One Radical Planet

🔒
❌ About FreshRSS
There are new available articles, click to refresh the page.
Before yesterdayYour RSS feeds

Ναι σιγά σιγά κτίζεται τζαι η αντίσταση. Τζαι πρώτα πρέπει να στήσουμε τα οδοφράγματα του λόγου – της τεκμηρίωσης τζαι της ανάλυσης απέναν?

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Μια πολλά καλή ανάλυση στο NewLeftReviewμε καταγραφή του φτηνιάρικου ρατσισμού που έφερε στην επιφάνεια το δυτικό άγχος για την απώλεια ηγεμονίας, αλλα τζαι μια τεκμηριωμένη καταγραφή τυ καθεστώτος διαπλοκής στο Κίεβο του Ζελενσκι σαν αχυράνθρωπου του Κοϊμοσκι που χρηματοδότησε τζαι το νεοναζιστικό τάγμα Αζοφ..

«There has been scarcely any realistic reflection on Zelensky’s record as a leader. One of the puzzles about Ukraine’s president is the counterintuitive relationship between his funding source and his election promises. His major donor was the brutal oligarch Ihor Kolomoisky who owns the 1+1 Media Group that broadcast Zelensky’s popular comedy vehicle, Servant of the People. Kolomoisky was an active proponent of war with Russia in Donbass who bankrolled the neo-Nazi Azov Battalion and other militias responsible for war crimes

https://newleftreview.org/sidecar/posts/the-belligerati?pc=1431

Η βλακεία των κυρώσεων για το φυσικό αέριο – ή όταν οι Ουκρανοί θα χάσουν τζαι τα αυκά τζαι τα καλάθκια..

By Δέφτερη Ανάγνωση

 

Πριν λλίους μήνες, οι αμερικανοί [τζαι τα ευρωπαϊκά τους φερέφωνα] εφώναζαν ενάντια στον βόρειο αγωγό 2, διότι θα προσπερνούσε την Ουκρανία, άρα το φιλο-δυτικό καθεστώς του πραξικοπήματος του 2014, δεν θα είχε τα εισοδήματα από την διέλευση αερίου από την Ουκρανία..

Τώρα οι αμερικανοί τζαι τα φερέφωνα τους θέλουν να κοπεί πλήρως το ρωσικό φυσικό αέριο. Άρα οι Ουκρανοί εν θα έχουν τα εισοδήματα για τα οποία εφώναζαν κοκ προηγουμένως..

Αλλά οι αμερικανοί θα πουλούν το φυσικό τους αέριο τζαι μάλιστα σε πολλά πιο ακριβές τιμές...

Περί αποικιών λόγος... Τζαι η εξουσία της αποικίας φωνάζει για την.. «κυριαρχία» της..

Μια ακόμα αντίσταση [εστω τυπική σαν ελάχιστος σεβασμός στους πολίτες] στο αυταρχικό καθεστώς επιβολής μονοδιάστατης πληροφόρησης – σαν α

By Δέφτερη Ανάγνωση


Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πλην Σερβίας, οι πολίτες θεωρούνται υπήκοοι που μπορεί να παρασυρθούν. Τεθκια κατάντια. Για την συγκάλυψη της διαπλοκής/διαφθοράς τζαι τους νεοναζί της δυτικής Ουκρανίας. Αλλα τζαι σαν αποκάλυψη του πανικού της εξουσίας..

«Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να μην εφαρμόσει το μέτρο της ΕΕ της 1ης Μαρτίου 2022 σχετικά με τη διανομή περιεχομένου από ορισμένα ρωσικά κανάλια, συγκεκριμένα το Sputnik και το Russia Today. Αν και αυτά τα κανάλια αποτελούν εργαλεία στοχευμένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πιστεύει ότι η αντιμετώπιση αναληθών και επιβλαβών δηλώσεων με γεγονότα είναι πιο αποτελεσματική από την απαγόρευσή τους.»

https://kosmodromio.gr/2022/03/25/elbetia-kata-ths-anastolhs-ths-thleop/

Ο δυτικός πανικός

By Δέφτερη ΑνάγνωσηΑν υπάρχει κατι που αξίζει να το δει κανείς σαν ιστορικο σημείο καμπής, είναι αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί σαν πανικός της Δύσης. Η λογοκρισία των ρωσικών ΜΜΕ ήταν κωμική, αλλά τζαι ένδειξη ενός πανικού. Οι καημένοι οι δυτικοί ακροατές/θεατές υπήρξαν γενικά τόσο πειθήνιοι σε τόσα τζαι τόσα, τζαι ξαφνικά η εξουσία τους ανακοίνωσε ότι δεν τους εμπιστεύεται τζαι θα τους κόψει την ρωσική πληροφόρηση γιατί ήταν ευάλωτοι.. 30 χρόνια μετά τον ψυχρό πόλεμο...

Αυτή η ανησυχία της Δύσης μπορεί να θεωρηθεί ιστορικα πρόοδος. Για πρώτη φορά το κέντρο της διεθνούς αποικιοκρατίας όχι μόνο φοβάται τα όπλα [που είναι λογικό] αλλά φοβάται την εικόνα, το επιχείρημα, τον άλλο λόγο..

Δύσκολο να μην το συνδέσει κανείς με την κρίση της δυτικής ηγεμονίας πια...

Ακόμα τζαι οι αποφάσεις για την ΕΕ ήταν εμφανώς υπό πίεση..

Τζαι σε μια επίδειξης ξεφτίλας απείλησαν την Σερβία να εφαρμόσει μέτρα διαφορετικά θα της βάλουν κυρώσεις στην ενταξιακή της πορεία..

Ο αυταρχισμός της κ. Ούρσουλα τεκμηριώνει πια την κρίση της δυτικής ηγεμονίας...

Σαν κωμικό επιπλέον τεκμήριο η Ρωσία έκλεισε τα δυτικά κανάλια μετά την δυτική λογοκριτική κίνηση..

Εκόπηκεν το ρεύμα στον «διαφωτισμό», όπως παρατήρησε σαρκαστικά ένας σχολιογράφος στο ιντερνέτ..

· Weekly review :

By Δέφτερη Ανάγνωση

Στα διεθνή, είχαμε την σταδιακή αλλά σταθερή προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων αλλά τζαι των πολιτοφυλακών του Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς. Στην Δύση, ταυτόχρονα είχαμε μια δραματική υποτροπή τζαι σε σχέση με τον αυταρχισμό τζαι τον ρατσισμό: το να κατασκευάζονται απαγορεύσεις !! συγγραφέων, συνθετών κοκ γιατί κατάγονται από μια χώρα με την οποία διαφωνεί το καθεστώς της χώρας που απαγορεύει [Κροατία, Ελλάδα, Γερμανία..], είναι μια εντυπωσιακή παλινδρόμηση για την Ευρώπη. Με το συμβολικό κερασάκι στην τούρτα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης [με το δόγμα της μαντάμ Ούρσουλα «αποφασίζωμεν τζαι διατασσωμεν»] να είναι η απαγόρευση ρωσικών καναλιών σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση...

Κοίτα να δεις που οι Ρώσοι με μια τηλεόραση μπορούν να τα βάλουν με όλες τις δυτικοευρωπαϊκές μαζί – τζαι άρα πρέπει να προστατευθούν οι αθώες/άδολες ψυχές [τζαι ιδιαίτερα οι σκέψεις]  των ευρωπαίων πολιτών [που προφανώς θεωρούνται μαννοί που εν μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους] που θα παρασυρθούν από τον ρωσικό πόθο... :)

Τζαι έσιει τζαι περιφερομένους χαφιέδες τούτης της ξεφτίλας που φωνάζουν για παραπάνω λογοκρισία..


Όταν η κατασκευή τζαι το ξέπλυμα του αυταρχισμού εκτός συνόρων, έρκεται πίσω σαν καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που αναστέλλει ακόμα τζαι το ?

By Δέφτερη Ανάγνωση

Η ΕΕ ανέχτηκε την ενθάρρυνση των νεοναζί τζαι του αυταρχικού καθεστώτος που κατασκευάστηκε από το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία. Σήμερα, η ΕΕ οπισθοχωρεί για πρώτη φορά, όσον αφορά την καταστολή τζαι τον περιορισμό τυπικών δικαιωμάτων, στο επίπεδο της δεκαετίας του 1950 – για να υπερασπιστεί το καθεστώς που επέβαλαν οι αμερικανοί [ενάντια τζαι στην ίδια την Μέρκελ] το 2014 – με την αποκαλυπτική φράση της Νούλαντ «fuckthe EU».. Ένα κλαμπ που έχασε το παιχνίδι [με τους αμερικάνους] τζαι βουρά να επιβάλει κυρώσεις, τζαι εσωτερικούς κανόνες αυταρχισμού... Καλή απελευθέρωση στους αιχμάλωτους πολίτες της ΕΕ που τους κατάντησαν να θέλουν άδεια να θκιεβασουν Ντοστογιέφσκι ή να θωρούν φιλμ του Κοστουρίτσα... Τον Μακαρθισμό των δηλώσεων μετάνοιας/αποκήρυξης, όπως τζαι τον ρατσισμό, πρέπει να τον αντιμετωπίσεις – εν φεύκει μόνος του..❌