«Κωστούην γυρεύκουν σε..»
..Μνήμες αθλιότητας.. Όταν η υπόγεια η επίγεια εξάρτηση που το Ισραήλ, παρήγαγε τέρατα δημόσιου λόγου.... Τζαι πριν την Γάζα..
Ορέστης Ματσας
Θυμάστε την υπόθεση βιασμού της κοπέλας από τη Βρετανία, από 12 Ισραηλινούς; Θυμάστε που έκανε καταγγελία, κι αφού για 6 ώρες προσπαθούσαν να την επαναθυματοποιήσουν χωρίς την παρουσία δικηγόρου, ψυχολόγου ή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, την απέσυρε; Θυμάστε που μετά διέρρεε η Αστυνομία ότι η καταγγελία ήταν fake (ναι, αυτά γράφονταν στον τύπο), κι που οι δυσμοιροι οι ισραηλινοί αντί να βγάλουν τον σκασμό είπαν ότι θα κινηθούν με μηνύσεις εναντίον της αλλά και η ίδια η Δημοκρατία ότι θα κινηθεί νομικά για «δημόσια βλάβη»; Θυμάστε μήπως και την Ισραηλινή πρεσβεία που «παρακολουθούσε» στενά την υπόθεση για να «ενημερωθεί»; Θυμάστε που η κοπέλα από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενη, την συνέλαβαν της αρνήθηκαν πρόσβαση σε δικηγόρο; Θυμάστε που σύσσωμη η πατριαρχική σαπίλα που κυκλοφορεί γύρω μας ανέβηκε στα τραπέζια για τις «μπίξε» και τις «δείξε» που προσπαθούν να παγιδεύσουν τους καημένους τους άντρες που γενικά είναι γνωστό τοις πάσι ότι μόνο το φωτοστέφανο τους λείπει; Θυμάστε και τον ρόλο που έπαιζαν τα ΜΜΕ στην -με το ζόρι- θυματοποίηση των ισραηλινών και την 19χρονη γυναίκα αράχνη;
Ε βγήκε σήμερα η απόφαση στην προσφυγή της κοπέλας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μαντέψτε ποιός δικαιώθηκε και ποιός μένει ξανά εκτεθειμένος.
Μπράβο στην Κυπριακή Δημοκρατία που ακόμα μια φορά καταπάτησε σειρά δικαιωμάτων, θύματος σεξουαλικής βίας και ξεφτυλίστηκε στο ΕΔΑΔ. Μπράβο στην Αστυνομία Κύπρου για την άρτια διαχείριση άλλης μιας υπόθεσης που αφορά κακοποίηση και σεξουαλική βία. Όπως λέμε στο χωριό μου «εν η δουλειά σας».
Η απόφαση του ΕΔΑΔ, η οποία δικαιώνει την κοπέλα από την Βρετανία, που κατάγγειλε ομαδικό βιασμό, εν ένας πολλαπλός πάτσος... Τζαι για την αστυνομία για την οποίαν διεκδικούν μερικοί [στην κυβέρνηση] εξουσία επιβολής λογοκρισίας τζαι στον δημόσιο χώρο/συγκεντρώσεις. Η αστυνομία, έφαεν άλλο ένα πατσο – που θα τον πληρώσουμε εμείς – το δικαστήριο ήβρε την αστυνομία ένοχη, για μη προστασία πολίτη, πληροφοριοδότη της, παρά τις προειδοποιήσεις..
Με όσα θωρούμεν τελευταία, με την σύλληψη πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Λευκωσία, για υπόθεση δολοφονίας, το σύμπτωμα Κατσουνωτού κοκ, γιατί να μεν σκεφτεί κάποιος/α, ότι μερικοί/ες μπορεί να αφήκαν την δολοφονία να γίνει, για.. διάφορα συμφέροντα;..
Άμα έσιεις χάσει την νομιμοποίηση τζαι πιάνεσαι που τα μαλλιά σου..
«Η ποινική καταδίκη μέλους της Αστυνομίας είναι η πιο ξεκάθαρη μορφή δυσφήμησης για την Αστυνομία. Μέλος της Αστυνομίας που τάχθηκε να υπηρετεί τον νόμο και ειδικότερα να παραπέμπει τους αδικοπραγούντες ενώπιον της δικαιοσύνης, να καταδικάζεται ποινικά το ίδιο το μέλος. Κι όμως αυτή η καταδίκη περνά απαρατήρητη από την εκάστοτε ηγεσία της Αστυνομίας ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να γίνεται.»
Ο εορτασμός της 1ης του Μάη είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες του Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίοι το 1886 άνοιξαν τον δρόμο, διεκδίκησαν τα αυτονόητα. Απαίτησαν με βάση το σύνθημα 8-8-8, οκτώ ώρες εργασίας, οκτώ ώρες ανάπαυσης και οκτώ ώρες ψυχαγωγίας, καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η εξέγερση στο Σικάγο ήταν η πιο μαχητική πορεία της εποχής, στην οποία έλαβαν μέρος 90 χιλιάδες εργάτες, ενώ σ’ ολόκληρη την Αμερική συμμετείχαν 350 χιλιάδες εργάτες σε 1.200 εργοστάσια των ΗΠΑ.
Το επείγον σύνθημα για την εργατική τάξη είναι ένα: Να σταθεί στα πόδια της, να οργανώσει τη δύναμη και τα αιτήματα της, να αντισταθεί με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα και να χαράξει το δικό της μέλλον.
Το πισωγύρισμα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην ανατολική Ευρώπη, δεν μπορεί να γίνεται πρόφαση υποταγής και μοιρολατρίας. Εν μέσω καπιταλιστικών κρίσεων και μπροστά στην επέλαση των κεφαλαιοκρατών ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, πρέπει η εργατική τάξη να οργανωθεί. Να αγωνιστεί με ταξικό πρόσημο για τα δικαιώματά της στα πλαίσια πάντοτε της μεγαλύτερης πάλης για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.
Το ερώτημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» παραμένει επίκαιρο. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Απέναντι από ψευδαισθήσεις σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης αντιτάσσεται η ταξική πάλη για ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Παλαιότερα άρθρα μας για την Εργατική Πρωτομαγιά:
1η Mάη 2020: Να μην θυσιαστούν οι εργαζόμενοι σε ακόμα μια κρίση!
Η Εργατική Πρωτομαγιά, σήμαντρο ταξικής πάλης