να γυρίσει τζιαι μπούμεραγκ..
Το κρυφό χαρτί του Ερντογάν φαίνεται αν εν οι κούρδοι... Η απελευθέρωση του Οτσαλάν μπορεί να εν καθοριστική...Αλλα ταυτοχρονα τζαι ο Ιμαμογλου εσιει προσβασεις στην κουρδικη κοινοτητα –με το φιλοκουρδικό κόμμα το DEM ενόψει της υποψηφιότητας του, εξού, ίσως τζιαι η σύλληψή του για σχέση με το PKK. Οι κουρδοι φαινεται να εξελισσονται σε ρολο τζαι σε εν δυναμει ρυθμιστή των εκλογών..
Το Ισραήλ έκαμεν μιαν ακόμα επίδειξη βαρβαρότητας με επίθεση στην Γάζα τζαι δολοφονία πέραν των 700 ατόμων.. Οικογένειες, μωρά ως.. συνήθως.... Το ότι η γλυκανάλατη «Ευρώπη μας», εσιώπησεν, ήταν αναμενόμενο... η επιλεκτική ευαισθησία των απογόνων της αποικιοκρατίας..
Από ότι φαίνεται υπάρχει νέα μίνι κρίση στο εσωτερικό του ισραηλίτικου κράτους: ο Νετανιάχου, που νοιώθει να πλησιάζει η ημέρα που εν να αντιμετωπίσει δικαστικά τις κατηγορίες για διαφθορά/ διαπλοκή, στήνει τζιαι θεάματα μαζικών δολοφονιών, για το ακροδεξιό κοινό, αλλά θεσμικά προσπαθεί να ελέγχει μηχανισμούς – τούτην την περίοδο επροσπάθησεν να διορίσει ημέτερό του στην Εσωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραήλ. Εμπλόκαρε την κίνησή του τζιαι η Εισαγγελία τζιαι το Ανώτατο – με αναφορά στη σύγκρουση συμφερόντων για τις έρευνες της υπηρεσίας για σκάνδαλο του Νετανιάχου.
Η τελευταία πενταετία υπήρξε αποκαλυπτική για την λειτουργία της Δημοκρατίας στην Δύση, αλλά τζαι για την αποκάλυψη των μηχανισμών τεχνολογικού ελέγχου στην Δημόσια Σφαίρα..
Η λογοκρισία των Ρωσικών ΜΜΕ στη Δύση, με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ήταν εντυπωσιακή σαν δημόσια ομολογία, ότι πολιτικές ελίτ στη Δύση [ΗΠΑ, ΕΕ] εφοουνταν ουσιαστικά, να μην ακούσουν την «άλλη άποψη» οι πολίτες τους. Πρωτοφανής κίνηση, από το 1960 τουλάχιστον, στο πώς ανακοινώθηκε επίσημα, τζαι έγινε προσπάθεια να επιβληθεί ευρύτερα μια νοοτροπία δαιμονοποίησης θα μπορούσε να πει κάποιος/α..
Ξαφνικά, η Δύση απαγόρευκε τον μηχανισμό που διαφήμιζε σαν χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας της...
Όμως, η τεχνολογική επέκταση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, παρέμεινε σαν ελπίδα, ότι γενικότερα οι πολίτες μπορούσαν να έχουν εναλλακτικές πηγές/μορφές πληροφόρησης..
Τζαι μετά ήρτεν η Γάζα... Μετά την αρχική φάση όπου τα ΜΚΔ χρησιμοποιούνταν σαν χώρος πληροφόρησης, άρχισε σιγά σιγα να εμφανίζεται τζαι να βιώνεται ένα αόρατο είδος ελέγχου – τζαι στο facebook τζαι στο Χ Τουΐτερ...
Ουσιαστικά, η προσπάθεια λογοκρισίας [με shadowing κλπ] οδήγησε στην κατανόηση πως οι ιδιοκτήτες [τζαι τα συμφέροντα που εκφράζουν] των τεχνολογικών πλατφόρμων, μπορούν να λογοκρίνουν ..έστω τζαι έμμεσα/συγκαλυμμένα...
Τζαι η αποκάλυψη ήδη οδηγά τζαι τους πολίτες σε εναλλακτικές λύσεις, αλλά τζαι στην δημοκρατικη καχυποψία απέναντι σε μορφές οικονομικών τζαι άλλων συμφερόντων..
Σε τελική ανάλυση ο Ζούκενμπεργκ τζαι ο Μασκ, μπορεί να εβοηθήσαν κάπως την προπαγάνδα του Ισραήλ, αλλά μάλλον τζαι το Ισραήλ τζαι τζήνοι έχασαν μια βασική διάσταση – την εμπιστοσύνη του κοινού..
Η ανθρωπότητα [ακριβώς γιατί η Γάζα έγινε παγκόσμιο σύμβολο] κέρδισε την καχυποψία απέναντι στην εξουσία με την αντίσταση στην Γάζα τζαι το κύμα συμπαράστασης που υπονομευσε τις λογοκρισίες τζαι στο ίντερνετ, όπως κάποτε οι πλατφόρμες του ίντερνετ, υπονόμευσαν την προπαγάνδα των τηλεοράσεων σαν βασικού μηχανισμού μαζικής πληροφόρησης/χειραγώγησης ..κοκ..
Ένα απλό παράδειγμα, του τί λογοκρίνεται [αφού ξέρουμε πκιον τα κόλπα] στο Instagram μετά την επιβολή περιορισμών στο «πολιτικό περιεχόμενο»..
«A study by Accountable Tech found that progressive Instagram accounts (including this one) experienced a 65% drop in reach after Meta implemented restrictions on political content. Researchers analyzed viewership data from five prominent accounts, highlighting the significant impact of Meta’s changes on the visibility of politically oriented social media content.
The study analyzed engagement from five prominent accounts focused on topics such as voting and reproductive rights over a three-month period.
Meta’s strategy to reduce the visibility of unrequested political posts aims to create a more positive user experience, but critics argue that the policy’s vague definition of “political” is suppressing important information from activists and marginalized groups during a crucial election year. Meta has been distancing itself from political content amid past criticism over misinformation and bias.
According to our account’s Meta insights, our account reached 200% more users right after the U.S. election.”
Κατά τα άλλα εζήσαμε, τούτην την εφτομάδα, το ξέπλυμα σαν μιντιακή γελοιότητα – με τους μέχρι χθες απειλητικούς ισλαμιστές, που κατασκεύαζαν σαν εργαλείο, την Ισλαμοφοβια, να ξεπλένονται από την δυτική προπαγάνδα, σαν «αγωνιστές ελευθερίας» πάλε – όπως στις σφαγές στην Ινδονησία, τα εγκλήματα στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κοκ. Τωρά οι τζιχαντιστες έγιναν οι αγαπημένοι της Δύσης για να διαλυθεί μια κοινωνία από το δυτικό club.. Οι ρίζες της αντιαποικιακής αντίστασης, του πλουραλισμού της ανοχής της κοσμικότητας, όμως, εν βαθκιες... Τζαι θα επανέλθουν σαν η εκδίκηση της Ιστορίας...