One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

• Ποιός κυβερνά αυτήν την Χώρα; Οι πολίτες οξά οι οίκοι αξιολόγησης των τραπεζών;

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΠοιός κυβερνά αυτήν την Χώρα; Οι πολίτες οξά οι οίκοι αξιολόγησης των τραπεζών;

Τελικά με την γάγγραινα [όπως εξελίσσεται] των τραπεζιτικών συμφερόντων σε διασύνδεση με τα συμφέροντα δικηγορικών γραφείων κοκ, τίθεται ξεκάθαρα το ερώτημα, αν θα πρέπει να γίνει τζαι ποδά, στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, ένα κίνημα με τιτλο  «Αυτή η χώρα είναι δική μας»..

Προσέξετε τα δεδομένα – οι τράπεζες με τη ανοχή της κυβέρνησης παραβιάζουν ευρωπαϊκές οδηγίες για δικαιώματα των δανειοληπτών. Τελικά [καθώς η αντιπολίτευση συγκροτεί πλειοψηφία ή τζαι λόγω πιέσεων των πολιτών] η αντιπολίτευση ετοιμάζει νομοσχέδια για προστασία των δανειοληπτών. Στα ευρωπαϊκά πλαίσια.

Τζαι ιδου τζαι οι οίκοι αξιολόγησης οι οποίοι λειτουργώντας με ένα αποικιακό τρόπο λαλούν μας – «οϊ μεν το κάμετε διότι εμείς νομίζουμε ότι εν θα εν καλό για τις τράπεζες». Άσχετο δηλαδή αν σας κλέφκουν ή παρανομούν με βάση ευρωπαϊκή οδηγία/κανονισμό... Να αθθυμήσουμε ότι οι οίκοι αξιολόγησης εν επήραν χαμπάρι το ότι έρκετουν η κρίση που εξεκκίνησε το 2007-08; Έτσι για το επίπεδο εγκυρότητας..

Που τζιαμαί τζαι τζει, τίθεται πάλε θέμα τραπεζών – στηρίζουμε τις τράπεζες σχεδόν 10 χρόνια. Κάποτε πρέπει να σταματήσει τούτο φκιολίν τζαι να δούμε σαν κοινωνία πως θα λειτουργούν όσα τραπεζιτικά ιδρύματα μπορούν, μόνα τους..

Αν για να έχουμε τράπεζες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα τα συμφέροντα που εξυπηρετούν  πλούσιους πελάτες δικηγορικών γραφείων ημέτερων, τζαι να έχουμε τζαι τους οίκους αξιολόγησης να μας το παίζουν αποικιακοί κυβερνήτες, τότε ίσως να εν τζαιρός να τεθεί θέμα νομιμότητας. Δαμέ που εφτάσαμε έχουν το θράσος να μας ζητούν να παραβιάζουμε ευρωπαϊκές οδηγίες...

Για τα συμφέροντα μερικών...

«Δίχτυ προστασίας για τους δανειολήπτες ετοιμάζει η αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα ετοίμασε σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν συναινέσει η κυβέρνηση στις αλλαγές οι οποίες προωθούνται.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία συμφωνήθηκε η γραμμή την οποία θα ακολουθήσει η αντιπολίτευση για επίτευξη του στόχου.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, την επόμενη Πέμπτη 22 Απριλίου στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα δικαστήρια μαζί με τις τροπολογίες των κομμάτων, οι οποίες στοχεύουν στην επαναφορά του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των δανειοληπτών να διεκδικούν αναστολή της εκποίησης της περιουσίας τους, το οποίο ετσιθελικά και κατά τρόπο απαράδεκτο αφαιρέθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, του κυβερνώντος κόμματος και μιας ευκαιριακής πλειοψηφίας στη Βουλή το 2018. Παράλληλα, θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα οι  13 προτάσεις νόμου οι οποίες είναι κατατεθειμένες στην Επιτροπή Οικονομικών, καθώς και η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιμήκυνση της αναστολής των εκποιήσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021, ώστε σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο προκειμένου αποφύγει την επαναφορά του δικτύου προστασίας των δανειοληπτών, τότε η Επιτροπή Οικονομικών να προχωρήσει με την άλλη οδό ψηφίζοντας τις αυτόνομες προτάσεις νόμου.

Εν τω μεταξύ, ο οίκος Moody’s επιχείρησε για άλλη μια φορά χθες να κάνει παρέμβαση απειλώντας ότι ενδεχόμενη αλλαγή του νομικού πλαισίου θα οδηγήσει σε πρόσθετες προβλέψεις από τις τράπεζες και θα καταστήσει λιγότερο ελκυστικές τις πωλήσεις δανείων. Εκτίμησε επίσης ότι αναμένεται νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ προανήγγειλε νέες πωλήσεις δανείων αλλά και εκποιήσεις. Από την άλλη, χαρακτήρισε ως πιστωτικά θετικό γεγονός τη μείωση κατά 43% των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις κυπριακές τράπεζες, παρά την πανδημία.

Σημειώνεται ότι το βασικό επιχείρημα το οποίο προτάσσουν η κυβέρνηση και οι τράπεζες για τη μη αλλαγή του νομικού πλαισίου είναι οι αξιολογήσεις των οίκων.»

https://dialogos.com.cy/stinetai-xana-dichty-prostasias-toys-daneioliptes-schedio-v-antipoliteysi/ 


Η οικογένεια Κούσιου έχει φαίνεται σημαντική συμμετοχή στην εταιρεία KKPLAW, η οποία συμμετέχει σε εταιρείες διαχείρισης δανείων – την Αλταμ

By Δέφτερη Ανάγνωση·         Τα τεκμήρια –  η οικογένεια Κούσιου έχει φαίνεται σημαντική συμμέτοχή στην εταιρεία KKPLAW.. η οποία συμμετέχει επίσης [ως διευθυντής ή γραμματέας] σε δυο παρακαλώ εταιρείες διαχείρισης δανείων – την Αλταμίρα στη οποία παράτυπα, από ότι φαίνεται, ο Χ. Γεωργιάδης τζαι οι ημέτεροι του δωρισαν [χωρίς προσφορές κοκ] τα ΜΕΔ του Συνεργατισμού τζαι την Gordian που φαίνεται να κάμνει ανάλογα κόλπα για την Τράπεζα Κύπρου.

Δηλαδή η οικογένεια Κούσιου ουσιαστικά φκάλλει λεφτά από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι στα δάνεια τζαι λόγω των οικονομικών συνθηκών εν μπορούν να αποκληρώσουν..;

Εμπλεκόμενος σε αρπακτικά συμφέροντα ο Κούσιος δηλαδή;.. :)

Αλλά έστω να τον θεωρήσουμε σαν μέρος του λόμπι των τραπεζών – από αυτούς εστω που φκαλουν κέδρος από την κρίση των υπολοίπων…

Το σκάνδαλο δεν είναι μόνο ηθικό, είναι καθαρά πολιτικό..

Ο κ. Κούσιος φκάλλει κέρδη τζαι εκπροσωπεί μια κυβέρνηση, η οποία ευνοεί τις τράπεζες  τζαι δεν εφαρμόζει νομοθεσίες για την προστασία των δανειοληπτών όπως έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες..

Ουσιαστικά, ο Κούσιος συμμετέχει σε ένα μηχανισμό εξουσίας που στερεί [τζαι ευρωπαϊκά όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα] δικαιώματα των δανειοληπτών, τζαι αυτή η στέρηση ευνοεί τι εταιρείες στις οποίες έχει συμφέροντα ο Κούσιος..

Υπάρχει καμια λογική απάντηση σε αυτό; Οξα η απάντηση εν η απόπειρα μετατόπισης με θεάματα τύπου Θεοχάρους – Φουρλά λτδ;

Αν δεν υπάρχει λογική απάντηση η παραίτηση, μόνο μια φράση μεινίσκει: Τσίπα κύριε Κούσιε. Έσιεις την ακουστά;

Τζαι η κωμική φιγούρα που εδιορίσαν στην εισαγγελία ακόμα εν άκουσε, εν εκατάλαβε οξά εν ο ρόλος του να παίζει τον άσχετο;


Πάλι ζημιές οι τράπεζες; Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ζημιές 174,8 εκατομμυρίων. Αλλά μας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο… Όπως έκαμε τζα

By Δέφτερη Ανάγνωση·         Πάλι ζημιές οι τράπεζες; Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ζημιές 174,8 εκατομμυρίων. Αλλά μας διαβεβαίωσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο… Όπως έκαμε τζαι το 2012.. Τζαι μετά μας έριξε στο μνημόνιο… Θα πρέπει κάποτε να αντιμετωπίσουμε τζαι τις τράπεζες, τζαι τους μηχανισμούς μέσω των οποίων ελέγχουν κρατικές αποφάσεις, σαν ένα ζήτημα που κρατά την κοινωνία αιχμάλωτη… Διότι κάποτε τζαι οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις… Τζαι άμα εν μπορούν… J

Από την εποχή που οι κυπριακές τράπεζες άνοιξαν στο ξένο κεφάλαιο, τζαι αφού το παραδέχεται τώρα τζαι ο πειθήνιος Ηροδότου, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους – από τότε αρχισαν οι τράπεζες να λειτουργούν σαν μεσάζοντες των διεθνών ροών κεφαλαίου – τζαι ξεπλύματος…

Το ημετεροκρατικό ολιγοπώλιο που φτιάχτηκε επί καθεστώτος Αναστασιάδη ουσιαστικά κρατά δέσμια την κυπριακή κοινωνία σε ξένα συμφέροντα… Φόρτωσαν με δάνεια τζαι εύκολες υποσχέσεις την κοινωνία πριν το 2010 [όπως είχαν φορτώσει του αγρότες δάνεια οι τοκογλύφοι πριν το 1920] τζαι τούτην την δεκαετία αναλώνεται η κοινωνία να ξεπουλιούνται σπίτια τζαι περιουσίες σε ξένα συμφέροντα, ενώ κάθε λλιον έρκουνται οι τράπεζες για κρατική ενισχυτή, εγγυήσεις κοκ από το δημόσιο. Δηλαδή οι τράπεζες εξυπηρετούν διεθνή συμφέροντα, τζαι για χάριν τους βάλλει πλάτη το κυπριακο δημόσιο [όπου πληρώνομε ούλλοι] τζαι μια μερίδα πολιτων αντιμετωπίζεται σαν δεύτερης κατηγορίας πολίτες τζαι οι περιουσίες τους ξεπουλιούνται χωρίς να μπορούν να τις αγοράσουν....Τζαι οι τραπεζες «ευχαριστουν» τον Αβερωφ «για όλα»..

Καταντήσαμε να είμαστε μια κοινωνία που υπηρετεί τις τράπεζες τζαι τα τοπικά συμφέροντα [πάλι πολιτικάντηδες και δικηγορικά γραφεία] που εξυπηρετούν τις ροές ξένου κεφαλαίου..

Τζαι το καθεστώς φρόντισε να εξαλείψει [με ύποπτες διαδικασίες, όπως ανακάλυψε η έρευνα της επιτροπής Αρέστη] την μόνη κυπριακή τράπεζα, τον Συνεργατισμό, η οποια υποκειτο σε καποιο έλεγχο από τις τοπικές κοινωνίες, τζαι η οποία μπορούσε να ρυθμίσει κάπως την αγορά..

Αργά ή γληορα αυτή η υπόθεση με τις τράπεζες θα πρέπει όχι μόνο να διερευνηθεί αλλά τζαι να απαλλαγει η πολιτεία από την εξάρτηση από τις ροές ξένου κεφαλαίου …

Τα δικηγορικά γραφεία μερικων κοκ ας πάσιν αλλου να φκάλουν λεφτά σε βάρος ανθρώπων που είναι αιχμάλωτοι δανείων..

Μπορεί να εν πολλά τα λεφτά, αλλά μάλλον εν τζαι πολλά τα σκάνδαλα όπως εφάνηκεν που την έρευνα της επιτροπής Αρέστη…


· Το ιστορικό κείμενο παραδοχής του Παράσχου για τις ευθύνες των δημοσιογράφων τζαι των ΜΜΕ για την συγκάλυψη των τραπεζών – τζαι την ?

By Δέφτερη Ανάγνωση


·         Το ιστορικό κείμενο παραδοχής του Παράσχου για τις ευθύνες των δημοσιογράφων τζαι των ΜΜΕ για την συγκάλυψη των τραπεζών – τζαι την σχετική διαπλοκή. Κανένας άλλος δεν τόλμησε να είναι ειλικρινής –οι περισσότεροι σιωπησαν ή στήριξαν την προπαγάνδα των τραπεζιτών που φόρτωσαν την κρίση τους στην κοινωνία, στην πολιτεια κοκ…

"..Όταν μια επιχείρηση ΜΜΕ, ξεκινά την κάθε νέα χρονιά έχοντας διασφαλισμένο διαφημιστικό κονδύλι πέραν του ενός εκατομμυρίου από μία μόνο τράπεζα και τα ανάλογα από τις άλλες, τότε ο καθείς αντιλαμβάνεται ποιος υπαγορεύει τους όρους του παιχνιδιού. Όταν παράλληλα, ΜΜΕ λάμβαναν δάνεια εκατομμυρίων και μεγάλα παρατραβήγματα με «ευκολίες πληρωμής» τότε ποιος δημοσιογράφος μπορούσε να τα βάλει με τις τράπεζες χωρίς να χάσει τη δουλειά του; Υπάρχουν κι άλλα, όπως οδηγίες τραπεζιτών για πιέσεις, π.χ. προς την εποπτική αρχή ή για προστασία της εποπτικής αρχής. Τα είδαμε και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν να συμβαίνουν σε σύμπραξη τραπεζιτών, πολιτικών και ΜΜΕ.

Η «δουλειά» από ποιους γινόταν, αν όχι από δημοσιογράφους, αυλικούς του συστήματος ή και αιχμάλωτούς του;… Έχουμε ευθύνη και οι δημοσιογράφοι για την κατάσταση στην πατρίδα μας; Έχουμε. "

Α. Παράσχος, Διευθυντής, Καθημερινή Κύπρου

Καθημερινή, 9/12/2012.


https://www.kathimerini.com.cy/gr/apopseis/arthrografia/andreas-parasxos/115402/?ctype=ar

Πάντως ένα καλό από την αλλαγή ισορροπιών στην Βουλή [τζαι με φόντο ότι η κοινωνία πκιον παρακολουθεί χωρις να είναι πια εξαρτωμενη των Παρ?

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΠάντως ένα καλό από την αλλαγή ισορροπιών στην Βουλή [τζαι με φόντο ότι η κοινωνία πκιον παρακολουθεί χωρις να είναι πια εξαρτωμενη των Παρουτηδων» όπως το 2013] είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες αρκέφκουν να σκέφτονται να αποδεχτούν ένα «πάγωμα» εκποιήσεων..

Το σκηνικό: Διαμορφώνεται πλειοψηφία στην Βουλή για «πάγωμα» εκποιήσεων πρώτης κατοικίας»..

Ο Αναστασιάδης στην κοσμάρα του, σαν μονιμος δικηγόρος τραπεζών, θα μπλοκάρει την απόφαση της Βουλής τζαι ώσπου να πάει Ανώτατο αρκετός κόσμος θα χάσει τα σπίθκια του – αλλά αν κερδισει η βουλη στο Ανωτατο,  τοτε οι τράπεζες θα βρεθούν προ νέου ελέγχου από την Βουλή [τζαι φυσικά οι τράπεζες προτιμούν τον Ανάστο που τον έχουν ημέτερο/εξαρτωμενο τζαι τους έχει ξεπλύνει, αλλωστε, τόσες φορές]..Ασε που ηδη ειδαν την Βουλη να αντιστεκεται στις εγγυησεις που ηθελαν πριν λιγους μηνες..

Οπότε για να αποφύγουν την επιτήρηση της Βουλής, ο σύνδεσμος τραπεζών εξετάζει θετικά πρόταση για αναστολή εκποιήσεων μέχρι τις 31 Μάρτιου για δάνεια ενυπόθηκων ακίνητων που αφορούν την κύρια κατοικία  αξίας μέχρι 350,000..

Άμα φοούνται φορεί τους τζαι η τρύπα του βελονιού…J

Μέχρι τζαι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που μέχρι τώρα εστήριζαν τους στα τραπεζιτικά [ή εκατάφερναν να συγκαλύφκουν τα κόλπα του λόμπι των τραπεζ

By Δέφτερη Ανάγνωση


Μέχρι τζαι οι ευρωπαϊκοί  θεσμοί που μέχρι τώρα εστήριζαν τους στα τραπεζιτικά [ή εκατάφερναν να συγκαλύφκουν τα κόλπα του λόμπι των τραπεζών] αρκέψαν να υποψιάζονται τις πρακτικές τους

«Συναγερμός στις Τράπεζες από ΕΑΤ [Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών]… Σε ορισμένες χώρες η χρήση μορατόριουμ είναι υψηλότερο για το δανεισμό σε επιχειρήσεις από ότι σε δανεισμό σε νοικοκυριά»… Ανάμεσα τους είναι και η Κύπρος..

Δηλαδή ήταν απόλυτα βάσιμη η υποψία ότι η προσπάθεια του ΔΗΣΥ [και των φερέφωνων του] πριν λίγους μήνες να δοθούν εγγυήσεις στις τράπεζες χωρίς έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία, είχε σαν στόχο μια ανεξέλικτη χρηματοδότηση μεγάλων [και ημέτερων για τον ΔΗΣΥ] επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα, μεταφέροντας ουσιαστικά το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα νοικοκυριά και στους μικρομεσαίους..

Αυτό ακριβώς που έκαναν τζαι μετά το 2014, όταν οι τράπεζες, με την συγκάλυψη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, συγκάλυπταν τους μεγαλο-οφειλέτες τζαι έστηναν θεάματα για τους μικρούς, καταλήγοντας στο ζήτημα των Μη εξυπηρετούμενων να είναι πια ένα ζήτημα μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων από τους πολλούς στους λίγους μέσα από διάφορες κομπίνες εταιρειών κοκ…

Περιμένετε να δείτε τζαι ποτζεί, στα τραπεζιτικα, τα κόλπα όταν ξανανοίξει το απόστημα των τραπεζιτικών σκανδάλων - τζαι των διασυνδέσεων με το κύκλωμα δικηγορικών γραφείων – πολιτικάντηδων τζαι δικαστικών εμπλεκομένων.

Να δούμε σκάνδαλα που θα θαυμάζει μέχρι τζαι ο Αλ Τζαζίρα.. :)

❌