One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

· Καθώς ο Αβέρωφ έριχνε τα κροκοδείλια δάκρυα για την διχοτόμηση μήπως αθθυμήθηκε ποιοί τζαι γιατί εθέλαν/θέλουν να υφαρπάξουν το τεμά

By Δέφτερη Ανάγνωση


·         Καθώς ο Αβέρωφ έριχνε τα κροκοδείλια δάκρυα για την διχοτόμηση μήπως αθθυμήθηκε ποιοί τζαι γιατί εθέλαν/θέλουν να υφαρπάξουν το τεμάχιο ιδιοκτησίας του Οκτάι Φεριντούν στα Λουτρά της Αφροδίτης;

Ο Οκτάϊ Φεριντούν ειναι ο τουρκοκύπριος νομικός, ο οποίος μετά το 74, όταν του ζητήθηκε να γνωματεύσει σε ποιόν ανήκαν οι περιουσίες των ε/κ που έγιναν πρόσφυγες μετά την εισβολή, απέδωσε την ιδιοκτησία τους ε/κ πρόσφυγες – παρά το ότι την γνωμάτευση την είχε ζητήσει ο Ντενκτάς σε ένα καθεστώς που στηριζόταν από τον στρατό εισβολής..

Για τζήνο τον κύπριο, Αβέρωφ, τζαι για τα δικαιώματα του, αν το έβρεις ποιοί εφαηθήκαν να κάμουν αρπαχτή;

Για βαφτιστικούς λέγεται…

Το πώς σε ανέχεται αυτή η κοινωνία με τις αθλιότητες αντιφατικότητας του θιάσου είναι εν μέρει άξιον απορίας…


Το Kobane Calling στο Ant Comic

By Θούπος

Από σήμερα μπορείτε να βρείτε το KOBANE CALLING στο Ant Comic στην Λευκωσία, Στοά Παπαδοπούλου στην Φανερωμένη .

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία !

AntComics 

 

http://www.cyprus.com/ant-comics-maps.html

shop_property_file_509_686.jpg

Δελτίο Τύπου 7/2/2018 ΚΟΒΑΝΕ CALLING

By Θούπος

Καθώς η κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας ξεκαθαρίζει οι επαναστατικές δυνάμεις της Ροτζάβα δικαιώνονται όχι μόνο στο στρατιωτικό αλλά κύρια στο ηθικό και πολιτικό πεδίο.

Προκρίνοντας ως μοντέλο συνύπαρξης των λαών της περιοχής την δημοκρατική συνομοσπονδία κατάφεραν, στις συνθήκες του σκληρού πολυμέτωπου πολέμου της Συρίας, να αποφύγουν φαινόμενα εθνοκάθαρσης στην περιοχή τους, να αποκρούσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν μια όαση αυτο-διακυβέρνησης βασισμένη σε συνελεύσεις, δημοτικά συμβούλια και συνεταιρισμούς .

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που το βλέμμα του ανταγωνιστικού κινήματος στράφηκε τα τελευταία χρόνια στην μικρή και άγνωστη αυτή περιοχή της γειτονιάς μας. Το κοινωνικό πείραμα της Ροτζάβα τόσο σε συμβολικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο αποτελεί τον επαναστατικό τρίτο δρόμο, απάντηση τόσο στον ισλαμικό όσο και τον κοσμικό αυταρχισμό.

Έτσι χωρίς καμιά διάθεση εξιδανίκευσης ή και οριενταλισμού αποφασίσαμε το “KOBANE CALLING” να είναι η πρώτη εκδοτική προσπάθεια του Θούπου. Μια ενέργεια κύρια αλληλεγγύης αλλά και κατάργησης των νοητικών αποστάσεων που μας χωρίζουν από τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Το “Kobane Calling” διηγείται την ιστορία της επίσκεψης του Ιταλού καρτουνίστα Zerocalcare στην Ροτζάβα κατά τη διάρκεια της μάχης για Κομπανέ το 2014. Αποτελεί το πρώτο επεισόδιο του μεγαλύτερου και βραβευμένου “Rojava Calling”

Η μετάφραση στα Ελληνικά βασίστηκε στην Αγγλική έκδοση των συντρόφων του “Plan C” και αποτελεί μέρος των δράσεων του δικτύου “Beyond Europe” για την Ροτζάβα.

Ευχαριστούμε την “Συσπείρωση Ατάκτων” που ως μέλος του Beyond Europe μας πρότεινε να αναλάβουμε την Ελληνική έκδοση

Όλα τα κέρδη από την έκδοση θα ενισχύσουν τον αγώνα στην Ροτζάβα

Από το Σάββατο στην Λευκωσία θα το βρίσκετε στο Social Space Kaymakκιν ενώ στην Λεμεσό η διακίνηση θα γίνεται από την συλλογικότητα Σπιριθκιά.

 

Εκδόσεις Θούπος

By Θούπος

Οι εκδόσεις Θούπος  εν ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα με έδρα την Κύπρο. Εδημιουργήθηκαν με σκοπό να πυκνώσουν τες ανατρεπτικές λέξεις τζιαι σελίδες στο νησί.

Ο στόχος υλοποιείται προς θκιό κατευθύνσεις :

Που τη μια με προώθηση της θεωρίας, έρευνας τζιαι συλλογικής γνώσης για τον κοινωνικό ανταγωνισμό τζαι που την άλλη με την διάδοση των κινηματικών ιδεών τζιαι πρακτικών ευρύτερα στον κοινωνικό ιστό.

Σε τούντην κατεύθυνση δρομολογείται η έκδοση ενός εύρους υλικού, πρωτοεμφανιζόμενου αλλά τζιαι ανατυπωμένου, με μια μεγάλη γκάμα θεμάτων.

Ελπίζουμε οι εκδόσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα πρότυπα της συνεργατικής παράδοσης τζαι ότι αρκετά μέλη με μια μικρή συνδρομή ή εισφορά θα επιτρέψουν την υλοποίηση άλλης μιας αναγκαίας υποδομής για τις ανάγκες του ανταγωνιστικού κινήματος

Τέλος είμαστε ανοιχτοί/ες σε ιδέες τζιαι συνεργασίες για μελλοντικά πρότζεκτ.

Λευκωσία, Καλοκαίρι 2017

❌